Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Hultkrantz: Το άτομο εξαφανίζεται, η φυλή ζει αιώνια


"Το άτομο εξαφανίζεται, αλλά η φυλή συνεχίζει να ζει, κάθε εναντίωση στο συμφέρον της πρέπει να θεωρείται βεβήλωση."



Ο Σουηδός ιατρός και ανθρωπολόγος διαπίστωσε, μαζί με πλήθος επιστημόνων και διανοητών, ότι το άτομο αποτελεί απλώς ένα στιγμιότυπο μιας μακράς φυλετικής αλυσίδας. Το άτομο είναι φθαρτό...
η φυλή όμως συνεχίζει τον διάβα της διαμέσου των αιώνων. Η φυλετική παρακαταθήκη είναι ιερή, κάτι που συνεπάγεται πως κάθε συμπεριφορά ενάντια στο συμφέρον της φυλής θα πρέπει να θεωρείται βέβηλη.

Σε μια εποχή που ο ατομικισμός βρίσκεται σε έξαρση, πρέπει να παραμένουμε ατάραχοι, αγέρωχοι και σταθεροί στις αξίες που ξεπερνούν τη θνητή φύση του ανθρώπου. Η φυλετική συνειδητοποίηση είναι μία από αυτές.

19 σχόλια:

  1. μπορει να μου πει καποιος σε ποιους φαινοτυπους ανηκουν οι γονεις το Al Pacino?Λογικα ο πατερας του ειναι Μεσογειακος με Διναρικη επιδραση?γιατι εχω διαβασει απο διαφορους σχολιαστες πως τα πεταχτα αφτια ειναι χαρακτηριστικο των Διναρικων και μου φαινεται πως εχει πεταχτα αφτια, αν και πολλοι εχουν βγαλει τον Al Pacino Μεσογειακο με Διναρικη επιδραση ή αρμενοειδη...
    https://www.google.gr/search?q=parents+of+al+pacino&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR27Gl2oPUAhXBwxQKHUr4DtwQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=S91p9gjFlOK_DM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πατέρας του φαίνεται γενικά Μεσογειακός:

      http://pics.livejournal.com/golden_hopes/pic/00006g6b

      Από την μητέρα του πρέπει να πήρε την όποια Αρμενοειδή επίδραση έχει, διότι αυτή φαίνεται να έχει τέτοια επίδραση, σε μάτια και μύτη και μέτωπο.

      Διαγραφή
  2. O φαινοτυπις east med hamitic ειναι μη ευρωπαικος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nai,den eisai eurwpaios

      Διαγραφή
    2. Ο Ανατολικομεσογειακός ανήκει στους Ευρωπίδες.

      Τα χαρακτηριστικά του βρίσκονται σε γενικές γραμμές κοντά σε εκείνα των Ευρωπαίων Ευρωπιδων αλλά μερικά όπως τα αμυγδαλωτά του μάτια ή η τάση του αυτή σχετίζεται με την Ανατολική Μεσόγειο και όχι με την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Ο "ανατολικο-μεσογειακός", είναι επί της ουσίας ένας gracile μεσογειακός, όπως τον αναφέρουν σε ξένες ιστοσελίδες. Το hamitic όμως, είναι προσδιορισμός για σαχαρικούς, βορειο-αφρικανικούς φαινοτύπους που είναι μικτοί.

      Διαγραφή
    4. Ο gracile Mediterranid του humanphenotypes ταιριάζει σε Μεσογειακούς με ΚΜ γνωρίσματα και ίσως σε ορισμένους Ατλαντο-Μεσογειακούς.

      Ο ανατολικομεσογειακούς (East-Mediterranid) αναφέρεται σε έναν Μεσογειακό δίχως ΚΜ γνωρίσματα, με ορισμένες Ανατολίτικες τάσεις στα χείλη και τα μάτια.

