Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Συστήματα διακυβέρνησης και φυλετικές προδιαθέσεις

Η φυλετική σύνθεση μιας χώρας ορίζει σε σημαντικό βαθμό την ψυχοσύνθεση των κατοίκων της. Τα βασικά ψυχικά γνωρίσματα είναι εκ γενετής προσδιοριζόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως αυτά εκφράζονται με συγκεκριμένο τρόπο ως προς την πολιτική. Τα συστήματα διακυβέρνησης είναι ποικίλα, αλλάζοντας ανά χώρα και ανά τους αιώνες. Αλλάζουν ακόμα και στην ίδια χώρα, μέσα σε λίγα χρόνια ή δεκαετίες. Αυτό που θα εξετάσουμε είναι το κατά πόσον οι φυλετικές προδιαθέσεις ενός λαού βοηθούν την εδραίωση συγκεκριμένων συστημάτων διακυβέρνησης.

Στην αρχαιότητα, οι Έλληνες θεωρούσαν ότι είναι φυσικό οι εξ ανατολών βάρβαροι να έχουν απολυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης, γιατί...
ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση των λαών της ανατολής. Αντιθέτως, οι Έλληνες διατείνονταν ότι οι ίδιοι δεν συμβιβάζονται με την απολυταρχία και αποδέχονται πιο ελεύθερα καθεστώτα. Δηλαδή, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που διαπίστωσαν ότι οι διαφορές στα συστήματα διακυβέρνησης προέρχονται από εγγενείς ιδιότητες σε κάποιους λαούς.

Αν εξετάσουμε την συγκεκριμένη διαπίστωση των αρχαίων Ελλήνων με τις σύγχρονες ανθρωπολογικές γνώσεις, θα δούμε ότι στις χώρες αυτές κατοικούν άνθρωποι του Αρμενοειδή, Ιρανικού και Αραβικού τύπου. Ακόμα και σήμερα βλέπουμε σε αυτές τις χώρες να κυριαρχεί η απολυταρχία με διάφορες μορφές, η οποία για πολλούς φαντάζει ως ο μόνος τρόπος να διακυβερνηθούν αυτές οι περιοχές, γιατί αλλιώς οδηγούνται σε ατέρμονες συρράξεις. Και ενώ οι Αρμενοειδείς διοικούνταν σχεδόν σε όλο το διάβα της  ιστορίας απολυταρχικά, κάτι το οποίο ανέχονται λόγω φόβου, οι Ιρανικοί και Αραβικοί αποδιοργανώνονται αν δεν υπάρχει στιβαρή εξουσία. Βλέπουμε ότι οι παρατηρήσεις των αρχαίων Ελλήνων δικαιώνονται μέχρι και σήμερα, όσον αφορά στην ανατολή. Παρόμοια φαίνεται να είναι τα πράγματα και στη βόρεια Αφρική.

Οι Ευρωπαϊκοί λαοί φαίνεται να αντιδρούν σε φαινόμενα απολυταρχίας και να προτιμούν διαμοιρασμό της πολιτικής ισχύος. Τα αριστοκρατικά καθεστώτα που διήρκεσαν από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι και τον 19ο αιώνα μοίραζαν την πολιτική ισχύ στα μέλη της αριστοκρατίας, ακόμα και αν υπήρχε υπεράνω τους ένας μονάρχης, με του αγώνες μεταξύ της αριστοκρατίας και των μοναρχών να είναι συνεχείς. Οι απόλυτες μοναρχίες, χωρίς αριστοκρατική τάξη, δεν ήταν συχνό φαινόμενο στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πιο εύκολο να επιβληθεί μια απολυταρχία σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπου υπάρχουν πολλοί Βαλτικοί, ή ακόμα και σε χώρες με πολλούς Αλπικούς, διότι θα την ανεχτούν όσο σκληρή και να είναι. Παροιμιώδης είναι η διαχρονική θέληση των Ρώσων για έναν μονάρχη που θα εξουσιάζει στιβαρά τη χώρα. Αντιθέτως, σε χώρες με πολλούς Νορδικούς/Ατλαντοειδείς/Μεσογειακούς η επιβολή μιας απολυταρχίας συναντά αντιδράσεις. Φιλόδοξοι, ικανοί και πολιτικά ισχυροί άνθρωποι που ανήκουν στους παραπάνω τύπους, σύντομα θα επιδιώξουν κομμάτι της εξουσίας. Μπορούμε να σκεφτούμε το τι συνέβη στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Μεσαιωνική Ευρώπη. Για πολλούς αιώνες, επιβίωσαν κράτη σε επίπεδο πόλης ή φέουδου, με τους ηγέτες της μιας πόλης/φέουδου να μην δέχονται να μοιραστούν την εξουσία και να ενωθούν σε ένα ευρύτερο συνασπισμό που θα τους ισχυροποιούσε. Και όσες φορές η ένωση γίνονταν βίαια, μετά από αιματηρούς πολέμους, τις περισσότερες φορές διατηρούνταν αριστοκρατικά προνόμια για την άρχουσα τάξη. Αυτό δείχνει ότι λαοί που έχουν δραστήριους φυλετικούς τύπους σε υψηλά ποσοστά, ανέχονται καθεστώτα που μοιράζουν την εξουσία και απεχθάνονται τις απολυταρχίες. Ακόμα και οι σημερινές μασονικές τηλεδημοκρατίες διατηρούν αυτήν την ψευδαίσθηση διαμοιρασμού της εξουσίας και γίνονται ανεκτές στη δύση, παρότι κατά βάθος αποτελούν εβραϊκές δικτατορίες.

Ένα ενδιαφέρον ζήτημα έθεσε ο Lothrop Stoddard στο βιβλίο του Racial Realities in Europe. Οι Γάλλοι προσπαθούν αγχωδώς, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να προβάλλουν την ενότητα της χώρας και του έθνους. Είναι γνωστό ότι η Γαλλία είναι μια ιδιαίτερα μικτή χώρα, με τουλάχιστον τρεις φυλετικούς τύπους γεωγραφικά διαχωρισμένους, δηλαδή Νορδικούς στα βόρεια, Μεσογειακούς στα νότια και Αλπικούς στο κέντρο. Ο Stoddard θεωρεί ότι αυτή η στάση των Γάλλων προέρχεται βαθύτερα από την αίσθηση διάσπασης που δημιουργεί η φυλετική σύνθεση της χώρας, η οποία εμμέσως φαίνεται και στη γλώσσα και στη νοοτροπία, του βόρειου και του νότιου κομματιού της χώρας. Η προώθηση του συγκεντρωτισμού αποτελεί βασικό γνώρισμα των Γάλλων και πιθανόν ο λόγος είναι ότι ένα μικτό φυλετικά κράτος, απαιτεί συγκεντρωτισμό για να μπορέσει να διοικηθεί, γιατί σε περίπτωση που χορηγούνταν αυτονομία σε περιοχές που διέφεραν φυλετικά, ίσως δημιουργούνταν διασπαστικές τάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλες οι πολυεθνικές αυτοκρατορίες διοικούνταν συγκεντρωτικά από ένα μόνο κέντρο εξουσίας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η διάσπαση θα έρχονταν γρήγορα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όχι μόνο στις αρχαίες αυτοκρατορίες, όπως η Περσική, η Μακεδονική, η Ρωμαϊκή, αλλά και πιο σύγχρονες, όπως η Ρωσική, η Βρετανική, κτλ.

Συμπερασματικά, η φυλετική υπόσταση ενός λαού δημιουργεί κάποιες τάσεις ως προς τα συστήματα διακυβέρνησης που μπορεί να ανεχτεί. Δραστήριοι, ικανοί και φιλόδοξοι τύποι επιδιώκουν συστήματα στα οποία υπάρχει διαμοιρασμός της εξουσίας, ενώ φιλήσυχοι, ανεκτικοί και υποτονικοί τύποι ανέχονται ή επιδοκιμάζουν πιο απολυταρχικά συστήματα διακυβέρνησης. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν σημαντικές φυλετικές διαφορές εντός της επικράτειας, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επιβολής είναι μέσω του συγκεντρωτισμού της εξουσίας.

137 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

    Πράγματι η διαφορά αυτή στον ψυχισμό έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Πολύ σωστό το ότι ειπώθηκε για τους Γάλλους. Εν αντιθέσει οι Άγγλοι έχουν Εθνική ταυτότητα υποδεέστερη της τοπικής τους, ενώ δεν παρουσιάζεται ανάλογη ανάγκη συγκεντρωτισμού όπως στην Γαλλία, τουναντίον μάλιστα υπάρχει μεγάλη αυτονομία στις περιοχές. Κάτι αντίστοιχο προφανώς ισχύει και στην Ελβετία και ίσχυε σε όσα κράτη εγκαθιδρύθηκαν Νορδικές Γερμανικές αριστοκρατίες στην Δυτική Ευρώπη.

    Από την άλλη βέβαια, η Καϊζερική Γερμανική Αυτοκρατορία, το Τρίτο Ράιχ και η Φασιστική Ιταλία αποτελούν ολοκληρωτικά και συγκεντρωτικά καθεστώτα, με την ύπαρξη Αριστοκρατικής τάξης βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε Ελλην οι περισσοτεροι Μεσογειακοι στην Γαλλια ειναι απογονοι Ρωμαιων ή Ελληνων?Επισης υπαρχει περιπτωση ηδη να υπηρχαν πριν την αφιξει Ελληνων ή Ρωμαιων?

      Διαγραφή
    2. Όχι δύσκολο πολύ διότι άλλωστε τοπικός Μεσογειακός κλάδος πλην της περιοχής στην Μασσαλία (Ελληνικός αποικισμός) δεν υπήρχε γηγενής στην νότια Γαλλία.

      Και των δύο.

      Διαγραφή
  2. Παρακολουθεί κανείς τον Βαργκ Βίκερνες στο κανάλι του ThuleanPerspective; Στα τελευταία τρία βιντεάκια του και σε σχόλια απο κάτω αποδεικνύεται μέγας εχθρός της Ελλάδας. Εκπροσωπεί τον πιο καμμένο νορδικισμό, πραγματικά, που έχω συναντήσει. Λέει οτι οι Νεαντερταλ ήταν αποκλειστικά και μόνο ξανθοί γαλανομάτηδες και οτι γηγενεις Ευρωπαίοι είναι μόνο όσοι έχουν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι είναι μπασταρδεμένοι. Ακόμα και οι κοκκινομάλληδες λέει είναι απο την Αίγυτπτο. Οι μεσογειακοί με τα σκούρα μάτια έχουν, λέει, αφρικανικό dna. Για την Ελλάδα και την Ρώμη λέει ότι Νορδικοί δημιούργησαν τον πολιτισμό τους. Ο μπάσταρδος σβήνει τα σχόλια που τον ταπώνουν και έχει μια στρατιά ηλίθιων απο κάτω να σιγοντάρουν με λαικ την κάθε παπαριά που λέει και να γράφουν για το πόσο μπασταρδεμένοι είμαστε οι του Νότου.

    ΠΟΥΣΤΗ ΒΙΚΕΡΝΕΣ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΡΙΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε τα βιντεο του βλεπω τωρα και ηθελα να ρωτησω χαχααχχαχα ακους μπλακ μεταλ?Συμφωνα με την θεωρια του οι Μεσογειακοι ειναι μισοι νορδικοι μισοι μαυροι χαχαχαχα...ολοι εκει μεσα το παιζουν red pill κατα των εβραιων!!!χαχαχαχαα

      Διαγραφή
    2. Ο Νορδικισμός και η απέχθεια δυστυχώς των Βορείων για τους Νοτίους Μεσογειακούς Ευρωπαίους είναι σημάδι που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή συνοχή δεν υφίσταται όσο και να μας δυσαρεστεί αυτό.

      Συμμάχους έχουμε μονάχα τους Νοτιο-Ιταλούς και Σικελούς, τα Μεσογειακά μας αδέρφια μαζί με τους Διναρικούς Σέρωους στα Βαλκάνια.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Ελλην οι λεγομενοι Νορδικιστες οπως αυτος ο Βαργκ βριζουν και αβερτα Πορτογαλους,Ισπανους και Ιταλους(πιο πολυ απο τη μεση και κατω) αλλα γενικα υπαρχει μια διαμαχη μεταξυ Ευρωπαιων δεν ειναι μονο Ξανθοι/Μελαχρινοι(Νορδικοι/Μεσογειακοι) αλλα ακομα για τα Ευρωπαικα φυλα ποιος προσφερε αυτο ποιος προσφερε εκεινο απο που καταγονται και πολλα αλλα..."η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή συνοχή δεν υφίσταται όσο και να μας δυσαρεστεί αυτό." σε αυτο συμφωνω κι εγω σε ολα τα εθνικιστικα/φυλετιστικα μερη ολοι βριζονται μεταξυ τους...

      Διαγραφή
    4. οσο για τους Σερβους προσωπικα δεν τους θεωρω συμμαχους πιο πολυ τον συμφερον τους κοιτανε οπως και πρεπει αλλα μου φαινονται για πολυ πισωπλατοι ανθρωποι.

