Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τα Γερμανικά φύλα και το αλκοόλ


"Στο να σβήνουν την δίψα τους επίσης δεν είναι εγκρατείς. Αν ικανοποιήσεις την αγάπη τους για το ποτό προμηθεύοντάς τους με όσο λαχταρούν, θα καταβληθούν από τις δικές τους αδυναμίες, το ίδιο εύκολα όπως και με τα όπλα."

Tacitus, Germania, 23


Εμβριθής μελετητής των αρχαίων Γερμανικών φυλών, ο Τάκιτος περιγράφει γλαφυρά την αγάπη τους για τα αλκοολούχα ποτά. Ερχόμενοι σε επαφή με το ανεπτυγμένο εμπόριο των Ρωμαίων, οι Γερμανοί σύντομα άρχισαν να το προμηθεύονται σε μεγάλες ποσότητες και να το καταναλώνουν αφειδώς. Και οι Ρωμαίοι έπιναν αλκοόλ, όμως στις Γερμανικές φυλές η κατανάλωση ξεπερνούσε τα όρια της εγκράτειας.

Όπως γνωρίζουμε και στις μέρες μας, η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ και τελικά ο αλκοολισμός είναι κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει τις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Στη νότια Ευρώπη το φαινόμενο...
είναι περιορισμένο και δεν συνιστά μάστιγα όπως στην βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ, που έχει κατοικηθεί κυρίως από βορειοευρωπαίους. Αν κοιτάξουμε βαθύτερα, θα δούμε ότι υπάρχει συσχέτιση με τον φυλετικό παράγοντα. Ο αλκοολισμός έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας σε χώρες στις οποίες κατοικούν βόρειοι Κρομανοειδείς και Νορδικοί. Φαίνεται ότι αυτοί οι φυλετικοί τύποι έχουν προδιάθεση σε μια τέτοια εκτόνωση μέσω του αλκοόλ. Αντιθέτως, οι χώρες της νότιας Ευρώπης δεν έχουν τέτοια προβλήματα, αφού έχουν διαφορετική φυλετική σύνθεση.

Συμπερασματικά, η αγάπη για το αλκοόλ παραμένει στους Γερμανούς και γενικότερα στους βορειοευρωπαίους από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, όπως ακριβώς την περιέγραψε ο Τάκιτος. Και όσοι μπορούν να δουν βαθύτερα, θα διαπιστώσουν ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε φυλετικές προδιαθέσεις.

8 σχόλια:

  1. Το αλκοόλ θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη καθάπερ το κάπνισμα. Είναι ουσία που ουσιαστικώς ουδέν προσφέρει, ενώ βλάπτει τον οργανισμό, θολώνει την σκέψη, καταργεί την δημιουργικότητα και μετατρέπει τον άνθρωπο σε άχρηστο κύτταρο του σύμπαντος που ουδέν προσφέρει εις την ανέλιξή του.

    Δεδομένου δε του ότι η ροπή προς τον αλκοολισμό είναι σε σημαντικό βαθμό εγγενής, πολύ ορθώς και δικαίως το Τρίτο Ράιχ θεσμοθέτησε την στείρωση των μανιακών, εξαρτημένων αλκοολικών υπανθρώπων που αναλώνουν την μίζερη και θλιβερή ύπαρξή τους μπεκροπίνοντας στα ηχορυπαινόμενα τοξικά βοθρο-κλάμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεδομένου ότι η γενετική προδιάθεση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για αλκοολισμό, μια χαρά τα γράφει ο διαχειριστής. Προφανώς οι βαλτικοι έχουν ακόμη μεγαλύτερη προδιάθεση. Οι Έλληνες λχ που μεταναστεύουν στη βόρεια ευρωπη δεν ακολουθούν το αλκοολικό παράδειγμα παρά το κρύο το σκοτάδι και το σοκ της προσαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζούλη πως φαίνεται οτι δεν έχεις βγει απο την τρόγλη σου.Άκου και κάποιον που έχει γυρίσει όλη την ευρώπη να μάθεις και κάτι.Προβλημα με το αλκοόλ έχουν κυρίως οι ανατολικοί.Και όταν λέμε ανατολικοί εννοούμε κυρίως τα κράτη που είχαν σοσιαλισμό.Επισης πρέπει να μάθεις οτι δεν ειναι ολοι οι ανατολικοί βαλτικοι οπως επισης οτι οι μεγάλες καταναλώσεις αλκοόλ δεν οφείλονται σε φυλετικά κριτήρια.Οι ανατολικοί το έριξαν στο αλκοόλ διότι πολυ απλά δεν ειχαν κάτι καλυτερο να κανουν με την ριμαγμενη,σάπια και διεφθαρμένη ζωη τους απο το χειροτερο κοινωνικό-οικονομικό πολιτικό σύστημα της μεταπολεμικής ευρώπης.Όπως οι γυναικες τους έγιναν πουτανες και πουλούσαν το κορμί τους για ενα κομμάτι σαλάμι,έτσι και η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού έγιναν αλκοολικοί και όχι μόνο.Η ανατολική ευρώπη πέρα απο το αλκοόλ έχει μεγάλο θέμα και με τα ναρκωτικά.Ουκρανοι,ρώσοι κλπ ειναι απο τους πρώτους σε σκληρά ναρκωτικά.

