Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Το επίπεδο του πολιτισμού στην Ευρώπη

Οι ιδέες του Gobineau και του Chamberlain εισήγαγαν την μελέτη της ιστορίας των εθνών με βάση τον φυλετικό παράγοντα. Είναι μια στροφή στην αντίληψή μας για τον κόσμο, αντίστοιχης σημασίας με αυτήν που εισήγαγε η ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου. Η εξωτερική έκφραση του πολιτισμού οφείλεται στο βαθύτερο παράγοντα της φυλετικής ψυχής. Κάθε φυλή έχει τις δικές της εγγενείς ψυχικές προδιαθέσεις, οι οποίες σε επίπεδο κοινωνίας εκφράζονται ποικιλοτρόπως, διαμορφώνοντας τον πολιτισμό, την οικονομία και τις κοινωνικές συμπεριφορές. Θα εξετάσουμε το επίπεδο του πολιτισμού στην Ευρώπη σύμφωνα με σχετικές μελέτες και θα προβούμε σε ανάλυση των αποτελεσμάτων από φυλετικής σκοπιάς.

Στο έργο του Bruno Petermann "Das Problem der Rassenseele" βρίσκουμε μια συζήτηση για τα βασικά στοιχεία της μελέτης του ανθρωπογεωγράφου Ellsworth Huntington "The character of races", στην οποία εξετάζεται μεταξύ άλλων το επίπεδο του πολιτισμού στην Ευρώπη. Η περίοδος που εξετάστηκε είναι από το 1600 μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Η κάθε περιοχή βαθμολογείται με άριστα το 100, το οποίο δίνεται...
στη Βρετανία. Οι βασικές ιδιότητες που εξετάστηκαν ήταν: πνεύμα πρωτοβουλίας, δυνατότητα ελέγχου των δυνάμεων της φύσης, ικανότητα να εισάγουν νέες ιδέες και να τις εφαρμόζουν, αυτοέλεγχος, τιμή και ηθικά πρότυπα, υψηλή καλλιτεχνική έκφραση, επίπεδο εκπαίδευσης, νομικός πολιτισμός, πνευματική δημιουργία, διοικητική ικανότητα, κτλ. Με λίγα λόγια αξιολογήθηκε ο χαρακτήρας του λαού σε κάθε περιοχή, ως προς το πνευματικό, πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό-τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Ο χάρτης είναι ο εξής:


Βλέπουμε ότι τα πρωτεία σε επίπεδο πολιτισμού και πνεύματος τα έχει η Βρετανία και ακολουθεί η περιοχή που περικλείει την Γερμανία, την βορειοδυτική Γαλλία και μέρος της βόρειας Ιταλίας και της νότιας Σκανδιναβίας. Το επίπεδο πέφτει σταδιακά όσο απομακρυνόμαστε από αυτό το κέντρο. Πέφτει πολύ χαμηλά, κάτω του 70, στα Βαλκάνια και ανατολικά όσο πλησιάζουμε στη Ρωσία. Να σημειώσουμε ότι η νότια Ελλάδα ξεχωρίζει από τα Βαλκάνια. Οι γειτονικές περιοχές στην Ευρώπη, όπως Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή και βόρεια Αφρική βρίσκονται πολύ χαμηλά.

Στον επόμενο χάρτη δίνεται ο αριθμός των διαπρεπών προσωπικοτήτων ανά 10.000 κατοίκους, στις διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Οι προσωπικότητες έχουν ληφθεί από εγκυκλοπαίδεια και αφορούν στην περίοδο 1600-1850.


Οι εξέχουσες φυσιογνωμίες, πολιτικές, πνευματικές, επιστημονικές ή καλλιτεχνικές, βρίσκονται σε υψηλότερη ποσοστιαία συγκέντρωση στη Σκωτία και έπειτα στην Αγγλία. Ακολουθεί η βόρεια Ευρώπη, με μεγάλα ποσοστά στη βόρεια Γαλλία και στη βόρεια Γερμανία. Η ανατολική και νότια Ευρώπη παρουσιάζει μικρά ποσοστά. Η νότια Ελλάδα ξεχωρίζει σε σχέση με τις γειτονικές Βαλκανικές περιοχές.

