Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Βασικές αρχές της φυλετικής πολιτικής

Οι νόμοι που διέπουν τις ανθρώπινες κοινωνίες έχουν ένα βαθύτερο βιολογικό υπόβαθρο. Αυτοί ορίζουν την άνοδο και την πτώση των εθνών. Κάθε μορφωμένος άνθρωπος θα πρέπει να τους γνωρίζει. Τις βασικές αρχές στις οποίες θα πρέπει να στηρίζεται μια φυλετική πολιτική, απαριθμεί ο Herman Lundborg σε άρθρο του με τίτλο "The Danger of Degeneracy", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eugenics Review. Οι παρακάτω γνώσεις είναι απαραίτητες για όποιον θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τα έθνη και τις δυνατότητές τους.

1. Ένα καλό ανθρώπινο υλικό είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορεί να διαθέτει μια χώρα. Το ανθρώπινο υλικό εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του κληρονομικού υποβάθρου. Αυτό είναι διαφορετικό σε κάθε χώρα.

2. Η κληρονομικότητα και η επιλογή είναι οι κύριες επιδράσεις που κυβερνούν τη ζωή σε αυτόν τον κόσμο. Το περιβάλλον σίγουρα έχει σημασία, δεν μπορεί όμως να δημιουργήσει νέες ικανότητες, αλλά μόνο να οδηγήσει αυτές που ήδη υπάρχουν, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

3. Οι οικογένειες και τα έθνη κυβερνώνται από αυστηρούς νόμους, όπως και τα ξεχωριστά άτομα. Ένα από τα πρώτα καθήκοντα κάθε πολιτισμένου έθνους...
είναι η προσεκτική μελέτη αυτών των βιολογικών νόμων της φύσης και έπειτα η ρύθμιση και ο καθορισμός των συνθηκών της κοινωνίας ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτούς τους νόμους. Αν τους εναντιωθούμε, τότε θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες: εκφυλιζόμαστε και βουλιάζουμε. Αυτοί οι νόμοι, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυστηροί εκδικητές. Όταν τους κατανοήσουμε και τους υπακούσουμε, προσφέρουν ένα πλούσιο πεδίο για βελτίωση και πρόοδο.

4. Μια κραυγαλέα σπατάλη ανθρώπινου υλικού βρίσκουμε σήμερα στα πολιτισμένα έθνη. Ανθρώπινο υλικό μεγάλης αξίας και πιθανότατα αναντικατάστατο, χάνεται με ανησυχητική ταχύτητα. Και δεν μπορεί να ανακτηθεί με τον ίδιο γρήγορο τρόπο με τον οποίο χάνεται.

5. Πολλοί λόγοι συμβάλλουν για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα. Οι κύριοι λόγοι φαίνονται οι εξής: (α) ο μειούμενος ρυθμός γεννήσεων της μεσαίας τάξης (μεταξύ του πληθυσμού της επαρχίας) που διαθέτει την ισχυρότερη φυλετική ενέργεια από ότι τα άλλα στρώματα της κοινωνίας· (β) η μεγάλη βιομηχανική δραστηριότητα· (γ) η ταχύτατη μίξη μεταξύ των εθνών, που από φυλετικής-βιολογικής άποψης στέκονται πολύ μακριά· (δ) η πολυτέλεια και η λατρεία του μαμμωνά, με την καταστροφή των ηθικών αξιών που τη συνοδεύει, κτλ.

6. Το σύστημα του κανενός, ενός ή δύο παιδιών που εφαρμόζουν τα πλέον αξιόλογα στρώματα του λαού, την ίδια ώρα που τα κατώτερα και υποδεέστερα στρώματα αυξάνονται σχετικά γρήγορα, οδηγεί σε χειροτέρευση της φυλής και εκφυλισμό του έθνους. Οι ευκατάστατες τάξεις, ειδικά οι γυναίκες αυτών των τάξεων, χωρίς κάποιον βασιμο λόγο, δείχνουν μια αυξανόμενη τάση να αποφεύγουν να γίνουν γονείς. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν το καθήκον τους και προδίδουν τον λαό τους. Ο έντονος ατομικισμός της εποχής μας, με τις διάφορες απαιτήσεις από τη ζωή μας, μαζί με την υπερεκτίμηση της δύναμης του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης, είναι σημαντικοί λόγοι που οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η κοινή γνώμη σε μια χώρα και οι αρχές του κράτους φέρουν μεγάλη ευθύνη σχετικά με αυτό.

7. Οι βιομηχανικές και αγροτικές εργασίες απαιτούν, ορισμένες φορές τουλάχιστον, αυξημένη και φρέσκια ενέργεια. Είτε εν μέρει για αυτόν τον λόγο, είτε εν μέρει για να βοηθήσουν τη χώρα από εξωτερικούς εχθρούς, λόγω του μειωμένου ρυθμού γεννήσεων, μπορεί στη χώρα να κληθούν ξένοι οι οποίοι ανήκουν σε υποδεέστερη φυλή. Στην αρχαία Ρώμη, κατά τη διάρκεια της παρακμής και της πτώσης της, οι περιστάσεις ήταν ακριβώς οι ίδιες. Η φυλετική μίξη που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργεί ένα μικτό έθνος κατώτερης ποιότητας. Αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει ο αρχαίος πολιτισμός της χώρας. Χάος και αναρχία θα κυριαρχήσουν. Άλλα έθνη θα εισβάλλουν και ο παλαιότερος πολιτισμός θα χαθεί.

8. Μετά βεβαιότητας βρίσκεται εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων μας να αναλάβουμε σοβαρά τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις απειλητικές και καταστροφικές δυνάμεις. Μια τέτοια διαδικασία, ωστόσο, σημαίνει ότι όλοι οι καλοί πολίτες της χώρας, ασχέτως κοινωνικών, πολιτικών και θρησκευτικών απόψεων, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εργαστούν μαζί προς τον κοινό σκοπό, που μας γεμίζει ελπίδα, την άμυνα του έθνους μας ενάντια στις εσωτερικές επαναστατικές και εκφυλιστικές τάσεις.

Γι' αυτό απαιτείται: θέληση και ενότητα, οικονομικές θυσίες, υψηλότερη ηθική, και πραγματική αγάπη για την ανθρωπότητα.

213 σχόλια:

  1. Νορδική σοφία από τον Lundborg!Αυτό το κείμενο θα πρέπει να γίνει οδηγός για όλους τους φυλετικά σκεπτόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοπέλα είναι μικτής καταγωγής.
    Ο πατέρας της είναι Ιρλανδός και η μητέρα
    της Ιρλαδέζα και Ουαλή.Ο μη λευκός πρόγονος
    της ήταν ένας Ινδός προπάππους της.Ποιος είναι
    ο φαινότυπος της?
    https://www.youtube.com/watch?v=lgthyxE6Do4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμίζει αλπικό+ΚΜ. Παρόλα τα καλλυντικά, έχει έναν εξωτικό αέρα (πολύ μεγάλα φρύδια, που είναι συνήθως χαρακτηριστικό του βόρειου ινδικού) τον οποίο προσπαθεί να κρύψει.

      Διαγραφή
    2. http://www.bilder-hochladen.net/files/kq23-f-9bf3.jpg

      Διαγραφή
  3. Φυλετικός τύπος του Τόλκιν?
    http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/08/28/talkiinnrwpf/talkiinnrwpf1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατλαντοειδής. Τα ξένα φόρουμ τον λένε Κελτικό Νορδικό (Keltic Nordid) τον οποίο εμείς δεν δεχόμαστε εδώ ως υπαρκτό φυλετικό τύπο.

      Διαγραφή
  4. Ρε παιδιά με τρελαίνει το γεγόνός ότι δεν υπάρχει πλεόν η ανθρωπολογία σαν ενεργή επιστήμη,έχω κάποιες παρατηρήσεις πάνω στην ανατομία(που σχετίζεται με την φυλετική)πως θα μπορούσα να τις μοιραστώ με κάποιον ειδικό ώστε να τις αξιολογήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ετεροχρωμία ματίων πως μπορεί να προκύψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμιά ιδέα για τον φυλετικό της τύπο?

    http://www.aixmi.gr/index.php/efyge-h-januia-neraida-ths-krhths/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες εδώ μία Νορικιά:

      http://tvdramawatch.com/wp-content/uploads/2010/12/MamieGummer.jpg

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Θα είναι μάλλον πιο καλός μαχητής από έναν φλούφλη Γάλλο Αλπικό αλλά όχι τόσο όσο ένας Μεσογειακός Μανιάτης.
      2) Ένας Αλπικός αποκλείεται να έχει Μεσογειακό σωματότυπο. Διαφορές στο ύψος ή στα κιλά μπορεί να υπάρχουν άνετα από το συνηθισμένο, αλλά συγκεκριμένος σωματότυπος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο τύπο.
      3) Αυτοί που πέθαναν θα ήταν κυρίως Αλπικοί. Αυτοί που αρίστευσαν θα ήταν κυρίως Μεσογειακοί-ΚΜ. Και σιγά τα πολλά αριστεία.
      4) Για να είσαι καλός στρατηγός δε χρειάζεσαι μόνο αρχίδια. Χρειάζεσαι κυρίως μυαλό. Έτσι, σε ανοικτού πεδίου μάχες ένας Διναρικός δε μπορεί εύκολα να ηγηθεί, αλλά ένας Αλπικός με μεγάλες στρατιωτικές γνώσεις μπορεί άνετα. Φυσικά όμως ο Μεσογειακός θα ήταν καλύτερος σε αυτό, εμπνέοντας πιο εύκολα το στράτευμα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. "Αλπικός με μεσογειακό σωματότυπο" δεν ξανάγινε μιλάμε!Θα πρέπει να πας να σε εξετάσουν φυλετικοί ανθρωπολόγοι!
      Πέρα από την πλάκα,νομίζεις ότι έχεις μεσογειακό σωματότυπο.Απλά μάλλον θα είσαι αδύνατος,και ένας αλπικός μπορεί να είναι αδύνατος,αλλά δεν αλλάζει η ενδομορφικότητα του και αντίστοιχα ,ένας Μεσογειακός μπορεί να είναι αρκετά παχύς,χωρίς όμως να σημαίνει ότι από εκτομορφικός-μεσομορφικός,έγινε ενδομορφικός.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Είναι γελοίο να συζητάμε τι ήταν οι Σπαρτιάτες, όταν ως Δωριείς, ήταν κυρίως Μεσογειακοί και κάποιοι Διναρικοί.
      Το ζήτημα είναι πως αν είσαι κυρίως αλπικός στο πρόσωπο, τότε θα είσαι και κυρίως αλπικός στο σωματότυπο.Αυτά πάνε μαζί,είτε μας αρέσει ,είτε όχι.Επίσης θα έχεις αναγκαστικά και τα ψυχικά γνωρίσματα του αλπικού,άσχετα με το αν πιστεύεις το αντίθετο.Η φύση είναι πολύ ισχυρή για να τη φέρουμε στα μέτρα μας κατά πως μας βολεύει.Πρέπει να αποδεχόμαστε τον φαινότυπο μας και να προχωρούμε,χωρίς να εφευρίσκουμε για την πάρτη μας "μεσογειακές ή νορδικές! επιδράσεις για να αισθανθούμε καλύτερα.
      Υ.Γ.Αν κάνεις μία αναζήτηση στο διαδίκτυο διάσημων Σπαρτιατών, θα δεις ότι είναι κυρίως Μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Εντάξει,πίστευε ότι θες.Πάντως όλοι αποδέχονται ότι οι Σπαρτιάτες ήταν κυρίως Μεσογειακοί και κάποιοι Διναρικοί και σίγουρα κάποιοι αλπικοί.
      Για να μην παραμυθιάζεσαι όμως,αν είσαι αλπικός,δεν υπάρχει ούτε μία στο δις,να είσαι εκτο-μεσομορφικός.

      Διαγραφή
    13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    15. Ναι,τώρα το αντιλαμβάνομαι ξεκάθαρα. Είσαι αλπικός με μεσογειακό σωματότυπο. Μα είναι ολοφάνερο.

      Διαγραφή
    16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    17. Ο Ζαμπίδης αλπικός...ο Ζαμπίδης είναι δολιχοκέφαλος και αυτό δείχνει ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται από φυλετικούς τύπους.Ξεκίνα από τα βασικά.

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    20. Κλάψε διότι ο Ζαμπίδης έχει γωνίες στο πρόσωπο που συνδέοονται ξεκάθαρα με Κρομανοειδή φαινότυπο.
      Αλλά καλυτερα να κλάψεις επειδή είσαι αλπικός και αυτό σου δημιουργεί αίσθημα κατωτερότητας.

      Διαγραφή
    21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    22. Ο Ζαμπίδης έχει γωνίες στο πρόσωπο. Τι να ξεφτιλίσεις ρε βραχυκέφαλο αλπικό ον...

      Διαγραφή
    23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    25. Ο Μεσογειακός τύπος ορίζει την ελληνικότητα.Οι αλπικοί μπούληδες,μακρινοί συγγενείς των μογγόλων,ενδομορφικοί,νωθροί και άτολμοί σε όλη την ιστορία τους ήταν υποταγμένοι στους Μεσογειακούς και Νορδικούς(παράδειγμα οι Κέλτες και οι Φράγκοι που ως Νόρφολκ Ρομάνο ρίψεις,κατέκτησαν εδάφη αλπικών που ενσωματώθηκαν κι αυτοί στα εκάστοτε έθνη.

      Διαγραφή
    26. *νορδοκρομανοειδείς

      Διαγραφή
    27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    28. Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς τους αγώνες των Μανιατών για το Έθνος.Αλλά δεν μπορείς αυθαίρετα να συνδέεις τους πολεμιστές Μανιάτες με...τον αλπικό φαινότυπο,τη στιγμή που μία χαρακτηριστική οικογένεια από τη Μάνη,οι Μαυρομιχάληδες ,ήταν κυρίως Μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    30. Καλά εντάξει,ότι να ναι.

      Διαγραφή
    31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    32. Δεν καταλαβαίνεις κάτι.Δεν με νοιάζει και μάλιστα κανέναν, αν στο χωριό σου είστε αλπικοί,διότι δεν αποδεικνύει τίποτα αυτό.Και να είστε αλπικοί τί να λέει;Σκόπιμα υο συνδεεις με την Μάνη. Λοιπόν,ένας Μεσογειακός Μανιάτης διαφέρει στα πάντα(μορφή,ψυχισμός),από έναν αλπικό Μανιάτη.Δεν έχουν καμία σχέση.Συνεπώς,ένας Μεσογειακός Μανιάτης τον 18 αιώνα,θα ήταν πειρατής -πολεμιστής βάσει του ψυχισμού του,ενώ ένας αλπικός Μανιάτης θα έμενε στην ασφάλεια της κτηνοτροφίας.

      Διαγραφή
    33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    34. Να παρτα βρε μαλακα αναπηρε που ναι γνωστο οτι ηταν μεσογειακοι,θες να ψαξουμε προτομες τους κιολας,μια δυο υπαρχουν ολες κι ολες,απ'τα κρανια τους εχει βρεθει οτι προκειται για διναρο-αλπικους κι εσυ συνεχιζεις τα δικα σου,αι στο διαολο ολα τα ηλιθια αμα δεν υπηρχε αυτο εδω το μπλογκ ιδεα δε θα χατε απο "mediterraneanism" διαβασατε κατι ολα τ'αναπηρα και βρηκατε την "απαντηση" σ'ολη την υπαρξη σας,τον μεσογειακο υπερανθρωπο ,τουβλα.. εξαιτιας κατι βλαμενων σαν κι εσας δε προκειται να περασει ο φυλετισμος στις συνειδησεις.Οι ανοιχτοχρωμοι Μαυρομιχαληδες μεσογειακοι;Να παρε αλλα δεκα.

      Διαγραφή
    35. Τώρα πέρα από τη μεγαλομανία σου(κανείς δεν θεωρεί ότι κατάγεσαι από "γνωστή" γενιά,εκτός κι αν σε λέγανε Μαυρομιχάλη),οι αλπικοί έχουν συγκεκριμένο ψυχισμό,το οτι είχαν όπλα δεν αποδεικνύει κάτι, αν είναι δυνατόν.

      Διαγραφή
    36. Κι άλλος κομπλεξικός βραχυκέφαλος,σφάλμα της φύσης είσαι 6:47

      Διαγραφή
    37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    38. Φίλε Πέτρο δεν γνωρίζουμε ακριβώς τί γίνεται στις συστοιχίες DNA και ποία γονίδια μεταφέρονται ακριβώς μέσω του φαινοτύπου.

      Άλλοι λένε ότι φαινότυπος και γονότυπος είναι το ίδιο. Άλλοι ότι ο φαινότυπος αποτελεί μέρος του γονοτύπου.

      Πέραν αυτού οι εξαιρέσεις πάντοτε υφίστανται. Και πολλοί Οθωμανοί στρατηγοί σαν εκείνον που πήρε την Αδριανούπολη από τους Βούλγαρους το 1913 ήτο Αλπικός.

      Υπάρχει επίσης και ο μεταφυσικός παράγων, η δύναμη της ψυχής, αλλά στην φυλολογία εξετάζονται μεγάλα σύνολα όχι εξαιρέσεις ή μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων ή συνόλων.