      Διαγραφή
    5. Είμαι ένα απο τα θύματα της νορδικιστικής λογοκρισίας. Χθές τον είχα πάρει μονότερμα κάτω στα σχόλια. Έλεγε κάτι ανυπόστατες παπαριές για Νορδικές Ελλάδες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΑΔΕΡΦΑΡΑ, μόνο κάτι τσιτάτα δυό γραμμών πετούσε (και τα κοθόρνια του βάζανε λάικ). Εμφανίζομαι, του γράφω δυο τρία σχόλια με στοιχεία, αναφορές απο αρχαίους, λινκς με τοιχογραφίες, αγγεία κτλ (πήρα πολλα λαικ, κάποιος κιόλας με σιγοντάρησε γράφοντας pretty convincing), τότε επαναλαμβάνει πάλι τα ίδα που έλεγε στην αρχή, γράφει ένα end of discussion ο λούλης και την τελευταία μου απάντηση δεν την δημοσίευσε.

      Αλλά σήμερα ο τύπος διέγραψε καμιά δεκαριά σχόλια!! Του είπε ένας Έλληνας στην αρχη για την μουμια του Οτζι που βρέθηκε στις Άλπεις χρονολογούμενη το 3.500 πΧ που καταρρίπτει το δήθεν μπασταρδεμα που υπεστησαν οι Νότιοι πολυ πιο μετα (η μουμια αυτη φέρει χαρακτηριστικά νοτίου ευρωπαίου με "σκουρα" μάτια και μαλλιά). Η πουστρα η Βίκερνες κάτι ψέλισσε για επιμειξίες με Νέγρους ήδη από το 40.000! Μετά μπαίνει κάποιος άλλος και του λέει "μήπως έχεις μπερδέψει αγαπητέ τους Χόμο Σάπιενς με τους Νέγρους;!" Ούτε φωνή ούτε ακρόαση η Βάργκ. Μετά, ο πρώτος μεταφέρει ένα σχόλιο που είχε γράψει κάποιος αλλος (Ελληνας πάλι) εκείνη την στιγμή αλλα ο Βαργκ δεν το εμφάνισε (μαλλον αυτος ο πρώτος το είδε στις ειδοποιήσεις του και το μετεφερε). Τα βλέπω όλα αυτά και μπαίνω κι εγώ στην κουβέντα και λέω ότι και σε μένα ξηγήθηκε πούστικα. Τον κράζουμε όλοι εν χορώ. Κάπου χώθηκε κι ένας Ισπανός νομίζω. Και τότε η Βίκερνες αφου μας έβγαλε όλους τρελούς και είπε ότι δεν έσβησε τίποτα, τοτε αμέσως ΕΣΒΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

      Ευτυχώς η μεσογειακή μου ευφυία εστάθη αρωγός και κάνοντάς με ν' αφουγκραστώ τι πουστιά πάει να παίξει η ψυχασθενής σύζυγος του φανταστικού Βάικινγκ αντρα της, έκανα print screen κι έσωσα την όλη συζήτηση. Αν έχω όρεξη θα το κάνω ένα βιντεάκι για να τον ξεφτιλίσω.

      Διαγραφή
    6. φιλε φτιαξε το βιντεο :D εγω ειμαι αλπικο-μεσογειακος...αλλα ναι ολοι εκει μεσα βριζουν τους Νοτιο Ευρωπαιους(Πορτογαλους,Ισπανους,Ιταλους,Ελληνες κλπ...) το πιο αστειο που λεει ειναι πως οι μονοι ευρωπαιοι που ηταν αξιοι ηταν ξανθοι/γαλανοι ενω στην πραγματικοτητα ηταν καστανομαλλιδες/καστανα ματια...το πιο αστειο απο αυτα που λεει ειναι οι θεωριες του χαχαχαχα ολοι εκει θεωρουν τους εαυτους τους red pill κατα των Εβραιων αχχαχαχα intelligent blue eyes,snow nigga χαχαχαχαχα λιωνω στα γελια με αυτα που λεει χαχαχχαχχα!!!και ενα αλλο αστειο ειναι οτι εκει περα πολλοι περιμενουν την εγκριση του!!!αλλοι επισης ζητανε συγνωμη που εχουν καστανα ματια και παραδεχονται πως ειναι μικτοι με αφρικανους κλπ...

      Διαγραφή
    7. O τύπος λέει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην εποχή των παγετώνων και μόνο οι ξανθοί γαλανομάτηδες θα επιβιώσουν. Οι μεσογειακοί ειδικά ή θα πεθάνουμε ή θα πρέπει να μετακομίσουμε νοτιότερα, στην Αφρική (απ' όπου εν μέρει κρατάει και η σκούφια μας καθώς λέει)

      Αυτοι οι αυτομαστιγώμενοι Μεσογειακοί που ζητάνε την έγκρισή του είναι για στείρωση. Είδα και κάποιους ξεχασμένους Έλληνες, με μεγάλη μου λύπη, να λένε για το πόσο ανοιχτόχρωμοι είναι και το πόσο δεν αντέχουν το καλοκαίρι (θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ψυχολογικά ασταθείς σπυριάρηδες εφήβους διότι διαφορετικά πρέπει κι αυτούς να τους στειρώσουμε)

      Πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, υπάρχουν και Βόρειοι εκεί που κάνουν πλάκα μαζί του και που συντάσσονται με τους Νότιους. Γι' αυτό παρακαλώ Κωνσταντινοπολίτη να μην τα βλέπουμε όλα ως άσπρο ή μαύρο. Δεν ξέρω τι τάξεως είναι το ποσοστό των νορδικιστών αλλά υπάρχουν και λογικοί Νορδικοί. Αν κάποιος ξέρει πόσοι είναι οι μεν πόσοι οι δε, ας απαντήσει.

      Διαγραφή
    8. Αριος δεν ειμαι ο Κωνσταντινουπολιτης αλλα εχεις δικιο καποιοι Νορδικοι ειναι νορμαλ ατομα...εδω περα ρε φιλε ελεγε οτι ο αυτισμος ειναι κατι νορμαλ και ολοι κατω στα σχολια χαιρονταν και πολλοι απο αυτους αρχισαν να λενε οτι ειναι αυτιστικοι και μετα κλαιγονται για τους Εβραιους...

      Διαγραφή
    9. "O τύπος λέει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην εποχή των παγετώνων και μόνο οι ξανθοί γαλανομάτηδες θα επιβιώσουν."

      Kατα φωνή! Έβγαλε βιντεάκι οπου "αναλύει" το θέμα!
      https://www.youtube.com/watch?v=tnmSaHqJUUs
      How the ENTIRE European Population will be NORDIC in some thousand years

      Μπείτε και πατήστε το dislike σας.

      Κύριε διαχειριστά, είναι ή δεν είναι καραγκιόζης ο άνθρωπος; Μιά και μόνο μονολεκτική σας απάντηση μου αρκεί. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    10. παντως φιλε πρεπει να εχει οντως αυτισμο δεν εξηγείται αλλιως χαχαχαχαχαχαχαχαχα ο τυπος και οι ακολουθοι του ειναι ψυχικα αρρωστοι!!!!

      Διαγραφή
    11. Εξαιρετικό σχόλιο από έναν εν μεσογείω θαλάττη Ισπανό αδελφό

      Oh, no! Not another blue-eyed-blond-haired-wanker video like that!

      By the way. Do you think that if the ice age comes Spaniards will let Nordicists wankers come to Spain as rapefugees because Scandinavia will be too harsh to live there? I don't think so. You are such pricks that we won't let you taint the land of our forebears with your non-Hispanic blood.

      Διαγραφή
    12. φιλε αριε ακους μπλακ μεταλ ή λογω της ανθρωπολογιας επεσες πανω στα βιντεο του?

      Διαγραφή
    13. Ο Βαργκ δεν είναι εχθρός των Μεσογειακών...Απλά είναι της φιλοσοφίας οι ξανθοί με τους ξανθούς (αυτό εννοεί εκείνος Νορδικός) και οι μεσογειακοί με τους μεσογειακούς.

      Αυτά που λέει για το ότι τα μπλε μάτια είναι φτιαγμένα για να βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι και κάτι άλλα παρόμοια δεν ξέρω αν ισχύουν....

      Πάντως στα καινούργια του βίντεο έχει αρχίσει να εξηγεί την "αντιεθνικιστική" θεωρία του.Είναι της άποψης καλύτερα να τεκνοποιήσεις με κάποιον με παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά σου από άλλη χώρα παρά με κάποιον συμπατριώτη σου που δεν μοιάζετε (ο ίδιος έχει γυναίκα Γαλλίδα και έχει μεταναστεύσει στην χώρα της).

      Από φυλετικούς τύπους πάντως δεν σκαμπάζει μία.
      Άλλη διαφορά του σε σχέση με τους νορδικιστές είναι πως δεν έχει εμμονή με την αριανικότητα.Θεωρεί ότι οι Άριοι απλά έδωσαν τις γλώσσες τους στους υπόλοιπους κατακτηθέντες ευρωπαϊκούς λαούς και τίποτα περισσότερο.Σαν ευρωπαϊκό κλάδο δεν τους θεωρεί πιο αξιόλογους από τους πρωτοευρωπαίους.

      Άλλη "περίεργη" άποψη είναι αυτή για τον αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (έχει η γυναίκα του).

      Εντωμεταξύ αν τους έχω ταξινομήσει σωστά ο Βαργκ πρέπει να είναι Νορδοαλπικός ή Νορδοβαλτικός και η Marie Cachet Νορδοαλπική ή Διναροαλπική.Έτσι είναι ή κάνω λάθος;

      Διαγραφή
    14. Απο μπλακ μεταλ κάτι ψιλά ακούω, παλιότερα κυρίως :)

      Λοιπον, δεν χρειάζεται προς το παρον να κάνω βιντεάκι.
      Επειδή μου την βίδωσε πολύ άγρια, έκανα νέο λογαριασμό, έγραψα ένα μήνυμα με την όλη κατάσταση και το σπαμάρω όπου βρώ σχόλια με πολλούς συμμετέχοντες. Και μαζεύει λάικ. Αμα μπείτε στο τελευταίο του, θα το βρείτε παντού το σχόλιο. Πιο πριν επενέβαινε αμέσως και τα έσβηνε. Τωρα που η λούγκρα έπεσε για ύπνο, ξεφτιλίζεται. Τσο και λο σε κάθε νορδικιστή κάφρο που ανάβει φωτιές ανάμεσα σε Ευρωπαίους

      Διαγραφή
    15. Δεν είναι εχθρός των Μεσογειακών;!!!

      Λέει πως έχουν ασιατικα/αφρικανικά γονίδα, είαστε μπασταρδεμένοι, ό,τι μεγαλό και σπουδαίο έγινε πέριξ της Μεσογείου δέν εγινε απο Μεσογειακους αλλα απο Νορδικους και όταν έρθει η εποχη των παγετων θα φύγους απο την Ευρωπη διοτι δεν ετσι κι αλλιως δεν ειναι αυτη η πραγματικη μας πατριδα.

      ΠΑΣ ΚΑΛΑ?!!!!!

      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΣΤΕΙΣ?!!!

      Διαγραφή
    16. Ο Βαργκ πάντοτε είχε αμφιλεγόμενες απόψεις τις οποίες είτε κρατούσε αμφίσημες είτε τις άλλαζε κατά το δοκούν, με μοναδικό στόχο να προκαλεί τις εντυπώσεις. Πιστεύω πως είναι ψυχολογικό κατάλοιπο μιας προβληματικής περιόδου, οπότε ήταν αστέρας της μουσικής που έχασε τη μισή του ζωή στη φυλακή αλλά όταν αποφυλακίστηκε αντελήφθη πως εξαιτίας της μουσικής του προσφοράς δεν ξεχάστηκε εντελώς.
      Εν πάση περιπτώσει, από τότε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει 100 απόψεις καθώς όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος "διαμορφώνει γνώμη". Μην φανεί λοιπόν περίεργο αν αλλάξει ξανά πλώρη και πει τα δικά του (κάτι που ήδη έκανε στο προηγούμενο βίντεό του οπότε και δήλωσε πως τελικά, δεν είναι μόνο οι ξανθοί γαλανομάτηδες γηγενείς Ευρωπαίοι).

