Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης κατά τον Sir Arthur Keith


"Ποιά είναι η εξήγηση που πρέπει να δώσει ο μελετητής της εξέλιξης ως προς τον τελικό σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης; Δεν είναι, όπως θεωρούσαν οι επιστήμονες της Βικτωριανής εποχής, να επιτρέψεις στο άτομο, άνδρα ή γυναίκα, να αναπτύξει τις ικανότητές του· αλλά να επιτρέψεις σε ένα κλειστό σύνολο, είτε φυλή είτε έθνος, να αναπτύξει τις συλλογικές πνευματικές και σωματικές δυνατότητες ως ένα ενιαίο εξελικτικό σύνολο."

Sir Arthur Kate, Essays on Human Evolution


Ο Σκωτσέζος ανατόμος και ανθρωπολόγος Sir Arthur Keith, προσπαθεί να εξηγήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό το εξελικτικό πρίσμα. Βλέπει ότι οι άνθρωποι έχουν ζήσει από την προϊστορική εποχή...
όχι ως μονάδες, αλλά ως εξελικτικά σύνολα. Αυτό εξηγεί την διττή φύση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, που προσανατολίζεται όχι μόνο ως προς την επιβίωση του ατόμου, αλλά και ως προς την επιβίωση του συνόλου, είτε είναι η φυλή είτε το έθνος.


Οι απόψεις που διατύπωσε στο βιβλίο αυτό ενόχλησαν πολλούς φιλελεύθερους στην Βρετανία. Ένας ακόμη λόγος που έστρεψε διάφορους εναντίον του είναι το γεγονός ότι, παρότι διαφωνούσε σε πολλά με τον Χίτλερ, είχε το σθένος να παραδεχτεί ότι εκείνος ακολουθούσε συνειδητά μια πολιτική κατά τις επιταγές της εξελικτικής θεωρίας:
"The German Fuhrer, as I have consistently maintained, is an evolutionist; he has consciously sought to make the practices of Germany conform to the theory of evolution"

Αυτό που είπε ο Keith είναι ότι η εξελικτική θεώρηση βρίσκεται ενάντια στην φιλελεύθερη θεώρηση. Το άτομο οφείλει να βρίσκεται πάντοτε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το ανώτερο σύνολο, που είναι η φυλή ή το έθνος.

