Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ανθρωπολογικοί χάρτες της Σκανδιναβίας II

Στη δημοσίευσή του με τίτλο "Anthropological maps of the Nordic countries" στα πρακτικά του συνεδρίου Cold Spring Harbor Symposia on Quantitative Biology, ο Σουηδός ανθρωπολόγος Bertil Lundman παρουσίασε λεπτομερείς ανθρωπολογικούς χάρτες της Σκανδιναβίας και γειτονικών χωρών.

Ο Lundman αρχικά αναφέρει όλες τις μελέτες από τις οποίες αντλήθηκαν τα στοιχεία για να δημιουργηθούν οι χάρτες. Στη Σουηδία μετρήσεις ανθρωπολογικές μελέτες έκαναν οι Furst και Retzius, Linders και Lundborg και ο ίδιος ο Lundman. Στη Νορβηγία μελέτες έκαναν οι Bryn, K. Schreiner, A. Schreiner, Arbo και Larsen. Στη Δανία έγιναν λίγες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στα πρακτικά της τοπικής ανθρωπολογικής εταιρίας. Στη Φινλανδία έλαβαν μετρήσεις ο Westerlund και η Ακαδημία Επιστημών της χώρας. Στην Εσθονία μελέτες έκανε ο Aul και στη Λεττονία ο Backman, ενώ γενικότερα για τις βόρειες χώρες της Ευρώπης έγραψε ο Scheidt.

Το αποτέλεσμα της σύνθεσης των στοιχείων από όλες αυτές τις μελέτες δίνονται στους παρακάτω χάρτες...
Χάρτης κατανομής του ύψους

Ο χάρτης της κατανομής του ύψους, δείχνει ότι μεγάλο ανάστημα έχουμε στην κεντρική και νότια Σκανδιναβική χερσόνησο, καθώς και στα δυτικά παράλια της Φινλανδίας και των Βαλτικών χωρών. Ως γνωστόν, σε αυτές ακριβώς τις περιοχές εντοπίζεται ο Νορδικός και βόρειος Κρομανοειδής τύπος. Στην ηπειρωτική Ευρώπη το ύψος πέφτει σταδιακά, λόγω εμφάνισης Αλπικών και Βαλτικών στα ανατολικά. Στη βόρεια Σκανδιναβία το ύψος πέφτει δραματικά λόγω Λαπωνικών, ενώ στην ανατολική Φινλανδία λόγω Βαλτικών.

Χάρτης κεφαλικού δείκτη
Ο χάρτης κατανομής του κεφαλικού δείκτη, εντοπίζει το κέντρο της δολιχοκεφαλίας στη νότια Σουηδία, εκτεινόμενο μέχρι και την νότια μη παραθαλάσσια Νορβηγία. Στα παράλια της Νορβηγίας φτάνουμε στη μεσοκεφαλία λόγω Κρομανοειδών, στη Φινλανδία ο κεφαλικός δείκτης βρίσκεται στη δολιχοκεφαλία στα δυτικά παράλια λόγω Νορδικών, απώτερης Σουηδικής προέλευσης και ανεβαίνει σταδιακά όσο πάμε ανατολικά, που μειώνονται οι Νορδικοί και αυξάνονται οι Βαλτικοί. Παρόμοια πράγματα ισχύουν και στις Βαλτικές χώρες. Η Δανία είναι σχετικά δολιχοκέφαλη, αλλά πηγαίνοντας προς το κέντρο της Ευρώπης οι βραχυκέφαλοι αυξάνουν.

Χάρτης ποσοστού σνοιχτού χρώματος ματιών
Στην κεντρική και νότια Σκανδιναβική χερσόνησο κυριαρχεί το ανοιχτό και ενδιάμεσο χρώμα (βαθμίδες 1-8 της κλίμακας Martin-Schultz) ματιών, το οποίο μειώνεται ελαφρά στα Νορβηγικά παράλια. Το ανοιχτό χρώμα ματιών μειώνεται σε Δανία, Φινλανδία και Βαλτικές χώρες, όμως παραμένει υψηλό. Μόνο στη χώρα των Λαπώνων πέφτει σημαντικά.