      Στο προκείμενο, η όλη του θεωρία αυτό τον καιρό, εστιάζει στο ότι οι Homo Sapiens ήλθαν από την Αφρική, άρα κατά τα πως τα βλέπει εκείνος... ήταν σχεδόν νέγροι ή διαφοροποιημένοι νέγροι. Ενώ οι νεάντερταλ, που έμεναν ήδη στην Ευρώπη χιλιάδες χρόνια πριν κι είχαν ήδη παρουσιάσει αποχρωματισμό (ξανθά μαλλιά δηλ) ήταν... γηγενείς, πιο έξυπνοι αλλά αφενός λιγότεροι σε αριθμό, αφετέρου πιο ήπιοι σε συμπεριφορά. Με αποτέλεσμα οι Sapiens να εκμεταλλευτούν τις καιρικές συνθήκες και τα γεωγολικά φαινόμενα και να τους εξαφανίσουν αφομοιώνοντάς τους. Κατά τον ίδιο λοιπόν, οι νότιοι Ευρωπαίοι εμφανίζουν περισσότερο σάπιενς χαρακτηριστικά, ενώ οι βόρειοι ως επί τω πλείστον νεάντερταλ. Περαιτέρω, θεωρεί πως επειδή η επιστήμη έχει βρει μια σύνδεση μεταξύ λειτουργικού αυτισμού και νεάντερταλ γονιδίων, πως οι φέροντες αυτά τα γονίδια είναι είτε "γνήσιοι" είτε "πιο καθαροί". Ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό, αναφέρει ξεκάθαρα πως ΔΕΝ είναι "τόσο ανώτερος" στην κλίμακα που έχει θέσει ο ίδιος, όσο η σύζυγός του την οποία θεωρεί υπόδειγμα ατόμου με τα περισσότερα νεάντερταλ γονίδια.
      Δεν είναι νορδιστής, καθότι δεν ορίζει σε καμία περίπτωση το τί είναι τελικά για τον ίδιο "οι νορδικοί" παρά μόνο πολιτισμικά και χρησιμοποιώντας τα παραπάνω κριτήρια που ανέφερα (δηλ χρώματα και εν μέρει τον λειτουργικό αυτισμό).\
      Σε γενικές γραμμές, αξίζει να τον παρακολουθεί κανείς, όταν δημοσιεύει τη γνώμη του σχετικά με πολλά ζητήματα. Ότι όμως έχει να κάνει με τις "ανθρωπολογικές" του παρατηρήσεις, είναι βεβιασμένα συμπεράσματα του ιδίου, που δεν βασίζονται σε καμία μελέτη από κανέναν (ακόμα κι από τους παλιότερους νορδιστές), παρά μόνο στα όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Το ειλικρινές της περίπτωσης είναι πως αυτό το παραδέχεται συχνά πυκνά, παρουσιάζοντας μεν κάποιες σχετικές δικαιολογίες αλλά σε κάθε περίπτωση παραδεχόμενος πως είναι μόνο κάποιος που εκφράζει τις δικές του παρατηρήσεις.

      Διαγραφή
    17. Να ενημερώσω τους ἐν φυλετισμῷ αδελφους του παρόντος ιστολογίου πως προ δύο ημερων ο Βάργκ πάτησε "καρδούλα" στο σχόλιο κάποιου ραμολιμέντου ονόματι Trolovic (στην περιγραφή του καναλιού του δηλώνει βούλγαρος που μισεί τους έλληνες), το οποίο σχόλιο λίγο πολύ έλεγε πως η λέξη Ευρώπη δεν είναι ελληνικη αλλά θρακοβουλγαρική, κι έκλεινε με την φράση "greek my ass".

      Για μένα είναι σεσημασμένος ανθέλληνας πλέον κι αν χρησιμοποιήσει ξανά το όνομα του Διός για την νορδικιστική του προπαγάνδα εύχομαι απο καρδιάς να του ξεριζώσουν οι Έρινύες στα καλά καθούμενα την ψυχή.

      Διαγραφή
    18. Εδώ υπάρχουν Έλληνες θαυμαστές του που λένε ότι καλά λέει ότι οι Βόρειοι είναι ανώτεροι και οι Νότιοι κατώτεροι και ότι οι Έλληνες και Ρωμαίοι ήταν Βόρειοι φυλετικά. Καλά από την στιγμή που αποκαλεί τους νότιους Ευρωπαίους σκουρομάλληδες/σκουρομάτηδες θαυμαστές του ως Αράπηδες, δεν μπορούν να καταλάβουν τι μαλάκας είναι; Τελείως γελοίοι είναι όσοι δεν είναι ξανθοί/γαλανομάτηδες και ακούνε Πούτσουμ.

      Διαγραφή
    19. Eγώ ακούω αλλα μ' αυτά που άκουσα (και διάβασα) τις τελευταιες μέρες, παίζει και να μην ξανακούσω.

      Διαγραφή
    20. Καταρχην ενα μεγαλο μερος σχολιαστων του Βαργκ υποφερουν απο κομπλεξ κατωτεροτητας...οσο αυτο για την Ευρωπη ναι το ειδα κι εγω γελανε και τα τσιμεντα,πολλα αρπακτικα εκει περα θελουν να αλλοιωσουν την ιστορια και να παρουν το κατιτις...

      Διαγραφή
    21. Συνφυλετιστά Άριε Ευγενή, ο Varg είναι μια διαταραγμένη προσωπικότητα και όπως ανέφερε ένας απο τους ανωτέρω σχολιαστές, θέλει πάντοτε να δημιουργεί εντυπώσεις. Η επιθυμία του να είναι το επίκεντρο, ήταν ίσως και ο βασικότερος λόγος της δολοφονίας του Euronymous, αφού ήθελε να είναι ο "βασιλιάς" της σκηνής.

      Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και να έχει έναν προσωπικό στρατό από "groupie" σχολιαστές και κάποιους διανοητικά καθυστερημένους νορδικιστές που κάνουν "like" σε ότι σχολιάζει, αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζεται τις απόψεις του η πλειονότητα των Βορείων φυλετιστών/ Εθνικοσιαλιστών. Να ξέρεις ότι πολλοί είναι αυτοί που τον "κράζουν" και τον θεωρούν γραφικό.

      Αν θές να διαβάσεις τι πρεσβεύουν σοβαροί Ε/Σ και κατα πόσον θεωρούν τους Έλληνες λαό "μπαστάρδων" σου προτείνω να διαβάσεις μια εξαιρετική συνέντευξη που θα βρείς εδώ : http://mavroskrinos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_17.html

      Διαγραφή
    22. Όλοι αυτοί στο youtube θυμίζουν τους τηλε-ευαγγελιστές των ΗΠΑ. Σωρεία μπουρδολογιών δίχως κανένα νόημα με μοναδικό σκοπό να πουλήσουν.

      Ο Νορδικισμός αποτελεί σύμπλεγμα κατωτερότητος λόγω βαρβάρου παρελθόντος και τίποτεβάλλο.

      Διαγραφή
    23. επισης φιλοι και Ελλην ο τυπας γραφει και κατι βιβλια και οι χαζοι τα αγοραζουν χαχαχαχχαχα αλλα Ελλην δεν ειναι μονο οι Νορδικιστες που εχουν καποια κομπλεξ κατωτεροτητας αλλα και πολλοι αλλοι οπως Αλβανοι που πιστευουν πως ειναι απογονοι απο Ιλλυριος το εφτασαν στους Πελασγους και παει λεγοντας ξερεις ο Μεγας Αλεχανδρος Αλβανος,ο Πύρρος της Ηπείρου Αλβανος και παει λεγοντας...

      Διαγραφή
    24. Ψηθείτε ρε αλάνια να αναβιώσουμε Μεντιτερανισμό να τους πάρουμε τα σώβρακα. Αν μία φυλή έχει το δικαίωμα να θεωρείται ανώτερη τότε αυτή είναι η δικιά μας!

      Διναρίζων Μεσογειακός

      Διαγραφή
    25. Η Μεσογειακή φυλή οφείλει τα μέγιστα να συνεργαστεί την σημερινή εποχή με την Ιρανική. Με τον τροπο αυτό θα ανακτήσει τον ελέγχο της Μεσογείου και δη της Ανατολικής Μεσογείου.

      Μεσογειακοί και Ιρανικοί ήσαν οι μοανδικοί, μαζί με τους Σαχαρίους της Αιγύπτου, που ανέπτυξαν υψηλού επιπέδου πολιτισμό οταν οι Νορδικοί δεν γνώριζαν καν την γεωργία! Σε ημι-βάρβαρη κατάσταση έμειναν μέχρι το 1000μ.Χ. όταν και εκπολιτίσθηκαν μέσω επιγαμιών με τις Βυζαντινές πριγκίπισσες.

      Επαναλαμβάνω ότι το να κατοικούμε στην ίδια ήπειρο δεν λέει κάτι αφού ειδικά οι Μεσογειακοί διαφέρουν τα μέγιστα ψυχικά από τους Νορδικούς. Οι Πέρσες και οι σημερινοί Ιρανοί εν αντιθέσει σέβονται τα μέγιστα την Ελλάδα και την Μεσογειακή κουλτούρα, γνωρίζοντας ότι στην Αρχαιότητα υπήρξαν μονάχα αυτοί και οι Έλληνες, οι οποίοι και τους κατέκτησαν στην τελική.

      Διαγραφή
    26. Το μοναδικό εμποδιο στην συνεργασία αυτή είναι οι ζωώδεις Αρμενοειδείς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι και οφείλουν να υποταχθούν σε μία κοινή Μεσογειακή-Ιρανική διοίκηση. Μεσογειακοί Δυτικά, Ιρανικοί Ανατολικά, έτσι πρέπει η Μικρά Ασία να μοιρασθεί, στην καλλιτέρα περίπτωση.

      Διαγραφή
    27. Φιλε Ελλην συγνωμη κι ολας αλλα τι αξιοθαυμαστο σε συγκριση με τους Αρχαιους Ελληνες δημιουργησαν οι Περσες?την αρχιτεκτονικη τους την σιχαίνομαι...

      Διαγραφή
    28. Πέραν του Ελληνικού, οι μοναδικοί που δημιούργησαν αξιόλογο πολιτισμό με ισχυρή θρησκευτική συνιστώσα (Ζωροαστρισμός) υπήρξαν οι Πέρσες, κατά την κλασσική Αρχαιότητα.

      Οι Πέρσες ήσαν και είναι μεγάλος πολιτισμός.

      Διαγραφή
    29. Εχω διαβασει για τους Κελτες και θα μπορουσα να πω πως μου αρεσει περισσοτερο ο πολιτισμος τους.Εγω σε ρωταω ομως τι δημιουργησαν ωστε να αξιζει σε συγκριση με τους Αρχαιους Ελληνες...

      Διαγραφή
    30. 1. Την έννοια της Οικουμενικής Αυτοκρατορίας με μία κυρίαρχη οντότητα.

      2. Υψηλού επιπέδου πολιτισμό είς ό,τι αφορά τον θρησκευτικό τομέα, τον κρατικό, τον πολεμικό και τον αρχιτεκτονικό.

      Προφανώς και είχαμε μεγάλο πολιτισμό, αλλά δεν υτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι ήσαν σκάρτοι. Οι Κέλτες ούτε καν ενοποιημένο κράτος δεν είχαν. Ιεροσυλία να συγκρίνονται οι Κέλτες με τους Πέρσες. Οι Πέρσες σχεδόν κατέκτησαν την Ελλάδα. Ποίος άλλος έφτασε κοντά σε κάτι τέτοιο; Ουδείς. Να μην τους υποτιμάμε λοιπόν. Η επιρροή των ήτο τόσο οσχυρή που υπήρχε το φαινόμενο του φιλο-Περσισμού σε πλείστες Ελληνικές κρατικές τότε οντότητες. Αντιθέτως προς την ορδή βαρβάρων, τους Κέλτες, ουδεμία φιλο-Κελτική στάση καθίστατο δυνατή.

      Διαγραφή
    31. Διόρθωση:

      Με μία κυρίαρχη ΕΘΝΟΤΗΤΑ.

      Διαγραφή
    32. πολεμικο?χαχααχα διαβασε καλυτερα για τους Περσες και ασε αυτα για την Ελλαδα,εγω διαβασα και πηγαιναν γιουργια σαν τα προβατα ολοι μαζι και τους γλεντουσαν οι Ελληνες και πρωτου πεις για ποιο λογο οι Ελληνες εχαναν τοτε οπως ειπες οι Περσες " Την έννοια της Οικουμενικής Αυτοκρατορίας με μία κυρίαρχη οντότητα." ενω οι Ελληνες με πολεις κρατη επισης πολλες φορες υπηρχαν μιρθοφοροι Ελληνες με τους Περσες ή ακομη και συνεργασιες.Οταν ομως οι Ελληνες ενωθηκαν αστο για τους Περσες τι εγινε γελαγαν και τα τσιμεντα,τελος για την αρχιτεκτονικη την εχεις δει?σοβαρα σου αρεσει....?

      Διαγραφή
    33. Με μία κυρίαρχη Εθνότητα, έκανα διόρθωση.

      Ενώ οι Πέρσες ως κυρίως Ιρανικοί είναι πολεμικοί φυλετικά οι ορδές Αρμενοειδών που πολεμούσαν με το ζόρι τους Έλληνες δεν ησαν.

      Ενα από τα 7 θύαματα του αρχαίου κόσμου ήσαν οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας. Οι Έλληνες όταν κατέλαβαν την Βαβυλώνα θαμπώθηκαν από το μεγαλείο της.

