Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Φυλετικός αυτοπροσδιορισμός και ετεροπροσδιορισμός


Η ανάπτυξη της φυσικής ανθρωπολογίας, άρχισε να αποκαλύπτει την φυλετική εικόνα της Ευρώπης, που όλοι κατανοούσαν ότι συνδέεται με νοοτροπίες και ιστορικά δεδομένα. Ο χάρτης παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζονταν φυλετικά οι διάφοροι λαοί της Ευρώπης στο μεσοπόλεμο. Βλέπουμε ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα, αλλά δεν ταυτίζεται με αυτήν. Πώς προκύπτει ο φυλετικός αυτοπροσδιορισμός και ετεροπροσδιορισμός;

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα βασικά πορίσματα της φυσικής ανθρωπολογίας. Περιοχές με συμπαγείς...
πληθυσμούς συγκεκριμένου φυλετικού τύπου αποδέχονται την πραγματικότητα. Για παράδειγμα οι κάτοικοι των δυτικών Βαλκανίων αποδέχονται τον προσδιορισμό ως Διναρικοί. Βέβαι, κάτι αντίστοχο ισχύει και για την Ανατολία, αλλά μάλλον ετεροπροσδιοριζόμενοι θεωρούνται Αρμενοειδείς. Οι σλαβικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης θεωρήθηκαν συλλήβδην Βαλτικές.

Ωστόσο, ο φυλετικός προσδιορισμός λαών εμπεριέχει και σκοπιμότητες. Κάποιοι λαοί προτιμούν να προσδιορίζονται βάσει του λογιζόμενου ως ευγενέστερου φυλετικού τύπου ή του τύπου που φέρει κάποια ιστορική παρακαταθήκη. Οι Γερμανικοί λαοί προσδιορίζονται ως Νορδικοί, παρότι γνωρίζουμε ότι ο Νορδικός τύπος σε κάποιες περιοχές δεν αποτελεί πλειοψηφία. Η νότια Γερμανία, η Αυστρία και οι Βαλτικές χώρες, έχουν μόνο μια μειοψηφία Νορδικών, η οποία ωστόσο συνδέεται ιστορικά με τα ανώτερα στρώματα. Η Αγγλία-Σκωτία θεωρήθηκε Νορδική, παρά τη μειοψηφία ξανθών Νορδικών, λόγω της ιστορικής εισβολής των Αγγλο-σαξόνων και των Νορμανδών κατακτητών που αποτέλεσαν την αριστοκρατική τάξη. Από την άλλη, η Ουαλία και η Ιρλανδία θεωρήθηκαν γενικευμένα Μεσογειακές, εφόσον το δολιχοκέφαλο στοιχείο είναι καστανό και οι Νορδικές επιρροές είναι ελάχιστες.

Η Γαλλία προσδιορίστηκε ως Αλπική, λόγω της αντίστοιχης πλειοψηφίας και της αναλυτικής μελέτης του πληθυσμού από την πρωτοπορούσα Γαλλική σχολή φυσικής ανθρωπολογίας, που δεν άφηνε περιθώρια για σκοπιμότητες, παρά την ύπαρξη και άλλων φυλετικών στοιχείων σε μειοψηφίες. Χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, θεωρήθηκαν Αλπικές, λόγω των ανθρωπολογικών μελετών που έβρισκαν μια καστανή βραχυκέφαλη πλειοψηφία στις χώρες αυτές. Οι Ούγγροι μάλιστα ήθελαν να αποφύγουν οπωσδήποτε τον χαρακτηρισμό ως μογγόλοι. Η Ιταλία και οι Ιβηρικές χώρες θεωρήθηκαν Μεσογειακές, λαμβάνοντας υπόψη ειδικά στην Ιταλία ότι ο Μεσογειακός τύπος αποτελεί τον πλέον χαρακτηριστικό κάτοικο. Το ότι η βόρεια Αφρική δίνεται "Μεσογειακή" δείχνει ότι ο όρος χρησιμοποιείται γενικευμένα για τους καστανούς δολιχοκέφαλους. Στις χώρες που δεν έχουν χρώμα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν υπήρχε χαρακτηρισμός, είτε λόγω απουσίας ενδιαφέροντος για το ζήτημα, είτε λόγω μικρού αριθμού μελετών.

