Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γιατί οι Βαλκανικές χώρες έχουν πολύ καλές εθνικές ομάδες μπάσκετ;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν παγκοσμίως ανταγωνιστικές ομάδες μπάσκετ, παρότι είτε είναι μικρές σε πληθυσμό, είτε είναι υπανάπτυκτες χωρίς υποδομές. Χώρες όπως Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, έχουν πολύ καλές ομάδες μπάσκετ. Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό;

Η αναφορά γίνεται για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Εκεί ζει κατά κύριο λόγο ο Διναρικός φυλετικός τύπος. Οι Διναρικοί είναι οι υψηλότεροι Ευρωπαίοι, με αθλητική εξωμορφική σωματοδωμή με "ξερακιανό" σώμα και ιδιαίτερες αντοχές. Ως προς την συμπεριφορά, αγαπούν τη δράση, την ένταση και τις συγκρούσεις.

Το μπάσκετ δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες σκέψης, αλλά απαιτεί μεγάλο ύψος, διάθεση για έντονες σωματικές μάχες με τους αντιπάλους και συνεχή δράση. Επίσης δεν απαιτούνται ιδιαίτερες υποδομές για την επαφή με το άθλημα και την προπόνηση. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το μπάσκετ το ιδανικό άθλημα για τον Διναρικό φυλετικό τύπο.

Άτομο με μεγάλο ύψος μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε φυλή, βάσει στατιστικής. Ο Διναρικός τύπος εμφανίζει με μεγαλύτερη πιθανότητα μεγάλο ύψος. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι καλαθοσφαιριστές σε αυτές τις χώρες αλλά και στις γύρω χώρες είναι Διναρικοί. Πολλοί από αυτούς έχουν πάει στο αμερικανικό πρωτάθλημα NBA, όπως ο εικονιζόμενος Σέρβος καλαθοσφαιριστής Nikola Pekovic.

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.