Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η προέλευση των νέγρων της Αμερικής


Ο χάρτης παρουσιάζει τις περιοχές από όπου αντλήθηκαν οι νέγροι που κατέληξαν στις ΗΠΑ ως σκλάβοι. Οι περισσότεροι νέγροι της Αμερικής έχουν καταγωγή από τη δυτική Αφρική και ιδιαίτερα την περιοχή άνω του Ισημερινού. Οι ανθρωπολόγοι το γνωρίζουν αυτό, ταυτοχρόνως επίσης γνωρίζουν ότι τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα παραμένουν αναλλοίωτα ασχέτως περιβάλλοντος, κάτι που τους οδήγησε να διεξάγουν πληθώρα ανθρωπολογικών μελετών στη δυτική Αφρική και να προβούν σε συγκριτική μελέτη δυτικο-Αφρικανών και Αφρο-Αμερικανών. Τα σημάδια στον χάρτη υποδηλώνουν τις περιοχές όπου έγιναν ανθρωπολογικές μελέτες.

Από τυπολογικής σκοπιάς, εφόσον οι νέγροι της Αμερικής κατάγονται από τη βορειοδυτική υποσαχάρια Αφρική, είναι αναμενόμενο να ανήκουν στους φυλετικούς τύπους...
που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι ανήκουν στον δολιχοκέφαλο τύπο Sudanid, που οι φυλετικοί χάρτες της Αφρικής τον τοποθετούν ακριβώς στις περιοχές από όπου αντλήθηκαν οι περισσότεροι σκλάβοι. Αποτελεί τον τυπικό νέγρο στα μάτια των λευκών. Δευτερευόντως ανήκουν στον τύπο Congolesid, που έχει τάσεις μεσοκεφαλίας και πιο ευρεία σωματοδομή, ίσως κάποιοι να τους έχουν εντοπίσει στον κινηματογράφο. Επίσης, ο χάρτης εξηγεί γιατί οι νέγροι της Αμερικής σπανίως ανήκουν στον τύπο Bantuid, παρότι ο πολυπληθέστερος της Αφρικανικής ηπείρου. Ο λόγος είναι επειδή ο τύπος αυτός κατοικεί στα νότια, κεντρικά και ανατολικά της υποσαχάριας Αφρικής.

Συμπερασματικά, η απώτερη γεωγραφική καταγωγή υποδεικνύει την φυλετική υπόσταση ενός πληθυσμού, ακόμα και αν ο διαχωρισμός έχει γίνει πολλούς αιώνες πριν. Η εν λόγω περίπτωση αποδεικνύει τη δύναμη της κληρονομικότητας.

Από μελέτη του W.S. Pollitzer, The Negroes of Charleston (S. C.), στο περιοδικό American Journal of Physical Anthropology, 1958.

14 σχόλια:

  1. Νομιζω ειμαι sub Nordid. Τι συνεπαγεται σε αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μίσος Νορδικός,μισός Αλπικός. Δηλαδή από τη μια ενεργητικός, ψυχρός, εγωιστής και έξυπνος, από την άλλη τεμπέλης, φοβιτσιάρης και μαζεμένος.

      Διαγραφή
    2. Το ενα δεν ερχεται σε αντιθεση με το αλλο ;

      Διαγραφή
    3. Είτε θα έρχεται σε αντίθεση είτε θα δρα συμπληρωματικά.

      Όσοι έχουμε επίδραση και από άλλον φαινότυπο παρουσιάζουμε πότε την μία τάση πότε την άλλη.

      π.χ. υπάρχουν μέρες που θέλω να κάτσω και να μελετήσω διάφορα συγγράματα και βιβλία, ενώ την επομένη θέλω να είμαι όλη την ώρα έξω εν κινήσει περπατώντας ώρες ή κάνοντας βάρη κλπ.

