Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η ανθρωπολογία της Αρμενίας

Από τις εκτενέστερες μελέτες για την ανθρωπολογία της Αρμενίας είναι η διατριβή του J. K. Twarjanowitsch στην ακαδημία στρατιωτικής ιατρικής της Αγίας Πετρούπολης με τίτλο "Materialen zur Anthropologie der Armenier", που βρίσκουμε σε παρουσίαση στο περιοδικό Archiv für Anthropologie. Η μελέτη αναφέρει αρχικά κάποια στοιχεία σχετικά με την γεωγραφία, την ιστορία, την θρησκεία και την εθνολογία της Αρμενίας. Έπειτα προχωρά στην μελέτη της φυσικής ανθρωπολογίας, στην οποία θα εστιάσουμε.

Το δείγμα αποτελούνταν από 105 άνδρες στους οποίους ελήφθη πλήθος μετρήσεων και παρατηρήσεων. Σε 56 εξ αυτών μετρήθηκε το βάρος και βρέθηκε ότι το 77% είχε υψηλό βάρος. Εν γένει φαίνεται να επικρατούν...
ενδομορφικές σωματοδομές, με τάση συσσώρευσης βάρους. Ως προς τον κεφαλικό δείκτη, προέκυψε ότι δολιχοκέφαλοι είναι το 1,9%, μεσοκέφαλοι το 15,2% και βραχυκέφαλοι το 82,9%. Ο μέσος κεφαλικός δείκτης προκύπτει από την παρούσα έρευνα και αυτές των Erckert, Chantre και Pantuchow, στο διάστημα 85-87. Πράγμα που σημαίνει ότι κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, με τάσεις υπερβραχυκεφαλίας. Το πλάτος του κεφαλιού είναι αρκετά μεγάλο, ενώ το μήκος μικρό. Το κρανίο είναι σφαιρικό και το πίσω μέρος του κεφαλιού παρουσιάζει είτε ελαφρά κυρτότητα, είτε πλατυϊνία. Το ύψος του κρανίου είναι μεγάλο, συνεπώς εμφανίζεται συχνά υψικρανία. Τα υπερόφρυα τόξα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα.

Οι μετρήσεις του προσώπου δίνουν υπερβολικό εύρος και μήκος και ίσως να έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετική μεθοδολογία. Ο μέσος ρινικός δείκτης βρίσκεται εντός της λεπτορρινίας. Το ανάστημα βρέθηκε μέτριο προς υψηλό για την εποχή. Συνδυαστικά στοιχεία με το χρώμα των μαλλιών, δείχνουν ότι οι πιο ψηλοί έχουν πιο σκούρα μαλλιά και μάτια από τους υπόλοιπους. Η μέτρηση του ύψους του κορμού, συγκρινόμενη με αυτήν του σωματικού ύψους, καταδεικνύει ότι υπάρχει τάση ο κορμός να είναι σχετικά μακρύς και ευρύς. Τα χέρια έχουν μεγάλο μήκος. Το ανθρωπομετρικό μέρος συμπληρώνουν διάφορες ακόμα μετρήσεις του κορμού και των άκρων.

Ως προς τις παρατηρήσεις, το χρώμα του δέρματος κατανέμεται ως εξής:
ανοιχτό - ελαφρά καφέ - σκούρο καφέ - πολύ σκούρο
2,9% - 35,3% - 49,5% - 12,4%

Το χρώμα των μαλλιών κατανέμεται ως εξής:
μαύρο - σκούρο καστανό - κόκκινο - γκρι
73,3% - 22,9% - 0,95% - 2,9%

Οι Αρμένιοι έχουν αρκετά πυκνά μαλλιά, όμως αργότερα αυτά πέφτουν και συναντώνται υψηλά ποσοστά φαλάκρας. Επίσης, το 48,6% παρουσιάζει ενωμένα φρύδια και εν γένει η τριχοφυΐα του σώματος είναι έντονη.

Το χρώμα των ματιών κατανέμεται ως εξής:
καστανό - γκρι (ενδιάμεσο) - γκρι-πράσινο - μπλε
66,8% - 21,9% - 8,6% - 2,9%

Βλέπουμε ότι πλειοψηφεί το καστανό χρώμα ματιών, όμως υπάρχει σημαντικό ποσοστό ενδιάμεσων ματιών.

Ο συγγραφέας συνοψίζοντας, γράφει ότι ο τυπικός Αρμένιος έχει σκούρο χρώμα δέρματος, σκούρα μαλλιά και μάτια, έντονη τριχοφυΐα σώματος, μεγάλο σωματικό βάρος, βραχυκεφαλία με κοντό και πλατύ κεφάλι, μεσοπροσωπία με τάση λεπτοπροσωπίας, μεγάλη κυρτή μύτη με σαρκώδες άκρο, χείλη παχιά, αυτιά όχι μεγάλα και ύψος μέτριο προς υψηλό. Τα χαρακτηριστικά αυτά φωτογραφίζουν τον Αρμενοειδή φυλετικό τύπο, που φαίνεται ότι κυριαρχεί στην Αρμενία. Λογικά υπάρχουν κάποιοι Αλπικοί, Καυκάσιοι, Ιρανικοί και σπανιότερα άλλοι Ευρωπαϊκοί ή Ασιατικοί τύποι.

114 σχόλια:

  1. Ταγματασφαλίτηϟϟ11 Μαΐου 2018 στις 10:01 μ.μ.

    Πωπω άσχημο πράγμα να είσαι μαυριδερός αρμενοειδής ανατολίτης και να θεωρείσαι Ελληνας.Φρίκη και αποτροπιασμός με καταλαμβάνει κάθε φορά που ακούω δεξιούς αντιφασίστες φιλότουρκους Ελληναράδες να μιλάνε για ένωση με την Τουρκία(Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία κτλ),αναβίωση της Ρωμανίας κτλ κτλ.Μακριά απο την Τουρκία,τους Κούρδους,τους Αρμένιους και γενικά τους ανατολίτες.Άμεσο γκρέμισμα των τζαμιών και των τουρκικών μνημείων,απαγόρευση των τουρκικών λέξεων καθώς και κάθε ανατολίτικου βαρβαρικού στοιχείου απο τον κοινωνικό βίο.Απαγόρευση της λαϊκής τουρκομουσικής,των τσιφτετελιών,των ζεϊμπέκικων,κάψιμο των μπουζουκιών,των μπαγλαμάδων και των πενταγράμμων της υπανθρώπινης αυτής μουσική σε καθαρτήριες πυρές και απέλαση όλων των Ανατολιτών μεταναστών από την χώρα.Τέλος,εφαρμογή μέτρων ευγονισμού για την ελαχιστοποίηση των προσωασιατικών στοιχείων στον ελληνικό πληθυσμό και εισαγωγή αρίων φυλετικών στοιχείων απο το εξωτερικό!Μόνο έτσι η Ελλάδα θ παραμείνει φυλετικά ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μίσος προς τον Τούρκο, είναι υγεία.Για άλλη μια φορά ο Ελληνισμός,το λίκνο του Ευρωπαϊσμού,καλείται να αντιμετωπίσει τον βάρβαρο μιξοασιάτη τούρκο.

      Europa est patria nostra

      Διαγραφή
    2. "Απαγόρευση των τσιφτετελιών"

      Tsifteteli

      "There are suggestions that the dance already existed in ancient Greece, known as the Aristophanic dance Cordax.[2]"

      https://en.wikipedia.org/wiki/Tsifteteli


      "των ζεϊμπέκικων"

      Ζεϊμπέκικο

      ο χορός πρόκειται για κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό - θρακικό που τον μετέφεραν και τον διέδωσαν στην Ασία οι αρχαίοι Αργείοι-Θράκες, όταν ίδρυσαν αποικία στις Τράλλεις (σημερινό Αϊδίνιο) της Μικράς Ασίας.[12]

      Κατά τον Ηρόδοτο, η λέξη Ζεμπέκος παράγεται από την αρχαία Θρακική λέξη μπούκο που προερχόμενη από την φρυγική λέξη βέκος σημαίνει βούκα=μπουκιά η οποία με πρώτο συνθετικό την κλητική του Ζεύς, Ζευ, παράγει τη λέξη Ζεϊμπέκηδες, επίσης θεωρεί ότι συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο μια αναζήτηση για την ένωση του πνεύματος με το σώμα, του θεού με τον άνθρωπο και χορευόταν στην απώτερη αρχαιότητα προς τιμήν της Κυβέλης της μητέρας θεάς.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%B5%CF%8A%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF


      "κάψιμο των μπουζουκιών, των μπαγλαμάδων "

      Μπουζούκι

      Η καταγωγή του μπουζουκιού σαν όργανο είναι ελληνική, ενώ θεωρείται όπως κι όλα τα λαούτα, σαν ένα είδος μετεξέλιξης της αρχαιοελληνικής πανδούρας.[1] Η καταγωγή του μπουζουκιού, ως απόγονος της αρχαίας ελληνικής μουσικής, τοποθετείται στην αρχαία Ελλάδα,[2] όπου υπήρχε το αντίστοιχο αρχαιοελληνικό όργανο γνωστό κι ως "Πανδουρίδιον" ή αλλιώς "τρίχορδο" επειδή είχε τρεις χορδές. Έντονος υποστηρικτής της πηγής αυτής είναι τα μάρμαρα της εποχής, με γνωστότερο αυτό της Μαντινείας (4ος αιώνας π.Χ.), που σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, κι απεικονίζει το μυθικό αγώνα, μεταξύ Απόλλωνος και Μαρσύα, όπου η αρχαιοελληνική πανδούρα παίζεται από μια μούσα κάθισμένη πάνω σε έναν βράχο.[3]

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9


      Μπαγλαμάς

      Ο μπαγλαμάς ή μπαγλαμαδάκι, (εκ του τουρκικού bağlama), είναι νυκτό μουσικό όργανο, όπως κι ο ταμπουράς, μετεξέλιξη της αρχαιοελληνικής πανδούρας[1]

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82


      Εκτός του Ζεϊμπέκικου τα υπόλοιπα όργανα και χοροί έχουν υιοθετήσει Τουρκικές ονόμασες αλλά είναι Ελληνικά, εξελίξεις αρχαίων Ελληνικών οργάνων.

      Διαγραφή
    3. "απέλαση όλων των Ανατολιτών μεταναστών από την χώρα."

      Αν εννοείς τους Μικρασιάτες Έλληνες, αυτοί έχουν σχεδόν αφομοιωθεί από τους υπόλοιπους Έλληνες, οι μισοί Έλληνες έχουν και έναν Μικρασιάτη Έλληνα πρόγονο. Σπάνιο να βρεις καθαρό Μικρασιάτη πλέον.

      "εισαγωγή αρίων φυλετικών στοιχείων απο το εξωτερικό! Μόνο έτσι η Ελλάδα θ παραμείνει φυλετικά ελληνική."

      Οι ξένοι Ευρωπαίοι δεν είναι Έλληνες, ανάμειξη με αλλοδαπούς Ευρωπαίους θα αφελληνίσει και θα αφανίσει πλήρως τους Έλληνες.


      Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάθαρση από όλα τα ξένα στοιχεία, Ευρωπαϊκά και εξω-ευρωπαϊκά, πολιτιστικά και φυλετικά.

      Επανελλήνισις τώρα και όχι Βορειοδυτικοευρωπαϊσμός και αφελληνισμός της Ελλάδος!

      Κώστας Πλεύρης η μόνη λύση!

      Διαγραφή
    4. Μπαγλαμάς

      Ο ανώνυμος 5:57 που νομίζει ότι είναι Έλληνας,και τα διαβάσματα του περιορίζονται στον Πλεύρη.

      Διαγραφή
    5. Ρε πιθηκάνθρωπε Λούσι 5:57,που τολμάς να έχεις άποψη για όλα κι ας μην γνωρίζεις, σαν καλός δημοκράτης που είσαι,όταν αναφερόμαστε στα μπουζούκια,εννοούμε στον ήχο που αυτά παράγουν, που είναι ξεκάθαρα ανατολίτικοι.Με μια ηλεκτρική κιθάρα μπορείς να συνδυάσεις αρμονίες σχεδόν από κάθε είδος,το ίδιο με ένα αρμόνιο ή πιάνο,όργανα που χρησιμοποιούνται σε ροκ και μέταλ κομμάτια μέχρι και στις συναυλίες του Σγουρου.Η διανοητική σου ικανότητα φτάνει μέχρι να κάνεις κοπιές και να μας φέρνεις τσιτάτα από το διαδίκτυο,και μάλιστα από τη βικιπαίδεια,όπου οποιοσδήποτε αλβαναράς κατσαπλιάς που έχει λανθασμένη αντίληψη για την ελληνικότητα, σαν και του λόγου σου,μπορεί να μπει και να γράψει ότι του κατέβει στο άδειο-σαν το δικό σου-κρανίο του.
      Δεν σε αδικώ...Μιλάει η ανατολίτικη ψυχή μέσα σου.Είσαι γνήσιος απόγονος των γηγενών των ελληνιστικών βασιλείων που υποτάχθηκαν στους Έλληνες, και μετά τους διέβρωσαν με το αίμα τους,νομιζόμενοι και αυτοί ως easterns,"Έλληνες ".
      Ούστ από δω,πίσω στην Ασία σου.

      Διαγραφή
    6. Καλά στα τσιγγάνικα βρισίδια καραγκιόζηδων Eυρωλιγούρηδων και Αμερικανολιγούρηδων
      αφελληνισμένων δεν πρόκειται να απαντήσω. Αυτά χαρακτηρίζουν μόνο τον εαυτό αυτών που τα ξεστομίζουν και τον πάτο στον οποίο έχει φτάσει η Ελληνική κοινωνία.

      Την ηλεκτρική κιθάρα την διέδωσαν και την έκαναν γνωστή Αφρο-Αμερικάνοι.

      https://tunelectric.com/the-greatest-guitar-players-in-history-the-1920s-30s/

      https://tunelectric.com/the-greatest-guitar-players-in-history-the-1940s-50s/

      Όσο για τα drums στην Rock και στο Metal αυτά έχουν καθαρά αφρικανική καταγωγή μιας και τα προσέθεσαν Νέγροι και στο Rock 'n' Roll και στα Blues και στην Jazz μουσική.

      https://greenglobaltravel.com/african-rock-roll-roots/

      H Rock και η Metal μουσική κατάγονται από το Rock 'n' Roll που με την σειρά του κατάγεται από τα Blues και την Jazz που τις έκαναν γνωστές και τις διέδωσαν οι Νέγροι.

      Διαγραφή
    7. Το μπουζούκι το χρησιμοποιούσαν πάντα Έλληνες και κατάγεται από την αρχαία Ελληνική Πανδούρα και φυσικά δεν είναι Αλβανοί αυτοί που το λένε αυτό! Μέχρι το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη το αναφέρει.

      https://www.archaiologia.gr/blog/photo/58574-2/
      http://www.palaixthon.gr/2013/04/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD/
      http://www.kacoyannakis.com/history.php
      http://www.bouzoukigreek.com/?p=2487

      Οι Ιρλανδοί έχουν υιοθετήσει το μπουζούκι από τους Έλληνες μετανάστες και το έχουν μετατρέψει σε Ιρλανδικό μπουζούκι.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Irish_bouzouki

      Irish bouzouki
      https://www.youtube.com/watch?v=b4f7voIo-XU
      https://www.youtube.com/watch?v=rzGOy-46JfQ
      https://www.youtube.com/watch?v=HvZp4SdVsOg

      Όσο για τα μπουζούκια, αποτελούν την ποιό δημοφιλή μουσική στην Ελλάδα, μιας και κατάγονται από την αρχαία Ελλάδα και όχι η Ροκ ή η Μέταλ που έχουν και Αφρικανικές ρίζες! Ότι θα έπρεπε να καθαρθούν από τα ανατολίτικα στοιχεία τα μπουζούκια ισχύει, θα ήταν όντως καλύτερα και πλήρως Ελληνικά, αλλά το αυτό συνέβαινε και στην αρχαιότητα που η αρχαία Ελληνική μουσική είχε ανατολίτικα στοιχεία.

      https://www.youtube.com/watch?v=0gZcD7X8neI

      Όσο για το ότι δεν είμαι Έλληνας, χεχεχε, η συκοφαντία αυτών που δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει Βορειοδυτική Ευρώπη και Αμερική η Ναζιστική Γερμανία αλλά επανελληνοποιημένη Ελλάς που θα επιστρέψει στις πατρώες ρίζες, συνεχίζεται από τους Ευρωλιγούρηδες, τους Αμερικανολιγούρηδες και Γερμανολιγούρηδες αφελληνισμένους νεο-"Έλληνες".

      Πιστέψτε και εμπιστευτείτε την Ελλάδα κακομοίρηδες αφελληνισμένοι ξενολάγνοι, τα πάντα έχει να δώσει, σταματήστε να μισείτε τον ίδιο σας τον εαυτό! Enough ή καλύτερα genug, να το πω και στην γλώσσα που καταλαβαίνετε.

      Μέχρι τότε.. Sieg Heil και Deutschland uber Alles!

      Διαγραφή
    8. Ναι,οι αρχαίοι ως γνωστόν λικνίζονταν σε λάγνους ανατολίτικους ρυθμούς της εποχής...
      Με αυτά που γράφεις επιδεικνύεις τον ανθελληνισμό σου ανελλήνιστο πιθηκοειδές,αλλά είσαι πολύ ηλίθιος για να το αντιληφθείς,μιας και διαθέτεις τη διανοητική ικανότητα μονοκύτταρου οργανισμού.