      Διαγραφή
    34. Λοιπον...Ποιος καθεται και βλεπει τα βιντεο αυτου του Βαργκ? Ρε παιδια, οποιοσδηποτε σοβαρος γενετιστης,ιστορικος ή ανθρωπολογος ακουσει τις θεωριες του θα γελασει το λιγοτερο.Πραγματικα τι να πρωτοσχολιασει κανεις.Οταν τυφλος οδηγει τυφλο αμφοτεροι θα πεσουν.Πραγματικα, και μονο που αφιερωνεται χρονο για αυτον, αδικα τον σπαταλατε.Χωρις πλακα, τι να πρωτοσχολιασει κανεις για αυτον και τις αντιεπιστημονικες θεωριες του.
      Υ.Γ: Ελλην, θα συμφωνισω μαζι σου στην επιδιωξη συμμαχιας με τους Περσες(Ιρανους) καθως ειναι διαχρονικα η ισχυροτερη δυναμη στην Μεση Ανατολη.Αλλα, πρεπει να λαβουμε υποψην την ιστορια.Και η ιστορια διδασκει οτι ποτε δεν υπηρξαμε συμμαχοι, και πιστευω οτι ουτε θα υπαρξουμε,ακριβως λογω του διαφορετικου ψυχισμου πρωτον, και δευτερον, λογω των αντικρουομενων συμφεροντων.Για να υπαρξει συμμαχια πρεπει να υπαρχουν κοινα συμφεροντα.Για τον πολιτισμο τους, οι Περσες ουσιαστικα δεν εκαναν τιποτα.Μεχρι και οι κρεμαστοι κηποι απο Ελληνα αχιτεκτονα εγιναν.Ηταν τυχεροι που διεθεταν τεραστιες πηγες πλουτου, κατι το οποιο τους επετρεψε να χρηματισουν τους καλυτερους τεχνιτες.Η Ελλαδα αυτη την στιγμη πρεπει να επιδιωξη συμμαχια με ομοδοξους Σλαβους λογω του φιλελληνικου τους αισθηματος και των κοινων συμφεροντων.

      Διαγραφή
    35. Τυρταιος να εισαι σιγουρος χαχχαχαχαχα ".Η Ελλαδα αυτη την στιγμη πρεπει να επιδιωξη συμμαχια με ομοδοξους Σλαβους λογω του φιλελληνικου τους αισθηματος" "των κοινων συμφεροντων" ποιους ακριβως εννοεις? Βουλγαρος αποκλειεται!Σκοπιανους?Αποκλειεται!Σερβους? αστα βραστα διαβασε λιγο ιστορια και θα δεις ποσο φιλικοι ηταν με τους Ελληνες μη ξεχνας μια φορα κι εναν καιρο οι Σερβοι ειχαν στειλει στρατο στους Οθωμανους και πολεμουσαν τους Ελληνες,επισης πολλοι σερβοι ειναι εθνικιστες του πανσλαβισμου με λιγα λογια Βουλγαροι και Σκοπια!!!σταματα να εχεις οφθολμαπατες.

      Διαγραφή
    36. τυρταιος πρεπει να το καταλαβεις και εσυ και οι υπολοιπο Ελληνες εθνικιστες πως οι Ελληνες ειναι μονοι τους ή θα μπορουσαν να κανουν σχεση μονο με τους Νοτιο Ιταλους,Σικελια ή με λιγους φιλελληνες αλλα μεχρι εκει απο εκει και περα ειναι τελειως μονοι τους!Ενα καλο παραδειγμα ειναι οι Εβραιοι ειναι μονοι τους αλλα ολους τους παιζουν στα δαχτυλα τους ενας λογος για αυτο ειναι λογω της διασπορας αλλα και πριν δημιουργηθει το Ισραηλ ηταν "απατροις" και αυτο τους βοηθησε γιατι δεν ειχαν να φοβηθουν και τιποτα αλλα ακομη και σημερα που υπαρχει το Ισραηλ εχουν την διασπορα τους και ειναι κομπλε μην ξεχνας ειναι "πολυ" ενωμενοι!!!

      Διαγραφή
    37. Ρε παιδια, τι δεν καταλαβαινετε απο το "ομοδοξους".Πραγματικα, απο κοινα συμφεροντα αυτη την στιγμη, η Σερβια ειναι το μοναδικο κρατος που εχουμε τοσα κοινα.Σκεφτειτε μονο τι επιδιωκει η Σερβια οσον αφορα Αλβανια και Σκοπια.Μην λετε ανοησιες.

      Διαγραφή
    38. Οσον αφορα αυτο που λες για Πανσλαβισμο...Αυττην στιγμη αν σε ακουσει καποιος να λες για τους Σερβους ειδικα, οτι ειναι εχθρικα διακειμενοι μαζι μας, και οχι με Σκοπια και Βουλγαρια, θα γελασει.Μας συμφερει μια δυνατη Σερβια στα βορεια μας.Οι Βουλγαροι αυτη την στιγμη δεν αποτελουν κινδυνο για εμας.

      Διαγραφή
    39. οι σκοπιανοι σλαβοι δεν ειναι? θες να μου πεις θα χαλαγε στους Σερβους να εχουν ολη τη Μακεδονια δικη τους?αμα μιλαμε μονο για το Κοσοβο ενταξει τοτε αλλα ποτε δεν ξερεις φιλε μιλαω για πισωπλατο χτυπημα...εγω παντως δεν τους πολυ εμπιστευομαι τους Σερβους κραταω καποιες επιφυλαξεις.

      Διαγραφή
    40. Φιλε μου οι Σκοπιανοι ειναι γυρω στο 64% Σλαβοι.Το υπολοιπο ποσοστο αποτελειται απο αλλους, οπως Αλβανους,Τουρκους,Ελληνες,γυφτους,Σερβους και Βοσνιους.Οι Σερβοι δεν εχουν καμια διαθεση να παρουν την Μακεδονια.Ποτε δεν τους ενδιεφερε.Τους ενδιαφερει μια ισχυρη Νοτιοσλαβικη κυβερνηση.Αν ειναι να μιλαμε για το τι πιστευουμε,τι διαισθανομαστε ή τι μας φαινεται οτι θα γινει το χασαμε το παιχνιδι.

      Διαγραφή
    41. Μισῶ καὶ καταριέμαι τὸν Βίκερνες (ΑΡΙΟΣ ΕΥΓΕΝΗΣ)10 Μαΐου 2017 στις 11:32 μ.μ.

      Σας είχα πει εδώ πως όσο η Βάργκαινα τον επαιρνε χθες (τον ύπνο), είχα αφήσει πολλές φορές ένα σχόλιο που πήρε αρκετά λάικ, και το οποίο είχε μεν εριστικό τόνο (το έγραψα εν βρασμω) αλλα ήταν μια σύνοψη της πουστιάς που έπαιξε (και σας περιέγραψα παραπάνω).

      Hahahaha!!! VARG YOU ARE LITERALLY A FAGGOT!!! Someone brought a very good argument against your whole syllogism mentioning Otzi the Iceman. You said about an alleged intermix between Africans and Europeans before 40.000. I wrote a comment asking you to prove why Neanderthals were only blue eyed and why you consider Homo Sapiens as Negroes. You didn't answer. Then the first one who started the discussion transferred a comment (OF THE SAME COMMENT SECTION) from another youtuber advocating about the Otzi's mummy and bringing some details on that. He transferred that because you erased it! (somehow it appeared in his notifications probably). And the even more amusing is that another youtuber came then and telling that you have blocked him when he had brought arguments against your statement about "Nordic Hellas". And for the end, you wrote this: "Listen here retards. I have not removed your comments or blocked you. You think you would have your comments here if I did/had? Fucking Mr. Montanus people...'" AND WHAT THEN? YOU REMOVED THE WHOLE COMMENT SECTION!!! YOU ARE AN ARROGANT CUNT ERASING COMMENTS WITH CLUES BECAUSE, LIKE A GREAT SISSY YOU ARE, YOU CAN NOT ANSWER hahahahahahahahahaha!!! This is your Varg you sheep following him. A lunatic he is. No doubt about that.

      Η τρελή Νορβηγίδα το είδε. Είδατε το τελευταίο βίντεο?
      Proof that Varg is CENSORING People!

      Ασχολείται μ' αυτό το θέμα! Μένει μόνο στο "varg is literally a faggot" και δεν σχολιάζει τα άλλα αφήνοντας την εντύπωση οτι ναι μεν σβήνει σχόλια αλλά μόνο εκείνα που είναι υβριστικά και τρολάρουν. ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΑΔΕΡΦΑΡΑ.

      Μπείτε κι εσείς και κάντε τον ρόμπα.
      Εγώ θα ετοιμάσω βιντεάκι.
      (Το κακό είναι ότι είμαι τελείως ερασιτέχης και έχω μόνο το windows movie player, oπότε δεν θα γίνει όπως θα το 'θελα και το φαντάζομαι αλλά όσο οι περιορισμένες επ'αυτού δυνατότητές μου μού επιτρέπουν).



      Διαγραφή
    42. Οσο για τις σχεσεις Ελλαδος-Σερβιας, το αφηνω ασχολιαστο.Μου λες διαβασε ιστορια φιλε.Αν διαβασω ομως ιστορια, αποδεικνυει οτι απο την ανακηρυξη της ανεξαρτησιας τους τον 12ο αιωνα και μετα τους κατακτητικους τους πολεμους, οι σχεσεις μας ηταν ανεκαθεν φιλικες.Σου υπενθυμιζω τον ΄Β Βαλκανικο Πολεμο.Σου υπενθυμιζω την θεση της Σερβιας σχετικα με την ονομασια των Σκοπιων.Στην ελληνικη επανασταση που λες οι Σερβοι που ηρθαν να βοηθησουν ηταν πολλοι.Σου υπενθυμιζω οτι Σερβοι αποπειραθηκαν να αποσπασουν τον Ρηγα Φεραιο απο τους Τουρκους.

      Διαγραφή
    43. Ρε Τυρταίε ναι και τί με αυτό;

      Δεν υπάρχουν πουθενά φίλοι. Αλλά, είναι οι μοναδικοί μας σύμμαχοι στα Βαλκάνια έναντι Αλβανών, Σκοπιανώμ και Βούλγαρων.

      Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φιλος μου. Έτσι νικησαμε την Βουλγαρία το 1913, παρότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο Σερβικός στρατός. Χάριν αυτής της Ελληνο-Σερβικής νίκης έχουμε σήμερα την Δυτική Θράκη και η Βουγαρία δεν έχει έξοδο στο Αιγαίο.

      Διαγραφή
    44. Ελλην χαιρομαι που δεν εχεις κι εσυ οφθολμαπατες σαν τον Τυρταιο και παρα πολλους Ελληνες εθνικιστες για να μην πω ολους!Οι Ελληνες "αδελφικες" σχεσεις θα μπορουσαν να κανουν μονο με Νοτιο Ιταλους+Σικελια και τιποτα φιλελληνες."Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φιλος μου" συμφωνω!Επισης πολλοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι Ελληνες σαν ανθρωποι ειναι τελειως μονοι τους,ναι μεν οι Σλαβοι μπορει να τσακωνονται μεταξυ τους αλλα τουλαχιστον μπορουν να ενωθουν και ολοι οι Σλαβοι αριθμουν 350εκ.Οποιος διαβασει ιστορια θα δει οτι οι Ελληνες στην ουσια παντα ηταν μονοι, υπαρχουν οι Σλαβοι 350εκ,Λατινοι,Γερμανικοι,Κελτες,Ιβηρες θελω να πω πανω κατω εχουν πολλους κοινους δεσμους και μπορους ευκολα να "αδελφοποιηθουν" ενω Ελληνες ειναι μονο 7.5εκ Ελλαδα και αμα βαλεις ολο τον κοσμο καπου 10-13εκ.Μετα η Ελλαδα μπορει να ειναι πανεμορφη χωρα αλλα δυστυχως βρισκεται στο κεντρο "ολων" των πολιτισμων δηλαδη Ευρωπη,Ασια,Αφρικη βρισκεται αναμεσα επισης στις παγκοσμιες θρησκειες(Χριστιανισμος,Ισλαμ) επισης βρισκεται αναμεσα απο "ολες" τις φυλες βρισκεται στο σταυροδρομι μεταναστευτικων ροων,θελω να πω οτι αμα διαβασεις Ελληνικη ιστορια θα δεις οτι οι Αρχαιοι Ελληνες εδιναν μια ζωη μαχες οπως και μεχρι το 1821,1900++, κλπ...μετα η Ελλαδα βρισκεται σε εχθρικες χωρες και με επεκτατικες βλεψεις(Αλβανοι,Σκοπια,Βουλγαροι,Τουρκοι) δικη μου γνωμη οι Ελληνες θα μπορουσαμε να εχουμε "ησυχο" το κεφαλι μας μονο εαν λειτουργουσαμε "σαν" τους Εβραιους!μονοι τους ειναι αλλα ολους τους παιζουν στα δαχτυλα.Επισης απο την ιστορια καμια χωρα μεχρι στιγμης δεν φανηκε φιλελληνικη και πρωτου πεις κατι οτι ολοι ειμαστε λευκοι μπλα μπλα μπλα φιλιες μεταξυ κρατων δεν υπαρχουν,υπαρχουν μονο συμφεροντα και δυστυχως η Ελλαδα βρισκεται αναμεσα σε αρπακτικα...

