Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Περί φυλετικής ταξινόμησης

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ των φυλών. Μια απλή σειρά ερωτήσεων σχεδόν σε οποιονδήποτε το αποδεικνύει. Πόσοι όμως από αυτούς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυλετιστές; Η ευρύτερη κατανόηση της επίδρασης του φυλετικού παράγοντα στην κοινωνία και στον πολιτισμό απαιτεί περισσότερες γνώσεις από την απλή αξιοποίηση της όρασης ή της εμπειρίας μας. Χρειάζονται πολλές γνώσεις και συνδυαστική σκέψη. Το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται η φυλετική θεωρία είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση, με την ποικιλομορφία που την χαρακτηρίζει. Ο φυλετικός μελετητής οφείλει να διακρίνει τις ανθρώπινες φυλές, για να μπορεί να τις μελετήσει ξεχωριστά και να βγάλει συμπεράσματα. Η μελέτη της φυλετικής ταξινόμησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της φυλετικής σκέψης.

Η υγιής διαίσθηση ότι η συνύπαρξη και η μίξη με αλλόφυλους αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, δεν κάνει κάποιον αυτομάτως φυλετιστή. Επίσης, πολλοί άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν εμφανώς διαφορετικές ανθρώπινες φυλές...
δρουν απλώς βάσει υγιών ενστίκτων, χωρίς να χρειάζεται να είναι ιδεολόγοι. Είναι ανέφικτο να ζητούμε όλοι οι άνθρωποι να αποκτήσουν λεπτομερείς φυλετικές γνώσεις, ή να σκέφτονται ιδεαλιστικά, αυτό είναι κάτι που προορίζεται για λίγους. Όσοι ενδιαφέρονται σε βάθος για τα φυλετικά ζητήματα, ώστε να μελετήσουν την επίδραση του φυλετικού παράγοντα στην κοινωνία και στην ιστορική πορεία των λαών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να εντρυφήσουν στην φυλετική ταξινόμηση. Δυστυχώς, αρκετοί που ασχολούνται με το φυλετικό ζήτημα, έχουν στο μυαλό τους μόνο το ιδεολογικό ή πολιτικό κομμάτι, παραβλέποντας το καθαρά επιστημονικό κομμάτι, που είναι η βάση. Η επιστημονική τεκμηρίωση είναι αυτή που δίνει αξία στην φυλετική θεώρηση και μάλιστα, ιστορικά, ο φυλετισμός ξεκίνησε ως μια επιστημονική ιδέα για να περάσει και στην ιδεολογική σφαίρα.

Όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα φυλετικά ζητήματα, οφείλει πρώτα από όλα να μελετήσει τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα. Θα πρέπει να μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε έναν δολιχοκέφαλο και έναν βραχυκέφαλο, ανάμεσα σε έναν λεπτοπρόσωπο και έναν ευρυπρόσωπο, ανάμεσα σε έναν λεπτόρρινο και έναν πλατύρρινο. Στα γνωρίσματα για τα οποία λαμβάνονται μόνο παρατηρήσεις, θα πρέπει να γνωρίζει τις διαβαθμίσεις χρώματος ή έντασης του κάθε γνωρίσματος. Όταν αποκτήσει λεπτομερή γνώση για τα ανθρωπολογικά στοιχεία, τότε θα μπορέσει να κάνει ορθή φυλετική ταξινόμηση.

Επειδή οι λευκοί φυλετικοί τύποι βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους φαινοτυπικά, χωρίς την λεπτομερή μελέτη της φυλετικής ταξινόμησης γίνονται παρανοήσεις. Λανθασμένη ταξινόμηση οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα περί των ψυχικών γνωρισμάτων. Αν κάποιος περνά για Μεσογειακό έναν Αλπικό που απλώς έχει αφήσει μούσια, τότε είναι αναμενόμενο να βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα για τον ψυχισμό των Μεσογειακών. Επίσης, αν περνά κάθε ξανθίζοντα Διναρικό για Νορδικό, θα αναρωτιέται γιατί τα ψυχικά γνωρίσματα δεν ταιριάζουν με τον υποτιθέμενο Νορδικό φαινότυπο. Κάθε ταξινόμηση θα πρέπει να είναι συνεπής ως προς τα σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα, δηλαδή τα ψυχικά γνωρίσματα του ατόμου, εφόσον είναι γνωστά, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την ταξινόμηση βάσει σωματικών γνωρισμάτων. Όταν θα μπορέσει να διακρίνει τους φυλετικούς τύπους στην καθημερινή του ζωή, στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται καθημερινά και μπορεί να τους περιεργαστεί αναλυτικά, τότε θα μπορέσει να εντοπίσει την ενότητα σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων κάθε φυλής, ώστε έπειτα να μπορεί να επεκτείνει την σκέψη του στο επίπεδο της κοινωνίας όπου ζει και να προσπαθήσει να εξηγήσει τις συμπεριφορές που βλέπει. Αφού πρώτα να περάσει το τεστ των κοντινών του ανθρώπων και της κοινωνίας όπου ζει, μπορεί έπειτα να περάσει στην ευρύτερη ιδεολογική αναζήτηση στο πεδίο της ιστορίας και του πολιτισμού.