Συμπερασματικά, ο φυλετικός προσδιορισμός προέρχεται από έναν συνδυασμό πραγματικότητας και σκοπιμότητας. Είναι αδύνατο να πάει κανείς τελείως ενάντια στην ανθρωπολογική πραγματικότητα, αλλά είναι πιθανό για διάφορους λόγους να προτιμάται συγκεκριμένος μειοψηφικός τύπος ως ο πλέον αντιπροσωπευτικός της ιδιοσυστασίας του λαού ή ο πλέον επιθυμητός.

Από Richard McMahon, The races of Europe, Construction of National Identities in the Social Sciences, 1839-1939.

37 σχόλια:

  1. Τί να είχαμε εδώ στην Ελλάδα;Εδώ είχαμε τον αγγλόδουλο μασόνο Μεταξά,ο οποίος θεωρείται ως "πρότυπο" απο τους εν Ελλάδι "Εθνικιστές". Ένας στείρος αντικομμουνισμός και μια Εον,όπου απουσίαζε πλήρως η φυλετική θεώρηση,καθώς γίνονταν δεκτοί μέχρι και εβραίοι. Αυτόν τον Μεταξά,τολμούν να συγκρίνουν με προσωπικότητες όπως τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι που προώθησαν τη φυλετική θεώρηση,έστω ο πρώτος στο μέγιστο βαθμό, και ο δεύτερος λιγότερο.
    Κοιτάξτε τον χάρτη ελληναράδες ζητωπατριώτες " μεταξικοί"!
    Πλήρης απουσία της φυλετικής ιδεολογίας σε όλον τον ελλαδικό χώρο,χριστιανοδεξιοί πατριώτες του ζήτω,που τολμάτε να μιλάτε για Εθνικισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην μιλήσουμε και για εκείνους, όπως ο παραπάνω, που έχοντας κληρονομήσει την ελληναράδικη νοοτροπία περί διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης, ενδεχομένως να θεωρούν τον εαυτό τους νορδικό. Όχι τόσο γιατί έχουν απαραίτητα μια κάποια παιδεία γύρω από το ζήτημα (ο συγκεκριμένος λχ ενίσταται γιατί δεν υπάρχει, χωρίς όμως να έχει φροντίσει ο ίδιος να γνωρίζει 2-3 βασικά) αλλά γιατί, εναγωνίως κι εντελώς κωμικά, θέλει να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από τους νεοέλληνες.

      Διαγραφή
    2. Ανέφεραν εγώ ότι ταυτίζομαι με τον ...Νορδικό, ή απλά ανέφερα την απουσία φυλετικής συνείδησης την εποχή του μεσοπολέμου και τους υπαίτιους για αυτήν την απουσία; Όταν μάθεις να αντιλαμβάνεσαι αυτά που διαβάζεις,τότε να μου πεις και για ...τα βασικά που γνωρίζεις εσύ και που αγνοώ εγώ...
      Υ.Γ.Είναι γεγονός,κανένας νοήμων άνθρωπος δεν επιθυμεί να ταυτίζεται,και πασχίζει να διαφοροποιηθεί απο τους τσιφτετελοέλληνες του φραπέ και του τσιγάρου στο χέρι.Αν εσύ αποδέχθηκες το συνάφι σου,δεν σημαίνει κάτι αυτό για άλλους που θέλουν να ξεχωρίσουν από την πλέμπα.

      Διαγραφή
    3. Χώρες της Ευρώπης με μεγάλο ποσοστό τουρανικών;

      Διαγραφή
    4. Ναι βρε αγόρι μου, για την έλλειψη φυλετικής συνείδησης και ανθρωπολογικής παιδείας στην Ελλάδα ευθύνεται ο Μεταξάς. Αυτό λέει η κασσέτα που σου είπε κάποιος πιο έξυπνος κι αυτό επαναλαμβάνεις. Ενώ στη Γερμανία, την Ιταλία κλπ, όλα αυτά υπάρχουν γι' αυτό και οι μικτοί γάμοι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο.
      Μιας και μιλάμε για "διάβασμα", κι εδώ εννοείς προφανώς "κατανόηση κειμένου", έχεις σκεφτεί πόσο πολύ αδύναμος είσαι σε αυτή; Δεν θες να "ταυτίζεσαι με τους τσιφτετελοέλληνες" αλλά παρουσίασες δυο από τα βασικότερα μειονεκτήματά τους (διαμαρτυρία κι αμφισβήτηση όταν δεν κάνεις τίποτα για να ευνοήσεις τον εαυτό σου). Θέλεις να ξεχωρίζεις από την πλέμπα, αλλά συμπεριφέρεσαι 100% ως πληβείος.