49 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα είπε ο Κέλτης!Η Φυλή πάνω από το άτομο!Το έθνος που αποτελεί ενσυνείδητη φυλή,πρέπει και αυτό να βρίσκεται πάνω από το άτομο.Κάθε έθνος θα βελτιωθεί,αφού εφαρμόσει φυλετικές πολιτικές.Κάθε ιστορικό έθνος να αποτελείται από τους αντιπροσωπευτικούς τύπους,και γενικά από λευκούς.
    Μόνο η Φυλή θα σώσει τα ευρωπαϊκά έθνη,καθώς οι πατρίδες τους βάλλονται από αλλόφυλους και όχι μόνο.Έτσι δυστυχώς ή ευτυχώς,καθίσταται αληθινή η φράση''πρώτα η Φυλή,ύστερα η Πατρίδα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα η τελευταία ρήση σου. Πράγματι, η Πατρίδα υφίσταται ως πολιτισμικό και κοινωνικοθρησκευτικό σύνολο μονάχα όταν κατοικείται από την εκάστοτε γηγενή φυλή-ράτσα η οποία και άλλωστε προσέδωσε τον κατάλληλο ιστορικό-πολιτισμικό χαρακτήρα στην γη εκείνη. Ποία η έννοια της Γερμανίας ή της Γαλλίας εάν αυτές κατοικούνται από μουσουλμάνους; Ή της Κρήτης εάν ακόμη υπήρχαν εκεί οι Άραβες; Η συλλογιστική σου οδηγεί στο ευθές συμπέρασμα ότι κατά την διάρκεια μίας αλλοφύλης κατακτήσεως προγονικών γαιών, αλλάζει ο χαρακτήρας και η χροιά των με την αλλαγή της ονομασίας, ως την πλέον υποδηλωτική της ξένης κατακτήσεως.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι.Για παράδειγμα οι Αλαμανοί και οι Τεύτονες είναι συνυφασμένοι με την αρχέγονη Γερμανική Γη.Οι σημερινοί Γερμανοί,αν ποτέ αποκτήσουν εθνική συνείδηση,(μιας και έχουν ενοχικό σύμπλεγμα λόγω του εθνικοσοσιαλιστικού τους παρελθόντος),θα αναγνωρίσουν το δίκαιο της πατρίδας.Το ίδιο ισχύει για τους Κέλτες της Βρετανίας(σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ρίξουν στη Θάλασσα τους νορδικούς,κυρίως Αγγλοσάξωνες αλλά και γενικότερα το αγγλικό έθνος.Από την άλλη οι Γαλάτες ως έθνος χάθηκαν,εκεί στην Αρμορική που κατοικούσαν,και σήμερα κατοικούν ''Φράγκοι'',αλλά από φυλετικής απόψεως δεν άλλαξαν,αν και έχουν πολυάριθνμους νέγρους και βέρβερους(τους οποίους κανείς δεν θα έπρεπε να θεωρεί ''Γάλλους'',γι'αυτό και δεν τους συμπεριλαμβάνω.Από την άλλη,αν θέλουμε να θεωρούμε ότι αποτελούμε συνέχεια των Αρχαίων,ο Ελληνισμός υπάρχει όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο,αλλά σε όλη τη χερσόνησο του Αίμου,και φυσικά στη σημερινή κατεχομένη Ιωνία(που προδοτικά ονομάζουμε Τουρκία)...
      Ελλάς είναι και η Μικρά Ασία και μέχρι τον Δούναβη.Εκεί έδρασε ο Ελληνισμός,και είθε κάποτε να επιστρέψει εκεί!

      Διαγραφή
    3. Και για να εμβαθύνουμε φυλετικά περισσότερο, ποία η ταυτότητα της Γερμανίας δίχως τους Νορδικούς και της Ελλάδος-Κρήτης δίχως τους Μεσογειακούς; Μολονότι είς αμφότερες περιπτώσεις οι παραπάνω περιοχές κατοικήθησαν και από (Νόρδο)Κρομανοειδείς, Αλπικούς και Διναρικούς, οι Νορδικοί και οι Μεσογειακοί αντιστοίχως, προσέδωσαν την αντίστοιχη χροιά στις περιοχές αυτές. Αναλόγως, ποία η ταυτότης της Περσίας δίχως τον Ιρανικό φαινότυπο και της Αραβίας δίχως τον Αραβικό(Arabid);

      Διαγραφή
    4. Μα ανώνυμε, το ότι η Δυτική Τουρκία, που είναι κατ'ένα μεγάλο μέρος Ελληνογεννής, σέρνει κυριολεκτικά την υπόλοιπη Κεντρική(καθαρώς Αρμενοειδής) και Ανατολική(Κουρδική) Μικρά Ασία, δεν είναι προφανώς γεγονός τυχαίο.

      Διαγραφή
    5. Φυσικά!Κάθε έθνος έχει έναν αντιπροσωπευτικό φυλετικό τύπο που ορίζει την ταυτότητα αλλά και μέσω των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του εκάστοτε τύπου,μας δίνονται πληροφορίες για τον αυτόν πολιτισμό.Έτσι ο Μεσογειακός τύπος θα λέγαμε πως ορίζει την ελληνικότητα,χωρίς φυσικά να αμφισβητείται η ελληνικότητα των αλπικών,διναρικών,κμ που υπήρχαν ανέκαθεν εδώ.Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς και τους Σκανδιναβούς με τον Νορδικό. Ούτω καθεξής πηγαίνει το πράγμα και με τους στην πραγματικότητα από αρχαιοτάτων χρόνων,Ατλαντοειδείς Κέλτες.Έτσι πιστεύω.