      Διαγραφή
    45. δυστυχως οι πλειοψηφεια την Ελληνων Εθνικιστων/Πατριωτων ειναι προσκυνημενοι περιμενουν απο αλλους και εχουν πολλες οφθολμαπατες που βαζιζονται κυριως στον Χριστιανισμο για παραδειμα επειδη η Ρωσια ειναι Ορθοδοξη χωρα και το ιδιο η Ελλαδα το ξανο γενος μαζι με τον Πουτιν θα ερθουν να μας σωσουν και γενικα οχι μονο αυτο αλλα αυτο ειναι ενα απο τα καλυτερα παραδειγματα,ο Θεος εχει για ολους,Θα μας βοηθησει η Παναγια,ο Χριστος,τα ορθοδοξα αδερφια μας οι Σερβοι πιστευω καταλαβενεται τι λεω...

      Διαγραφή
    46. Ελλην το ιδιο πραμα λεμε.Οτι αυτη την στιγμη πρεπει να αφοσιωθουμε οσον αφορα τα Βαλκανια, στην Σερβια.Στις διεθνεις σχεσεις αυτο που πρεπει να λαμβανεται υποψην ειναι το συμφερον,Ακριβως για αυτο τον λογο,επειδη εχουμε κοινα συμφεροντα.Ανωνυμε 5:46, ειπα εγω οτι οι Ελληνες εχουν παρεα? Οτι δεν ειναι μονοι? Ακριβως για αυτο πρεπει να επιδιωκουμε συμμαχιες.Διχως συμμαχιες δεν πας πουθενα.Μυαλο εχεις.Στα Βαλκανια σκεψου με ποιους εχουμε κοινα συμφεροντα.Οσο για τον 5:53, φιλε αντι να κοιταξεις τους λογους που παραθετω, και να πεις που κανω λαθος, καθεσαι και λες για ξανθα γενη.Γιατι εχετε την ταση να διαστρεβλωνετε τα λογια οταν διαφωνειτε? Δηλαδη θες να πεις οτι δεν εχουμε κοινα συμφεροντα με Σερβια?Μου αρεσει που εβγαλες και συμπερασμα για τον λογο που υποστηριζω αυτη την αποψη.

      Διαγραφή
    47. Τυρταιος ειπα εγω οτι δεν εχουμε κοινα συμφεροντα με την Σερβια?το μεγαλυτερο προβλημα της Ελλαδας ειναι η Τουρκια και Αλβανια ενας λογος που ειναι η Αλβανια ειναι γιατι στην Ελλαδα ζουνε καπου 1κ Αλβανοι και αμα δεν ζουνε τοσοι βαλε 800χιλ-900χιλ, επισης στην Ελλαδα ζουνε και καπου 3-4εκ Αφρο-Ασιατες μουσουλμανοι η Δυτικη Θρακη εχει ηδη προβλημα...οπως καλαταβαινεις αλλο να περιμενεις τους Αλβανους στα συνορα και αλλο να σε πολαμενε απο μεσα.Τελος δεν θα ηταν δυσκολο για την Τουρκια να το παιξει προστατρια των μουσουλμανων της Ελλαδας+μειονοτητα Θρακης και να βαλει τους Αλβανους να πολεμησουνε με Ανταλλαγμα κατι.Το θεμα ειναι οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να τα βγαλει περα μονη της παρα πολυ ανετα αν δεν ζουσαν στην Ελλαδα Αλβανοι και Μουσουλμανοι...οποτε και με τους Σερβους να γινει κατι παλι ειναι πολυ δυσκολο...

      Διαγραφή
    48. εμενα προσωπικα δεν με νοιαζουν ουτε οι Αλβανοι ουτε οι Σκοπιανοι ουτε οι Βουλγαροι εμενα με νοιαζει το δημογραφικο προβλημα της Ελλαδας.Γνωμη μου οτι στην Ελλαδα και 5εκ Ελληνες να ζουσαν και κανενας αλλος ή μια μικρη μειονοτητα Ευρωπαιων πχ. Ισπανοι,Ιταλοι,Γαλλοι κλπ... τα εβγαζε "ανετα" περα με ολες αυτες τις χωρες,σιγουρα θα επρεπε να ειχαμε καποιες επιφυλαξεις αλλα τελος παντων οποτε οπως καταλαβαινεις το προβλημα ειναι ακομα πιο ριζικο και ειναι μεσα στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
  3. Ο πίνακας που έβαλε ο διαχειριστής είναι φράγκικος και δείχνει τους αρχαίους Έλληνες ξανθούς και καστανόξανθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε ποιον φυλετικο τυπο ανοικει αυτος ο βαρεμενος απτην μοιρα βιαστης?

    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/elas-viastis708.jpg?itok=wYvPoPz7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεσογειακος ή αρμενοειδης;

    https://www.google.gr/search?q=%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%91%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiK6pyFmOTTAhVHXiwKHRsFACwQ_AUICigB&biw=1920&bih=916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διναρο-μεσογειακός.
      https://i.ytimg.com/vi/c20m5E1vI38/maxresdefault.jpg

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακός-Αρμενοειδής

      Διαγραφή
    3. που ειδες το αρμενοειδες ΚΠ?

      Διαγραφή
    4. Στην περιοχή των ματιών, στην μύτη, στα χείλη (αν και ο Μεσογειακός έχει και αυτός έντονα χείλη αλλά όχι σαν του Αρμ.) και στην πάνω μεριά του μετώπου, καθώς και στο ότι ένας καθαρός Μεσογειακός θα είχε λίγο πιο στενό και πιο χαμαίκρανο κυρίως μέτωπο.

      Εδώ φαίνεται καλλίτερα η Αρμενοειδή του επίδραση:

      http://oroskopos.tv/contentfiles/extsources/atif1rckrei9zqljpmak.jpg

      Διαγραφή
    5. Οι Αρμενοειδείς δε έχουν συχνά μία σκιά κάτω από τα βλέφαρά τους, στα μάτια τους σαν αυτόν.

      Διαγραφή
    6. Το μούσι επίσης πιο πολύ σε Αρμενοειδή παρά σε Μεσογειακό ταιριάζει γιατί είναι πιο κατσαρό.

      Διαγραφή
    7. πως ειναι το μουσι των μεσογειακων? εχεις παραδειγμα?

      Η σκια κατω απο τα ματια εμφανιζεται ετσι και αλλιως σε αρκετους οταν μεγαλωνουν αλλα θα συμφωνησω οχι σε ολους. Εχει να κανει και με τις κογχες, ειναι οντως γνωρισμα αρμενοειδους αυτο?

      Θα συμφωνησω για χιλια και μετωπο, δεν μπορουν ομως να εμφανιστουν και σε διναρικους ετσι?

      φερνει λιγο σε ανατολη, ειναι καπως μαυριδερος. Του λειπει κατι "αγνο" για να φαινεται 100% μεσογειακος.

      Διαγραφή
    8. επισης ΚΠ, αυτος σε ποιον τυπο ανοικει, στην παρακατω ειναι σε ουδετερη εκφραση, στην 2η κανει γκριματσα.

      https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/1743723_10202847533691467_1391776205_n.jpg?oh=9bade40508f498f1655402996cbf1b21&oe=59839605

      https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16473103_1322313707829252_7228380653791086594_n.jpg?oh=455650041b7ab89914e0742f08dcffcb&oe=59753731

      Διαγραφή
    9. Δεν έχει πλατυϊνία άρα δεν πρέπει να είναι υπερ-βραχυκέφαλος, δεν έχει μεγάλη οπισθομετωπία, δεν έχει "εξαφανισμένο" σαγόνι, δεν έχει περιττά σαρκώδη σώματα στο πρόσωπο (σχηματισμός σημιτικού χαμογέλου), δεν έχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των οφθαλμών.
      Όμως, πρέπει σώνει και καλά να είναι αρμενοειδής, επειδή έχει μεγάλη μύτη. Πως σας φαίνεται που απαντάται στο τρολλ που όλη την ώρα ρωτά για αρμενοειδείς, τη Meltem, τον Μεϊμαράκη κλπ; Σας χορεύει καλά!

      Διαγραφή
    10. Οντως δεν τα εχει ολα αυτα αλλα κατι φαινεται εκτος ρε φιλε.. μπορεις να καταλαβεις τι ειναι αυτο? Γιατι αλλωστε αυτος ειναι ο ολος λογος αυτης της σηζητησης, φαινεται μεσογειακος αλλα "κατι" δεν παει καλα...

      Το χαμογελο παντως σημτιζει λιγο..

      Διαγραφή
    11. Οι διναρο-μεσογειακοί και οι εκδιναρισμένοι γενικότερα (δηλ, είτε μιλάμε για διναρική επίδραση είτε για αρμενοειδή) δεν είναι πάντοτε κατασταλλαγμένοι φαινότυποι. Κάτι που δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζεται στις πλείστες των περιπτώσεων με σαφήνεια κάποια στοιχεία που βοηθούν να εξακριβωθεί η αντίστοιχη επίδραση.

      Συμβαίνει με την αρμενοειδή επιρροή, διότι πρόκειται για αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατων μίξεων.
      Για παράδειγμα οι καυκάσιοι (mtebid, αλπικο-βαλτική πρόσμιξη με αρμενοειδή, ορισμένες φορές και με διναρική και ιρανική) δεν μοιάζουν τόσο με τον κλασσικό μεσανατολίτη αρμενοειδή (assyroid) κι αντιστοίχως σχηματίζουν το δικό τους φάσμα. Ομοίως και οι anatolid (δολιχοκέφαλοι -ευρωπαϊκοί και μη- με αρμενοειδή). Παρόλα αυτά, η αρμενοειδής επίδραση είναι σαφής και δεν στηρίζεται αποκλειστικά στη γεωγραφική εγγύτητα και τις ιστορικές μετακινήσεις, αλλά έχει και συνδυασμό ανθρωπολογικών ενδείξεων, όπως οι παραπάνω που ανέφερα.
      Ο πιο πάνω εικονιζόμενος λοιπόν, δεν φαίνεται να έχει κανένα τυπικό αρμενοειδές χαρακτηριστικό πέραν του μήκους της μύτης του και μιας ελαφράς υψικρανίας (που συνηθίζεται αρκετές φορές και σε δολιχοκέφαλους φαινοτύπους).

      Από την άλλη η διναρική επίδραση δεν είναι πάντα καταλυτική κι γι' αυτό ακριβώς έχει μικρότερο εύρος επιδράσεων. Μπορεί δηλαδή, κάποιος να φέρει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του φαινότυπού του, και μάλιστα τονισμένα, αλλά μόνο ένα που να παραπέμπει στον διναρικό.
      Αυτό συμβαίνει διότι πρόκειται για περιορισμένη μίξη, μεταξύ ενός συγκεκριμένου φαινότυπου και σε κάποιο βαθμό του διναρικού. Εν αντιθέσει με την αρμενοειδή επίδραση, που εξαιτίας του ότι φέρει πολλά και διαφορετικά στοιχεία από άλλους φαινότυπους που οδήγησαν στον σχηματισμό του, παρουσιάζει περισσότερα του ενός με αποτέλεσμα η επίδραση να είναι "πολύπλευρή".

      Επί παραδείγματι, αν ακολουθήσουμε τη λογική "έχει λίγο παχύτερα χείλη, κατσαρό τρίχωμα, μακρύτερη μύτη και κάτι στα μάτια" όπως παρατηρεί ο Κ/Π, τότε κι ο ακόλουθος θα ήταν... αρμενοειδής!
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Vlad_Tepes_002.jpg/1200px-Vlad_Tepes_002.jpg

      Διαγραφή
    12. Οι Διναρικοί δεν έχουν την αντίστοιχη "σκιά" των Αρμενοειδών στα μάτια, τα χείλη τους είναι πολύ πιο λεπτά, η μύτη τους είναι οστέινη και όχι σαρκώδης(!), επιτέλους καταλάβετε την διαφορά Αρμενοειδούς και Διναρικής μύτης. Η Διναρική είναι μακρυά και κοκκάλινη, η Αρμενοειδής είναι γαμψή και σαρκώδης ενώ κάνει πολύ μεγαλύτερη καμπύλη πιο ψηλά από ότι η Διναρική μύτη.

      Το κατσαρό τρίχωμα επ'ουδενί ανώνυμε 11:37 δεν αποτελεί γνώρισμα...Διναρικό! Οι Διναρικοί έχουν ελάχιστη τριχοφυΐα και πολύ συχνά φαλάκρα.

      Ο Βλαδήμιρος Τεπες καραμπάμ κάνει ότι είναι Διναρικός.

      Διαγραφή
    13. Επίσης γα Διναρικά μάτια είναι πολύ πιο μικρά από ότι των Αρμενοειδών.

      Δεν δύναται ενας καλός γνώστης να μπερδευτεί.

      Διαγραφή
    14. Επίσης ο Τέπες έχει τριγωνικό καθαρά διναρικό προσωπο και ανοιχτά βλέφαρα.