Ταξινομήσεις διασθητικές, χωρίς εμβάθυνση στα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, οδηγούν σε παρανοήσεις σε επίπεδο ιδεολογίας ή περί της αξίας της συνεισφοράς των διαφόρων φυλών στο διάβα της ιστορίας. Εφόσον η φυλετική σύνθεση ενός λαού επηρεάζει την ιστορική του πορεία, έχει μεγάλη σημασία να μπορεί να γίνει εκτίμηση της φυλετικής του σύνθεσης. Απλοϊκές προσεγγίσεις, λαμβάνοντας υπόψη μόνο κάποιους "διάσημους" φυλετικούς τύπους, οδηγούν σε δογματικές προσεγγίσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργούν μύθους, αλλά απέχουν από το να ερμηνεύσουν την πραγματικότητα.

Συμπερασματικά, όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με το φυλετικό ζήτημα, είναι πρωταρχικά απαραίτητο να εντρυφήσει αναλυτικά στα ανθρωπολογικά γνωρίσματα και στη φυλετική ταξινόμηση. Αφού περάσει από το στάδιο της αναγνώρισης των φυλετικών τύπων, σωματικά και ψυχικά, στον περίγυρό του, θα περάσει σταδιακά στη μελέτη της κοινωνίας στην οποία ζει, για να καταλήξει στην μελέτη του φυλετικού ζητήματος από ιδεολογικής σκοπιάς.

18 σχόλια:

  1. Δεν ειναι πολυ πειστικο το αρθρο φιλε διαχειριστη,καποιοι ξερουμε μια χαρα να ξεχωρισουμε τους φυλετικους τυπους και μπορουμε να δουμε τον διαφορετικο ψυχισμο εντος αυτων,εχω ξαναπει στο παρελθον συμφωνα με ερευνες ακομη και ολοϊδια διδυμα μπορουν να εχουν τελειως αντιθετες προσωπικοτητες,ποσο μαλλον ας φανταστει κανεις τι συμβαινει οταν ενας τυχαιος αλπικος σε συγκριση με εναν αλλον,η μεσογειακος με αλλον κτλπ μοιραζονται συγγενεια ανυπαρκτη(λιγοτερη του μηδενος)οντας ξαδερφια δεκατα,εικοστα και παει λεγοντας..αγνοειται επισης ετσι και η συνεχης εξελιξη που συμβαινει καθως μιλαμε(επιγενετικη)και το πως οι ζωες των προγονων σου επηρεαζουν την επομενη γενια.
    Τωρα το οτι καποιος μπορει να παρατηρησει οντως τετοιες ψυχικες ομοιοτητες προκειται εμφανως για μια λογικη πλανη γνωστη ως προκαταληψη επιβεβαιωσεις η πιο λιανα "βλεπεις αυτο που θες να δεις" βλεπεις δηλαδη εναν αλπικο ,εχεις καποια προσχηματισμενη εικονα για τον ψυχισμο του και απλα περιμενεις ερεθισματα που θα σε επιβεβαιωσουν ενω αγνοεις ολα τα υπολοιπα.
    Οπως μπορει να παρατηρησει κανεις,οι "ιδεολογοι φυλετιστες" εδω στο μπλογκ και αλλοι ελληνες στα ξενα φορουμ,μεταφερουν την νοοτροπια του χουλιγκαν στο αντικειμενο ,κατι τετοιο θα συνεβαινε αν διαδιοταν στον ευρυτερο πληθυσμο,αρκετο διαιρει και βασιλευε υπαρχει,δε χρειαζομαστε κι αλλο.
    Εν τελει,ο φαινοτυπος ειναι η εφαρμογη,τα γονιδια ειναι το λογισμικο,ο αλγοριθμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέροντα αυτά που λες. Θέλω να μάθω κι άλλα πάνω σε αυτό. Δεν με καλύπτει πλήρως η ανθρωπολογία σε αυτό το ζήτημα ή μπορεί εγώ απλά να μην μπορώ να παρατηρήσω τη σύνδεση σωματικών-ψυχικών γνωρισμάτων. Όσο έχει να κάνει με τα σωματικά γνωρίσματα η φυλετική ανθρωπολογία έχει καλύψει κάθε κενό, αλλά στα ψυχικά γνωρίσματα τα πράγματα θολώνουν! Δεν ξέρω που να βρω πηγή που να γράφει για τα ψυχικά γνωρίσματα σε ατομικό επίπεδο και η γενετική μιλάει αόριστα για πληθυσμούς οπότε δεν βγάζω άκρη.

