Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Οι φυλες και οι λαοί της Ινδίας

Η Ινδία αποτελεί μια ευρύτατη γεωγραφικά περιοχή, η οποία περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, γλώσσες και φυλές. Η περίπλοκη σύνθεση της Ινδίας αποτέλεσε μια πρόκληση και για τους ανθρωπολόγους. Μια μελέτη για την φυλετική ιστορία της Ινδίας βρίσκουμε στο άρθρο του Bertil Lundman, με τίτλο "The Races and Peoples of India" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Mankind Quarterly.

Αρχικά ο Lundman κάνει λόγο για τις τουλάχιστον τρεις κύριες οικογένειες γλωσσών που ομιλούνται στην Ινδία, με τη σύνδεση φυλής-γλώσσας να υποδηλώνεται ιστορικά. Όταν κατέφτασαν οι Ευρωπιδικοί στην βόρεια Ινδία...
βρήκαν έναν άξιου λόγου πολιτισμό από τους γηγενείς. Ωστόσο οι Ευρωπιδικοί, ή όπως αλλιώς τους πούμε, που κατέκτησαν την περιοχή, έφεραν υψηλότερο πολιτισμό, ειδικά στον πνευματικό τομέα και επέβαλλαν τη γλώσσα τους. Κατά τον Μεσαίωνα, μογγόλοι εισέβαλλαν στην Ινδία από τα βoρειοανατολικά. Ωστόσο, άφησαν πίσω τους ελάχιστα ίχνη της παρουσίας τους, φυλετικά και γλωσσικά.

Από ανθρωπολογικής σκοπιάς, η Ινδία είναι ένας ολόκληρος κόσμος, με τεράστιες φυλετικές αντιθέσεις. Οι περισσότεροι φυλετικοί τύποι της χώρας είναι δολιχοκέφαλοι. Οι κάτοικοι της Ινδίας είναι κυρίως Ευρωπιδικοί. Το φυλετικό εύρος κυμαίνεται από τον ψηλό, με σχετικά ανοιχτό χρώμα δέρματος και αρκετή τριχοφυΐα προσώπου, δολιχοκέφαλο τύπο Nord-Indid στα βορειοδυτικά και τον κοντύτερο, με πιο σκούρο χρώμα δέρματος και λιγότερη τριχοφυΐα προσώπου, δολιχοκέφαλο τύπο (Gracile-)Indid. Οι Ευρωπιδικοί έχουν έρθει σε σημαντική μίξη με τους σκουρόχρωμους ιθαγενείς κατοίκους, δημιουργώντας ένα ευρύ κράμα φυλετικών γνωρισμάτων.

Οι Ευρωπιδικοί έφεραν το αριστοκρατικό σύστημα των καστών, προφανώς εισάγοντας τους ιδίους στις ανώτερες τάξεις και τους ιθαγενείς στις κατώτερες. Η λέξη Varna που σημαίνει κάστα, μεταφράζεται ως "χρώμα", κάτι που αναπόφευκτα έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι το χρώμα του δέρματος σχετίζεται με τον διαχωρισμό των καστών. Παρά την αρχική ενδογαμία, οι κάστες σταδιακά απώλεσαν μέρος της αρχικής φυλετικής τους ομοιογένειας μέσω μίξεων ή μεταναστεύσεων. Ακόμη και στο νότο, αρκετές οικογένειες Βραχμάνων ανήκουν φαινοτυπικά στον Indid ή Nord-Indid τύπο. Οι Ευρωπιδικοί τύποι μειώνονται όσο πάμε από τα βορειοδυτικά προς τα νότια. Στο νότο κατοικούν οι Δραβίδικοί, που σχετίζονται με την ομώνυμη γλώσσα και πολιτισμό. Ανήκουν κυρίως στον έντονα σκουρόχρωμο φυλετικό τύπο (Indo-)Melanid. Στις κεντρικές ζούγκλες της Ινδίας κατοικούν οι Veddid (Gondid, Malid) που διαθέτουν νεγροειδή γνωρίσματα, όπως σκούρο χρώμα δέρματος, σγουρά μαλλιά, παχιά χείλη, κτλ. Στα βορειοανατολικά της χώρας βρίσκουμε ελαφρές Μογγολικές επιδράσεις. Ένας τύπος ακόμη διαφαίνεται από τα γραφόμενα του Lundman, εφόσον τον περιγράφει ως σχετικά ευρύσωμο, πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος και κοντή μύτη, που είναι λογικά ο (Indo-)Brachid.

