Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Léon Degrelle: το περιεχόμενο της Ευρώπης


"Υπάρχει μια Ευρώπη, μια μεγάλη αδελφότητα ανθρώπων της λευκής φυλής. Αλλά αυτό δεν θα ισχύει παρά μόνον στο μέτρο ότι υπάρχουν πατρίδες και λαοί που πιστεύουν σε ένα ιδανικό."

Léon Degrelle, Ομιλία προς στρατιώτες, 1944


Ο Léon Degrelle υπήρξε Βέλγος πολιτικός και μετέπειτα στρατιωτικός που διακρίθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε ενστερνιστεί πλήρως τις εθνικές και φυλετικές ιδέες, γνωρίζοντας τον λόγο για τον οποίο πολεμά:...
την διατήρηση της φυλετικής και πολιτισμικής ακεραιότητας της Ευρώπης, απέναντι στην σιωνιστική υλιστική επιβολή, που εκφράζεται μέσω των φιλελεύθερων και μαρξιστικών καθεστώτων. Αξιοποίησε την ρητορική του δεινότητα και τα πολεμικά του ανδραγαθήματα ώστε να διαδώσει τις ιδέες του.

Ο Degrelle δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι μια αδελφότητα ανθρώπων της λευκής φυλής, η οποία όμως για να αποκτήσει περιεχόμενο στην πράξη πρέπει να βασίζεται στα έθνη και στις υψηλότερες πνευματικές αξίες και όχι απλώς να είναι ένα άθροισμα καταναλωτικών όντων, χωρίς συνείδηση και ιδανικά. Μαζί με την βιολογική πλευρά του ζητήματος, που είναι η βάση, υπάρχει και η πνευματική που την αξιοποιεί, δίνοντάς της περιεχόμενο.

Αφιερωμένο στην προ ημερών επέτειο του θανάτου του ανδρός.

5 σχόλια:

  1. Έχει γράψει και το περίφημο βιβλίο "Χίτλερ για 1000 χρόνια", που πλέον δυστυχώς είναι δυσεύρετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι το "1000 χρόνια Χίτλερ" είναι καταπληκτικό βιβλίο. Δεν ξέρω αν είναι δυσεύρετο, αλλά στην ιστοσελίδα της Λόγχης βγάζει πως υπάρχει κανονικά πάντως...

      Διαγραφή
    2. Πράγματι φίλε,λέει ότι το έχει,διότι το ψάχνω και δεν το βρίσκω πουθενά.Ελπίζω η Λόγχη να το έχει.Επίσης,ψάχνω και του Ντεγκρέλ το "Εκστρατεία προς Ανατολάς", και αυτό αναφέρει παντού ότι είναι εξαντλημένο από τον εκδότη.

      Διαγραφή
    3. Το "Εκστρατεία προς Ανατολάς" υπάρχει στο βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψις"

      https://www.eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=66810

      Διαγραφή
  2. Αυτό:

    https://www.youtube.com/watch?v=7PSkCZndWQE

    και αυτό:

    https://www.youtube.com/watch?v=He1w4JyUwMs

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.