      Διαγραφή
    2. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Τίποτα ποτέ δεν είναι σίγουρο. Στο παράδειγμα που ανέφερες ανώνυμε 11:00 και φυσικά μπορεί να συμβεί. Ωστόσο τα συμπεράσματα διεξάγονται εξετάζοντας ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό του τάδε φυλετικου τύπου χωρίς να σημαίνει όμως ότι θα είναι πάντα έτσι. Όταν βλέπεις γύρω σου τους αλπικους ας πούμε θα συνηδητοποιησεις πως είναι ατολμοι σε σχέση με άλλους, βαριούνται, τους αρέσει το καθησιο συνήθως,χωρις να σήμαινει πως δεν γίνεται να βρεις αλπικό που να είναι το αντίθετο. Ως επί το πλείστον οι έρευνες έχουν γίνει πάνω σε πολλά άτομα και όχι ατομικά και έχουν βγει κάποια γενικά συμπεράσματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό αληθεύουν τη πραγματικότητα. Δες τις χώρες που κατοικούν αλπικοι. Συνήθως υπάρχει τάση προς παχυσαρκία, μέτριες σε αθλητικές δραστηριότητες γιατί κακα τα ψέματα ομάδες ποδοσφαίρου ας πούμε σπάνια να δεις αλπικό, αυτός θα πίνει καφέ, ενώ ο κρομανοειδης, νορδικος, μεσόγειακος, διναρικος θα παίζει μπαλίτσα. Μην κοιτάς τώρα χώρες που είναι φουλ στους αλπικους και παιζουν εθνική τα μαυρελια πχ embape και όλοι οι υπόλοιποι θα δεις πως είναι κάτι σε κρομανιον. Οπότε βλέπεις μέσα από τον αθλητικό χώρο επιβεβαιώνεται ότι οι αλπικοι είναι πιο πολύ του καφέ, της ξαπλας, όχι τόσο δραστήριοι και έχουν άλλες ικανότητες. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα αλλά ως επί το πλείστον αυτό γίνεται. Σου έφερα παράδειγμα τους αλπικους με τον αθλητισμό. Αν δεν σε έπεισε αυτό θα σου πω και το άλλο. Γιατί οι Αλβανοί έφτιαξαν κράτος το 1914 (νομίζω) ;;; γιατι οι Σπαρτιάτες μετά την νίκη επί της Αθήνας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας τους μετά από λίγο έπαψε να υπάρχει στην ιστορία;;; γιατι οι Βαλκάνιοι συνήθως έχουν συνεχώς συγκρούσεις και υπάρχει μεγάλη αστάθεια τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά;;; Η απάντηση είναι πως όλοι όσοι ανέφερα ανήκουν (οι περισσότεροι έστω) στον διναρικο φυλετικο τύπο κυρίως, ο οποίος έχει επαναστατικες τάσεις, επιθετικές συμπεριφορές, αλαζονεία, συμφεροντολογια, και ανοργανωσιά χωρίς ηγετικές και οργανωτικές ικανότητες (σπάνια). Οπότε και οι διναρικοι αδελφοί μας ως επί το πλείστον αυτό μας δίνουν, ωστόσο έχουν χι αλλά προτερήματα όπως όλες οι φυλές έχουν τα πλην και τα συν. Χωρίς όμως και αυτό να σημαίνει πως βλέποντας έναν διναρικο θα είναι κάτι από αυτά γιατί υπάρχει η ποικιλόμορφια των γονιδίων που επιδρούν, το περιβάλλον που μεγαλώνει το άτομο, η μόρφωση που παίρνει κοκ. Γενικότερα όμως γίνονται μελέτες σε μεγάλα τμήματα πληθυσμών και έτσι έχουμε τα στοιχεία μας, τώρα αν δεν πείστηκες τι να πω ρε φίλε ελπίζω να βρεις τις απαντήσεις που θες.

