Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Φυλετικός χάρτης της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής - Szilvassy


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των ιθαγενών φυλετικών τύπων της Νότιας Αμερικής. Είναι αρκετά απλοποιημένος. Στην κεντρική Αμερική κατοικούν οι Centralid (ή Istmid) μέχρι και την Κολομβία. Στα δυτικά παράλια όπου βρίσκονται οι Άνδεις, κατοικεί ο τύπος Andid. Στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αμαζονίου κατοικεί ο τύπος Brasilid, ενώ σε ενδότερες ανατολικές περιοχές βρίσκουμε τον τύπο Lagid. Στο νότιο κομμάτι της ηπείρου...
κατοικεί ο τύπος Patagonid. Οι κάτοικοι της Νότιας και της Κεντρικής Αμερικής, σε αντίθεση με την βόρεια Αμερική, ανήκουν κυρίως σε γηγενείς φυλετικούς τύπους.

Από το βιβλίο του Szilvássy J., Anthropologie: Entwicklung des Menschen, Rassen des Menschen [und zugl.] Führer durch die Anthropologische Schausammlung, 1978. Τον βρήκαμε εδώ.

2 σχόλια:

  1. Ωραια αρθρα θα ταν : Πολιτικοι αργηγοι
    Και καθως το survivor αποτελει μικρογραφια της κοινωνιας να βρεθει τι ειναι οι παικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορει κανεις να μου πει τους φαινοτυπους αυτων των γυναικων? ειναι του Milo Manara που ζωγραφιζει "γυμνες" γυναικες...

    https://www.google.gr/search?q=milo+manara&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo0a2Xk5PTAhXBWBQKHWI6Ca8Q_AUIBigB&biw=1920&bih=974#imgrc=8ITH86tvdk3rVM:

    https://www.google.gr/search?q=milo+manara&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo0a2Xk5PTAhXBWBQKHWI6Ca8Q_AUIBigB&biw=1920&bih=974#imgrc=dRStkpgEMBFxkM:

    και των αλλων γυναικων οποιος θελει να δει αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποιος ειναι ο πιο συχνος φαινοτυπους που χρησιμοποιουν σε κομικς για γυναικες και αντρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.