      Διαγραφή
    5. Ρε ανόητε,αναφέρθηκα στην εποχή υου μεσοπολέμου για την Ιταλία και τη Γερμανία,όχι για την τωρινή κατάσταση.Σε αυτή την εποχή αναφέρεται και ο χάρτης. Για αυτό σου λέω να προσέξεις τι διαβάζεις και να μην γενικεύεις.
      Τέλος,το τι κάνω εγώ για να ξεφύγω από την πλέμπα το ξέρω εγώ,οι τελευταίες γραμμές που γράφεις είναι φανερό ότι γράφτηκαν υπό σύγχυση. Θα σου πρότεινα κάποιο ηρεμηστικό και ύπνο και το πρωί αν έχεις καθαρό μυαλό,θα γράψεις λιγότερες ασυναρτησίες. Η προσωπική μου άποψη για τον Μεταξά και την 4Αυγούστου, είναι αυτή που έγραψα στο πρώτο σχόλιο,άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος. Εσύ αντιθέτως ως κουτοπόνηρος νεοέλληναράς γραικύλος,κρίνεις τον άλλον εκ του ασφαλούς, χωρίς να δηλώνεις,τί πιστεύεις, και πρωτοτυπείς με το αδιανόητο που μόνο ένας άμυαλος σαν εσένα θα έκανε:να γενικολογείς σε συγκεκριμένο ζήτημα!Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

      Διαγραφή
    6. Αυτός νομίζει ότι οι Εθνικόφρονες Έλληνες είναι τσιφτετελοέλληνες και οι Γερμανοί είναι οι Εθνικοσοσιαλιστές του παρελθόντος, ενώ οι Ευρωπαίοι ότι διατηρούν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ρε δεν μας λέτε εκεί ότι το μίσος σας δεν είναι κατά των Εβραίων και των τριτοκοσμικών, το μίσος σας είναι κατά των Μεσογειακών λαών, αυτούς πάντα μισούσατε. Τι έκανε δηλαδή ο Χίτλερ και οι βόρειοι
      εθνικιστές με την διάδοση του φυλετισμού, ανέπτυξαν τον Νορδισμό και κατηγόρησαν τους Μεσογειακούς λαούς ως κατώτερους;

      Πάρε Ευρωπαϊκό πολιτισμό. http://uk.complex.com/music/2016/02/the-best-of-french-hip-hop/

      Και Γερμανική ηθική. http://www.towleroad.com/2016/10/germany-lgbt/

      Διαγραφή
    7. Και για να το ξεκαθαρίσουμε,επειδή φαίνεται ότι είσαι πετεινόμυαλος,από πολλούς εθνικιστές αμφισβητείται το ότι ο Μεταξάς ήταν εθνικιστής ή αν άσκησε εθνικιστική πολιτική. Αυτό υποστηρίζω προσωπικά.Πρέπει να είναι βλάκας κάποιος,για να θεωρεί ότι όποιος είναι αντικομμουνιστής είναι ταυτόχρονα και εθνικιστής! Εσύ προφανώς,έχεις άλλη άποψη.
      Επίσης,ναι,ευθύνεται ο Μεταξάς που δεν ήταν ενήμερος περί των φυλετικών και δεν φταίει μόνο το ότι έλειπε η συγκεκριμένη παιδεία από την Ελλάδα.Διότι ο βορειοΓερμανός αγρότης,φυσικά και δε γνώριζε για Νορδικούς και Διναρικός κτλ,αλλά ένας Χίτλερ φρόντισε να εισάγει τη φυλετική σκέψη και να μάθουν οι περισσότεροι τα βασικά! Εννοείται βέβαια,πως παίζουν ρόλο και οι συνθήκες για να γίνει ένα τέτοιο εγχείρημα.
      Λοιπόν,προσωπικά έγραψα τα επιχειρήματα μου.Αν έχεις επιχειρήματα του "εθνικιστικού" έργου του Μεταξά, γράψε τα για να αξιολογηθούν,γενικά,γράψε τις απόψεις σου και μην κρύβεσαι.Αλλιώς βούλωσε το,σκάσε και περιόρισε τις ειρωνίες σου στη γυναίκα σου,ταμτάκο.

