Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η μορφή του κρανίου


Η εικόνα δείχνει τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει το κρανίο στον άνθρωπο. Βλέπουμε το κρανίο σε κάτοψη, δηλαδή κοιτάζοντάς το από πάνω. Είναι ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του κρανίου και η μορφή του είναι πολλές φορές εύκολα αντιληπτή και με απλή παρατήρηση. Αποτελεί σταθερό φυλετικό γνώρισμα και χρησιμοποιείται συστηματικά στην φυλετική ταξινόμηση.

Από την κάτοψη του κρανίου εξάγεται ο κρανιακός δείκτης και σε ζώντες, που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ο κεφαλικός δείκτης. Υπάρχει συγκεκριμένη ταξινόμηση μέσω μετρήσεων, όμως σε μέσες άκρες τα τα σχήματα αντιστοιχούν ως εξής:

a. Δολιχοκεφαλία, με το κρανίο να είναι στενό και μακρύ προς τα πίσω, δηλαδή σε κάτοψη μακρόστενο
b. Μεσοκεφαλία, μια ενδιάμεση κατάσταση, με μέτριο μήκος και πλάτος
c. Βραχυκεφαλία, με το κεφάλι να είναι κοντό και πλατύ, δηλαδή σε κάτοψη στρογγυλό

Στην Ευρώπη, ευρίσκονται όλες οι μορφές, από δολιχοκεφαλία μέχρι έντονη βραχυκεφαλία. Ακόμη και εντός των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών...
μπορούμε να εντοπίσουμε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Αν παρατηρήσετε τη μορφή του κρανίου όταν περπατάτε στην αγορά, θα διαπιστώσετε την ποικιλομορφία. Αν ταυτοχρόνως αναγνωρίζετε τους φυλετικούς τύπους, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η μορφή του κρανίου συνδέεται άρρηκτα με τον φυλετικό τύπο.

Προσοχή στους μικτούς φαινοτύπους, όπου το γνώρισμα μπορεί να προέρχεται μόνο από τη μία εκ των δύο φυλετικών συνιστωσών. Επίσης, θέλει προσοχή, να μην εστιάζουμε αποκλειστικά στο μήκος του κρανίου, αλλά και στο πλάτος του κρανίου.

15 σχόλια:

  1. Ταγματασφαλίτηϟϟ18 Μαΐου 2018 στις 11:13 μ.μ.

    Ιάσων Ματζούκας:

    http://liverampup.com/uploads/images/celebrity/Jason%20Mantzoukas.jpg

    http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Jason+Mantzoukas+FX+Comedy+Night+Always+Sunny+OZmmLDomKM8l.jpg

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Mantzoukas

    Ισχυρίζεται οτι είναι 100% Ελληνας χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mantzoukas was born in Lynn, Massachusetts, and raised in nearby Nahant, the son of Cynthia and William Mantzoukas.[1] He has described himself as being of "100 percent Greek" descent.[2][3] Mantzoukas was an accomplished drummer during his time at Swampscott High School, anchoring a band named Slygoul. He attended Middlebury College in Middlebury, Vermont.[4] Mantzoukas lived in the Middle East for a few years after graduation, studying musicology as a Watson Fellow.[2][5]

      Ναι γιατί Γουίλιαμ και Σύνθια, είναι τα πιο γνωστά ελληνικά ονόματα.

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά,ο Σουηδός ποιητής Verner von Heidenstam είχε όντως... αρμενοειδή επίδραση(όπως τον ταξινόμησε ο Gunther)?

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/Verner_von_Heidenstam_in_the_1890s.jpg/1200px-Verner_von_Heidenstam_in_the_1890s.jpg

    http://www.magyarulbabelben.net/upload/image/6266_Verner-von-Heidenst.jpg

    http://quoteslab.net/contents/uploads/verner-von-heidenstam.jpg

    Διναρικός δεν φαίνεται?