      Διαγραφή
    39. Ποσο προβλεψιμος εισαι,μεχρι εκει μπορεις να δεις,υπoστηριζω αλπικους Σπαρτιατες αρα πρεπει να μαι κι εγω ενας ε;δε σκεφτονται ολοι σαν καθε αναπηρο εδω μεσα ρε που προσπαθει να εξυψωσει τον δικο του τυπο η καποιον αλλον επειδη εχει κομπλεξ ,αντικειμενικοτητα ψαχνω κι εχουμε πηξει με καθυστερημενους δολιχοκεφαλοπληκτους βορειους νοτιους,και διναρικους keyboard warriors που βλεπουν οτι θελουν,το ποιος απ'τους δυο μας ειναι σφαλμα,ασ'το.

      Διαγραφή
    40. Όσο για τον ανώνυμο που βρίζει σαν Βαλκανόγυφτος, αγνόησέ τον απλά.

      Άτομα που δεν εξετάζουν και δεν δύνανται να εξετάσουν, μονάχα ακολουθούν κάτι επειδή έτσι τους καύλωσε δογματικά σαν τζιχαδιστές, μονάχα να αγνοηθούν αξίζουν.

      Διαγραφή
    41. Ελα ρε συνομηλικε Ελλην και πατριωτακι(μισος φαναριωτης)γιατι βαλκανογυφτος;δε θα μπορουσα να'μαι ενας βιαιος hot-blooded και παθιασμενος μεσογειακος;ντροπη,ειμεθα σκεπτομενα οντα,μη βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα,μη μιλας δηλαδη σαν φλωρος-γκει νορδικος αγγλος.

      Διαγραφή
    42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    43. Ελλην για να πω την αληθεια επειδη παρακολουθω την συζητηση μου αρεσει αρκετα η απαντηση σου και συμφωνω,θα ηθελα να σε ρωτησω ομως εσενα ποια ειναι η γνωμη σου για τον φαινοτυπο-γονοτυπο?ειναι αρκετοι που λενε πως ο φαινοτυπος αποτελει μερος του γονοτυπου,για παραδειγμα μπορει να ετυχε να μοιαζεις 100% μεσογειακος αλλα λογω αλλων ξενων γονιδιων να εχεις αλλη συμπεριφορα αλλα και να σκεφτεσαι και διαφορετικα.Το χειροτερο ειναι οτι η επιστημη για τους φαινοτυπους δεν συνεχιστηκε για πολυ και η επιστημη για τον γονοτυπο θα μπορουσαμε να την χαρακτηρισουμε "νεα".

      Διαγραφή
    44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    45. Φίλε Πέτρο, καλό είναι να μην επιμένεις. Έχει δίκιο που σου επαναλαμβάνει πως οι Δωριείς ήταν φορείς συγκεκριμένων φαινοτύπων κι των εκφάνσεών τους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ήταν κυρίως κρομανοειδείς (η λεγόμενη "μεσογειακότητα" είναι κάτι το σχετικό όταν μιλάμε έπ' αυτού, εφόσον συνδέεται με το κρομανοειδές φάσμα) ενώ οι ανθρωπολόγοι βρίσκουν και μια τάση εκδιναρισμού, την συναντούν ακόμα και σήμερα στις περιοχές που κατοίκησαν. Από εκεί και πέρα, σε όλες τις Ελληνικές κοινωνίες υπήρχαν αλπικοί (μάλλον σε μικρότερο βαθμό από ότι σήμερα) επομένως ο γενικότερος Ελληνικός πολιτισμός ήταν αποτέλεσμα και δικής τους συνεισφοράς.
      Περαιτέρω, στη σημερινή Μάνη εμφανίζονται οι ίδιες φαινοτυπικές τάσεις δηλ κρομανοειδισμός και εκδιναρισμός. Δίχως αυτό να σημαίνει πως οι αλπικοί δεν υπήρξαν τότε καθόλου, ή πως οι σημερινοί Μανιάτες δεν έχουν περισσότερους αλπικούς. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξέρουμε πως η αλλαγή στους αριθμούς των αλπικών στην Ελλάδα έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες.

      Από την άλλη, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως το μαχητικό πνεύμα όπως και κάθε άλλο συλλογικό πνεύμα, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Υποστηρίζεται πως ακόμα κι αν υπάρχει μεγάλος αλπικός πληθυσμός, μια δολιχοκέφαλη ομάδα δίνει το παράδειγμα για τους υπολοίπους και με την καθοριστική της παρουσία οδηγεί κι εμπνέει ώστε ακόμα και να τους ξεπεράσουν σε μαχητικότητα. Από την άλλη, μια κοινωνία δίχως τέτοια στοιχεία ικανά να διαμορφώσουν τις εξελίξεις, παρασύρεται από την έμφυτη τάση των αλπικών που αρέσκονται στην ανάλυση και επιδιώκουν τη ρουτίνα. Κι έτσι αφήνεται στην επερχόμενη τριφυλλότητα μέχρι να "ξυπνήσει" ξανά, είτε λόγω επιβολής είτε λόγω ανάγκης, η μαχητικότητά τους αντλώντας δυνάμεις από τα όποια αποθέματα της έχουν μείνει. Και πάλι όμως χρειάζεται αυτή η καθοριστική ομάδα που εξαιτίας των δικών της ενστίκτων θα τραβήξει το σχοινί αρχικά εκτραχύνοντας και κατόπιν εξισορροπώντας εκ την κατάσταση.

      Διαγραφή
    46. Σωστά ομιλείς 5:18. Αυτός πια ο δογματικός μεντιτερρανισμός έχει γίνει ανέκδοτο. Ναι, ήλθαν οι βόρειοι επήλυδες Δωριείς (...εκτός κι αν είστε της σχολής των αρχανθρώπων) που ήταν ... Μεσογειακοί!!!!! Ωρέ τι μας λέτε, όλες οι διάνοιες εδώ μέσα;
      Για την Μάνη, επειδή κάτι ξέρω και εγώ από Μάνη, υπάρχει και κάτι άλλο να θυμόμαστε, που εξηγεί και κάποιους μανιάτικους φαινότυπους: Γίνονταν μερικές φορές και συνοικέσια μανιατών με βορειοαφρικανούς πειρατές. Δεν πιστεύω πως αυτό έχει επηρεάσει την πλειονότητα των μανιατών, κάποιους όμως προφανώς... Προφανέστατα μάλιστα.

      Διαγραφή
    47. Επειδή όμως μιλώ σωστά, θα επικεντρώσω σε αυτό που έγραψες περί βορείων επήλυδων Δωριέων. Όταν λέμε βόρειοι, δεν σημαίνει πως ήλθαν από τη Σκανδιναβία για να είναι όλοι ξανθοί, αλλά από τα κεντρικά και βορειο-δυτικά Βαλκάνια από όπου ξεκίνησε και η διάδοση της κατεργασίας του σιδήρου στην Ευρώπη. Οι Δωριείς ως γνωστόν, ήλθαν ισοπεδώνοντας τις περισσότερες πόλεις των Μηκυναίων με σιδερένια όπλα που άλλαξαν δραματικά τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου εφόσον καθιστούσαν ευάλωτους εκείνους που έφεραν ογκώδεις πανοπλίες από χαλκό (η πολεμική καινοτομία των Αχαιών) και αχρείαστα τα άρματα που χρησιμοποιούνταν για να τους δώσουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας (αφού η σιδερένια αιχμή ενός δόρατος ή βέλους μπορούσε να τους αχρηστέσει).
      Από την ίδια "κοίτιδα" προήλθαν και οι πρώτοι Λατίνοι στην Ιταλία αλλά και οι μετέπειτα Κελτίβηρες, για τους οποίους γνωρίζουμε σήμερα πως παρότι είχαν και ξανθούς φαινότυπους, αυτοί σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο κανόνας. Κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με ομολόγους τους βορειότερους Κέλτες στη Γαλατία, τη Γερμανία και κατόπιν στη Βρετανία. Εν ολίγοις, δεν ξέρω το κατά πόσον είναι "μεντιτερανισμός" μια άποψη που εύλογα περιμένει οι δολιχοκέφαλοι στην Ελλάδα (είτε τότε, είτε και σήμερα) να βρίσκονται πλησιέστερα στο φάσμα που απαντάται με μεγαλύτερη συχνότητα.

      Οι δε πιο σκούρες εκφάνσεις ορισμένων εξ' αυτών που είναι απόγονοί τους (ή θεωρούνται σαν τέτοιοι βάση κάποιων στοιχείων) δεν σημαίνει πως είναι... αποτέλεσμα "συνοικεσίων με βορειοαφρικανούς πειρατές". Ενώ για τους πληθυσμούς αυτής της περιοχής (Μάνη), γνωρίζουμε πως ήταν πολύ αυστηροί στο ζήτημα των γάμων, όχι μόνο σε επίπεδα εθιμικού δικαίου, αλλά και ξεκάθαρα για λόγους που έχουν να κάνουν με τους σωστούς απογόνους. Γι'αυτό και οι απεικονίσεις που έχουμε από παλαιότερες εποχές είναι εντυπωσιακές αφού οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης και το "ταίριασμα" είχαν φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
      Στη Μάνη, υπήρχαν διακριτές κοινωνικές ομάδες με την κατώτερη να είναι απλά το αποτέλεσμα κάποιων μικρών προσφυγικών κι άλλων μετακινήσεων από την υπόλοιπη Ελλάδα, της οποίας τα μέλη της δεν γίνονταν τόσο αποδεκτά. Κι ως εκ τούτου αντιμετωπίζονταν, περισσότερο παλαιότερα, αλλά σε ένα βαθμό ακόμα και σήμερα, με πολύ μεγάλη περιφρόνηση. Με απλούστερα λόγια, τις τελευταίες δεκαετίες που η τεχνολογική πρόοδος και η αστυφιλία άλλαξαν τα δεδομένα και επέτρεψαν τη μετακίνηση πληθυσμών κλπ, υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται σαν "Μανιάτες" για να δώσουν λίγη αίγλη στον εαυτό τους, φέροντας ακόμα και τις γνωστές καταλήξεις στα επώνυμά τους (ή και αλλάζοντάς τα με κάποια πιο γνωστά). Αλλά ακόμα και προ κάποιων ετών, αν έκαναν κάτι τέτοιο ενώπιον των κατ' ουσίαν Μανιατών, μπορούσε να προκαλέσει αισθήματα που δείχνουν προσβολή (καθώς οι "μούλοι" ήταν κι είναι ανεπίτρεπτο να έχουν λόγο), είτε τρανταχτά γέλια. Εκ πείρας γνωρίζω πως οι περισσότεροι εξ' αυτών δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να βρουν τις πραγματικές ρίζες τους στην Μάνη. Και συν τοις άλλοις, παρουσιάζουν αυτή την συμπεριφορά στα αστικά κέντρα κι όχι στον υποτιθέμενο τόπο καταγωγής τους, την ιστορία των παλαιότερων κατοίκων του οποίου προσπαθούν να προσδώσουν και στον εαυτό τους.

      Διαγραφή
    48. Ασφαλώς και δεν ήρθαν από την Σκανδιναβία, δεν έγραψα κάτι τέτοιο.Πέρασαν βορείως Κασπίας, Καυκάσου και κάποιοι κατέβηκαν στα νότια Βαλκάνια. Μην παραπλανείς γενικολογώντας και καλύπτοντας πίσω από ανακριβείς και γενικόλογες εκφράσεις. Πέρασαν από τα βόρεια Βαλκάνια, που όμως δεν ήταν ποτέ η κοιτίδα τους. Οι Κέλτες στους οποίους αναφέρεσαι ήταν ήδη προϊόν μείξης τους με προηγουμένους. Βεβαίως δεν είχαν την ξανθότητα των σκανδιναβών, πάντως μεγαλύτερη μπούρδα από το να τους ταυτίσει κανείς με την προϋπάρχουσα μεσογειακή φυλή δεν μπορεί να υπάρξει. Ούτε είμαι αλλά και ούτε μπορώ να παριστάνω τον καθυστερημένο, όπως πολλοί εδώ μέσα.
      Όσο για βορειοαφρικανικές μείξεις, άλλο οι ευσεβείς πόθοι άλλο η πραγματικότητα. Μπορείς και να βρεις παλιούς Μανιάτες να σου μεταφέρουν την σχετική λαϊκή μνήμη. Με τούτο δεν θίγω με κανένα τρόπο το σύνολο των Μανιατών, όμως ότι υπάρχουν και τέτοια στοιχεία είναι δυστυχώς αναμφίβολο, όπως και στην νότια Κρήτη.

      Διαγραφή
    49. "Είναι γελοίο να συζητάμε τι ήταν οι Σπαρτιάτες, όταν ως Δωριείς, ήταν κυρίως Μεσογειακοί και κάποιοι Διναρικοί."

      The American anthropologist Roland Dixon studied the funeral masks of Spartans and found them to be Alpine [23]. Italian anthropologist Raffaello Battaglia found the death masks of the Shaft Grave Mycenaeans to represent Dinaric physiognomies [35]. J. Lawrence Angel expressed similar opinions in that he believed that northern intruders in Greece were always of “Dinaroid-Alpine central trend” [19] added to the earlier Mediterranean/Alpine blend. Racial elements were not separate but combined to produce Greek civilization [19].

      Πέτρο Τσαγκλή μαζί σου.

      Διαγραφή
    50. Δεν παραπλανώ καθόλου, καθώς εγώ ήμουν ακριβής στα όσα έγραψα που μόνο γενικόλογα δεν ήταν. Σε αντίθεση με τη γενικόλογη παράθεση της γνώμης πως "δεν ήταν ίδιοι με τους προηγούμενους", ήμουν σαφής λέγοντας πως ήταν κυρίως κρομανοειδείς με τάσεις εκδιναρισμού. Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν κατά πλειοψηφία ξανθοί, καθώς αυτό είναι αποδεδειγμένα μια εσφαλμένη εντύπωση. Αντιθέτως οι πληθυσμοί με ξανθά χαρακτηριστικά αυξάνονται προοδευτικά όσο κινούμαστε προς τον βορρά, εξαιτίας της ισχυρότερης παρουσίας τους σε αυτές τις περιοχές εδώ και πάρα πολλές χιλιετίες. Ενώ, και πάλι είναι βέβαιο πως οι ΙΕ εισβολείς κατά μέσο όρο ήταν πιο σκουρόχρωμοι των σημερινών νοτίων Ευρωπαίων. Έχοντας λοιπόν, δολιχοκέφαλους πληθυσμούς, όντας λεπτοπρόσωποι με σημαντική κρομανοειδή επίδραση και σχετικά σκούρες αποχρώσεις, ο λογικός νους δεν βγάζει το συμπέρασμα "δεν είμαι καθυστερημένος, δεν μπορεί να έμοιαζαν στους προϋπάρχοντες". Διότι από πάρα πολλές πλευρές έμοιαζαν περισσότερο με αυτούς, με βασική διαφορά τους τα εντονότερα κρομανοειδή χαρακτηριστικά, παρά με τους σύγχρονούς τους βορειότερους φαινοτύπους (νορδο-κρομανοειδείς μεσοπρόσωποι με πολύ σκούρα επιδερμίδα, ξάνθοχροι βραχυκέφαλοι πρωτο-αλπικοί).
      Οι πρώτοι Λατίνοι, οι Κελτίβηρες και εν προκειμένω τα Ελληνικά φύλλα της εποχής του Σιδήρου, ως αποτέλεσμα της διάσπασης του βραχύβιου Hallstatt πολιτισμού δεν ήταν κατά πλειοψηφία νορδικοί ή νορδο-κρομανοειδείς παρότι οι φαινότυποι αυτοί βρίσκονταν και μεταξύ τους. Τέτοιοι ήσαν κυρίως οι πληθυσμοί που ακολούθησαν στα επόμενα στάδια, του πολιτισμού La Tene, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί στην κεντρική Ευρώπη (στην σημερινή Ελβετία), που σχεδόν ταυτίζονται με τους Κελτογαλάτες και τα μετέπειτα Γερμανικά φύλλα.

      Για τα της Μάνης, δεν πρόκειται να βρεις λαϊκή μνήμη που να αναγνωρίζει ως Μανιάτη έναν "μούλο" (που ήταν ότι χειρότερο για την περιοχή) ή "γύφτο". Από εκεί και πέρα, κάποιοι θεωρούν Έλληνα τον Σχορτσιανίτη γιατί έχει "Έλληνα" πατέρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε και πως οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να πουν "υπήρχε κι ένας νέγρος στη γειτονιά, έκανε μιγάδες απογόνους, αλλά αυτοί είναι Έλληνες γιατί το σπίτι τους είναι δίπλα στο δικό μας".