Ο συγγραφέας κάνει και μια αναφορά στους γύφτους (Gypsies) ταυτοποιώντας τους ως λαό Ινδικής προέλευσης, από την περιοχή του δυτικού Γάγγη, όπου κατοικεί ο Ινδικός τύπος κυρίως. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους μέσω της Περσίας στα Βαλκάνια, απέκτησαν εμφανή Αρμενοειδή συνιστώσα, έχοντας φτάσει πλέον μέχρι και τη Σουηδία.

O Lundman προβαίνει σε μια αποτίμηση της φυλετικής διαστρωμάτωσης της Ινδίας. Οι πιο αρχαίοι κάτοικοι είναι οι πιο νεγροειδείς. Οι Ευρωπιδικοί που εισήλθαν από τα βορειοδυτικά έχουν αφήσει εμφανές το φυλετικό στίγμα τους, αλλά μόνο στην περιοχή από όπου εισήλθαν, εφόσον το θερμό κλίμα στα νοτιότερα τους απώθησε, αφήνοντας εκεί τους γηγενείς ως πλειοψηφία μέχρι και σήμερα. Οι μογγόλοι που εισέβαλλαν στα βορειοανατολικά είχαν ακόμη μικρότερη επίδραση στη φυλετική ιστορία της χώρας. Επιμέρους γεγονότα ήταν η εξάπλωση φαινοτύπων της Ινδίας μέχρι τη νότια Περσία, αλλά και η είσοδος φυγάδων Ιρανικών Περσών κατά την διάρκεια της μουσουλμανικής κατάκτησης.

Συμπερασματικά, εξετάζοντας την φυλετική ιστορία της περιοχής, διαπιστώνουμε ότι η φυλή στην Ινδία σχετίζεται με τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την κοινωνική διαστρωμάτωση.

58 σχόλια:

  1. Ημαθία:50% αλπικός τύπος
    20% δυναρικός
    15% μεσογιακός
    10% αρμενοιειδής
    5% άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη ειναι ενδιαφερον αυτα τα ποσοστα που γραφεις εσυ που το ξερεις?

      Διαγραφή
    2. Είμαι από την Βέροια και μέσα από το σχολείο,ομάδες και άλλα,έβγαλα αυτά τα ποσοστά. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι κοντά στην πραγματικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αλπικοί είναι οι περισσότεροι με μεγάλη διαφορά από τους άλλους φυλετικούς τύπους.

      Διαγραφή
    3. τοσο λιγοι ειναι οι μεσογειακοι?αναρωτιεμαι ποσοι ειναι Θεσσαλονικοι?

      Διαγραφή
    4. Φαντάσου ότι στην τάξη μου στο σχολείο είμαι ο μόνος μεσογιακός χώρις κάποιο άλλο τύπο.
      Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω....εσύ πως τα βλέπεις τα πράγματα στην πόλη σου;

      Διαγραφή
    5. πανω κατω τα ιδια αλλα λιγοτεροι αρμενοειδης και περισσοτεροι διναρικοι...καμια φορα αναρωτιεμαι ρε φιλε ποσο ειναι οι μεσογειακοι στην Ελλαδα μαλλον εχουν δικιο για το 20%...

      Διαγραφή
    6. Λογικά είναι 20% στην Ελλάδα και νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαιο. Μεσογιακός είσαι;

      Διαγραφή
    7. αλπικο-μεσογειακος ειμαι.εσυ εισαι καθαρος μεσογειακος?

      Διαγραφή
    8. Καλά σε είπα γελοίο και αδαή, γιατί αυτό και μόνο είσαι. Απλώς προσπαθείς να βγάλεις τους Τούρκους μη-Ευρωπαίους ολοκληρωτικά.