    Εκτός αν η μετάφραση του Racial Elements Of European History δεν είναι ακριβής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιον τύπο ανήκει ο Έλληνας(?) μαθητής που καθάρισε δέκα άτομα στη Σάντα Φε?

    http://cdn.abclocal.go.com/content/ktrk/images/cms/3492285_1280x720.png

    https://media1.s-nbcnews.com/i/MSNBC/Components/Video/201805/suspect.jpg

    http://www.ekathimerini.com/resources/2018-05/school-shooting-suspect-thumb-large.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριος Παγουρτζής

      Έλληνας και μάλιστα με καταγωγή από την Καρδίτσα φέρεται να είναι όπως όλα δείχνουν ο δράστης της δολοφονίας οκτώ τουλάχιστον μαθητών σε σχολείο του Τέξας.

      Έλκει την καταγωγή του από χωριό του νομού μας στην περιοχή του Μουζακίου και ο οποίος το επισκεπτόταν με την οικογένειά του κάποια καλοκαίρια...

      https://www.karditsalive.net/karditsa/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BF-17%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%89%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CF%82

      Διαγραφή
  4. Θέλω να ρωτήσω στην Ελλάδα περισσότεροι είναι οι Pontid η οι Gracile med.

    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Gracile Med,δηλαδή οι κλασικοί Μεσογειακοί,με τους οποίους ασχολείται το μπλογκ.Αλλά και αυτοί είτε ως κυρίως Μεσογειακοί,είτε ως έχοντες Μεσογειακή επίδραση,είναι σχετικά λίγοι.Ειδικά οι πρώτοι.

      Διαγραφή
    2. Στην Ελλάδα σήμερα πρωταρχικές φυλές είναι Διναρικοί και Αλπικοί ή μια μίξη αυτών των δύο. Ακολουθούν Μεσογειακοί, Ανατολικοί Μεσογειακοί, Pontid και τελευταίοι έρχονται οι αρμενοειδείς. Εννοείται πως σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει μίξη με όλες τις παραπάνω φυλές καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία του νέου κόσμου δεν υπάρχουν φυλετικά κριτήρια στην επιλογή συντρόφου.

      Διαγραφή
    3. http://fyletika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_26.html?m=0

      Διάβασε εδώ ρε στόκε.Βλέπεις πουθενά να λέει για "pontid";;;.Ούτε που ξέρεις τι είναι ο φαινότυπος pontid,απλά παπαγαλίζεις όλη την ώρα!

      Διαγραφή
    4. Καλά,τώρα που μας περιέγραψες τα ταξίδια του Γκιούλιβερ,πάρε εδώ να δεις τι είναι ο Pontid,διαβασε στα σχόλια κάτω,επειδή μας τα έχεις κάνει τσουρέκια!

      http://fyletika.blogspot.gr/2015/05/lundman-3.html?m=1

      Όσο για το ότι βλέπεις παντού Pontid,πολύ απλά νομίζεις ότι βλέπεις επειδή είσαι άσχετος και δεν γνωρίζεις να ταξινομείς.Τέλος.

      Διαγραφή
    5. Σου είπα να διαβάσεις κάτω το σχόλιο του Ιστολογίου.Τί σχέση έχει ο Lundman;

      Διαγραφή
    6. Γι αυτο γραφω και στον αλλο οτι η Νοτια Ελλαδα που εχει περισσοτερους Gracile med φερνει περισσοτερο σε μεσογειο ενω ηπεριος,θεσσαλια,μακεδονια,θρακη κλπ φερνουν σε βαλκανια.

      Διαγραφή
    7. Ρε Ανώνυμε 19 Μαΐου 2018 - 11:10 μ.μ., λες ότι γράφω μπούρδες και το πρόβλημά σου είναι πως είπα την μίξη μεσογειακών-αρμενοειδών "East Med". Δηλαδή πώς θα 'πρεπε να πω τους μεσογειακούς με αρμενοειδή επιρροή; Θα έπρεπε να γράψω μια πρόταση στην οποία θα λέω πως πολλοί Έλληνες της Μ. Ασίας που έχουν περισσότερο εμφανή τον μεσογειακό φαινότυπο με μια μικρή αρμενοειδή επιρροή δεν είναι αρμενοειδής αλλά μια μίξη αυτών των δυο. Επίσης το ότι σήμερα δεν υπάρχουν φυλετικά κριτήρια στην επιλογή συντρόφου (;). Και αυτό μια μπούρδα. Απλά ήθελες να παρουσιάσεις τα λεγόμενά σου πιο σημαντικά από τα παραπάνω επισκιάζοντας τα προηγούμενα σχόλια. Για αυτό και απλά δεν διαφώνησες με ήθος αντ' αυτού είπες πως γράφω μπούρδες.

