Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Οι διαφορές μεταξύ Νορδικών και Κρομανοειδών


Η εικόνα δείχνει τις διαφορές μεταξύ Νορδικών και Κρομανοειδών. Μάλιστα, οι δυο τύποι ονοματίζονται στη λεζάντα. Ο αριστερά είναι λεπτοπρόσωπος, λεπτόρρινος με ίσια ξανθίζοντα μαλλιά λογικά και σχετικά γωνιώδες πρόσωπο. Ταξινομείται ως Νορδικός. Ο δεξιά έχει...
πιο έντονα γωνιώδη γνωρίσματα ειδικά στα σαγόνια, πιο βαθιά τοποθετημένα μάτια, μύτη η οποία μπορεί και να μην είναι λεπτόρρινη και εν γένει όχι ιδιαίτερα λεπτό πρόσωπο.

Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, αλλά και επιμέρους διαφορές. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με Κρομανοειδή που τείνει λεπτόρρινος, λεπτοπρόσωπος και με σχετικά ανοιχτά μαλλιά, οι διαφορές είναι ακόμη μικρότερες, αφού οι Νορδικοί έχουν και αυτοί γωνιώδη γνωρίσματα και ενίοτε κάπως βαθιά τοποθετημένα μάτια. Οι ομοιότητες υποδηλώνουν την απώτερη συγγένεια των δύο τύπων, όμως υπάρχουν διαφορές και συνεπώς λογίζονται ως διαφορετικοί φυλετικοί τύποι. Εντοπίζονται πολλές ενδιάμεσες μορφές στην βόρεια Ευρώπη και όποιος ενδιαφέρεται για τα φυλετικά ζητήματα θα πρέπει να μπορεί να διακρίνει τις διαφορές των δύο τύπων. Σύντομα θα κατανοήσει ότι οι διαφορές υπάρχουν και στον ψυχισμό των δύο τύπων.

4 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση, γι'αυτούς που βλέπουν Νορδικούς παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον ιστοσελίδα https://ethnikonkratos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια που ειναι και της επικαιροτητας (μπλιαχχχ...) ο εικονιζομενος περα απο την Κρομανοειδη επιδραση θα μπορουσε καποιος να τον καταταξει σαν Νορδικο η καλυτερα Ιρανο-Νορδικο???
    http://www.zappit.gr/wp-content/uploads/2017/04/kokkinakis-682x384.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νορδικό, σε καμία περίπτωση. Ιρανο-νορδικό όμως ναι, καθώς όπως έχει επωθεί δεκάδες φορές επί της ουσίας είναι μετρικός τύπος που αφορά συγκεκριμένο κρανιακό σχήμα, όπως ορθοκρανία με ελαφρά υψίκρανη τάση και κρομανοειδισμός.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.