Η δημοσίευση περιλαμβάνει επίσης τον χάρτη του δείκτη HLI,  που έχουμε ήδη παρουσιάσει.

31 σχόλια:

  1. Ο Αντωνης Κανάκης είναι ιρανικος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής-Ιρανικός για την ακρίβεια.

      Διαγραφή
    2. Εδώ πέρα βλέπετε έναν καθαροτατο Ιρανικο.....


      https://www.google.gr/search?client=ms-android-huawei&biw=360&bih=353&tbm=isch&sa=1&ei=OfUXW4X1AYSqsgHkkomoCQ&q=Antonis+kanakis+classify&oq=Antonis+kanakis+classify&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3...4746.6526..7598...0....147.532.0j4......0....1.........41j30i10.9X0xw%2BqQK7g%3D#imgrc=al5ygQAQQXdYuM:

      Διαγραφή
    3. Πολυ κοντά ατό anatolid αν και το κεφαλι τού δεν δένεται βραχυκεφαλο άλλα μεσοκεφαλο.

      Διαγραφή
    4. Ταγματασφαλίτηϟϟ6 Ιουνίου 2018 στις 6:12 μ.μ.

      Διναρομεσογειακός είναι ο Κανάκης.Τίποτα ιρανικό ή αρμενοειδές δεν έχει.

      Διαγραφή
    5. Τα φρύδια του ειναι αρμενοειδή οπως επισης και η τριχοφυΐα του.

      Επισης το σκούρο χρωμα δέρματος του δεν ε8ναι σε καμμία περίπτωση καθαρού Pontid.

      Η μύτη ειναι σίγουρα Taurid.

      Διαγραφή
    6. Κάτι τέτοια διαβάζουμε και σκεπτόμαστε ότι τελικά ορισμένοι είναι ανεπίδεκτοι. Ο Κανάκης είναι διναρο-μεσογειακός, όπως σας έγραψε ο Ταγματασφαλίτης. Σταματήστε να κοιτάτε τα... φρύδια του και τις αποχρώσεις του δέρματος και δείτε τα βασικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον σχηματισμό των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Σχηματισμός ματιών δίχως υποψία επικάνθου (συνήθως οι αρμενοειδείς έχουν), σαγόνι που δεν οπισθοχωρεί (όπως των αρμενοειδών), γενική λεπτοπροσωπία, κλίση στο μέτωπο αλλά όχι ραγδαία και κυρτότητα στη μύτη. Αυτά κι άλλα, δείχνουν πολύ καθαρά τα πράγματα.
      ΥΓ Η μπουρδολογία πως ο Κανάκης είναι "καθαρός ιρανικός" ανήκει σε γνωστό, παλιότερα, σχολιάστή που όχι μόνο ήθελε να υπερβάλει με την παρουσία των ανατολίτικων στοιχείων, αλλά του αναδείκνυε σε "ελληνάρες" και παραδείγματα για τον νέο ελληνισμό.

      Διαγραφή
    7. Ρε βλημα ειδες πουθενα εγω να λεω για ιρανικο?

      Σου λεω ειναι Pontid με αρμενοειδεις επιδρασεις τι δεν καταλαβαινεις?

      Δλδ θες να τον βγαλεις ντε και καλα καθαρο μεσογειακο ενω δεν ειναι?

      Η εντονη τριχοφυια και τα μεγαλα γεματα φρυδια ειναι ασιατικο-ανατολιτικο χαρακτηριστικο οπως επισης η τριχοφυια του και το χρωμα δερματος που ξεπερναει το κλασσικο σταρενιο μεσογειακο αλλα ειναι το αρμενοειδες ανατολιτικο σκουρο μελαχρινο.

      Την διναρικοτητα που ακριβως την βλεπεις?

      Ξες ποια χαρακτηριστικα καθιστουν καποιον διναρικο?

      Επισης η μυτη του ειπα ειναι Taurid δλδ αναμεσα στο διναρικο και το αρμενοειδες,σε καμμια περιπτωση μεσογειακη.