      Διαγραφή
    51. Παρ᾿ ὅτι ἀποφεύγω νὰ παρεμβαίνω ἐδῶ, βλέποντας ἀφ᾿ ἑνὸς τὴν (δοκησίσοφη!) ἀσχετοσύνην τῶν πλείστων σχολιαστῶν, ἀφ᾿ ἑτέρου δὲ τὴν μισαλλόδοξη (ἀφοῦ, ἐνῷ ἀνέχεται ὄχι μόνον τὸν κάθε ἀνόητον σχολιαστὴν ἀλλὰ καὶ τὸν κάθε λυσσώδη ὀθωμανοβαλκάνιον ὑβριστήν, ὅμως ἐν τούτοις κατεβάζει ὅ,τι τοῦ εἶναι ἄβολον), θὰ ἤθελα ὡστόσο νὰ παρεμβάλω ἐδῶ μίαν σύντομον παρατήρησιν:
      Ὁ διαχειριστὴς ἔχει πράγματι πολλὰς εἰδικὰς γνώσεις, ποὺ ὅμως ὑποβαθμίζονται ἐκ μιᾶς βεβιασμένης δογματικότητος περὶ μεντιτερρανισμοῦ, ἐν ὧ ταὐτοχρόνως φαίνεται νὰ ἀγνοῇ σχεδὸν παντελῶς τὴν κλασσικὴν γερμανικὴν βιβλιογραφίαν. Κατανοῶ τὸν γλωσσικὸν φραγμόν, ὅμως ἡ γνῶσις τῆς γερμανικῆς ἀποτελεῖ προϋπόθεσιν διὰ τὸν σπουδαστὴν φυσικῆς ἀνθρωπολογίας, κι ἂν δὲν τὴν κατέχῃ πρέπει νὰ τὴν μάθῃ.
      Ἐν προκειμένῳ, διὰ νὰ εἶμαι σύντομος:
      α. Τὶ "κρομανοειδεῖς" καὶ ... πράσινα ἄλογα; Αὐτοὶ ποὺ ὁ ἀνωτέρω ἀναφέρει ὡς "Κρομανοειδεῖς" ΠΙΕ ἦσαν ἁπλούστατα ποικιλία τῆς βορείας φυλῆς! Ἔχω κατὰ τὸ παρελθὸν δώσει καὶ σχετικὰς παραπομπὰς ἐδῶ, εἰς σχόλιά μου ποὺ ἀπεμακρύνθησαν. Ὁ ὅρος οὗτος εἶναι ἀδόκιμος καὶ προκαλεῖ πλήρη σύγχυσιν. Ἐκ τοῦ τύπου CroMagnon κατάγεται ὁ φαιλικὸς τύπος, ἀπόγονος τῶν ἐξ Ἰβηρικῆς χερσονήσου προερχομένων φορέων τοῦ προϊστορικοῦ εὐρωπαϊκοῦ μεγαλιθικοῦ πολιτισμοῦ. Ὁ παλαιὸς καγκελάριος Helmut Kohl ἀποτελεῖ κλασσικὸν δεῖγμά του. Ὁ τύπος οὗτος εἶναι συντηρητικός, ὁ ἀγαθὸς γίγας, τυπικῶς ἦτο ἀγρότης, δεμένος μὲ τὴν γῆν του. Δὲν εἶναι οὔτε ἐξερευνητὴς οὔτε ἰδιαιτέρως πολεμοχαρὴς, ὅπως ὁ βόρειος. Δὲν μπορεῖ λοιπόν νὰ ἔχῃ καμμίαν σχέσιν μὲ τοὺς ὡς "κρομανοειδεῖς" ἀναφερομένου ΠΙΕ.
      β΄. Ἔχει λοιπὸν δίκαιον ὁ συνομιλητής σου (5:16) παρατηρῶν ὅτι συγχέεις καὶ παραπλανᾷς ἐν τέλει, ἀναμειγνύων μερικὰς ἀληθείας μετ᾿ ἀνακριβειῶν. Οἱ συγκεκριμένοι "ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ" σου εἶναι βόρειοι. Ἐδῶ οἱ δογματικοὶ μεντιτερρανισταὶ τὰ ἔχετε κάνει κυριολεκτικῶς σαλάτα... Τὸ ζήτημα τῶν χρωμάτων τῶν ΠΙΕ παραμένει ἀνοικτὸν ἔν τινι μέτρῳ, ὅμως κι ἐδῶ παραπληροφορεῖ ὁ ἀνωτέρω, άναφέρων " είναι βέβαιο πως οι ΙΕ εισβολείς κατά μέσο όρο ήταν πιο σκουρόχρωμοι των σημερινών νοτίων Ευρωπαίων": Αὐτὸ ποὺ εὑρέθη εἶναι τελείως διαφορετικόν! Ὅτι δηλ. οἱ Κουργκὰν ἦσαν σκουρότεροι τῶν σκανδιναυῶν, σχεδὸν μὲ χρώματα τῆς σημερινῆς νοτίου Εὐρώπης, κάτι τελείως διαφορετικόν!
      Ἐξ ἄλλου ἀναφερόμεθα 2-3 χιλιετίας ἐνωρίτερον! Κατὰ τὰς ὁποίας προὐχώρει ὁ ἀποχρωματισμός.
      Τὸ γεγονὸς ὅμως ὅτι οἱ ἐκ Βορρᾶ Ἕλληνες ἐπήλυδες ἦσαν πάντως σκουρότεροι τῶν Σκανδιναυῶν, ἀναδεικνύει τὸ ἄτοπον τῆς ταυτοποιήσεως κάθε μεσο-δολιχοκεφάλου μακροπροσώπου ἀρχαίου Ἕλληνος μὲ τὴν μεσογειακὴν φυλήν!
      Αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος ποὺ ὁ διαχειριστὴς ἐπιμένει μανιωδῶς νᾶ συνδέῃ τῆν βορείαν φυλὴν μὲ πολὺ ξανθὰ χρώματα, πρᾶγμα ἀντιφᾶσκον πλήρως καὶ πρὸς τὰ ὡς ἄνω δεδομένα.
      γ΄. Ἐν κατακλεῖδι, τὰ περὶ κυρίως "κρομανοειδοῦς" συστάσεως τῶν Πρωτοελλήνων δεἰχνουν ποικιλίαν βορείας φυλῆς. Ὁ σκανδιναυϊκὸς τύπος διεμορφώθη ἐκ τῆς ἀναμείξεως ΠΙΕ μετὰ ἐγγενῶν στοιχείων. Συμφωνῶ καὶ μὲ τὴν παρατήρησίν του περὶ κάποιας ἀνοιχτόχρωμης ἀλπικῆς ποικιλίας.
      ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΚΑΙ τὴν κλασσικὴν βιβλιογραφίαν - καὶ κυρίως: Ἀφήσατε κατὰ μέρος τοὺς δογματισμούς.
      Καὶ ἐγκαταλείψατε τὴν μεσανατολίζουσαν/ὀθωμανίζουσαν γλῶσσαν τῶν γραικύλων, κάποιοι ἐδῶ μέσα. Ἀπορῶ δὲ πῶς τοὺς ἀνέχεται ὁ διαχειριστὴς.
      Δὲν ἀνέχεται πάντως ἐμένα, πιθανότατα θὰ ἀπομακρυνθῇ ΚΑΙ τὸ παρόν μου σημείωμα τάχιστα. Ἂς εἶναι, δὲν πειράζει, ὁ καθένας εἶναι αὐτὸ ποὺ εἶναι.
      Καὶ κάτι ἄλλο πρὸς τοὺς ἀναγνώστας: Ἐλέγξατε οἱ σχολιασταὶ τὴν ὀμφαλοσκοπίαν σας καὶ τὴν κατακλύζουσαν εἰκονικότητά σας, παιδάκια τοῦ Facebook!!!
      Ὁ Ἄριος ἀγωνίζεται γιὰ τυὸ ἀνώτερο, τὸ εὐγενέστερο, τὸ φωτεινότερο! Ὅλες αὐτὲς οἱ θλιβερὲς εἰσαγωγὲς τοῦ τύπου "εἶμαι _% μεσογειακός, _% ἀλπικός" - καί ... 100% ἠλίθιος, προκύπτει! Κατὰ τὴν ἀντικειμενικὴν συζήτησιν δὲν μᾶς ἀφορᾷ τὸ τὶ εἶναι ὁ καθένας - μᾶς ἐνδιαφέρει μόνον ἕνα πρᾶγμα: Ἔχεις τὴν βασικὴν ὑπαρξιακὴν στάσιν τοῦ Ἀρίου Ἀνθρώπου;
      Ἔρρωσθε.

      Διαγραφή
    52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    54. "Ηρακλή", έχουμε συζητήσει έπ' αυτού ξανά και τότε μάλιστα είχες την ακριβώς αντίθετη άποψη για τα όσα έγραφα (που είναι τα ίδια με όσα γράφω τώρα).
      Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός και να μην κουράσω κανέναν. Το κρομανοειδές φάσμα λοιπόν, παρουσιάζει κάποιες διαφοροποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν κατά την εποχή των Παγετώνων κι ακολούθησαν μια συγκεκριμένη πορεία στη συνέχεια. Μια εξ αυτών των διαφοροποιήσεων, και μάλλον η μικρότερη που έλαβε χώρα μεταξύ των, είναι ο αποχρωματισμός του τριχώματός τους ο οποίος σχετίζεται με τις σταδιακές κλιματικές κι άλλους παράγοντες όπως θα εξηγήσω. Παρατηρήθηκε πως το ήδη το γονίδιο MC1R παρουσίαζε υπολειπόμενα κι επικρατή αλληλόμορφα, τα οποία όμως ξεκίνησαν να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα αμιγούς υπολειπόμενης εμφάνισης σε βαθμό που να χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους προ 11,000 ετών οπότε και ξεκίνησαν να λιώνουν οι πάγοι. Έτσι λοιπόν, οι αρχέγονοι Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί που είχαν διασπαρεί στα καταφύγιά τους την εποχή των Παγετώνων, ξεκίνησαν εκείνη ακριβώς την εποχή να μετακινούνται προς τον βορρά λόγω υπερπληθυσμού (ο οποίος παραδόξως είχε συμβεί παρά των αντίξοων συνθηκών εξαιτίας του "συγχρωτισμού" θηραμάτων και θηρευτών) κι μετανάστευσης των θηραμάτων κι αλιευμάτων τους καθώς εκείνα πλέον ανακάλυπταν πως το οικοσύστημα στο οποίο μπορούσαν να ζήσουν μεγάλωνε όσο υποχωρούσε ο παγετός. Έτσι, οι πού αρχαίοι αυτοί κρομανοειδείς ξεκίνησαν ξανά να διασκορπίζονται σε μικρές ομάδες οι οποίες ξεκίνησαν από τα νότια καταφύγια (Βαλκανίων, Ιταλικής, Φραγγο-Κανταβρίας και ανατολικής Μεσογείου) προς τις βόρειους κυνηγοτόπους τους όπου και αποχρωματίζονταν. Αλλά όπως διαπιστώνουν γενετικές έρευνες το ίδιο δεν συνέβη με τις αποχρώσεις του δέρματός τους οι οποίες παρέμεναν πολύ σκούρες. Κι έτσι ξεκίνησε να εμφανίζεται ο φαιλιδικός (νορδοΚΜ) που αναφέρεις, που ήταν η εκδοχή των αρχαιότερων οι οποίοι είχαν απλά σκουρότερα μαλλιά (κατά κύριο λόγο κόκκινα, καστανά και λιγότερο μαύρα). Ο φαινότυπος αυτός, συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να ονομάζεται και παλαιο-ατλαντικός.
      Ωστόσο η σημαντική αλλαγή, τόσο αυτή που αφορά την πιο ανοιχτή επιδερμίδα όσο και τα αρμονικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου είχε συντελεστεί στα νότια καταφύγια και κυρίως στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, όπου η υιοθέτηση αγροτικών μεθόδων βοήθησε στο να εμφανιστούν τα πιο λεπτά χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλη περιοχή. Έτσι λοιπόν, η μετανάστευση των νεολιθικών αγροτών, έφερε μαζί της κατά κύριο λόγο τη λεπτοπροσωπία και τα γονίδια που κωδικοποιούν την ανοιχτότερη επιδερμίδα. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, αυτά τα γονίδια δεν εμφανίζονταν αν δεν μετακινούνταν εκεί πρωτίστως αυτοί οι πρώτοι μεσογειακοί. Με μοναδική εξαίρεση, μια περίπτωση ανατολικού κυνηγού-τροφοσυλλέκτη που έζησε στην Καρέλια, που μπορεί να είχε ανοιχτότερη επιδερμίδα αλλά η κρανιομετρία και οι αυτοσωμικές μελέτες δείχνουν πως δεν πρόκειται για πρόγονο των Ευρωπαίων αλλά κατά κύριο λόγο κάποιον Ασιάτη που μετακινούνταν μέσω της τούνδρας.
      Από την άλλη, οι νεολιθικοί μετανάστες παρόλων των αγροτικών τους καινοτομιών και της ικανότητας τους να μετακινηθούν σε κάθε σχεδόν άκρη της Ευρώπης, δεν είχαν καταφέρει να έχουν μεγάλους πληθυσμούς. Φαίνεται μάλιστα, πως ο διαφορετικός τρόπος ζωής τους, δεν τους επέτρεπε τόσο να δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνίες από κοινού με τους κρομανοειδείς κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες. Η "μετάδοση" λοιπόν, των γονιδίων που προανέφερα, δεν έγινε εξαιτίας των δικών τους πράξεων, αλλά εξαιτίας της μετέπειτα ΙΕ εισβολής η οποία όντας επί της ουσίας μια ενσωμάτωση υπό ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό που αρχικά είχε νομαδικό τρόπο ζωής, όλων των υπολοίπων.
      Οι δε πρώτο-ΙΕ, ήταν κι εκείνοι επηρεασμένοι από τους νεολιθικούς αγρότες μέσω των επαφών που είχαν στον Καύκασο (κι από όπου εισήγαγαν και την καινοτομία του τροχού). Έτσι είχαν κατά μέσο όρο ανοιχτότερη επιδερμίδα από τους Σκανδιναβούς κρομανοειδείς, αλλά σε κάθε περίπτωση εξαιτίας του πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού τους, ήταν κατά μέσο όρο πιο σκουρόχρωμοι από τον μέσο όρο των σημερινών νοτίων Ευρωπαίων.

      Διαγραφή
    55. Κι έτσι, οι ξανθόχροοι, λεπτοπρόσωποι δολιχοκέφαλοι, δηλ οι πρώτοι νορδικοί φαινότυποι ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε ικανούς πληθυσμούς αφότου οι ΠΙΕ ξεκίνησαν τη μετανάστευσή τους. Κατά τον τρόπο δε που οι ανθρωπολόγοι έχουν υποδείξει, οι νορδικοί αυτοί φαινότυποι δεν καταστάλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη. Αντιθέτως, αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει κατά τα ιστορικά χρόνια. Δηλαδή, αρχικά από την Corded περίοδο στην βραχύβια Hallstatt και κυρίως κατά τις επόμενες φάσεις του πολιτισμού La Tene).
      Επομένως, είναι πολύ ασφαλές το συμπέρασμα που έγραψα προηγουμένως. Όντως, Corded νορδικοί (που δεν ήταν πάντοτε "τόσο ξανθοί" όσο γνωρίζουμε σήμερα) ήταν μεταξύ των Αχαιών και μια απλή παρατήρηση των αναπαραστάσεων προσώπων (δυστυχώς είναι ατελείς, αλλά δίνουν κάποιες σαφείς εντυπώσεις) στον Ταφικό Κύκλο Β των Μυκηνών αρκεί. Όπως όμως βλέπει κανείς μεταξύ αυτών, οι ξανθόχροοι είναι λιγότεροι. Το ίδιο συνέβη και μεταξύ των Δωριέων και των φύλλων που έφεραν το τέλος της εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Είχαν περισσότερους νορδικούς (οι οποίοι ανήκαν κατά κύριο λόγο στον hallstatt τύπο δηλ τον ελαφρά εκδιναρισμένο), αλλά και πάλι δεν πρέπει να ήταν η πλειοψηφία. Ομοίως συνέβη και στους πρώτους Κελτίβηρες και στους πρώτους Λατίνους. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο πιο κοινή φαινοτυπική τάση ήταν ο κρομανοειδισμός ανεξαρτήτου απόχρωσης. Ενώ πλειοψηφικά (παρότι αυτό άλλαζε σταδιακά), τα χαρακτηριστικά παρέπεμπαν στο ευρύτερο μεσογειακό φάσμα δηλ τους έχοντες σκουρότερο χρώμα μαλλιών.
      Καλό είναι λοιπόν, εφόσον αυτό ζητούμε, να είμαστε ακριβείς αλλά όχι "μονολιθικοί" ακολουθώντας μια δήθεν δογματικά αδιάλλακτη άποψη, τη στιγμή που έχουν διαλευκανθεί πολλά σε αυτό το ζήτημα (και πιστεύω θα ακολουθήσουν περισσότερα), παρότι κάτι τέτοιο δεν είναι η κύρια επιδίωξη των επιστημόνων πλέον. Αν μάλιστα, θέλει κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πόσο "διαφορετικοί" θα πρέπει να ήταν από τους ΙΕ που έχουμε όλοι κατά νου οι πρώτοι μεσογειακοί νεολιθικοί αγρότες, οι πρώτοι δηλ "πολιτισμένοι" άνθρωποι στην Ευρώπη, δεν έχει παρά να ψάξει για τα πρόσωπα των δυο χαρακτηριστικότερων δειγμάτων που έχουμε σήμερα: Του Otzi, και του νεολιθικού αγρότη του οποίου τα οστά βρέθηκαν κοντά στο Stonehenge της Μ.Βρετανίας (και οι δυο έζησαν σε πολύ κοντινές περιόδους προ 5,500 ετών και είχαν κοινή καταγωγή εκ πατρός). Είμαι σχεδόν σίγουρος, πως θα τραβήξουν το ενδιαφέρον και των δυο καθώς πρόκειται για άτομα που φέρουν τον ίδιο φαινότυπο (κάτι που φαίνεται εύκολα παρά τη διαφορά ηλικίας τους).