      Διαγραφή
    6. *Ατλαντοειδείς Κέλτες εννοώ τους Κέλτες της Βρετανίας,και όχι τους Κελτογαλάτες,που ήταν κυρίως Νορδικοί.

      Διαγραφή
    7. Σωστά. Μα δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στο εξωτερικό οι Γερμανοί παρουσιάζονται γενικώς ως Νορδικοί/Νορδοκρομανοειδείς και οι Έλληνες ως Μεσογειακοί. Π.χ. στην Ελλάδα η λέξις "Γερμανός" μας φέρνει στον νου έναν Νορδικό ή Νορδοκρομανοειδή γενικά κάποιον με Νορδική συνιστώσα. Ομοίως στο εξωτερικό η λέξις "Έλληνας" συνδέεται με τον Μεσογειακό φαινότυπο ακόμη κι εάν ο Αλπικός και ο Διναρικός αποτελούν πλειοψηφία εν Ελλάδι. Ο Τούρκος με τον Αρμενοειδή και ούτω καθεξής...

      Διαγραφή
    8. *η λέξις "Γερμανός" συνδέεται με τον Νορδικό και Νορδοκρομανοειδή φαινότυπο παρόλο που η Γερμανία, ιδίως η Νότια, είναι χώρα Αλπικών, Διναρικών και Κρομανοειδών με τους Νορδικούς να είναι μειοψηφία.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ.Αλλά αυτό με τον αρμενοειδή να θεωρείται τούρκος...Οι αρμενοειδείς ήταν γηγενείς στη Μικρά Ασία,πολύ προτού εμφανιστούν οι τουρανικοί.Κανονικά,αν συνδυάσουμε φυλετικές και ανθρωπολογικές γνώσεις,κανένας αρμενοειδής δε θα έπρεπε να θεωρείται τούρκος.
      Πρόσεξε!Δεν είναι ίδια περίπτωση με π.χ,τον αλπικό,που υπάρχει και σε Ελλάδα και σε Γερμανία για παράδειγμα.Ο αρμενοειδής είχε συγκεκριμένο χώρο δράσης-εγκατάστασης και δυστυχώς αφομοιώθηκε από τους λίγους αλλά πολεμιστές τουρανικούς.

      Διαγραφή
    10. Ναι σωστά. Εγώ αναφερόμουν σε Εθνική βάση. Δηλαδή το ότι ένα Εθνικό όνομα, Έλληνας Γερμανος Τούρκος, συνδέεται και με έναν ανάλογο φαινότυπο που προσδίδει ή προσέδωσε τον εκάστοτε χαρακτήρα στο Έθνος αυτό. Με αυτή την λογική ο Αρμενοειδής φαινότυπος πράγματι είναι άκρως υποδηλωτικός της σημερινής Τουρκικής κουλτούρας ή του σημερινού Τουρκικού χαρακτήρος, παρότι το όνομα Τούρκ-ος προέρχεται από την είσοδο στην Μικρά Ασία των Τουρανικών της Κεντρικής Ασίας.

      Διαγραφή
  2. Κύριε διαχειριστά,και ο Πλάτων,μνημονεύεται από Εθνικοσοσιαλιστές εδώ και πολλές δεκαετίες,ως ο πρώτος Εθνικοσοσιαλιστής.Έχει γράψει πολλά που αποτελούν αρχές του Εθνικοσοσιαλισμού.Θα ήταν ωραίο να αναλυθούν φράσεις του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και κάνοντας μια περιήγηση στο ιστολόγιο,διάβασα αρκετές 3-4 αναλύσεις φράσεων του Πλάτωνος,αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες!Εξάλλου ο Πλάτων γράφει αυτά που έμαθε από τον Σωκράτη.Τον δε Σωκράτη αντέγραψε εν πολλοίς ο Χίτλερ στον ''Αγώνά''.

      Διαγραφή
    2. Όχι μονάχα ο Πλάτων αλλά η Στωική σκέψη ευρίσκεται σε στάδιο παράλληλο εκείνου της Εθνικοσοσιαλιστικής. Σήμερα οι Στωικοί και οι ακόλουθοί των θα θεωρούντο Εθνικοσοσιαλιστές, όπως ο Άγις Δ'.