      Διαγραφή
    8. Η διαφορά ανάμεσα στον Ταμτάκο και σε εσένα είναι ότι ο Ταμτάκος είναι από τους πιο πετυχημένους Έλληνες ηθοποιούς που έπαιζε τον γύφτο, ενώ εσύ ένας εντελώς αποτυχημένος γύφτος που το παίζει Έλληνας.

      Διαγραφή
    9. Αυτό σκεφτόσουν τόση ώρα να γράψεις;Σύρε στο κοτέτσι σου τώρα που αποκαλείς οικία,παρακμιακέ αθίγγανε.

      Διαγραφή
    10. Το πόσο "δεν κατάλαβα" και το πόσο βρίσκομαι σε σύγχυση, φαίνεται από το πόσο σε άγγιξαν όσα έγραψα για να απαντήσεις με βρισιές είτε άμεσες είτε ως υπόνοιες, πειράγματα κι εξυπνακισμούς. Γι' αυτό και "δεν κρύβεις την άποψή σου", αλλά την ίδια στιγμή δηλώνεις "δεν είμαι μόνος, κι άλλοι αμφισβητούν το ίδιο πράγμα". Λες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά το ότι έτσι κι αλλιώς όλοι οι νεοελληναράδες, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν να το παραδεχθούν, στην κριτική και την αμφισβήτηση είναι πάντοτε πρωτοπόροι. Ωραία, το ξέρουμε πως δεν είσαι μόνος, αλλά μην ζητήσεις να κάνουμε και ψηφοφορία για να δείξεις πόσο δίκιο έχεις.
      Κι εν πάση περιπτώσει, είναι πρώτης τάξης γελοιότητα να προσπαθείς να φορτώσεις σε κάποιον τα προβλήματα ενός ολόκληρου λαού, αναφερόμενος μάλιστα στην εικόνα που έχει η ίδια η μάζα για τον εαυτό της. Το "επιχείρημά σου" βγαλμένο από τη δηλωμένη κι ουχί κρυμμένη αποψάρα σου, είναι τόσο άκυρο που δεν έχει σημασία ποιά γνώμη έχει ο οποιοσδήποτε για τον Μεταξά, για τα κινήματα του Μεσοπολέμου ή για το πόσο κοντά είναι στη Γη άλλοι πλανήτες.
      Βέβαια, δεν βρίσκεσαι σε θέση να κατανοήσεις κάτι τέτοιο, διότι διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσες τέτοιον ισχυρισμό ευθύς εξαρχής. Αλλά κατά πως φαίνεται αρέσκεσαι στο να βρίσκεις "ανόητους κουτοπόνηρους νεοελληναράδες γραικύλους τσιφτετελοέλληνες" και να τους καταγγέλεις, για να δικαιολογήσεις το κενό στο κεφάλι σου που σε κάνει έναν από αυτούς.

      Διαγραφή
    11. Κατά τα άλλα εγώ βρίσκομαι σε σύγχυση. Γι' αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν σου απευθύνεται σε όλα τα σχόλια το ίδιο άτομο.

      Διαγραφή
    12. Παράκρουση έχεις πάθει, με μπερδεύεις με αυτό πράγμα που είδες στον καθρέφτη.