      Διαγραφή
  2. Το ξερετε παιδια οτι πολλα "αφεντικα" των νεγροδουλων στις ΗΠΑ εκαναν μιξεις λευκων και νεγρων για να ειναι πιο δουλευταραδες/υπακουοι οι δουλοι τους?το ιδιο προγραμμα υπηρχε και στην Βραζιλια ,πολλες φορες στην Βραζιλια οταν υπηρχαν μαυροι τους εβαζαν συνεχεια να κανουν μικτους γαμους με λευκους και οι επομενες γενιες ετσι ωστε να εξαφανιστει το μαυρο στοιχειο και να παραμεινει μονο το λευκο και αυτος ειναι ενας λογος που ολη η Βραζιλια ειναι γεματο απο τους λεγομενους mulatto.Γενικα πολλες αποτυχιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχετε ακουσει για τους μαυρους τις ΗΠΑ τους λεγομενους Black True Hebrew Israelites?χαχαχα,ενα ακομα που εχω προσεξει ειναι οτι υπαρχει μεγαλο μισος μεταξυ των των μαυρων της αφρικης και της ΗΠΑ.Γενικα τεραστιο λαθος που μετεφεραν μαυρους/δουλους στην Αμερικη(Βορεια/Νοτια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε λες οτι ηταν λαθος που μετεφεραν μαυρους στην Αμερικη? Απο ποια οπτικη? Περιμεναν πιστευεις οτι θα εξισωθουν μαζι τους και θα κινδυνευουν απο επιμειξιες?Απο αυτη την οπτικη ηταν λαθος.Αλλα αν μια κοινωνια θελει να προοδευσει χρειαζεται εργατικα χερια.Οι σκλαβοι ηταν ακριβως οτι χρειαζοταν η αποικιες εκεινη την εποχη.Χαρις στους δουλους καταφεραν και εγιναν υπερδυνμη.Ολοι οι μεγαλοι πολιτισμοι στην ιστορια ηταν δουλοκτητικοι.

      Διαγραφή
  4. Οι αφροκεντριστεσ εχουν περισσοτερη πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστα να πανε χαχαχα we wuz kangz n shiet!!!

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=oxRAwVKW6MI

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδια μην λετε βλακειες.Οι μαυροι ναι μεν εχουν χαμηλοτερο δεικτη ευφυιας,αλλα το να μην δεχομαστε επιστημονικα δεδομενα ειναι ακομη χειροτερο.Αν με τον ορο αφροκεντρικη θεωρια εννοεις την προελευση του συγχρονου ανθρωπου απο την Αφρικη, κανεις λαθος που δεν την δεχεσαι.Η συγχρονη επιστημη εχει απαντησει σε αυτο.Αν εννοεις κατι αλλο δεν ξερω, αλλα ο συγχρονος ανθρωπος εχει ως κοιτιδα την Αφρικη.

      Διαγραφή
    4. Τυρταιος αλλο εννοει φιλε μου.Με τον ορο αφροκεντριστες θελει να πει για τους Αφρο-αμερικανους που λενε ολοι ολοι ηταν μαυροι και μαυρα.Οι αρχαιοι Ελληνες,Ρωμαιοι,Ισραηλιτες,ολοι οι πολιτισμοι ηταν μαυρων και γενικα οπως ειπα ολα ηταν των μαυρων.Και ως κυριο θεμα των αφροκεντριστων ειναι πως ειναι απογονοι των Ισραηλιτων και στην πραγματικοτητα ηταν μαυροι κι οχι "λευκοι" οπως οι Ασκεναζι Εβραιοι γιατι αυτοι ερχονται απο την Χαζαρια κλπ...

      Διαγραφή
    5. Πες το ετσι.Οταν το ειχα πρωτακουσει δεν πιστευα οτι ηταν αληθινο.Θυμαμαι που ως "αποδειξη" μαυρης Ελλαδος, ειχαν παρουσιασει μερικα μελανομορφα αγγεια οπου παρουσιαζοταν οι ανθρωποι με μαυρο χρωμα, παραβλεποντας εκουσια ή ακουσια τα απειρα ιστορικα ή ανθρωπολογικα αντεπιχειρηματα.Δεν παρουσιασαν επιδεικτικως ομως τα αγαλματα ή αγγεια που παρουσιαζαν λευκους.Τελος παντων, δεν αξιζει καν η ενασχοληση με αυτο.

      Διαγραφή
  5. Θα ηθελα να σας πω πως το μεγαλυτερο ποσοστο των Αφρο-Αμερικανων εχει και λευκο αιμα.Το συχνοτερο ειναι των Ιρλανδων νομιζω αλλα κατα μεσο ορο νομιζω πως εχουν 75% νεγρικο αιμα και 25% λευκο αλλοι εχουν περισσοτεροι κι αλλοι λιγοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.