      Τι δουλειά έχει το 1919 και το 1922; Ο χάρτης του Coon φτιάχτηκε το 1939 και βασίστηκε στις μελέτες του Wagenseil και του Kansu που έγιναν και οι δύο το 1931 και αφορούν την σύγχρονη Τουρκία.

      140 The principal work on the physical anthropology of modern Turkey is Wagenseil, F., ZFMA, vol. 29, 1931, pp. 193260.

      145 Kansu, Ş. A., TAM, vol. 7, 1931, pp. 1315, 1719.

      http://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII17.htm

      Διαγραφή
  2. Ρε κωνσταντινουπολιτη οι πολλοι κυπριοι μιαζουν με τον αρμενοειδη λουκα σταυρου που ειδες την μεσογειακη κυπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ανώτερα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.

      Διαγραφή
    2. Τα ανώτερα αστικά στρώματα που δημιουργούν τις κυρίαρχες τασεις στην Κύπρο είναι Μεσογειακά ή Μεσογειακά-Αλπικά.

      Ο λαός κάτω ο Αρμενοειδής θέλει να κάνει ναργιλέ.

      Διαγραφή
  3. Νορδικος_ μισος γερμανος5 Μαΐου 2017 στις 11:13 μ.μ.

    ΜΕΣΟΓΙΑΚΟΣ Η ΚΑΥΚΑΣΙΟΣ;

    https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEqJ_-x9nTAhWrL8AKHauyCXEQ_AUICigB&biw=1920&bih=916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου θυμίζει γύφτο.

      Διαγραφή
    2. Δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία, λεπτορρινία, ίσια μύτη, ελληνική κατατομή, λευκό δέρμα. Μεσογειακός είναι.

      Διαγραφή
  4. O STANLEY KUBRICK ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΑΝΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. THELOUME NORDIKI ELLAS NA 3EBROMISEI O TOPOS
    50% NORDIKOI
    20%KROMANOEIDEIS
    20%DINARIKOI
    10%ALPIKOI

    THA PINEI H ELLAS KRASI MESA APTA KRANIA TOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποιους να ξεβρομίσει ο τόπος, απ'τους Μεσογειακούς; Mα αυτοί ανακάλυψαν την καθαριότητα και τα λουτρά όταν οι Νορδικοί κυλιόντουσαν στην λάσπη σαν τα γουρούνια. Θα πίνει η Ελλάς κρασί μέσα απ'τα κρανία τους; Τι είναι η Ελλάς, οι ορδές του Τζένγκις Χαν;

      Διαγραφή
    2. Ναι σωστά ... αυτό είναι άλλωστε ξεκάθαρο αν συγκρίνεις πχ την άψογη καθαριότητα των μεσογειακών πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) με την ακαταστασία και βρωμιά των πόλεων του Βορρά!
      Συνεχίστε στην κοσμάρα σας, καλά πάτε...

      Διαγραφή
    3. Ο Νορδικός φαινότυπος λόγω διαφορετικού ψυχισμού δεν δύναται να δημιουργήσει ατόφιο τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά αντιγραφές του. Η υλιστική, ψυχρή και αλαζονική του φύση δεν έχει σχέση με τον Μεσογειακό. Μονάχα στις ηγετικές ικανοτητες και το μαχητικό πνεύμα ομοιάζουν. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Μόνο ένας ανόητος θα δημιουργούσε "κόντρα" εκ των ουκ άνευ,με Μεσογειακούς και Νορδικούς.Και οι δύο φυλετικοί τύποι είναι αξιοθαύμαστοι ως προς τα ψυχικά τους γνωρίσματα (και τα φαινοτυπικά).Την στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται υπό σιωνιστική κατοχή ,συζητάμε για το ποιος φαινότυπος είναι "Άριος"...