      Διαγραφή
    3. 11:00 προς 2:30
      Μην νομιζεις οτι κι εγω ειμαι ειδικος,λιγο καποια πραγματα να διαβασεις και να τα συνδιασεις σωστα με λογικη νομιζω ειναι αρκετο.
      Πραγματικα και ο ψυχισμος και το dna του ανθρωπου φαινονται και μαλλον ειναι τοσο πολυπλοκα που δεν ξερω αν ποτε θα καταφερει και η γενετικη να βαλει διαφορα γνωρισματα σε κουτακια,δεν ειναι μονο τα χιλιαδες γονιδια μας αλλα και το πως αυτα αλληλεπιδρουν μεταξυ τους και το ιδιο ισχυει στον ακομα πιο πολυπλοκο εγκεφαλο μας,μια εμπειρια ζωης μπορει να εχει τετοιο αντικτυπο σε καποιον που να τον "μεταμορφωσει" κι αυτο ακριβως ειναι η εξελιξη(οπως ανεφερα ψαξε τον ορο της επιγενετικης).
      Ενα γνωρισμα τυχαιο που μου ηρθε ας πουμε τωρα ειναι η γενναιοτητα(υπαρχει ομως κατι τετοιο σε βιολογικο επιπεδο ειναι απλα μια ανθρωπινη εφευρεση;)
      Υπαρχει ας πουμε ενα γονιδιο που λεγεται το "γονιδιο του πολεμιστη" στους πληθυσμους που το εχουν θα μπορουσαμε να πουμε οτι ισως να υπαρχει μια "ταση"για "γενναιοτητα" λογω ελλειψης η λιγοτερης αισθησης φοβου αλλα ειναι αυτο αρκετο; ο ανθρωπος με το καταλληλο ερεθισμα(πατριδα,οικογενεια πχ)μπορει να παει κοντρα σ'αυτον,παρε εναν σημερινο Ελληνα πιτσιρικα και εναν της αρχαιας Σπαρτης και ανταλλαξε τους ,τι πιστευεις οτι θα γινει;
      Μια τετοια προσεγγιση μπορεις να'χεις για καθε γνωρισμα που σ'ενδιαφερει.
      Δεν νομιζω να φτασει ποτε ουτε η γενετικη σε σημειο να σου βγαζει ψυχικο προφιλ μιας και δεν μπορει να προβλεψει την εμπειρια του ατομου,οποτε θα παραμεινει θωλη και θα μιλαει για τασεις και με αοριστιες.
      Ρωτα αν θελεις κατι πιο συγκεκριμενο σε περιπτωση που εχω διαβασει κατι παρομοιο η βρω.

      Διαγραφή
    4. 4:51
      Τα παραδειγματα που δινεις φιλε μου, κατα την γνωμη μου ειναι παρομοια του "η κοτα εκανε τ'αυγο η το αυγο την κοτα;
      Οι αλπικοι πιθανον καποτε σε καταλληλες συνθηκες γι'αυτους ηταν στην κορυφη της "πυραμιδας" μιας και η δυνατοτητα τους ν'αποθηκευουν λιπος με λιγη τροφη ηταν προτερημα εναντι των υπολοιπων,στην σημερινη εποχη που δεν υπαρχει τετοια αναγκη και η τροφη αφθονη τους παρεμεινε αυτη η δυνατοτητα ως κουσουρι αλλα ακομα και η αισθητικη μας γι'αυτους ειναι παραγωγο της εποχης,ο αλπικος-ο βαλτικος και οι μεγαλοκοκκαλοι κμ και τετοιοι τυποι μπορουν να θριαμβευσουν στην παλη,ραγκμπι,αρσιβαριστες,strongman διαγωνισμους κτλπ(να μην αναφερουμε τους μογγολοειδης με την εφεση σε πολεμικες τεχνες) ο καθεις στο ειδος του, στο χερι του ατομου ειναι αυτα,απειρες οι ιστοριες αθλητων-ταλεντων(μη αλπικοι)που τα παρατησαν για κρεπαλες,ολοι ξερουμε μερικους τετοιους.
      Μαραντονα-Μεσι(δολιχοκεφαλους εξωμορφικους δε τους λες )και γενικως καποτε το ποδοσφαιρο ηταν αλλιως,πλεον εχουν αλλαξει και εκει οι συνθηκες και ο γρηγορος ψηλος εχει το προβαδισμα αρα και οι τυποι που εδωσες ως παραδειγμα.
      Στα αλβανο-βαλκανικα ξενα συμφεροντα,ειμαστε πιονια γιατι βολευει η γεωγραφικη μας περιοχη(βαζω και τους Ελληνες στους βαλκανιους),ολοι μπορουν να υποταχθουν και να διαιρεθουν ωστε να φαγωθουν μεταξυ τους αν η γνωστη ελιτ αποκομιζει κατι..
      Ειμαι απο αυτους που εχω μιλησει για την διναρικη συνιστωσα στους Σπαρτιατες οταν ολοι τους βγαζουνε σκετους νορδικους η μεσογειακους αλλα προκειται για ενα κραμα ακομα, απο τουλαχιστον 5 τυπους(αυτονοητο ποιους)
      Επισης δεν μιλαμε για κατι χειροπιαστο οπως ειναι το dna εκει που αναφερεις τα ψυχικα γνωρισματα απο συμπερασματα καποιων ανθρωπων(ναι μεν επιστημονων)αλλα ανθρωπων(που δεν εχουν το αλανθαστο),γιατι να εμπιστευθω την κριση του οποιουδηποτε;ας αφηναν μαζι με τα φαινοτυπικα charts και video αρχεια με συνεντευξεις απο τους τυπους να δουμε τι ειδανε και οι ιδιοι,τις χωρες και ως εκ τουτου την κουλτουρα της χωρας προελευσης τους κτλπ