      Διαγραφή
    3. Ως προς την ένθεη αθρησκεία και την υπακοή στους νόμους της Φύσης δια μέσου της Λογικής,πράγματι,έχει κοινά ο Στωικισμός με τον Εθνικοσοσιαλισμό.Ωστόσο,πιστεύω,πως από τον Πλάτωνα,μέσω του Σωκράτους,επηρεάστηκε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ο Ε/Σ,μέχρι να λάβει τη μορφή του.
      Γενικά συμφωνώ.

      Διαγραφή
    4. Αν και ο Πλάτων,εκτός του ότι στα κείμενα φαίνονται εθνικοσοσιαλιστικές-αριστοκρατικές ιδέες,πιστεύω πως ασχολήθηκε και με τη μορφή της κοινωνίας που επεδίωκε,και το κράτος-πολιτεία του μοιάζει φασιστικό!Για έμενα,ίσως βγάζω αυθαίρετα συμπέρασμα,αλλά συνδύασε αρμονικά εθνικοσοσιαλισμό-φασισμό!Η υπέρτατη ιδεολογία να γίνει πράξη.

      Διαγραφή
    5. Οι διέες αυτες είναι οι πλέον αυτονόητες για όσους έχουν μυαλό. Το βιβλίο του Δημόπουλου "Νέα Τάξις" όπου αναλύεται ενα Εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς που εφαρμόζει ευγονική άνευ φαινότυπου, είναι άκρως λογικό και αυτονόητο. Ναι μεν ο χακρητιστικος φαινοτυπος πρέπει να αυξηθεί και να μην εκλείψει όπως στην Ελλάδα ο Μεσογειακός, όμως η Αριστοκρατία οφείλει να βασίζεται αποκλειστικά στις ιδιότητες και ικανότητες άνευ φαινοτύπου. Ο Πλάτων άλλωστε υπήρξε Αλπικός. Παρόλα αυτά υπήρξε και άριστος παλαιστής από όπου και έλαβε το όνομά του.

      Διαγραφή
    6. Αλπικο-Μεσογειακός νομίζω υπήρξε ο Πλάτων.Τέλος πάντων.
      Θα έπρεπε να υπάρχει αύξηση του εκάστοτε αντιπροσωπευτικού τύπου,χωρίς όμως να παραμερισθούν,και επ'ουδενί να εκλείψουν οι υπόλοιποι.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ για τους φαινότυπους. Αλπικός υπήρξε ο Πλάτων.

      Διαγραφή
    8. Όπως και ο Ντίτριχ, Ρόζενμπεργκ κλπ. Οι Αλπικοί έχουν δώσει μεγάλες μορφές της ανθρωπίνης νοήσεως. Ο Σωκράτης υπήρξε και αυτός Αλπικός.

      Διαγραφή
    9. Πράγματι τώρα τον είδα.Αλπικός με πιθανή μεσογειακότητα,αναφέρει το ιστολόγιο,δηλαδή ελαφρά.Αλπικός δηλαδή στην ουσία.

      Διαγραφή
    10. Το ιστολόγιο http://hellas2010.proboards.com/thread/84/hellenic-mediterraneans-non-nordics

      που και αυτό αναλύει, βρίζοντας τους Γερμανούς βέβαια και τούς...Εθνικοσοσιαλιστές(!), τις ελλαδικές ράτσες τον αναφέρει ως καθαρό Αλπικό.

      Διαγραφή
    11. Δυστυχώς οι σύγχρονοι νορδικιστές,κάνουν το άσπρο μαύρο και βλέπουν νορδικούς εκεί που δεν υπάρχουν.Αν και δε θα ήθελα τέτοιες ηλίθιες διενέξεις ''Μεσογειακών-Νορδικών'',εντούτοις πάνε γυρεύοντας οι σημερινοί νορδικιστές...