      Οι Αρμενοειδείς έχουν βαρυά βλεφαρα και συχνά πρόσωπο με χαλαρές ίνες εάν έχουν και Αλπικοί επίδραση. Καμία σχέση.

      Σταματήστε εν ολίγοις να κακολογείτε τους άλλους όταν δεν έχετε επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    15. Ο καλός γνώστης...είσαι εσύ Κ/Πολίτη;
      Εδώ γελάμε...

      Διαγραφή
    16. Στον πίνακα του Τέπες, βλέπουμε ένα πρόσωπο με μεγάλα μάτια βαθύτερα τοποθετημένα, βαριά βλέφαρα και γεμάτα μάγουλα που κάτω από τις βλεφαρίδες σχηματίζουν ίνες, σαρκώδη χείλη, πλούσια κατσαρά μαλλιά. Περαιτέρω, τριγωνικό πρόσωπο, μεγάλη μύτη με κάποια υποψία πως είναι οστέινη κι πηγούνι που προεξέχει αρκετά, που είναι όντως διναρικά στοιχεία.
      Δηλαδή με βάση τα παραπάνω που γράφεις Κ/Π θα έπρεπε να έλεγες ..."κάτι δεν πάει καλά με τον Βλάντ, δεν είναι μόνο διναρικός, επιτέλους καταλάβετε τις διαφορές για να διακρίνετε ότι είναι και αρμενοειδής!"

      Διαγραφή
  6. Το ξανθό χρώμα μαλλιών οι Έλληνες, όπως και όλοι οι Μεσογειακοί λαοί της Ευρώπης, το θεωρούν θηλυπρεπές. Δεν συνηθίζεται οι άνδρες να βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, αλλά οι γυναίκες, σαν να τους λένε οι Μεσογειακοί, θα σας πηδήξουμε τις γυναίκες, ενώ σχεδόν ποτέ οι βόρειες Ευρωπαίες δεν βάφουν τα μαλλιά τους σκούρα, σαν να ομολογούν οι βόρειοι ότι εμείς δεν μπορούμε να σας πηδήξουμε τις γυναίκες. Οι βόρεια ξανθιά γυναίκα έχει ως όνειρο τον Μεσογειακό άνδρα, ενώ τον βόρειο τον θεωρεί ως έχων μέτριες ερωτικές και συναισθηματικές επιδόσεις, κάτι που ισχύει, μιας και είναι ψυχρός ως χαρακτήρας, τον θεωρεί από μέτριο ως αδιάφορο και θηλυπρεπή. Οι Έλληνες μικτής Ελληνικής-Βόρειας Ευρωπαϊκής καταγωγής είναι συνήθως από μητέρα βόρεια και πατέρα Έλληνα, δεν το βλέπουν καλά οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι νότιοι, ο πατέρας να είναι βόρειος και η μάνα νότια. Έχει μία βάσει και η απέχθεια που νιώθουν οι Βόρειοι για τους Μεσογειακούς, σου λέει, οι γυναίκες μας ονειρεύονται όλες εσάς, αν τις πηδήξετε τι θα μείνει απ΄την φυλή μας; Φυλαχτείτε Νόρδοι από τα Μεσογειακά παλαμάρια, γιατί ερχόμαστε φουριόζοι και οι γυναίκες σας είναι με τα πόδια ορθάνοιχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα αστες φιλε τις Βορρειες τωρα εχουν απο Μεση Ανατολη και Αφρικη μερια...αλλα να λεμε και την αληθεια μην ξεχνας και οτι πολλες νοτιοευρωπαιες πανε με αφρικανους και μεσοανατολιτες κυριως Ισπανιδες και Ιταλιδες...

      Διαγραφή
    2. Η Ισπανία ειδικά έχει πέσει σε μία σοσιαλδημοκρατική και μαρξιστική χαβούζα. Ο πιο...""Εθνικιστικός"" θεωρείται ο Ραχόι!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα και θεωρω πως οι Ιρανοι ειναι παραδειγμα για εμας φανατικοι εθνικιστες υπερηφανη για την φυλη τους (μην ξεχναμε οι Κουρδοι πρωτα ξαδερφια τους ειναι)υπερμαχοι της εθνικης κυριαρχιας και θρησκοι Υγ
      Εδω ειναι αδερφος μου ο Βαλαντης σε ποιο φαινοτυπο ανοικει αδερφε ?

      https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10202364426547767&id=1705650950&set=a.1176520388928.19868.1705650950&source=56

      Διαγραφή
    4. Αλπικός είναι κυρίως με μάλλον Διναρική (και όχι Αρμενοειδή) επίδραση.

      Τώρα που σαι ξαναβλέπω καλλίτερα από φβ μου φαίνεσαι ΚΜ με Διναρική επίδραση Οριτζιναλιστή. Ειδικά τα κοκκινωπά σου γένια σε μία φώτο με τον αδερφό σου είναι δείγμα αυτού. Πριν δεν είχα φβ και δεν μπορούσα να δω καλά τις φώτο.

      Διαγραφή
    5. Η κλίση σου δε για επαγγέλματα πρακτικού τύπου σαν την μαγειρική, είναι να ξέρεις χαρακτηριστικό τυπικό των ΚΜ, τους αρέσουν πολύ τα πρακτικά πράγματα.

      Εμένα μ'αρέσει να συναρμολογώ διάφορα, π.χ.

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι ετσυ ισως απτον φωτισμο της φωτο φαινονται κοκκινα κληση πως καστανο εχουνε
      Τωρα για τα κοκκινωπα δεν ξερω απο που δειχνει διναρικοτητα αυτο ( ? )
      Υγ
      Δουλευω μαγειρας εχω σπουδασει οικονομικα

      Διαγραφή
    7. Στείλε και στον διαχειριστή να σου πει την γνώμη του.

      Διαγραφή
  7. Ο διναρι-μεσογειακος τυπος τι ψυχικα γνωρισματα εχει? Εχω παρατηρησει οτι ολοι οι διναρικοι που εχω γνωρισει δεν ειναι απαραιτητα κακοι ανθρωποι αλλα εχουν μια "σκληραδα" και ποτε δεν ειναι μαλθακοι. Η γιαγια μου απο σοι πληρως διναρικων και ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα, πολυ τετραγωνη για γυναικα και λογικη.

    Εγω ειμαι κατα 90%+ μεσογειακος με ψυγματα διναρικοτητας (π.χ. αντι για χαμαικρανια, το μετωπο μου ειναι πιο ψηλο απο ενος 100% μεσογειακου και η μυτη μου παρολο ισια, εχει το ασθενες κοκκαλακι (ρινικο οστο) των διναρικων αλλα μιλαμε για πολυ ασθενες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι ο 1:19, ο μεγας αλεξανδρος διναρο-μεσογειακος?

    https://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/Alexander_the_Great.jpg

    ρωταω γιατι ειμαστε ιδιοι σε αυτη την απεικονιση (Οκ τα ματια δεν ειναι τοσο τεραστια αλλα το σχημα ιδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μεσογιακός τύπος έχει κάποια κοινά ή συγκένια με αραβικούς τύπους και νέγρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι το περίφημο ψηφιδωτό της Πομποιήας,όπου ο Αλέξανδρος απεικονίζεται ως Μεσογειακός,και όχι διναρο-μεσογειακός.Το εν λόγω ψηφιδωτό είναι αρκετά μεταγενέστερο από την εποχή που έζησε ο Αλέξανδρος και μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Όμως, έχουν σωθεί ρωμαϊκά αντίγραφα, προτομές του Αλεξάνδρου από τον προσωπικό του γλύπτη,τον Λύσιππο,όπου ο Αλέξανδρος φαίνεται σίγουρα να είναι κυρίως Μεσογειακός.Εξάλλου αν πληροφορηθεί κάποιος για το βίο του,τις ασχολίες του,την προσωπικότητα του και τα ψυχικά του γνωρίσματα,μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα αυτά περιγράφουν την ψυχοσύνθεση ενός Μεσογειακού φυλετικού τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με αυτη την ερμηνεια ειμαι πληρως μεσογειακος.

      Διαγραφή
    2. Διόλου απίθανο.Το ρινικό οστό στη μέση της μύτης, το εμφανίζουν και οι Μεσογειακοί,χωρίς να έχουν απαραίτητα "διναρική επίδραση". Ο εκδιναρισμός εξάλλου,δεν προκύπτει μόνο από τη μύτη,όπως λανθασμένα θεωρούν κάποιοι,αλλά κυρίως από άλλα διναρικά χαρακτηριστικά,όπως το σκληρό πηγούνι,το σκληρό βλέμμα,τα πεταχτά μυτερά αυτιά.
      Όπως έχει τονίσει και ο διαχειριστής,το πόσο ίσια είναι η μύτη,το καταλαβαίνουμε από την απόληξη της, δηλαδή από το αν καταλήγει ίσια ή γαμψή.Πολλοί που έχουν το περιβόητο ρινικό οστό,η μύτη τους καταλήγει ίσια,και δεν έχουν τίποτα το διναρικό!
      Αλλά και αν είναι ελαφρώς κυρτή ως προς την κατάληξη,πάλι δε σημαίνει ότι υπάρχει οπωσδήποτε διναρική επίδραση, αφού και άλλοι φυλετικοί τύποι εμφανίζουν τέτοια μύτη, και όπως είπαμε,ο εκδιναρισμός δεν προκύπτει μόνο από τη μύτη,αλλά και από άλλα γνωρίσματα.

      Διαγραφή
    3. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ομοιάζει στην προτομή του τον Μάρκο Αντώνιο.

      Αμφότεροι φαίνονται Διναρομεσογειακοί.

      Διαγραφή
    4. Ελλην η Κλεοπατρα τι ηταν? Μεσογειακη? κοιτουσα την προτομη της και η μυτη μου φαινεται λιγο "παραξενη"...

      Διαγραφή
    5. Άρχισε τα καραγκιοζιλίκια πάλι ο πολίτης...

      Διαγραφή
    6. Για να δούμε τί "καραγκιοζιλίκια" λέει ο ΚΠολίτης, σύμφωνα με το γνωστό ανώνυμο τρολλ που έχει πάθει ψύχωση μαζί μου και με τον Κιτσίκη.

      Μάρκος Αντώνιος:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Antony#/media/File:M_Antonius_modified.png

      Μέγας Αλέξανδρος:

      https://i.ytimg.com/vi/ORrtZbEMbwY/maxresdefault.jpg

      και η αρχαία προτομή του Λυσίππου

      http://www.historyofmacedonia.org/AncientMacedonia/images/alexander_louvre3.jpg

      και μία ακόμη του Λυσίππου

      http://www.crystalinks.com/july20alexander1.jpg

      Όποιος δεν γνωρίζει ανθρωπολογία δεν δθναται να δει και την ομοιότητα.

      Διαγραφή
    7. απλως Ελλην κοιταω την μυτη της και μου φαινεται λιγο "περιεργη"

      Διαγραφή
    8. Φαίνεται ναι, αλλά δεν ξέρω εάν μπορούμε μονάχα λόγω μύτης να την βγάλουμε Μεσογειακή με Οριενταλική(;) επίδραση. Δηλαδή εάν όντως ήταν έτσι η μύτη της τότε έχει μάλλον είτε Οριενταλική είτε Σαχάρια επίδραση, καθώς ο Σαχάριος φαινότυπος συναντάται πολύ συχνά στην Αίγυπτο. Τα μάτια βάσει της προτομής της επίσης φαίνονται μικρά και τείνουν αμυγδαλωτά κάπως.

      Διαγραφή
    9. φιλε ελλην αλλα πως και την αφησαν να μεινει εγκυος απο Ρωμαιους και οχι Ελληνες?Ελληνιδα δεν ηταν και ανηκε επισης στην δυναστεία των πτολεμαίων?θελω να πω εχω προσεξει οτι μετα τον Μεγα Αλεχανδρο οπως και ο ιδιος αρχισαν τα μπασταρδεματα αλλα και τα "μπασταρδεματα" ενα παντως περιεργο παλι ηταν οτι ολα τα παιδια της ανηκαν στην δυναστεία των πτολεμαίων...

      Διαγραφή
    10. Καθόλου περίεργο δεν είναι.

      Στα Ελληνιστικά βασίλεια ελαβε χώρα Ελληνοποίηση μέχρι και Εβραίων:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Hellenistic_Judaism

      Διαγραφή
    11. "Καθόλου περίεργο δεν είναι."και για αυτο το λογο ο Ελληνισμος πηρε την κατω βολτα,με λιγα λογια οσοι "προσφυγες" παρανομοι μεταναστες,αλβανοι,πακια κλπ Ελληνοποιηθουν να αρχιζουν να κανουν γαμους και να το θεωρουμε "νορμαλ" απλως τοτε ηταν οταν σταματησαν να νοιαζονται για τις φυλες και σκεφτονταν πιο πολυ ατομικα παρα ομαδικα οπως ηταν τοτε ξεκινησε η κατω βολτα του Ελληνισμου οπως και σημερα απλως πολυ χειροτερα...

      Διαγραφή
    12. Βέβαια η μοίρα κάθε Αυτοκρατορίας αυτή υπηρξε, ακόμη και η μοίρα της Ρώμης που είχε στην αρχή αυστηρή φυλετική πολιτική.