      Το κεφαλι του και το προσπωπο του ναι ειναι μεσογειακα!

      Μεσοκεφαλος και μεσοπρωσοπος(οχι λεπτοπρωσοπος οπως γραφεις).Οι Pontid και οι Gracile meds εχουν μεσοπροσωπία.Λεπτοπρωσοπια και δοχιλοκεφαλια εχουν κυριως οι ατλαντομεσογειακοι.

      Οταν θα ταξινομεις καποιο θα εξεταζεις αναλυτικα απο τα μαλλια του μεχρι τα δαχτυλα του ποδιου του και οχι οτι συμφερει εσενα να λες.

      Διαγραφή
    8. https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjftuPg1r_bAhVBiKYKHbnhA98Q_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=7QWN8e4c8uZ9DM:


      Παρε και εναν Pontid με διναρικες επιδρασεις και συγκρινε τον με τον Κανακη που εχει ανατολιτικα/Αρμενοειδη χαρακτηριστικα και μετα μας το παιζεις και ανθρωπολογος.

      Διαγραφή
    9. Ναι ενώ εσύ είσαι ο Eickstedt...

      Διαγραφή
    10. Αρμενοειδη dasejbloom ήσυχα.

      Διαγραφή
    11. Μόνο ένας βλαξ σαν εσένα θα μπορούσε να συντάξει "πρόταση", χωρίς τη χρήση ρήματος. Επιπλέον, δεν είμαι αυτός που νομίζεις, αλλά δεν θα προσπαθήσω αυτό να στο εντάξω στο άδειο κρανίο σου.Πίστευε ότι θέλεις. Απλά μας έχεις τρελάνει στην μπουρδολογία και αρλουμπολογία,και αυτό διότι έχεις την λανθασμένη εντύπωση ότι γνωρίζεις από φυλετική ανθρωπολογία.Τίποτα δεν ξέρεις και όλες οι ταξινομίσεις σου είναι λάθος.Τέλος.

      Διαγραφή
    12. *ταξινομήσεις*

      Διαγραφή
    13. Καταρχάς μάθε να συζητάς κι όχι να κρώζεις σαν κάφρος, δίχως λόγο κι αιτία διότι δεν αναφέρομαι σε εσένα (μάλλον). Τα κριτήρια που θέτεις είναι όχι απλά δευτερεύοντα αλλά σχεδόν αδιάφορα. Η απόχρωση του δέρματος είναι εντός του ευρωπαϊκού φάσματος μεσογειακών φαινοτύπων, παρότι αυτό πολλές φορές είναι υποκειμενική θεώρηση. Η έντονη τριχοφυΐα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα διότι είναι ένα χαρακτηριστικό που εξαρτάται από πάμπολλους παράγοντες και απαντάται ενίοτε σε όλους τους φαινότυπους. Αν ήταν "αρμενοειδές χαρακτηριστικό", τότε εμφανίζεται σε πάμπολλα πρόσωπα όπως ο Βλαντ Τέπες, η πλειοψηφία των Ελλήνων αγωνιστών του 1821 και πολλοί ακόμα. με λίγα λόγια είναι εντελώς άτοπο επιχείρημα και δεν αποτελεί κριτήριο για την ταξινόμηση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι γνώρισμα διαφόρων φαινοτύπων κι όχι αποκλειστικά των όσων βρίσκονται εντός του αρμενοειδούς φάσματος. Του οποίου ορισμένες εκδοχές, δεν παρουσιάζουν απλά έντονα φρύδια, αλλά το τρίχωμά τους είναι σχεδόν μια ενιαία γραμμή στο μέτωπο.
      Παρακάτω, δείχνεις ένα παράδειγμα πως θα έπρεπε να είναι ένας pontid με διναρικό, ενώ πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Παρόλων των κατεξοχήν ευρωπαϊκών χαρακτηριστικών, ο Βορίδης έχει και anatolid επίδραση, δηλ αρμενοειδή (σε μίξη με δολιχοκέφαλους). Η οποία τείχνει σχεδόν να εξαφανίσει τη λεπτοπροσωπία του, ενώ παρουσιάζει επίσης εμφανή χαρακτηριστικά όπως υποχωρεί το σαγόνι του προς τα πίσω και η εντύπωση του (σημιτικού) "χαμόγελου". Σε φωτογραφίες μάλιστα που τον δείχνουν νεώτερο, καθώς και λιγότερο προσεγμένο με την εμφάνισή του, φαίνεται και η αντίστοιχη επίδραση στα μάτια (επίκανθος) του και στο πως καταλήγει το σχήμα της μύτης του. Αμφότερα παραπέμπουν σε αρμενοειδή επίδραση.
      https://blogs.gossip-tv.gr/politi/wp-content/uploads/2011/12/photo-3.jpg
      Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μοιάζει με τον αμερικανο-εβραίο ηθοποιό Henry Rollins.

