Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Houston Stewart Chamberlain: Η εθνική ενότητα συνδέεται με τους δεσμούς αίματος


"Η ισχυρή εθνική ενότητα είναι η καλύτερη προστασία ώστε να μην πάρουμε λάθος δρόμο: σημαίνει κοινές μνήμες, κοινές ελπίδες, κοινή πνευματική υπόσταση· διατηρεί σφιχτά τον υπάρχοντα δεσμό του αίματος και μας παρακινεί να τον κάνουμε ακόμα ισχυρότερο."

Houston Stewart Chamberlain, 


Ο Αγγλο-γερμανός συγγραφέας απετέλεσε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες που προώθησαν την φυλετική ιδεολογία. Τις βασικότερες επιδράσεις για την ιδεολογία του τις έλαβε από τον Βάγκνερ και τον Γκομπινώ, τους οποίους και θαύμαζε. Στο βιβλίο του The Foundations of the Nineteenth Century ανέλυσε την κοσμοθεώρησή του. Εντοπίζει την φυλή ως το κλειδί της ιστορίας και τη βάση του πολιτισμού. Οι απόψεις του Chamberlain απέκτησαν...
τεράστιο έρεισμα στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία, καθώς μάλιστα εξέφραζε Νορδικιστικές τάσεις. Ο Γερμανός Αυτοκράτωρ Wilhelm II θαύμασε το έργο του, τον κάλεσε να τον γνωρίσει και έκτοτε οι δυο τους διατήρησαν ισχυρό δεσμό φιλίας. Μάλιστα, ο Αυτοκράτορας μοίραζε το βιβλίο στους αξιωματικούς του Γερμανικού στρατού. Ο Chamberlain έγινε κατά κάποιον τρόπο ο μέντορας του Αυτοκράτορα και διαμορφωτής της κοσμοαντίληψης του Δεύτερου Ράιχ.

Στο απόσπασμα, ο Chamberlain υπογραμμίζει την σημασία της εθνικής ενότητας. Εκτός από κοινές μνήμες, κοινές ελπίδες και κοινές πνευματικές ανησυχίες, η εθνική συνείδηση συνδέεται με κάτι πολύ βαθύτερο. Η εθνική ενότητα βασίζεται στους κοινούς δεσμούς του αίματος. Όσο πιο ισχυρός ο δεσμός του αίματος, τόσο πιο ισχυρή η εθνική ενότητα.

29 σχόλια:

