Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο Δαρβίνος για την είσοδο αλλόφυλων σε μια χώρα


"Εάν μία χώρα ήταν ανοιχτή στα σύνορά της, θα μετανάστευαν σίγουρα νέα είδη και αυτό θα διατάραζε σοβαρά τις σχέσεις των αυτοχθόνων. Ας θυμόμαστε πόσο ισχυρή έχει αποδειχθεί ότι είναι η επιρροή ενός μόνο εισαγόμενου δένδρου ή θηλαστικού."



Εξηγώντας την διαδικασία της φυσικής επιλογής, ο Δαρβίνος επισημαίνει τις συνέπειες που έχει η είσοδος ξένων οργανισμών σε μια χώρα μέσω της μετανάστευσης. Ο Βρετανός φυσιοδίφης αναφέρεται σε όλο το φυτικό και ζωικό βασίλειο, κάνοντας λόγο για είδη, όμως τα ίδια προφανώς ισχύουν και μεταξύ φυλών στον άνθρωπο. Αν υπάρχουν ανοιχτά σύνορα και αλλόφυλοι εισέρχονται αθρόα σε μια χώρα τότε η ζωή των ατοχθόνων διαταράσσεται. Αρχίζει ένας αγώνας επικράτησης μεταξύ των ιθαγενών φυλών και των επήλυδων, που θα εξαρτηθεί...
από την ικανότητά τους να διαιωνιστούν στο κοινό τους πλέον περιβάλλον. Στη φύση το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό και πολλές φορές μια εισαγόμενη φυλή έχει σταδιακά αντικαταστήσει την ιθαγενή.

Με την ανάλυση αυτή, ο Δαρβίνος έμμεσα υπογραμμίζει τους κινδύνους που έχει για τις ανθρώπινες κοινωνίες η αθρόα μετανάστευση αλλόφυλων σε μια χώρα με ανοιχτά σύνορα. Οι αλλόφυλοι διαταράσσουν την ζωή των ιθαγενών, προφανώς όχι λόγω εμφάνισης, αλλά λόγω εγγενούς διαφορετικής συμπεριφοράς. Η ασυμβατότητα αυτή οδηγεί σε μια άτυπη σύγκρουση για το ποια φυλή θα επικρατήσει έναντι της άλλης, μια σύγκρουση που κοινωνικά, πολιτισμικά και ιστορικά εκφράζεται με ποικίλους τρόπους.

3 σχόλια:

  1. Σε ποιόν τύπο ανήκει ο Μπουτάρης που τις άρπαξε απο τους Ποντίους στην Θεσσ/νικη?

    https://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2010/NOVEMBER/11-12/boutarissmalld.jpg

    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/austria2.jpg

    https://kourdistoportocali.com/wp-content/uploads/storage/photos/master/201410/boutarisnew-h-633-451.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει τίποτα το μεσογειακό. Διναρικός σκέτος είναι.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ διναρικός με τα όλα του.

      Σωματοδομή,κεφάλι,αυτιά,μάτια,υψικρανια,πηγούνι μυτερό.


      Μόνο το μέτωπο του και η μύτη του δεν ειναι διναρικά σε μεγάλο βαθμό.

      Με αλβανο μοιάζει!!!!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.