      Διαγραφή
    56. Εἰλικρινῶς μὲ ἐνδιαφέρει πολὺ ν᾿ ἀκούω τὶς ἀπόψεις σου ὅποτε καταφέρνῃς νὰ ξεφεύγῃς ἀπὸ τοὺς συνήθως ἐξωφθάλμους δογματίζοντες καταναγκασμούς. Αὐτὸ τὸ καταφέρνεις ἀρκετὰ στὸ δεύτερο ἐκ τῶν δύο σημειωμάτων σου ἀνωτέρω (4:02 πμ), καὶ τὸ ὁποῖον ἐναρμονίζεται πλήρως πρὸς τὸ ἰδικόν μου μήνυμα. Ὅποτε παρενέβην εἰς τὸ παρὸν ἱστολόγιον ἐξέφρασα άπόψεις πρὸς τὴν ἰδίαν πάντοτε κατεύθυνσιν.
      Κατ᾿ ἀρχήν, καὶ ἐπειδὴ πλέον δὲν ἀμφιβάλλω πὼς εἶσαι ὁ διαχειριστής (διατὶ ἆρά γε ἀποφεύγεις νὰ τὸ καθιστᾷς σαφὲς ὑπογράφων διὰ σταθεροῦ ψευδωνύμου; Καὶ τοῦτο ἐπίσης ἀποτελεῖ ἰδιοτυπίαν τοῦ ἱστολογίου, μοῦ φαίνεται πὼς δέχεσαι κάποιες κακὲς ἐπιρροές...), ἀρέσκεσαι γενικῶς στὴν ἀοριστία, στὴν σύγχυσι – καὶ δὲν πολυσκοτίζεσαι γιὰ τὴν ΑΚΡΙΒΕΙΑΝ.
      Σὲ συγχαίρω μὲν ποὺ μερικῶς προάγεις τὴν φυλετικὴν σκέψιν στὴν Πατρίδα μας, ὅμως τὸ ἕνα σου χέρι καταστρέφει τὸ ἔργον τοῦ ἄλλου.
      Θὰ μποροῦσα ν᾿ ἀπαντήσω δι᾿ ὁλοκλήρου πραγματείας, λυποῦμαι ποὺ δὲν ἔχω τὸν χρόνον. Δειγματοληπτικῶς: Ἂν αἱ πληροφορίαι μου ἰσχύουν, εἶσαι καὶ βιολόγος· εἶναι λοιπὸν τοσούτῳ μᾶλλον ἀπαράδεκτος ἡ σύγχυσίς σου ὅταν γράφῃς «ήδη το γονίδιο MC1R παρουσίαζε υπολειπόμενα κι επικρατή αλληλόμορφα», ἀφοῦ δὲν πρόκειται καθόλου περὶ ὑπολειπομένων ἢ ἐπικρατῶν ἀλληλομόρφων, ἀλλὰ περὶ γονιδιακῆς θέσεως, ὅπου τὸ (ἀλληλόμορφον) γονίδιον εἴτε εἶναι τέτοιο ποὺ ἐνεργοποιεῖ εἴτε ποὺ ἀναστέλλει τὴν λειτουργίαν τῆς πρωτεΐνης «ὑποδοχεὺς μελανοκορτίνης 1», ἥτις πάλιν ἀντιστοίχως παράγει εἴτε εὐμελανίνην (> σκοῦρα χρώματα) εἴτε φαιομελανίνην (>ἀνοικτὰ χρώματα) [πρβλ. https://ghr.nlm.nih.gov/gene/MC1R]. Ἤτοι, τὰ ἀλληλόμορφα τοῦ MC1R ἐνεργοποιοῦν ἢ ἀναστέλλουν λειτουργίαν τινά, τοῦτο ὅμως δὲν τὰ καθιστᾷ «ἐπικρατῆ ἢ ὑπολειπόμενα». Νὰ μὴ φαντάζεσαι πώς, ἐπειδὴ εἶμαι μαθηματικός, ἡ βιολογία μοῦ εἶναι ἄγνωστος. Ἄλλως τε τὰ μαθηματικὰ εἶναι «τῶν ἐπιστημῶν ἡ μεγίστη» καὶ ἡ βασιλίς, κατὰ Πλάτωνα, ταῦτα δὲ καὶ κυρίως ἐπιτρέπουν καὶ τὰς γενετικὰς μελέτας, διὰ στατιστικῶν κυρίως μεθόδων καὶ συσχετισμῶν – πού, ἐπὶ παραδείγματι, ὁδηγοῦν εἰς τὸ συμπέρασμα ὅτι αἱ ἁπλοομάδες R1a καὶ R1b εἰσήχθησαν εἰς Εὐρώπην ὑπὸ τῶν ἐκ τῆς ποντικῆς χώρας ΙΕ ἐπηλύδων, προσέτι δὲ μάλιστα ὅτι οἱ Βάσκοι, ὁμιλοῦντες μὴ ΙΕ γλῶσσαν, κυρίως ἐν τούτοις προέρχονται ἐξ Ἰνδοευρωπαίων πατέρων ποὺ εἰσέβαλαν ἐκεῖ, προφανῶς μελῶν κάποιας στρατιωτικῆς (πολεμικῆς) ὁμάδος ποὺ ἐξεστράτευσε χωρὶς γυναῖκες, ὅπως π.χ. συχνὰ κι οἱ Ἕλληνες ἄποικοι - στὴν Σικελίαν ἐπὶ παραδείγματι. Οἱ Βάσκοι, λοιπόν, παρουσιάζοντες πολὺ ὑψηλὰ ποσοστὰ τῆς Υ-ἁπλοομάδος R1b, ὅμως ἔχουν μιτοχονδριακὸν DNA ξένον πρὸς ΙΕ, ἀντιθέτως μὲ ἄλλας περιοχὰς ὑψηλῆς ἐμφανίσεώς της, ὅπου καταδεικνύεται ὑψηλὴ στατιστικὴ συσχέτισις μὲ μιτοχονδριακὸν DNA «ποντικῆς» (Kurgan) προελέυσεως. Ἄρα λοιπόν ἡ ἁπλοομὰς αὕτη δὲν χαρακτηρίζει τὴν πρὸ τῆς ΙΕ εἰσβολῆς Εὐρώπην.
      Σοῦ τὤχω ξαναπεῖ, καὶ τὸ γνωρίζεις ἀσφαλῶς κι ὁ ἴδιος, ὑπάρχουν πολλοὶ βόρειοι ὑπότυποι (http://racialcompact.com/nordishrace.html). Καὶ πάλιν ἐξακολουθεῖς νὰ συγχέεις μέσα σὲ μιὰ κακῶς ἀφ-ωρισμένην (ὁριοθετημένην) φρασεολογία, ποὺ φέρει τὶς ἐπιβαρύνσεις τῆς μεταπολιτευτικῆς γλώσσης τῶν κουλτουριάρηδων (κατὰ τὴν ἀσάφειαν καὶ ἀνακρίβειαν), Κρομανιὸν καὶ Μεσογειακούς. Ξεκαθαρίζω λοιπόν τὸ προφανές:
      Ἡ Κρομανιὸν εἶναι παλαιὰ φυλή ἐν Εὐρώπῃ, οἱ ΙΕ ἐπήλυδες εἶναι καινούργιοι.
      [ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>]

      Διαγραφή
    57. [>> ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>]
      ΣΥΝΔΕΩ ΛΟΙΠΌΝ: Ἡ Κρομανιὸν εἶναι παλαιὰ φυλή ἐν Εὐρώπῃ, οἱ ΙΕ ἐπήλυδες εἶναι καινούργιοι.
      Ναί, συνέβη πράγματι βαθμιαῖος (καὶ σχετικῶς αἰφνίδιος καὶ ταχύτατος) ἀποχρωματισμός. Ἐπὶ παραδείγματι, οἱ κυανοῖ ὀφθαλμοί προέκυψαν τὸ πρῶτον ἐκ μιᾶς μεταλλάξεως πρὸ 8 χιλιετιῶν βορείως τῆς Μαύρης Θαλάσσης (ποντικὴ χώρα) (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-511473/All-blue-eyed-people-traced-ancestor-lived-10-000-years-ago-near-Black-Sea.html).
      Τώρα ἰσχυρίζεσαι ὅτι οἱ Κρομανιονικοὶ τύποι ξάνθυναν στὸν νότο (πρᾶγμα ποὺ ἐπίσης ἀντιμάχεται τὶς θέσεις σου!), θὰ ἤθελα ὅμως παραπομπές. Ἔχω δεῖ κάποιαν νῦξι κάπου ἀλλὰ μοῦ φαίνεται πολὺ ἀνεπαρκής. Ἀκόμη πιὸ ἀλλόκοτος καὶ βεβιασμένος εἶναι ὁ ἰσχυρισμός σου «Ωστόσο η σημαντική αλλαγή, τόσο αυτή που αφορά την πιο ανοιχτή επιδερμίδα όσο και τα αρμονικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου είχε συντελεστεί στα νότια καταφύγια και κυρίως στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου»! Ἁπλῶς δὲν σχολιάζω...
      Καὶ λοιπόν, μᾶς λὲς πὼς οἱ τῆς ἀνατολικῆς μεσογείου εἶναι ποὺ ξάνοιξαν τὰ χρώματα τῶν ὑπολοίπων εὐρωπαίων, ἰσχυρισμὸς ποὺ πέραν τῆς ἀπιθάνου του κουφότητος καὶ σὲ ἀφήνει ἐκτεθειμένον, ὅποτε παραπέμπεις εἰς ὑποτιθέμενα σκοῦρα χρώματα τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων διὰ νὰ στηρίξῃς τὰ περὶ μὴ βορεινότητός των (δογματικῶς κατ᾿ οὐσίαν προειλημμένα) συμπεράσματά σου. Ἀκόμη, τὸ σταθερόν σου τοῦτο ἐπιχείρημα συντρίβεται ἐξ αὐτῆς τῆς ἰδίας σου ἀναλύσεως περὶ τοῦ πόσον σκοῦροι ἦσαν, τόσον οἱ ΙΕ εἰσβολεῖς γενικῶς, ὅσον ἐπίσης καὶ ὁ παρ᾿ αὐτοῖς κεντρικὸς (πρωτο-)Βορεινὸς τύπος.
      Κάτι ἄλλο: ἡ ΙΕ γλωσσολογία ἀποδεικνύει ὅτι ὁ τροχὸς ἦτο ἀρχῆθεν γνωστὸς εἰς τοὺς ΙΕ, δὲν τοὺς τὸν ἔμαθαν οἱ καυκάσιοι ὅπως γράφεις...

      Βεβαίως καὶ πολλαχοῦ ὁ τύπος (ἢ ἴσως θἄπρεπε καλλίτερα νὰ πῶ οἱ τύποι) ποὺ κατάγονται ἀπὸ Κρομανιὸν ἔχει συμβάλει εἰς τὴν σύμπηξιν τῶν συνήθως θεωρουμένων βορεινῶν ὑποτύπων (κυριώτατα τοῦ τύπου Brünn, δευτερευόντως τοῦ τύπου Trønder), συχνὰ ὅμως ἡ συμβολὴ αὕτη (στοὺς τύπους, ὄχι στοὺς πληθυσμούς) ὑπερεκτιμᾶται. Ὁ οὕτως εἰπεῖν πρωτοβορεινὸς τύπος, ἤτοι ὁ πρὸς τοὺς ΠΙΕ οἰκειότατος, εἶχε πράγματι ἀρκετὰ «τετραγωνισμένα» χαρακτηριστικὰ προσώπου, ἄρα εἶναι λανθασμένη ἡ αὐτόματος συσχέτισίς των μὲ Κρομανιόν. Τοῦτο εἶχεν ἤδη ἐπισημάνει καὶ ὁ πολὺς Hans Günther, παραπέμπων μάλιστα εἰς κλασσικὰ ἑλληνικὰ πρότυπα ὡς ἀποδίδοντα τὰ χαρακτηριστικά του.
      Πέραν τῆς μεγάλης εὐρυπροσωπίας τοῦ τύπου Κρομανιόν, μία εἰδοποιὸς διαφορὰ εἶναι τὸ ὕψος μετώπου, ποὺ στὸν Φαιλικὸ τύπο (< Κρομανιόν) εἶναι σαφῶς μικρότερο ἔναντι π.χ. τοῦ βορεινοῦ τύπου Hallstadt πού, ὅπως καὶ ὁ συναφής του τοῦ Σχοινοτύπου Πολιτισμοῦ (Schnurkeramik/schnurkeramische Kultur, αὐτὸ ποὺ λὲς Corded στὰ ἀμερικάνικα), εἶναι καὶ ὁ πλησιέστατος πρὸς τὸν πρωτονορδικόν – ποὺ ὅμως ἦτο κάπως σκουρότερος.
      Κατὰ τὰ λοιπὰ παραπέμπω ἐκ νέου εἰς τὸ προηγούμενόν μου σημείωμα. Θὰ μποροῦσα νὰ εἶχα παραπέμψει καὶ σὲ παλαιότερα σχετικὰ σημειώματά μου, ἂν δὲν εἶχαν διαγραφῆ.
      Κλείνω παραθέτων ἕνα ὡραιότατον γράφημα .gif ποὺ βρῆκα περὶ ΙΕ μεταναστεύσεων, παρ᾿ ὅτι μόνον χονδρικῶς ἰσχύει: https://en.wikipedia.org/wiki/File:IE-migrations.gif

      Ἔρρωσθε καὶ γρηγορεῖτε - ἐθνοφυλετικῶς.

      Διαγραφή
    58. Μια ερώτηση Ηρακλή, υπάρχει κάποια πηγή που ν'αναφέρει την εκστρατεία των Ελλήνων χωρίς γυναίκες στην Σικελία;

      Διαγραφή
    59. Δυστυχῶς ἐδῶ ὅπου εὑρίσκομαι οὔτε δυνατότητα ἀλλὰ κυρίως οὔτε χρόνον διαθέτω νὰ τὸ ψάξω, γενικῶς ὅμως οἱ εἰδήμονες τὸ θεωροῦν δεδομένον. Ἐν τούτοις οἱ Ἕλληνες ἔποικοι κατώρθωσαν νὰ ἐπιβάλουν τὴν γλῶσσάν των, ἐν ἀντιθέσει πρὸς τὸ παράδειγμα τῶν προπατόρων τῶν Βάσκων ποὺ ἀνέφερα.

      Διαγραφή
    60. Βεβαίως τὸ ἔργον τῶν Ἑλλήνων, νὰ μάθουν δηλ. ἑλληνικὰ στὶς ντόπιες γυναῖκές τους, ἦτο εὐκολώτερον, ἀφοῦ ἐκεῖναι προήρχοντο ἐκ συγγενοῦς ΙΕ γλώσσης, τῶν δὲ γυναικῶν τῶν Βάσκων ἡ γλῶσσα ἦτο παντελῶς ἄσχετος πρὸς τὰς ΙΕ, σχετίζεται δὲ παραδόξως πρὸς τὴν Γεωργιανήν, μακρινῶς φυσικά. Κι ἀφοῦ δὲν ἔμαθαν αἱ γυναῖκές των τὴν ΙΕ γλῶσσάν των, αὐτὲς ἄρα ἔμαθαν βασκικὰ καὶ στὰ παιδιά τους· διότι ἡ γλῶσσα λέγεται μητρική, ὄχι πατρική, ἀφοῦ ἡ γυνὴ ἀνατρέφει τὰ παιδιά.
      Ἐπ᾿ εὐκαιρίᾳ, εἰς τὸ τέλος τοῦ σημειώματός μου 5:27 κάτι ποὺ ἤθελα νὰ συμπεριλάβω μοῦ διέφυγε: Ἀντὶ λοιπόν, "Καὶ πάλιν ἐξακολουθεῖς νὰ συγχέεις ... Κρομανιὸν καὶ Μεσογειακούς" παρακαλῶ ἀναγνώσατε,
      "Καὶ πάλιν ἐξακολουθεῖς νὰ συγχέεις ... Πρωτοβορεινούς, Κρομανιὸν καὶ Μεσογειακούς".

      Διαγραφή
    61. >> νὰ συγχέῃς (ὑποτακτικὴ ἔγκλισις)

      Διαγραφή
    62. προς Ανωνυμος 6:08 αμα κατσεις και ψαξεις για διαφορες ερευνες συμφωνα με ερευνητες που ενδιαφερθηκαν να μαθουν πως ξεκινησε ο αποικισμος των Ελληνων στην Σικελια και Νοτιο Ιταλια εδειξε πως πηγαιναν χιλιαδες νεοι Ελληνες αντρες και εκατοταδες νεες γυναικες ή χιλιαδες νεοι αντρες και επαιρναν ντοπιες γυναικες(αν και οι πιο πολλοι υποστιριζουν αυτο).Τωρα οταν ξεκινησε ο αποικισμος η Σικελια ειχε πληθυσμο 1.5εκ και η Ελλαδα 3εκ, δικη μου γνωμη ειναι οτι πηγαιναν και καποιες Ελληνιδες γυναικες και πως οι "Ελληνικες" κοινωνιες αποτελουνταν απο Ελληνες αντρες+ντοπιες γυναικες και μια "μικρη" ομαδα Ελληνων αντρων και Ελληνιδων γυναικων με αποτελεσμα να υπαρχουν οι απογονοι Ελληνων αντρων και ντοπιων γυναικων και "καθαροι" Ελληνες.

      Διαγραφή
    63. Συμφωνῶ πλήρως, πιστεύω πὼς πράγματι κάπως ἔτσι ἔγινε. Κι αὐτὲς ἐπίσης οἱ ἐλάχιστες Ἑλληνίδες θὰ συνέβαλαν ἔτσι τὰ μέγιστα στὴν διατήρησι τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης.