      Διαγραφή
    13. Τις βρισιές τις ξεκίνησες εσύ αποκαλώντας με "πληβείο". Τώρα, για μία ακόμα φορά,δεν μιλάς επί της ουσίας.Πιάνεσαι από το " τσιφτετελοέλληνες",που ορθώς χρησιμοποίησα και που προφανώς θίχτηκες επειδή μάλλον αυτή τη στιγμή λικνίζεις το σώμα σου σε ανατολίτικους ήχους και καπνίζεις σαν φουγάρο.Ή τουλάχιστον,έχεις μια τέτοια νοοτροπία της "κουραδομαγγιάς".
      Επίσης δεν κατάλαβα,γιατί σε παραξένεψε που έγραψα ότι και άλλοι αμφισβητούν τον Εθνικισμό του Μεταξά; Τι θες,ονόματα;Μία συζήτηση με απλούς εθνικιστές αρκεί για να καταλάβεις τι πιστεύει ο καθένας.
      Ο μόνος που κρύβεται ,είσαι εσύ,αφού ακόμα δεν μας έχεις πει:Αρχικά δηλώνεις Εθνικιστής;
      Θαυμάζεις τον Μεταξά;
      Έχεις πάρει είδηση ή όχι ακόμα ότι το άρθρο αναφέρεται,ο χάρτης μάλλον,σε παλαιότερη εποχή,και όχι στην τωρινή,με την οποία λανθασμένα συνδέεις;;

      Διαγραφή
    14. Στην εφηβική λογική της "τάπας" δεν μπαίνω του στύλ του σχολίου σου στις 1:08.Αυτά είναι για τις γκόμενες και έχω την εντύπωση ότι λογομαχώ με μία μέσω σχολίων αυτή τη στιγμή.Η θυληπρέπεια σου είναι διάχυτη και φαίνεται,διότι ο τρόπος που γράφεις,θυμίζει σκυλοπηδημένη απατημένη γκόμενα.

      Διαγραφή
    15. "και καπνίζεις σαν φουγάρο"

      http://www.germaniainternational.com/images/retragdevrog10.jpg

      Καλά μιλάμε και γαμώ τα τσιγάρα.

      http://blogs.ucl.ac.uk/ssees/files/2013/08/p-c13-70-trommler-zigarette-rh.jpg

      Διαγραφή
    16. Βρε,κουτό,τι κάθεσαι και ψάχνεις νυκτιάτικα...
      Παρεμπιπτόντως ,ο Χίτλερ ήταν φανατικός αντί καπνιστής. Μάλιστα,κανείς δεν τόλμαγε να καπνίσει μπροστά του. Και τώρα που έμαθες και αυτήν την πληροφορία,μπορείς να την επεξεργαστές,κι ας σου πάρει κάποιο χρόνο.Έχω υπομονή με διανοητικά καθυστερημένους σαν και του λογου σου.

      Διαγραφή
    17. Ρε μαλάκα απ'το να μαλακίζεσαι εδώ μέσα και να αποκαλείς τους άλλους γύφτους και γκόμενες δεν πας να βρεις καμιά γκόμενα να ξεκουραστεί λίγο και η χούφτα σου, αρκετά την κούρασες για σήμερα. Έτσι να ξελαμπικάρει λίγο και το μυαλό σου μιας και η πολύ η μαλακία κάνει το παιδί μαλάκα.

      Διαγραφή
    18. Πάντως αυτοί τον έγραφαν τον Χίτλερ κανονικότατα.

      https://www.whaleoil.co.nz/wp-content/uploads/2014/07/tumblr_lgx56yh2Vk1qh6tkco1_500.png

      http://3.bp.blogspot.com/-ery-sxYSD6w/UZb2ZlDxUbI/AAAAAAAAD9c/7-CHZYAGCKw/s640/3061485164_080888b257_z.jpg

      https://farm5.staticflickr.com/4043/4579238757_d744557e47_z.jpg

      Διαγραφή
    19. Αρχικέ ανώνυμε λάθος τα βάζεις με τον Εθνικισμό-Φασισμό.

      Ο Φασισμός δεν εμπεριέχει ίχνος επιστημονικού φυλετισμού, το πολύ να εμπεριέχει μονάχα μία μεταφυσικού τύπου Ρομαντική φυλετική τάση, μη-επιστημονικού ομως τύπου.


      Αντιθέτως, ο Εθνο-Φυλετισμός και ο Φυλετισμός αποτελούν αμφότερες Ιδεολογίες οι οποίες περιέχουν ως κεντρικο των κορμό την επιστημονική φυλετική ανθρωπολογία.

      Ο Ελληνικός "Εθνικοσοσιαλιστικός" Χώρος γνωρίζει ελάχιστα έως καθόλου κατά μεγάλη πλειοψηφία περί της φυλολογίας. Συνεπώς δεν είναι Εθνικοσοσιαλιστικός αλλά μονάχα Φασιστικός ή ζητωπατριωτικος Ακροδεξιός.