      Διαγραφή
    5. Αξιοθαύμαστος είναι μονάχα ο Μεσογειακός. Ο Νορδικός είναι ό,τι είναι μονάχα λόγω επιμονής και μαχητικότητος. Το ότι βρίσκεται η Ευρώπη υπό..."σιωνιστική" κατοχή, αναλόγως μπορεί να λεχθεί με την ίδια "λογική" ότι και η Ελλάδα βρίσκεται υπό "Γερμανική" κατοχή. Η κατοχή είναι Φιλελεύθερη και χρηματική. Πέραν αυτού εμάς ως Έλληνες Εθνοφυλετιστές οφείλει να μας νοιάζει η Ελλάδα και οι Ελληνικοί φαινότυποι με πρώτο τον Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    6. Μπροστά σε εσένα,τον ...Κμ-αλπικό,φαινοτυπικά μιλώντας, ο οποιοσδήποτε Νορδικός φαντάζει απόγονος Θεών.Τις διχαστικές σου μαλακίες τράβα να τις γράψεις αλλού.

      Διαγραφή
    7. Το ότι οι πρώην βρομιάρηδες Νορδικοί έγιναν νυν καθαροί δεν λέει κάτι, χωρίς τους Μεσογειακούς ακόμα βρομιάρηδες θα ήταν. Για την Αθήνα ως πόλη, καθαρή η βρόμικη, μπορεί η αρχαία Αθήνα να πέρασε τον χρυσού αιώνα του Περικλέους αλλά κατά την διάρκεια αυτού βγήκε η παροιμία "όποιος νύχτα περιπατεί λάσπες και σκατά πατεί" γιατί είχε ένα από τα χειρότερα αποχετευτικά συστήματα και τα σκατά βγαίναν από τους υπονόμους. Πάντως οι ίδιοι οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ βρομιάρηδες όπως οι Νορδικοί. Ασιατικές πόλεις όπως το Τόκιο της Ιαπωνίας είναι πεντακάθαρες και εξελιγμένες σε απίστευτο βαθμό σε σχέση με Αθήνα, Ρώμη, τι πάει να πει αυτό, ότι οι Ασιάτες είναι ανώτερη φυλή των Μεσογειακών;

      Διαγραφή
    8. Το ότι είμαι ΚΜ-Αλπικός δεν λέει κάτι. Πέφτεις στο σφάλμα να κρίνεις ατομικά και όχι συλλογικά. Σε πληροφορώ και εξυπνότερος και δυνατότερος είμαι εν σχέσει με πλείστους Νορδικούς που έχω γνωρίσει. Και συλλογικά να το πάρουμε, ξεχνάς τί έγινε στο Ανατολικό μέτωπο από φυλετικής πλευράς όταν πλήθη Βαλτο-Κρομανοειδών φάγανε τους κοκκαλιάρηδες Νορδικούς για πρωινό, ιδίως δε σε μάχες σώμα με σώμα;

      Διαγραφή
    9. Και εσύ πέφτεις στο σφάλμα να συγκρίνεις σε μια σύγχρονη μάχη τους Νορδικούς με τους κατσαπλιάδες βαλτοκρομανοειδείς.Τα περί ...εξυπνάδας σου και δύναμης σου,μόνο ασχολίαστα μπορούν να μείνουν...Ηρέμησε ...πολεμιστή- διανοητή μην τυχόν και σκίσουν τα τρυφερά μπουτάκια σου κανένα καλσόν...

      Διαγραφή
    10. Με έκανες και τρόμαξα ανώνυμε πολεμιστή του πληκτρολογίου. Συνέχισε τις θεωρίες συνωμοσίας σου περί "σιωνιστών", "μασώνων", "τεκτόνων" και "κεραμοποιών", κάτσε στο Βαλκανογυφτοελλαδιστάν και ρούφα ναργιλέ ονειρευόμενος την πολυαγαπημένη σου Ευρώπη στην οποία σίγουρα δεν έχεις ποτέ πατήσει. Όσο για την σύγχρονη μάχη, ένας θεός ξέρει τι λες αφού ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος με σύγχρονα μέσα έλαβε χώρα. Αλλά τί σου είπα; Ρούφα τον αργιλέ σου!