      Διαγραφή
    14. Ταγματασφαλίτηϟϟ7 Ιουνίου 2018 στις 1:34 π.μ.

      Ο Βορίδης έχει επίκαθο?!?!?Ο,τι να ναι...Επίσης,το σαγόνι που υποχωρεί δεν είναι σε καμία περίπτωση γνώρισμα των αρμενοειδών αλλά κυρίως των αλπικών (πχ http://oi47.tinypic.com/6san9h.jpg),ενώ μπορεί να υπάρχει σε όλους τους τύπους ως ελαφρά γενετική ανωμαλία.Έχω δει άπειρους αλπικούς στην Γαλλία με τέτοιο σαγόνι.Το ίδιο και η ελαφρώς κυρτή μύτη.Δυστυχώς όλοι οι wannabe ανθρωπολόγοι μόλις δουν λίγο κυρτή μύτη,λίγο προγναθισμό,λίγο πυκνά φρύδια,λίγο χοντρά χείλη,λίγο μεγάλα αυτιά κτλ σε κάποιον,αμέσως μιλάνε για αρμενοειδή και ας μην έχει κατα τα άλλα τίποτε απολύτως το αρμενοειδές.

      Δείτε εδώ παραδείγματα νορδικών:
      https://lh4.googleusercontent.com/-shz4x8Ua9uA/Seihx5aMFVI/AAAAAAAABAk/YbxUYej_h_c/s333/26_2.jpg

      https://lh3.googleusercontent.com/-mZD1_Sw2Vl4/SeihySxFzXI/AAAAAAAABAs/7XWEfsr5KLg/s334/26_3.jpg

      http://img.src.ca/2012/12/13/635x357/121213_9h4wc_arebours_amundsen_14122012_sn635.jpg

      Ειδικά δε ο Κελτικός νορδικός Άμουδσεν,με την τεράστια μύτη,τα μεγάλα αυτιά και το αδύναμο πιγούνι,εαν δεν ήταν κάτωχρος κατάξανθος γαλανομάτης και 100% Νορβηγός,θα έβγαινε σίγουρα Εβραίος αρμενοειδής κτλ απο τα ημιμαθή σαΐνια της ταξινόμησης.

      Διαγραφή
    15. Δεν κάθομαι να πάρω στα σοβαρά άτομα πού δεν εχουν ιδέα άπο ανθρωπολογία και φυλιτισμο.

      Είστε 3 με 4 ατομα εδώ μεσα πού τρολαρετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.Ο ένας ο κλασσικός βλακας είχε βγάλει τον Νταισεμπλοομ αρμενοειδη,ο άλλος έλεγε η Ελλάδα ειναι βραχυκεφαλη χώρα και οι περισσότεροι ειναι διναρικοι και αλπικόλοι. Ο άλλος έβγαλε τον Κανάκη Ιρανικο και εσύ μόλις το αποτέλειωσες βγάζωντας τον Μεσογειακόδιναρικο Βοριδη αρμενοειδη. Πραγματικά σηκώνω τα χέρια.

      Ο μόνος λογικός εδώ μέσα ο ταγματασφσλιτης πού φαίνεται διαβασμένος και τις περισσότερες φορές οι απόψεις μάς ειναι ιδιες.