      Gracile Med.

      http://uploadir.com/u/aibfugy9


      East Med.

      http://s8.imagestime.com/out.php/i879877_eastmediterranid.png


      (πρόσεξε διαφορά σε χείλη και μάτια από τον Δυτικομεσογειακό και τον Ατλαντομεσογειακό)

      Atlanto-Med. (CM)

      https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1408/45/1408456941257.png

      Διαγραφή
    5. Αρχικά ο gracile mediterranid του humanphenotypes ήταν υπό την επιρροή άλλων φαινοτύπων (συνήθως σαχαρικού) γι' αυτό και έπαιρνε το όνομά του από τον "gracile" (μικρό) σωματότυπο. Ο east med όμως, ΔΕΝ ήταν anatolid, απλά μια πιο γνήσια εκδοχή του προηγούμενου με πιο μεγάλο σωματότυπο.
      Γενικότερα, σε αυτό τον τομέα ο ratatorsk τα είχε μπλέξει πολύ βγάζοντας στη φόρα πολλούς όρους για να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα χρησιμοποιώντας και γεωγραφικούς και ιστορικο-πολιτικούς λόγους. Γι' αυτό στην αναθεώρηση (plates με γαλάζιο φόντο) δεν χρησιμοποίησε ξανά τον όρο "east med" που πλέον τον ταύτισε με τον "gracile", καθώς, εισήγαγε άλλους όρους όπως eurafricanid και trans-mediterranid για να περιγράψει τους μικτούς φαινοτύπους.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Η τελευταία εκδοχή του humanphenotypes ήταν αθλία ως προς τον τομέα αυτόν.

      Οι ορισμοί Euro-Africanid και Trans-Mediterranid, ήσαν επιεικώς απαράδεκτοι.

      Αντιθέτως ο gracile Mediterranid που παρουσιάζει η προηγούμενη έκδοση, είναι σωστός φαινοτυπικά, καθώς πρόκειται για έναν Μεσογειακό (ή Μεσογειακό-ΚΜ) ο οποίος έχει διατηρήσει σε σημαντικό βαθμό τα Κρομανοειδή χαρακτηριστικά του, κατά την διαδικασία μετεξελίξεως από Κρομανοειδή σε Μεσογειακό. Άρα είτε πρόκειται για ενδιάμεσο εξελικτικό στάδιο από τον αρχικό ΚΜ στον Μεσογειακό είτε για πλήρως ανεπτυγμένο Μεσογειακό ο οποίος διατηρεί ορισμένα ΚΜ γνωρίσματα σαν το σαγόνι και τα μάτια.

      Ο East Mediterranid θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί πιο "εξελιγμένη" ποικιλία με την έννοια ότι έχει απολέσει πλήρως τα Κρομανοειδή γνωρίσματα. Επίσης, αδιευκρίνιστο το γιατί, ο East Mediterranid (Ανατολικομεσογειακός) τείνει προς ορισμένα Ανατολίτικα γνωρίσματα. Τα χείλη (πιο παχυά και έντονα) του τείνουν σε ένα μικρό σημιτικό χαμόγελο και τα μάτια του παρουσιάζονται αμυγδαλωτά ή με τέτοια τάση. Ίσως λόγω κλίματος βρισκόμενος πιο κοντά στους λοιπούς Ανατολίτικους φαινοτύπους εξελικτικά να επηρεάστηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανατολικομεσογειακός εμφανίζεται κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο και δη τα παράλιά της.

      Ο Τσιμιτσέλης ταιριάζει για παράδειγμα στον Δυτικομεσογειακό του humanphenotypes:

      Τσιμιτσέλης:

      https://www.patrasevents.gr/Photos/Misc/5105_PAPATHANASIOY_DANDOYLAKI_REPAS_TSIMITSELIS_141020111.jpg

      Δυτικομεσογειακός (gracile Mediterranid):

      http://uploadir.com/u/aibfugy9



      Ο Χρήστος Γρηγοριάδης στον Ανατολικομεσογειακό καθώς χείλη και μάτια ομοιάζουν πιο Ανατολίτικα και το πρόσωπο δεν έχει καθόλου γωνίες:

      http://3.bp.blogspot.com/-g4fyBp2Ujog/UwjzA2zYMBI/AAAAAAAAAvE/WtnPQcI7-Co/s1600/christos_grigoriadis.jpg

      http://assets.philenews.com/data/2013/12/20/christos-grigoriadis-den-ginetai-na-eimaste-oi-ftochoi-syngeneis.jpg

      η μύτη είναι επίσης πιο γαμψή όχι τόσο βέβαια οσο στον Ιρανικό ή τον Αραβικό.

      Ανατολικομεσογειακός:

      http://s8.imagestime.com/out.php/i879877_eastmediterranid.png



      Η διαφορά των δύο είναι αξία μελέτης.