      Οι Έλληνες "Εθνικοσοσιαλιστές" ή όσοι λογίζονταν το 1936 ως τέτοιοι είχαν επίσης κατάμαυρα μεσάνυχτα από την Φυλετική Θεώρηση συνεπώς και δεν ήσαν πραγματικοί Εθνικοσοσιαλιστές. Μονάχα ο Καζαντζάκης πλησίασε τα Φυλετικά πρότυπα.

      Συνεπώς η οργή σου είναι τελείως αβάσιμη.

      Διαγραφή
    20. Αυτό δεν μπορείς να αντιληφθείς.Ο Μεταξάς ουδέποτε αυτοπροσδιορίσθηκε ως "Εθνικιστής" ,πόσω μάλλον ως "Φασίστας". Απλά ορισμένοι ακολουθείτε την τακτική των λοβοτομημένων αριστερών όπου αποκαλούν οποιονδήποτε " φασίστα",άρα και τον Μεταξά. Κατά τον ίδιο τρόπο χαρακτηρίζετε ως "Φασίστες" διάφορους κομμουνιστές δικτάτορες (Στάλιν,Μάο κτλ),επειδή έτσι απλά σας βολεύει,παντελώς αυθαίρετα.Ο Μουσολίνι στριφογυρίζει στον τάφο του με τους "φασίστες" που έχετε βαπτίσει ή με τις νέες κατάπτυστες έννοιες που έχετε προσδώσει στον Φασισμό.Διότι μάλλον δεν γνωρίζεις αυτό που είπε και λ Volpe:"Ο Φασισμός είναι πολιτική θρησκεία",και εσείς σκόπιμα και βλακωδώς συνδέετε πληβειακά καθεστώτα όπως του Στάλιν, του Μεταξά κτλ,με τον Φασισμό επειδή έτσι σας ήρθε!
      Για να τελειώνουμε,όποιος έχει έστω ελάχιστο μυαλό μπορεί να κατανοήσει ότι ο Μεταξάς δεν ήταν Εθνικιστής ούτε Φασίστας,και φυσικά το κράτος του δεν ήταν φασιστικό.Ο στείρος αντικομμουνισμός δεν αρκεί για να κατατάξει κάποιον ως "Φασίστα". Αυτό το κάνουν μόνο τα κομμούνια.
      Μπορείτε τώρα,να στρουθοκαμηλίσετε ελεύθερα.
      Τέλος.

      Διαγραφή
    21. "Τέλος."

      Τέλος στις αυθαίρετες ανώνυμες μπαρούφες έπρεπε να λέμε.

      Το καθεστώς του Μεταξά υπήρξε αμιγώς Φασιστικό, copy-paste εκείνο του Μουσολίνι με μόνη διαφορά την Ορθοδοξία.

      Ακριβώς το γεγονός ότι ο Φασισμός αποτελεί πολιτική θρησκεία, όπως και όλες οι ιδεολογίες, αποδεικνύει ότι ο Μάο ηκολούθησε Φασιστική ατραπό, μέχρι και η σημαία του καμία σχέση με τον Κομμουνισμό, αρχικώς τουλάχιστον, δεν είχε:

      https://flagspot.net/images/c/cn~csr.gif

      Τα τρία αυτά χρώματα, κόκκινο-άσπρο-μαύρο, είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα του Εθνικοσοσιαλισμού. Ακόμη και το σφυρί έχει αντικατασταθεί από Τσεκούρι (Φάσκη-Fasce) όπως στον Φασισμό. Μετά βεβαίως άλλαξε στην τωρινή λόγω πολιτικής σκοπιμότητας.

