Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Hooton: Η έννοια της ισότητας δεν στέκει υπό οποιαδήποτε βιολογική ή κοινωνιολογική προσέγγιση


Είναι αναμφισβήτητα μια έκφραση του δημοκρατικού μας δόγματος ότι "όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ελεύθεροι και ίσοι"... τόσο καταγέλαστα ψευδής υπό κάθε βιολογική ή κοινωνιολογική προσέγγιση.

Earnest Hooton, Crime and the Man


Ο Earnest Hooton υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της ανθρωπολογικής επιστήμης στις ΗΠΑ. Ακολούθησε πιστά την τυπολογική προσέγγιση στην ανθρωπολογία, την οποία χρησιμοποίησε σε κοινωνιολογικές μελέτες που πραγματοποίησε. Μελετώντας την εγκληματική συμπεριφορά, διέκρινε ότι οι φυλετικοί τύποι...
παρουσιάζουν γενικότερα διαφορετική συμπεριφορά, η οποία εκφράζεται κοινωνικά με ποικίλους τρόπους.

Μόνο πολιτικά δόγματα αποκομμένα από την πραγματικότητα λογίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι, οδηγώντας σε αντιφάσεις. Για να θεωρήσει κάποιος όλους τους ανθρώπους ίσους, θα πρέπει να αρνηθεί την επιστήμη. Η βιολογία, αλλά και η κοινωνιολογία, παρέχουν τις αποδείξεις που χρειάζονται για να κατανοήσει κάποιος τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ρήση του Hooton έχει ένα βαθύτερο περιεχόμενο. Κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει ορθολογικά-επιστημονικά την ανισότητα των ανθρώπων, εφόσον αυτή αποτελεί ίδιον της φύσης. Μόνο με μεταφυσικούς/μη ορθολογικούς παράγοντες, όπως θρησκεία, πολιτικά δόγματα, κτλ μπορείς να αντικρούσεις μια φυσική πραγματικότητα, χωρίς βέβαια να μπορείς να την αλλάξεις.

13 σχόλια:

  1. Όπως είπε και ο Όσκαρ Ουάιλντ πάνω σε αυτό το θέμα :
    "Όλοι είμαστε ίσοι. Απλώς μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια ειναι η γνωμη σας για τις εκλογες της Γερμανιας που νικησε το AfD?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, καμία σχέση δεν έχουν αυτοί με εθνικοσοσιαλισμό. Μάλιστα η ηγέτιδα(!) του AfD Alice Weidel είναι ανοιχτά δηλωμένη ομοφυλόφιλη και μάλιστα ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα! Το κόμμα αυτό αν και έχει ορισμένα εθνικιστικά στοιχεία είναι αμιγώς φιλελεύθερο. Άλλωστε η Weidel που είναι οικονομολόγος έχει εργαστεί,μεταξύ άλλων, στην Goldman Sachs.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμος 2:54 παντως απο τι φαινεται τα εν λογω "εθνικιστικα" κινηματα δεν ειναι και τοσο εθνικιστικα.Τελος πιστευω πως κατι θα εχει γινει μεχρι 2025 δεν παει ολη αυτη η κατασταση...εσυ τι πιστευεις?

      Διαγραφή
    3. Για να μην το κουράζουμε,κανένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει υψηλά ποσοστά στην Ευρώπη εκτός από την χρυσή αυγή και το κόμμα του Kotleba στην Σλοβακία που έχουν μπει και στα εκάστοτε κοινοβούλια. Άντε να βάλεις μέσα και το Ουγγρικό Γιόμπικ το οποίο είναι μεν αρκετά σκληρό αλλά από την άλλη θεωρεί τους Ούγγρους Τουρκικό έθνος,οπότε προκύπτει άλλο ιδεολογικό πρόβλημα. Όλα τα άλλα "ακροδεξία" ή "ναζιστικά" κόμματα που φωνάζουν τα μμε τάσσονται μόνο ενάντια στην μετανάστευση λαθροισλαμιστών και την παραμονή στην Ε.Ε.,η αντίθεση τους αυτή πάντα από φιλελεύθερη ιδεολογική σκοπιά.

      Διαγραφή
    4. "Εθνικοσοσιαλιστικό" κόμμα η Χρυσή Αυγή LOL

      Διαγραφή
  3. Τα καλυτερα ερχονται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που το ιστολόγιο αναφέρεται ως ισότητα ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός το χαρακτηρίζει ισοπεδωτική ισότητα και το καταδικάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η κοπέλα στη φωτογραφία
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1485352538159990&set=ecnf.100000557737875&type=3&theater
    που κατατάσσεται φυλετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://redskywarning.blogspot.gr/2017/09/goldman-sachs-10.html?m=1#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.