      Διαγραφή
    64. Θα ξεκινήσω πρώτα με ένα ξεκαθάρισμα υπονοούμενων και δήθεν "παρεξηγήσεων". Δεν είμαι ο διαχειριστής του ιστολογίου, και ειλικρινά απορώ πως κάποιος το είχε ξαναγράψει προηγουμένως, καθώς οι διαφορές μας είναι εμφανείς όπως θα εξηγήσω παρακάτω. Γνώρισα όμως προ πολλών ετών εσένα "Ήρακλή" καθώς και σχετικά πιο πρόσφατα τον διαχειριστή, δίχως να είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις και με τους δυο σας. Στην περίπτωσή σου "Ηρακλή" σημαντικό ρόλο είχε αρχικά η απόσταση αλλά και η μετέπειτα πορεία μας. Δεν έχω σκοπό όμως να αναφερθώ άλλο σε αυτό, καθότι δεν αφορά κανέναν, ούτε κι έχει σημασία. Απλά, αναφέρω 2-3 λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν το πρόσωπο και των δυο μας, ώστε να μην προτρέξει κανείς και βγάλει πάλι "συμπέρασμα" όπως αυτό που αναφέρεις.
      Παρακάτω, ο διαχειριστής του ιστολογίου αυτού, έχει επανειλημμένα εκφράση την άποψη (ανοιχτά και μέσα από το παρόν ιστολόγιο) πως η γενετική δεν τον ενδιαφέρει και τόσο, δι' αυτό και δεν κάνει ποτέ αναφορές σε τέτοια ζητήματα περιορίζοντας τα όσα γράφει στη φυσική ανθρωπολογία. Εγώ από την άλλη, έχω διευρύνει το αντικείμενο των μελετών μου και στη γενετική. Παρακάτω, παρότι συμφωνώ σε αρκετά με τον διαχειριστή, έχουμε και σημαντικές διαφωνίες. Λχ, εκείνος κάποτε ακολουθώντας μια παλαιότερη "σχολή σκέψης" κάποιων ανθρωπολόγων, υπέδειξε πως ήδη κατά τις αρχές της εποχής του Χαλκού οι εισβολείς που έχτισαν στη συνέχεια την αυτοκρατορία των Χετταίων, κατέκτησαν πληθυσμούς που ήταν είτε κοντά είτε αρμενοειδείς. Εγώ από την άλλη, σε δημοσιεύσεις μου έχω υποδείξει πως αυτή η παρατήρηση είναι λανθασμένη κι έρχεται σε αντίθεση τόσο μιας γενικότερης εικόνας που έχουν πλέον οι ανθρωπολόγοι, οι οποίοι απλούστατα μελέτησαν κρανία που έδειχναν μεν εκδιναρισμό σε αρκετές περιπτώσεις αλλά όχι τη συγκεκριμένη του μορφή που οδήγησε στον σχηματισμό του αρμενοειδούς φάσματος. Σε προηγούμενο μάλιστα άρθρο του ιστολογίου αυτού, εξήγησα σε σχολιαστές, πως οι γενετιστές έχουν φθάσει πολύ κοντά στο να ακουμπήσουν το χέρι επί τον τύπον των ήλων, όταν κατάφεραν να δώσουν με μια κάποια ακρίβεια τον χρόνο κατά τον οποίο έζησε ο λεγόμενος "χρωμοσωμικός Ααρών", δηλ ο προπάτορας πολλών κοανίμ εβραίων, οι οποίοι φέρουν συγκεκριμένη υπο-ομάδα της απλοομάδας J1 στο y-DNA. Ο εν λόγω λοιπόν, έζησε στη Μέση Ανατολή, κατά τη μεταβατική περίοδο του τέλους της εποχής του Χαλκού και των αρχών της εποχής του Σιδήρου. Τη χρονική δηλαδή στιγμή, που η μετέπειτα δημιουργοί της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων, ξεκίνησαν εκ των όρεων του νοτίου Καυκάσου όπου ήταν το κέντρο τους και αντικαθιστούν διοικητικά τους σε δύσκολη θέση Χετταίους από τους οποίους πήραν τις γνώσεις περί μεταλλουργίας και τις χρησιμοποίησαν για να τους καταλύσουν εντελώς. Και στη συνέχεια κατάφεραν να εισβάλλουν αιφνιδίως στην Αίγυπτο καταλύοντας το παλαιό βασίλειο. Κι έτσι δημιούργησαν ένωσαν υπό τη διοίκησή τους μια έκταση, η οποία απετέλεσε το κατάλληλο μέσον την... κατάλληλη στιγμή, για να έλθουν σε επαφή διαφορετικοί πληθυσμοί από τον Καύκασο μέχρι και τη νότια Αίγυπτο. Δηλ, να αναμιχθούν οι φαινότυποι οι οποίοι συνεισέφεραν στη διαμόρφωση των αρμενοειδών φαινοτύπων (από τη μια δολιχοκέφαλοι σαχαρικοί, μεσογειακοί, ιρανικοί και από την άλλη βραχυκέφαλοι πρωτο-αλπικοί και οι συγγενείς τους παμιρίδες). Την ίδια περίπου περιγραφή των γεγονότων, δίνουν και πολλοί ανθρωπολόγοι, ενώ ανθρωπολόγοι όπως ο Gunther κι ο Eickstedt, παρότι φαίνεται να το δηλώνουν δεν το έκαναν τόσο ξεκάθαρο, όσο ο Lundman, o Hooton, o Coon κλπ.

      Διαγραφή
    65. Αυτά ως προς τα παράδειγματα που υποσχέθηκα πως δείχνουν τις διαφορές απόψεων με τον διαχειριστή. Όχι πως έχω κάποια "υποχρέωση" να τα γράψω όλα αυτά. Αλλά ειλικρινά, μου φαίνεται αστείο από τη μια, ενώ από την άλλη είναι και τρόπον τινά σοβαρό κι έχει υπονοηθεί κι άλλες φορές, αποτελώντας επί της ουσίας μια κακεντρέχεια προς το ιστολόγιο αυτό, αφού προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ύπουλων σκιαμαχιών στα σχόλια του ιστολογίου. Δεν το προσάπτω στον "Ηρακλή" αυτό, διότι από όσο γνωρίζω δεν είσαι εσύ αυτός που το ισχυρίστηκε πρώτος. Ο νους όμως που το "κατέβασε" φαίνεται στα μάτια μου πως έχει κάποιο πρόβλημα και ενδεχομένως να αρέσκεται να αφήνει τέτοιες υπόνοιες. Γράφω πάντοτε εδώ ως ανώνυμος, δίχως παρόλα αυτά να έχω ποτέ καταχραστεί της ανωνυμίας που έτσι κι αλλιώς έχουμε (σχεδόν) όλοι. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται να επιλέξω κάποιο ψευδώνυμο, διότι δεν διεκδικώ συγγραφικά ...δικαιώματα με κανέναν απολύτως τρόπο. Εξάλλου, για να είμαστε ειλικρινείς, ένας κακόβουλος δεν εμποδίζεται να εκφράσει τις ύπουλες προθέσεις του είτε με ψευδώνυμο(-α), είτε ως ανώνυμος. Δεν με αφορά όμως αυτό, κι επειδή για να σχολιάσω εδώ, ξεκλέβω ώρες ύπνου (κάτι που επίσης φαίνεται μερικές φορές) κι ελεύθερου χρόνου, δεν επιθυμώ να "ξεχωρίσω" ή να καινοτομήσω με τη χρήση ψευδωνύμου. Έτσι κι αλλιώς, κάποιος που γνωρίζει να διαβάζει, δεν χρειάζεται 'ψευδώνυμα" κλπ για να καταλάβει.
      Αυτά, κι ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω. Στη συνέχεια θα απαντήσω σχετικά με τα όσα έθεσες για το ζητούμενο της συζήτησης.

      Διαγραφή
    66. Σχετικά με τον ΜC1R, πράγματι δεν είναι κάποιο καθαυτό γονίδιο αλλά ένας δέκτης μελανοκορτίνης που ενεργοποιείται από συγκεκριμένα γονίδια. Η απλούστευση που έγραψα, έγινε προς χάριν συντομίας και απλούστερης κατανόησης, διότι η επί της ουσίας λειτουργία τους είναι ένα ευρύ ζήτημα. Πρέπει όμως να πούμε πως τα γονίδια αυτά βρίσκονται στους περισσότερους Ευρωπαίους (αν όχι σε ΟΛΟΥΣ) ανεξαρτήτως αποχρώσεων, γι' αυτό και οι "ενδιάμεσες αποχρώσεις" στο τρίχωμα είναι πολλές όπως αυτές παρίστανται στην κλίμακα των Fischer και Saller, παρότι επί της ουσίας υπάρχουν 2 "χρωστικοί πόλοι" (ας μου επιτραπεί η έκφραση). Κάτι που αρχικά αποτελούσε ένδειξη στις παρατηρήσεις των ανθρωπολόγων, πως δηλ οι αρχέγονοι κρομανοειδείς παρουσίαζαν και τις δυο λειτουργίες, απέκτησε σταθερότερες βάσεις με τη γενετική. Ενώ λοιπόν, αρχικά οι "σκουρότερες" ενδιάμεσες αποχρώσεις μαλλιών ήταν κυρίαρχες (προσοχή: αυτό δεν σημαίνει πως το "σκουρότερο" εξισώνεται με το μαύρο, το οποίο ήταν μεν μεταξύ αυτών των αποχρώσεων, αλλά δεν αποτελούσε τον κανόνα), η σταδιακή αλλαγή περιβάλλοντος εξαιτίας των μετακινήσεων ευνόησε περισσότερο την παραγωγή φαιομελανίνης. Κι αυτό γιατί σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη η ηλιακή ακτινοβολία έχει διαφορετική "γωνία" κι επομένως αυτές απορροφώνται με διαφορετικό τρόπο από ότι στο νοτιότερα πλάτη, όπου βρίσκονταν τα καταφύγια της εποχής των Παγετώνων. Οι διαδικασίες της φυσικής επιλογής στις οποίες συγκαταλέγεται και η σεξουαλική επιλογή (με απλά λόγια, η επιλογή αξιότερου συντρόφου), έκαναν τα υπόλοιπα.
      Σε γενικές όμως γραμμές, η παραγωγή φαιομελανίνης και ευμελανίνης, στους ανθρώπους είναι παρόμοια του τρόπου που εκδηλώνονται τα επικρατή και τα υπολειπόμενα αλληλόμορφα, της απλής "κατά Μέντελ" κληρονομικότητας. Η γενετική βέβαια, είναι πιο πολύπλοκη, επομένως και το ζήτημα του MC1R είναι ακόμα πιο πολύπλοκο από ότι το έθεσα και σ' αυτό το μήνυμα.
      Οι αρχέγονοι κρομανοειδείς, εξαιτίας της μετακίνησής τους προς τον βορρά και για τις αιτίες που λίγο πολύ εξήγησα, ξεκίνησαν να εμφανίζουν ολοένα και περισσότερο ανοιχτές αποχρώσεις στο τρίχωμά τους. Όχι όμως και στο δέρμα τους, το οποίο είναι ζήτημα που αφορά μεν τις κλιματολογικές συνθήκες (απορρόφηση βιταμίνης D και αυξημένη παραγωγή μελανίνης), αλλά ρυθμίζονται με διαφορετικό τρόπο από ότι η μελανοκορτίνη. Στο σημείο αυτό, πρέπει να κατανοήσει όποιος διαβάζει, πως το οικοσύστημα αλλάζει ραγδαία ακόμα και τώρα που μιλάμε. Και οι κλιματολογικές συνθήκες, προ 11 χιλιάδων ετών (οπότε ξεκινούν να λιώνουν οι πάγοι), 9 χιλιάδων (αρχή νεολιθικής περιόδου), 5,5 χιλιάδων (αρχή εποχής του Χαλκού), 3 χιλιάδων (εποχή του Σιδήρου), ακόμα και προ λίγων μόνον αιώνων, δεν ήταν ανάλογες με την όποια εντύπωση που έχουμε σήμερα. Οι ανατολικές ακτές της Μεσογείου, δεν ήταν εν προκειμένω ζεστές. Ομοίως οι διαφορές μεταξύ των νοτίων καταφυγίων και των βορείων κυνηγοτόπων, δεν ήταν καθόλου μεγάλες τη στιγμή που έγινε ο αποχρωματισμός στο τρίχωμα, ούτε κι άλλαξαν και τόσο ραγδαία μέχρι τη νεολιθική περίοδο.
      Οι κρομανοειδείς λοιπόν των βορείων περιοχών, όπως κι αυτοί των νοτίων, όπως έχουν διαπιστώσει οι γενετιστές, παρά τις διαφορές στο τρίχωμά τους, δεν είχαν τόσο σημαντικές διαφορές στις αποχρώσεις του δέρματός τους. Αντιθέτως, είναι δεδομένο, πως ήταν σχετικά σκουρόχρωμοι είτε ήταν ξανθοί, είτε όχι. Είχαν όμως 100% ανοιχτόχρωμα μάτια, γαλανά. Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί με τέτοια ακρίβεια εξαιτίας της σχετικής έλλειψης δειγμάτων, ώστε να αποκλείονται λχ, τα γκρίζα μάτια ή τα ανοιχτά πράσινα. Μάλιστα, το άρθρο της daily mail που παρέθεσες "Ηρακλή", είναι προγενέστερης χρονολογίας από αυτή που δημοσιεύθηκαν οι μελέτες σχετικές με το δείγμα La Brana 1. Πρόκειται για ένα άτομο που έζησε στην Ιβηρική, προ 7 χιλιάδων ετών, ο οποίος είχε σκούρα καστανά μαλλιά, σκούρα απόχρωση δέρματος και γαλανά μάτια. Συνδέεται απόλυτα με το κρομανοειδές φάσμα κι είναι ο τυπικότερος εκπρόσωπος της εποχής των πληθυσμών των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών από την εποχή των Παγετώνων όπως δείχνει ο αυτοσωμικός έλεγχος και η πατρική του γενεαλογία.

      Διαγραφή
    67. Οι φορείς της αλλαγής που συνέβαλλαν στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του δέρματος, ήταν οι νεολιθικοί μετανάστες που ξεκίνησαν από το καταφύγιο στα ανατολικά παράλια της Μεσογείου. Αυτοί, είχαν αγροτικές κοινωνίες προτού μεταναστεύσουν, κι σταδιακά είχαν μέσω της φυσικής επιλογής, απολέσει μεγάλο μέρος της κρομανοειδούς τους επιρροής αποτελώντας ταυτόχρονα τους κύριους φορείς της λεπτοπροσωπίας που είχε αρχίσει να εμφανίζεται σε μικρότερο όμως βαθμό σε όλα τα νότια καταφύγια πολύ πριν. Οι πληθυσμοί αυτοί, ήταν λοιπόν λεπτοπρόσωποι, με καστανά μάτια καθώς είχαν αποκοπεί από εκείνους τους πληθυσμούς που είχαν ήδη υποστεί τη σχετική μετάλλαξη, με καστανό τρίχωμα (για τους λόγους που ανέλυσα).
      Η μετανάστευσή τους λοιπόν, προ 9χιλ ετών, ξεκίνησε να φέρνει την αλλαγή στις αποχρώσεις του δέρματος. Παρότι όμως διασπάρησαν, ο τρόπος ζωής τους δεν ήταν συμβατός με τους κρομανοειδείς κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες (+αλιευτές) γεγονός που κράτησε τους δυο πληθυσμούς σε σημαντική απόσταση. Κι έτσι η συνεισφορά τους αυτή, περιοριζόταν προτού επέλθει η υποχρεωτική ένωση όλων εξαιτίας της ΙΕ κατάκτησης. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν σχηματίστηκαν από τότε πληθυσμοί φέροντες κατά κύριο λόγο νορδικούς φαινοτύπους, αλλά χρειάστηκε η ΙΕ εισβολή. Εις ότι αφορά τη λεπτοπροσωπία, θα αναφέρω μόνο, πως η ανάμιξή τους με τους κρομανοειδείς μεσοπρόσωπους, επέφερε ραγδαίο εκδιναρισμό (μια αμιγώς ανθρωπολογική παρατήρηση). Την ίδια στιγμή, αυτός εμφανιζόταν κι αλλού εξαιτίας της εξέλιξης σε λεπτότερα χαρακτηριστικά, όχι όμως τόσο άμεσα και τόσο γρήγορα.
      Οι ΠΙΕ με τη σειρά τους, στις παρευξείνιες περιοχές τους, ήταν σε μια ενδιάμεση φάση μεταξύ όλων αυτών. Είχαν δεχθεί την επιρροή των νεολιθικών αγροτών που διέμεναν στον Καύκασο κατά τη μετανάστευση των τελευταίων. Όμως αυτή ήταν αφενός μικρή, αφετέρου λόγω της εγγύτητας αμεσότερη, κι έτσι όχι τόσο "αποδοτική". Έτσι λοιπόν, οι γενετικές μελέτες δείχνουν πως οι ΠΙΕ είχαν πιο σκούρες αποχρώσεις από τους νεολιθικούς αγρότες και από τον σημερινό μέσο όρο των νοτίων Ευρωπαίων. Αλλά πιο ανοιχτές από εκείνες των τότε βορείων κρομανοειδών που είχαν ξανθά μαλλιά. Από την άλλη, είχαν ανοιχτόχρωμα μάτια σε μεγαλύτερη συχνότητα (ταυτόχρονα μικρότερη από το 100% των βορείων και νοτίων κρομανοειδών).
      Ο αποχρωματισμός τους, και στο τρίχωμα και στην επιδερμίδα, έγινε σταδιακά καθώς κυριαρχούσαν κι ενσωμάτωναν τους προηγούμενους κατοίκους. Κατά τον ίδιο τρόπο που άλλαζαν εκείνοι, γίνονταν και ο βασικότερος παράγοντας διάδοσης αυτών των χαρακτηριστικών. Έτσι λοιπόν, η γενετική, αιτιολογεί από τη δική της σκοπιά τους ανθρωπολόγους όταν έλεγαν πως οι νορδικοί φαινότυποι ξεκίνησαν μεν να εμφανίζονται γρήγορα (Corded Ware και Hallstatt πολιτισμοί), αλλά καταστάλαξαν και γενικεύτηκαν σε προχωρημένους ιστορικούς χρόνους (κατά τις φάσεις του πολιτισμού La Tene) κι όχι τόσο παλιά όσο υπονοούσε η αρχική εντύπωση. Μάλιστα, δεν είναι περίεργο που ο σημερινός πλειοψηφικός νορδικός φαινότυπος είναι ο ελαφρά εκδιναρισμένος Hallstatt (ή και ο ακόμα πιο εκδιναρισμένος αλλά πάλι μεσο-δολιχοκέφαλος Keltic), που είναι προϊόν της "επαφής" των ΙΕ με τους Δανούβιους (όρος που έδωσε ο Coon) πληθυσμούς των βορειο-δυτικών Βαλκανίων που ήταν εκδιναρισμένοι ΚΜ και διναρο-μεσογειακοί. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εν λόγω Δανούβιοι, έφεραν πατρική γενεαλογία κυρίως από τους μετανάστες της νεολιθικής περιόδου.