      Διαγραφή
    8. Πρόκειται πάντως σε αμφότερες περιπτώσεις για καθαρούς Μεσογειακούς φαινοτύπους και σε καμία περίπτωση για μίξεις.

      Για αυτό η διαφορά των αυτή είναι αξία μελέτης.

      Διαγραφή
    9. Ο πυρήν της Πελοποννήσου και της Κωνσταντινούπόλεως πάντως των Μεσογειακών ανήκει κυρίως στον Δυτικο-Μεσογειακό φαινότυπο.

      Ο Ανατολικομεσογειακός εμφανίζεται συχνά στην Κύπρο και ίσως λογικά και την Κρήτη.

      Πάντως οι Μεσογειακοί της Πελοποννήσου κατά μεγάλη πλειοψηφία ανήκουν στον gracile Mediterranid.

      Διαγραφή
    10. Ελλην μιας και λες "Πρόκειται πάντως σε αμφότερες περιπτώσεις για καθαρούς Μεσογειακούς φαινοτύπους και σε καμία περίπτωση για μίξεις." οι αρχαιοι Ελληνες σε ποιον Μεσογειακο φαινοτυπο ανηκαν?και ποσοι Μεσογειακοι φαινοτυποι υπαρχουν?

      Διαγραφή
    11. Πρώτα από όλα το humanphenotypes ήταν (γιατί φαίνεται να έχει κλείσει) μια προσπάθεια που βασιζόταν όχι σε νέες μελέτες ανθρωπολογικές, αλλά στις ερμηνείες των δεδομένων που ήδη είχαν αποκομίσει διάφοροι ανθρωπολόγοι. Γι' αυτό φαίνεται τόσο μπλεγμένο εις ότι αφορά την τυπολογία καθώς "χάθηκε" μέσα σε έναν κυκεώνα διαφορετικών όρων που χρησιμοποιούνται λίγο-πολύ για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα. Αν και γενικότερα ο ratatorst δεν κατάφερε ποτέ να περιγράψει σωστά το μεσογειακό φάσμα λόγω των δικών του εντυπώσεων (νομίζω είναι Σλαβικής καταγωγής).
      Για παράδειγμα, εμφάνισε από το πουθενά έναν "pontid" τύπο που προσπάθησε να τον ταυτίσει με τον μεσογειακό+ΚΜ της εποχής του Χαλκού (ο οποίος συγκαταλέγεται στην ιρανο-νορδική κατηγορία του Angel), ενώ γνώριζε πως οι ανατολικο-Ευρωπαίοι ανθρωπολόγοι που χρησιμοποίησαν πρώτοι τον όρο, εννοούσαν μια ενδιάμεση και πιο μεσο-δολιχοκέφαλη φάση των βαλτο-κρομανοειδών. Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος πως αναφέρεται σε μια παράλληλη περίπτωση των ατλαντοειδών για την ανατολική Ευρώπη, εισήγαγε τον όρο "north pontid" τον οποίο έθεσε με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον βαλτο-κρομανοειδή που ανέφερα προηγουμένως και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, προσπαθώντας να τον συσχετίσει με την ιστορική παρουσία των πληθυσμών αυτών και με τους ανατολικούς Σλάβους. Έτσι λοιπόν, θεώρησε πως ο gracile mediterranid είχε υποτίθεται μια μικρότερη σωματοδωμή από τον ατλαντο-μεσογειακό εξαιτίας της σαχάριας επιρροής. Και πως ο συνηθισμένος μεσογειακός είναι ένας "east mediterranid" ο οποίος έχει την καταγωγή του στους μετανάστες της νεολιθικής εποχής που έφεραν την αγροτική επανάσταση. Γι' αυτό και τους έθεσε γεωγραφικά κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, γράφοντας στην περιγραφή πως "στην Ευρώπη έχουν αναμιχθεί με αντίστοιχα Ευρωπαϊκούς φαινοτύπους και διαφέρουν από εκείνους που στην ανατολή έχουν οριενταλικά στοιχεία, αν και ένας ένας αμιγής οριενταλικός ανατολικο-μεσογειακός μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα Ευρωπαίος". Εν ολίγοις, έχοντας τη δική του ατζέντα και θέλοντας να έχει όλες τις πλευρές καλυμμένες, δημιούργησε μια τρικυμία την οποία και συνέχισε στη μετέπειτα προσπάθειά του παρότι είχε σαν σκοπό να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα (λχ, "εξαφάνισε" τον διναρο-μεσογειακό κι σε ένα βαθμό τον αντικατέστησε με τον litorid παρότι δεν έχουν τόση σχέση). Κι αυτό γιατί δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει απλούστερα κι ακριβέστερα συμπεράσματα, που εκθέτουν το προφανές, ότι δηλ στην ανατολή κάποτε υπήρξε ένας συνηθισμένος μεσογειακός του οποίου η συνέχεια βρίσκεται κυρίως στην Ευρώπη. Ενώ εκεί από όπου προ χιλιετιών κυριαρχούσε, στα ανατολικά παράλια της Μεσογείου, υπάρχει μεγάλη οριενταλική, σαχάρια και αρμενοειδής επίδραση, τη στιγμή που στη δύση (νότια Ιβηρική και δυτική νότια Αφρική) η επίδραση είναι κυρίως σαχάρια.