      Διαγραφή
    12. Έχω σκοπό στο μέλλον να αναλύσω έναν Μεντιτεραννισμό, Μεσογεισμό δηλαδή και πώς δύναται να λειτουργήσει υπέρ του Ελληνισμού σε Σικελία και Νότια Ιταλία, ιδίως δε σήμερα ως αντίβαρο του Βορείου Νορδικισμού. Η Ιστορία δεικνύει ότι ο Μεσογειακός υπήρξε βασιλεύς της Μεσογείου και συνεπώς και του αρχαίου κόσμου μαζί με τον Ιρανικό στην Περσία.

      Διαγραφή
    13. Αν και στο θέμα των φαινοτύπων,μάλλον κάνουν λάθη.Αρκετούς κρομανοειδείς ή κρομανοειδείζοντες,τους έχουν στους μεσογειακούς,ενώ άλλοι που δεν είναι ούτε καν κυρίως Αλπικοί,τους έχει ως μόνο Αλπικούς...

      Διαγραφή
    14. Τους ΚΜ που λες τους έχουν στην κατηγορία Cromagnoid-Mediterraneans η οποία δεν ούτε εξ'ολοκλήρου ούτε λάθος ούε σωστή. Κατ'εμέ καλλίτερη η ονομασία Νοτιοκρομανοειδείς, South-Cromagnids εν αντιθέσει με τους Βορείους Νορδοκρομανοειδείς. Διότι ΚΜ φαινότπος με λίγα Μεσογειακά χαρακτηριστικα υπάρχει ηδη και λεγεται Ατλαντο-Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    15. Κωνσταντινουπολίτη στην ευγενική σου προσπάθεια επιδείξεως γνώσεων γράφεις για πολιτικά συστήματα τα οποία δεν συνάδουν με την Ελληνική σκέψη. Δέν υπάρχει ουδεμία σχέση σοσιαλισμού με την Πλατωνική σκέψη, ο σοσιαλισμός είναι δημιούργημα μέτα του 1700 δλδ όταν ο πληθυσμός του πλανήτου άρχισε να εκτείνεται σε αριθμούς και αποτελεί μία αναχρονιστική μή Ελληνική προσπάθεια. Οι πόλεις άνω των 5000 ατόμων αλλάζουν από μόνες τους το σύστημα διακυβερνήσεως, κοινώς αλλάζουμε αρμονική και διάσταση σε χώρο και χρόνο. Αλλάζοντας αρμονική προσθέτουμε επάλληλες συνιστώσες στην εξίσωση. Οτιδήποτε φέρει εντός του σπέρματα που δεν συνάδουν με τον Ελληνισμό ώς ανθρωπισμό και μόνο είναι από την κατασκευή τους οδηγούμενα στην καταστροφή. Οι ιδέες των πολιτευμάτων και ιδιαίτερα γιά κάθε πόλη χωριστά ανελύθησαν από τον Αριστοτέλη. Εκεί μπορούμε να αναλύσουμε πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στο προτεινόμενο πολίτευμα. Εκεί μπορούμε να βάλουμε υπό εξέταση τα ανθρωπολογικά-ψυχικά χαρακτηριστικά αυτών που θα αποτελούν την πόλη. Εκεί με σύντομες σου σκέψεις θα καταλάβεις γιατί οι πολυπληθείς σλαβικοί πληθυσμοί της Ρωσίας απότελούμενοι από τεράστιες ομάδες που φέρουν Μογγολική πρόσμιξη από Ουράλια και ανατολικά ουσιαστικά κυβερνήθηκαν απολυταρχικά από την ακραία μορφή σοσιαλισμού και κατόπιν εστάλθηκαν ώς μάζα να κατακτήσουν την Ευρώπη εάν δεν τους προλάβαινε ο Αδόλφος Χίτλερ ακι κατόπιν οι Αγγλοσάξονες με την απόβασή τους στην Νορμανδία. Ανάμενω εάν το αναγνώσεις τις σκέψεις σου. Η εξίσωση όσον αφορά τα πολιτεύματα αλλάζει άρδην όταν έχουμε αυτήν την τεράστια άυξηση πληθυσμών.