      Διαγραφή
    9. Τέλος,Αυστραλοπίθηκε εξ Ανατολών,μάθε ότι το ροκ εντ ρολ,διαμορφώθηκε κυρίως από την country μουσική,τη μουσική των Νότιων λευκών που στην ουσία ήταν ευρωπαϊκές μελωδίες.

      Διαγραφή
    10. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 3:30 μ.μ.

      Καλά,τώρα μας έπεισες.Αυτό εδώ το άκουσμα είναι 100% αρχαιοελληνικό και απο εκεί το κληρονόμησαν οι νεοελληναράδες. https://www.youtube.com/watch?v=P9Wkcc_KPBk Τέτοια άκουγε ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και εμπνέονταν όταν φιλοσοφούσαν.

      Το οτι ενδεχομένως το σχήμα το μπουζουκιού προέρχεται απο την Πανδούρα δεν πάει να πει σε καμία περίπτωση οτι το σύγχρονο μπουζούκι(το κούρδισμα του,ο τρόπος παιξίματος κτλ) και ιδίως η μουσική στην οποία χρησιμοποιείται ανταποκρίνονται στα...αρχαιοελληνικά ακούσματα.Ακόμη και η σελίδα που πόσταρες το γράφει:"Η ονομασία Μπουζούκι πιστεύετε πως προέρχεται από την (ελληνική,σίγουρα) λέξη Μποζούκ που σημαίνει σπασμένος αναφερόμενο προφανώς στην αλλαγή που υπέστη το όργανο από την Ανατολική και Κεντρική Ασία."Οτι και να λες,το μπουζούκι στην τρέχουσα του χρήση και η μουσική στην οποία χρησιμοποιείται δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.Είναι μουσική ασιατική,ανατολίτικη και βάρβαρη που διαφθείρει τους Ελληνες,προωθώντας τον ηδονισμό και την αισχρή ανατολίτικη αισθητική και νοοτροπία.

      Ακούς εκεί το τσιφτετέλι είναι...αρχαιοελληνικό!!!

      Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι το κλασσικό επικό ελληνικό πνεύμα εκφράζεται καλύτερα απο αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=1knRQ3S5nkw

      ...ή απο αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=QiGJxT_SM9E

      Έλεος!!!

      Τελος,μια και ανέφερες τον Πλευρη,μάθε οτι το πρότυπο του Πλευρη,ο Ιωάννης Μεταξάς,όταν ανέλαβε την εξουσία,ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ δια νόμου τα ρεμπέτικα και όλες αυτές τις ανατολίτικες τουρκομπουζουκιές!Για φαντάσου...

      Διαγραφή
    11. Έλα, Ο Σαλονικιός Αρμενοειδής υπάνθρωπος ανθέλληνας είσαι που ψάχνεις να βρεις οτιδήποτε για να χτυπήσεις τους Έλληνες, στέλνεις συνέχεια εδώ μέσα ανθελληνικά σχόλια και βρίζεις σαν Τούρκος τους Έλληνες. Μέχρι να πεθάνεις ένα θα ακούς από τους Έλληνες Αρμενοειδάρα, είσαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!

      Διαγραφή
    12. Το από πάνω σχόλιο 3:34 μ.μ. προς τον Ανώνυμο 12 Μαΐου 2018 - 3:23 μ.μ.

      Διαγραφή
    13. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 3:49 μ.μ.

      Επίσης οταν έγραψα "απέλαση των Ανατολιτών μεταναστών",δεν εννοούσα φυσικά τους Μικρασιάτες αλλά τους πρόσφατους λαθρομετανάστες και μετανάστες εξ'Αιγύπτου και εξ'ανατολών.Οι Μικρασιάτες,οι Πόντιοι,οι Καπαδόκες,οι Καρμανλήδες κτλ εμπίπτουν στο περι "ευγονισμού προς ελαχιστοποίηση των προσωασιατικών στοιχείων του Ελληνικού πληθυσμού".Είναι εντελώς αδύνατον να απελάσει κανείς έναν τέτοιο τεράστιο πληθυσμό!Και ας μην ξεχνάμε οτι δεν είναι όλοι οι μικρασιάτες αρμενοειδείς.Οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι μεσογειακοί(έστω east med) και αλπικοί ενώ υπάρχουν και αρκετοί Pontid,ακόμη και North Pontid.Η ευγονική θα πρέπει με θετική αλλά και αρνητική προσέγγιση να στοχεύσει τους πρωτίστως καθαρούς αρμενοειδείς και οριενταλικούς (όπως πχ. ο Μήτρογλου).

      Διαγραφή
    14. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 5:03 μ.μ.

      Όσο για το ιρλανδέζικο μπουζούκι,το ίδιο είναι αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=optGJACtyDA

      ...με αυτό??? :
      https://www.youtube.com/watch?v=TTpC2zBgEXU

      Καμία σχέση!!!Άλλο κούρδισμα,άλλος ρυθμός,άλλο παίξιμο.

      Οταν ακούς το ένα νομίζεις οτι είσαι στην Συρία με τους Βεδουίνους,ενώ οταν ακούς το άλλο,είσαι στο Μπέλφαστ πριν χτυπηθείς στην μάχη με τους Σάξονες!

      Το δεύτερο είναι ευρωπαϊκή παραδοσιακή μουσική,το πρώτο τουρκομπουζουκιά.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνω με ταγματασφαλιτη σχεδον σε ολα.

      Για μουσικη κλπ θεωρω οχι επειδη ειναι η φαρα μου οτι οι Ποντιοι εχουμε καθαρους παραδοσιακους αρχαιοελληνικους χωρους επηρεασμένους φυσικα απο Ιραν/Περσια και καποιους καυκασιους αλλα τα λογια και η γλωσσα αποτελουν σε μεγαλο βαθμο(ιωνικη διαλεκτος) την αρχαια ΕΛΛΑΔΑ.

      Σε καμμια περιπτωση μπουζουκοτσιφτετελια και κλαρινα δεν εχουν θεση στον αρχαιοελληνικο πολιτισμο και ερχονται κατευθειαν απο ανατολη.

      Πολυ ωραιους χωρους παραδοσιακους ελληνικους εχει η κρητη πολυ κοντα με τους Ποντιακους.

      Αυτοι που και η γλωσσα τους και τα εθιμα τους δεν εχουν θεση και δεν θεωρω οτι πρεσβευουν αρχαια ελλαδα ειναι των σαρακατσανων και των βλαχων.

      Μπορει σαν φυλετικοι τυποι να ειναι πιο κοντα με τους αρχαιους ελληνες αποτι οι καυκασιοι Ποντιοι ομως τα εθιμα τους,χωροι,γλωσσα κλπ ειναι ξενα.

      Και αυτο φυσικα το παραδεχονται και αρκετοι απο τους ιδιους.

      Διαγραφή
    16. "Ναι,οι αρχαίοι ως γνωστόν λικνίζονταν σε λάγνους ανατολίτικους ρυθμούς της εποχής..."

      Πάρε να 'χεις άσχετε.

      https://www.google.com/search?hl=el&biw=1280&bih=751&ei=Iw73WuifLc_SkgWZ6aGQCQ&q=%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BE+%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9&oq=%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BE+%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9&gs_l=psy-ab.3...18353.18945.0.19445.2.2.0.0.0.0.154.293.0j2.2.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.08UcpB4fPfk


      "Με αυτά που γράφεις επιδεικνύεις τον ανθελληνισμό σου ανελλήνιστο πιθηκοειδές,αλλά είσαι πολύ ηλίθιος για να το αντιληφθείς,μιας και διαθέτεις τη διανοητική ικανότητα μονοκύτταρου οργανισμού."

      Με το να βρίζεις σαν τσιγγαναριό του δρόμου αυτούς που σου λένε την αλήθεια φαντασιόπληκτε και κατά φαντασίαν "Γερμανέ Άριε" δεν κάνεις τους αρχαίους Έλληνες ούτε Γερμανούς, ούτε καθαρούς και πλήρως Ευρωπαίους, ούτε φυλετικά, ούτε πολιτισμικά. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν οι Άριοι Γερμανοί που ονειρεύεστε, όλη η Ελλάδα δίπλα στην Δυτική Ασία ήταν και κοντά στην Μέση Ανατολή, ήταν δυνατόν να μην είχε επιρροές;;;;

      Και τι μας λέτε για Μεσανατολίτικα στοιχεία, εδώ η μπύρα που κατεβάζουν οι Γερμανοί σαν νερό ήρθε από την Ανατολία(Τουρκία) και το Ιράν.

      "There is some evidence that beer was produced at Göbekli Tepe during the Pre-Pottery Neolithic (PPN).[15] (The PPN is lasted from around 8500 BC to 5500 BC.) The earliest clear chemical evidence of barley beer dates to about 3500–3100 BC, from the site of Godin Tepe in the Zagros Mountains of western Iran"

      https://en.wikipedia.org/wiki/Beer#History

      Σαν πειράζουν τα τσιφτετέλια και τα ανατολίτικα στοιχεία μόνο στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία δεν σας πειράζουν;

      Από πού ήρθε η πατάτα, η μελιτζάνα, το τσάϊ που ρουφάνε οι Άγγλοι σαν νερό κτλ; Δεν υπάρχει λαός που να είναι καθαρός φυλετικά, πολιτιστικά, στην διατροφή του κτλ. Αλλά εσείς εκεί, το βιολί βιολάκι, μανία έχετε μόνο κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων! Τι να πω...

      Διαγραφή
    17. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 7:20 μ.μ.

      Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ποντιακή μουσική,αλλά συμφωνώ και επαυξάνω οτι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γυφτανατολίτικα "λαϊκά" των υπόλοιπων Μικρασιατών.Η μουσική και τα τραγούδια του Πόντου έχουν κάποια ανατολίτικη επίδραση αλλά κατα κύριο λόγο είναι πράγματι ελληνικά και εκπροσωπούν επάξια την άρια ελληνική μουσική παράδοση!Τι μπορεί να πει κανείς για αυτό παραδείγματος χάριν: https://www.youtube.com/watch?v=-c-oQXbZF44 Τα λόγια είναι περιττά!Επική πολεμική άρια μουσική και χορός!!!Το ίδιο ισχύει και για τα κρητικά και για τα ηπειρώτικα/ρουμελιώτικα όπως πχ: https://www.youtube.com/watch?v=wpwI63NKOoE

      Διαγραφή
    18. Η αληθεια ειναι οτι και εμενα δεν με πολυ αρεσουν τα ποντιακα και με κουραζουν.

      Τα κρητικα με αρεσουν περισσοτερο!!!!

      Διαγραφή
    19. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 7:31 μ.μ.

      Το ίδιο είναι η μουσική με την μπύρα και το τσάυ ρε τσιφτετελεεινέ?Ο,τι να ναι...Η πλάκα όμως είναι οτι αυτά που έστειλες συμφωνούν με την θέση μας:"Ο κόρδακας είναι στους Έλληνες, χυδαίος".Επίσης λεει οτι ήταν χωρός "της αρχαίας κωμωδίας."Δεν λεει οτι ήταν χορός της ελληνικής παράδοσης.Άσε που δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι ταυτίζεται με το τσιφτετέλι.Μια υπόθεση είναι ,προκειμένου να διακαιολογείται η νεοελεεινική γύφτικη υποκουλτούρα που έχει αντικαταστήσει την πραγματική ελληνική μουσική παράδοση!

      Διαγραφή
    20. Ρε μαυριδερέ αθίγγανε,ο κόρδακας χορευόταν από την πλέμπα της εποχής, σαν και του λόγου σου.Όταν αναφερόμαστε σε αρχαία ελληνική μουσική Untermensch,αναφερόμαστε σε δωρικούς,ιωνικούς ρυθμούς και ολίγον με φρυγικές επιρροές. Ειδικά η δωρική μουσική είναι η πλέον ανδροπρεπής.Αλλά τι να καταλάβεις εσύ...Τράβα άκου τα ανατολίτικα άσματα μπουζουκόβιε νεοελληναρά,που νομίζεις ότι στην ακμή τους οι αρχαίοι,ήταν σαν τα μούτρα σου!

      Διαγραφή
    21. Επίσης Λεβαντίνε,το επιχείρημα σου σχετικά με τον κόρδακα είναι σαθρό,καθώς είναι η ίδια περίπτωση με το να βρεθεί ένα αγγείο με ομοφυλοφιλική παράσταση από την Αθήνα του 5ουαι π.Χ,και να μας πεις "ορίστε,οι αρχαίοι Αθηναίοι τον έπαιρναν"... Καταλαβαίνεις πόσο γελοία εκθέτεις ο ίδιος τον εαυτό σου και την ημιμάθεια σου,κάνοντας copy-paste από το διαδίκτυο,και μάλιστα τη βικιπαίδεια;
      Άρα με τη λογική σου,μετά 1000 χρόνια,θα βρεθούν σε κάποιου τον σκληρό δίσκο gay τσόντες,άρα όλη η σημερινή γενιά είναι πισωγλέντηδες!Σε τέτοιου είδους " επιχειρήματα ",στηρίζονται τα γραφόμενα σου.

      Διαγραφή
    22. "Τέλος,Αυστραλοπίθηκε εξ Ανατολών,"

      Ρε άσχετε και γελοίε τύπε, οι Έλληνες ως επι το πλείστον εξ Ανατολών είναι, 70 με 80% των Ελλήνων έχει καταγωγή από την Ανατολία, μέχρι και οι Γερμανοί είναι 30 με 40% από την Ανατολία.

      https://i.pinimg.com/originals/e2/35/2a/e2352af716587997febdc82a84d2e44f.png

      "μάθε ότι το ροκ εντ ρολ,διαμορφώθηκε κυρίως από την country μουσική,τη μουσική των Νότιων λευκών που στην ουσία ήταν ευρωπαϊκές μελωδίες."

      Τι να μάθω από εσένα ρε άσχετε τσιγγανόστομε;

      Rock and roll

      "Rock and roll (often written as rock & roll or rock 'n' roll) is a genre of popular music that originated and evolved in the United States during the late 1940s and early 1950s[1][2] from African American musical styles such as gospel, jump blues, jazz, boogie woogie, and rhythm and blues,[3] along with country music.[4]"

      "There is general agreement that it arose in the Southern United States – a region which would produce most of the major early rock and roll acts – through the meeting of various influences that embodied a merging of the African musical tradition with European instrumentation"

      https://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll


      "The greatest contribution came from the musical traditions of America's black population, with an ancient heritage of oral storytelling through music of African origin, usually with strong rhythmic elements, with frequent use of "blue notes" and often using a "call and response" vocal pattern. African music was modified through the experience of slavery, and through contact with white musical styles such as the folk ballad, and instruments, such as the Spanish guitar. New styles of music emerged among black Americans in the early 20th century in the form of blues, ragtime, jazz, and gospel music.[16][39]"

      "Rock 'n' roll was an inevitable outgrowth of the social and musical interactions between blacks and whites in the South and Southwest. Its roots are a complex tangle. Bedrock black church music influenced blues, rural blues influenced white folk song and the black popular music of the Northern ghettos, blues and black pop influenced jazz, and so on. But the single most important process was the influence of black music on white."[40]"

      "By that time, the specific phrase "rocking and rolling" was also used by African Americans in spirituals with a religious connotation"

      https://en.wikipedia.org/wiki/Origins_of_rock_and_roll


      Σε ποιόν τα πουλάς τα παραμύθια ότι η Rock and roll είναι λευκή μουσική;

      Διαγραφή
    23. Το Rock ‘n’ Roll, δεν είναι "μαύρη" μουσική, αλλά χωρίς την παρουσία των μαύρων Αφρο/αμερικανών σκλάβων, δεν θα υπήρχε.

      * Το Rock ‘n’ Roll, δεν είναι "λευκή" μουσική, αλλά χωρίς την παρουσία των λευκών Ευρωαμερικανών, δεν θα υπήρχε

      Διαγραφή
    24. "Ρε μαυριδερέ αθίγγανε, Επίσης Λεβαντίνε"

      Καλά οι γελοίοι καραγκιόζηδες ανθέλληνες μαλακίες θα πούνε.

      Το έχω ξαναπεί ανθελληνικά Νορδιστικά καραγκιοζάκια, έχω δέρμα λευκό σαν το γάλα, τα χαρακτηριστικά μου είναι Μεσογειακότατα και Ευρωπαϊκότατα, ΤΟ DNA TEST MOY ΓΡΑΦΕΙ 100% ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ. Με το να συκοφαντείτε όλους όσους διαφωνούν μαζί σας εδώ μέσα και να βρίζετε σαν γύφτοι του δρόμου δεν κάνετε τίποτα!

      Διαγραφή
    25. Και ορισμένοι Κορεάτες,αντί για υποκίτρινο χρώμα δέρματος,έχουν λευκό, άρα είναι Ευρωπαίοι...

      Διαγραφή
    26. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 8:38 μ.μ.