      Όσο για τους βορείους μάθε οτι τα τελευταία δεκαπέντε χρονια εχουν ελαττώσει το αλκοόλ σε μεγάλο βαθμό.Ειδικα οι σκανδιναβοί πλέον τα πινουν ενα σάββατο και αν.Ο λόγος που πινουν οι βόρειοι ειναι καθαρά θέμα κουλτούρας και συνήθειας οχι επειδη ειναι νορδικοί και κρομανοειδείς.Η Πορτογαλία που είναι κρατος της νότιας ευρώπης και δεν εχει,νορδικοκρομανοειδεις γιατι βαράει πρωτιές στο θεμα του αλκοόλ?Η Γαλλία που είναι κυρίως αλπική και ατλαντοειδης γιατι χτυπάει και αυτή πρωτιές?Διοτι ειναι θεμα κουλτούρας και τρόπος ζωής.Η Ελλαδίτσα σου πάλι ειναι πιο πάνω απο την αμερική την σουηδία,την ολλανδία και την νορβηγία στο θεμα του αλκοόλ......ειναι που δεν το χρειάζονται οι μεσογειακοί ελληνάρες που κατεβάζουν τα τσιπούρα,τις ρετσινιές και τα ουζάκια σαν νερό....

      Διαγραφή
  3. Ρε παπάρα άλλο το ποσο αλκοόλ καταναλώνεται σε κάθε χώρα και άλλο το ποια χώρα έχει πιο πολλους αλκοολικούς. Αν από το ευρωπαϊκό τουρ σου κατάλαβες ότι η Ελλάδα έχει πιο πολλους αλκοολικούς από λχ Σουηδία με μια από τις καλύτερες οικονομίες (που αγοράζεις αλκοόλ με ταυτότητα) τότε κοιμάσαι όρθιος. Ο αλκοολισμός είναι πάθηση ρε παπάρα δεν είναι «κουλτούρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω πάει Πορτογαλία αλλά ισως το άρθρο του μπλογκ «Οι Πορτογάλοι είναι Μεσογειακοί ή μήπως Κρομανοειδείς;» εξηγεί το φαινόμενο. Ίσως να οφείλεται στη μεγάλη κρομανοειδη τους επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαγκες, εδω στην Αμερικη, η κεντρικη κουλτουρα του λαου ειναιη βαναυση καταναλωση μεγαλων ποσοστων αλκοολ. Καθορίζει τα παντα το αλκοολ, μεχρι και ταυτοτητα. Ποτε δεν ειχα την διαθεση να προσαρμοστωσε αυτη την κουλτουρα,
    μα απο ρουφαει και ελληνες και ιταλους. Η υπερβολικοτητα ειναι το κλειδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι βορειοι λαοι πινουν εξαιτιας της καταπιεσης της δουλειας,των νομων,του κακως ποιοτικου καιρου(υγρασιωδες γκριζος ουρανος),βαρεμαρα,νιωθουν το κενο μεσα τους και το ριχνουν εκει,στο ποτο.Οι νορδοκρομανοειδης και οι βαλτικοι ειναι κενοι,για αυτο χωνονται σε ξενους λαους και υποθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το αλκοόλ είναι η ταμπέλα του υπανθρωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.