  1. Έτσι είναι.Το έθνος ακμάζει μέσω της βιολογικής καλυτέρευσης της Φυλής.Έτσι λοιπόν καθίσταται σαφές ότι ο Εθνικισμός μπορεί να συνυπάρξει τον Φυλετισμό.Οι όποιες εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των ευρωπαϊκών Εθνών,που το κάθε Έθνος είχε αναπτύξει βέβαια το δικό του Εθνικισμό, δε σημαίνει όμως ούτε ότι θα ξεχάσουμε την κοινή βιολογική προέλευση των Ευρωπαίων,ούτε βέβαια και την διαφορετική εθνική ταυτότητα.Είναι όμως λεπτή η ισορροπία και πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος ένας Εθνικιστής -Φυλετιστής.Και αυτό διότι έχουμε διάφορους "Πατριώτες" που είναι "Ελληνοκεντρικοί" και θεωρούν "Έλληνα" τον αντετονκουμπο ,ενώ παράλληλα εναντιώνονται προς τους "βάρβαρους" βορειοευρωπαίους με γελοίες φράσεις του τύπου "όταν οι Έλληνες κτλ,οι άλλοι ήταν στα δέντρα". Αυτοί οι ελαφροπατριώτες -ζητωπατριώτες είναι οι χειρότεροι.Και πρέπει να προσέξουμε.
    Παρεμπιπτόντως, πολύ ωραίο άρθρο για τον μεγάλο Τσάμπερλαιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν Ελληνοκεντρικό να θεωρεί Έλληνα κανέναν μαύρο, το αντίθετο συμβαίνει. Το αν θεωρείς εσύ γελοίο να αναφέρει κάποιος την αλήθεια, ότι δηλαδή όταν οι Έλληνες είχαν ήδη εφεύρει τον πολιτισμό, οι βορειοευρωπαίοι σου ήταν στα δέντρα και επιδίδονταν στον κανιβαλισμό, τότε πρόβλημα στο να αποδεχθείς την ιστορική αλήθεια έχεις εσύ και κανένας ελληνοκεντρικός. Το ότι έχετε μεγάλο πρόβλημα οι γερμανολάγνοι νεοναζί με τους Έλληνες πατριώτες είναι πασιφανές, εσείς είστε παιδιά των Γερμανών κατακτητών, όχι των Ελλήνων. Έχετε πρόβλημα με τους Έλληνες ζητωπατριώτες αλλά όχι με τους Γερμανούς ζητωπατριώτες. Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελλήνων Ναζί και Ελλήνων Κομμουνιστών, οι μεν είναι με τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ και οι δε με τον Στάλιν και το Σοβιέτ. Τουλάχιστον οι Ελληνοκεντρικοί είναι ελεύθεροι και υπερήφανοι για τον εαυτό τους, πιστεύουν στον λαό τους και στην πατρίδα τους, δεν είναι δούλοι ξένων λαών. Εάν υπήρχαν επί Χίτλερ Γερμανοί που να υπηρετούσαν ξένους λαούς και ξένα συμφέροντα και μάλιστα λαών που να είχαν κατακτήσει τους Γερμανούς, ο Χίτλερ θα τους είχε εξοντώσει. Το μόνο γελοίο είναι ότι υπάρχουν Έλληνες Ναζί, ποιο είναι το επόμενο, Εβραίοι Ναζί;

      Διαγραφή
    2. Εαν εγραφες απαντηση υπο μορφην εκθεσεως,θα λαβαινες ενα ωραιοτατο κουλουρι, με την ελλογη αιτια του εκτος θεματος.
      Ο αρχικος σχολιαστης κατεθεσε ελλογα επιχειρηματα και εσυ εξεβαλλες οτι προκαταληψη ειχες κρυμμενη στην συγκεχυμενη ψυχολογια σου.
      Και μια ιστορικη πληροφορια: το 80% των ξενων εθελοντων που ΠΕΘΑΝΑΝ για την απελευθερωση της Ελλαδος απο τους τουρκους, ηταν Γερμανοι, διοτι παντοτε αυτοι οι βαρβαροι οπως τους αναφερεις ηταν και ειναι φιλελληνες. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα συμπλεξεις τους εβραιους τραπεζιτες με γερμανικα ονοματα, η την εβραιοκινουμενη μερκελ, και το κακο που κανουν και εκαναν στην Ελλαδα, με τον Γερμανικο Λαο, που οπως ο Ελληνικος, ειναι υποδουλος στους (((εκλεκτους))).

      Και αντε συνεχισε να καθυβριζεις τους υπολοιπους Ευρωπαιους σαν καλο γκοι.

      Διαγραφή
    3. Είναι μια άποψη και αυτή να σφυρίζουμε λες και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει ή κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, λόγο γερμανοδουλείας και γερμανολαγνείας. O ανώνυμος 9:56 τα έβαλε με τους Έλληνες πατριώτες και εκθείασε τον Τσάμπερλαιν που ήταν Νορδιστής και μέλος του Ναζιστικού κόμματος. Ο ίδιος αποκαλούσε τους Νοτιοευρωπαίους «μιγάδες Λατίνους της Μεσογείου» και έλεγε ότι ήταν «χάος λαών». Μάλλον εσύ είσαι εκτός θέματος. Οι Γερμανοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα παραδοσιακοί εχθροί μας. Στον Α΄παγκόσμιο πόλεμο ήταν εχθροί μας και σύμμαχοι των Τούρκων όπως και στον Β΄παγκόσμιο, αυτοί βάλανε τους Τούρκους να καταστρέψουν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Διάβασε προσεχτικά τι έχουν κάνει όλοι οι λαοί κατά των Ελλήνων, Ευρωπαίοι και μη. Όταν ο Έλληνας δεν έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχουν φίλοι εθνών, αλλά συμφέροντα, τότε είναι ευκολόπιστος και ασυνείδητα ρουφιάνος του Ελληνισμού, της πατρίδας του, της φυλής του, της οικογενείας του και του ίδιου του του εαυτού.