      Διαγραφή
    5. Φίλε 5:29 ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις υποστηριζει. Αρχίζουμε με αυτό. Μέσω του διαλόγου ελπίζω να βγει μια λύση. Πότε δεν είπα πως οι αλπικοι δεν μπορούν να αθληθουν και ότι δεν υπάρχουν αθλητές απλά είναι πιο σπάνιο αυτό το φαινόμενο. Τώρα αν μου λες για πάλη ράγκμπι κλπ τι να σου πω είναι σαν να μου λες "οι μπουληδες" κάνουν αυτά τα συγκεκριμένα αθλήματα που απαιτούν δύναμη ας πούμε. Το παράδειγμα με τον αθλητισμό ήταν εύστοχο κατ εμέ ποδόσφαιρο μπάσκετ κολύμβηση στίβος σπάνια βλέπεις αλπικό. Πότε δεν είπα ότι δεν υπάρχουν και καλοί αλπικοι αθλητές σε αυτά τα αγωνίσματα Αλλά κυρίως σπάνια να δεις. Ήμουν τόσα χρόνια σε συλλόγους δεν είδα έναν. Σίγουρα όμως υπάρχουν. Άρα αυτό σημαίνει πως προτιμούν άλλες ασχολίες. Ειναι δηλαδή μη δραστήριοι, το έχουν πει και οι ανθρωπολόγοι το λέει και η καθημερινότητα που αντιμετωπίζω. Έχω πολλούς φίλους αλπικους. Σε πληροφορώ πως βαριούνται να κινηθούν όταν εγώ πάω για μπάλα η Για τρέξιμο στο βουνό είναι όλοι σπίτι ή για καφέ. Δεν θέλω να τους μειώσω αλλά έχουν άλλες ικανότητες. Ο φαινοτυπος βάση ανθρωπολογων σου λένε πως συνδυάζει σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα και γω αυτό υποστηρίζω γιατί το ζω που έχω πολλούς αλπικους. Ο ξάδερφος μου είναι αλπικός και βαριέται να πάει για μια δραστηριότητα, τον πρήζει η μάνα του, ο αδερφός του όντας αλπικό μεσόγειακος είναι αρκετα δραστήριος και χωρίς τη πίεση του γονέα. Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα. Επίσης αυτό που λες για τους διναρικους και ότι τα Βαλκάνια είναι γεωγραφικό χώρος μεγάλης αξίας και εκμεταλευεται η ελίτ κλπ για μένα είναι αβάσιμο. Τους διναρικους και Αγγλία να τους πας και Αμερική και Αίγυπτο πάντα θα τσακώνονται και θα υπάρχει ανοργανωσιά. Φυσικά οι μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους αλλά αν υπήρχε η φυλετικη ίσχυς για να φτιάξουν ισχυρά κράτη οι Βαλκάνιοι δεν θα ήταν υποχείριο καμίας δύναμης., Οι Άγγλοι με μεγάλο ποσοστό νορδικων ατλαντοειδων υπάρχει μια φυλετικη δυναμική που κάνουν την Αγγλία ισχυρό κράτος Όπου και αν πήγαν οι Άγγλοι άφησαν αποικίες έχουν ισχυρότατη οικονομία Τα πάντα όλα. Έχουν ισχυρό φυλετικο υπόστρωμα. Οι διναρικοι επειδή δεν έχουν οργανωτικες ικανότητες και έχουν επιθετικές τάσεις συμβαίνει ότι γίνεται και έτσι εφόσον τους λείπουν κάποια γνωρίσματα δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικονομίες ισχυρά κράτη γιατί το φυλετικο υπόβαθρο δεν συνάδει με αυτό και έτσι εφόσον δεν μπορούν να φτιάξουν ισχυρό κράτος έρχομαι στα λόγια σου πως γίνονται υποχείρια των μεγ. Δυνάμεων. Την κουλτούρα που λες και τις συνθήκες για ένα δυνατό κράτος που να μην υποχείριο της ελίτ την δημιουργεί κάθε κράτος κάθε φυλή μόνη της. Πότε κάνεις δεν είχε τον χρόνο και τις συνθήκες υπέρ του. Οι αρχαίοι Ίωνες μια είχαν τους Πέρσες μια τους Σπαρτιάτες μια το ένα μια το άλλο. Πότε κάνεις δεν θα έχει τον χρόνο σύμμαχο. Πάντα και παντού υπήρχαν προβλήματα. Ωστόσο το DNA αποτελείται από διακλαδώσεις πολυμερών γονιδίων τα οποία επιδρούν στο άτομο και μπορεί να δεις έναν νορδικο να ναι μπουλης επειδή όλοι μας δεν σημαίνει πως είμαστε μεσογειακοι είμαστε και ευφυείς η καλλιτέχνες. Κατά βάση όμως θα παρατηρήσεις αν θες πως οι μεσογειακοι ας πούμε έχουν τις τάδε δυνατότητες και μειονέκτηματα. Θα κλείσω λέγοντας Η ΤΥΧΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ~ΒΙΡΓΙΛΙΟΣ

