Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο Lapouge για την "αφομοίωση" των αλλόφυλων


"Η ίδια η ιδέα της αφομοίωσης είναι ενάντια στην βιολογία. Έχω ήδη αντιπαραβάλλει την εκ φύσεως έννοια του έθνους με την νομικίστικη φαντασίωση. Είναι εξάλλου πάντα η ίδια λογική του οικονομολόγου, που δεν ξέρει τίποτα άλλο εκτός από το χρήμα. Αντιθέτως, θεωρώ ότι το άτομο δεν έχει φτιαχτεί για να υπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά το κεφάλαιο για να υπηρετεί τον άνθρωπο."



Ο διάσημος Γάλλος ανθρωπολόγος διαπιστώνει ότι η έννοια της αφομοίωσης είναι ενάντια στην φύση. Βιολογικά δεν μπορεί να γίνει καμία αφομοίωση αλλόφυλων. Η έννοια του έθνους είναι μια φυσική πραγματικότητα, όμως η "αφομοίωση" είναι κάτι το νομικίστικο, που υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Περί αφομοίωσης μιλούν μόνο όσοι βλέπουν τους ανθρώπους...
από την οικονομίστικη, υλιστική πλευρά του ζητήματος. Αυτοί που τους βλέπουν σαν απρόσωπους αριθμούς, σαν παραγωγικές μονάδες. Αυτοί που έχουν σαν υπέρτατη αξία το χρήμα. O Lapouge θεωρεί ότι ο άνθρωπος βρίσκεται υπεράνω του χρήματος, το οποίο υπάρχει μόνο για να τον υπηρετεί στις ανώτερες πνευματικές επιδιώξεις του.

6 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει πιο χυδαία ιδέα από την αφομοίωση. Όποιος θέλει να αφομοιώσει τον άλλον δεν σέβεται καθόλου την διαφορετικότητα του. Μια υγιής κοινωνία θα κυνηγούσε ως "φασίστα", με τις αρνητικούς συνειρμούς που έχουν καταφέρει να προκαλεί αυτή η λέξη , αυτούς που μιλούν για αφομοίωση. Εμείς θα θέλαμε οι Γερμανοί να αφομοιώσουν τους Έλληνες της Γερμανίας; Γιατί ζητάνε να αφομοιωθούν οι Αλβανοί, Πακιστανοί, και λοιποί αλλόφυλοι; Χυδαιότητα άξια αηδίας και αποντροπιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτὸ ποὺ ἡ φῦσι χρειάσθηκε ἐκατοντάδες χιλιάδες χρόνια γιὰ νὰ μορφοποιήσῃ (τὶς φυλὲς δηλάδη) δὲν ἔχει δικαίωμα κανένας μπάσταρδος νὰ τὸ ἀκυρώνῃ μὲ ἀφομοιώσεις καὶ ἐπιμειξίες. Τὴν αἰώνια κατάρα μου σὲ ὅποιον λευκὸ τεκνοποιεῖ μὲ μὴ λευκὸ σύντροφο μολύνοντας τὸ αἷμα τῆς φυλῆς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 Στην Ανατολίτισσα(Andolid) μητέρα μου! ΦΕΡΤΕ ΓΕΜΑΝΑΚΙΑ ΩΡΕ ΝΟΡΔΙΚ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΠΟΥΛΑ!!!

      Διαγραφή
  3. Η εννοια του εθνους ή η εννοια της φυλης ειναι μια φυσικη πραγματικοτητα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμφότερες έννοιες. Αποτελούν οντότητες σωστότερα. Το Έθνος από έννοια μετουσιώνεται σε οντότητα όταν η Φυλή αποκτά συνείδηση του εαυτού της.

      Διαγραφή
    2. Αν με την φράση ''φυσική πραγματικότητα'' εννοείς ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους πληθυσμούς που ζούσαν για χιλιάδες χρόνια απομονωμένοι τότε ΝΑΙ μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί ανθρωπολογικοί τύποι με τον τρόπο που υπάρχουν διαφορετικές ράτσες σκυλιών ή αλόγων.Κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει σε αυτόν τον ορισμό(αν θεωρηθεί ορισμός) ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ταίριαζαν απαραίτητα σε κάποια κατηγορία (εθνοτική ή φυλετική) αφού οι γονείς τους προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.Και αυτό είναι σωστό ειδικά για άτομα με εμφανή ''μεικτά'' χαρακτηριστικά(πχ Ριχάνα,η Σάγια) ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις(πχ Σχορτσιανίτης) που φαίνεται σαν να έχουν επίδραση μόνο από έναν γονιό.Είναι οι άνθρωποι μέλη του ίδιου είδους;ΝΑΙ!Μπορούμε να κατατάξουμε τους homo sapiens με βάση την καταγωγή τους χρησιμοποιώντας μόνο το DNA;ΝΑΙ!(Οι criminal forensics μπορούν να βρουν την φυλή(ή τόπο προγονικής καταγωγής)αν θέλεις χρησιμοποιώντας μόνο το dna του δράστη).Υπάρχουν ενδιάμεσοι τύποι στους φαινοτύπους;ΝΑΙ!(Σε όλο το φάσμα).Είναι οι διαφορές πραγματικές;ΝΑΙ!Προτείνω να διαβάσεις ή να δεις παρουσιάσεις του καθ.Henry Harpending.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.