      Διαγραφή
    68. Πάμπολλες φλυαρίες ανακαταμμένες μαζί με πλήθος μπαρουφολογιών ώστε να φτιάξούμε μία Ελληνικώς φυλετική θεωρητική σαλατα!

      Άλλα αντί άλλων έχουν ακουσθεί από τους παραπάνω σχολιαστές. Δυστυχώς η καθαρεύουσα δεν σώζει την κατάσταση.

      Καταρχήν ανώνυμε, γνώμη μου είναι ότι λόγω της εξελικτικής διαδικασίας καθώς και πολλών εν τώ χρόνω προσαρμώσεων του κάθε γενετικού υλικού στο περιβάλλον, ο φαινότυπος αποτελεί μέρος του γονοτύπου όχι την ολότητά του. Άλλωστε εκείνος που ανακάλυψε αμφότερους έκανε διαχωρισμό μεταξύ των. Προφανώς και στην τυπική περίπτωση παίζει ναι, μείζοντα ρόλο πλην όμως δεν είναι σωστό, ειδικά σε περιπτώσεις μίξεων να θεωρούμε π.χ. όλους τους Αλπικούς ως ακριβώς το ίδιο. Ο καθείς ίσως να έχει και ορισμένα ιδιαίτερα γονίδια, όπως δυστυχώς σε μερικούς οι κληρονομικές ασθένειες. Παρόλα αυτά χρειαζόμαστε πολλή περισσότερη έρευνα επί αυτού ώστε να διεξαχθεί ορθό σύμπέρασμα.

      Περί των απαραδέκτων από φυλετικής απόψεως μπαρουφολογιών περί...Ινδο-Ευρωπαίων(!!!!) ή πρωτο-Ινδοευρωπαίων(!!) απορώ πώς τέτοια άτομα έχουν το θράσος να σχολιάσουν σε ιστολόγιο φυλετικής ανθρωπολογίας!

      Τα πράγματα είναι απλά.

      Η Ευρώπη αποικίσθη από ΚΜ φύλα, τα οποία τότε ήσαν γενικά μη-gracile μορφής. Ο gracile KM είναι μετεξέλιξη.
      Η κοιτίς των ΚΜ είναι η Ιβηρία και η απέναντι περιοχή μέχρι τα βουνά του Άτλαντα στο σημερινό Μαρόκο. Τα φύλα αυτά μετεξελίχθησαν σε κάθε περιοχή και σε έναν χαρακτηριστικό φαινότυπο. Στην Βόρεια Ευρώπη φερ'ειπείν σε Νορδικούς, στο Αιγαίο σε Μεσογειακούς, στο Ιράν σε Ιρανικούς κλπ. Οι ΙΕ δεν κολλούν κυριολεκτικά πουθενά. Οι τάσεις στην ΚΜ μετεξέλιξη τείνουν σε μία αυξανόμενη αρρενωπότητα ώστε οι αρχικώς τραχείς ΚΜ γίνονται ολοένα και πιο gracile. Όλα τα άλλα είναι φλυαρίες και μπαρουφολογίες δίχως κανένα νόημα.

      Διαγραφή
    69. Ελλην αυτο σημαινει πως δεν πρεπει να θεωρουμε κι ολους τους Μεσογειακους ως ακριβως το ιδιο?!
      "Καταρχήν ανώνυμε, γνώμη μου είναι ότι λόγω της εξελικτικής διαδικασίας καθώς και πολλών εν τώ χρόνω προσαρμώσεων του κάθε γενετικού υλικού στο περιβάλλον, ο φαινότυπος αποτελεί μέρος του γονοτύπου όχι την ολότητά του."αυτο σημανει πως μπορει οι Μεσογειακοι εν Ελλαδι να εξελιχθηκαν διαφορετικα γονιδιακα απο Μεσογειακους Ιταλιας/Ισπανιας και αυτο να επηρεασε τον ψυχισμο με καποιες συγκεκριμενες ιδιαιτεροτητες εξυπναδας,τροπος σκεψης κλπ...???

      Διαγραφή
    70. Ἐν τάξει, ὡραῖα λοιπόν, τώρα ἀνέλαβαν οἱ ... "εἰδικοὶ" ρωμηοί, ποὺ ἐδῶ μέσα διαδραματίζουν ... μείζονΤα ρόλο!!! Συνεχίστε ἐλεύθεροι "ἀλάνια" μου, μπορεῖτε νὰ πιάσετε καὶ καμμιὰ ρεμπέτικη πενιὰ ἐνδιαμέσως καὶ νὰ κλείσετε μὲ ἀνατολίτικους χορούς.
      Πράγματι, ἀδιανόητον τὸ πῶς κάποιοι εἴχαμε τὸ ἀπίστευτο θράσος νὰ ὁμιλήσουμε περὶ ΠΙΕ καὶ ΙΕ εἰσβολῆς σὲ ἱστολόγιο φυλετικῆς ἀνθρωπολογίας!!!
      Ὁ γραφικὸς αὐτὸς "κύριος" ἀνωτέρω μοῦ θυμίζει τὸν Χατζηχρῆστο στὸν Μπακαλόγατο, ποὺ ἀπαντᾷ στὸ τηλέφωνο λέγων "Κατάστημα θροφίμων, ἐδῶ ἀπουδιευθυντής!!!". Ὅμως καὶ λειτουργεῖ πράγματι ἐδῶ μέσα ὡς ... ἀποδιευθυντής!
      ΕΙΜΑΙ ΔΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ὅτι ὁ ῥόλος του τώρα εἶναι νὰ δώσῃ στὸν διαχειριστὴ τὸ πρόσχημα, ὥστε νὰ τὰ σβήσῃ ὅλα μὲ κατὰ τὸ δυνατὸν πιὸ ἀνώδυνο τρόπο. Κι ὅλοι οἱ παρόμοιοι ρωμηοὶ ... "τσίφτες" θἄρθουν τότε ξανὰ στὸ ... "τσακὶρ κέφι"!!!
      Σ᾿ αὐτὴν τὴν χώρα ἀκόμη καὶ ἡ φυλετικὴ ἀνθρωπολογία καὶ ὁ ἐθνικοσοσιαλισμὸς καταντοῦν τσιφτετέλια... Χρειάζονται σιδηροῖ διαχωρισμοὶ γιὰ νὰ προκόψῃ ἐδῶ ὁ,τιδήποτε σοβαρό - ναί, APPARTHEID!!!
      Ὅσο γιὰ τὸν φίλο ἀνώνυμο προηγουμένως, ζητῶ συγγνώμην ποὺ τὸν ἐξέλαβα ὡς διαχειριστή, αὐτὰ τὰ κρυφτούλια ὅμως δὲν τὰ καταλαβαίνω καθόλου!!! Τοῦ διαχειριστοῦ ἐννοῶ. Ἐγὼ πολεμάω μὲ καθαρὰ χαρτιά - καὶ θέλω τέτοιους νἄχω ὄχι μόνον δίπλα μου ἀλλὰ κι ἀπέναντί μου...
      Φίλε ἀνώνυμε, παρ᾿ ὅσες πιθανὲς διαφωνίες μας βλέπω ὅτι εἶσαι σοβαρὸς μελετητὴς καὶ θὰ μ᾿ ἐνδιέφερε κάποια στιγμὴ νὰ ξαναβρεθοῦμε καὶ νὰ συζητήσουμε ἐπὶ ὅλων αὐτῶν τῶν ἐξόχως ἐνδιαφερόντων θεμάτων. Ξέρεις ποῦ μπορεῖς νὰ μὲ βρῇς διαδικτυακῶς.
      Στοὺς συνθαμῶνες καὶ συμπότες ῥωμηοὺς τοῦ ἀποδιευθυντοῦ εὔχομαι καλὴν διασκέδασιν - στοὺς δὲ λοιποὺς ἀπηυθύνθην προηγουμένως, στὰ προηγούμενά μου σημειώματα.
      Μόνον ἀπαιτῶ ἐκ τοῦ διαχειριστοῦ νὰ μὴ ἐπιτρέψῃ εἰς τὸ καραγυφταριὸ γνωστῶν καὶ ἀγνώστων Τσίρκων νὰ ἐξεμέσουν τὰ βρωμερά τους σωθικὰ ἐναντίον μου, ἐπωνύμου ὄντος. Διότι ἐκεῖ μονίμως τοὺς ἐξωθεῖ ἡ μεσανατολική των φύσις.
      Τὶ νὰ κάνουμε, ἡ φύσις ΔΕΝ ἀλλάζει - ἀκόμη καὶ μὲ ζωγραφιστὲς σβάστικες! Αὐτὸ δὲν μᾶς διδάσκει καὶ ἡ Ἀνθρωπολογία, ἄλλως τε;

      Διαγραφή
    71. ΥΓ: Ἐπειδὴ παρενέβη ἐν τῷ μεταξὺ καὶ ἄλλος, δὲν ἀνεφέρθην ἀνωτέρω σ᾿ αὐτὸν ἀλλὰ στὸν 11:44. Σημειωτέον ὅτι τὰ περὶ μπουζουκοτσιφτετελίων δὲν εἶναι δικές μου ἐπινοήσεις ἠ συμπεράσματα, τὰ ἔχει ἐκφράσει ἐκτενῶς ὁ ἴδιος ἐδῶ μέσα.
      Καλύπτει δὲ ὑπὸ τὸν μανδύα τῆς (μαινομένης...) ἀντινορδικότητος τὴν οὐσιώδη ἀνθελληνικότητά του, καθὼς καὶ τόσοι ἄλλοι!!!

      Διαγραφή
    72. ΣΤΕΦΑΝΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΟΥ; ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΒΟΡΕΙΝΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΡΙΤΣΗΔΕΣ ΧΕΡΕΝΒΟΛΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΛΕΥΚΟΥΣ, ΛΕΥΚΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;
      ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΦΥΛΗ ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΦΙΛΤΑΤΕ; Η ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 30.
      ΑΠΟ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΤΥΠΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΙ Η ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
      ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΙΣ “ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ” ΣΟΥ;;

      Διαγραφή
    73. Κάποιος προσεκτικός31 Μαΐου 2017 στις 12:54 π.μ.

      Ἀνένδοτε, μετὰ τὶς “καρότσες ἀγροτικῶν” τώρα λὲς περὶ “φρίτσηδων/χέρενβολκ”... Δὲν φρόντισες νὰ διευρύνῃς κάπως τὸ λεξιλόγιόν σου, “φίλτατε”...

      Διαγραφή
    74. Ναι 11:15 όλοι οι παλιοί τα θυμόμαστε πολύ καλά... Θυμάσαι κιόλας που στο περιοδικό δημοσίευαν και αποσπάσματα του Μύθου του Ρόζενμπεργκ; Και δεν τα μετέφραζε τότε ο Στέφανος αλλά κάποιος γνωστός Αθηναίος. Οι κακές γλώσσες λέγανε τότε πως ο αρχηγός δεν είχε καθρέφτη στο σπίτι του αλλά εγώ δε γούσταρα τέτοιες κακίες.... Πάντως και κείνος όλο για Υπερβορείες πήγαινε κι έγραφε, λες και τα γύρευε!

      Διαγραφή
    75. Ά ρε "Ηρακλή" έχεις ωραίο χιούμορ (πραγματικά!) το οποίο ταιριάζει απολύτως με τις αιλυνικές επιστημονικές θεωρήσεις σας περί...Μαρξιστικής ερμηνείας του αυτοχθονισμού(!!) και περί χιλίων άλλων δύο αιλυναράδικων θεωριών.

      Το ότι δε με φαντάζεσαι...Μεσανατολίτη(!!!!!) μου δημιουργεί επιπλέον γέλοντα!

      Η Ευρώπη δεν είναι ενοποιημένη πολιτισμικά όσο και αυτό δεν σας αρέσει. Δεν έχω καμία σχέση πολιτισμική με Σκανδιναβό ή Γερμανό. Μονάχα με τους Νότιους Ιταλούς έχει πολλά κοινά πολιτισμικά η Ελλάδα με κανέναν άλλον της Δύσεως και δη Βόρειο. Αναλόγως πέραν της Ορθοδοξίας δεν μας συνδέει τίποτε με τους βαρβάρους των Ουραλίων.

      Πέραν αυτού έχεις να πεις κάτι σοβαρό στα ότι λέγω περί ανθρωπολογίας;

      Διαγραφή
    76. Ξέχασα να σου αφιερώσω και ένα ""Μεσανατολίτικο"" ρεμπέτικο άσμα, ιδού λοιπόν!

      https://www.youtube.com/watch?v=lxaYZTUDvbM

      Διαγραφή
    77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    78. Αλλά καλά λέτε εκεί στο Άρμα!

      Τί να πιασουν τα καημένα τα Μεσογειακά ρεμπέτικα της Σμύρνης, της Πόλης και του Πειραιά, μπροστά στα (παπ)άρια Αλβανοβαλκανικά κλαρίνα που σωρηδόν σου αρέσει να δημοσιεύεις μετά από κάθε ανάρτηση:

      https://www.youtube.com/watch?v=imxvLXV1GKQ

      πωπωπωπω αιλυνικότητα!!! Τύφλα να'χουν οι αρχαίοι Έλληνες!

      Διαγραφή
    79. Δέχομαι ότι εντός της Ελληνικής πολιτισμικής Οικουμένης (Ελληνωρθοδοξία πριν την δημιουργία του συγχρόνου Ελληνικού κράτους) η κάθε διαφορετική βιολογική ομάς, ανάλογα με τον φυλετικό της παράγοντα (Διναρικός σε Αρβανίτες, Αρμενοειδής σε Κύπρο, Πόντο και Μικρασία, Μεσογειακός σε Αιγαίο, Κρήτη και Κέρκυρα) δημιούργησε και εκφράστηκε αναλόγως εντός του Ελληνισμού.

      Όμως αυτό που είναι απαράδεκτο φίλε Στέφανε είναι να θεωρείται μία ομάς ανώτερη ή κατώτερη.

      Όσο Έλληνες είναι Αρβανίτες άλλο τόσο είναι οι Μικρασιάτες και οι Κύπριοι.

      Εάν όμως μερικοί βάζουν φυλετικά κριτήρια, τότε με τον ίδιο τροπο που ένας Πόντιος, Κύπριος ή Μικρασιάτης δεν είναι Έλληνας άλλο τόσο δεν είναι και ο ελληνόφωνος Αλβανός της Στερεάς Ελλάδος, της Πελοποννήσου και της Ευβοίας.

      Διαγραφή
    80. Και αυτά τα λέει ένας "μεσανατολίτης" Κρομανοειδής που τον περνούν για...Αμερικανό(!) ή ξένο Δυτικό τουρίστα όταν από την Ελβετία επιστρέφει στην πατρίδα του. Άσε λοιπόν τις σαχλαμάρες περί προσω-ασιατικής καταγωγής.

      Διαγραφή
    81. Δεν έχει άδικο όποιος αναφέρεται στην προσω-ασιατική σου καταγωγή.Εξάλλου είχες δηλώσει ότι η μητέρα σου είναι αρμενοειδής.Και μάλιστα υπερηφανευόσουν.Μετά από καιρό προσπάθησες να το μαζέψεις,αλλά δεν το κατόρθωσες κουτέ \μεσανατολίτη.Άσε τον φυλετισμό,δεν είναι για σένα,και δεν γίνεται ένας Φυλετιστής να είναι απόγονος αρμενοειδών.
      Και δεν σε περνούν για Αμερικάνο...για βλαμένο σε περνούν,που είσαι κιόλας.

      Διαγραφή
    82. Αχαχαχαχαχαχαχα!

      Θα'θελες!

      Ναι ρε ξέχασα να πω. Ο παππούς μου είναι και Ιρανικός!

      Έλα αντέγραψέ το και αυτό γρήγορα!

      Διαγραφή
    83. Έλλην Κωνσταντινουπολίτης3 Φεβρουαρίου 2016 - 4:53 π.μ.
      Τέλος Καίσαρ, και η δική μου η μητέρα δεν έχει καμία σχέση με νεοελληνίδα. Μάλιστα σε λίγο θα φτάσει και Αρεοπαγίτισσα. Και είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ σίγουρα Αρμενοειδής. Η μητέρα της ως απόγονος Μικρασιατών είναι δολιχοκέφαλη Μεσογειακή και ο πατήρ της Αλπικός-Διναρικός

      Τώρα γρήγορα,διέγραψε το να μην υπάρχουν αποδείξεις.Σε βοηθάω.