O Petetmann καταλήγει ότι το επίπεδο του πολιτισμού είναι άμεσα συνυφασμένο με τον φυλετικό παράγοντα. Όσοι γνωρίζουν την κατανομή των φυλετικών τύπων στην Ευρώπη, μπορούν να το διαπιστώσουν. Τα πρωτεία του πολιτισμού τα έχει η Βρετανία, που έχει δώσει στην ανθρωπότητα αναρίθμητους επιστήμονες, πνευματικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες μετά την Αναγέννηση. Σε πολύ υψηλό επίπεδο βρίσκονται Γαλλία, Γερμανία και Γερμανικές χώρες και βόρεια Ιταλία, περιοχές που έχουν δώσει μεγάλες μορφές του πνεύματος. Στη Βρετανία κατοικεί υψηλό ποσοστό Ατλαντοειδών και Νορδικών, ενώ το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού είναι κυρίως βόρειοι Κρομανοειδείς. Μάλιστα, η Ιρλανδία που βρίσκεται δίπλα στην Μεγάλη Βρετανία, έχει πολύ μικρότερο αριθμό επιφανών ανθρώπων, κάτι που εξηγείται από το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιρλανδών είναι βόρειοι Κρομανοειδείς, με μικρές μειοψηφίες από Ατλαντοειδείς και Νορδικούς. Η βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη έχει εμφανές Νορδικό στοιχείο καθώς και πολλούς βόρειους Κρομανοειδείς, ενώ αρχίζουν και εμφανίζονται Αλπικοί. Είναι προφανές πώς εκεί που κατοικούν Ατλαντοειδείς το επίπεδο πολιτισμού είναι υψηλότατο. Ακολουθούν οι περιοχές με Νορδικούς και βόρειους Κρομανοειδείς. Όσο πάμε σε περιοχές με νότιους Κρομανοειδείς, όπως η Ιβηρία και η νοτιοδυτική Γαλλία, το επίπεδο πέφτει. Το επίπεδο πέφτει σταδιακά όσο πάμε και σε περιοχές κυρίως Αλπικές στην κεντρική Ευρώπη και δραματικά όταν πάμε ανατολικά όπου κατοικούν κυρίως Βαλτικοί και σε Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή και βόρεια Αφρική, όπου κατοικούν κυρίως Αρμενοειδείς, Αραβικοί και Σαχάριοι, αντίστοιχα. Η Σικελία έχει δεχτεί πολλά εξωευρωπαϊκά στοιχεία και βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με τη βόρεια Αφρική. Στα Βαλκάνια όπου κατοικούν Διναρικοί το επίπεδο πολιτισμού είναι χαμηλό, αν και βγαίνουν κάποιες επιφανείς φυσιογνωμίες. Η νότια Ελλάδα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Βαλκάνια λόγω του εμφανούς ποσοστού Μεσογειακών που διαθέτει.

Ανοίξτε έναν χάρτη του πλανήτη. Στην Ασιατική, Αφρικανική και Αμερικανική ήπειρο θα δείτε πολλές περιοχές με έκταση όση αυτή της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Όμως πουθενά δεν θα δείτε το ίδιο επίπεδο πολιτισμού, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Δεν είναι το περιβάλλον που δημιουργεί τον πολιτισμό, το απέδειξε ο Gobineau με ξεκάθαρο τρόπο. Αν ένα μικρό κομμάτι γης ανέπτυξε πολιτισμό, ενώ ένα πολύ μεγαλύτερο όχι, αυτό προκύπτει από την φυλετική ιδιοσυστασία των ανθρώπων που το κατοικούν. Ένα δίδαγμα που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, κάτι που πρέπει να διακατέχει κάθε στιγμή το μυαλό μας.