      Διαγραφή
  5. Γαμώχριστε 19 Μαΐου 2018 - 3:08 μ.μ., ότι σε βολεύει παραθέτεις, ελεινό μισελληνικό γουρούνι.

    Σιγά μην έχεις μπεί στον κόπο να διαβάσεις το βιβλίο «Έκκλησις Προς Το Πανελλήνιον Κοινόν», οι ¨γνώσεις" σου περιορίζονται στα όσα αλιέυεις στα "πατριωτικά" (Ο Ζεύς να τα κάνει!) ιστολόγια που χρησιμοποιούν το παλιό τέχνασμα του κακού εξωτερικού εχθρού(=Φράγκοι), προκειμένου να αποστρέψουν την προσοχή της πλέμπας από τους πραγματικούς τους εχθρούς που είναι ό ίδιος της ο εαυτός και οι προδότες που εκλέγουν ανελλιπώς.

    Ας δούμε τι άλλο γράφει ο Π.Γιαννόπουλος :

    «Η ίδρυσις του χριστιανικού μας κράτους είναι όχι μόνον πραγμάτωσις και κορύφωσις του Αλεξανδρινού έργου, αλλά και η βροντώδης απόδειξις δια αυτής ταύτης της νέας θρησκείας(=χριστιανισμός), δι’ ανεξαιρέτως όλων της των εκδηλώσεων, της εντελούς γνησιότητος και Έλληνος και Ελληνικού πνεύματος. Ότι όχι μόνον δεν ανεμίχθη με τίποτε, αλλά ότι επολέμησε δυνατότατα και κατά την Αλεξανδρινή και κατά την Ρωμαϊκή περίοδο όλας τας ανατολικάς ιδέας και επιδράσεις...»

    Mάλιστα.Θεωρεί λοιπόν ότι δια μέσω του χριστιανισμού(!!!) ο Ελληνισμός, δεν αναμίχθηκε ο Ελληνισμός με τίποτε ξένο!Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε.

    «...το κοσμοκρατικόν όνειρον, έργο με γιγάντια γρανιτικά θεμέλια, συντελείται απροσκόπτως, πνίγον εις το δρόμον του και αυτόν το Ρωμαίον, περίφημα υπηρετήσαντα και φουσκίσαντα την φυλή μας, τελειούται κατά φυσική ανάγκη και συνέπειαν εις την τελειωτική σύστασιν της χριστιανικής μας αυτοκρατορίας, δια της αρπαγής, ως προσχημάτων και ως όπλων επικρατήσεως, αφ’ ενός του Ρωμαϊκού Στέμματος, από το κεφάλι του Ρωμαίου...και αφ’ ετέρου ενός Τυχαίου, τυχαίως ευρεθέντος εις τον δρόμο μας, αλλά τυχηροτάτου και ευτυχεστάτου Θεού"

    Με λίγα λόγια,η σφαγή των Ελλήνων και την καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού από τους βυζαντινούς τραμπούκους παρουσιάζεται ως ευτυχία...και εκαθίδρυση Ελληνικής κοσμοκρατορίας. lol

    «...γεγονός είναι ότι όπως είναι αδύνατον να νοηθή εξάπλωσις και άνθησις και επικράτησις Χριστιανισμού άνευ της υπάρξεως τρισμεγίστου Πανανθισμένου Ελληνισμού, άλλον τόσο είναι αδύνατον να νοηθή εξάπλωσις Ρώμης άνευ Κολοσσαιοτάτου Ελληνισμού...»,

    «...αφήκαμεν την Ρώμην να αναλάβη τα αστυνομικά καθήκοντα του Κόσμου όταν σήμερον, απ’ άκρου εις άκρου αυτού λατρεύει τον Θεόν που κατασκευάσαμε εμείς...»