      Διαγραφή
  3. Οι περισσότεροι ανθρωπολόγοι δεν συμπεριλαμβάνουν Αρμενοειδείς
    στην Ελλάδα, κάτω από 5% είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέμε 15% και μάλλον λίγο παραπάνω είναι. Ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν πάμπολλοι Αρμενοειδείς καθαροί ή και σε μίξεις. Αρκεί να σου αναφέρω ότι όλοι οι Μικρασιάτες ήσαν Αρμενοειδείς καθαροί και μερικοί με Αλπική επίδραση, με εξαίρεση τους ΚΠολίτες που ήσαν είτε Μεσογειακοί καθαροί είτε Μεσογειακοί με ελαφρά Αρμενοειδή επίδραση τύπου Anadolid.

      Διαγραφή
    2. Το ποσοστό 15% είναι προσωπική εκτίμηση του διαχειριστή, κανένας ανθρωπολόγος δεν αναφέρει τόσο μεγάλο ποσοστό Αρμενοειδών στην Ελλάδα. Ο Διαχειριστής απλώς βγάζει τους βραχυκέφαλους Διναρικούς, Αρμενοειδείς λόγο κεφαλικού δείκτη και μόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Διναρικοί και Αρμενοειδείς του ιδίου αριθμού στην Ελλάδα, καλά εσύ τους έβγαλες και παραπάνω. Όλοι οι ανθρωπολόγοι μιλάνε για Μεσογειακούς-Αλπικούς-Διναρικούς Έλληνες όχι Μεσογειακούς-Αλπικούς-Διναρικούς-Αρμενοειδείς.

      Οι Μικρασιάτες, εκτός Ποντίων, δεν είναι καθόλου Αρμενοειδείς, παραθέτω απόσπάσματα από τον Άρη Πουλιανό.

      Κατά τoν Πουλιανό στον Προσωασιατικό τύπο(Καυκάσιο-Αρμενοειδή και Ανατόλιο-Ιρανοειδή/Οριενταλοειδή) ανήκουν οι Έλληνες της Τραπεζούντας και του Ερζερούμ και σε μικρό βαθμό οι Έλληνες της Μαριούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

      Σελίδα 140.

      Κυρίως Προσωασιάτες(Καυκάσιο-Αρμενοειδείς) είναι οι Έλληνες της Τραπεζούντας και Ανατολικοί(Ανατόλιοι-Ιρανοειδείς/Οριενταλοειδείς) οι Τουρκόφωνοι Έλληνες του Ερζερούμ και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας.

      Σελίδες 141-142.

      Σε μικρό βαθμό οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας, οι Μικρασιάτες δηλαδή, είναι Αρμενοειδείς.

      Διαγραφή
    3. Ο Πουλιανός τα'χε κάνει μπάχαλο με τους φαινότυπους. Ούτε τον Διναρικό δεν ανέφερε! Ανθρωπολογικές έρευνες λάβανε χώρα στην Ελλάδα προ και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Εξαρτάται σε ποίες αναφέρεσαι.

      Πέραν αυτού όμως, η φυλολογία έχει προοδεύσει σημντικάμαπό τότε. Εδώ δεν ανεφέρετο καν ο Κρομανοειδής φαινότυπος, ο Ατλαντοειδής και ο Ατλσντομεσογειακός. Αντιθέτως λογίζονταν ολοι ως...Μεσογειακοί! Συν αυτού, υπάρχουν ακόμη σήμερα σφάλματα σε πολλούς ερασιτέχνες φυλολόγους. Ένα από τα πιο σύνηθη, εάν όχι το συχνότερο είναι η δραματική υποεκτίμηση του Αλπικού φαινότυπου. Επειδή η Ελλάδα λογίζεται γεωγραφικώς ως...Ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει η τάση σκοπίμως είτε να αγνοείται παντελώς είτε να υποεκτιμάται σε σημαντικό βαθμό ο Αρμενοειδείς φαινότυπος. Οι Μικρασιάτες κατά μεγάλη πλειοψηφία εκεί ανήκαν. Εάν ανήκαν στον Μεσογειακό φαινότυπο, στον μοναδικό που δύναντο εναλλακτικώς να ανήκουν, θα παρουσιαζόταν σημαντική αύξηση των Μεσογειακών και της δολιχοκεφαλίας στην Ελλάδα μετά την είσοδο των Μικρασιατών. Το αντίθετο όμως έγινε, ηυξήθη ο κεφαλικός δείκτης, δείγμα εισόδου βραχυκεφάλων.