40 σχόλια:

  1. Νorth Atlantid και Keltic Nordic οτι πιο ομορφο υπαρχει σημερα στην λευκη φυλη.

    Το δεκαρι στην Ελλαδα παει για Κρητη και νησια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε εδώ υπέροχη αριπρεπή και υπεράρια φυσιογνωμία:

      https://collectionimages.npg.org.uk/large/mw00812/Rupert-Brooke.jpg

      https://render.fineartamerica.com/images/rendered/default/poster/8/10/break/images-medium/rupert-brooke-1887-1915-granger.jpg


      Rupert Chawner Brooke was an English poet known for his idealistic war sonnets written during the First World War, especially "The Soldier.” He was also known for his boyish good looks, which were said to have prompted the Irish poet W. B. Yeats to describe him as "the handsomest young man in England.”

      Ανάμεσα στους Αγγλοσάξονες βρίσκονται τα πλέον εξελιγμένα και ευγενή ανθρώπινα όντα του πλανήτου!

      Διαγραφή
  2. Το ηνωμένο βασίλειο ειναι απο τα πιο δοχιλοκεφαλα κρατίδια στην Ευρώπη σήμερα. Η βραχυκεφαλια εκεί είναι κάτι αρκετά σπάνιο. Λογικό που κατέχει την πρωτιά και ο λόγος που οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς είναι χώρες με πολυ ανεβασμένο το βιοτικό επίπεδο οφείλεται καθαροτατα στην αγγλοσαξονικη καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξοχο κείμενο διαχειριστά!

    "Είναι προφανές πώς εκεί που κατοικούν Ατλαντοειδείς το επίπεδο πολιτισμού είναι υψηλότατο. Ακολουθούν οι περιοχές με Νορδικούς και βόρειους Κρομανοειδείς."

    Και όποιος δεν πιστεύει ή δεν θέλει να πιστέψει την ανωτερότητα της ατλαντοειδούς και της νορδικής φυλής, ας διαβάσει το κάτωθι άρθρο:
    https://www.amren.com/news/2018/08/human-accomplishment-charles-murray-sam-francis/

    "On page 297, Dr. Murray has a map of the European peninsula showing where those responsible for Western accomplishments grew up, and the region it describes is of interest.

    “If we ignore national borders,” he writes, “and instead create the most compact polygon that encloses 80 percent of the places where the significant figures grew up, it forms the shape in the figure below, with borders defined by Naples, Marseilles, the western border of Dorset County in England, a point a few miles above Glasgow, the northern tip of Denmark, and a point a few miles east of the city that used to be Breslau in German Silesia (now Wroclaw in Poland).”

    This is the “European Core” as Dr. Murray calls it. It is also more or less the core area of the Nordic subrace in Europe."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει ο θρύλος Dr. William Luther Pierce;
    https://www.findagrave.com/memorial/66027922/william-luther-pierce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κελτικός Νορδικός + Ατλαντοειδής!!!

      Διαγραφή
  5. Σε ποιόν τύπο ανήκουν; https://ibb.co/mKAdC0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κοπέλα είναι μάλλον Μεσογειακή με Διναρική ή Αρμενοειδή επίδραση.
      Ο άντρας της φωτογραφίας φαίνεται Βραχυκέφαλος οπότε είναι μάλλον Αλπικός ή Ασιατικός Αλπικός(Αλπικός-Τουρανικός ή Αρμενοειδής).

      Διαγραφή
    2. Η γυναίκα είναι τυπικά διναρική. Και ο άνδρας αλπικός με μεσογειακή επίδραση. Δεν φαίνονται σε κανέναν από τους δυο εξω-ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    3. Γυναικα Taurid.Κατι μεταξυ διναρικου η αρμενοειδη.

      Ανδρας=Αλπικος/Μεσογειακος.