      Άκου βλακάκο ανώνυμε Ανώνυμε 7:47 μ.μ

      Κανείς δεν είπε οτι το Ροκ και το μέταλ είναι 100% ευρωπαϊκής σύλληψης μουσική όπως εσύ λες οτι είναι το τσιφτετέλι.Επειδή τυγχάνει να είμαι ερασιτέχνης μουσικός,όμως,σου λεω οτι το Ροκ είναι πολύ πιο λευκής και ευρωπαϊκής προέλευσης απ' οτι είναι τα δήθεν αρχαιοελληνικά τσιφτετέλια και οι τουρκομπουζουκιές που σ'αρέσουν!Μάθε άσχετε εραστή της Βικιπαίδιας,οτι η κύρια και η σημαντικότερη επιρροή της Ροκ είναι η country και η γκόσπελ μουσική που έχουν ευρωπαϊκή κελτική προέλευση.Οι πρώτοι διδάξαντες το ροκ ήταν λευκοί,όπως ήταν και οι περισσότεροι καλλιτέχνες της Ροκ και της Μέταλ.Φυσικά,το ροκ δέχτηκε την επιρροή και σημαντικών μαύρων μουσικών όπως ο Τσακ Μπέρι,ο Χέντριξ,ο ΒΒ Κινγκ, αλλά οι πιο δεξιοτέχνες μουσικοί που ουσιαστικά δημιούργησαν το Ροκ και το μοντέρνο μπλούζ-ροκ όπως ο Κλαπτον,ο Μουρ,ο Τζόνσον,ο Μπεκ,ο Γκίλμουρ και πάει λέγοντας,ήταν λευκοί και η μουσική τους είναι κυρίως μίξη country,γκόσπελ και κελτικής μουσικής με πεντατονικές και φρυγικές κλίμακες.

      Πάρε παράδειγμα:

      https://www.youtube.com/watch?v=smwQafhNU6E
      https://www.youtube.com/watch?v=7IocRCDWB5k
      https://www.youtube.com/watch?v=XqBgh8Hus6g
      https://www.youtube.com/watch?v=-QEb0iZ9uxc

      Αν νομίζεις οτι αυτή η μουσική είναι λιγότερο ευρωπαϊκή απο τις τουρκομπουζουκιές σου,είσαι γελασμένος!

      Διαγραφή
    27. "Το ίδιο είναι η μουσική με την μπύρα και το τσάυ ρε τσιφτετελεεινέ?Ο,τι να ναι...Η πλάκα όμως είναι οτι αυτά που έστειλες συμφωνούν με την θέση μας:"Ο κόρδακας είναι στους Έλληνες, χυδαίος".Επίσης λεει οτι ήταν χωρός "της αρχαίας κωμωδίας."Δεν λεει οτι ήταν χορός της ελληνικής παράδοσης.Άσε που δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι ταυτίζεται με το τσιφτετέλι.Μια υπόθεση είναι ,προκειμένου να διακαιολογείται η νεοελεεινική γύφτικη υποκουλτούρα που έχει αντικαταστήσει την πραγματική ελληνική μουσική παράδοση!"

      Ρε γελοίε ανθέλληνα και μόνο που γράφεις "ΤαγματασφαλίτηSS" βρίζοντας τους Έλληνες ως "ελεεινούς" και τις Ελληνίδες ως "ελλεεινίδες", βρίσκοντας πάντα κάτι για να επιτεθείς στους Έλληνες και στην Ελλάδα και να προπαγανδίσεις για την δήθεν ανωτερότητα των Γερμανών, των Άγγλων και δεν ξέρω εγώ ποιων άλλων βορείων, δείχνει τι κόμπλεξ έχεις απέναντι στους Έλληνες. Άγγλο ή Γερμανό μπαμπά έχεις; Σε είπανε και εσένα μπάσταρδο και έχεις μανίσει κατά των Ελλήνων όπως ο Σαλονικιός Αρμενοειδής φίλος σου από πάνω;

      Όλοι οι κομπλεξικοί με τους Έλληνες εδώ μέσα μαζεύτηκαν.

      Για την Μεσανατολίτικη μπύρα τα είπαμε, για τον Ευρωπαϊκό καφέ που έχει Αραβική καταγωγή δεν τα είπαμε, αλλά θα μπορούσαμε να τα πούμε.

      Όσο για τους Ανατολίτικους χορούς, πιό εύκολα τους βλέπεις πλέον στην Γερμανία και στην Δυτικοευρώπη που έχουν γίνει μόδα, παρά στην Ελλάδα!

      https://www.youtube.com/watch?v=NNkvini0X-c

      https://www.youtube.com/watch?v=pH53eMlrK8k

      http://www.scarlettentertainment.com/sites/default/files/Belly-Dancer-Paris21.jpg

      http://www.scarlettentertainment.com/sites/default/files/img_Belly-Dancer-Paris3_0.jpg

      http://www.scarlettentertainment.com/sites/default/files/Snake-charmer90.jpg

      Διαγραφή
    28. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Μαΐου 2018 στις 8:58 μ.μ.

      Ρε ανεγκέφαλε,δηλαδή όποιος δεν γουστάρει το τσιφτετέλι και τις γύφτοτουρκομπουζουκιές και δεν θεωρεί όλη αυτή την ανατολίτικη γυφτοκουλτούρα ελληνική είναι ανθέλληνας???Καθόμαστε και ασχολούμαστε και μαζί σου...

      Διαγραφή
    29. Συγκρίνεις την μουσική με το τσάι και την πατάτα πόσο ηλίθιος είσαι;

      Διαγραφή
    30. Ταγματορουφιάνε, θα σε φτιάξω μάγκα αργότερα με τις μαλακίες σου για τα μπουζούκια(που στέλνεις μόνο τα ανατολίτικα).

      https://www.youtube.com/watch?v=K5bIxDPidrE
      https://www.youtube.com/watch?v=1rVlZjEM1Tw

      http://www.risingstars.gr/wp-content/uploads/2014/02/19c17123a2faa2881dd486935f7a85f6.jpg

      Ο χασάπικος χορευόταν ήδη από τη Βυζαντινή περίοδο, πολλοί ερευνητές, όμως υποστηρίζουν, πως έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική παράδοση της θυσίας ζώων ως προσφορά στης θεούς ή ως αναπαράσταση των κατορθωμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα ή την αναπαράσταση της στάσης του τακτικού στρατού του πρώτου. Μαρτυρίες κατά τη µετα-βυζαντινή περίοδο αναφέρουν πως 200 µε 300 σκληροτράχηλοι και ρωμαλέοι κασάπ - ογλάν(=σφαγείς και κρεοπώλες) Μακεδόνες στην καταγωγή χόρευαν. Η συνοδεία τους ακολουθεί και οι χασάπηδες που την απαρτίζουν κρατούσαν µικρά σπαθιά, ραβδιά, ρόπαλα, µαστίγια ή µαχαίρια.


      Ε ρε ΕΘΝΟΡΟΥΦΙΑΝΕ Ταγματοκαταδότη, χασάπικο που σου χρειάζεται να σου πεταχτούν τα άντερα έξω!

      Διαγραφή
    31. "Ρε ανεγκέφαλε,δηλαδή όποιος δεν γουστάρει το τσιφτετέλι και τις γύφτοτουρκομπουζουκιές και δεν θεωρεί όλη αυτή την ανατολίτικη γυφτοκουλτούρα ελληνική είναι ανθέλληνας???Καθόμαστε και ασχολούμαστε και μαζί σου..."

      Βρε μαλακισμένο αυτά είναι υποκρισίες, σε ποιόν πουλάς τις μαλακίες σου, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η Ελλάδα, τους Έλληνες τους λες ελεεινούς και τις Ελληνίδες ελλεεινίδες, βρίζεις την Ελλάδα με διάφορες μαλακίες που βρίσκεις και μας έχεις πρήξει τα αρχίδια με τις πουστάρες τους Άγγλους και τους καργιόληδες τους Γερμανούς. Λες συνέχεια να έρθουν αυτοί οι ξένοι στην Ελλάδα για να γίνει η Ελλάδα "Ελληνική" και μαζί με τον άλλο τον Αρμενοειδή τον Σαλονικιό βρίζεται τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βραδύ. Βρε μαλάκα, troll Αλβανός είσαι και μας το παίζεις Έλληνας; Ούτε ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων δεν θα έβριζε έτσι τους Έλληνες και δεν θα έκανε τέτοια προπαγάνδα.

      Άντε γαμώ τους Φράγκους σου μέσα!

      Άκου Ταγματασφαλίτης και μαλακίες, Ρουφιάνος των Ελλήνων!

      Διαγραφή
    32. "Καλά,τώρα μας έπεισες.Αυτό εδώ το άκουσμα είναι 100% αρχαιοελληνικό και απο εκεί το κληρονόμησαν οι νεοελληναράδες. https://www.youtube.com/watch?v=P9Wkcc_KPBk "

      Ρεμπέτικο

      "Οἱ μουσικὲς ρίζες τοῦ ρεμπέτικου ἀνάγονται στὴ Βυζαντινὴ Ἐκκλησιαστικὴ μουσικὴ καὶ στὸ δημοτικὸ τραγούδι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῶν νησιῶν τοῦ Αἰγαίου. Ἐπίσης ἔχει δεχτεῖ ἐπιδράσεις ἀπὸ ἀραβικούς, περσικοὺς καὶ ἰνδικοὺς μουσικοὺς ρυθμούς."

      http://analogion.com/forum/index.php?threads/%CE%A1%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%92%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE.20647/

      Αυτά τα ρεμπέτικα ακούγονται Ελληνικά και όχι ανατολίτικα.

      https://www.youtube.com/watch?v=8AuKNSVGM_o
      https://www.youtube.com/watch?v=HDMOCqtPDYY
      https://www.youtube.com/watch?v=55cRX9Ix15A

      Εσύ πες τα όσο Τούρκικα θέλεις!

      Βυζαντινή μουσική

      "Η Βυζαντινή μουσική λοιπόν έχοντας ως κέντρο της το Βυζάντιο, εξ' ου και η ονομασία της, δέχτηκε από νωρίς τις επιδράσεις της Περσικής, Αραβικής και άλλων μουσικών της ευρύτερης περιοχής."

      http://rempetikogeo69.blogspot.gr/2015/01/blog-post_12.html


      Αυτά που εσύ λες "Τουρκομπούζουκιές" οι ειδικοί τα λένε Βυζαντινά με ανατολίτικες επιρροές.

      "Τέτοια άκουγε ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και εμπνέονταν όταν φιλοσοφούσαν."

      Δεν ξέρω αν άκουγαν τέτοια, αυτό που ξέρω είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ορισμένα ανατολίτικα στοιχεία στην μουσική τους.

      Όπως στην Φρυγική αρμονία

      https://www.youtube.com/watch?v=0gZcD7X8neI

      "This improvisation illustrates the Phrygian mode (called Dorian mode in ancient Greek times) It is used a lot in ancient and modern Greek music, Arabic and Turkish music and even ancient Flamenco."

      Διαγραφή
    33. "Το οτι ενδεχομένως το σχήμα το μπουζουκιού προέρχεται απο την Πανδούρα δεν πάει να πει σε καμία περίπτωση οτι το σύγχρονο μπουζούκι(το κούρδισμα του,ο τρόπος παιξίματος κτλ) και ιδίως η μουσική στην οποία χρησιμοποιείται ανταποκρίνονται στα...αρχαιοελληνικά ακούσματα.Ακόμη και η σελίδα που πόσταρες το γράφει:"Η ονομασία Μπουζούκι πιστεύετε πως προέρχεται από την(ελληνική,σίγουρα) λέξη Μποζούκ που σημαίνει σπασμένος αναφερόμενο προφανώς στην αλλαγή που υπέστη το όργανο από την Ανατολική και Κεντρική Ασία."

      Τα "προφανώς" είναι δικά σου συμπεράσματα, το κείμενο λέει ακριβώς τα αντίθετα, τα οποία σίγουρα δεν σου αρέσουν, για αυτό και δεν τα αναφέρεις.

      Πανδουρίς – Ταμπουράς – Μπουζούκι – Το αρχαιοελληνικό όργανο

      "Εδώ θα βρείτε όλες τις αποδείξεις για την ελληνικότητα του μουσικού οργάνου στα πρότυπα του Πλάτωνος. Πολλά έχουν γραφτεί από αμαθείς ότι το μπουζούκι δεν είναι ελληνικό όργανο αλλά κατάλοιπο της τουρκοκρατίας. Όλοι οι μύθοι κάποτε καταρρέουν."

      "Όλη η ρεμπέτικη μουσική στηρίζεται σε αυτές τις κλίμακες της Ρε του αρχαίου ελληνικού Δωρικού τρόπου."

      "Οι δρόμοι αυτοί χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και στους «ήχους» της βυζαντινής μουσικής. Επίσης συναντιούνται σε όλη τη Μεσόγειο, την Περσία, την Αραβία και μέχρι την Ινδία."

      "Η καταγωγή του μπουζουκιού σαν όργανο είναι ελληνική, ενώ θεωρείται όπως κι όλα τα λαούτα, σαν ένα είδος μετεξέλιξης της αρχαιοελληνικής πανδούρας.[1] Η καταγωγή του μπουζουκιού, ως απόγονος της αρχαίας ελληνικής μουσικής, τοποθετείται στην αρχαία Ελλάδα,[2] όπου υπήρχε το αντίστοιχο αρχαιοελληνικό όργανο γνωστό κι ως «Πανδουρίδιον» ή αλλιώς «τρίχορδο» επειδή είχε τρεις χορδές. Έντονος υποστηρικτής της πηγής αυτής είναι τα μάρμαρα της εποχής, με γνωστότερο αυτό της Μαντινείας (4ος αιώνας π.Χ.), που σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, κι απεικονίζει το μυθικό αγώνα, μεταξύ Απόλλωνος και Μαρσύα, όπου η αρχαιοελληνική πανδούρα παίζεται από μια μούσα καθισμένη πάνω σε έναν βράχο."

      "Το μπουζούκι βασισμένο στην δωρική κλίμακα εξυψώνει το ανδρικό φρόνημα με το διασταλτικόν του ήθος."

      "Το μπουζούκι πέρασε από τους αρχαίους Έλληνες στους Βυζαντινούς, επέζησε στην Τουρκοκρατία και η άνθησή του στις μέρες μας πέρασε πρώτα από μια περίοδο αμφισβήτησης στις αρχές του αιώνα."

      "Ο μουσικολόγος και κριτικός Φοίβος Άνωγειανάκης περιγράφει την πορεία του ταμπουρά και την ιστορία του ονόματός του ως τις μέρες μας. Για τη βυζαντινή εποχή οι πηγές είναι πολλές, καθώς η πανδούρα και το κανονάκι, ήταν από τα βασικότερα όργανα για τη διδασκαλία της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής"

      "Τέτοια όργανα που ονόμαζαν Μπουζούκια έπαιζαν πολλοί αγωνιστές του ’21"

      "Όργανα της ομάδας του Μπουζουκιού(από το γένος των ταμπουράδων) είχαν και έχουν οι Κούρδοι, οι Σύριοι και οι Λιβανέζοι, εσχάτως δε οι Ιρλανδοί το Irish Bouzouki , με διακριτά ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά από το ελληνικό μπουζούκι , καθώς και διαφορετικά κουρδίσματα !!!"

      "Το μπουζούκι είναι φτιαγμένο στην αρχαία ελληνική Δωρική κλίμακα την ανδροπρεπή όπως έλεγε ο Πλάτων εξού και τα ρεμπέτικα που είναι βαριά τραγούδια για άντρες και χορεύοντο αποκλειστικά από άντρες."


      http://www.palaixthon.gr/2013/04/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD/

      Διαγραφή
    34. "Ακούς εκεί το τσιφτετέλι είναι...αρχαιοελληνικό!!!"

      Ο Κόρδαξ από τον οποίο κατάγεται. Τόσα sites μιλάνε για αυτό, εσύ μπορείς να λες τα δικά σου.

      "Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι το κλασσικό επικό ελληνικό πνεύμα εκφράζεται καλύτερα απο αυτό:

      https://www.youtube.com/watch?v=1knRQ3S5nkw"

      Καταθλιπτικό και άρρωστο. Τυπική φράγκικη άρρωστη μουσική.

      "...ή απο αυτό:

      https://www.youtube.com/watch?v=QiGJxT_SM9E"

      Γιουσουφίστικο.

      Ούτε από το Φράγκικο το πεθαμενατζίδικο, ούτε από το λάγνο ανατολίτικο.

      Αλλά από αυτό, μιας και δεν υπάρχει πλέον η αρχαία Ελλάς...

      https://www.youtube.com/watch?v=XcrlQXKwwWM

      Αλλά και από αυτό...

      https://www.youtube.com/watch?v=h54ZzRXD1HU

      "Έλεος!!!"

      Εγώ να δεις πως θα ήθελα έλεος με τον ανθελληνισμό!

      "Τελος,μια και ανέφερες τον Πλευρη,μάθε οτι το πρότυπο του Πλευρη,ο Ιωάννης Μεταξάς,όταν ανέλαβε την εξουσία,ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ δια νόμου τα ρεμπέτικα και όλες αυτές τις ανατολίτικες τουρκομπουζουκιές!Για φαντάσου..."

      Τα "τουρκομπουζουκιές" τα έλεγαν αμόρφωτοι και άσχετοι οι οποίοι ήταν ικανοί να πουν τα ίδια και για την Βυζαντινή μουσική με τα Περσικά και Αραβικά στοιχεία. Η απαγόρευση έγινε ως επί το πλείστων γιατί τα ρεμπέτικα δημιουργούσαν υπόκοσμο που προκαλούσε φασαρίες και καβγάδες, έκανε χρήση ναρκωτικών κτλ.

      Διαγραφή
    35. Παραλήρημα...Εκστασιάστηκες μάλλον σαν τους ομόφυλους σου περιστρεφόμενους δερβίσηδες...

      Διαγραφή
    36. "Παραλήρημα...Εκστασιάστηκες μάλλον σαν τους ομόφυλους σου περιστρεφόμενους δερβίσηδες..."

