Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Υπάρχουν φυλετικά ομοιογενείς κοινωνίες;

Η φυλετική ομοιογένεια συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και στην επιδίωξη κοινών στόχων. Το κοινά ψυχικά γνωρίσματα αντιστοιχούν σε παρόμοιες συμπεριφορές και προτιμήσεις, εδραιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την σταθερότητα σε κοινωνικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν φυλετικά ομοιογενείς κοινωνίες ή μήπως η ανομοιογένεια είναι ο κανόνας;

Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει τους ανθρωπολόγους. Θεωρείται πως όταν ο ανθρώπινος πληθυσμός ήταν ελάχιστος...
οι μικρές κοινωνίες γύρω από τοπικούς γενάρχες ήταν ιδιαίτερα ομοιογενείς φυλετικά. Αργότερα, με την αύξηση και την μετακίνηση των ανθρώπινων πληθυσμών, στις περισσότερες περιοχές του κόσμου προέκυψε αρκετή μίξη. Στα ιστορικά χρόνια είχε ήδη επέλθει ένας βαθμός μίξης στον Ευρωπαϊκό χώρο, από ότι αποδεικνύεται από τα κείμενα που διασώθηκαν. Βέβαια πρέπει να τεθούν κριτήρια συγγένειας. Άλλο πράγμα είναι η μίξη με συγγενείς φυλετικούς τύπους και άλλο με τελείως άσχετους. Οι κοινωνικές επιδράσεις στην δεύτερη περίπτωση είναι πιο έντονες. Συνεπώς, στα περισσότερα κράτη του κόσμου, υπάρχουν άνω του ενός φυλετικοί τύποι, οι οποίοι όμως συνήθως είναι συγγενείς και μόνο σε πολυφυλετικά εκτρώματα τύπου Αμερικής υπάρχουν πλήθος άσχετων φυλετικών τύπων. Βέβαια στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η Ευρώπη με τα εκατομμύρια Αφροασιατών λαθροεποίκων.

Η φυλετική ομοιογένεια είναι μεν επιθυμητή, αλλά είναι εφικτή; Με την έννοια του μοναδικού φυλετικού τύπου, είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί. Μάλιστα, οι επιδράσεις των συγγενών φυλετικών τύπων είναι αδύνατο να αφαιρεθούν και ούτε χρειάζεται. Δηλαδή η φυλετική ομοιογένεια συνδέεται με τους βαθμούς συγγένειας των φυλετικών τύπων. Οι μη συγγενείς φυλετικά τύποι δεν γίνονται αποδεκτοί και οδηγούν αργά ή γρήγορα σε κατακερματισμό της κοινωνίας. Η σημασία της φυλετικής ομοιογένειας μπορεί να γίνει κατανοητή με μία παρομοίωση. Σε ένα χωράφι, για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή απόδοση, πρέπει να καλλιεργείται ένα μόνο είδος και με προσαρμοσμένα λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, κτλ. Αντιθέτως όταν υπάρχουν πολλά είδη φυτών, η παραγωγή μειώνεται, καθώς οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, το ένα σπαρτό δρα ενάντια στο άλλο και η ποιότητα πέφτει. Αντίστοιχα και στον άνθρωπο, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς κοινωνικής και πολιτισμικής, πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή φυλετική ομοιογένεια, η οποία να στηρίζεται σε κατάλληλη ιδεολογία.

10 σχόλια:

  1. Με ποιές ευρωπαϊκές εθνότητες η μίξη των νεοελλήνων θα επέφερε επιζήμια (περισσότερο ή λιγώτερο), αδιάφορα ή ευεργετικά αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιαφορα με τους αλλους Μεσογειακους λαους σιγουρα,επιζημια με τους Αλπικους,Βαλτικους,Κρομανοειδεις,Διναρικους,ενω ευεργετικοτατη θα ηταν η μειξη με Νορδικους και Ατλαντοειδεις πληθυσμους.
      Σημερα βεβαια στο σημειο που εχουν φτασει τα πραγματα Λευκος να 'ναι και οτι να 'ναι.

      Διαγραφή
    2. Αναφερομαστε εννοειται παντοτε σε ιδιαιτερως εκτεταμενη μειξη,σε ολες τις προαναφερθεισες περιπτωσεις.

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη κιόλας αλλά πώς ακριβώς είναι επιζήμια για το Ελληνικό Έθνος η μίξη με τους Αλπικούς και τους Διναρικούς όταν αυτοί οι τύποι αποτελούν από τα αρχαία χρόνια κομμάτι του Ελληνικού Έθνους;
      Και πως είναι ευεργετικοί με Νορδικούς και Ατλαντοειδής από την στιγμή που αυτοί δεν εμφανίζονται στους Έλληνες;

      Διαγραφή
    4. Προφανως δεν διαβαζεις το ιστολογιο.