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει μήπως κάποια άλλη φωτογραφία με καλύτερη ανάλυση;

      Διαγραφή
    5. Ρε ήμαρτον με την ημιμάθεια σας. Το taurid δεν είναι φαινότυπος αλλά ανθρωπολογική κατηγορία στην οποία εμπίπτουν όσοι έχουν υποστεί σημαντικό εκδιναρισμό, δηλαδή οι διναρικοί και οι αρμενοειδείς. Είναι μορφολογικός τύπος που βασίζεται σε κάποια γενικά χαρακτηριστικά όπως συγκεκριμένα πλαίσια του κεφαλικού δείκτη (υπερβραχυκεφαλία) και το πλατύ ινίο, όχι κάτι που βρίσκεις στους ανθρώπους.
      Διναρική είναι η γυναίκα. Οι αρμενοειδείς δεν είναι λεπτοπρόσωποι και έχουν πολύ μεγάλο εύρος κεφαλής.

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου, αν δεν βάλεις φωτογραφίες με τα κεφάλια των παιδιών μην περιμένεις σοβαρές ταξινομήσεις.

      Ο άνδρας είναι σιγουρα βραχυκεφαλος και φαινεται απο το vault του.Η γυναικα εχει σιγουρα κάποιο εκδιναρισμο στη μύτη συγκεκριμένα διοτι είναι αρκετά λεπτορινη που πιάνει σιγουρα υπερλελτορινια.

      Βαλε φώτο με κεφάλια για σιγουρες ταξινομήσεις και μην ακούς κάποια τρόλ που λενε turanid η δεν ξέρω και γω τι άλλο.

      Διαγραφή
    7. Λοιπόν, αν και θα συμφωνήσω με κάποιους ότι πρέπει να βάλεις καλύτερες φωτογραφίες και με κεφάλια αν μπορείς η γνώμη μου είναι ότι ο άνδρας είναι αρκετά βραχυκεφαλος και σε καμμια περίπτωση το κεφάλι του δεν είναι μεσογειακό. Το πρόσωπο του είναι αρκετά μακρύ και λεπτό χωρίς γωνιες κλπ.

      Για την κοπέλα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει κάποια Taurid επίδραση στην μύτη της. Αν και το πρόσωπο της είναι αρκετά μακρύ και λεπτό θα πρέπει να δούμε και το κεφάλι της για να βγάλουμε συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  6. https://ibb.co/bU6oUf
    https://ibb.co/kBK8vL
    https://ibb.co/f85gFL
    Μόνο αυτές βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aρκετα βραχυκεφαλος και σε καμμια περιπτωση Pontid οπως σου ειπαν καποιοι κεφτεδες απο πανω.Η κοπελα αν και με το μαλλι δυσκολευει την κατασταση δειχνει μεσοκεφαλη και σε καμμια περιπτωση διναρικη η αρμενοειδης οπως ειπαν παλι καποιοι γκασμαδες απο πανω.

      Για εμενα εχει.

      Ανδρας=Αλπικος η καποιος αλλος taurid φαινοτυπος+καποια μεσογειακη επιδραση.

      Γυναικα=Μεσογειακη με εκδιναρισμο στη μυτη.

      Διαγραφή
    2. Το κεφάλι του άνδρα δεν είναι ούτε αλπικου όπως γράφουν κάποιοι.Βραχυκεφαλος σε μεγάλο βαθμό και κοντεύει να πιάσει flat occiput. Τετοια κεφάλια βρίσκονται κυρίως σε διναρικους και αρμενοειδεις. Οι αλπικοι εχουν κοντά κεφάλια με μικρότερη σχετικά υψηκρανια.Το μέτωπο του επίσης είναι εκδιναρισμενο, μεγάλο με κλίση προς τα πανω.

      Η κοπέλα είναι χωρίς πολλά λογια μεσογειακή με μια μικρή διναρικη επίδραση στη μύτη, οχι κάτι το τρελό όμως.

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλύτερες φωτογραφίες !!!