      Προσωπικά δεν ακούω καν λαϊκά ή μπουζούκια, απλώς υπερασπίζομαι τους Έλληνες και την Ελλάδα. Πάντως θα ήθελα εσύ και ο ταγματασφαλίτης να πάτε σε ένα κέντρο με μπουζούκια και να τους πείτε μαυριδερούς αθίγγανους, Λεβαντίνους, Ασιάτες, ελεεινούς, δερβίσηδες... και θα τρώγατε καλές μάπες στην μάπα θρασύδειλα ανώνυμα τσογλανάκια!

      Διαγραφή
    37. "Όσο για το ιρλανδέζικο μπουζούκι,το ίδιο είναι αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=optGJACtyDA

      ...με αυτό??? :
      https://www.youtube.com/watch?v=TTpC2zBgEXU

      Καμία σχέση!!!Άλλο κούρδισμα,άλλος ρυθμός,άλλο παίξιμο.

      Οταν ακούς το ένα νομίζεις οτι είσαι στην Συρία με τους Βεδουίνους,ενώ οταν ακούς το άλλο,είσαι στο Μπέλφαστ πριν χτυπηθείς στην μάχη με τους Σάξονες!

      Το δεύτερο είναι ευρωπαϊκή παραδοσιακή μουσική,το πρώτο τουρκομπουζουκιά."

      Το μυαλό σου και μια λύρα, το "βρέχει φωτιά στην στράτα μου" είναι βαρύ, ανδροπρεπές Ζεϊμπέκικο και το Ζεϊμπέκικο είναι Ελληνικό.

      H ιστορία του Ζεϊμπέκικου χορού.

      Ο ζεϊμπέκικος είναι ο πιο καθαρός, συγχρόνως ελληνικός ρυθμός. Πάνω στους ρυθμούς του σε μεγάλο βαθμό χτίστηκε το ρεμπέτικο τραγούδι. Παρατηρώντας τη μελωδική του γραμμή, θα διακρίνομε καθαρά απάνω του την προέκταση της βυζαντινής μουσικής.

      Όλα μαρτυρούν την πηγή, πού δεν είναι άλλη απο την απέριττη εκκλησιαστική υμνωδία. Επίσης το δημοτικό τραγούδι έχει κι αυτό κοινά με το ζεϊμπέκικο στοιχεία που είναι φανερά στο ρεμπέτικο.

      Το Ελληνικό ζεϊμπέκικο προήλθε από το Ρεμπέτικο τραγούδι (1870-1922 στην Μ. Ασία). από μουσικές προσμείξεις Ελληνικής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και συνεχίσθηκε στην Ελλάδα

      http://www.pro-dance.gr/dances/popular-greek-dances/history-of-greek-folk-dances/history-of-zeimbekiko-dance

      Διαγραφή
    38. "θρασύδειλα ανώνυμα τσογλανάκια!"
      Ενώ εσύ είσαι επώνυμος...

      Διαγραφή
    39. Είσαι τόσο βλαμμένος,που σε λίγο θα μας πεις ότι και η λέξη "τσογλάνι" είναι "αρχαιοελληνική" από τη βυζαντινή περίοδο...

      Διαγραφή
    40. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 1:08 π.μ.

      Χαχαχα η 3η συμφωνία του Μπετχόφεν,η καλούμενη και Ηρωική είναι "καταθλιπτική και άρρωστη. Τυπική φράγκικη άρρωστη μουσική".

      Ναι,ενώ η τουρκομπουζουκιά "Βρέχει φωτιά στην στράτα μου" δεν είνι καταθλιπτική...

      Εντάξει όμως, νίκησες,τα τσιφτετέλια,τα ζειμπέκικα,οι οριεντάλ χοροί,τα ρεμπέτικα και όλα τα συναφή είναι 100% αρχαιοελληνικά και ανώτερα απο την μουσική του Μπετχόφεν,του Βαγκνερ και του Μότζαρτ.Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική μουσική.

      Ικανοποιήθηκες τώρα?

      Διαγραφή
    41. "Ενώ εσύ είσαι επώνυμος..."

      Εγώ δεν βρίζω ανώνυμα τον λαό μου στο Internet.

      "Είσαι τόσο βλαμμένος,που σε λίγο θα μας πεις ότι και η λέξη "τσογλάνι" είναι "αρχαιοελληνική" από τη βυζαντινή περίοδο..."

      Είναι η λέξη που σας περιγράφει τέλεια, είστε τα τσογλάνια των ανθελλήνων συκοφαντών Ευρωπαίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις βασιλικότεροι του βασιλέως.

      Παίρνετε το μετάλλιο του μισέλληνα εθνοπροδότη, σφουγκοκωλάριου των Φράγκων.

      Και εις κατώτερα!

      Διαγραφή
    42. "Χαχαχα η 3η συμφωνία του Μπετχόφεν,η καλούμενη και Ηρωική είναι "καταθλιπτική και άρρωστη. Τυπική φράγκικη άρρωστη μουσική"."

      Ναι, Τουρκομογγολοουνιά είναι!

      "Ναι,ενώ η τουρκομπουζουκιά "Βρέχει φωτιά στην στράτα μου" δεν είνι καταθλιπτική..."

      Δεν είναι όμως άρρωστη Γερμανομογγολιά, αλλά Ελληνικότατη ανδροπρεπή μουσική.

      "Εντάξει όμως, νίκησες,τα τσιφτετέλια,τα ζειμπέκικα,οι οριεντάλ χοροί,τα ρεμπέτικα και όλα τα συναφή είναι 100% αρχαιοελληνικά και ανώτερα απο την μουσική του Μπετχόφεν,του Βαγκνερ και του Μότζαρτ.Είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική μουσική.

      Ικανοποιήθηκες τώρα?"

      Δεν ξέρω τι λες, αλλά οι Έλληνες, τουλάχιστον οι περισσότεροι, τα Κλασσικά Φράγκικα τα αφήνουν στα ράφια να σαπίζουν, λαϊκά αγοράζουν γιατί τους εκφράζουν και σε κέντρα που παίζουν λαϊκά πάνε να διασκεδάσουν. Όσο για τα ανατολίτικα, σου είπα, μπορείς να πας να γαμηθείς και εσύ και τα ανατολίτικα που χρησιμοποιείς για να μας πρήξεις τον πούτσο. Άντε γαμήσου και εσύ και τα οριενταλ και πάρε και τον Αρμενοειδή Σαλονικιό φίλο σου μαζι.

      Διαγραφή
    43. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 1:22 π.μ.

      Τι λες τώρα ρε ανώνυμε 12:52 π.μ. Ασφαλώς και η λέξη "τσογλάνι" είναι 100% αρχαιοελληνική!Το ίδιο και το "Χάιντε μπακαλούμ γκιντελίμ εφέντι".Είναι μια παλιά ομηρική αρχαιοελληνική φράση.

      Έβαλε ο ΤαγματασφαλίτηSS επιλεκτικά ενα ανατολίτικο τραγούδι για να μας πει οτι η 3η συμφωνία του Μπετχόφεν είναι καλύτερη.

      Αντι να βάλει,ο ανθέλληνας ένα 100% γνήσιο αρχαιοελληνικό λαϊκό τραγούδι σαν αυτό με υπέροχους αρχαιοελληνικούς στίχους και υψηλά νοήματα όπως το παρακάτω:

      https://www.youtube.com/watch?v=AjySuAGCaQQ

      "Γυφτοπούλα στο χαμάμ
      κι εγώ πληρώνω μπιρ ταμάμ
      όσα όσα τα πλερώνω
      να σε βλέπω μπιρ ταμαμ

      Για να μπείς να κάνεις μπάνιο
      να μην πέσω κι αποθάνω
      τσίμπι ρίμπι γιάλα."

      Διαγραφή
    44. Το κακό με εσένα,είναι ότι νομίζεις ότι έχεις ελληνική καταγωγή.Μην δένεσαι τόσο με την Ελλάδα,η Ελλάς είναι η χώρα των Δωριέων,όχι των λεβαντίνων σαν και του λόγου σου...

      Διαγραφή
    45. Επίσης, να προσθέσω και εγώ,ένα...αριοελληνικό άσμα:
      Αστράφτει το σπαθί του καβαλάρη σαν φωτιά
      Τα σίδερα λυγίζουν και σπαράζουνε τα κορμιά
      Και αρπάζει τη Σεράχ
      Κι όλες λένε Αλλάχ Αλλάχ
      Έι γκιουλέ ολσούν

      Στίχοι βγαλμένοι από τον Όμηρο,τον Ησίοδο και τον Πίνδαρο!

      Διαγραφή
    46. Ταγματομαλάκα, shut up και φάτη από τους γαμιάδες της Αφρο-Αγγλίας σου.

      https://www.youtube.com/watch?v=RqQGUJK7Na4

      Για κάθε Έλληνα γύφτο αναλογούν 50 Νεγράγγλοι ή περισσότεροι;

      Έτσι να σας γαμήσουν όλους γαμώ την δυτικοευρώπη σας. Σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας από εσάς.

      Διαγραφή
    47. "Το κακό με εσένα,είναι ότι νομίζεις ότι έχεις ελληνική καταγωγή.Μην δένεσαι τόσο με την Ελλάδα,η Ελλάς είναι η χώρα των Δωριέων,όχι των λεβαντίνων σαν και του λόγου σου..."

      Αλβανέ, Βούλγαρε ή ότι στο διάολο είσαι, φαντασιώνεσαι ότι είσαι και άλλα πράγματα εκτός από Δωριεύς;

      Πρέπει να το ξαναστείλω αυτό;

      "Καλά οι γελοίοι καραγκιόζηδες ανθέλληνες μαλακίες θα πούνε.

      Το έχω ξαναπεί ανθελληνικά Νορδιστικά καραγκιοζάκια, έχω δέρμα λευκό σαν το γάλα, τα χαρακτηριστικά μου είναι Μεσογειακότατα και Ευρωπαϊκότατα, ΤΟ DNA TEST MOY ΓΡΑΦΕΙ 100% ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ."

      Διαγραφή
    48. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 1:49 π.μ.

      Ανώνυμε 1:27 π.μ. και εσύ ανθελληναριό ρε?

      Τολμάς να αμφισβητείς την ελληνικότητα αυτού του υπέροχου αρχαιοελληνικού δωρικού παιάνα?

      Ορίστε,αυτή την φορά ένα άσμα 1000% αρχαιοελληνικό,την ελληνικότητα του οποίου κανείς απο εσάς τους ξενομανείς ανθέλληνες δεν μπορεί να αμφισβητήσει!!!Καπως έτσι θα ήταν τα άσματα που τραγούδησαν στον ισόθεο Οδυσσέα οι αοιδοί Δημόδοκος και Φήμιος.Κάπως έτσι θα ακούγονταν τα άσματα που έψελναν οι Μούσες με την συνοδεία της λύρας του Απόλλωνος.Iδού:

      https://www.youtube.com/watch?v=9BZ4mobFCgo

      "Μισιρλού μου η γλυκειά σου η ματιά
      φλόγα μ' έχει ανάψει μέσ' την καρδιά
      Αχ γιαχαμπίμπι αχ γιαλελέλι αχ
      τα δυό σου χείλη στάζουν μέλι ωϊμέ"

      Ένα 100% αρχαιοελληνικό άσμα με 100% αρχαιοελληνικούς στίχους και μελοδία,απο έναν τραγουδιστή 100% γνήσιο απόγονο των αρχαίων ελλήνων,ανεβασμένο απο ένα 100% γνήσιο Ελληνικό κανάλι του ΣυΣωλην!

      Ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες τρέμετε!

      Διαγραφή
    49. Ούτε Ταγματασφαλίτης είσαι, ούτε Γερμανοτσολιάς, Αλβανός είσαι και μπήκες εδώ να τρολάρεις τους Έλληνες. Έχει Φουρεϊρα στην Eurovision, πήγαινε να την δεις μην την χάσεις.

      Διαγραφή
    50. Πςςς,σε τέτοια άσματα και στίχους επιβιώνει η αρχαίας Ελλάς!!!Ο Θέογνις και ο Αλκαίος θα ήταν περήφανοι σίγουρα!Αν δεν ήταν περήφανοι,θα ήταν αναμφισβήτητα ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες,που θα 'λέγε και η Κανέλλη.

      Διότι,μόνο αριστερά αναρχοκομμουνίστικα ανελλήνιστα αποβράσματα,που δεν έχουν καμία σχέση με την Άρια ελληνικότητα,σαν τον λεβαντινο από πάνω,χρησιμοποιούν λεξιλόγιο τύπου "γερμανοτσολιάδες" κτλ.
      Σίγουρα διαβάζει πολύ Λιακόπουλο και βελοπουλο,νομίζει ότι κατάγεται από τους... Ελ και ότι μέσα του ρέει ο Ιχώρ...Χρήζει άμεσης λοβοτομής.

      Διαγραφή
    51. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 2:21 π.μ.

      Χαχαχα έχω ήδη συντρίψει τους ανελλήνιστους ξενομανείς Γερμανοτσολιάδες.Τώρα θα δώσω και το τελειωτικό χτύπημα στην γασμουλίαση και την ξενομανία αυτών που προτιμούν ουννογερμανική κλασσική μουσική τύπου Βάγκνερ απο τον άριο αρχαιοελληνικό δελφικό ύμνο "Μισιρλού".

      https://www.youtube.com/watch?v=JR7noDO-OqM

      "Στέλιος Καζαντζίδης- Ογλάν ογλάν καλκ γκιντελίμ"

      Οι θεϊκοί στίχοι του εν λόγω άσματος δεν γίνονται κατανοητοί διότι είναι γραμμένοι σε μια παλαιά αρχαιοελληνική δωρική διάλεκτο.

      Φυσικά οι κακοπροαίρετοι ανελλήνιστοι και ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες σαν τον Ταγματασφαλίτη και τον ανώνυμο 1:27 π.μ. που δεν αντιλαμβάνονται την αρια ελληνικότητα αυτού του ύμνου,θα σπέυσουν να πούν οτι είναι στα τουρκικά,αλλά κάνουν λάθος.Είναι μια γνήσια αρχαιοελληνική δωρική υμνωδία.

      Διαγραφή
    52. "δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γυφτανατολίτικα "λαϊκά" των υπόλοιπων Μικρασιατών."

      Καθόλου γύφτικα και καθόλου ανατολίτικα, αυτό το λες εσύ. Μόνο στο τσιφτετέλι και στον καρσιλαμά παραπέμπουν αυτά που λες. Ειδικά το τσιφτετέλι ήταν χορός περιθωριακός, με τον οποίο έσπαγαν πιο πολύ πλάκα που οι Ελληνίδες χόρευαν σαν Ανατολίτισσες.

      Ορίστε οι χοροί των Μικρασιατών

      Χασάπικος
      https://www.youtube.com/watch?v=mrTvUioxmDE

      Με επιρροές από τα νησιά του Αιγαίου.

      Μπάλος
      https://www.youtube.com/watch?v=XW5bA9RvRHE

      Σχεδόν ίδιος με τους Νησιώτικους.

      Συρτός(Συρτόμπαλος)
      https://www.youtube.com/watch?v=fkGlVf4Y50U

      Και αυτός με Νησιώτικα στοιχεία.

      Απτάλικος
      https://www.youtube.com/watch?v=G7fXjjF-bag

      Άλλος ένας με Νησιώτικα στοιχεία.

      Ζεϊμπέκικος
      https://www.youtube.com/watch?v=JTzYRBzHzus

      Ο οποίος στην Μικρά Ασία είχε Νησιώτικες επιρροές.

      Ζεϊμπέκικος, ο χορός της λεβεντιάς στην κυρίως Ελλάδα.
      https://www.youtube.com/watch?v=gblHuXLqPMA

      Συρτάκι
      https://www.youtube.com/watch?v=7_kele6tedo

      Μετεξέλιξη του χασάπικου στην κυρίως Ελλάδα.

      Διαγραφή
    53. Καρσιλαμάς
      https://www.youtube.com/watch?v=4twi13Nk4YQ

      Καρσιλαμάς με ανατολίτικες επιρροές
      https://www.youtube.com/watch?v=GH5otMm3fWg

      Τσιφτετέλι
      https://www.youtube.com/watch?v=mr0Ghv-bZ9k

      Σαφώς Ανατολίτικος.

      Χασαποσέρβικο
      https://www.youtube.com/watch?v=xXEggGg32C4

      Με Βαλκανικές και Σλαβικές επιρροές.

      Οι πιο κοντινή μουσική στην Μικρασιατική είναι τα Νησιώτικα.

      Κυρίαρχο πάντα στους Μικρασιατικούς χορούς και στην μουσική είναι και το βιολί.

      Ελληνικότατοι χοροί και μουσική, αν και σε κάποιες περιπτώσεις τα Περσικά και τα Αραβικά(και όχι Τουρκομογγολικά) στοιχεία, τα οποία τα είχαν και οι Βυζαντινοί, είναι αναπόφευκτα.

      Με το να στέλνει ο Ταγματασφαλίτης μόνο τα περιθωριακά ανατολίτικα και με Τούρκικους στίχους δείχνει ότι απλώς θέλει να συκοφαντήσει την Ανατολική Ελληνική μουσική ως μη-Ελληνική, έχοντας κακία, φθόνο και μίσος για τους Μικρασιάτες.

      Διαγραφή
    54. Εν έτη 2018 αυτά τα μπουζούκια ακούνε οι Έλληνες.

