Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - σχολής Eickstedt


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των φυλετικών τύπων στην Ευρώπη. Οι διαγραμμίσεις αντιστοιχούν σε περιοχές όπου συγκεκριμένος φυλετικός τύπος κυριαρχεί έναντι των υπολοίπων. Αντιθέτως, οι λευκές περιοχές, χωρίς διαγράμμιση, αποτελούν πληθυσμούς με μίξεις μεταξύ των φυλετικών τύπων, χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει αριθμητικά.

Στη βόρεια Γερμανία, στη νότια Σκανδιναβία και στα ανατολικά παράλια της Βρετανίας, βρίσκεται το επίκεντρο του Νορδικού τύπου, στην πιο καθαρή...
μορφή του και με ποσοστιαία υπεροχή στον πληθυσμό. Για τις Βαλτικές χώρες διατηρούμε επιφυλάξεις. Οι Βαλτικοί βρίσκονται στην πιο ατόφια μορφή τους στις βορειοανατολικές σλαβικές χώρες της Ευρώπης. Οι πλέον Αλπικές περιοχές της Ευρώπης είναι η νοτιο-κεντρική Γαλλία και η βόρεια Ιταλία. Στη βόρεια Σκανδιναβία προφανώς εννοούνται οι Λάπωνες. Οι Διναρικοί βρίσκονται σε υψηλές ποσοστώσεις κλασικά στα δυτικά Βαλκάνια. Μεσογειακοί υπάρχουν σε ισχυρές συγκεντρώσεις στη νότια και νησιωτική Ιταλία, ενώ ο όρος λαμβάνεται μάλλον γενικευμένα, καθώς περιλαμβάνονται οι Ατλαντο-Μεσογειακοί (δηλαδή Κρομανοειδείς) Ίβηρες, καθώς και η βόρεια Αφρική. Κάποιες περιοχές που υποδεικνύουν Μεσογειακούς στην ανατολή, μπορεί να αναφέρονται σε Μεσογειακούς στα Βαλκάνια και Pontid βορειότερα, αν και το να θεωρείται ότι κυριαρχούν στις περιοχές αυτές είναι παρακινδυνευμένο. Όπως γίνεται εμφανές, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ειδικά κεντρικά και νοτιοανατολικά, υπάρχει έντονη μίξη μεταξύ των διαφόρων φυλετικών τύπων, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιος σημαντικά. Σε τέτοια θέση τοποθετείται και η Ελλάδα στον χάρτη.

Από Heberer G., Schwidetzky I., Walter H., Anthropologie, 1975. Τον βρήκαμε εδώ.

7 σχόλια:

  1. Οι Ατλαντοειδείς σε ποια κατηγορία εντάχθηκαν σε αυτόν τον φυλετικό χάρτη;
    Και γενικότερα,ποιος είναι ο λόγος που οι Ατλαντοειδείς δεν αναφέρονταν τότε;Ρωτάω επειδή ο Eickstedt ήταν ,από αυτά που διαβάζω,ένας από τους πιο σπουδαίους φυλετικούς ανθρωπολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους φιλους της σελιδας ή τον διαχειριστη γνωριζει κανεις ποσοι Ελληνες ζουν στα Σκοπια?Καπου διαβασα 200χιλ-300χιλ ειναι αληθεια?Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος ειναι ο φαινοτυπος του?
    https://www.instagram.com/p/BA_8x3rFeKz/?taken-by=theohurts&hl=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός είναι ο κομμουνισμός,αυτοί είναι οι κομμουνιστές ηγέτες.Για όσους τολμάτε να τους συγχέεται με εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες!!! http://www.mixanitouxronou.gr/pol-pot-o-igetis-pou-exolothrefse-to-lao-tou-apagorefse-to-gelio-katargise-tis-polis-ti-viomichania-to-chrima-akomi-ke-tous-gonis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς αν είχε γίνει το θαύμα και ο Αδόλφος ο Μέγας είχε επικρατήσει στον βππ θα τους είχαμε εξολοθρεύσει μέχρι ενός.Ο μαρξισμός και η θεωρία του θα αποτελούσε αντικείμενο μελέτης από την ψυχιατρική.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.