      Διαγραφή
    12. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λες ανώνυμε και ακούγονται αληθή.

      Συμφωνώ για τον North-Pontid και για τον Μεσογειακό που λες, πλην όμως η μικρή Οριενταλική τάση στον Ανατολικομεσογειακό εγείρει ερωτήματα.

      Γνώμη μου είναι ότι ο North Pontid πρόκειται ξεκάθαρα για gracile Βαλτο-Κρομανοειδή, ενώ ο κλασσικός Pontid ομοιάζει απλούστατα έναν Μεσογειακό με μικρή έως μέτρια Αλπικοποίηση.

      Πάντως άσχημη δουλειά δεν έκανε ο Ράτατορσκ παρά τα όποια λάθη του. Ο Διναρομεσογειακός υπάρχει ως φαινότυπος. Ο Litorid φαίνεται να αποτελεί έναν εκΔιναρισμένο ή Διναροποιημένο Αρμενοειδή μάλλον με κύρια συγκέντρωση στα βουνά της Μικρασίας. Η Διναροποίηση πάντως σχετίζεται σχεδόν πάντοτε με το ορεινό κλίμα.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμε 3:06

      οι φαινότυποι West-Mediterranid, East-Mediterranid, Pontid θεωρούνται Μεσογειακοί.

      Ο πρώτος αποτελεί τον κλασσικό αρχαιοΕλληνικό Μεσογειακό με κύρια συγκέντρωση την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κύριος φαινότυπος Ετρούσκων, Ρωμαίων και Ελλήνων. Καμιά φορά έχει και ΚΜ γνωρίσματα άλλοτε εντονότερα άλλοτε όχι τόσο.

      Ο δεύτερος αποτελεί μία μορφή ή μετεξέλιξη του πρώτου έχοντας χάσει τα ΚΜ γνωρίσμαγα και έχοντας αποκτήσει ορισμένες Οριενταλικές τάσεις, όπως έντονα και παχύτερα χείλη που τείνουν σημιτικά, γαμψύτερη μύτη και αμυγδαλωτά μάτια, χαρακτηριστικά κυρίως Οριενταλικά-Ανατολίτικα που παρουσιάζονται κυρίως σε Ιρανικούς και Αραβικούς και σε φαινοτύπους που προήλθαν από αυτούς όπως Αρμενοειδής (προήλθε από Ιρανικό + Αλπικό).

      Ο τρίτος κυρίως στον Εύξεινο Πόντο συναντάται και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελεί έναν Μεσογειακό φαινότυπο (gracile Mediterranid) ο οποίος έχει έναν βαθμό Αλπικοποίησης από μικρό έως μέτριο.