      Διαγραφή
    84. Ό,τι μαλακία έχω πει με μοναδικό σκοπό να σας δω να χτυπιέστε σαν πιθήκια, την έχετε αποθηκεύσει.

      Και είς κατώτερα.

      Διαγραφή
    85. Μπράβο που το παραδέχεσαι ότι λες μαλακίες πάντως...

      Διαγραφή
    86. Χειρότερο είναι να δίνεις σημασία στην κάθε μαλακία και να την φέρνεις ως επιχείρημα σε κάθε συζήτηση...καλην ωρα όπως εσύ πράττεις.

      Διαγραφή
    87. Κωνσταντινουπολίτη μη διαστρέφεις όλα τα πράγματα. Τουλάχιστο να μη βάζεις στο στόμα άλλων πράγματα που ποτέ δεν ειπώθηκαν. Ο "Ηρακλής" ποτέ και πουθενά δεν έχει πει πως κάποιος δεν είναι Έλληνας απλώς επειδή π.χ. είναι Μικρασιάτης ή Πόντιος. Τώρα τα φυλετικά κριτήρια είναι φυλετικά κριτήρια, άλλο αυτό. Και φυσικά ισχύουν.

      Διαγραφή
    88. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    89. Πέτρο, μη κάθεσαι και αραδιάζεις και κρίνεις πράγματα με τα οποία είσαι παντελώς άσχετος. Ναι, παιρνουν κάτι: τα πορίσματα της έρευνας. Και τους δεινόσαυρους κανείς δεν τους είδε, όμως ξέρουμε πολλά γι΄αυτούς.
      Η λέξη Ρωμιός έχει πολλές ιστορικές διακυμάνσεις. Και σήμερα σημαίνει κάτι. Ο Κολοκοτρώνης πάντως μιλούσε για Έλληνες. Των Ρωμιών ο αρχηγός είναι ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ναι, θέλουμε και τον Μπαχ και τον Χαίντελ αλλά και την παράδοσή μας, που ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΚΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ κι ούτε τα διάφορα γυφτίζοντα. Αυτά μάλιστα βρίσκονται στον αντίθετό μας πόλο.
      Εσύ από την Μάνη τσιφτετέλια παρέλαβες μήπως;
      Από κει και πέρα, κάποιος παλιός έλεγε "έκαστος στο είδος του"...

      Διαγραφή
    90. Petros να μαντεψω εισαι και Χριστιανος Ορθοντοξ σωστα?χαχαχαχαχα...

      Διαγραφή
    91. Ανώνυμε 3:43 τί είναι αυτά που λες;

      Δεν είναι παράδοσή μου ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης και λοιποί και είναι ο κάθε κρυώκωλος βόρειος; Γιατί, επειδή είναι Νορδικός;

      Ο Πέτρος έχει απόλυτο δίκαιο σε ό,τι λέγει διότι κρίνει τα πράγματα ως πολιτισμικά Έλλην, φυλετικά δεν ξέρω τί είναι αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

      Ο Ελληνικός πολιτισμός της σημερινής Ελλάδος είναι ο Βυζαντινός-Ρωμαίηκος. Ούτε Δυτικός ούτε Ισλαμικός ούτε τίποτε από αυτά. Οι τάσεις στο εσωτερικό του είναι 3. Η Βαλκανική λόγω Διναρικών, η Μεσογειακή λόγω Μεσογειακών και η Ανατολίτικη-Μικρασιάτικη λόγω Αρμενοειδών. Όλους αυτούς του συνδέει η Ελληνοφωνία και η Ελληνωρθοδοξία.

      Διαγραφή
    92. Ελλην η Ελληνωρθοδοξία ειναι το χειροτερο ναρκωτικο των Ελληνων βασικα ο Χριστιανιμος ειναι οτι χειροτερο εχουν παθει οι Ελληνες και δεν θα επρεπε να χαιρεσαι καθολου με αυτο"Ο Ελληνικός πολιτισμός της σημερινής Ελλάδος είναι ο Βυζαντινός-Ρωμαίηκος" οτι χειροτερο...

      Διαγραφή
    93. αν και για να πω την αληθεια Ελλην και οι "μοντερνοι" Αθεοι εχουν πολλα χαλια με πολλες ιδεες απο τον Χριστιανισμο οπως ειμαστε ολοι ισοι,κανεις δεν ειναι ανωτερος/κατωτερος,συγχωρεση κλπ...οσο για το τι κακο εχει κανει ο Χριστιανισμος στα μυαλα των Ελληνων μεταξυ μας τωρα οι πλειοψηφια των Ελληνων μπατριοτων δεν εχουν προβλημα με τους αλλοφυλους αλλα εχουν προβλημα αμα δεν ειναι Χριστιανοι,δεν εχουν προβλημα στους μικτους γαμους εκτος και αν ειναι Χριστιανοι,επισης μην ξεχνας πως ο Χριστιανισμος διδασκει πως δεν υπαρχουν συνορα και πως ειμαστε ολοι ισοι,αγαπημενοι,πρεπει να συγχωρουμε,ειμαστε ολο το ιδιο και αλλα τρελα,μετα ξερεις ποσοι Ελληνες πατερες θα προτιμουσαν να παντρεψουν τους γιους τους με αλλοφυλες Χριστιανες Ορθοντοξ παρα με Ελληνιδες Αθεες αλλα το ιδιο και για τις κορες τους?επισης μην ξεχνας ποσο προσκυνιμενοι εχουν γινει οι Ελληνες ακομη και οι μπατριοτες ξερεις θα ερθει η Παναγια να μας σωσει,εχουμε τον Χριστο...οσο για τον σημερινο πολιτισμο των Ελληνων αυτο που μολις εγραψα αυτος ειναι ο πολιτισμος με λιγα λογια κλαινε και τα τσιμεντα.
      *ειμαι Αθεος

      Διαγραφή
    94. ξεχασα να προσθεσω επισης *η αγαπη δεν εχει συνορα,δεν βλεπει φυλη,θρησκεια,χρωμα,ολοι εχουμε το ιδιο αιμα κοκκινο (λολ),δεν μετραει η καταγωγη αλλα η προσωπικοτητα,ναι στην διαφορετικοτητα για μια καλυτερη και ενωμενη κοινωνια
      μπατριωτων**
      τελος αυτος ειναι ο πολιτισμος της σημερινης Ελλαδας και ταιριαζει γαντι 100% με τον Χριστιανισμο.

      Διαγραφή
    95. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    96. "όμως χωρίς την Ορθοδοξία δεν θα είχαμε επιβιώσει σαν λαός μέσα από 2000 χρόνια δουλείας"τι λες φιλε?γελανε και τα τσιμεντα χαχαχαχαχαχα ο μεσος Ελληνας Αθεος ειναι σχεδον ολοιδιος ιδεολογικα με τον μεσο Ελληνα Χριστιανο.

      Διαγραφή
    97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    99. Πέτρο,δυστυχώς δεν κατανοείς οτι γράφεις ασυναρτησίες... Βρίσκεσαι σε μπλογκ φυλετικής ανθρωπολογίας. Τα εθνικά και ειδικά τα θρησκευτικά αισθήματα παραμερίζονται μπροστά στον παράγοντα της Φυλής.Για αυτό όσο προσπαθείς να εξηγήσεις ιστορικά φαινόμενα με όρους όπως "χριστιανοί Έλληνες" και "οθωμανοί αρβανίτες", θα κάνεις πάντα μια τρύπα στο νερό.

      Διαγραφή
    100. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    101. Αστον ανωνυμε αυτος ειναι ο σημερινος πολιτισμος της Ελλαδας δεν υπαρχει καν η λεξη φυλη στον εγκλεφαλο ο καθενας με την τρελα του!!!

      Διαγραφή
    102. Και εσύ πάλι δεν καταλαβαίνεις.Φυσικά και στα παλαιά χρόνια δε γνώριζαν περί φυλών.Ένας Έλληνας Μεσογειακός,δεν ήξερε ότι ήταν Μεσογειακός και θεωρούσε εξίσου Έλληνα έναν Αλπικό π.χ.Επίσης παλαιότερα οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν είναι ότι πιο σημαντικό έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 200 χρόνια,μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι προ εκατοντάδων χρόνων είχαν άλλα κριτήρια.
      Εν ολίγοις,η Φυλή είναι απείρως πιο σημαντικός παράγοντας από την εκάστοτε θρησκεία, οποιοσδήποτε με μέση νοημοσύνη το αντιλαμβάνεται.

      Διαγραφή
    103. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    104. Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι στη απαρχή του. Εξελίχθηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση, του δημοτικού τραγουδιού και των κλέφτικων από τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων. Τα πρώτα ρεμπέτικα ακούσματα άρχισαν να σημειώνονται στην Αθήνα στις φυλακές του Μεντρεσέ το 1834 τα λεγόμενα "μουρμούρικα". Την ίδια εκείνη εποχή οι Βαυαροί προσπαθούσαν να εισάγουν στη τότε αθηναϊκή κοινωνία τις καντρίλιες και την πόλκα. Αντίθετα στη πλατεία του Ψυρρή τα μουρμούρικα, και τα σεβνταλήτικα άρχισαν να βρίσκουν ανάπτυξη. Στις αρχές του 1900 τα ρεμπέτικα αποτελούσαν το λαϊκό τραγούδι των φτωχών συνοικιών των κυριοτέρων πόλεων. Την ίδια εποχή εμφανίζονται στον Πειραιά ως πρωτορεμπέτικα τα λεγόμενα "γιαλάδικα", που πήραν τ΄ όνομά τους από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη "γιάλα -γιάλα" ή "αμάν γιάλα" ή "γιαλελέλι". Μετά το 1922 έγινε μίξη των τραγουδιών μ΄ εκείνα της Μικράς Ασίας και του Βοσπόρου, με έντονη την εμφάνιση του αμανετζίδικου λαϊκού τραγουδιού. Τότε εμφανίζονται και τα περισπούδαστα του είδους Καφέ Αμάν όπου το ρεμπέτικο τραγούδι άρχισε ν΄ αναπτύσσεται ευρύτατα μέχρι το 1936 όταν και απαγορεύτηκαν θεωρούμενα ως τουρκοειδή.

      Σημειώνεται πως ένα χρόνο πριν το 1935, τα αμανετζίδικα είχαν απαγορευτεί στη Τουρκία θεωρούμενα ως κατάλοιπο ελληνικό μουσικό είδος.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

      Διαγραφή
    105. αντιθετως "θρησκεία συνέβαλε στη διατήρηση της καθαρότητας της φυλής" οπως και σημερα ξερεις ποσοι Ελληνες αντρες παντρευονται την σαρα και την μαρα μονο και μονο γιατι ειναι Χριστιανες Ορθοντοξ?

      Διαγραφή
    106. Έχει σημασία υπό την έννοια ότι η ομοφυλία είναι πιο σημαντική από την ομοδοξία.Ανέφερες πιο πάνω τους Αρβανίτες ως "Οθωμανούς". Οι Αρβανίτες φυλετικά ήταν κράμα Διναρικών και άλλων ελλαδικών φυλετικών τύπων.Εθνικά δηλαδή άνετα μπορούσαν να είναι Έλληνες,άσχετα με τις επιλογές. Από την άλλη ,ελληνόφωνοι Χριστιανοί αρμενοειδείς ή σαχάριοι,που σήμερα λογίζονται ως " Έλληνες" λόγω θρησκείας και ελληνοφωνίας,δεν θα έπρεπε να λογίζονται ως τέτοιοι.
      Γι'αυτό πάντα η Φυλή θα είναι πιο σημαντική.

      Διαγραφή
    107. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    108. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    109. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    110. Εντάξει ,άμα είναι να συγκρίνεις τα μήλα με τα βερύκοκα,δεν βγαίνει άκρη.
      Υ.Φυλετικά είσαι το ίδιο με έναν αλπικό.Το έθνος είναι πνευματική υπόθεση.Ένας Μεσογειακός Έλληνας,θέλει δεν θέλει είναι το ίδιο με έναν Αργεντίνο Μεσογειακό. Έτσι ήταν τα πανάρχαια χρόνια πριν σχηματιστούν,τα κατά τα άλλα απαραίτητα,Έθνη.

      Διαγραφή
    111. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    112. Η θρησκεία επί τουρκοκρατίας συνέβαλε στην διατήρηση της γλώσσας αλλά και διαιώνισε τον εφησυχασμό και την υποταγή.Μέχρι και ο Γρηγ.Ε΄ αφόρισε τους επαναστάτες, ο Σουλτάνος ήταν εκλεγμένος από τον θεό, έλεγε.
      Όσο για την φράση σου "κατά τον 17ο-18ο αιώνα ίσχυε απόλυτα η σχέση Χριστιανός=Έλληνας, Οθωμανός=Τούρκος" είναι τελείως λανθασμένη.
      Πρώτον, Τούρκος σήμαινε μουσουλμάνος στην λαϊκή γλώσσα, γι΄άυτό πχ και λέγαν Τουρκαλβανοί, δηλ. μουσουλμάνοι Αλβανοί, επίσης "τουρκοκρητικοί", που ήταν Έλληνες 100%, όποως και οι Βαλαάδες της Κοζάνης, που τους στείλαμε οι απίθανοι στην Τουρκία και φέραμε κάποιους χαλδουποτατζίκους χριστιανούς (μεταξύ άλλων) που δεν ήξεραν γρι ελληνικά. Ας όψεται και πάλι η εβραιοχριστιανική αποβλάκωση και τα θυμιατά...
      Θυμήσου το "Γίνεσαι τούρκος Διάκο μου/ την πίστη σου ν΄αλλάξεις / ναπροσκυνάς εις το Τζαμί / την Εκκλησιά ν΄αφήσεις;" Δεν μπορούσε φυσικά ν΄αλλάξει Ιθαγένεια, οι Γιωργάκηδες είναι μεταγενέστεροι... Δεν αλλάζει κανείς ράτσα ή δεν γίνεται Τούρκος με την εθνική σημασία τού τότε, για την οποίαν σημασία χρησιμοποιούσαν όρους όπως Χαλδούπηδες, Κονιαραίοι κ.ά. Και φυσικά "χριστιανός" δεν σήμαινε καθόλου Έλληνας, μπορεί νάταν Αλβανός, Βούλγαρος, Σέρβος...
      Ποιος σου είπε πως δεν ξέρουμε για τις μετακινήσεις κ.λπ. δεινοσαύρων; Μήπως τυχαία πάλι ξέρεις για τι εποχή μιλάμε; Το άλλο (ΙΕ κλπ) ήταν μόλις χθες σχετικά μ΄εκείνο. Και υπάρχει μια πλειάδα επιστημών που διαφωτίζουν σχετικά: Ιστορία, Αρχιολογία, Γλωσσολογία, Ανθρωπολογία, Γενετική, Μαθηματικά (Στατιστική) κλπ
      Δεν είναι κακό να είσαι άσχετος με κάτι. Κακό είναι νάσαι ρωμηός ξερόλας - κι όλοι οι άλλοι "άσχετοι" μπρος στην σοφία σου! Τι ωραία που τάγραψες ο Σουρής....

      Διαγραφή
    113. Ανωνυμος 7¨46 ποια ειναι η γνωμη σου για τους εθνοφυλετιστες?

      Διαγραφή
    114. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    115. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    116. Ο εθνοφυλετισμός είναι η ιδανική σύζευξη Έθνους(που έχει πνευματικό περιεχόμενο) και Φυλής(που είναι βιολογικό ζήτημα).Αυτό πρέπει να προάγουμε.Καθώς κινδυνεύουμε από "Ελληναράδες" "πατριώτες" που θεωρούν ως άλλοι Γάλλοι όποιον γεννήθηκε στην χώρα του,μιλάει την ίδια γλώσσα,και έχει την αυτήν παιδεία ως "ομοεθνή". Έτσι ο αντεντοκούνμπο είναι " Έλληνας" για αυτούς όπως αντίστοιχα ο Σισέ (πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού) θεωρείται ως "Γάλλος" από τους Γάλλους.
      Είναι οι ίδιοι που θεωρούν το ρεμπέτικο ...ελληνική μουσική ...και μετά αναρωτιούνται γιατί τους φωναζουμε τούρκοσπόρους...Και μας απαντούν:Ρωμιός είμαι μπρε καρντάσι με φύτρα από το Μπόντρουμ...

      Διαγραφή
    117. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    118. Ανωνυμος 7¨53 συμφωνα με καποιες μελετες δεν ηταν ολοι η Τουρκοκρητικοι εθνικα/φυλετικα Ελληνες και κατι ακομα απο ολους τους Ελληνες μουσουλμανους που εκδιωχθηκαν απο την Ελλαδα λιγοι ειναι αυτοι που εχουν παραμεινει "καθαροι" η πλειοψηφια των τουρκοκρητικων πηγαν Τουρκια και μεση Ανατολη και καποιοι Αλβανια,Βοσνια κλπ...οι πιο πολλοι τουρκοκρητικοι για να μην πω "ολοι" προχωρησαν σε μικτο γαμο...