      Το ίδιο παθαίνει σημερα η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία, με την αντίστροφη αποικιοποίηση (reverse colonization) που υφίστανται, το ίδιο και η Ιταλία. Στην Ρωσία ήδη σε 30 χρόνια οι μισοί θα είναι Τούρκοι-Μογγόλοι φυλετικά και μουσουλμάνοι σουνίτες.

      Διαγραφή
    13. και για αυτο η Κλεοπατρα εμεινε εγκυος απο τον Καισαρα και τον Μαρκο επειδη δεν νοιαζονταν για τον Ελληνισμο οπως και αυτη και ο πατερας της,ενα καλο παραδειγμα ειναι οτι σταματησε να νοιωθει Ελληνιδα και αρχισε να νοιωθει Αιγυπτια σκεφτονταν ατομικα και οχι ομαδικα,σκεφτονταν τα γλεντια,τα πλουτη και γενικα οπως ειναι σημερα...η ιστορια επαναλαμβανεται με λιγα λογια δεν την ενοιαζε τιποτα ουτε αυτη ουτε τους υπολοιπους πτολεμαιος...

      Διαγραφή
    14. καμια φορα ευχομαι οι Αρχαιοι Ελληνες να ειχαν οσο πιο αυστηρους νομους στις μιξεις...τελος παντων.

      Διαγραφή
    15. για να συνεχισω εγω προσωπικα θα ηθελα μια εθνοφυλετικη "κυβερνηση" που να σκεφτεται για ολους και οχι ατομικα αλλα και οι ιδιοι οι ανθρωποι να σκεφτονται εθνοφυλετικα αλλα και ομαδικα,ολοι για εναν και ενας για ολους!!!

      Διαγραφή
  11. https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/apollon-o-katastropheas-theos-tou-thanatou-kai-ton-epidemion

    Ποια η άποψη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που τα γράφει είναι ένας χριστιανόπηκτος ηλικιωμένος αγιογράφος που δεν ξέρει τι του γίνεται.Ας κρίνει πρώτα το πορνογράφημα της παλαιάς διαθήκης, που αποκαλούν "ιερό βιβλίο" και έπειτα να "κρίνει" την ελληνική μυθολογία.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι πως και εγώ πίστευα πως έχει τόσο μένος εξαιτίας εβραιοφιλίας αλλά στο κείμενο του αναφέρεται και στον Γιαχβέ επειδή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Απόλλωνα (τυραννία-απολυτότητα) αλλά και στον προφήτη Ηλία.Έχει και αντιεβραισμό το κείμενο του.Πάντως φαίνεται πως έχει μεγάλο νταλκά να αποδείξει ότι η αρχαία ελληνική θρησκεία αποτελείτε από ανατολίτικα στοιχεία και αντιλήψεις.

      Διαγραφή
  12. Εντωμεταξύ μιας και λέγαμε πιο πάνω για Βαργκ Βίκερνες και νορδικισμό,όσον αφορά την καταγωγή των Αρίων,η σύγχρονη επιστήμη δεν δέχεται ως πιθανή κοιτίδα τους την Βόρεια Ευρώπη ούτε τον αρκτικό κύκλο αλλά τις στέπες του Πόντου και της Κασπίας.Άρα από που και ως που νορδικοί φυλετικά οι Άριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, περιμενα να δω ποιος θα το γραψει.Αυτος βασικες γνωσεις δεν εχει πανω στοθεμα της καταγωγης των Ι/Ε. Αν και διαφωνω στην περιοχη καταγωγης που ισχυριζεσαι.Η θεωρια που λες, ειναι η θεωρια Κουργκαν που τα τελευταια χρονια εχει εγκαταληφθει λογω ελλειψης ανθρωπολογικων ευρηματων και της μεγαλης χρονικης αποστασης που τοποθετει την αρχη του διαχωρισμου των Αριων φυλων.Η επικρατεστερη θεωρια ειναι αυτη της Ανατολιας, η οποια υποστηριζει ως κοιτιδα την σημερινη Ανατολικη Τουρκια.Περιπου πριν 8000 χρονια ξεκινησαν απο εκει, εφτασαν Ελλαδα, διεσχισαν τα Μεσογειακα παράλια και αρκετα αργοτερα ανεβηκαν πανω, λογω της χαμηλης θερμοκρασιας εκει.Ειναι παρα πολλα τα λαθη που κανει ο τυπος.Αλλα με τετοιο αμορφωτο κοινο που εχει, λογικο μου φαινεται να εχει οπαδους.

      Διαγραφή
    2. τυρταιος ειτε το πιστευεις ειτε οχι ολοι εκει περα το παιζουν red pill κατα των Εβραιων...

      Διαγραφή
    3. Τυρταίε, μπερδεύεις διαφορετικά πράγματα. Μια χαρά υποστηρίζεται η θεωρία των ΙΕ από τις παρευξείνιες στέπες. Παλιότερα εικαζόταν η θεωρία από την Ανατολία, αλλά πλέον θεωρείται εντελώς ξεπερασμένη ως και γραφική.
      Συγχέεις όμως την μετανάστευση των νεολιθικών αγροτών από τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου με τους ΙΕ, ενώ πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Οι νεολιθικοί αγρότες προηγήθηκαν των ΙΕ, που ξεκίνησαν την εισβολή τους στις αρχές της εποχής του Χαλκού, δηλ περίπου 4-5.000 χρόνια πριν κι όχι 8,000 (νεολιθική εποχή).

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου αναφερομαι ξεκαθαρα στους Ι/Ε.Στην θεωρια της Ανατολίας.Το ξεκαθαριζω πιστευω.Η θεωρια αυτη υποστηριζει οτι οι Νεοληθικοι αγροτες ηταν οι Ινδιευρωπαιοι αν δεν το ξερεις.Οταν λες οτι δεν υποστηριζεται η θεωρια της Ανατολιας, πες μου σε παρακαλω που το βασιζεις.Ειναι πολλες οι αντιφασεις που πεφτει η θεωρια Κουργκαν(Παρευξεινιοι). 1ον) Αρχαιοι πληθυσμοι οπως οι Χετταιοι μιλουσαν ινδοευρωπαικες γλωσσες και εχουν υπαρξη προγενεστερη του 5500π.Χ. στην περιοχη.
      2ον) Συμφωνα με τον αρχαιολ. Collin Renfew στο βιβλιο του "Who were the Greeks" , τον καθ. Κων. Κριμπα στο βιβλιο του "Η γενετικη ιστορια των Ελληνων" και πολλους, δεν υπαρχουν επαρκη σκελετικα και αρχαιολογικα ευρηματα που να υποστηριζουν τετοιες μετακινησεις προς την Βαλκανικη και ιδιαιτερα προς την Ελλαδα.
      3ον) Η γενετικη εχει μιλησει, αλλα δυστυχως πολλοι δεν ακουνε.Ερευνες εχουν γινει στο θεμα της γενετικης καταγωγης των Ευρωπαιων, π.χ του Sokal Robert στο PNAS (Ακαδημια Επιστημων ΗΠΑ).Ο μεγαλος Ελληνας γενετιστης Κωνσταντινος Τριανταφυλλιδης καταληγει στο ιδιο συμπερασμα.Οτι η γενετικη καταγωγη των Ευρωπαιων απο τοτε ανθρωπους της Νοτιας Ρωσιας-Ουκρανιας δεν στεκει.
      Απο την αλλη η θεωρια της Ανατολίας εχει πολλες ενδειξεις οτι ειναι η επικρατεστερη τις οποιες δεν θα κατσω να γραψω.

      Διαγραφή
    5. Μα, γι' αυτό σου γράφω πως τα έχεις μπερδέψει διαφορετικές περιπτώσεις. Η θεωρία της προέλευσης των ΙΕ από την Ανατολία, δεν έχει σχέση με τη μετανάστευση των νεολιθικών αγροτών. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις μεταναστεύσεων στον κυρίως Ευρωπαϊκό χώρο, κι όχι μια.

      Διαγραφή
    6. Οι νεολιθικοί αγρότες που ήλθαν από την Ανατολία, τα μικρασιατικά παράλια και τη Μέση Ανατολή κατά τις αρχές της νεολιθικής περιόδου (9,000 χρόνια πριν) φέρνοντας μαζί τους την αγροτική επανάσταση, είχαν διαφορετικές γλώσσες από τις σημερινές, διαφορετικό τρόπο οργάνωσης κλπ αλλά και διαφορετικό γενετικό στίγμα (y-DNA απλοομάδες J, G2a και Ε-V13), όπως και πολύ συγκεκριμένα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Μετακινήθηκαν από τα νοτιο-ανατολικά προς τα βόρεια και βορειο-δυτικά, από τα Βαλκάνια μέχρι και τη Σκανδιναβία και τις Βρετανικές νήσους.
      Ενώ οι ΙΕ ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στο τέλος της νεολιθικής περιόδου (πριν από 5,5000 χρόνια), ήταν οι φορείς λίγο-πολύ των σημερινών γλωσσών της Ευρώπης, κι έφεραν μαζί τους ανώτερη τεχνογνωσία στην κατεργασία μετάλλων. Επίσης είχαν δικό τους γενετικό στίγμα (y-DNA απλοομάδες R1b και R1a) και δικά τους ανθρωπολογικά γνωρίσματα.
      Οι γενετιστές που αναφέρεις, όλα αυτά τα συμπεριλαμβάνουν στις εργασίες και τα βιβλία τους, αλλά δεν χρησιμοποιούν πάντοτε όρους εθνολογικούς, εξαιτίας της πολιτικής ορθότητας που υπαγόρευσε διαφορετική "ουδετεροποιημένη" ορολογία, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του συγκεκριμένου κλάδου να έχει τους δικούς του όρους. Ο Τριανταφυλλίδης συγκεκριμένα, μέχρι που εξηγεί και πως έγινε η διαφοροποίηση αυτή από το αρχικό "συσσωμάτωμα" των σύγχρονων ανθρώπων που ήλθαν στην Ευρώπη. Κάνει λόγο για τα καταφύγια της εποχής των παγετώνων, στα Βαλκάνια, την νότια Ιταλική, την Κανταβρία (βόρεια Ιβηρική), τις παρευξείνιες στέπες και τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου (από όπου ήλθαν οι μετέπειτα νεολιθικοί αγρότες). Περαιτέρω, χρησιμοποιεί τους όρους "αγρότες" για τους νεολιθικούς μετανάστες, άνω παλαιολιθικούς πληθυσμούς ή δυτικούς κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες για τους πληθυσμούς των καταφυγίων στα Βαλκάνια, Ιταλική και Κανταβρία, και τέλος εισβολείς της εποχής του Χαλκού για τους ΙΕ. Οι λέξεις διαφέρουν, αλλά η σημασία τους παραμένει.
      Οι επί της ουσίας τρεις αυτές ομάδες, είχαν μεταξύ τους επαφές κι επιδράσεις, αλλά σε γενικές γραμμές απετέλεσαν διακριτούς πληθυσμούς. Οι τροφοσυλλέκτες, ήταν ως επί τω πλείστον κρομανοειδείς, με πολύ σκούρες αποχρώσεις δέρματος και πάντοτε γαλανά μάτια. Ο αποχρωματισμός τους, τούς έφερε στο προσκήνιο τα ξανθά μαλλιά, αλλά όχι μεγάλες διαφορές στην επιδερμίδα. Αντίθετα, οι νεολιθικοί αγρότες ήταν οι κατεξοχήν φορείς της λεπτοπροσωπίας, έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό τα κρομανοειδή τους στοιχεία. Είχαν τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στην επιδερμίδα τους εξαιτίας της ανάπτυξης συγκεκριμένων γονιδίων (που στη συνέχεια πέρασαν στους υπολοίπους Ευρωπαίους τόσο από τους ίδιους όσο και από την εισβολή των ΙΕ), σκουρότερα μαλλιά και σχεδόν καθόλου γαλανά μάτια.
      Η τρίτη και τελευταία ομάδα, οι εισβολείς της εποχής του Χαλκού (ΙΕ), είχαν πιο σκούρα επιδερμίδα από τον μέσο Ευρωπαίο του νότου, αλλά πιο ανοιχτή από τους κρομανοειδείς τροφοσυλλέκτες και πολύ συχνότερα ανοιχτόχρωμα μάτια. Παρότι ήταν λεπτοπρόσωποι είχαν περισσότερα κρομανοειδή στοιχεία από ότι οι νεολιθικοί αγρότες. Φαίνεται πως επί της ουσίας ήταν ένας πληθυσμός κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που ακολουθώντας τη μετανάστευση των θηραμάτων τους βρέθηκε στις στέπες, κι από εκεί απέκτησε κάποιες επαφές με τους κατοίκους των ανατολικών παραλίων της Μεσογείου (μετέπειτα νεολιθικοί αγρότες). Οι επαφές μεταξύ του πολιτισμού Maykop (νεολιθικοί αγροτες του Καυκάσου) και Yamna, εξηγούν τη διάδοση του τροχού και στους ΙΕ, αλλά και τη "μετάδοση" της λεπτοπροσωπίας και τη μερική αφομοίωση των γονιδίων που σχετίζονται με την ανοιχτότερη επιδερμίδα.