      Διαγραφή
    4. Τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους φιλέλληνες που πολέμησαν στην ελληνική επανάσταση τους έστειλαν και τους εκμεταλλεύτηκαν οι κυβερνήσεις τους για τους δικούς τους λόγους, ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα υποχείριο τους, όπως και την έκαναν, φέρνοντας τον Όθωνα.

      Διαγραφή
    5. Οι Διναρικοί δεν μπορούν να φτιάξουν κρατικές δομες.

      Θέμα χρόνου υστερα από την δολοφονία του Καποδίστρια (Μεσογειακός ή Ατλαντοειδής) να έρθει ο Όθων.

      Τυχαίο δεν είναι που αστική τάξη σύγχρονη προσεπάθησε να φτιάξει ο Μεσογειακός Βενιζέλος, αλλά δυστυχώς δεν γνώριζε φυλολογία.

      Διαγραφή
    6. "Οτι Έχει μέσα του Αίμα Ελληνικό Είναι Έλλην καί ο Γιάννης Αντεκομπουνγκο Είναι Έλλην! Αντε Βόδια!"

      Δηλαδή εάν κάνεις μετάγγιση ελληνικού αίματος σε μία κότα έγινε Έλλην; Ο Αντετοκούνμπο είναι Νιγηριανής καταγωγής και δεν έχει ίχνος ελληνικού αίματος, αλλά και να είχε, όπως ο Σχορτσιανίτης, πάλι μαϊμού θα ήταν. Αυτά από έναν Έλληνα Εθνικιστή.

      Διαγραφή
    7. Αχαχαχαχαχα, σωστός ανώνυμε!

      Διαγραφή
  2. Εαν επελεγα μελλοντικο επαγγελμα, διχως πληρωμη δεν με πειραζει, θα ηταν εκτελεστης τρολλ.
    Διχως ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.espressonews.gr/sites/default/files/oldarticles/kaza5_1.jpg

    Σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται Αρμενοειδής-Μεσογειακός ο Καζαντζίδης.

      Διαγραφή
  4. Η Λευκή φυλή, έχει ως σύνορα την Σαχάρα, και τα Ιμαλάια. Η Σαχάρα την ξεχώρισε από τους Μαύρους και τα Ιμαλάια από τους Κίτρινους. Με τους κίτρινους όμως υπήρξε ένα σημείο επικοινωνίας στις στέπες που οδήγησε στην ύπαρξη των Τουρανικών φύλων.