      Ρέμο, Πλούταρχο, Κιάμο, Αργυρό, Οικονομόπουλο, Μακρόπουλο κτλ.

      https://www.youtube.com/watch?v=i1WEi1dV0Mc
      https://www.youtube.com/watch?v=xSbdKEhmLcU
      https://www.youtube.com/watch?v=cX02_2ol7To
      https://www.youtube.com/watch?v=coeqPMg2NfY
      https://www.youtube.com/watch?v=WioKjzDFnxw
      https://www.youtube.com/watch?v=1II3zMBGFg4

      Όχι τις γυφτοπούλες της Γλυκερίας και τον γύφτο τον αγγελόπουλο ή τα Τουρκοτράγουδα του Καζαντζίδη.

      Σταμάτα επιτέλους την παιδιάστικη ανθελληνική προπαγάνδα μισέλληνα!

      Διαγραφή
    55. Αυτά είναι τα καλύτερα Ελληνικά μπουζούκια, Ελληνικότατα που αποπνέουν υπερηφάνεια, τιμή με μία δόση μελαγχολίας.

      https://www.youtube.com/watch?v=2JafQWX4Uds
      https://www.youtube.com/watch?v=jufLcQ7cdrI
      https://www.youtube.com/watch?v=WVpKC9vbpoE
      https://www.youtube.com/watch?v=d1NMW7cqAQI
      https://www.youtube.com/watch?v=UYapArT7QBk
      https://www.youtube.com/watch?v=gjfmgPwKy2I


      Αλλά τι να καταλάβουν τώρα οι "ταγματασφαλίτες"...

      Διαγραφή
    56. Κλασικός μπουζουκούβιος νεοελληναράς,που νομίζει ότι είναι "Έλληνας".Μπουζουκοκέφαλε λεβαντίνε,είσαι τόσο " Έλληνας",όσο ήταν και οι Αρμενοειδείς Διονυσίου,Καζαντζίδης,Μπουλάς...
      Πάρε,στο αφιερώνω:
      Σήκω χόρεψε κουκλί μου
      Να σε δω να σε χαρώ
      Τσιφτετέλι τουρκικό
      Νινανα ι γιάβρουμ
      Νίνα Νίνα Νάι

      Έλα και χτύπα τα πόδια τσίφτισα,τσιγγάνα τουρκογύφτισα,νεοελληναρά της πλάκας!

      Διαγραφή
    57. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 3:28 μ.μ.

      Χαχαχαχα ναι ενώ τα χαζοτράγουδα του Κιάμου είναι γνήσιας αχαιοελληνικής προέλευσης:
      https://www.youtube.com/watch?v=i7z3Yer3JVw

      Έπρεπε το τραγούδι να λέγεται "Το χαρέμι του Αλλαντίν" ή κάτι σχετικό.

      Λες και δεν έχουμε ακούσει τι παίζεται στα σκυλάδικα οπου βγαίνουν και "το καίνε" οι νεοελλεεινοί:
      https://www.youtube.com/watch?v=2gpsDvzGvAo

      Αυτό και παρόμοια τερατουργήματα που αποκαλείς τραγούδια!

      Ο δε Ρέμος δίνει συναυλίες στην Τουρκία και είχε φτάσει στο σημείο να πει οτι είναι περήφανος που κατάγεται απο το χωριό του Κεμάλ Ατατούρκ!

      Διαγραφή
    58. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 4:59 μ.μ.

      Το κακό της αραβοτουρκομουσικής μουσικής στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες.

      Όταν οι "Ουννογερμανοί" όπως τους λες παρήλαυναν στην Ελλάδα,τραγουδόντας αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=VoVMHqVGgQg

      ,οι δυστυχείς Ελληνες στρατιώτες και πατριώτες τραγουδούσαν το προσαρμοσμένο ΑΡΑΒΙΚΟ τραγούδι της αρμενοειδούς αντιφασίστριας Βέμπο "Zεχρά":
      https://www.youtube.com/watch?v=MqxRw5tUuP0

      Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να το προτείνουν για Εθνικό Υμνο,ενώ το 74' η Βέμπο το ξαναπροσάρμωσε,αλλάζοντας τους στίχους σε "Παιδιά της Ελλάδος παιδιά,και τα τανκς γονατίσαν,κείνη τη βραδιά...",αφιερόνοντάς το στα "παιδιά του πολυτεχνείου" που κατέστρεψαν την Ελλάδα!!!

      "Ζεχρά"

      "Μες στους δρόμους της Βαγδάτης
      είδαν τη κορμοστασιά της
      και ζηλέψανε.

      Έτσι το ΄θελε η Τύχη
      και η Ζεχρά σε έναν σεΐχη
      παραδόθηκε."

      Σίγουρα το θεωρείς και αυτό αρχαιοελληνικό τραγούδι που
      κακώς δεν έγινε ο εθνικός μας ύμνος...

      Διαγραφή
  2. Ο Αρμενοειδης φυλετικος τυπος ειναι καλος στους πολεμους?ειναι μαχιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://fyletika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html?m=1

      Διαγραφή
    2. Aμα ειναι να παρουμε παραδειγμα τους απεναντι τοτε ναι αν ειναι να παρουμε παραδειγμα τους εβραιους και τους κυπριους καλα κρασια...!!!

      Διαγραφή
  3. Αφού το μπουζούκι, το τσιφτετέλι και ο καρσιλαμάς είναι τόσο αρχαιοελληνικά, γιατί στα χωριά μας δεν έχουμε ίχνος από δαύτα, οι επαναστάτες του 1821 ούτε τα γνώριζαν και ούτε τα χώνευαν και ήρθαν μια ωραία πρωία τη δεκαετία του 1920 από τους μικρασιάτες;
    Δηλαδή οι μικρασιάτες διέσωσαν τους αγνούς αυτούς ελληνικούς ρυθμούς.....που συναντούνται όλως τυχαίως σε Λίβανο, Τουρκία, Ιράκ κλπ κλπ και οι υπόλοιποι εδώ στην Ελλάδα δεν γνωρίζαμε γρι και χορεύαμε καλαματιανό και τσάμικο. Ρε είστε ηλίθιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν και στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά όχι φυσικά με την ίδια ακριβώς μορφή και φυσικά δίχως την ίδια σημασία. Τα όργανα αυτά, το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς, και κάποιοι σκοποί τους είναι ξεκάθαρα μικρασιατικής προέλευσης.
      Στην ηπειρωτική Ελλάδα οι αντίστοιχες μορφές ήταν κυρίως σολιστικά όργανα, δηλαδή δεν συμμετείχαν σε ορχήστρα. Η δικαιολογία πως το μπουζούκι είναι "απόγονος" της πανδούρας είναι μεν σωστή, αλλά όχι ακριβής. Η πανδούρα είναι πρόγονος όλων των λαούτων, συμπεριλαμβανομένης της λύρας, του μαντολίνου και του ταμπουρά, που ήταν κάτι αντίστοιχο του τρίχορδου μπουζουκιού για την ηπειρωτική Ελλάδα (όπως και ο τζουράς του μπαγλαμά). Οι κατά τόπους διαφοροποιήσεις, τόσο στην μορφή όσο και στον ρόλο, δείχνουν κατ' ουσίαν και το πολιτιστικό άγγιγμα. Για να μην αδικούμε πάντως και το μπουζούκι, η αλήθεια είναι πως παρότι είχε διαφορετικό ορχηστρικό ρόλο, με εμφανή διαφορά, δεν είναι έξω από τα ευρωπαϊκά ακούσματα. Σε γενικές γραμμές, το πέρασμα αυτό συμβαίνει με κριτήριο το πόσο υποβαθμίζονται τα έγχορδα και τα πνευστά, δίνοντας μεγαλύτερο ρόλο στα κρουστά όπως τα τύμπανα και συναφή όργανα. Εκεί βρίσκεται και η διαφορά στη χρήση του μπουζουκιού με τους κατεξοχήν μεσανατολίτες, που δίνουν κεντρικότερο ρόλο στα νταούλια τους.

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο από πάνω που μιλάει στον Ταγματασφαλίτη, με κάλυψες!

      Το μπουζούκι υπήρχε και στην κυρίως Ελλάδα με την μορφή του ταμπουρά.

      http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13432520&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

      https://fronik.files.wordpress.com/2008/04/lytrasngalatas2.jpg

      http://1.bp.blogspot.com/-ON7ubbx_5No/TZRW6r9T3bI/AAAAAAAAIkE/HDJu-6hh1Mo/s1600/1848.jpg

      http://www.pemptousia.gr/wp-content/uploads/2016/03/agonistew_ex.jpg

      https://img.etsystatic.com/il/b6ec56/859514297/il_570xN.859514297_sucd.jpg?version=1

      http://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2015/10/image012.jpg


      Ταμπουράς

      Ο ταμπουράς γενικά, είναι ένα έγχορδο μουσικό όργανο με μακρύ χέρι, απόγονος της αρχαιοελληνικής πανδούρας.

      Από την αρχαιοελληνική πανδουρίδα, μέχρι τον 19ο αιώνα ο ταμπουράς, απέκτησε σταθερά τάστα και έγινε το σημερινό τρίχορδο μπουζούκι.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82

      Διαγραφή
    3. Είσαι ο από πάνω, αλλά δεν κατάλαβες τίποτα. Το μπουζούκι είναι ορχηστρικό όργανο ενώ ο ταμπουράς όχι. Αυτό λέει πάρα πολλά για τη διαφορά στη μουσική ηπειρωτικής Ελλάδας και μικρασιατών. Επίσης θεμελιώδους σημασίας είναι και το περιεχόμενο, δηλαδή οι στίχοι, που στους μικρασιάτες ήταν πάντα κλάψα, διαμαρτυρία και μεθυσμένοι έρωτες. Ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (και στη νησιωτική) όπου κυριαρχούσαν τα πνευστά, ήταν κατά κύριο λόγο η διήγηση κατορθωμάτων και θέματα από τη φύση.

      Διαγραφή
    4. Αυτός που δεν κατάλαβε τίποτα είσαι εσύ, και το ταμπούρο της κυρίου Ελλάδος και το ταμπουρίν της Μικράς Ασίας έγινε μπουζούκι. Τα μικρασιάτικα τραγούδια αναφέρονται σε λεβεντιά και ανδρειότητα, όπως το Ζεϊμπέκικο και το Χασάπικο, σε αισθήματα και ερωτισμό, στον καθημερινό βίο κτλ. Τώρα αν εσύ έχεις κολλήσει στα μικρασιάτικα που μιλάνε για την απώλεια της Μικράς Ασίας και την γενοκτονία από τους Τούρκους είναι δικό σου πρόβλημα. Πάντως πιο γνωστή από την κλάψα των Μικρασιατών είναι η κλάψα των κυριοελλαδιτών με τα μοιρολόγια της Μάνης.

      Διαγραφή
    5. Ε, άκου μανιάτικα μοιρολόγια πρώτα και τα ξαναλέμε. Πάρα πολλά παραδοσιακά τραγούδια στην ηπειρωτική Ελλάδα καταλήγουν σε θρήνο. Και σχεδόν όλα τα μανιάτικα μοιρολόγια, μιλούν για τα κατορθώματα και τη ζωή του νεκρού. Όσα μελοποιούνται ή έχουν μελοποιηθεί, γιατί το μοιρολόι δεν έχει όργανα παρά μόνο χορωδία, πέραν από πολύ αξιόλογα, αφήνουν την εντύπωση πως ο τρόπος που ακούγονται είναι γνωστός.

      Εν πάση περιπτώσει, ο ταμπουράς, είναι σολιστικό όργανο και σπάνια το βλέπουμε μαζί με άλλα όργανα. Το μπουζούκι είναι ορχηστρικό. Τα τραγούδια που παίζονταν στην ηπειρωτική Ελλάδα με ταμπουρά, είναι σαν τα παρακάτω:
      Σόλο
      https://www.youtube.com/watch?v=JXwv---Ce34
      μαζί με άλλα όργανα
      https://www.youtube.com/watch?v=ULEKnmBVgS4
      Πρόσεξε πως και τα δυο είναι τραγούδια γάμου και από τη Μακεδονία.

      Τώρα, τραγούδια με μπουζούκι και τη θεματολογία τους, γνωρίζουμε όλοι και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο διαφορετικά είναι.
      Το μπουζούκι, δεν είναι "εξέλιξη" του ταμπουρά, είναι παραλλαγή του ώστε να ταιριάζει στα ακούσματα των εμπνευστών του. Σε άλλα σχόλια, είδα πως βάζουν τουρκο-τράγουδα κι ανατολίτικα που έχουν ΣΥΝΟΔΕΙΑ μπουζουκιού στην ορχήστρα. Δηλαδή, το μπουζούκι δεν είναι το βασικό όργανο, δεν δίνει ρυθμό, αλλά κάποιο νταούλι. Κι αυτό είναι που χαρακτηρίζει τα ανατολίτικα τραγούδια που ανήκουν στη μη-ελληνική σφαίρα και τα διαχωρίζει με εκείνα των Ελλήνων μικρασιατών.

      Διαγραφή
    6. Το Μικρασιάτικο Μπουζούκι κατάγεται από την Βυζαντινή Πανδουρίδα και τον Βυζαντινό
      Ταμπουρά, τα οποία κατάγονται από την αρχαία Πανδούρα.

      https://www.youtube.com/watch?v=-EymRVShUH4
      https://www.youtube.com/watch?v=h9bESZURJQU&t=139s

      Ταμπουρά είχαν και οι Βυζαντινοί και οι μετέπειτα Μικρασιάτες.

      https://www.youtube.com/watch?v=rndOeCONC2A
      https://www.youtube.com/watch?v=p76KCfRJcKY
      https://www.youtube.com/watch?v=CQnBu1fMMIM

      Η ιστορία του μπουζουκιού με δύο λόγια.

      https://www.youtube.com/watch?v=eUL8ufOEdIk

      "θεωρούν το όργανο ένα είδος μετεξέλιξης της αρχαιοελληνικής πανδούρας."

      "Πέρασε από τους αρχαίους Έλληνες στους Βυζαντινούς, επέζησε στην Τουρκοκρατία και η άνθησή του στις μέρες μας πέρασε πρώτα από μια περίοδο αμφισβήτησης στις αρχές του αιώνα. Οι παραλλαγές αυτού του αρχαίου οργάνου ήταν αρκετές μέσα στα χρόνια της ζωής του και είχε τα ονόματα πανδούρα ή πανδουρίδα, τρίχορδον, ταμπουράς, θαμπούρα, ταμπούριν, ψαλτήριον, μπουζούκι και πολλά άλλα ακόμη με τα οποία ονομάζονταν και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα όργανα της ίδιας οικογένειας, των ταμπουράδων. Στην πραγματικότητα ήταν απλώς μικροτροποποιήσεις και παραλλαγές του ίδιου βασικού οργάνου, του ταμπουρά."

      ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

      https://www.youtube.com/watch?v=B7rd4V43O3Q

      "Ταμπουράς στην ουσία ήταν το μπουζούκι, άλλο ένα είδος ταμπουρά ήταν ο μπαγλαμάς".

      Αντώνης Κατινάρης "λάλει λάλει τάμπουρά μου"
      https://www.youtube.com/watch?v=J_BygdGITUk


      Τα "το μπουζούκι" είναι τούρκικο" είναι μαλακίες φραγκοποιημένων νεοελληνίσκων που πολύ θα ήθελαν να Δυτικοευρωποιήσουν την Ελλάδα και να την αφελληνίσουν πλήρως.

      Διαγραφή
    7. "Το μπουζούκι, δεν είναι "εξέλιξη" του ταμπουρά, είναι παραλλαγή του ώστε να ταιριάζει στα ακούσματα των εμπνευστών του."

      Από την αρχαιοελληνική πανδουρίδα, μέχρι τον 19ο αιώνα ο ταμπουράς, απέκτησε σταθερά τάστα και έγινε το σημερινό τρίχορδο μπουζούκι.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82


      WHAT IS BOUZOUKI;;;

      Πανδούρα ή πανδουρίδα, τρίχορδον, ταμπουράς, θαμπούρα, ταμπούριν, ψαλτήριον, μπουζούκι και πολλά άλλα ακόμη με τα οποία ονομάζονταν και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα όργανα της ίδιας οικογένειας, των ταμπουράδων. Στην πραγματικότητα ήταν απλώς μικροτροποποιήσεις και παραλλαγές του ίδιου βασικού οργάνου, του ταμπουρά.

      https://www.youtube.com/watch?v=eUL8ufOEdIk

      Διαγραφή
    8. Γιώργος Μητσάκης, Κωνσταντινουπολίτης, ασυμβίβαστος, βαρύμαγκας, λεβέντης με λόγο και τιμή, αντιπρωσοπεύοντας στο έπακρο τον αρχαίο Μεσογειακό Ίωνα!

      https://www.youtube.com/watch?v=h5hnMMLn2Pw

      http://www.musicheaven.gr/html/images/stories/2014/1393497212.jpg
      http://cretablog.gr/wp-content/uploads/2016/11/1393497207.jpg
      https://img.discogs.com/dfn39q0Uu7ctQS1PjZDh7SVeNqs=/fit-in/300x300/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/A-954019-1471371054-4814.jpeg.jpg

      Ο Γιώργος Μητσάκης (Κωνσταντινούπολη, 1921 - Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 1993) ήταν Έλληνας συνθέτης και στιχουργός πολυάριθμων ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, γνωστός και με το προσωνύμιο "ο δάσκαλος"

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

      Διαγραφή
    9. *αντιπροσωπεύοντας

      Διαγραφή
    10. "Τώρα, τραγούδια με μπουζούκι και τη θεματολογία τους, γνωρίζουμε όλοι και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο διαφορετικά είναι."