      Όλοι οι λοιποί φαινότυποι π.χ. Anadolid αποτελούν μίξεις του Μεσογειακού με άλλους φαινοτύπους. Ο Anadolid μοιάζει να είναι Μεσογειακός-Αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    14. Ο litorid δεν έχει πάντα σχέση με το αρμενοειδές φάσμα, καθώς πρόκειται επί της ουσίας για μια σειρά φαινοτύπων που είναι εκδιναρισμένοι μεν, (αποτέλεσμα της αρχαίας μίξης ΚΜ με λεπτοπρόσωπους) αλλά ακαταστάλλακτοι. Αυτή ήταν μια γενικότερη παραδοχή των ανθρωπολόγων, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επιρροή αρμενοειδών πριν σχηματιστεί ο αρμενοειδής φαινότυπος (εποχή του Σιδήρου). Το ζήτημα έχει εξηγηθεί από τον Coon στα πρώτα του κεφάλαια και σε ότι αφορούσε τους πρώτους μεσανατολικούς και ανατολικο-μεσογειακούς πληθυσμούς.
      Από εκεί και πέρα βέβαια, η διαδικασία του εκδιναρισμού σήμερα, δεν είναι αμιγώς ζήτημα διναρικής επίδρασης. Γι' αυτό και ο litorid ως όρος είναι πολύ γενικός και δεν μπορεί να εξηγήσει κάτι. Συμπεριλαμβάνει μια σειρά φαινοτύπων, διναρο-μεσογειακούς, διναρο-ιρανικούς, διναρο-ΚΜ μέχρι και το αρμενοειδές φάσμα.
      Επίσης, κάνεις λάθος γιατί δεν είναι ορεινός αφού ακόμα και το όνομά του σημαίνει παράκτιος (littoral). Η αιτία που σήμερα οι διναρικοί πληθυσμοί βρίσκονται κυρίως στα ορεινά (βαλκάνια) αφορά αυτό που ανέφερα πριν, δηλ την μίξη κρομανοειδών με τους αρχαίους φορείς της λεπτοπροσωπίας (που ο ratatorsk ονόμαζε ανατολικο-μεσογειακούς).

      Διαγραφή
    15. Ελλην ο λεγομενος West-Mediterranid υπηρχε στην Σικελια και Νοτιο Ιταλια ή εφτασε με τις αποκιες των Ελληνων?γιατι εχω διαβασει καποια πολυ ενδιαφερον αρθρα το πως ξενικησαν οι Ελληνες τις αποικιες.Ο West-Mediterranid ηρθε απο την Ανατολη?γιατι συμφωνα με ερευνες η ομαδα J2 ηρθε απο Ανατολη μετα Ροδο μετα Κρητη και απο Κρητη εξαπλωθηκε Πελοποννησο(υπολοιπα νησια), Βορειο Αφρικη(Αιγυπτο) Μεση Ανατολη(Λιβανο),Σικελια/Νοτιο Ιταλια.Λοιπον τωρα οταν ξεκινησε ο αποικισμος Σικελια και Νοτιο Ιταλιας συμφωνα με τις ερευνες στην Σικελια ηδη υπηρχαν 1.5εκ ανθρωποι την ιδια στιγμη στην Ελλαδα 3εκ ανθρωποι Λογικα 1.5εκ-3εκ θα υπηρχαν αυτο που θελω να μαθω στην Σικελια και Νοτιο Ιταλια ποιος ηταν ο φαινοτυπος πριν ερθουν οι Ελληνες οι West-Mediterranid?ή ηρθε μαζι με τους Ελληνες γιατι συμφωνα με ερευνες οταν οι Ελληνες ξεκινησαν τις αποκιες πηγαιναν χιλιαδες νεοι ανδρες και εκατονταδες νεες γυναικες ή παλι χιλιαδες νεοι ανδρες και ηρθαν σε επαφη με ντοπιες γυναικες οπως τωρα πως ερχονται χιλιαδες λαθρο και ειναι σχεδον ολοι τους νεαροι ανδρες.Οπως καταλαβαινεις με ενδιαφερει να μαθω "ακριβως" πως υπηρχε ο West-Mediterranid στην Σικελια και Νοτιο Ιταλια υπηρχε? ή δημιουργηθηκε απο τους Ελληνες?τελος για τους Ετρουσκους εχω διαβασει πως προερχονται απο την Ανατολη(το πιο σιγουρο) ή απο καποιο νησι του Αιγαιου.

      Διαγραφή
    16. Επισης Ελλην ειμαι ο Ανωνυμος 5¨54-3¨06 ειπες πως οι Αρχαιοι Ελληνες ηταν West-Mediterranid με κυρια συγκεντρωση Πελοποννησο και Κρητη αλλα πιο πανω που βαζεις πληροφοριες για τον ΔυτικοΜεσογειακο δειχνει πως υπαρχει μονο σε Ιβηρια και Ιταλια αλλα δεν υπαρχει καθολου σε Ελλαδα...

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.