      Ο Στάλιν έδρασε επίσης άκρως Φασιστικά και ολοκληρωτικά, καμία σχέση με την Κομματοκρατία ή την δικτατορία του προλεταριάτου όπως στον Λενινισμό και Τροτσκυσμό. Άλλωστε ο ίδιος ο Λένιν γνώριζε ότι ο Τρότσκυ ήτο ομοϊδεάτης του, όχι ο Στάλιν. Ο Στάλιν αντέγραφε σε όλες τις πρακτικές του τον Χίτλερ, σε όλες. Το καθεστώς του απετέλεσε ατόφιο Εθνικομπολσεβικισμό όπως ακριβώς σήμερον στην Βόρειο Κορέα. Η εκκαθάριση των μειονοτήτων, η γλωσσική και Εθνική ομοιογένεια, η προσωπολατρεία, η προβολή της Παραδοσιακής αγροτικής ζωής και κουλτούρας, ο ολοκληρωτισμός ως απόλυτος ηγέτης, η προώθηση παραδοσιακών ρόλων για τα δύο φύλα, η προώθηση των γεννήσεων, η στήριξη στην μητρότητα, η ισχυροποίηση της Μόσχας και της Ρωσικής Σοβιετικής Δημοκρατίας ως κέντρο διοικήσεως όλης της ΕΣΣΔ, η επιβολή των Ρωσικών ως επίσημη γλώσσα σε όλες τις μη-Ρωσικές Σοβιετικές Δημοκρατίες, η ρεαλιστική Σταλινική τέχνη η οποία ομοιάζει μεγίστως την αντίστοιχη Εθνικοσοσιαλιστική και το πολεμικό ήθος ακόμη και η στήριξή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία κατά την πολιορκία του Στάλινγκραντ, όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια Φασιστικής διακυβερνήσεως και επ'ουδενί Λενινιστικής.

      Ο Φασίστας χαρακτηρίζεται κυρίως από την απέχθειά του για τον αστισμό, τον αστικό πολιτισμό, τον Φιλελευθερισμό και τον Διαφωτισμό καθώς και από τον θαυμασμό του ηρωικού Ρομαντικού παρελθόντος, της Παραδόσεως και κάθε Εθνικού πολιτιστικού στοιχείου. Ο αντικομμουνισμός χαρακτηρίζει κυρίως την αστική Ακροδεξιά και τους Φιλελεύθερους, τους Φασιστές μονάχα δευτερευόντως.Ο Φασισμός δημιουργήθη ως αντίδραση ενάντια στον καπιταλισμό-Φιλελευθερισμό, όπως και ο Κομμουνισμός, όχι ως αντίδραση ενάντια στον Κομμουνισμό...

      Διαγραφή
    22. Διάβασα 3 γραμμές ,μέχρι εκεί άντεξα τις παπαρίες σου. Όταν θα διαβάσεις Βόλπε και παράλληλα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Μεταξά,έλα να ξαναγράψεις.Μέχρι τότε είσαι ελεύθερος να πιθηκίζεις.

      Διαγραφή
    23. Όταν διαβάσεις και εσύ Zeev Sternhell και λοιπούς πραγματικούς Ακαδημαϊκούς, θα καταλάβεις ποίος λέγει παπαριές και ποίος όχι. Ακόμη και το Εθνικόν Κράτος να διάβαζες τέτοιες σαχλαμάρες δεν θα έλεγες, αλλά δυστυχώς δεν...όπως και πλείστους αιλυναράδες εξάλλου...δεν...

      Διαγραφή
    24. δεν παίρνει στροφές...

      Διαγραφή
    25. Καλά,πάρε ενα lexotanil και calma!

      Διαγραφή
    26. Με τις μαλακίες που λες αντικαταθλιπτικά χρειάζονται!

      Όχι ηρεμιστικά ή παυσίπονα!

      Διαγραφή
    27. Μην αναστατώνεσαι , θα σου κοπεί η περίοδος ..."φασίστα" της καρπαζιάς.

      Διαγραφή
    28. Οι άντρες δεν έχουν περίοδο...

      τώρα για εσένα δεν ξέρω...


      αχαχαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    29. Μπορείς να ρωτήσεις τη μάνα σου για μένα.Θα σε κατατοπίσει...
      Τώρα το "οι άντρες δεν έχουν περίοδο", καταπληκτική διαπίστωση.Όταν είδες αίμα πρώτη φορά,φαντάζομαι θα σκιάχτηκες...