      Διαγραφή
    11. Όσο για την "κόντρα", Μεσογειακών και Νορδικών, ρώτα κανέναν Νορδικό τι πιστεύει για τις χώρες του Νότου και μετά έλα να κάνεις μαγκιές από το γραικυλιστάν. Αλλά άνθρωπος που δεν έχει βγει από την Μπάλκαν-Πενίνσουλα τί άλλο θα έλεγε;

      Διαγραφή
    12. "Ασιατικές πόλεις όπως το Τόκιο της Ιαπωνίας είναι πεντακάθαρες και εξελιγμένες σε απίστευτο βαθμό σε σχέση με Αθήνα, Ρώμη, τι πάει να πει αυτό, ότι οι Ασιάτες είναι ανώτερη φυλή των Μεσογειακών"

      πάει να πει ότι και άλλες φυλές έχουν ικανότητες για δημιουργία πολιτισμού πλην των Ευρωπιδών.

      Διαγραφή
    13. Καλά,ηρέμησε "Ελβετέ" απόγονε αρμενοειδων.Τράβα να γράψεις κανένα σχόλιο στου Κιτσίκη,και ασε τους Νορδικούς...Για μέχρι εκεί είσαι...
      Υ.Γ.Ότι σου λέω παρά τέταρτο, μην μου το λες και μισή!

      Διαγραφή
    14. "Όσο για την "κόντρα", Μεσογειακών και Νορδικών, ρώτα κανέναν Νορδικό τι πιστεύει για τις χώρες του Νότου και μετά έλα να κάνεις μαγκιές από το γραικυλιστάν. Αλλά άνθρωπος που δεν έχει βγει από την Μπάλκαν-Πενίνσουλα τί άλλο θα έλεγε;"

      Και ο Βορράς με τόσους μετανάστες από τριτοκοσμικές χώρες Σκανδιναυιστάν είναι. Γιατί να ρωτήσω κανέναν Νορδικό τι πιστεύει για τις χώρες του Νότου και να μην ρωτήσω κανένα Νότιο τι πιστεύει για τις χώρες του Βορρά, γιατί απλούστατα θα έπαιρνα την απάντηση ότι το μόνο που έχουν οι Βόρειοι είναι λεφτά και τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά αυτά τα έχουν και οι Εβραίοι που κυβερνάνε την Αμερική και την Ευρώπη, καμία πνευματική ανάπτυξη δεν έχουν, τίποτα νέο δεν έχουν βρει, όλα έτοιμα από Έλληνες και Ρωμαίους τα βρήκαν. Οι Βόρειοι είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν πολιτισμό, για το μόνο που είναι ικανοί είναι να τα βρίσκουν έτοιμα από τους Μεσογειακούς, μετά να τους υπονομεύουν και να καπηλεύονται τον πολιτισμό τους.

      Διαγραφή
    15. Εσύ τώρα και καλά,ανώνυμε 10:14,είσαι... δημιουργός πολιτισμού,σφόδρα αδικημένος από Νορδικούς;... Άντε πιες το χέμο σου...

      Διαγραφή
    16. Ο βόρειος άνθρωπος είναι ανίκανος να παράγει σκέψη, απλώς αναπαράγει τους αρχαίους Έλληνες ως κακώς μιμητής.

      “Καταραμένε Έλληνα.

      Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;”

      Φρίντριχ Σίλερ

      “ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ …ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!”

      Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε

      “Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του… Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα”.

      Φρίντριχ Νίτσε

      Αυτό είναι οι Βόρειοι κατά τις ίδιες τις δηλώσεις τους, μικροί και μηδαμινοί μπροστά στους Μεσογειακούς, φθηνά αντίγραφα, καρικατούρες των αρχαίων Μεσογειακών.

      Διαγραφή
    17. Εκτός από τσιτάτα του διαδικτύου,έχεις να γράψεις κάτι επί της ουσίας,χωρίς να κάνεις κλόπι πέιστ;
      Για την ιστορία,ο Σίλλερ,που αμφιβάλλω αν γνωρίζεις ποιος ήταν,ουδέποτε έγραψε ή είπε το παραπάνω απόσπασμα...Πουθενά δεν έχει βρεθεί...
      Επιπλέον,εσύ ανάγεις μία υποτιθέμενη κόντρα Μεσογειακών-Νορδικών,φυλετικής χροιάς,σε εθνική,συγκρίνοντας... Έλληνες με Γερμανούς... Τόσο βλάκας είσαι!