      Δεν θα το συνεχίσω με τον Κανάκη αμα νομίζεις ό,τι ειναι μεσογειακος δικαίωμα σού.

      Επισης τα χαρακτηριστικά πού απορρίπτεις ειναι βασικά.

      Στην ευρωπη έντονη τριχοφυια Εχει ο αλπικός και ο μεσογειακος και φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

      Ενωμένα έντονα και μεγάλα φρύδια συνήθως εχουν οι αρμνενοειδεις, Ιρανικοι και οριενταλικοι.

      Συνεχίστε μερικοί εδώ μέσα το τρολαρισμα να δούμε τι θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
    16. Επισης ο Κανάκης κάτι πού ξέχασα ειναι τα αυτιά τού.

      Αν αυτά ειναι αυτια Μεσογειακου ανθρώπου εγω Ειμαι ο Αγιος Πέτρος.

      Διαγραφή
    17. Ταγματασφαλίτηϟϟ7 Ιουνίου 2018 στις 3:27 π.μ.

      Εδώ κάνει μπαμ οτι είναι διναρομεσογειακός(με μεγάλη διναρική επίδραση):

      https://vice-images.vice.com/images/content-images-crops/2016/06/09/antonis-kanakis-greekology-video-body-image-1465481161-size_1000.jpg?output-quality=75

      Διαγραφή
    18. Και όμως ο Βορίδης έχει σχήμα οφθαλμών που δίνουν υποψία επικάνθου. Και όμως, ο Βορίδης δεν οφείλει τον εκδιναρισμό του σε διναρική επίδραση αλλά ανατολίτικη. Μικρή επίδραση, αλλά σαφή. Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο, πως ενώ υπάρχει μια επιμονή στο ότι τα έντονα και μεγάλα φρύδια είναι "αρμενοειδές" χαρακτηριστικό, κάνει πως δεν τη βλέπει στη φωτογραφία του (νεαρού) Βορίδη που έδειξα, στην οποία είναι λες και δεν έχει καθόλου μέτωπο παρά μόνο τρίχες. Ομοίως και τα άλλα χαρακτηριστικά.
      Από εκεί και πέρα, τρολλάρισμα είναι η επιμονή σε επιχειρήματα που αφορούν κάποια αποκλειστική ιδιαιτερότητα στα... φρύδια και μια κάποια εντύπωση για την απόχρωση της επιδερμίδας. Και όχι για το γενικότερο σύνολο, που όπως έχει ήδη αναφερθεί, δεν συμφωνεί με την αφετηρία των διαπιστώσεών σου. Τέλος, ναι έχει πεταχτά αυτιά τα οποία είναι κι αυτά μεταξύ των διναρικών γνωρισμάτων.

      Ταγματασφαλίτη, από ότι διάβασες δεν αναφέρω μόνο την υποχώρηση (δεν είναι ακριβώς προγναθισμός) ως στοιχείο αρμενοειδούς επίδρασης, αλλά τη θέτω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Σαφώς και εμφανίζεται σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση συμπληρώνει μια συγκεκριμένη εικόνα. Μίλησα επίσης και για την υποψία σημιτικού χαμόγελου, κι απορώ με το γεγονός πως κανείς δεν έχει σκεφτεί πως όντως σε πολλές φωτογραφίες του ο άνθρωπος αυτός όντως, δείχνει σαν να χαμογελά συνεχώς, ενώ δεν το κάνει. Κάποιος θα πει ότι είναι πολιτικός και ξέρει να στέκεται στην κάμερα και να φροντίζει για μια τέτοια εικόνα. Κάτι που ισχύει, αλλά αφενός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κρύβει και άλλα τέτοια αντιαισθητικά χαρακτηριστικά του (όπως λχ τα πολύ πυκνά φρύδια). Αφετέρου, ακριβώς αυτή η προδιάθεση, όπως θα μπορούσαμε να την πούμε, του δίνει αυτή την ευχέρεια.
      Όποιος θέλει στο προκείμενο παράδειγμα, δεν έχει παρά να δείξει λίγο παραπάνω προσοχή σε αυτά που ανέφερα.