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα!Σύμφωνα με την wikipedia,ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Adrian Grenier,γνωστός (ή ίσως όχι και τόσο γνωστός στην Ελλάδα) από την σειρά Entourage,(στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο Κουστωδία) είναι κατά 8% Αμερίνδιος από την πλευρά της μητέρας τους,η οποία επίσης είναι μικτής καταγωγής από Ευρωπαίους και ιθαγενής Αμερικανούς.Ο πατέρας του είναι κλασσική αγγλόφατσα.Ο υιός τώρα θα λέγαμε ότι στα χαρακτηριστικά ''φτυστός'' ο πατέρας με εξαίρεση ίσως τα χρώματα και κάποια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά.Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι το παλικάρι μοιάζει ποιο πολύ σε κάτοικο της γηραιάς ηπείρου από ότι σε κάποιο της νέας.Το ερώτημα όμως παραμένει (τουλάχιστον για μένα),με 8% μη ευρωπαϊκό dna μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί λευκός;Από τι ποσοστό και πάνω μιλάμε για άτομο διαφυλετικής καταγωγής;Παίζει ρόλο η κατά προσέγγιση κοινή καταγωγή(εφόσον μιλάμε για γονείς με αρκετά εμφανή διαφορετικά χαρακτηριστικά) των γονιών;Αν δηλαδή αντι 8% Αμερίνδιου dna βάλουμε στη θέση του 8% υποσαχάριου dna παίζει κάποιο ρόλο ουσιαστικό ή μήπως έχει να κάνει απλά και μόνο στο πως εμείς(η κοινωνία) καταλαβαίνουμε την έννοια της φυλής (οπότε μιλάμε για περισσότερο για μια κοινωνιολογική/ιστορική έννοια και λιγότερο για μια βιολογική).Δεν τρολάρω σε καμία περίπτωση και πραγματικά ψάχνω για απάντηση.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις ένα λάθος. Το 8% αλλόφυλου DNA δεν είναι ακριβώς άλλα περίπου. Δηλαδή, ένα παιδί έχει ακριβώς από 50% των γονιών του, άλλα δεν έχει ακριβώς 25% των παππούδων του. Κάθε παιδί παίρνει 23 χρωμοσώματα από τον ένα γονέα και 23 από τον άλλο. Στην δεύτερη γενιά δεν θα πάρει 11 ή 12 από τον ένα παππού και 11 ή 12 από τη γιαγιά, άλλα κάθε ένα από τα 23 που θα πάρει από την μία πλευρά έχει πιθανότητα 50% να είναι αυτό της γιαγιάς ή του παππού. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τύχει μικρότερη συμμετοχή στο γονιδίωμα του ενός παππού από το 25%. Εάν λάβουμε υπόψη την υπογονιμότητα που κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει στους συνδυασμούς γονιδίων που έχουν έντονη τη συμμετοχή του αλλόφυλου στοιχείου, τότε κάλλιστα μπορεις να υποθέσεις ότι το ποσοστό αλλόφυλου γονιδιώματος είναι πολύ μικρότερο του 8% που πρόχειρα έχουν υπολογίσει.

      Διαγραφή
  3. Σε ποιο φυλετικο τυπο ανηκοι ο παρακατω ?

    http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/11102012%20xaritwnidhs%20gewrgios29s.JPG

    http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/11102012%20xaritwnidhs%20gewrgios30s.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτος εδω ?

      http://i47.tinypic.com/2637pfm.jpg

      http://i50.tinypic.com/v48izr.jpg

      http://i47.tinypic.com/2m3pevb.jpg

      Διαγραφή
    2. Κρομανοειδής ο πρώτος κι ο δέυτερος μεσογειακός-αλπικός.

      Διαγραφή
  4. μπορει να μου πει καποιος σε ποιους φαινοτυπους ανηκουν οι γονεις το Al Pacino?Λογικα ο πατερας του ειναι Μεσογειακος με Διναρικη επιδραση?γιατι εχω διαβασει απο διαφορους σχολιαστες πως τα πεταχτα αφτια ειναι χαρακτηριστικο των Διναρικων και μου φαινεται πως εχει πεταχτα αφτια, αν και πολλοι εχουν βγαλει τον Al Pacino Μεσογειακο με Διναρικη επιδραση ή αρμενοειδη...
    https://www.google.gr/search?q=parents+of+al+pacino&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR27Gl2oPUAhXBwxQKHUr4DtwQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=S91p9gjFlOK_DM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει καποιος να μου πει τον φυλετικο τυπο του zbigniew brzezinski?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.