    Από εκεί και ύστερα οι μεγάλες αυτές φυλές οδηγήθηκαν σε περαιτέρω διαιρέσεις, μη απόλυτα διαχωρισμένες όπως οι μεγάλες φυλές, άλλα σαφέστατα διαφορετικές.
    Οι υποφυλές αυτές αποτελούν τη βάσει την κοινής καταγωγής των ανθρώπων που δημιούργησε τα έθνη. Κοινό πολιτισμό δεν έχει η Λευκή φυλή, καθώς όλες οι μονοθειστικές θρησκείες είναι δημιούργημα της Λευκής φυλής. Οι Μαύροι δεν έχουν καν πραγματική θρησκεία, και οι κίτρινοι έχουν άλλου τύπου θρησκείες.
    Η βάση λοιπόν της κοινής φυλετικής καταγωγής είναι η υποφυλή και όχι η ευρύτατη Λευκή φυλή που περιλαμβάνει και τους Μουσουλμάνους και φυσικά τους Εβραίους.
    Η Ευρώπη παρότι ονομάζεται ήπειρος δεν υπήρξε ποτέ γεωγραφικά απομονωμένη περιοχή για να μπορεί να δημιουργήσει μία ενιαία φυλή. Ο Βόσπορος διαπερνάται με σχεδία και τα Ουράλια, είναι πολύ μικρή οροσειρά πολύ μικρότερη από τις Άλπεις.
    Οι υποστηρικτές τις ενότητας της λευκής φυλής αποτελούν δούρειο ίππο των διεθνιστών που ως πρώτο βήμα χτυπήματος του έθνους σε συνειδητοποιημένους εθνικόφρονες επιχειρούν την διερεύνηση του εθνικού αισθήματος σε μία υποτιθέμενη ευρύτερη κοινή φυλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ντοπιοι αναρχοκομουνιστες παροτι ειναι φυλετικα ιδιοι με τους ελληνες δεν θελουν εθνικη ενοτητα με τους ελληνες αλλα ταξικη ενοτητα με λαθρο αραψ πακιδες ισλαμιστες κ.λ.π.
    αυτο πως το εξηγειτε?
    αρα παει περιπατο ολη η φυλετιη θεωρια...
    υπαρχει και η θρησκεια βλεπετε....(κομουνισμος αναρχισμος ισλαμισμος γιαχωβαδισμος...)που αν προσχωρησεις εκει σε καποια διεθνη σεκτα φανατικων -οπως ειναι οι αριστεροι για παραδειγμα-τελειωνει καθε φυλετικη θεωρηση των πραγματων....
    FREE GREEK KONSTANTINUPOLIS!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ιδιοι με τους Έλληνες ! αλλα με τους άραβες! για την ακρίβεια ειναι τουρκομογγόλοι! η ελληνική φυλή δεν ηταν ειναι οπως σας εχουν μάθει! και αν το πάμε και επιστημονικά ομάδα αίματος 0 ΣΤΟ 44% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΕΛΛΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΟΙ! http://www.aetos-apokalypsis.com/2017/03/oi-shmerinoi-ellhnes-den-einai-apogonoi-twn-arxaiwn.html

      Διαγραφή
  6. Διαχειριστά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η ανάλυση του Τουρκικού δημοψηφίσματος επί τή βάσει της φυλετικής ανθρωπολογίας, ανάλογης εκείνης που έκανες το 2015 για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συμπεράσματα κατά βάθος είναι τα ίδια, οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/06/blog-post_15.html

      Διαγραφή
    2. Σωστά αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψιν και ο Κουρδικός παράγων, αν και η αντίθεση στον Ερντογάν δεν είναι τόσο φυλετικής φύσεως όσο Εθνικής. Καλό θα ήταν πάντως να αναφερθείς στην διαρκή αύξηση των Ιρανικών στο εσωτερικο της Τουρκίας, ιδίως στην περιοχή των Αδάνων και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εάν συνεχισθεί το φαινόμενο αυτό, η παρουσία Ιρανικών σε πρώην Ελληνικά εδάφη, θα είναι αξιοσημείωτη, καθώς κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την Περσική παρουσία στην περιοχή, η οποία όμως υπηρξε περισσότερο πολιτικού-στρατιωτικού τύπου, κατά την αρχαιότητα.