      Ποιά ήταν η θεματολογία τους, η κλάψα;

      "Ε, άκου μανιάτικα μοιρολόγια πρώτα και τα ξαναλέμε. Πάρα πολλά παραδοσιακά τραγούδια στην ηπειρωτική Ελλάδα καταλήγουν σε θρήνο. Και σχεδόν όλα τα μανιάτικα μοιρολόγια, μιλούν για τα κατορθώματα και τη ζωή του νεκρού. Όσα μελοποιούνται ή έχουν μελοποιηθεί, γιατί το μοιρολόι δεν έχει όργανα παρά μόνο χορωδία, πέραν από πολύ αξιόλογα, αφήνουν την εντύπωση πως ο τρόπος που ακούγονται είναι γνωστός."

      Κλαψιάρες δεν ήταν μόνο οι Μικρασιάτισσες που έχασαν εκτός απο τις πατρίδες τους τον μισό πληθυσμό τους απο τις σφαγές των Τούρκων, αλλά και οι Μανιάτισσες και οι αρχαίες Ελληνίδες.

      Η κλάψα που λες είναι παράδοση της Ελλάδος απο την αρχαιότητα, δεν ήταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψυχροί Γερμανοί αλλά συναισθηματοί στο έπακρο.


      Μοιρολόγια

      Τα πρώτα μοιρολόγια τα βρίσκουμε στον Όμηρο, όπου αναφέρονται νεκρώσιμα τραγούδια της Ανδρομάχης, της Εκάβης, της Ελένης, του Αχιλλέα κτλ., με περιεχόμενο όμοιο σχεδόν με τα σημερινά Ελληνικά μοιρολόγια. Για τον ήρωά τους, τον Έκτορα, οι Τρώες αρχίζουν ομαδικό και ατομικό θρήνο:

      << Έλεγε κλαίοντας και ομού στενάζαν κι οι πολίτες και πρώτη εμοιρολόγησε των γυναικών η Εκάβη:

      Τέκνον, τι έπαθα η πικρή! Και ακόμη εγώ θα ζήσω,
      αφού μου απέθανες εσύ, που ημέρα νύκτα ήσουν
      το ζηλευτό καμάρι μου… >>.

      Από την άλλη μεριά οι Έλληνες κλαίνε τον Πάτροκλο ολόκληρη τη νύχτα:

      << Είπε και εις όλους κίνησε τον πόθον των δακρύων κι η αυγή τους ήβρε ολόγυρα στο λείψανο να κλαίουν >>.

      Ανάλογα μοιρολόγια έψελναν και στους κλασικούς χρόνους γυναίκες «Θρηνωδοί» (μοιρολογίστρες, όπως τις λένε σήμερα), οι οποίες θρηνούσαν τραγουδιστά κατά την εκφορά των νεκρών.

      Διάσημοι ποιητές, σαν τον Πίνδαρο και το Σιμωνίδη, έγραψαν επικήδεια τραγούδια για τους νεκρούς πλούσιων οικογενειών. Το έθιμο αυτό συνεχίστηκε και μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού, περνά μέσα από τη Βυζαντινή εποχή, ακμάζει στη μεταβυζαντινή και φτάνει στη νεώτερη εποχή με την πλούσια σε λυρικότητα ποικιλία.

      http://www.mani.org.gr/moirol/


      Με λίγα λόγια, όταν Κυριοελλαδίτες μιλάνε για την κλάψα των Μικρασιατών... ταιριάζει το "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"!

      Διαγραφή
    11. Ρε φίλε, είσαι τέρμα καθυστερημένος, πραγματικά. Δεν μπορείς να συλλάβεις το νόημα 2 παραγράφων, ή μάλλον δεν σε συμφέρει να το κάνεις, και μας πρήζεις με μπαρουφολογία. Όταν θα βρεις μικρασιάτικο τραγούδι που η κλάψα του να μην σχετίζεται με πόσο καλοί κι αδικημένοι ραγιάδες ήταν ή πως πέθανε ο "λεβέντης" ο μαστούρης ξαναγράψε.

      Διαγραφή
    12. "Όταν θα βρεις μικρασιάτικο τραγούδι που η κλάψα του να μην σχετίζεται με πόσο καλοί κι αδικημένοι ραγιάδες ήταν ή πως πέθανε ο "λεβέντης" ο μαστούρης ξαναγράψε."

      Ραγιάδες; Λες και οι Κυριοελλαδίτες δεν ήταν ραγιάδες και δεν το είχαν ρίξει στην Μανιάτικη κλάψα...

      Για άλλη μία φορά χρησιμοποιείτε το ελάσσων για να περιγράψει το μείζων σε ότι αφορά τους Μικρασιάτες, το μικρό και ασήμαντο δηλαδή για να περιγράψει το μεγάλο και σημαντικό.

      Αυτό που χρησιμοποιείτε εδώ είναι τα ρεμπέτικα που ανήκαν στον υπόκοσμο(ο υπόκοσμος που γράφει εδώ μέσα, με τον υπόκοσμο θα ασχοληθεί!) που αναπαρήγαγε ο υπόκοσμος της κυρίου Ελλάδος, για να περιγράψετε τι... την θεματολογία της Μικρασιατική Ελληνικής παραδοσιακή μουσικής.

      Λες και οι Μικρασιάτες ήταν παράνομοι και φυλακισμένοι που κυκλοφορούσαν με ένα τσιγαριλίκι στο στόμα.

      Οι Γκεμπελίσκοι προπαγάνδα θα κάνουν, τι άλλο.

      Για του λόγου το αληθές.

      Ρεμπέτικα Θεματολογία

      Η θεματολογία των ρεμπέτικων τραγουδιών κινείται σε χώρους συνηθισμένους σε κάθε είδος μουσικής, π.χ. έρωτας, αλλά και στο χώρο της μαγκιάς. Αρχικά κυριαρχούσε το ερωτικό στοιχείο και η θεματολογία ναρκωτικά - φυλακή - παρανομία. Σταδιακά και με την εξάπλωση του ρεμπέτικου σε ευρύτερες μάζες η τα μάγκικα τραγούδια πέρασαν στο περιθώριο, και αναδεικνύονται πολλά κοινωνικά θέματα χωρίς βέβαια να χάσει τη πρωτοκαθεδρία του ο έρωτας.

      Έχουν γραφτεί ρεμπέτικα τραγούδια για θέματα όπως ο έρωτας, τα ναρκωτικά (χασίς, κοκαΐνη κ.α.) και οι τεκέδες, η φυλακή, για συγγενικά πρόσωπα (π.χ. η μητέρα), ο θάνατος, η ξενιτιά, σατιρικά, για τον στρατό και τον πόλεμο, για «μικρά» θέματα της καθημερινής ζωής, για εξωτικούς τόπους, για τη φτώχεια, για πρόσωπα, για την εργασία, την ασθένεια, την πορνεία, για τις μικρές λύπες και καημούς των ανθρώπων, και άλλα.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1


      Μικρασιατικά τραγούδια

      http://www.domnasamiou.gr/?i=portal.el.albums&id=18

      Όλα τα Μικρασιατικά τραγούδια θυμίζουν ως επί το πλείστον Νησιώτικα και η θεματολογία δεν είναι ούτε ναρκωτικά, ούτε κλάψα, άλλα συνήθως ο Έρωτας, ο καθημερινός βίος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

      Όσο για την ROCK και γενικά την σύγχρονη Δυτική μουσική, όλοι ξέρουμε ότι προβάλει την παρακμή και την χυδαιότητα, άσε που όλοι οι μεγάλοι της ROCK έχουν πεθάνει από την χρήση ναρκωτικών!

      Διαγραφή
  4. Το μπουζούκι, ο καρσιλαμάς, το τσιφτετέλι, όλες αυτές οι γνήσιες ελληνικές λέξεις, είναι γνήσιοι αρχαίοι ελληνικοί χοροί και όργανα.Επίσης οι Γύφτοι είναι απόγονοι των αρχαίων Δωριέων, οι νέγροι είναι και αυτοί μια πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως επίσης και οι Αραουκάνοι στη Λατινική Αμερική. Επίσης η Ιαπωνία, που σημαίνει Άπω Ιωνία, είναι Ελλάδα, επίσης και η επαρχία Γιουνάν στην Κίνα. Επίσης ελληνικές είναι οι πυραμίδες του Χέοπα, ελληνικό είναι το γιαουρτλού και το κεμπάμπ, ελληνικό το σούσι, ελληνική η γλώσσα των εξωγήινων...
    Α και το κομπολόι ελληνικό είναι, όπως και ο φραπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Μαΐου 2018 στις 5:43 μ.μ.

      Άσε,ή ίδια τρικυμία εν κρανίο πλήττει και τους σύγχρονους νεοελεεινούς αΗδούς της τουρκογυφτομπουζουκιάς σαν τον αρμενοειδή Αγάθωνα που απο την μία όλα του τα τραγούδια ακολουθούν τον τύπο:

      https://www.youtube.com/watch?v=e_ZDx1g9cbA

      "Σούρα και μαστούρα"

      "Όταν μπουκάρω στον τεκέ, τον αργιλέ τσακώνω
      Και με τα φυλλοκάρδια μου τραβώ, τον ξελιγώνω

      Σούρας, τρελός, αν έγινα, κι έφυγα απ’ την ταβέρνα
      Για το τσαρδί μου πάγαινα, είχα γίνει στην πένα"

      και:

      https://www.youtube.com/watch?v=FPqA2njfoo0

      "Το χαρέμι στο χαμάμ"

      "Μες στης πόλης το χαμάμ
      ένα χαρέμι κολυμπά
      Αραπάδες το φυλάνε
      στον Aλή Πασά το πάνε

      Αργιλέδες να φουμάρει
      με χασίσι τούρκικο
      Και χανούμια να χορεύουν
      τσιφτετέλι γύφτικο

      Έτσι την περνάνε όλοι
      οι πασάδες του ντουνιά
      Μ’ άργιλέδες, με τσιμπούκια
      μ’ αγκαλιές και με φιλιά"

      Φυσικά όλες αυτές οι εύηχες λέξεις όπως Χαμάμ,τεκές,αργιλές,τσαρδί,ντουνιάς είναι ελληνικότατες και αρχαιοπρεπότατες!

      Και ύστερα ο κακόφωνος αρμενοειδής αυτός αΗδός γράφει άλλο ανατολίτικο τουρκοτράγουδο:

      https://www.youtube.com/watch?v=5hJx7tof_C8

      "Άιντε και Μολών Λαβέ!"

      "Δεν είμαι απόγονος του Αυνάν,
      ούτε του Κάιν, ούτε και του Αβραάμ…

      Έλληνας είμαι! Του Ορφέα και του Δευκαλίωνα Έλληνας είμαι! Του Σωκράτη και αψηφώ τον Χάροντα

      Έλληνας είμαι! Γιος του Δία! Άιντε και Μολών Λαβέ Έλληνας είμαι! Γιος του Δία! Άιντε και Μολών Λαβέ"

      Πραγματικά ο Δίας θα έπρεπε να ρίξει έναν κεραυνό να τον κάψει τον ξεφτίλα τουρκοβάρδο που νομίζει οτι είναι και Ελληνας,απόγονος του Δευκαλίωνα!!!Ακούς εκεί Άιντε και Μολών Λαβέ!

      Αυτή είναι η νεοελληνεζική μουσική υποκουλτούρα και ξεφτίλα!

      Διαγραφή
    2. Να μην λησμονούμε όμως και άλλους στίχους,"εμπνευσμένους" από τον Πίνδαρο και τον Θέογνι.Ιδού:

      Δεν μου λέτε, δεν μου λέτε, το χασίσι που πουλιέται
      Το πουλούν δυο δερβισάδες
      Στους απάνω μαχαλάδες.

      Προσέξατε σας παρακαλώ το ομηρικό λεξιλόγιο,την εξύμνηση του...ηρωικού τρόπου ζωής και την τραγικότητα του ημίθεου ήρωα,που σαν άλλος...Αχχιλέας,ψάχνει τη λύτρωση στο χασίσι του δερβίση του απάνω μαχαλά...Μα τέτοια απευθείας σύνδεση με τους αρχαιοελληνικούς στίχους και μελωδίες!Είναι εξωπραγματικό!

      Διαγραφή
    3. Αγάθωνας τυπικός Μικρασιάτης αρμενοειδής.

      Ο μέσος Πόντιος μπροστά του μοιάζει με hallstatt Nordic.


      Ε ρε τι εξξεληνισε ο Μ.Αλεξανδρος εις τας ανατολας.....

      Διαγραφή
    4. https://goo.gl/images/7urRrM


      Δες εδώ μούτρα ρε φίλε Αχαχαχαχαχαχαχ δεν μπορώ Αχαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. Έχει χαρακτηριστικά αρχαιοελληνικής προτομής ,πανάθεμα τον!Είναι πασιφανές ότι είναι απόγονος από τα ηρωικά χρόνια,από την εποχή της Αθήνας του Θησέα!

      Διαγραφή
    6. Έχω κλάψει ειλικρινά.

      Ρε παιδιά βάλτε κανένα έλληνα αρμενοειδή αμα δεν βαριέστε να δούμε....


      Απο νεολαία εχουμε τίποτα η μπα?


      Διαγραφή
    7. Ρε Ταγματομαλάκα, πάλι μας πρήζεις τα αρχίδια με τους 5 μπάσταρδους που βρίσκεις στην Ελλάδα;

      Ποιός λαός είναι εντελώς καθαρός φυλετικα, όχι πάντως οι βόρειοι Μογγόλοι σου.

      https://www.youtube.com/watch?v=P9nLW9KiiSM

      https://www.youtube.com/watch?v=dkQE0S7VZD4&t=142s

      https://www.youtube.com/watch?v=p2bvPzvFlP8

      http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/2/14/1392378028209/Heinrich-Himmler-014.jpg


      Κοίτα πρώτα τα μούτρα των βορείων σου και μετά μιλάς για τους Έλληνες!

      Διαγραφή
  5. Για τους "εθνικόφρονες" αστούς που διαβάζουν Λιακόπουλο και τον βελοπουλο,που θεωρούν ότι η αραβοτουρκική και η γυφτοανατολίτικη μουσική,έχουν σχέση με την...αρχαία Ελλάδα,για αυτούς που θαρρούν ότι ανατολίτικα έθιμα είναι "συνυφασμένα" με τον Ελληνισμό,γι'αυτούς που νομίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν...east med,κρίνοντας από τη μουτσούνα τους που ομοιάζει με μεσανατολίτη,προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν τους ευρωπαϊκούς φαινοτύπους των αρχαίων Ελλήνων,για να αισθανθούν καλύτερα με τη φάτσα τους,ο κορυφαίος ποιητής, που ενσαρκώνει την πραγματική ελληνικότητα,ο Κωστής Παλαμάς,τους απαντάει καταλλήλως μέσω του συγκεκριμένου ποίημα του:

    Μολώχ
    Τῶν Ἑλλήνων τὴν πατρίδα
    βάρβαροι τὴν ἀτιμάζουν!
    Ὅπου ἀνθοπετοῦσαν οἱ Ἔρωτες
    παραδέρνει ἡ νυχτερίδα.
    Στὴ νυχτιά μας μιὰ πυγολαμπίδα,
    τῶν ἀρχαίων ἡ μνήμη, ψευτοφέγγει
    κ᾿ εἶναι μιὰ νυχτιὰ ποὺ δὲν τὴ διώχνεις,
    τοῦ παντοτινοῦ μας ἥλιου ἀχτίδα!
    Καὶ πατρίδα καὶ ψυχὴ ρουφᾶν
    βάρβαροι ἀπὸ βάθη καὶ ἀπὸ ὕψη.
    Κι ὅταν, μ᾿ ἕνα τρίσβαθο ὤχ!
    τῶν Ἑλλήνων θεέ, ρωτοῦμε σέ:
    «Εἶσ᾿ ἐσὺ ὁ ξανθὸς Ἀπόλλωνας;»
    Ἀποκρίνεσαι:-«Εἶμ᾿ ἐγὼ ὁ Μολώχ!»

    Βρείτε ποιοι αντιπροσωπεύουν τον ξανθό Απόλλωνα και ποιοι τον Μολώχ...Νομίζω η απάντηση είναι εμφανής.

    Και μία ρήση από τον γίγαντα του Ευρωπαϊκού πνεύματος και παθιασμένου Φιλέλληνα,του Γκαίτε,που ανταποκρίνεται πλήρως στους νεοελληναράδες,μπουζουκόβιους τσιφτετέλληνες,που η κοιλιά τους μοιάζει ζέπελιν από τα σουβλάκια και τις μπύρες,είναι αυτή:

    "Από τα πνεύματα που κάλεσες,δύσκολα θα ελευθερώσεις τον εαυτό σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από το ελληνοπρεπέστατο τσιφτετέλι και το καρσιλαμά που είναι βεβαίως αρχαιοελληνικά, επίσης καθαρότατα ελληνικά που χάνονται στα βάθη της πολύχρονης ιστορίας μας είναι ο ναργιλές, τα χαρέμια, ο χορός της κοιλιάς, οι χανούμισες, τα ντονέρ, το κεμπάμπ, το λαχματζούν, το ιμάμ μπαιλντί και το τουρλού. Επίσης ελληνικά είναι τα τούρκικα σήριαλ, τα οποία είναι κλεμμένη ελληνική μυθολογία, όπως και ο Ερντογάν είναι γνήσιος Έλληνας με καταγωγή από τον Περσέα της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΟΙ "ΔΩΡΙΕΙΣ", ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΠΟΥΚΑΔΟΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ "ΤΟΥΡΚΙΚΑ" ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤA WHITE POWER ΚΑΙ ΤΑ OI OI ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤAΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ROCK 'N' ROLL, TA BLUES THN JAZZ, TO BOOGIE WOOGIE ΚΑΙ ΤΗΝ GOSPEL ΤΩΝ ΑΠΑΠΗΔΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα Ανατολίτικα στοιχεία στην λαϊκή μουσική των Ελλήνων παρά τα Αράπικα από έχει η Ροκ και τα παράγωγα της που τα ακούει ένα μέρος των Ελλήνων μόνο.