      Διαγραφή
    18. Όλα επί της ουσίας είναι, εάν εσύ δεν το καταλαβαίνεις θα πρέπει να βάλεις κάποια στιγμή το μυαλό σου σε λειτουργία, γιατί από ότι φαίνεται είναι σε αδράνεια. Αν αμφισβητείτε το απόσπασμα του Σίλερ είναι άνευ σημασίας αφού και οι άλλοι τα ίδια λένε, πάντως υπάρχει και στα Γερμανικά http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?8780-Verdammter-Grieche-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1
      Ο βλάκας και ανίκανος να θέσει τον εγκέφαλο του σε λειτουργία είσαι εσύ φίλε μου, αφού οι εξέχουσες προσωπικότητες και δη και οι Φιλόσοφοι είναι οι αρχαίοι Έλληνες Μεσογειακοί και από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί. Η σύγκρισις είναι αναπόφευκτη.

      Διαγραφή
    19. Τόσες πολλές μαλακίες σε ένα τόσο μικρό σχόλιο ρε "Έλληνα"...

      Διαγραφή
    20. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια "Γερμανέ" ή μάλλον καλύτερα Γερμανολάγνε.

      Διαγραφή
    21. Προς 11:44, 12:12 κλπ:
      Η ταύτιση αρχαίων Ελλήνων με Μεσογειακὴ φυλή, Γερμανών με Νορδική είναι επιπέδου φιλάθλων του ΠΑΟΚ (ή του Ολυμπιακού).
      Τα τσιτάτα σου είναι εξίσου της συμφοράς.
      Βάζεις τον Ελληνολάτρη Σίλλερ να καταριἐται τον Έλληνα...
      Έχε υπόψη σου ότι αναφέρεται στον αρχαίο Έλληνα, όχι στην θλιβερή αφεντομουτσουνάρα σου!
      Όσο για τις αναφορές του Καραγκιοζοπολίτη περί "γερμανικής κατοχής", είναι αντάξιες της όλης του μίζερης ύπαρξης και μικρόνοιας. Οι Γερμανοί πια ούτε την ίδια τους την χώρα δεν κατέχουν.
      Τα περί γερμανικής κατοχής είναι προϊόντα φουμαρεμπόρων τύπου Τράγκα, το ότι τα υιοθέτησε μέσα στον ἀκρατο καιροσκοπισμό της ακόμη και η Χρυσή Αυγή απλώς δείχνει το πόσο η χώρα έχει καταντήσει ανεπανόρθωτο άσυλο ηλιθίων...

      Διαγραφή
    22. Μα ορισμένων δεν δουλεύει καθόλου το μυαλό τους; Δεν ταύτισα τους αρχαίους Έλληνες με Μεσογειακούς, τους Φιλόσοφους ταύτισα, που όπως άλλωστε έχει πει και ο διαχειριστής, ήταν κυρίως Μεσογειακοί. Ούτε ταύτισα τους Γερμανούς με την Νορδική φυλή, εγώ ανέφερα Γερμανοί και Βόρειοι. Οπότε το δικό σου εγκεφαλικό επίπεδο πρέπει να μας πεις που βρίσκετε. Τα "θλιβερή αφεντομουτσουνάρα σου" άστα, δεν με ξέρεις προσωπικά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθετε να μιλάτε σαν άνθρωποι, δεν ξέρετε καν να συνομιλήσετε, όσο για επίπεδο άστο να πάει καλύτερα. Θα μπορούσα και εγώ να μιλήσω για την δική σου την μουτσούνα, αλλά θα κάνω κάτι καλύτερο, θα σου πω ότι και εγώ δεν αναφέρομαι στους πάτους του σήμερα τους Γερμανούς, αλλά στους Γερμανούς φιλόσοφους και σκεπτόμενους ανθρώπους του 18ου-19ου αιώνος και πως αισθάνονταν μικροί, ασήμαντοι, μηδαμινοί και τα έργα τους τα έβλεπαν ως τους φθηνά αντίγραφα, καρικατούρες, πολύ χαμηλής ποιότητος σε σχέση με των Ελλήνων Μεσογειακών Φιλοσόφων. Προς γνώση και συμμόρφωση των Γερμανολάγνων.