      Διαγραφή
    19. Ταγματασφαλίτηϟϟ7 Ιουνίου 2018 στις 11:40 π.μ.

      https://neaselida.gr/nsmedia/uploads/2018/03/201506161802438388-1200x801.jpg

      Ρε μάγκα θα μας τρελάνεις???Που τον βλέπεις τον επίκανθο?Καμία υποψία επίκανθου δεν έχει!Δεν έχει ούτε καν τα βαριά βλάφαρα που συναντώνται συχνά σε αλπικούς και σε άλλους τύπους.

      Αν ο Βορίδης έχει επίκανθο,τότε ο (Κελτικός Νορδικός) Ντε Γκόλ τι έχει?

      Τσέκαρε εδώ:
      https://celeb-heights.com/cache/d/charles_de_gaulle_640.jpg

      Αυτά είναι τα λεγόμενα βαριά/μέτρια βλέφαρα,όχι ο επίκανθος των ασιατών!

      Άλλο παράδειγμα o επίσης Κελτικός Νορδικός Ενώχ Παουελ:
      https://thefreepeach.files.wordpress.com/2018/04/john_enoch_powell_professor_of_greek.jpg

      https://spectator.imgix.net/content/uploads/2014/01/enoch.jpg?auto=compress,enhance,format&crop=faces,entropy,edges&fit=crop&w=620&h=413

      Επίσης,τα χοντρά φρύδια και η αρκετή τριχοφυΐα επίσης δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα.
      Παρε το παράδειγμα του ΚΜ Ρούντολφ Ες:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpg/266px-Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpg

      Τέλος,το σημιτικό χαμόγελο που λες δεν έχει σχέση με τους αρμενοειδείς,αλλά με τους...σημιτικούς τύπους,δηλαδή τον Αραβοειδή και τον Assyroid,καθώς και στον Οριενταλικό!

      Να πως είναι το σημιτικό χαμόγελο:
      http://farm3.static.flickr.com/2358/2279554004_855789a55d.jpg?v=0

      Και το μειδίαμα του Βορίδη:
      https://pbs.twimg.com/profile_images/710361431401766912/gf_7EGeg_400x400.jpg

      Καμία σχέση!

      Διαγραφή
    20. http://fyletika.blogspot.com/2013/05/blog-post_21.html?m=1

      Εμφανίζεται και στον Αρμενοειδή,αλλά πιο σπάνια.

      Διαγραφή
    21. Ο Κανάκης είναι τυπικός Διναρικός-Μεσογειακός.

      Διαγραφή
  2. Νέο κατάπτυστο αντι-μεσογειακό βίντεο απο τον αυτιστικό κατσαπλιά Βαργκ Βίκερνες:
    https://www.youtube.com/watch?v=zsqoZ3oP4X0

    Αυτή την φορά τα βάζει με τους Ιταλούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ethnikistikh-politikh-tou-augoustou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με μια πρόχειρη μάτια στον κεφαλικό χάρτη της Ευρώπης φαίνεται η οικονομική ανάπτυξη να είναι αντίστροφως ανάλογη του κεφαλικού δείκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Στέφανος χιος τι φυλετικός τύπος ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η εντονη τριχοφυια και τα μεγαλα γεματα φρυδια ειναι ασιατικο-ανατολιτικο χαρακτηριστικο"

    "Ενωμένα έντονα και μεγάλα φρύδια συνήθως εχουν οι αρμνενοειδεις, Ιρανικοι και οριενταλικοι."

    Όχι είναι και Ευρωπαϊκό χαρακτηριστικό, οι Ιρλανδοί π.χ. έχουν όλοι σμιχτά φρύδια.

    http://i653.photobucket.com/albums/uu253/Tyranos/plate.jpg

    Hairiness is associated with hypermasculinity. Thick eye brows is associated with the Alpine and Mediterranean and populations possessing both types would be logically be some of the hairiest. The Mediterranean is probably behind the Alpine in hairiness. Darker hairs tend to be more visible as well, and usually they have thicker hair than blonds who have finer hair and more scarce.