      Διαγραφή
    6. Εννοειται δεκτη καθε αποψη αν και δε προκειται να συμφωνησουμε.
      Για τους αλπικους,το μπουληδες ειναι υπερβολη λογω της αφθονης τροφης που προανεφερα,καμια φυλη δεν φτιαχτηκε για να πετιουνται τα λιπη απο'δω κι απο'κει,οι Ελληνες ειδικα που εχουνε πρωτια στην Ευρωπη στην καλοφαγια&παχυσαρκια λογικο να υπαρχει αυτο το στερεοτυπο,θα λεγα οτι ειναι φτιαγμενοι για 20-25% ποσοστο λιπους μυωδης δηλαδη και γεματοι αλλα χωρις να κρεμονται οι πατσες,οτι πρεπει για τα παραπανω αθληματα.Παρ'ολα αυτα εχεις καποιο δικιο αλλα δεν θα το ριξω στον φαινοτυπο αλλα στον σωματοτυπο,ειναι αυτονοητο οτι ενας βαρυκοκκαλος με παραπανω δεικτη μαζας δεν θα'χει ορεξη να κινηθει,οπως και ο μεσος λευκος εξωμορφικος δεν θ'αντεξει στο μαραθωνιο απεναντι σε κενυατες και αιθιοπες που περαν του οτι ειναι χτικιαρηδες ειναι και κοντοι που σημαινει λιγοτερη σπαταλη ενεργειας η στα σπριντ με δυτικοαφρικανους που εχουν υψηλο κεντρο βαρους λογω μακρυσκελιας.Επισης τα προσωπικα παραδειγματα του καθενος δεν ειναι επιχειρημα(και δε το λεω επιθετικα) https://en.wikipedia.org/wiki/Proof_by_example
      Ο μονος τροπος ν'αποδειχτει αυτο που λες με βαλκανιους σε αγγλια κτλπ ειναι ενα (ανεφικτο)μεγαπειραμα σαν αυτα που χωριζουν αδερφια στην γεννα.Παρε δηλαδη τον Χ πληθυσμο μεγαλωσε τον στο ταδε μερος ως πολιτεια (καμια επαφη δηλαδη με γονεις και ως εκ τουτου χωρις την επιρροη τους-κουλτουρα τους)και πειραματισου.(Ασχετο αλλα αυτη ειναι και μια καλη ιδεα επειτα απο ευγονικα προγραμματα{βασισμενα στο ατομο για μενα και οχι φαινοτυπους}ωστε να προγραμματιστει σωστα η νεα γενια απ'την αρχη).
      Δεν πιστευω ουτε στο οτι ο οποιοσδηποτε εχει την δυναμη να μην ειναι υποχειριο και πλεον δεν χρειαζεται να εισαι συνειδητα αλλα σε εχουνε προγραμματισει στα μετρα τους κτλπ τα ξερεις,η πλειοψηφια καθε εθνους ειναι μαζανθρωποι κι αν ξεσηκωνονται που και που ειναι γιατι υπαρχουνε αυτοι οι λιγοι τολμηροι που ανεφερες να τους ξεσηκωσουν.
      Τους αγγλους και τις αλλοτε μεγαλες δυναμεις ,τις βλεπουμε σημερα,χρειαζεται να στα πω;προταση μου, μην κρινεις κανενα εθνος απ'τους διαφορους "μεγαλους"του.
      Οι αρχαιοι οντως ηταν υπερανθωποι,οι τελευταιοι...