      Διαγραφή
    7. Φιλε μου, μου φαινεται οτι εσυ δεν εχεις μελετησει αρκετα τον Τριανταφυλλιδη.Τα παγετωνικα καταφυγια που αναφερεις καμια σχεση δεν εχουν με την συζητηση μας.Εκει με λιγα λογια κατεφυγαν οι τοτε πληθυσμοι της Ευρωπης προκειμενου να σωθουν.Μετα επαναποικησαν την Ευρωπη.Μιλαμε για χρονολογια περιπου 23000-17000π.Χ.Ασχετο με το θεμα μας.Επειδη αναφερεις τον Τριανταφυλλιδη, θα σου μεταφερω αυτουσιατα λογια του απο το μεγαλο εργο του "Η γενετ. καταγ. των Ελληνων" σελ 70:"H Ινδοευρωπαικη γλωσσα πρωτομιληθηκε στην Ανατολια πριν τουλαχιστον 9500 χρονια και απο εκει εξαπλωθηκε στην Ευρωπη με τους νεολιθικους γεωργους που εφτασαν στην ηπειρο...απογονοι των πρωτων γεωργων ή της ενδομειξιας μεσολιθικων με νεοφερμενους μετακινουνται απο την Ελλαδα προς την βορεια Βαλκανικη,την κεντρικη,βορεια,ανατολικη καθως και την δυτικη Ευρωπη και αποτην Ανατολια δυτικοτερα μεχρι την Ινδια....η θεωρια αυτη επικαλυπτει την υποθεση Κουργκαν...."
      Αν υπαρχει καποιος υπερμαχος της θεωριας της Ανατολιας, αυτος ειναι ο Τριανταφυλλιδης.Αν ειχες διαβασει τα εργα του,και δεν εκανες copy-paste, δεν θα ελεγες αυτες τις ανυποστατες θεωριες.

      Διαγραφή
    8. *Ανατολικοτερα μεχρι την Ινδια

      Διαγραφή
    9. Έκανα copy-paste ανυπόστατες θεωρίες; Τις περισσότερες φορές η συζήτηση αυτή οδηγείται σε κουβεντούλα με τον τοίχο καθώς ορισμένοι απλά ψάχνουν τρόπο να επαληθεύσουν ότι έχουν ήδη αποφασίσει ως σωστό.
      Τα παγετώνια καταφύγια, είναι ο κυριότερος λόγος που έλαβε χώρα ο κατακερματισμός των αρχικών σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν να λιώνουν οι πάγοι (δηλ 11.000 χρόνια πριν), ξεκίνησε και η επαναδιασπορά τους στον ευρύτερο χώρο. Με λίγα λόγια, και μόνο που ο Τριανταφυλλίδης ξεκαθαρίζει πως υπήρξε πληθυσμός Ευρωπαίων στο καταφύγιο των στεπών, είναι αρκετό για την προέλευση των ΙΕ. Από εκεί και πέρα, το κατά πόσον είχαν επηρεαστεί από τους νεολιθικούς αγρότες και τους μεσολιθικούς τροφοσυλλέκτες, δεν αλλάζει τα γεγονότα αλλά αντιθέτως τα επαληθεύει. Ο Τριανταφυλλίδης εμμένει στην επιρροή που δέχθηκαν από τους προγόνους(;) των νεολιθικών αγροτών και στο κατά πόσο είχαν οι δυο πληθυσμοί συνάφεια, αλλά ΔΕΝ αμφισβητεί την εισβολή από τις παρευξείνιες στέπες. Δεν μπορεί να το κάνει άλλωστε, καθώς αυτό αντίκειται στα δεδομένα που έχει και που είναι ξεκάθαρα, μιας και τα γενετικά στίγματα που αφορούν την πατρική καταγωγή διαφέρουν μεταξύ των δυο πληθυσμών (νεολιθικοί αγρότες, ΙΕ εισβολείς).
      Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα που παρέθεσες, ψήγματα της "ΙΕ γλώσσας" όντως πρωτομιλήθηκαν στην περιοχή που αναφέρει ο Τριανταφυλλίδης (Ανατολία, συγκεκριμένα στον Καύκασο). Αλλά όχι από τους νεολιθικούς αγρότες, που μπορεί να επηρέασαν τους παρευξείνιους και μετέπειτα ΙΕ (διαμέσω του πολιτισμού Maykop), όμως οι τελευταίοι ανέπτυξαν διαφορετική και ιδιαίτερη γλώσσα. Διαφορετικά οι νεολιθικοί αγρότες, δεν θα είχαν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ γλώσσα τόσο από τους ΙΕ, όσο κι από τις σημερινές απογόνους τους στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η γλώσσα της Γραμμικής Α που χρησιμοποιούσαν οι νεολιθικοί αγρότες, δεν είναι η ίδια με εκείνη της Γραμμικής Β και του σύγχρονου αλφαβήτου, που χρησιμοποίησαν αναπτύσσοντάς τες διαδοχικά οι ΙΕ (εισβολείς της περιόδου του Χαλκού).
      Εν τέλει, όπως έγραψα και προηγουμένως, το ότι αλλάζουν τα ονόματα και διαφέρουν οι παρατηρήσεις του εκάστοτε μελετητή με πολλές φορές διαφορετικό επιστημονικό πεδίο, δεν αλλάζει την ουσία. Αρκεί να είναι σε θέση κάποιος να το κατανοήσει.

      Διαγραφή
    10. Φιλε μου, δεν εμμενω στην αποψη μου, απλα και μονο απο εγωισμο.Πιστευω αυτο που εχει τις περισσοτερες αποδειξεις.Αλλα οταν γραφεις οτι ο Τριανταφυλλιδης υποστηριζει την θεωρια Κουργκαν, ή οτι δεν την αντικρουει με κανει να αγανακτω.Απλα διαβασε το εργο του.Αυτο μονο.Τιποτα αλλο.Προσπαθεις να υποστηριξεις μια θεωρια με καποιον ο οποιος ειναι αντιθετος με αυτην.Λες οτι και μονο που υπηρχαν στις στεππες ανθρωποι ειναι αρκετο τεκμηριο για την θεωρια.Κανεις δεν ειπε οτι δεν υπηρχαν εκει ανθρωποι.Αλλα οτι δεν υπαρχουν αρκετα τεκμηρια της καθοδου τους.Δεν απαντας στα αντεπιχειρηματα που τιθενται.

      Διαγραφή
    11. Μα, σε τι να απαντήσω ακριβώς από τη στιγμή που έχεις μπλέξει 2 διαφορετικούς πολιτισμούς, που μπορεί να αποτελούνταν από πληθυσμούς του ίδιου φυλετικού υπερσυνόλου, αλλά με διαφορετικό υπόβαθρο σε τόσους τομείς (γλωσσολογία, ανθρωπολογία, γενετική), υποστηρίζοντας πως είναι το ένα και το αυτό;
      Οι νεολιθικοί αγρότες, ΔΕΝ είναι οι ΙΕ και δεν ταυτίζονται μεταξύ τους όση επιρροή κι αν άσκησαν οι μεν στους δε κι αντιστρόφως.
      Ο Τριανταφυλλίδης, που ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζει την θεωρία της έλευσης από την Ανατολία, δεν ταυτίζει τους δυο αυτούς πληθυσμούς. Εσύ το κάνεις, γιατί αυτό έχεις εσφαλμένα κατανοήσει.
      Από εκεί και πέρα, τα δήθεν "όχι αρκετά" τεκμήρια που υπάρχουν για την κάθοδο από τις στέπες, είναι τόσα πολλά που έχουν υποσκελίσει όλες τις άλλες θεωρίες περί προέλευσης των ΙΕ. Βέβαια, για όποιον καταλαβαίνει τις παραμέτρους στα οποία αναφερόμαστε, δηλ τον χρόνο (τέλη νεολιθικής περιόδου, αρχές της περιοόδου του Χαλκού), το γενετικό στίγμα, τις ανθρωπολογικές διαφορές, τη γλώσσα κλπ. Διότι αν αλλάξει λχ, ο χρόνος κι αντί για πριν από 5.000 χρόνια, αρχίσουμε να μιλάμε για πριν από 45-50.000 τότε ο τόπος προέλευσης όλων των σύγχρονων ανθρώπων που μετοίκησαν στην Ευρώπη είναι η Εύφορη Ημισέλινος στην Εγγύτερη Ανατολή.

      Διαγραφή
    12. Φιλε μου φαινεται οτι δεν εχεις κατανοησει την συγκεκριμενη θεωρια αρκετα.Μαθε τι υποστηριζει για τον μετεπειτα αποικισμο της Ευρωπης.Οσο για τον Τριανταφυλλιδη, πες μου ρε φιλε απο που εβγαλες το συμπερασμα σου.Που το λεει αυτο.Εχω μελετησει εργα του και το ακριβως αντιθετο λεει.Ειναι ανουσιο να συνεχισουμε την συζητηση.Αν θελουμε να πεισουμε ο ενα τον αλλον δεν γινετε απο εδω.

      Διαγραφή
  13. παιδια μπορει να μου πει καποιος τον φαινοτυπο του Julius Evola
    https://www.google.gr/search?q=julius+evola&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiAuda8-uXTAhULI1AKHd72BWoQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=OVeTrG5uCFbNwM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μαύρος Βαρώνος ήταν Μεσογειακός.
      Δες και εδώ

      http://fyletika.blogspot.gr/2014/02/ludwig-clauss.html

      όπου τον εμπεριέχει ο σπουδαίος Clauss ως αντιπροσωπευτικό δείγμα Μεσογειακού

      και εδώ
      http://fyletika.blogspot.gr/2016/01/dannunzio.html

      όπου στην προτελευταία παράγραφο του άρθρου,ταξινομείται επίσης ως Μεσογειακός από τον διαχειριστή.

      Ο Έβολα ήταν Μεσογειακός,και σου παραθέτω και τις παραπομπές,διότι ο καθένας λέει τα δικά του σχετικά με τον φυλετικό τύπο του Έβολα!

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακός-Διναρικός

      Διαγραφή
    3. Ο Ρενέ Γκενόν;

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Rene-guenon-1925.jpg/250px-Rene-guenon-1925.jpg

      http://www.worldwisdom.com/uploads/authorphotos/Guenon/Guenon-author-pg-image-1.jpg

      https://www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2012/11/guenon.jpg

      Διαγραφή
    4. Ο Γκενόν ίσως ήταν Ατλαντοειδής με διναρική επίδραση.Με επιφύλαξη όμως το γράφω.

      Διαγραφή
    5. Βέρβερος ήταν ο Γκενόν.

      Διαγραφή
    6. Παιδια θα μπορουσατε να μου πειτε τον φαινοτυπο του κυριου?
      https://www.google.gr/search?q=david+rothschild&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3qP3YgubTAhXpJsAKHUYqCJcQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=TbPeCoFRdiRlzM:

      Διαγραφή
    7. Κρομανοειδής είναι.

      Διαγραφή
    8. Ατλαντικός με αρμενοειδή.

      https://www.datainnovation.org/wp-content/uploads/2015/07/davidrothschild-620x350.jpg

      http://mscorpmedia.azureedge.net/mscorpmedia/2014/02/clip_5F00_image002_5F00_5E667BA9.png

      https://media.licdn.com/mpr/mpr/shrinknp_200_200/p/5/000/204/12b/39d231a.jpg

      https://pbs.twimg.com/profile_images/671049754369888257/54JoZrei.jpg

      Διαγραφή
    9. θα μπορουσατε να μου πειτε τον φαινοτυπο των κυριων με την σειρα?
      https://www.google.gr/search?q=rothschild&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJzMGXqebTAhVBpSwKHVYiAcgQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=FS16M7fZG5fCUM:

      Διαγραφή
    10. Όλοι είναι ατλαντικοί με αρμενοειδή επίδραση.

      Διαγραφή
    11. οταν λες ατλαντικοι εννοεις ατλαντοειδεις?τελος απο που κι ως που βρεθηκαν Εβραιοι "Ατλαντικοι" με αρμενοειδη επιδραση?θελω να πω ειναι μισοι Ευρωπαιοι και μισοι Εβραιοι?

      Διαγραφή
    12. Ναι, συγκεκριμένα έχουν σημαντκή δυτικο-Ευρωπαϊκή καταγωγή.

      Διαγραφή
  14. Νορδικος_ μισος γερμανος11 Μαΐου 2017 στις 1:10 π.μ.

    Φυλετικός τύπος αυτού του σπουδαίου ηθοποιού;

    https://www.google.gr/search?q=marlon+brando+profile&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVm4eUq-bTAhXiCpoKHfvHB3EQ_AUIBigB&biw=1920&bih=916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον διαχειριστη της σελιδας θα μπορουσες να ανεβασεις αρθρο σχετικα με την ανθρωπολογια των Νησιων Φερόε.Αμα υπαρχει βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.