      Διαγραφή
  7. Για να τελειώνουμε με τις μπαρούφες, το ελληνικό έθνος το δημιούργησε η μεσογειακή φυλή και η πλειοψηφία των Ελλήνων ανήκουν σε αυτή. Οι Δίναρίζοντες Μεσογειακοί και οι Αλπικίζοντες Μεσογειακοί και οι Αρμενίζοντες Μεσογειακοί, αποτελούν τις παρυφές του έθνους μας με Ιλλυριούς, Θράκες και Αρμενίους. Σταματήστε επιτέλους να βαφτίζεται τους Δίναρίζοντες Μεσογειακούς, ως Διναρικούς λες και δεν έχεται δει ποτέ καθαρό διναρικό στην ζωή σας. Εάν γνωρίσετε διναρικό, π.χ. εγώ ξέρω έναν από Ρουμανία που κάνει καραμπάμ ότι είναι ο ορισμός του Διναρικού και δεν τον περνάς για Έλληνα ούτε για αστείο, θα καταλάβεται τι εννοώ. Το ελληνικό γένος δεν αποτελείται από 3 διαφορετικά ευρωπαικά φύλα, άλλα από 3 διαφορετικά ελληνικά φύλα, που σε περίοδο πριν της ελληνικής εθνογέννεσης μπορεί να είχαν επιρροές από αυτά τα 3 αντίστοιχα Ευρωπαικά φύλα άλλα έκτοτε συνέχισαν την πορεία τους στο ελληνικό Έθνος-γένος.
    Η ύπαρξη του Έλληνικού γένους διαφορετικού από τα υπόλοιπα Ευρωπαικά στοιχειοθετείται με την ικανότητα μας να διακρίνουμε εάν κάποιος είναι Έλληνας η όχι απλά κοιτώντας τον. Οσοι προκρίνουν επιμειξίες εκτός του ελληνικού γένους είναι εχθροί του έθνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ.
      Αντε καλο αφανισμο, μεχρι το 2060. Ειναι μαθηματικα σιγουρο. Και αν βρεις μεσογειακη ελληνιδα νεαρη να θελει οικογενεια, εμενα να με χεσεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω με ποιους Έλληνες-ιδες συναναστρέφεσαι, άλλα η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη. Εάν νομίζεις ότι ο κόσμος και η Ελλάδα είναι στο ίντερνετ και viber τότε κρίμα σε εσένα, κλείσε το μαραφέτι και προσπάθησε να γνωρίσεις πραγματικούς ανθρώπους. Οι σοβαρές Ελληνίδες δεν ψάχνουν να βρούν ταίρι από το ίντερνετ. Δεν θα μας τρελάνεται όλοι εδωμεσα, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Οι Ελληνίδες συχνά απορρίπτουν τους συνομήλικους τους , γιατί δεν υπάρχει προοπτική , που με αυτό εννοούν φυσικά τον γάμο, και κοιτάνε μεγαλύτερους γιατί αυτοί θέλουν να παντρευτούν, ενώ οι άλλοι θέλουν απλα να τις απαυτώσουν. Η Ελληνίδα είναι φυσικό οχυρό στο κύμα της εκδυτικίσεως, που ακόμα και αν την έχει επιρρεάσει και την έχει σπρώξει στο να γίνει λίγο ξέκωλο (όχι όλες) δεν έχει φτάσει ακόμα στην κατάντια των δυτικών παρτόλων, ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο απαυτός τους. Οι δε περισσότερες πολύχρονες σχέσεις που διαλύονται στην Έλλάδα συνήθως συνομιλήκων οφείλεται στο γεγονώς ότι ο άντρας του ζευγαριού κάνει το κορόιδο και αποφεύγει τον γάμο. Το τύλιγμα παραμένει ο κύριως σκοπός των Έλληνίδων που λόγων των νέων δυτικών προτύπων έχει μάθει να το κάνει πιο ύπουλα. Πραγματικά σας ακούω να μιλάτε για την Ελλάδα και τους Έλληνες και είναι σαν να μιλάτε για άλλη χώρα.
      Από την άλλη μεριά η φήμη των Ουκρανών είναι ότι χειρότερο και από την στιγμή που ο καπιταλισμός ήρθε στην χώρα τους πιο αργά, δεν έχουν καμοιά δικαιολογία για την ηθική παρακμή τους.
      και για το φίλο που ρώταγε χτες για τα ποσοστά επιμειξιών στην Ελλάδα με αλλογενείς δεν έχουν καμοία σχέση με αυτά που γράφονται παραμένουν σχετικά χαμηλά, κάτω του 10%, παραμένοντας η εξαίρεση στον κανόνα, με κίνδυνο αυτο να αυξηθεί μόνο εάν οι λαθρομετανάστες δεύτερης γενειάς παραμείνουν στην χώρα. Θα σωθούμε μόνο αν όλοι μαζί μετατρέψουμε τις επιμειξίες σε κάτι κοινωνικά κατακριταίο, όχι σε επίπεδο κουτσομπολιού όπως είναι τώρα, άλλα σε μεγαλύτερο επίπεδο κοινωνικής απομόνωσης.