      Διαγραφή
    7. Αναφέρεις κάποια σωστά πράγματα, ωστόσο άκρη δεν θα βρουμε εννοώ λύση. Για μένα φίλε φυσικά παίζει ρόλο και το φυλετικο υπόστρωμα χωρίς εγώ ο ίδιος να είμαι καθαρός φυλετικά. Παρατήρησε τις χώρες γυρω σου οι οποίες ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο φυλετικο τύπο η και δύο, που συνήθως υπάρχουν δύο φαινοτυποι που έχουν την πλειοψηφία και οι υπόλοιποι είναι σε μονοψήφια ποσοστά. Θα δεις ότι κάθε χώρα με τους τάδε φσινοτυπους έχει και την τάδε συμπεριφορά. Ωστόσο εσύ θα πεις πως είναι η ελίτ που τους απόκοιμίζει αλλα δεν γίνεται να υπήρξε ελίτ πριν 2500 χρόνια όταν χτιζαν Παρθενώνες οι μεσογειακοι και οι διναρικοι ιλλυριοι (Αλβανοί) η σκυθες η παιονες κλπ κοιμοντουσαν σε λασποκαλυβες η οι Κέλτες που δεν είχαν γραφη. Τότε λοιπόν δεν νομίζω να υπήρχε ελίτ για να από κοιμίζει τους Βαλκάνιους φίλους μου, και σαν λαοί δεν έκαναν κάτι σπουδαίο. Άρα το φυλετικο υπόστρωμα είναι φυσικά και παίζει ρόλο. Όμως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι φυσικά παίζει ρόλο το περιβάλλον η μόρφωση κοκ καθώς και άλλες μεταβλητές.