    Oι Έλληνες άφησαν δηλαδή την Ρώμη να κάνει χρέη μπάτσου και ότι οι Έλληνες δημιούργησαν τον Χριστό.Φλογερός πατριώτης ο Περικλής.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Εάν η υφ’ ημών κατάκτησις και υποδούλωσις η πνευματική και η απορρόφησις τέλος της Κοσμοκρατείρας Ρώμης και η δημιουργία μίας θρησκείας και επιβολή, έως την ώρα αυτή παμβασιλευούσης, δύναται να θεωρηθή κατάπτωσις, τότε...αλληλούϊα»

      Οι Έλληνες κατά Περικλή υποδούλωσαν πνευματικά τους Ρωμαίους με τον...χριστιανισμό.Πνευματική σαπίλα.

      «..αυτή η Νέα Θρησκεία(=χριστιανισμός), θα εχάνετο ανώνυμος εις τας υπονόμους της Ρώμης και των άλλων Πόλεων, εάν δεν την πιάναμεν Εμείς και την εσηκώναμεν»

      Ο χριστιανισμός δηλ.διασώθηκε και διαδόθηκε χάρη στον Ελληνισμό...οι Έλληνες δηλ. από αγγελιοφόροι του Φωτός και του Πολιτισμού, είναι κατα Περικλή Γιαννόπουλο αγγελιοφόροι του σκοταδισμού, του μισελληνισμού και της δεισδαιμονίας.

      «Κατά την τρίτην αυτήν περίοδον, την φαινομένη ότι στηρίζεται ολόκληρος, επί του Ρωμαϊσμού και του Εβραϊσμού, την κορυφουμένην από τον Δικέφαλο Αετόν Κεραυνόν...δια να αλλάξη ο Μανωλιός και συγχρόνως φορέσει και άλλο ένα Στέμμα, κατά την οποία εκρατήσαμεν, από τρισβαθυτάτην Πολιτικήν Μεγαλοφυίαν τα δύο αυτά φορέματα, μετά μανίας, έως την εσχάτην στιγμήν, καθ’ ην δεν ήτο πλέον δυνατόν να κρυφθώμεν, διότι ο Φραγκόκοσμος εφώναζεν: είσθε οι Έλληνες...νομίζει κανείς ότι καθ’ όλην αυτήν την εποχήν επαίξαμεν το ωραιότερο παιχνίδι μας, κυριαρχούντες και λέγοντες στους φωνάζοντες (εννοεί στους Φράγκους): Εμείς δεν είμεθα οι Έλληνες. Έλληνες δεν υπάρχουν. Εδώ δεν υπάρχει τίποτε άλλο, παρά ο αυτοκράτωρ των Ρωμαίων και ο Χριστός»

      Εν ολίγοις : οι Έλληνες από μόνοι τους έλεγαν στους Φράγκους ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στο βυζάντιο, για να τους εξαπατήσουν...Oύτε καταπίεζαν, ούτε έκαιγαν ζωντανούς τους Έλληνες τα βυζαντινά κτήνη.Όχι, απλώς ήθελαν να κοροιδέψουν τους Φράγκους, γι’ αυτό τους έκαναν πλάκα αρνούμενοι την εθνική και θρησκευτική τους καταγωγή.

      «Η μεγαλυτέρα αξία του χριστιανισμού δι’ εμάς είναι, ότι μας αποδεικνύει τον Ειδωλολατρισμό και την Γνησιότητά μας, υπό όλα τα φορέματα»,

      Τελικά γαμάει και δέρνει ο χριστιανισμός, αποδεικνύοντας ότι είμαστε γνήσιοι Έλληνες! Ευτυχώς δηλ. που έσκασαν μύτη οι χριστιανοταλιμπάν απο την έρημο να μας το μάθουν.Επίσης μάθαμε από τους συμμορίτες σκοταδιστές ότι είμαστε γνήσιοι ειδωλολάτρες, και αυτό είναι η μεγαλύτερη αξία του χριστιανισμού...

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.