      Δεν γίνεται να τα έχεις όλα στην ζωή, πας Ροκ Αράπηδες, πας λαϊκά Βαλκανίων Ανατολίτικα. Αν θέλετε να είστε Εθνικοσοσιαλιστές θα ακούτε μόνο Βάγκνερ και Γερμανικά εμβατήρια και οι Εθνικιστές Δημοτικά όπως επίσης οι Αρχαιοελληνιστές μόνο Αρχαιοελληνική μουσική, το κάνετε, όχι!

      Διαγραφή
  8. Άσε, όλα αυτά τα νέο-ελληνικά γραφικά Γερμανάκια που γράφουν εδώ μέσα για Τουρκομπουζουκόβιους και Τσιφτετέλληνες, έχουν ιδίαν πείρα, μιας και οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους μπουζούκια άκουγαν όπως όλοι οι Έλληνες, εκτός και αν ήταν Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές και άκουγαν γερμανικά εμβατήρια ή Βλάχοι και άκουγαν μόνο Δημοτικά και κλαρίνα! Στην ουσία τους πατεράδες και τους παππούδες τους βρίζουν ως τσιφτετέλληνες. Αν πήγαιναν στην Γερμανία και έλεγαν καμία μαλακία σε νεοναζί Γερμανούς, θα τους έλεγαν να πάνε να ακούσουν κανένα μπουζούκι όπως οι πατεράδες τους! Άσε για πολλά γέλια οι κατά φαντασίαν Γερμανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε σφουγκοκωλ-άριοι της μπασταρδοευρώπης, τι μας πρήζεται τον πούτσο με Αρμενοειδείς και γύφτους, στα αρχίδια μας γαμώ την Αφρο-Τουρκο-Πακιστανική Ευρώπη σας.


    Ευρώπη διαφυλετικοί γάμοι

    21% Ελβετία
    18,2 Λουξεμβούργο
    11,8% Γαλλία
    11,6 Ιρλανδία
    11,2 Γερμανία
    11% Βέλγιο
    10,8% Αυστρία
    9,3% Σουηδία
    9,3% Ολλανδία
    8,8% Αγγλία
    8,6% Νορβηγία

    κτλ.

    Ελλάδα... 3%

    https://emnbelgium.be/sites/default/files/attachments/eurostat_mixed_marriages.pdf


    Πάρτε και Ατλαντοειδή Αραπο-Αγγλία.

    https://www.west-info.eu/mixed-race-couples-increase-in-england-and-wales/

    https://www.telegraph.co.uk/news/politics/10943807/Love-across-the-divide-interracial-relationships-growing-in-Britain.html


    Με τους πέντε Αρμενοειδείς και τους πέντε γυφτοειδείς που έχει η Ελλάδα βρήκατε να γελάσετε, με τους Μαύρους και τους Μεσανατολίτες που σας γαμάνε όλη την Δυτικοευρώπη δεν γελάτε... χαχαχα!

    Τις Παπάριες... αραπάκια τις φυλάνε... και από πίσω τις πηδάνε...

    Ζήτω η Ελλάς, θάνατος στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο οι Σλάβοι και οι λαοί των Βαλκανίων θα επιβιώσουν, οι Δυτικοί με τον αντι-ρατσισμό και τον πολυπολιτισμός είναι ήδη χαμένη υπόθεση.

      Διαγραφή
    2. Ρε ζητωπατριώτη ανώνυμε 7:58 π.μ., τι προσπαθείς να μας πείσεις με τα βλακώδη "επιχειρήματα" που παραθέτεις κάθε φορά;Έχεις βρεί 2-3 links και τα δημοσιεύεις σε κάθε άρθρο του διαχειριστής επιχειρώντας να...αποδείξεις ότι οι Ελληνίδες είναι λιγότερο νεγρολάγνες αραβολάγνες απο τις Δυτικές. Τι σημαινει αυτό; ;Ότι είναι καλύτερες ή ανώτερες; Aπό τι στιγμή που ΚΑΙ αυτές πηδιούνται με νέγρους είναι τι ίδια σκατά. Τα ποσοστα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που θέλεις να πιστεύεις και δεν εχει καμία σημασία πόσες καταλήγουν σε γάμο με μη λευκούς αλλοδαπούς. Το ποσοστό των ελλεινίδων,όπως ορθώς τις χαρακτηρίζουν αρκετοί σχολιαστές, που έχει σεξουαλικές "σχέσεις" με αράπηδες και μουσουλμάνους είναι αρκετά υψηλό. Σε γυμνάσια και λύκεια, ειδικά σε αστικά κέντρα, έιναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο όπως και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού(κυρίως Αγγλια, Ολλανδία και Γερμανία).

      Κάτω το Ελλαδιστάν, Ζήτω η αιωνίως ΛΕΥΚΗ Ελλάς.

      Διαγραφή
    3. Ζητωπατριώτη; Τι λες ρε Ζιγκχαϊλήτη, Ταγματασφαλίτη, δωσίλογε, εθνορουφιάνε και καταδότη των Ελλήνων, ξενομανή και ξενολάγνε, αλλοτριωμένε και αφελληνισμένε Ανθέλληνα; Ποιος σου είπε ότι μου αρέσει η Ελλάδα όπως είναι, πλήρη επανελληνοποίηση θέλω σε όλα, όπως και επανελλήνιση των μπουζουκιών και μετατροπή τους σε Πανδούρια τα οποία θα έχουν πλήρως Ελληνικούς ρυθμούς!

      Τα είπαμε τα εξηγήσαμε, τα "ελλεεινίδες" υπάρχουν μόνο στο μισελληνικό φραγκοποιημένο κεφάλι σου, για κάθε μία Ελληνίδα που πηγαίνει με εξω-Ευρωπαίους αναλογούν 10 Δυτικοευρωπαίες(στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο 20!!!), είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει! Εγώ πάντως που κινούμε Αθήνα δεν βλέπω Ελληνίδες με μη-λευκούς εξω-Ευρωπαίους. Καλύτερες είναι οι Ελληνίδες από τις πραγματικές ελεεινές που είναι οι Βορειοδυτικές! Σου είπα, σε λίγα χρόνια η λευκή Δυτική σου Ευρώπη δεν θα υπάρχει φυλετικά!

      "Κάτω το Ελλαδιστάν, Ζήτω η αιωνίως ΛΕΥΚΗ Ελλάς."

      Δεν υπάρχει κανένα Ελλαδιστάν, εσύ απλώς είσαι χειρότερος προπαγανδιστής και από Τούρκους και από Σιωνιστές και από τους Σκοπιανούς και από τους Αλβανούς και από όλους(είναι γνωστό ότι ανέκαθεν οι Γερμανοί, οι Ούννοι της Ευρώπης, πάντα μισούσαν τους Νότιους Ευρωπαίους, από αυτούς εκπηγάζει και τι δικό σου μίσος κατά των Ελλήνων!).

      Οι Έλληνες ήδη είναι λευκοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία! Αυτά που λες είναι Νορδιστικές και αντι-Νοτιοευρωπαϊκες προπαγάνδες!

      Είσαι Μισέλληνας και σου φαίνεται!

      Διαγραφή
    4. Ναι,είσαι ένας τυπικός Γραικύλος ζητωπατριώτης, ανίδεος ακροδεξιός αντιφασίστας. Τα "επιχειρήματά" που παραθέτεις είναι επιεικως για τα πανηγύρια, ανάξια σχολιασμού. Το γεγονός ότι επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα, χωρίς να λές ουσιαστικά κάτι, φανερώνει εμμονικές τάσεις. Εκτός αυτού, σε διακατέχει και μανία καταδιώξεως, αφού βλέπεις παντού εχθρούς.

      "ανέκαθεν οι Γερμανοί, οι Ούννοι της Ευρώπης, πάντα μισούσαν τους Νότιους Ευρωπαίους"

      Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα ρε κωθώνι; Οι ιστορικές "γνώσεις" σου περιορίζονται στα όσα έμαθες στο σχολείο, στις "αντιναζί" ταινίες κινηματογράφου, σε "δημοσιογράφους" τύπου Τράγκα και σε κάποια προπαγανδιστικά ρεπορτάζ "κατατρεγμένων" Ελλήνων στη Γερμανία. Αμφιβάλλω αν έχεις επισκεφτεί ποτε την Γερμανία ή έχεις γνωρίσει Γερμανούς.Πως επιβιώνουν τόσοι Έλληνες, ρε πανίβλακα, στη Γερμανία αφού οι Γερμανοί μας μισούν τόσο πολύ; Ποιοι θαρρείς γεμίζουν τα εστιατόρια τους, τους προσλαμβάνουν στις εταιρίες τους κλπ Να πάς εκεί και να μιλήσεις σε Έλληνες και ρώτα τους με ποιους πραγματικά αντιμετώπιζαν/αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Γερμανία.Η απαντηση τους θα σε σοκάρει. Όχι ότι θα άλλαζαν και πολλά, αφού ο προγραμματισμένος εγκεφαλος σου ήδη "γνωρίζει" τις...αδιαμφισβητητες αλήθειες ενός συστήματος που θαρρείς -τρομάρα σου!- ότι πολεμάς ενώ στη πραγματικότητα παπαγαλίζεις όλα τα ψεύδη που το ίδιο αυτό σύστημα σε έχει φλομώσει για δεκαετίες. Για εσένα ο..μπαρμα Γιάννης ήτο ήρωας και η Μέρκελ ο νέος....Χίτλερ(!) που ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτού το τόπου.

      "Είσαι Μισέλληνας και σου φαίνεται!"

      Το μυαλό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος.

      Αφιερωμένο (actung! Το ποίημα δεν το έγραψε...Ούννος.)

      Ποιος είδε κράτος λιγοστό
      σ' όλη τη γη μοναδικό,
      εκατό να εξοδεύει
      και πενήντα να μαζεύει;

      Να τρέφει όλους τους αργούς,
      νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
      ταμείο δίχως χρήματα
      και δόξης τόσα μνήματα;

      Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
      και να σε κλέβουν φανερά,
      κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
      τον κλέφτη να γυρεύουνε;

      Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
      ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
      οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
      δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

      Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
      κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
      Κι από προσπάππου κι από παππού
      συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

      Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
      να παριστάνει τον ευρωπαίο.
      Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
      στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

      Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
      ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
      Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
      λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

      Και ψωμοτύρι και για καφέ
      το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
      Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
      σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

      Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τα τέκνα που γεννάς!
      Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
      τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;



      Διαγραφή
    5. Να σαι καλα , ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ!!!!!!
      Αυτοι εχουν μεινει στην περιοδο 1932-1943.......
      2018 μαυριλα παντου Αφροασιατες και βρωμια και οι Αριοι ευρωπαιοι...

      Διαγραφή
    6. Η Ευρώπη σας η πουτάνα είναι βουτηγμένη μέσα στην σαπίλα, τον εκφυλισμό και την μαλακία.

      Άντε γαμηθείτε που θα κρίνετε την Ανατολή, ζωντόβολα!

      Διαγραφή
    7. "Ναι,είσαι ένας τυπικός Γραικύλος ζητωπατριώτης, ανίδεος ακροδεξιός αντιφασίστας."

      Όχι γελοίε ψευτο-Έλληνα Γερμανο-Ναζί, εγώ θα σου πω τι είμαι, όχι η μούρη σου! Είμαι Έλλην, Αρχαιοελληνιστής, Σπαρτιατιστής, Εθνοπατριώτης, εχθρός όλων των ανθελλήνων όπως η μούρη σου, πιστεύω πολύ στον Κ. Πλεύρη αν και αυτός είναι ψιλοναζιστόφιλος. Φυσικά και είμαι και αντιφασίστας(κατά του καριόλη του Μουσολίνι και του Εβραίου γαμπρού του) και κατά του Χίτλερ και των Ναζιστών που έκαναν ολόκληρη γενοκτονία μέσα στην Ελλάδα, αλλά τη να καταλάβει ένας ρουφιάνος καταδότης του ίδιου του λαού του... στου εθνοπροδότη τα ώτα, όσο θέλεις βροντοκόπα! Φόρα καμιά κουκούλα, πήγαινε να καταδόσεις κανέναν Έλληνα πατριώτη και μην μου τα πρήζεις άλλο εθνορουφιάνε!

      Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι εντελώς ανόητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού!

      Διαγραφή
    8. "Αφιερωμένο (actung! Το ποίημα δεν το έγραψε...Ούννος.)"

      Τι achtung ρε γελοίε, σε λίγο θα βγάλεις τον Σουρή και Ναζί! Ο Σουρής χλεύαζε τους Ευρωπαίους και τους σφουγγοκωλάριους τους στην Ελλάδα, το "τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;" πάει στους γλείφτες των Ευρωπαίων σαν και την μούρη σου, όχι στους Πατριώτες!


      -Ποιος είδε κράτος λιγοστό
      σ' όλη τη γη μοναδικό,

      -νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
      ταμείο δίχως χρήματα
      και δόξης τόσα μνήματα;

      -Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
      και να σε κλέβουν φανερά,
      κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
      τον κλέφτη να γυρεύουνε;

      -Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο,
      να παριστάνει τον ευρωπαίο.
      Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
      στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

      -Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τα τέκνα που γεννάς!
      Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
      τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;


      Στους Πολιτικούς και στους σφουγγοκωλάριους των Ευρωπαίων αναφέρεται, όχι στους Πατριώτες Έλληνες.

      Διαγραφή
    9. Για τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες.

      Γ. Σουρής

      -”βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους θέλω
      και στρίβω το μουστάκι μ αγέρωχο πολύ”.

      –”τον Ελληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
      κ απάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ”.

      –”Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω,
      απάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ…


      Την μούντζα μας στα μούτρα σας!

      Διαγραφή
    10. Εσύ μπορείς να λές ό,τι θές ή φαντάζεσαι.

      Παραμένεις γραικύλος, ένας μασκαράς και κρετίνος που έχει τσακωθεί με την με την αλήθεια και έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική. Εχθρός της αλήθειας είσαι, ένας αρνητής της, θλιβερής δυστυχώς, πραγματικότητας.

      "Είμαι Έλλην, Αρχαιοελληνιστής, Σπαρτιατιστής, Εθνοπατριώτης, εχθρός όλων των ανθελλήνων."
      Ό,τι νά'ναι. Η γνωστή τρικυμία εν κρανίω Αυτό που είσαι , εν συντομία, είναι γραφικός και βλάκας. (με περικεφαλαία).Για γέλια και για κλάμματα.

      "Φυσικά και είμαι και αντιφασίστας(κατά του καριόλη του Μουσολίνι και του Εβραίου γαμπρού του) και κατά του Χίτλερ και των Ναζιστών που έκαναν ολόκληρη γενοκτονία μέσα στην Ελλάδα."

      Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τους ισχυρισμούς μου. Δεν είχα άλλωστε καμία αμφιβολία. Ένας ακόμα ανιστόρητος γραικύλος, οπαδός του "Ναι" στην "Intelligence Service". Είσαι κατά του Μουσολίνι και του Εβραίου γαμπρού του, αλλά αναπαράγεις όλη την εβραϊκή προπαγάνδα περί του Β΄ΠΠ. Τραγικός και μαλάκας.

      Ποια "ολόκληρη γενοκτονία" ρε μπούφε; Iδέα δεν έχεις για το τι έγινε εκείνη την περίοδο ρε ανιστόρητε."Ελλην,Αρχαιοελληνιστής Σπαρτιατιστής, Εθνοπατριώτης" που αναπαράγει όλους τους μύθους των "καλών" συμμάχων και της μισελληνικής αριστεράς. Καλά τα έλεγε για τα δεξιά τομάρια σαν του λόγου σου ο Degrelle.

      "Πιστεύω πολύ στον Κ. Πλεύρη"

      Η ολετήρια δυναμική της μικρόνοιας.Δείγμα της απύθμενης ηλιθιοτητός σου. Τι "πιστεύεω πολύ στον Πλεύρη" , ρε κακομοίρη; Θεός εiναι και πιστεύεις σε αυτόν? Αλλά βέβαια, σαν πρόβατο που είσαι, χρειάζεσαι κάποιο τσοπάνη. Δεν σου αξίζει και κάτι καλύτερο, από έναν τσαρλατάνο,ψευτοιστορικό και χαφιέ...