      Διαγραφή
    3. Ειναι οντως οι πλειοψηφια των Ελληνων μεσογειακοι?γιατι εδω εχω δει να λενε πως ειναι 20/25/30/35%...οσο αυτο για το 2060 εχει δικιο ο Πελασγος,μεγαλα ποσοστα μεταναστευσης στο εξωτερικο πολλοι θα οδηγηθουν σε μικτους γαμους,μεγαλα ποσοστα υπογεννητικοτητας,ολο και πιο πολλοι Ελληνες κανουν μικτους γαμους στην Ελλαδα και τελευταιο οσοι ειναι προθυμοι να κανουν παιδια δεν κανουν γιατι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα ή δεν ξερουν τι θα γινει αυριο...

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε 1¨33 ειμαι ο 1¨33 επισης σε αυτα που λες συμφωνω μαζι σου και χαιρομαι :D

      Διαγραφή
    5. Οι Ουκρανοι ειχαν 80 χρονια κατω απο κόμμουνισμο. Μεσα σε λιγα χρονια γενοκτονηθηκαν 8 εκατομμυρια Ουκρανοι απο τον Σταλιν, στο σχεδον αγνωστο εγκλημα του Χολομοντορ.

      Οι Ελληνες ειναι αδικαιολογητοι για την παρακμη τους, που επι 70 χρονια δεν ειχαν πολεμο, και αντι να γινουν μια χωρα προς μιμησιν εγιναν ο περιγελος του κοσμου.

      Εσυ μαλλον ζεις στον κοσμο σου. Εχω γυρισει ολη την Ευρωπη. Αυτες οι αντικατοπτρισεις που κάνεις περι βαιμπερ και ιντερνετ, μαλλον εσενα εννοεις. Αφου η μονη κοπελα που συναντησα μεσω ιντερνετ ηταν η τωρινη. Ολες τις αλλες απο παρεες και εξω τυχαια.

      Εαν δεν εχει κατανοησει οτι οι Ελληνες ειναι γενετικα και πνευματικα τελειωμενοι, τοτε θα το κατανοησεις αποτομα μια μερα και θα στεναχωρεθεις.

      Διαγραφή
    6. οι σουηδοι ειναι ο περιγελος του πλανητη καθως και αλλα νορδικα κτηνοβατικα παιδεραστικα κτηνη του βορρα.
      αυτα θα ξαφανιστουν απο τον πλανητη πολυ πριν το 2060....

      Διαγραφή
    7. Οι χώρες ποη έζησαν υπό Κομμουνισμό, σήμερα ανθεί μέσα των ο Φασισμός, ο Συντηρητισμός και τάσεις αντιφλελεύθερες, βλέπε Πολωνία, Βαλτικές χώρες, Ρωσία.

      Η Ελλάδα κατήντησε έτσι λόγω Φιλελευθερισμού-Σοσιαλδημοκρατίας και λόγω της Βαλκανο-Αναολίτικης νοοτροπίας της απόρροια της φυλετικής της συνθέσεως.

      Διαγραφή
    8. "Αποσυνθέσεως" θα έλεγα. Η κατάσταση στο Ελλαδιστάν φαντάζει μη αναστρέψιμη.

      Διαγραφή
    9. Η κατάσταση στο σουηδιστάν δανισταν γερμανισταν ολανδισταν δανισταν γαλισταν αγγλισταν αυστριακασταν ελβετισταν βελγισταν ιταλισταν ισπανισταν φαντάζει μη αναστρέψιμη....

      Διαγραφή
  8. Ξέρω τι εννοεί όταν λέει υπάρχει σύνδεση βαθύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.