    Eye brow concurrency:

    Ireland ............ 98%
    Iraq ............... 88%
    Montenegro ......... 80%
    Lebanon ............ 77%
    Greece ............. 75%
    Armenia ............ 73%
    Albania (Ghegs) .... 70%
    Spain (Andalusia) .. 70%
    Italy (South) ...... 57%
    United Kingdom ..... 30-40%
    Italy (North) ...... 14%

    http://s1.zetaboards.com/anthroscape/single/?p=1546798&t=5817668

    Full or heavy eye brows and overall body hair development are either or both a Alpine and Mediterranean characteristic.

    http://s1.zetaboards.com/anthroscape/single/?p=722543&t=4646823

    Έλληνες

    The eyebrows are often thick, and are concurrent in 75 per cent of the group;

    https://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII14.htm

    Απλώς οι Έλληνες τα βγάζουν όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι.

    Οι πιο πολύ τριχοφυΐα σε Έλληνες βρίσκεται στα νησιά.

    https://i.imgur.com/QwewmcM.jpg
    https://i.imgur.com/mzbwadP.jpg
    https://i.imgur.com/2Me3QWt.jpg?1

    "κρύβει και άλλα τέτοια αντιαισθητικά χαρακτηριστικά του (όπως λχ τα πολύ πυκνά φρύδια)."

    Αντιαισθητικά κατά ποιους, τους σπανούς και τους άτριχους Νόρδους; Οι γυναίκες μια χαρά ανδροπρεπή βρίσκουν την τριχοφυΐα στους άνδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Επίσης,τα χοντρά φρύδια και η αρκετή τριχοφυΐα επίσης δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα.
      Παρε το παράδειγμα του ΚΜ Ρούντολφ Ες:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpg/266px-Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpg"

      Σωστός!

      Επίσης πολλοί Ηγέτες είχαν σμιχτά φρύδια και οι Προφήτες, Μάγοι κ.ο.κ. απεικονίζονται και αυτοί με σμιχτά ή έντονα φρύδια όπως επίσης άνθρωποι ασχολούμενοι με τον πνευματισμό. Ο Χριστός επίσης περιγράφεται στα κείμενα ως έχων σμιχτά φρύδια.

      Ancient Greece and Rome: The ancient Greek people valued purity, so women often left their brows untouched or darkened slightly with black powder. In both cultures, unibrows were prized as beautiful, desirable features worn by the most intelligent and lusted-after women. If one didn’t have a unibrow, they would create one with black paint.

      http://stylecaster.com/beauty/eyebrows-history/

      Στο νούμερο 3

      https://www.youtube.com/watch?v=ZJXY3nzvTco

      Στο νούμερο 12

      https://www.youtube.com/watch?v=-rwNzxnIRDc

      Από τότε που οι Νόρδοι και οι Νορδιστές θεοποίησαν τους Νόρδους, θεοποίησαν μαζί τους και την ατριχία και τρέχουν οι βλάκες οι Μεσογειακοί και κάνουν αποτριχώσεις για να βγουν στις παραλίες μαζί με αποτριχωμένες χαζογκόμενες...

      Αφήστε τα λοιπόν...

      https://i.pinimg.com/originals/7a/1d/bd/7a1dbd2d5ced8f15979c39a3e578be2b.jpg

      https://images.askmen.com/top_10/entertainment/1311610932_top-10-body-hair-mistakes_4.jpg

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cf/Unibrow-2010-20-07.jpg

      https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2014-10/22/10/campaign_images/webdr01/struggles-men-with-awkward-body-hair-will-underst-2-32751-1413988952-2_dblbig.jpg

      https://eatprayliftblog.files.wordpress.com/2013/10/hugh-jackman-chest-hair.jpg?w=900&h=900

      https://2.bp.blogspot.com/-ONOKwhYbNuA/WC13XmAhbgI/AAAAAAAACFk/6ETnPhedBVANL8DWr-Tsp2__Wiijd9V8ACPcB/s640/before-and-after-chest-hair.jpg

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.