      Διαγραφή
    5. Το σχολιο 17 Απριλιου 5:20 λεει:ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΕΙΞΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
      Τουτεστιν το πρωτο σου ερωτημα ειναι τουλαχιστον ανοητο.
      Το ζητουμενο ειναι η αυξηση του αριθμου των δολιχοκεφαλων Μεσογειακων οι οποιοι κατα μεσον ορο ειναι κατα παρα πολυ ανωτεροι των βραχυκεφαλων Αλπικων και Διναρικων.
      Οσο μειωνεται ο αριθμος των δολιχοκεφαλων περιακτικων σε μια χωρα αλλα και παγκοσμιως μειωνεται αναλογως και το επιπεδο της πολιτιστικης/επιστημονικης παραγωγης.
      Αναφερομαι βεβαιως σε ολους τους περιακτικους δολιχοκεφαλους Μεσογειακους-Ατλαντοειδεις-Νορδικους οι οποιοι αυτοι πανομοιοτυποι φυλετικοι τυποι ειναι ολοι τους ανεξαιρετως αξιολογοτατοι,ο καθενας με τον δικο του τροπο,ο ενας συμπληρωνει τον αλλο στην δημιουργια του Αριου Ευρωπαικου πολιτισμου.
      Ετσι απανταται και το δευτερο ερωτημα σου.
      Εθνος το οποιο συμπεριλαμβανει σε ιδιαιτερως ικανους αριθμους και αυτους τους τρεις συγγενεστατους υπεροχους και ανυπερβλητους φυλετικους τυπους ειναι απλως με μαθηματικη ακριβεια ΑΝΙΚΗΤΟ.

      Διαγραφή
    6. Εννοειται βεβαιως οτι εκτιμουμε-οπως αλλωστε ολους τους Λευκους Ευρωπαικους φυλετικους τυπους-τους Αλπικους και τους Διναρικους,ειδικα εγω προσωπικα τους Διναρικους οι οποιοι και οι μεν και οι δε αποτελουν αναποσπαστο κομματι του λαου μας.

      Διαγραφή
  2. Κ.διαχειριστα πιστευω πως λειπει ενα αρθρο πανω σε αυτο το κομματι, περα απο τα φυλετικα θεματα ,θα πρεπε να ειπωθει κατι και για το ιδεολογικο κομματι.Πως θελουμε αυτην την φυλετικα βελτιωμενη Ελλαδα σε πολιτισμικο και κοινωνικο επιπεδο;τι θεση εχει η οικονομια,η θρησκεια,ποιοι πρεπει να ειναι οι κοινοι στοχοι κτλ ; Σιγουρα εμεις σαν πατριωτες και λατρεις του αρχαιοελληνικου πολιτισμου,θα θελαμε μια νεα Ελλαδα στα προτυπα της Αρχαιας και ανταξια της ,ειναι ομως κατι που μοιαζει ουτοπικο για να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες αφου οι κοινωνιες εχουνε προοδευσει και η τεχνολογια εχει μπει για τα καλα στην ζωη μας με αποτελεσμα καποιες αξιες να χανονται,τι κραταμε λοιπον απο την συγχρονη κοινωνια και συγχρονη Ελλαδα;
    Επισης πιστευω πως σαν διαχειριστης θα πρεπε να παρετε θεση απαντωντας σε καποια σχολια αναγνωστων που οραματιζονται εξολοθρευση ελληνων αρμενοειδων-αλπικων και αλλων φυλων και να μας πειτε αν σας βρισκουν συμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μιλησε για εξολοθρευση Ελληνων Αλπικων και γενικοτερα Λευκων Αλπικων ρε μπαρμπα?
      Πας καλα?
      Δεν κοβεις τα ναρκωτικα που παιρνεις?

      Διαγραφή
    2. Η βελτίωση σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, πολιτισμικό επίπεδο, εκτός από τη φυλή, εξαρτάται και από την ιδεολογία. Ένας λαμπρός πολιτισμός βασίζεται στον συνδυασμό φυλής-ιδεολογίας. Η εθνικιστική κοσμοθεώρηση είναι αυτή που οριοθετεί τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας από κάθε πλευρά, δίνοντας έμφαση στη φυλή. Συνεπώς περί ιδεολογίας, κάποιος πρέπει να διαβάσει εκτεταμένα περί εθνικισμού. Τα
      ζητήματα που θέτεις είναι ευρύτερα ιδεολογικά, αλλά επειδή σχετίζονται και με τη φυλή, αναλύσεις περί αυτών θα προστεθούν εν καιρώ.

      Παρά τις αλλαγές στη σημερινή εποχή, το ηρωικό αριστοκρατικό πρότυπο της Αρχαίας Ελλάδας οφείλουμε να συνεχίσει μας εμπνέει και στη σύγχρονη πνευματική έρημο.

      Όσο για το τελευταίο, ο καθένας λέει πολλά και διάφορα. Θα υπάρξει προσεχώς ένα άρθρο σχετικά με το πώς επιτυγχάνεται στην πράξη η φυλετική αναβάθμιση.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.