      Διαγραφή
    4. Ο Πουλιανός μελέτησε τους Έλληνες πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον ανθρωπολόγο και ήταν σαφής, μόνο σε μικρό βαθμό και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας, εκτός Ποντίων, είναι Αρμενοειδείς. Κανένας ανθρωπολόγος δεν λέει ότι οι Μικρασιάτες ήταν Αρμενοειδείς. Το 40% των Ελλήνων είτε είναι Μικρασιάτες είτε έχουν τουλάχιστον ένα Μικρασιάτη πρόγονο, το να πεις ότι οι μισοί Έλληνες περίπου είτε είναι Αρμενοειδείς είτε έχουν Αρμενοειδείς προγόνους είναι αναληθές. Οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι χαμηλοί βραχυκέφαλοι, αυτό δεν οφείλεται σε είσοδο Αρμενοειδών, είναι μετάλλαξη του κεφαλικού δείκτη που παρατηρείται από την κλασσική εποχή όταν οι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται σιγά σιγά βραχυκέφαλοι φτάνοντας στην σημερινή εποχή που είναι χαμηλοί βραχυκέφαλοι.

      Καλά εσύ έβγαλες ότι οι Έλληνες είναι βραχυκέφαλοι λόγο Αρμενοειδών και ότι οι μόνοι που έμειναν πιο Μεσογειακοί σε σχέση με τους Έλληνες είναι οι Κωνσταντινουπολίτες. Ψεύδος κατά των Ελλήνων της κυρίου Ελλάδος και τοπικισμός.

      Διαγραφή
    5. Κων/πολίτη είσαι υπερβολικός.Σαφώς και ένα μεγάλο τμήμα των Μικρασιατών ήταν Αρμενοειδείς, όχι όμως η συντριπτική πλειοψηφία όπως ισχυρίζεσαι. Πολλοί Αρμενοειδείς υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα μιας και εκεί εγκατστάθηκαν κυρίως Πόντιοι.
      Εγώ έχω καταγωγή απο Προύσα (απο τη πλευρά της μητέρας μου) και είμαι Μεσογειακός. Δεν υπήρχαν μόνο στη Κων/πολη Μεσογειακοί, αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε περιοχές όπως π.χ η Ν.Σμύρνη (όπου εθεωρείτο και αριστοκρατική συνοικία) δύσκολα θα έβλεπες Αρμενοειδείς φάτσες.Κυρίως αλπικούς/μεσογειακούς ή απλά συνδυασμούς των 2 αυτών φαινοτυπων.

      Διαγραφή
    6. "Σαφώς και ένα μεγάλο τμήμα των Μικρασιατών ήταν Αρμενοειδείς,"

      Άλλα λένε οι ανθρωπολόγοι, μικρό τμήμα ήταν.

      Διαγραφή
    7. Τώρα, προσπαθείτε κι εσείς να συνδιαλλαγείτε με τον Κων/τη σε ζητήματα που είναι "κάθετος".
      Οι μικρασιάτες πλειοψηφικά ανήκουν στον ανατολικό μεσογειακό τύπο (east mediterranean) με σαφείς επιρροές από τον αλπικό. Παρότι μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν, δεν έχουν σχέση με τους οριενταλικούς (που σαν βάση έχουν την ιρανική επιρροή) οι οποίοι θα μπορούσαμε να πούμε πως σχετίζονται με τους αρμενοειδείς ως πληθυσμός που συνεισέφερε στον σχηματισμό του φαινότυπού τους.