      Διαγραφή
  2. Προς 4:56 . Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω ενα ερώτημα όμως. Τελικά υπάρχει σύνδεση σωματικών - ψυχικών γνωρισμάτων; Αν υπάρχει πόσο υπάρχει και σε ποιό βαθμό; Για παράδειγμα λέγεται ότι οι μεσογειακοί έχουν έφεση στις τέχνες και γι'αυτό στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε Θέατρο, άριστη αρχιτεκτονική κλπ. Αυτό έχει να κάνει με το ότι κατοικούσαν εκεί πολλοί μεσογειακοί; Έχει να κάνει με το πως εξελίχθηκε ο πληθυσμός στον ελλαδικό χώρο ανεξαρτήτως εμφάνισης; Έχει να κάνει με το DNA; Η ερώτησή μου πιθανότατα να είναι χαζή άλλα δεν έχω αρκετή γνώση πάνω στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω να σου απαντησω για κατι τοσο γενικο,θα μπορουσες να το γκουγκλαρεις(στα αγγλικα παντα)με διαφορες παραλλαγες-λεξεις κλειδια(personality genetics και θα βρεις σιγουρα κατι να σου κινησει το ενδιαφερον).
      Αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ναι μεν υπαρχει αλλα σε τετοια διασταση που δεν μπορει να γινει αντιληπτη απο εμας(το δηλαδη κοιτα αυτος ειναι δολιχοκεφαλος εχει αυτα τα ψυχικα γνωρισματα,αυτος ειναι γαλανοματης ειναι ευαισθητος η ψυχρος κλπ για μενα παντα δεν εχει νοημα)
      Kαι για τις υπολοιπες ερωτησεις πρακτικα παντα αυτο που σιγουρα συνεβη αν παρουμε για παραδειγμα το θεατρο ειναι οτι ολα ξεκινησαν(δε το χω ψαξει το συγκεκριμενο)απο ενα ατομο που ειχε συλληψη αυτης της ιδεας/αναψε την σπιρταδα δηλαδη και οι υπολοιποι ακολουθησαν ωσπου εγινε παραδοση οπως και με καθε αλλη ανθρωπινη καινοτομια-εθιμο,αν τυχαινε και αυτο το ατομο δεν γεννιοταν τοτε η γεννιοταν στην φοινικη πχ θα μπορουσαμε να μιλαμε σημερα για φοινικικο θεατρο η κατι παρομοιο να δημιουργοταν και παλι αργοτερα σε αγνωστη τοποθεσια και χρονο(θεωρια του χαους) φαινεται λοιπον πως οι αρχαιοι ναι μεν ειχανε καλες βασεις(dna)αλλα ητανε και "ευλογημενοι" με το καταλληλο περιβαλλον(το οποιο περιβαλλον με την σειρα του σ'ολη την ανθρωπινη ιστορια το οριζουν και το εξελισσουν καποιες μοναδες/ιδιοφυιες)ενας φαυλος κυκλος δηλαδη
      ιδιοφυιες->βελτιωση περιβαλλοντος->περισσοτερες ιδιοφυιες ->περαιτερω βελτιωση=εξελιξη.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και υπάρχει σύνδεση ψυχικών σωματικώς γνωρισματων φίλε 10:36. Οι μεσογειακοι κυρίως ήταν η πλειοψηφία για αυτό και μεγαλουργησαν σε όλους τους τομείς, σαν μειονέκτηματα έχουν την καλοπέραση κλπ. Οι Άγγλοι που είναι ατλαντοειδης έχουν ισχυρή οικονομία, βιομηχανία πολιτική κλπ δήλδη η θεωρία γίνεται πράξη αφού οι ανθρωπολόγοι λένε ότι ο ατλαντοειδης έχει οργανωτικές, ηγετικές ικανότητες και ευφυια. Οι διναρικοι που είναι η πλειοψηφία στα Βαλκάνια επικρατεί το χάος τίποτα από όσα είπα για την Αγγλία δεν ισχύουν για τα βαλκανικά. Ο διναρικος τύπος λένε οι ανθρωπολόγοι έχει ανοργανωσια, όχι τόσο πνευματικές ικανότητες όπως μεσογειακοι νορδικοι ατλαντοειδης, έχουν επιθετικές τάσεις τσακώνονται εύκολα και γενικότερα επικρατεί χάος οπότε και αυτό επιβεβαιώνεται αν κοιτάξεις λίγο τους Βαλκάνιους φίλους μας. Φυσικά πάντα υπάρχει και ο νόμος της ποικιλομορφιας και των πολυφυλετικων γονιδίων δηλαδή να δεις έναν διναρικο να είναι πολύ οργανωμένος και να είναι ήρεμος χωρίς δόσεις τρέλας και αντιμαχιες. Όμως ως επί το πλείστον τα ψυχικά γνωρίσματα της κάθε φυλής αντιπρωσοπευουν τις χώρες που κατοικούν

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα γνωρίζουμε οι Κέλτες τι ήτανε φυλετικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νορδικοί, κυρίως στην αριστοκρατία τους, με κάποιους Φαιλικούς μάλλον.

      Διαγραφή
    2. Ορίστε :

      https://fyletika.blogspot.com/2013/08/blog-post_6.html?m=1

      Διαγραφή
    3. Χωρίς να μαι σίγουρος, οι νορδικοι είναι εξέχων Φυλετικος τύπος με πληθώρα ικανοτήτων. Πως γίνεται να ναι νορδικοι οι Κέλτες γιατί ο Φυλετικος τύπος δεν συνάδει με τα έργα τους ή απλά είναι υπερικτιμημενοι οι νορδικοι Αρχικά δεν είχαν γραφή αππ Ρωμαίους και Ελληνες μαθαίνουμε για τη δράση τους. Βρισκοντουσαν γεωγραφικά σε ένα αχανές όριο. Τα έργα τους είναι ανύπαρκτα, αν δηλαδή είχαν κάνει κάτι σπουδαίο σε κάποιο τομέα που είναι; οι Ρωμαίοι και Ελληνες τους λέγανε βαρβάρους.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για το άρθρο

      Διαγραφή
  4. Γνωρίζουμε τα φυλετικά γνωρίσματα των Σκυθων ;

    Εγκατασταθηκαν όντως σε Μακεδονία και Αθήνα ;

    Επίσης :

    Γνωρίζουμε πληθυσμιακά στοιχεία του ελλαδικου χώρου σε κάποια περίοδο των αρχαίων χρόνων και του Βυζαντίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.