      Διαγραφή
    23. Ανωνυμος 9¨26 ποια ειναι η γνωμη σου για τους Ατλαντοειδης?ειναι πολλοι που τους θεωρουν ανωτερους απο Μεσογειακους αλλα και απο τους Νορδικους,βασικα τους θεωρουν οτι ανωτερο υπαρχει στον κοσμο αλλα τελος παντων.

      Διαγραφή
    24. Ας προσπαθήσουν πρώτα οι Ατλαντοειδείς να ξεπεράσουν τα πολιτιστικά και πνευματικά επίπεδα των αρχαίων Ελλήνων που ο πυρήνας τους και η βάση τους ήταν Μεσογειακή και μετά λανσάρονται για ανώτερα φυλή όλων.

      Διαγραφή
    25. 10:27* προφανως θα εισαι μεσογειακος ε?εγω ειμαι αλπικο-μεσογειακος(πατερα μεσογειακο μητερα αλπικη).

      Διαγραφή
    26. Τι αλλο θα ακουσω; Λεει ο αλλος να καθαρισει η Ελλας εννοωντας να γεμισει Νορδικους...Πραγματικα ασχολιαστο..Απορω που το βασιζει.Αν κρινω απο το γεγονος οτι γραφει με greeklish, κατανοω το πνευματικο επιπεδο.Κυριοι, μελετηστε την Ιστορια, συγκρινετε τα επιτευγματα των Νορδικων με των Ελληνων (ανεξαρτητως τυπου) και πειτε τα επιχειρηματα σας.Τι να πω...Αμορφωτοι, τα κεφαλια σας πρεπει να κοπουν πρωτα απο ολους τους αλλους.Βασικες γνωσεις ιστοριας χρειαζεται για να αντιληφθειτε τι ανοησιες λετε Νορδικολαγνοι.

      Διαγραφή
  6. 10:57 προφανως θα εισαι μεσογειακος ε?εγω ειμαι αλπικο-μεσογειακος(πατερα μεσογειακο μητερα αλπικη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακός είμαι με Μεσογειακούς γονείς. Πολύ ωραίος συνδυασμός μετά τους Μεσογειακούς οι Αλπικοί-Μεσογειακοί, συνείσφεραν πολύ στον Ελληνικό πολιτισμό, όταν οι "ανώτεροι" Ατλαντοειδείς και Νορδικοί στον βορρά ήταν σε άθλια κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. να ρωτησω κατι μηπως και ξερεις,οι ατλαντοειδεις δεν ειναι μιξη μεσογειακου και νορδικου? ή αποτελει τελειως διαφορετικο φαινοτυπο?

      Διαγραφή
    3. Ο Ατλαντοειδής τύπος είναι ως ένα βαθμό αποχρωματισμένος βόρειος Μεσογειακός. Ο όρος χρησιμοποιείται για ολόκληρη την γκάμα των Νορδικών-Ατλαντο-Μεσογειακών/Μεσογειακών αναμίξεων που βρίσκονται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Στην ουσία είναι ένας Νορδικός-Μεσογειακός-Κρομανοειδής ανθρωπολογικός τύπος.

      Διαγραφή
    4. ααα καλα κρασια :P παντως εχω να το παραδεχτω παρολο που ειμαι αλπικο-μεσογειακος κι οχι καθαρος μεσογειακος πως οι αρχαιοι Ελληνες ηταν οτι ανωτορερο εχει υπαρχει εαν σκεφτεις οτι κανεις δεν τους εφτασε και δεν καταφερε να δημιουργησει ισαξια πραγματα ή εστω κοντα σε αυτα,ουτε Ρωμαιοι ουτε κανενας.

      Διαγραφή
    5. Ο Ατλαντοειδής φαινότυπος ψυχικά πιο πολύ τον Μεσογειακό παρά τον Νορδικό ομοιάζει, ειδικά είς ό,τι αφορά την καλλιτεχνική του φύση.