      Αν και "αντιναζί"...πιστεύεις "πολύ" σε έναν "ψιλοναζιστόφιλο". Σουρεάλ καταστάσεις. Φυσικά, έχεις επιλέξει όσα από τα γραφόμενα του εν λόγω "κυρίου" τρέφουν το φαντασιακό σου και τονώνουν τον ελληναράδικο ψευτοπατριωτισμό σου. "Κοσμοκρατορίες", "1000χρονο ελληνικό βυζάντιο", αρχαία υπερόπλα κλπ Το βιβλίο "Ημερολόγιο 1939 -1941" του Γκαίμπελς όμως, είτε δεν το έχεις διαβάσει είτε το διάβασες και απλά δεν δέχεσαι τα όσα αναφέρονται εκεί, θεωρώντας τας ως μεροληπτικά υπέρ των "Ναζί". Δεν πιστεύεις στον Πλεύρη λοιπόν, αλλά σε ότι σε βολεύει.

      "Φόρα καμιά κουκούλα, πήγαινε να καταδόσεις κανέναν Έλληνα πατριώτη και μην μου τα πρήζεις άλλο εθνορουφιάνε!"

      Ρε τρισάθλιο υποκείμενο, αν θες κανονίζουμε να τα πούμε απο κοντά να δούμε ποιός είναι ο ρουφιάνος και ποιος φοράει κουκούλες. Δειλό γαμημένο ακροδεξιό ερπετό.

      Τα φληναφήματα και οι υστερικές ζητωπατριώτικες κραυγές σου φανερώνουν την ανάγκη που έχεις από μια ημερήσια ψυχολογική εκτόνωση , πέραν του αυνανισμού, για να αισθανθείς πως έπραξες το καθήκον σου έναντι της Ελλάδος. Τράβα βάρα καμιά κατσαρόλα στο Σύνταγμα βρίζοντας τους Γερμανούς και λοιπούς Ευρωπαίους για όλα τα δεινά της δύσμοιρης αυτής πατρίδος. Κλάψε και συνέχισε να κατηγορείς όλους τους άλλους για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Δεν διαφέρεις απο τους εβραίου,ψοφοδεή ακροδεξιέ νάνε.

      Διαγραφή
    11. Τι να μας πεις ρε ηλίθιε γύφτο αλβανοκατσαπλιά,αφού το τί πίστευε ο Σουρής φαίνεται από το δίστιχο:

      "Ω Ελλάς ηρώων χώρα
      Τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα"

      Βούλωσε το επιτέλους κατσίβελε!

      Διαγραφή
    12. Ρε μαλάκα ανθέλληνα Αρμενοειδή Σαλονικιέ(τα "κατσίβελε" μόνο αυτός τα έλεγε). Με το
      "γαιδούρια" εννοεί όχι τους Έλληνες Πατριώτες όπως ήταν ο ίδιος, αλλά την μάζα, τους κακούς τρόπους τους και τους ανθέλληνες σαν και την μούρη σου ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΑΙΔΟΥΡΙ, ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!! ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΑΣΙΑΤΗ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ!!!

      Διαγραφή
    13. Διάβασε πρώτα τα ποιήματα του Σουρή και την κατάσταση της τότε εποχής,να δεις που απευθύνονταν τα ποιήματα του.Σε ζήτωπατριώτες σαν και του λόγου σου.
      Σκάσε λοιπόν επιτέλους τσιγγάνα τουρκογύφτισα που έχεις και άποψη,χοιρίδιο.Μια σακούλα με σκατά, μεγαλύτερη αξία έχει από εσένα, ζωάδι!

      Διαγραφή
    14. Δεν βαρεθήκατε ρε Αρμενοειδείς θιγμένοι από τους Έλληνες και Ζητωχιτλερίσκοι να λέτε τους Εθνικιστές "ζητωπατριώτες" και όλους τους Έλληνες "γύφτους"; Το ότι εσείς μιλάτε και συμπεριφέρεστε χειρότερα από γύφτους και Αφρο-Αμερικάνους δεν το βλέπεται, πότε θα κάνετε αυτοκριτική διορθώνοντας τον εαυτό σας, είναι δυνατόν να είστε υπερήφανοι που υποστηρίζετε τους Γερμανούς και τους βόρειους Ευρωπαίους κατά των Ελλήνων και να μισείτε τους Έλληνες;

      Δυστυχία σου, Ελλάς,
      με τους εθνοπροδότες που γεννάς!
      Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
      τί χιτλερίσκους βγάζεις τώρα;

      Διαγραφή
    15. Καλά εσείς και τον Λεωνίδα και τον Μιλτιάδη και τον Θεμιστοκλή και τον Αλέξανδρο "ζητωπατριώτες", "Ελληναράδες", "ακροδεξιούς" θα τους βγάζατε αν δεν προσκυνούσαν τον γενοκτόνο ανθέλληνα Χίτλερ!

      "Τράβα βάρα καμιά κατσαρόλα στο Σύνταγμα βρίζοντας τους Γερμανούς και λοιπούς Ευρωπαίους για όλα τα δεινά της δύσμοιρης αυτής πατρίδος. Κλάψε και συνέχισε να κατηγορείς όλους τους άλλους για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις."

      Ο ανθέλληνας φιλοεβραιοευρωπάιος και Ναζί έβγαλε λάδι τους Σιωνιστές Ευρωπαίους και τους Γερμανούς, τα γνωστά!

      Οι υπόλοιπες αρλούμπες που αραδιάζεις είναι ανάξιες σχολιασμού, τον χρόνο μου θα χάσω απλώς με νεοναζί καραγκιοζάκια που άλλωστε κανένας στην Ελλάδα δεν παίρνει στα σοβαρά! Το αστείο είναι ότι χρησιμοποιείτε οτιδήποτε για να χτυπήσετε τους Έλληνες και ποτέ τις μεγάλες προσωπικότητες που έχουν μιλήσει κατά των Ναζιστών, αυτό και μόνο δείχνει ότι είστε κατά του Έθνος των Ελλήνων, ανθέλληνες και ρουφιάνοι των Γερμανών Ναζιστών του '40. Γραφικοί είσαστε που ασχολείστε με πεθαμένες και ηττημένες ιδεολογίες. Ούτε καν αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, όπως έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν, δεν είναι Ναζί. Τίποτα δεν αντιπροσωπεύεται και τίποτα δεν είστε μέσα στην Ελλάδα, γραφικότεροι των γραφικών και μόνο.

      Διαγραφή
    16. Μέχρι και η Χρυσή Αυγή σας άδειασε και σας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

      https://www.youtube.com/watch?v=Bej8pqBMZms

      Ορφανά του Χίτλερ... υπάρχει και το ορφανοτροφείο!!!

      Ανύπαρκτοι...

      Διαγραφή
    17. "Ρε τρισάθλιο υποκείμενο, αν θες κανονίζουμε να τα πούμε απο κοντά να δούμε ποιός είναι ο ρουφιάνος και ποιος φοράει κουκούλες. Δειλό γαμημένο ακροδεξιό ερπετό."

      Γράψε εδώ επώνυμα μωρή θρασύδειλη γυφτόστομη κότα και τα λέμε!

      Διαγραφή
  10. Ρε τον μαλάκα τον Αγγλασφαλίτη, 99% των Ελληνικών λαϊκών τραγουδιών έχει στίχους Ελληνικούς που αναφέρονται στην Ελλάδα και στον έρωτα και αυτός στέλνει το 1% των τραγουδιών που μιλάνε για τούρκικα χασίσια, γύφτους και την Βαγδάτη. Καλός μαλάκας.

    Η δυτική μουσική είναι τίγκα στους νέγρους και στις νέγρικες μουσικές και αυτός προσπαθεί να συκοφαντήσει τους Έλληνες με το 1% των λαϊκών τραγουδιών.

    Καλός μαλάκας! Τώρα πες μας και άλλες μαλακίες για τις ελεεινίδες και τους ελεεινοέλληνες ανθελληνάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Why does the black community say white people stole rock music?
    https://www.quora.com/Why-does-the-black-community-say-white-people-stole-rock-music-Why-is-it-so-bad-that-more-white-people-started-playing-it-I%E2%80%99m-a-black-person-and-Im-very-into-rock-music-Shouldnt-anybody-be-able-to-make-music-in-any-genre-as-long-as-its-good

    How Rock and Roll Became White
    https://lareviewofbooks.org/article/how-rock-and-roll-became-white/#!

    Who invented rock n roll these are the black pioneers who laid the genres foundations
    https://mic.com/articles/136969/who-invented-rock-n-roll-these-are-the-black-pioneers-who-laid-the-genre-s-foundations#.OUwEDICB2

    XAXAXA Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΡΙΚΉΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=cHJRIlNXwdk

    https://www.youtube.com/watch?v=okhnkU3OfrA


    ΧΑΧΑΧΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΑΡΑΠΙΚΗ ΡΟΚ ΚΑΤΑ ΤΑΓΜΑΤΟΝΕΓΡΟ!!!

    ΠΑΡΕ ΝΑ 'ΧΕΙΣ...

    https://www.youtube.com/watch?v=1EC3EUSYFrc

    http://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/12/gynaika-me-mousiko-organo-min.jpg


    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΣΑΣ ΡΟΚΑΡΑΠΗΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί κυριαρχούν στην Δύση σήμερα.

    https://www.youtube.com/watch?v=ViwtNLUqkMY
    https://www.youtube.com/watch?v=tg00YEETFzg
    https://www.youtube.com/watch?v=P3iLo_JI9oY&list=PL9RiXq3CWn9rqDe-4vKilPgeFzbStaxr-&index=2
    https://www.youtube.com/watch?v=tzjwdbk-DBM
    https://www.youtube.com/watch?v=YVkUvmDQ3HY


    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΑΠΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΑΣ ΜΕΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΜΑΥΡΙΔΕΡΕ ΠΟΥΣΤΑΝΑΤΟΛΙΤΗ ΜΠΥΖΟΥΚΟΒΙΕ ΒΡΩΜΟΡΩΜΙΕ!

      Διαγραφή
    2. "ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ"

      Καλά άμα τον βρεις γάμα τον, μόνο που πρόσεχε γιατί κοπανάει μαστίγιά στα μούτρα και μπορεί να τα κάνει όλα λίμπα, όπως στον ναό των Ιεροσόλυμων που έτρεχαν όλοι και δεν έφταναν.

      "ΣΟΥ"

      Δεν έχω θεό εγώ, στον εαυτό μου βασίζομαι και πιστεύω!

      "ΜΑΥΡΙΔΕΡΕ"

      Έχω δέρμα άσπρο σαν το γάλα.

      "ΠΟΥΣΤΑΝΑΤΟΛΙΤΗ"

      Ρώτα όλες τις γκόμενες που έχω πάει για το τι είμαι. Είμαι Ευρωπαίος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και υπερήφανος για αυτό!

      "ΜΠΥΖΟΥΚΟΒΙΕ"

      Δεν ακούω μπουζούκια, απλώς υπερασπίζομαι τους Έλληνες τους οποίους εσείς μισείτε στα πάντα!

      "ΒΡΩΜΟΡΩΜΙΕ!"

      Πολύ καθαρότερος από εσένα και στην υγιεινή και φυλετικά, μιας και είμαι Μεσογειακός με αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά τα οποία απαντώνται στα αρχαιοελληνικά Ελληνικά αγάλματα. Είμαι από τους τυχερούς Έλληνες σε ότι αφορά την φυλή!


      Μάλλον εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια θιγμένε...

      Διαγραφή
  13. Διαβάστε Περικλή Γιαννόπουλο για να αφυπνιστείτε Έλληνες, τον μεγαλύτερο Εθνικιστή της Ελλάδος!

    Τα χώνει στους Ευρωλιγούρηδες και στα γουρούνια τους Ευρωπαίους!

    http://xakatastima.gr/image/cache/data/10-08d-700x700.jpg

    Στα 1907 θα κυκλοφορήσει το ευαγγέλιον του Περικλή Γιαννόπουλου που είναι η «Έκκλησις Προς Το Πανελλήνιον Κοινόν». Εδώ ο Περικλής Γιαννόπουλος γίνεται μαστιγωτής προς πάσαν κατεύθυνσιν. Κατακρίνει την ευρωπαϊκή υποκρισία αλλά και τον ρωμαίικο μαϊμουδισμό.

    http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periklhs-giannopoulos-oi-rizes-tou-newterou-ellhnikou-ethnikismou

    «Ἡ ξενομανία εἶνε χωριατιά. Εἶνε προστυχιά. Εἶνε κουταμάρα. Εἶνε ἀφιλοτιμία. Εἶνε ἀφιλοπατρία. Καὶ εἶνε ξυππασιά. Καὶ εἶνε ἀμάθεια.»

    «Βγάλετε ἀπὸ τὸν νοῦν σας ὅτι ἀπὸ τοὺς Ἑλληνογάλλους, Ἑλληνοάγγλους, Ἑλληνοϊταλούς, Ἑλληνογερμανοὺς εἶνε δυνατὸν νὰ γεννηθῇ τίποτε σωστόν, τίποτε Ἑλληνικόν.»

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ».
    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/12/blog-post_27.html

    «...Ένας Γερμανός, λόγου χάριν, με Σώμα υλικής συστάσεως και γραμμικής λεπτότητος Πελασγικού βάθρου, με στόμαχον, εις τον οποίον η μπίρρα αγωνίζεται να τρίψη τα δυνατώτερα λουκάνικα και τα ξυλωδέστερα λαχανικά, με εγκέφαλον παχύν, βαρύν, πυκνόν, σκοτισμένον, ομιχλώδη, λαβυρινθώδη από τους εσωτερικούς ατμούς των ζυμώσεων και στουμπωμένον ακόμη και από τον πεπιεσμένον ατμόν εκατόν ατμοσφαιρών της ομιχλογερμανοσοφίας και ακόμη από τους καπνούς της πίπας»

    «οἱ Εὐρωπαῖοι, οἱ ΒΑΡΒΑΡΟΙ τῆς ΔΥΣΕΩΣ, οἱ δημιουργοί, ὑποκινηταὶ καὶ ἐξερεθισταί, ὅλων τῶν θηρίων κατὰ τῆς Γῆς τοῦ Ἑλληνισμοῦ.»

    «ὁ ΦΡΑΓΚΟΣ, ὁ ὁποῖος παιδεύεται ἕναν αἰῶνα τώρα, νὰ κατορθώσῃ αὐτό, δι᾿ ὅλων τῶν μέσων καὶ τῶν βδελυροτέρων καὶ τῶν ἀπανθρωποτέρων»

    «Δεν θα κρίνετε σεις οι Φράγκοι-τα χθεσινά αγριογούρουνα-εμάς, αλλά εμείς θα κρίνωμε εσάς και τον πολιτισμό σας.»

    Περικλής Γιαννόπουλος

    http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1905.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσον αφορά την λαϊκή τέχνη την οποία και έφεραν οι Μικρασιατες στον ελλαδικό χώρο. Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο από ελληνική μουσική, μπορούν να καταλάβουν την εξέλιξη των αρχαίοελληνικων τρόπων κατά τους αιώνες. Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπήρχε μόνο ο ανδρείος δωρικος,αλλα υπήρχε και ο φρυγιος, ο λυδιος κτλπ. Οι τρόποι αυτοί εξελίχθηκαν στην Βυζαντινή εκκλησιαστικη αλλά και κοσμική μουσική ή όποια μας είναι γνωστή έως σήμερα. Αν και η κοσμική δεν έχει πλήρως διασωθεί,η εκκλησιαστικη είναι γνωστή εις το έπακρον. Όποιος έχει πάει έστω και μια φορά στην ζωή του σε εκκλησία με "σπουδαγμενους" ψάλτες θα έχει παρατηρήσει την ομοιότητα μεταξύ των βυζαντινών κλιμακων και των λαϊκών δρόμων. Σίγουρα οι τόσοι αιώνες Τουρκοκρατίας και επίδρασης των ανατολίτικων στοιχείων στον ελληνικό πολιτισμό τον έχουν επηρεάσει. Όμως πάρα τις αραβικές προσμίξεις, η ελληνική μουσική σε μεγάλο ποσοστό παραμένει ελληνική. Ας μην ξεχνάμε δε πως η παραδοσιακή τουρκική μουσική δεν έχει κανένα κοινο με αυτή την μουσική που όλοι έχετε στο μυαλό σας εδώ ως τουρκική. Η "Οθωμανική" μουσική παράδοση είναι ένα κράμα ελληνικής αραβικής και ίσως αρμένικης. Τα δε ζεϊμπέκικα που ακούγονται εδώ και δεκαετίες δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση με τα πρώτο ρεμπέτικα της μικρας Ασίας. Ούτε καν στον ρυθμό. Συνεπως άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν καν πως ο "τσιφτετελοζεϊμπέκικος" ουσακ είναι ακριβώς ο φρυγιος τρόπος, μάλλον πρέπει να ψάξουν περισσότερο τις σκέψεις τους. Αυτό που μας καταστρέφει δεν ειναι ο μπαγλαμάς και το ιμαμ μπαιλντι. Αλλά η τουρκική νοοτροπία στην σχέση πολίτη κράτους. Η νοοτροπία του πελάτη και του πατρωνος. Η κουτοπονηριά και ο εγωισμός. Όπως και η χαμηλή αισθητική. Οι αρχαιοι Έλληνες ουδέποτε θα έβλεπαν ταλέντ σόου και τουρκικα σήριαλ διότι αυτό είναι ξεπεσμος. Όχι η μουσική έκφραση. Και στο κάτω κάτω της γραφής αν και είμαι φανατικός υπέρμαχος της ευρωπαϊκης κουλτούρας και μουσικής,ένα ταξιμι του Τσιτσάνη ειναι πιο ελληνικό από τους ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα. Πρώτα μελετάμε εις βάθος και έπειτα εκφέρουμε άποψη. Ζητώ το έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.