      Διαγραφή
    119. Συνεχίζω λίγο, λες "δεν υπήρχε έννοια της φυλής", τι ανοησία και αυτή πάλι! Φυσικά και υπήρχε, όχι με την γενική μας σημερινή κατάταξη βέβαια. Καλή γενιά, "θ΄κός μας", "τι ράτσα είν΄τούτος" είναι λαϊκές εκφράσεις. Ακόμα έλεγαν και λένε "ράτσες" και τις διάφορες καταγωγές, πχ ντόπιος, θρακιώτης, σαρακατσάνος, μικρασιάτης, βλάχος κλπ
      Η αισθητική του λαού από την άλλη μεταφέρει φυλετικά χαρακτηριστικά και αξίες. Δεν είχαν τότε ακόμη φυλετική αχρωματοψία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του χριστιανισμού.

      Διαγραφή
    120. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    121. Λες ανοησίες και δεν έχω διάθεσι να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου.

      Διαγραφή
    122. Για μια ακόμη φορά,λάθος.Πίστευε ότι θέλεις.Επίσης πίστευαν και ότι η Γη είναι τετράγωνη.Ας το διατηρήσουμε και αυτό λοιπόν.

      Διαγραφή
    123. Ανωνυμος 8¨11 " Δεν είχαν τότε ακόμη φυλετική αχρωματοψία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του χριστιανισμού."το εχουν πετυχει σημερα και πριν λιγες δεκαετιες με εναν αλλο υπουλο τροπο οπως:η αγαπη δεν εχει συνορα,δεν βλεπει χρωμα,θρησκεια,φυλη,ολοι ειμαστε το ιδιο,δεν μετραει η καταγωγη αλλα η προσωπικοτητα,τι σόι χριστιανος εισαι?υποτιθεται οτι πρεπει να "διδασκεις" την αγαπη,ολοι εχουμε το ιδιο αιμα κι αλλα πολλα τρελα οπως εγραψα πιο πανω...
      επισης η εννοια της φυλης υπηρχε απο τα αρχαια χρονια αλλα με μια διαφορετικη μορφη οπως Ελληνικη φυλη,Ελληνικο αιμα,Βαρβαρος(οποιος δεν ηταν Ελληνας δεν ειχε μονο γλωσσικη σημασια),υβιδριο(αυτος που ηταν μπασταρδος) κλπ...

      Διαγραφή
    124. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    125. Γι αυτό έγραψα " Δεν είχαν τότε ακόμη φυλετική αχρωματοψία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του χριστιανισμού.", τότε ακόμη δηλαδή. Η πολιτική ορθότητα και η εβραϊκή σχολή φραγκφούρτης είναι απλά χριστιανισμός χωρίς εκκλήσία.
      Η μεγάλη ζημιά μας έγινε με την επιβολή του χριστιανισμού, αυτό είναι το μόνο βέβαιο!!!

      Διαγραφή
    126. Φτάνει που τις επικαλείσαι εσύ.Δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγουμε τσιτάτα για να βολευτείς εσύ. αν θες πηγες,ΨΑΞΕ και μη μας πρήζεις τους γενετικούς αδένες με ηλιθιότητες περί θρησκείας κτλ.
      Εδώ είναι μπλογκ για φυλετική ανθρωπολογία.Τα προσωπικά σου συναισθήματα ,δεν έχουν αξία,είτε θίγονται είτε όχι.

      Διαγραφή
    127. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    128. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    129. Πέτρο μάλλος στούρνο έπρεπε να σε λένε αλλά κοντά έπεσαν...
      Να πας να μελατήσεις αν ενδιαφέρεσαι, πολύ χρόνο σου αφιερώσαμε. Θέλεις να κάνουμε εδώ και τώρα ανοιχτό πανεπιστήμιο για του λόγου σου;
      Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις πολύ χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο διαπιστώνω. Έχεις πλήρη τρικυμία εν κρανίω....

      Διαγραφή
    130. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    131. Η φυλή επηρεάζει την ιστορία περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα. Το είπε ο κόμης de Gobineu.Μάλλον δεν τον ξέρεις.Να τον μάθεις.

      Διαγραφή
    132. Οι προδότες κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο ηταν αυτοί που συντάχθηκαν με τους Άγγλους και τους Σοβιετικούς.
      "Μανιάτη"...

      Διαγραφή
    133. Ιησούς Χριστός νικά - κι όλα τα κακά σκορπά!!!!

      Διαγραφή
    134. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    135. Μην γράφεις άλλο.Εκτίθεται. Ειδικά αυτό το τελευταίο σχόλιο σε εκθέτει.

      Διαγραφή
    136. Εσύ να προσέχεις μόνο τι είπε ο Ιησούς από την Ναζαρέτ και ο προφήτης Σαούλ...

      Διαγραφή
    137. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    138. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    139. Ήθελα να γράψει ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, αλλά επικεντρώθηκε στο ζήτημα της φυλής ο άτιμος!

      Διαγραφή
    140. Αυθαιρετείς όπως σε βολεύει, μου θυμίζεις κάτι θεολόγους. Κανείς δεν είπε πως ο Δαβάκης ήταν προδότης. Προδότες ήταν αυτοί που έρριξαν την Πατρίδα μας βορά στον πόλεμο χάριν των αγγλοσιωνιστικών συμφερόντων και υπολογισμών - που απεδείχθησαν μόνον σιωνιστικοί τελικά...
      Κορόιδα Άγγλοι... τι έγινε η αυτοκρατορία σας μετά τήν μεγάλη σας "νίκη";

      Διαγραφή
    141. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    142. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    143. Ἂν τὸ πρῶτο ἤταν δεδομένον, τὸ συμπέρασμά σου Πέτρο θἆταν σωστό.

      Διαγραφή
    144. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    145. Τὰ πράγματα εἶναι πιὸ περίπλοκα ἀπ᾿ αὐτὰ ποὺ γνωρίζεις.
      Πάντως οἱ Ἀγγλοαμερικάνοι εἶχαν καὶ γῆν καὶ ὕδωρ καὶ ὅ,τι ἤθελαν - καὶ μᾶς κυβερνοῦσαν κιόλας.

      Διαγραφή
    146. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    147. Μόνο δείτε από που ξεκίνησε η συζήτηση και πως κατέληξε σε ένα μνημείο "αναλφαβητισμού" περί των ζητημάτων που θίγονται, ειρωνικών ερωταποκρίσεων (γραμμένες κατά πάσα πιθανότητα από τον ίδιο που βρίζει και μετά υπερασπίζεται), εξυπνακισμού και φυσικά επίδειξης του πόσο ξερόλας είναι ο καθένας, ακολουθούμενο από την μακρά παρένθεση όπου ανταλλάσεται απόψεις νεοελληναράδικης λαογραφίας. Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι γιατί δεν υπάρχει φυλετική παιδεία στην Ελλάδα, γιατί πολλοί νεοέλληνες αποδέχονται τον κάθε αλλόφυλο "πρόσφυγα", νέγρο αθλητή Αντετοκούμπο κλπ.

      Τέλος πάντων, όποιος θέλει να μάθει τι πήρα και παρουσίασα τόσες λεπτομέρειες σχετικά με το πως έμοιαζε ο κάθε πληθυσμός που ανέφερα, δεν έχει παρά να διαβάσει την έρευνα επιστημόνων γενετιστών υπό τον καθηγητή Mathieson το 2015. Δεύτερος στη σειρά των γενετιστών είναι κι ένας Έλληνας, ο (καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ) Ι.Λαζαρίδης. Σε συνδυασμό με τις παλαιότερες παρατηρήσεις που των ανθρωπολόγων Lundmann και CS Coon, ορισμένες από τις οποίες θα διαβάσετε και σε αυτό το ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    148. http://www.nature.com/nature/journal/v528/n7583/full/nature16152.html

      Διαγραφή
    149. Έχεις κι ένα δίκιο, καθότι η ομάδα αυτή έχει επιφορτιστεί πολύ μεγάλο έργο και δημοσιεύει συνεχώς εκθέσεις. Αναφέρομαι στην έρευνα με τίτλο "8,000 χρόνια φυσικής επιλογής στην Ευρώπη". Με λίγο ψάξιμο μπορείς να τη βρεις ολόκληρο το αρχείο, ενώ παλιότερα είχα προσέξει και ιστολόγια που βοηθούσαν στην εξήγηση των περισσότερων δεδομένων που αναφέρονται σε αυτή.

      Διαγραφή
    150. Κατέβασα τὸ πλῆρες ἄρθρο ἐδῶ (μέσῳ preview) http://biorxiv.org/content/early/2015/10/10/016477.full.pdf+html
      ἀπ᾿ εὐθείας: http://biorxiv.org/content/biorxiv/early/2015/10/10/016477.full.pdf
      Συνοπτικὴ μορφὴ https://reich.hms.harvard.edu/sites/reich.hms.harvard.edu/files/inline-files/nature16152.pdf
      Ἀναφέρεται κι ἐδῶ
      https://www.nature.com/nature/journal/v528/n7583/full/nature16152.html ΚΑΙ (...)
      http://dienekes.blogspot.dk/2015/03/natural-selection-and-ancient-european.html

      http://eurogenes.blogspot.dk/2015/12/next-year-armenian-plateau-hypothesis.html


      Ἄλλα συναφῆ ἐνδιαφέροντα:
      http://eurogenes.blogspot.dk/2014/01/mesolithic-genome-from-spain-reveals.html
      http://eurogenes.blogspot.dk/2013/12/ancient-human-genomes-suggest-three.html
      https://www.nature.com/nature/journal/v528/n7583/full/nature16152.html (δείχνει ἐκ πρώτης ἀπόψεως νὰ ἔχῃ μόνον δείγματα ἐξ Εὐρώπης πρὸ ΙΕ εἰσβολῆς, δὲν ἔχω ἐλέγξει καλῶς ὅμως)

      κ.ο.κ.

      Πέτρο ἐμπρὸς λοιπόν, ξεκίνα! Ἐπιστήμη δὲν γύρευες;

      Διαγραφή
    151. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    152. O Gobineu δεν ήταν Νορδικός και επίσης δεν είχε αναπτυχθεί η σημερινή τυπολογία.Πάντως δεν καταλαβαίνω,αμφισβητεί κάποιος ή εσύ ότι ο Νορδικός είναι ένας από τους ικανότερους της λευκής φυλής;
      Μεσογειακοί,Νορδικοί και Ατλαντοειδείς είναι οι τρεις περιακτικοί φυλετικοί τύποι,η elite της Λευκής Φυλής.

      Διαγραφή
    153. petros " Και κατ' επέκταση, που προβάλλονται τα ακριβή χαρακτηριστικά του ψυχισμού κάθε φυλετικού τύπου που με τόσο πάθος υποστηρίζετε;" στις τοσες πολλες ανθρωπολογικες μελετες που εχουν γινει ισως?

      Διαγραφή
    154. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    155. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    156. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    157. Και με υποδειγματική επιστημονική μεθοδολογία μας δίνεις το δικό σου παράδειγμα, που αν και αλπικός επηρρεάστηκες πρὸς τὴν κατεύθυνσι των διναρικών, απλώς επειδή σε μεγάλωσε διναρικός (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).

      Αυτό είναι που λέμε εξασφάλισι επιστημονικής αμεροληψίας! Είσαι φοβερός Πέτρο.
      Το ότι κατά σύμπτωσιν αυτός που σε μεγάλωσε είναι κι ο πατέρας σου, δεν σου πέρασε καθόλου από τον νου πως μπορεί να προσθέτει βιολογικές παραμέτρους;
      Ποιό Πανεπιστήμιο είπαμε τελείωσες;;;

      Διαγραφή
    158. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    159. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    160. Μἰα σωστή ανάλυση θα δώσει τον δέοντα σύνθετο τύπο.

      Διαγραφή
    161. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    162. Για να το ξεκαθαρίσουμε.Αρχικά να τονίσω πως δεν είμαι ο ίδιος σχολιαστής με τον ανωτέρω.
      Οι αλπικοί έχουν συγκεκριμένο ψυχισμό.Είτε τους αναθρέψουν Διναρικοί είτε Μεσογειακοί ειτε οτιδήποτε άλλο,δεν αλλάζει τίποτα στον ψυχισμό τους.Το ίδιο ισχύει για όλους τους φαινότυπους.
      Τα γονίδια που αναφέρεις έχουν σημασία μεντελική.Δηλαδή αν κάποιος είναι αλπικός,με διναρική μητέρα και Μεσογειακό πατέρα,σημαίνει ότι οι απόγονοι του,βάσει των νόμων του Μέντελ,μπορεί να λάβουν χαρακτηριστικά από αυτούς τους τύπους.Δεν σημαίνει ότι ο αλπικός θα έχει διναρικά ψυχικά γνωρίσματα λόγω της μητέρας του,αν δεν έχει ο ίδιος τίποτα διναρικό φαινοτυπικά.
      Αυτό ισχύει,εσύ συνεχίζει όμως να επιμένεις για δικούς σου λόγους.Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.

      Διαγραφή
    163. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    164. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    165. "των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που οι Έλληνες τους θεωρούσαν "Τουρκόσπορους" και οι Τούρκοι "Έλληνες"."

      Δεν τους θεωρούσαν Τουρκόσπορους οι Έλληνες, μιας και τους αφομοίωσαν, απλώς κάποιο ηλίθιοι τους αποκαλούσαν έτσι όπως αποκαλούν τους Μακεδόνες και τους Θράκες Βούλγαρους, τους Θεσσαλούς Βλάχους, τους Πελοπονήσιους Αλβανούς, τους Πόντιους Καυκάσιους, τους Κρητικούς Σαρακηνούς Άραβες κτλ.

      Διαγραφή
    166. Τί σχέση έχουν οι αρχές ή η ηθική με τς ψυχικά γνωρίσματα ενός φυλετικού τύπου;;;Ρε πας καλά;
      Επίσης το ότι λες ότι μοιάζεις με τον τάδε γονέα στην συμπεριφορά είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κανέναν.

      Διαγραφή
    167. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    168. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    169. "βίωσαν ρατσισμό"
      Ακούγεσαι σαν αριστερός διεθνιστής με φεμινιστικές τάσεις...

      Διαγραφή
    170. Τα "απτά" σου παραδείγματα δεν έχουν καμία σχέση με τη μελέτη της ψυχοανθρωπολογίας.Αποτελούν ζητήματα ηθικής και ιδεολογίας.Όταν μάθεις να τα ξεχωρίσεις αυτά, τότε θα αντιληφθείς κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
    171. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    172. "Είναι οι ίδιοι που θεωρούν το ρεμπέτικο ...ελληνική μουσική ...και μετά αναρωτιούνται γιατί τους φωναζουμε τούρκοσπόρους...Και μας απαντούν:Ρωμιός είμαι μπρε καρντάσι με φύτρα από το Μπόντρουμ..."

      Μα και το ρεμπέτικο είναι ελληνικό και το Μποντρούμ είναι ελληνικό, πρώην Αλικαρνασσός, πατρίδα του Ηροδότου. Τουρκόσποροι κατά αυτήν την λογική είναι όλοι οι Έλληνες μιας και ξυμεροβραδιάζονται στα μπουζούκια με τσιφτετελάδικα άσματα και χορούς. Δεν υπάρχει μέρος που να μην ακούγεται ανατολίζουσα ελληνική μουσική. Ξέρεις πόσες Τουρκικές λέξεις χρησιμοποιούμε οι Έλληνες στο λεξιλόγιο μας; Μόνο στην καθημερινότητα μας 300. Πλάκα έχει να αποκαλείς όλους τους άλλους ως τουρκόσπορους όταν δεν μπορείς να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις τουρκικές λέξεις στην ελληνική.

      Διαγραφή
    173. Λάθος.Τα ψυχικά γνωρίσματα πάντα θα βγαίνουν στην επιφάνεια και δεν παραμερίζονται ποτέ από τους παράγοντες που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    174. Πέτρο,θεωρείς τον αντεντονκουμπο "Έλληνα" ,εφόσον θεωρείς ότι ο φυλετικός τύπος έχει μικρό ρόλο;Είναι μεγαλωμένος με "ελληνικές" αξίες, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    175. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    176. Επίσης δεν υπάρχει μέρος στην Αθήνα που να μην εκπορνεύονται μαύρες και να μην υπάρχουν έμποροι ναρκωτικών;Είναι φυσιολογικό αυτό ρε τουρκόσπορε;

      Διαγραφή
    177. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    178. Ανωνυμος 1¨14 απο τι καταλαβα ο Πετρος ειναι απο τους γνωστους μπατριωτες γελανε και τα τσιμεντα...

      Διαγραφή
    179. Ωραία,πες ότι τον είχαν μεγαλώσει Έλληνες, θα τον θεωρούσες Έλληνα;Θα του έδινες την αδερφή σου;

      Διαγραφή
    180. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    181. Δεν πάει έτσι.Ντροπή και μονο που εκφέρεις άποψη σε μπλογκ φυλετικής ανθρωπολογίας.Δεν διαφέρεις σε τίποτα από τους εθνοπροδότες.

      Διαγραφή
    182. petros τρολλαρεις? με αυτη την λογικη αμα αρχιζουν να γινονται μαζικοι μικτοι γαμοι θα εξαφανιστουν σε "κλασματα" δευτερολεπτου οι Ελληνες τι λες ρε? χαχαχαχαχαχαχα "Θα του έδινες την αδερφή σου;" χαχχαχαχαχαχααχ

      Διαγραφή
    183. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    184. με αυτη την λογικη ρε πετρο οι Ελληνες θα εξαφανιστουν σε κλασματα δευτερολεπτου τι λες ρε? χαχαχαχαχχαχαχα καλα σε ειπα μπατριωτη Ανωνυμος 1¨22 ειτε μας αρεσει ειτε οχι ετσι ειναι η πλειοψηφια των Ελληνων Πατριωτων...

      Διαγραφή
  8. Ο Ιησους Χριστος σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.