Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η ανθρωπολογία της κεντρικής Γερμανίας

Η μελέτη του B. Richter με τίτλο "Burkhards et Kaulstosz, deux villages de la Hesse superieure" που βρίσκουμε σε περίληψη στο περιοδικό L'Anthropologie, εξετάζει την ανθρωπολογία της κεντρικής Γερμανίας. Η μονογραφία δημοσιεύτηκε στα Γερμανικά στο πρωτότυπο, σε τόμο που είχε επιμεληθεί ο Eugen Fischer, αφιερωμένο στην ανθρωπολογία, εθνογραφία και δημογραφία της Γερμανίας. Γνωρίζοντας την φυλετική διαίρεση της Γερμανίας, η κεντρική Γερμανία αποτελεί μια ενδιάμεση ζώνη μετάβασης μεταξύ δύο αρκετά διαφορετικών περιοχών από φυλετικής άποψης.

Ο Richter εστιάζει σε δύο χωριά της κεντρικής Γερμανίας, όπου μελετήθηκαν 229 άνδρες και 227 γυναίκες. Ελήφθησαν μετρήσεις ύψους, καθιστού ύψους και δέκα μετρήσεις προσώπου, καθώς επίσης και πολυάριθμες παρατηρήσεις. Το ύψος αγγίζει...
το υψηλό για την εποχή, ο κεφαλικός δείκτης βρίσκεται στο 82,8 για τους άνδρες και ελαφρά υψηλότερα στις γυναίκες. Ο προσωπικός δείκτης βρίσκεται εντός της μεσοπροσωπίας στους άνδρες και εντός της ευρυπροσωπίας στις γυναίκες. Ο ρινικός δείκτης βρέθηκε 67,1 στους άνδρες και 66,3 στις γυναίκες.

Τα ξανθά μαλλιά εντοπίστηκαν στο 54% των ανδρών, ενώ τα γαλάζια μάτια στο 49,2%. Στις γυναίκες τα ποσοστά αυτά είναι μικρότερα. Σπάνια εντοπίζονται μαύρα μαλλιά ή πολύ σκούρα μάτια. Στη μορφή η μύτη είναι κυρίως ίσια.

Ο συγγραφέας θεωρεί ότι από φυλετικής απόψεως ο πληθυσμός αποτελεί μια μίξη, πιθανότατα αρχαία. Τα κύρια φυλετικά στοιχεία αποτελούν οι Νορδικοί και οι Κρομανοειδείς (βόρειοι), με Αλπικές και Διναρικές επιδράσεις, ενώ Μεσογειακοί δεν υπάρχουν.

Διαπιστώνουμε ότι η εξεταζόμενη περιοχή αποτελεί μια μετάβαση από τους φαινοτύπους της κεντρικής Ευρώπης, τον Αλπικό και τον Διναρικό, προς τους πιο "Γερμανικούς" φαινοτύπους, τον Νορδικό και βόρειο Κρομανοειδή. Ο συγγραφέας βρίσκει ότι υπερτερούν οι Νορδικοί-ΚΜ φαινότυποι, ωστόσο οι μετρήσεις του κεφαλικού δείκτη που δίνουν βραχυκεφαλία και οι μετρήσεις του προσωπικού δείκτη που δείχνουν μεσοπροσωπία, προδιαθέτουν για σημαντικά ποσοστά Αλπικών και όχι απλά επιδράσεις.

6 σχόλια:

  1. Η αδερφάρα ο Βίκερνες σε νέο βίντεο του λέει οτι οι νοτιοευρωπαίοι μεσογειακοί με καστανά μαλλιά και σκούρα μάτια είναι άραβες και μπάσταρδοι με αφρικανική και μεσανατολίτικη καταγωγή!Πραγματικά,δεν υπάρχει πιο καμένο και αφελές άτομο που παριστάνει τον φυλετιστή,απο αυτόν τον ψυχοπαθή κατσαπλιά!Φτάνει μάλιστα στο σημείο να λέει οτι ο ελληνορωμαικός πολιτισμός είναι μεσανατολίτικος(!) και οτι χαίρεται που οι "Νορδικοί" -έτσι αποκαλεί όσους έχουν μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά!!!- Γερμανοί κατέστρεψαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.Ταυτοχρόνως όμως ισχυρίζεται και οτι οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες ήταν όλοι ξανθοί γαλανομάτηδες και για αυτό έφτιαξαν τον εν λόγω πολιτισμό πέφτοντας σε αντίφαση!Και το αστείο είναι οτι στα σχόλια υπάρχουν δεκάδες ηλίθιοι που τα δέχονται όλα αυτά και αφήνουν σχόλια του τύπου:"Εγώ είμαι μιγάς αλλά φαίνομαι πιο λευκός απο τους νότιους Ιταλούς" κτλ. Χαχαχαχα,τι υπάρχει στον κόσμο ρε απιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ με τον μαλάκα, ο καθένας την μαλακία του λέει, όλοι προκατειλημμένοι με κάποιους είναι και λένε τις μαλακίες τους. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να κρίνουμε τι ισχύει και τι όχι, όχι να ακούμε τι λέει ο καθένας, αλλά τι να περιμένεις τώρα από τους οπαδούς του Βίκερνες και γενικά ανθρώπους που χάφτουν ότι τους λένε οι άλλοι;

      Διαγραφή
  2. Η Katy Perry είναι Ατλαντοειδής?
    https://www.google.gr/search?q=katy+perry&client=opera&hs=zpG&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwicmNnR5MPbAhVPZ1AKHSohB-sQ_AUIDCgD&biw=1880&bih=943&dpr=1#imgdii=WrbI5_hXj0jkTM:&imgrc=1n16dzA4LgGzMM:

    https://www.google.gr/search?client=opera&hs=2pG&biw=1880&bih=943&tbm=isch&sa=1&ei=u1AaW6acC4PNwQLU8YDQAQ&q=katy+perry+natural&oq=katy+perry+natural&gs_l=img.3..0i19k1l6j0i30i19k1j0i8i30i19k1l3.225230.226844.0.227029.8.8.0.0.0.0.168.591.0j4.4.0..3..0...1c.1.64.img..4.3.459...0j0i67k1j0i30k1j0i24k1.0.X39vP6kbfoY#imgrc=Zf5-0pKjh8cPSM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φράου Μερκελ τι είναι; Νορδο-αλπική μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κελτικός Νορδικός τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.theapricity.com/snpa/gloss1.htm#AETHIOPID

      Δες εδώ,δεύτερο στο γράμμα Κ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.