    Άνδρας: Ασιατικός Αλπικός

    Γυναίκα: Μεσογειακή με Διναρική επίδραση κυρίως στην μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά στον άντρα ποιός τύπος επικρατεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύσκολη ταξινόμηση και βλέπω στα σχόλια ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη.
    Επικρατεί ο Αλπικός αλλά υπάρχουν και σημάδια που δηλώνουν Αρμενοειδή επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορείς να στείλεις τις φωτογραφίες σου και στον διαχειριστή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://ibb.co/fNcJC0 Μία ακόμη φωτογραφία αν βοηθάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://ibb.co/dopuLL Εγώ χωρίς να ξέρω πολλά διακρίνω αρμενοειδή/διναρική επίδραση

      Διαγραφή
    2. Δείτε δύο ακόμη φωτογραφίες!
      https://ibb.co/n3An70
      https://ibb.co/dopuLL

      Διαγραφή
  12. Η παίκτρια του next top model Εύη Ιωαννίδου σε ποιόν τύπο ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://humanphenotypes.net/Litorid.html

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακη με taurid επιδραση.Κλασσικη ποντιοφατσα...

      Διαγραφή
    3. Το σωμα της Ευης θεωρειται μεσογειακο ή οχι;
      Επισης σε ποιον τυπο ανηκουν: Aννα Αμανατιδου,Χριστιαννα Σκουρα,Ιωαννα Σαρρη, Μαριανα Παινεση και Εβελινα Σκιτσκο;

      Διαγραφή
  13. Ο παρακάτω σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει;Η πατέρας του είναι Πόντιος και η μητέρα του από την Φλώρινα.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=275238786668291&set=a.109818566543648&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακάτω η σωστή φώτο

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=101898490831042&set=a.101898534164371&type=3&theater

      Διαγραφή
    2. Για Πόντιος δεν έχει το κλασσικό μεγάλο κεφάλι και το χοντροκομμένο πρόσωπο.Επίσης,έχει λεπτό λαιμό και γέρνει προς το μελαχρινό.Μοιάζει στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο αλλά με μίξη εβραϊκή.

      Διαγραφή
    3. Πιο πολύ Ινδός κάνει ρε,αφού κάνει μπάμ.Λεπτοπροσωπία και μελαχρινός.

      Διαγραφή
    4. Όχι παίδες δεν έχει σχέση ούτε με Ινδούς,Ρομά,Γύφτους κτλ.Το πρώτο σχόλιο μπορεί να στέκει διότι μένει Θεσσαλονίκη και έχει πολλούς Εβραίος(έχουν ακόμη σημαντικό αριθμό νεολαίας και σύλλογο).Πάντως,γύφτος δεν είναι τον ξέρω.Με βάση την φυλετική επιστήμη,όμως θέλω να εξακριβώσω σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει.

      Διαγραφή
    5. Μεσογειακός. Καμία σχέση με σημιτικούς τύπους.

      Διαγραφή
    6. Μεσογειακός καθαρός η έχει και κάποια άλλη φυλετική επίδραση;

      Διαγραφή
    7. Μπορεί να έχει αλαφριά διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
    8. Τεκμηρίωσε το αν μπορείς με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του,ποια είναι να μεσογειακά και ποια τα ελαφρώς διναρικά χαρακτηριστικά του;

      Διαγραφή
    9. Έχει ύψος 1,75,55 κιλά,λακάκι το πηγούνι και έχει κλίση στην γλυπτική και άρπα.Δεν έχει σαν άτομο κλίση σε ανατολίτικα χαρακτηριστικά και είναι ευγενής,σε αντίθεση με πόντιους που ξέρω.Επαγγέλεται στρατιωτικός και ασχολείται με πολεμικές τέχνες.Αν βοηθάν αυτές οι πληροφορίες στο φυλετικό του προφίλ

      Διαγραφή
  14. "η ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου"...;;; Εδώ, πέφτουν κάτω από τα γέλια ο Αρίσταρχος και οι Πυθαγόρειοι...!
    Επίσης την περίοδο 1600 έως 1900, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα ήταν τουρκοκρατούμενες περιοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.