      Οι Σκωτζέζοι και Ιρλανδοί Ατλαντοειδείς είναι και γαμώ τα παιδιά, ενώ οι Άγγλοι Νορδικοί είναι πότες και γενικά λαός βρώμικος.

      Διαγραφή
    6. Ελλην ο keltic nordid ξερεις τι ειναι?

      Διαγραφή
    7. Υβρίδιο.

      Ως μεσοκέφαλος, είναι είτε μίξη Διναρικού και Νορδικού είτε μίξη Ατλαντοειδούς και Διναρικού.

      Την στιγμή που η μίξη Νορδικού και Διναρικού λέγεται Νορικός (Διναρίζων ή εκδιναρισμένος Νορδικός), τότε ο Celtic Nordid μάλλον αποτελεί μίξη Διναρικού και Ατλαντοειδούς ή εκΔιναρισμένο Ατλαντοειδή. Ειδικά την στιγμή που έχει σημαντική συγκέντρωση στις Βρετανικές νήσους, μάλλον προκειται για εκδιναρισμένο Ατλαντοειδή, καθώς ξέρουμε ότι οι Νορδικοί δεν υπήρχαν ως γηγενείς φαινότυποι εκεί. Η κύρια συγκέντρωση των Νορδικών/Νορδοκρομανοειδων στην Βρετανία υπάρχει στην Ανατολική της πλευρά η οποία γεωγραφικώς τον Μεσαίωνα αποτελούσε το Βασίλειο της Northumbria. Η ακτή αυτή αποικίσθηκε από φύλα Νορβηγικά και οι σημερινοί κάτοικοι των περιοχών αυτών κατά μεγάλη πλειοψηφία ανήκουν είτε στον Νορδικό είτε στον Νορδοκρομανοειδή φαινότυπο. Σπανιότερα στον Βαλτικό καθώς δεν αποκλείεται οι Βίκινγκς να είχαν και λίγους Βαλτικούς μαζί τους όταν εισέβαλαν στην περιοχή εκεί (βλέπε την σειρά The Last Kingdom και τους Βίκινγκς). Αντιθέτως, οι Ατλαντοειδείς και οι ΚΜ είναι οι γηγενείς κάτοικοι των Βρετανικών νήσων.

      Διαγραφή
    8. http://uploadir.com/u/wlx9bneu

      Διαγραφή
    9. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/Passing_of_the_Great_Race_-_Map_2.jpg/1024px-Passing_of_the_Great_Race_-_Map_2.jpg

      Διαγραφή
    10. απλως ειδα ενα αρθρο στο the apricity για το ποιος ειναι πιο ανωτερος ο Ατλαντοειδης ή ο Celtic Nordid για αυτο ρωτησα.Ο Βορρειο Ατλαντοειδης απλως ειναι περισσοτερος νορδικος?Επισης γιατι και οι 2(Ατλαντοειδης,Βορρειο Ατλαντοειδης) εχουν "τοσο" μακρυ προσωπο "horse face"?

      Διαγραφή
    11. επισης αφου ο Ατλαντοειδης ειναι Νορδικός-Μεσογειακός-Κρομανοειδής οπως εγραψε ο φιλος παραπανω τι γινεται οταν ενας Μεσογειακος ερχεται σε μιξη με τον Ατλαντοειδη?Σιγουρα θα μοιαζει περισσοτερο για Μεσογειακος απλως θελω να πω θα εχει αλλο ονομα?π.χ οπως εγραψες μιξη Διναρικου και Διναρικου λεγεται Νορικος.

      Διαγραφή
    12. μιξη Διναρικου και Νορδικου*

      Διαγραφή
  7. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203938985953977&set=pb.1801925108.-2207520000.1494193878.&type=3&theater τι φυλετικοι τυποι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι γύφτοι ειναι σε γενικές γραμμές αρυοδράβιδες τυπικοί ινδοί δηλαδή.Δεν έχουν καμία σχέση με τους νεγροειδές τυπους vedda κτλπ ωστόσο έχουν αρκετόυς melanid ανάμεσα τους και απο τόυς ινδοαρυόυς gracile indids και indobrachids.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.