      Διαγραφή
    8. Οι μικρασιάτες των παραλίων της Ιωνίας, είναι κυρίως μεσογειακοί, με έναν μικρό αριθμό αλπικών, πιθανότητα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μεσογειακών και μεσογειακοκρομανοειδών από τους άλλους πληθυσμούς του ελλαδικού χώρου. Οι πόντιοι σαν εξελληνισμένοι πληθυσμοί της κεντρικής και ανατολικής Μ. Ασίας, είναι φυσικό να είναι αρμενοειδείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Επειδή αποτελούν και το 1/10 του πληθυσμού, και έχουν εγκατασταθεί και στην βόρεια ελλάδα, είναι και πολλοί στίς συγκεκριμένες περιοχές. Πολλούς αρμενοειδείς αν παρατηρήσει κάποιος έχουν και οι κωνσταντινοπολίτες, καθώς όπως είναι φυσικό άλλωστε, οι καραμαναλήδες, που προέρχονται από τα βάθη της Μ. Ασίας, και οι απόγονοι των τουρκόφωνων χριστιανών που εγκαταστάθηκαν στην ελλάδα, μετα από την μικρασιατική καταστροφή.

      Διαγραφή
  4. http://i48.tinypic.com/s28wbd.jpg

    http://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=3432&d=1261424580

    Αυτοι ειναι ιρανικοι τυποι? ναι η οχι σοβαρες απαντησεις οχι μαλακιες

    αμα μπορει ας απαντηση ο διαχειριστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιρανικοί ναι,ο ένας από αυτούς,έχει και κάτι το αρμενοειδές.

      Διαγραφή
    2. 1:59 υπαρχουν αρμενοειδης που τεινουν στον ιρανικο τυπο?

      Διαγραφή
    3. Στη Μέση Ανατολή,και σε Ιράν,Ιράκ πιθανότατα,υπάρχουν μίξεις αρμενοειδών-ιρανικών.Όμως οι Ιρανικοί είναι δολιχοκέφαλοι με λεπτόρινη,κυρτή μύτη στο άκρο της,ενώ οι αρμενοειδείς είναι βραχυκέφαλοι με σαρκώδη,κυρτή μύτη στο άκρο της.

      Διαγραφή
    4. Ο δεύτερος κάτω είναι ναι Ιρανικός. Ο πρώτος μοιάζει να έχει και κάτι το...Αρμενοειδές; Μοιάζει πιο πολύ με Κρομανοειδίζοντα Αρμενοειδή.

      Διαγραφή
    5. Που ανέφερα ''πρώτος'';;;Έγραψα ο ένας από αυτούς...Έλεος...

      Διαγραφή
    6. Κωνσταντινουπολίτη ειχα διαβασει καποιο σχολιο του διαχειριστη που λεει οτι μερικοι αρμενοειδης τεινουν προς το ιρανικο τυπο η το μεσογειακο

      Διαγραφή
    7. Δεν θυμάμαι ανώνυμε. Εάν θες γράψε το λινκ που το λέγει.

      Διαγραφή
    8. παντως ολες η φωτογραφιες που ποσταρα θυμιζουν αγαλματα αρχαιων περσων Κωνσταντινουπολίτη

      Διαγραφή
    9. Μα ναι οι Πέρσες από την αρχαιότητα μέχρις σήμερον ανήκουν κυρίως στον Ιρανικό φαινότυπο, συγγενή δε του Μεσογειακού όπως και του Αραβικού.

      Διαγραφή
    10. Ρε Κωνσταντινουπολίτη αυτον που λες κρομανοειδης αρμενοειδης ο Field τον εχει καταταξει δολιχοκεφαλο ιρανικο

      Διαγραφή
    11. Εμένα έτσι μου φαίνεται πάντως. Κοίτα δεν είμαι και αυθεντία. Πάρε και δεύτερη γνώμη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.