Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι Ευρωπαϊκές φυλές σύμφωνα με τον Hans Günther

O Hans Günther στο βιβλίο του "The Racial Elements of European History" προβαίνει σε μια περιγραφή των σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων των Ευρωπαϊκών φυλών. Το βιβλίο συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών που απεικονίζουν εκπροσώπους των διαφόρων φυλετικών τύπων που συναντώνται στον Ευρωπαϊκό χώρο. Όλες οι φωτογραφίες, ακόμα και εξωευρωπαϊκών στοιχείων, εδώ.

Νορδικός




Μεσογειακός...




Διναρικός




Αλπικός




Βαλτικός



18 σχόλια:

  1. http://www.makeleio.gr/?p=67833
    Ποιούς φυλετικούς τύπους απεικονίζουν τα συγκεκριμένα ομοιώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως αποτυχημένο το κέρινο ομοίωμα του Αλεξάνδρου. Παρουσιάζεται Αλπικός (!), με ξανθά μαλλιά και μαύρα μάτια (!!). Μάλιστα οι αναγνώστες στις διάφορες ιστοσελίδες σχολιάζουν αρνητικά το "ομοίωμα" καθώς βγάζει (Αλπική) μαλθακότητα. Τα δύο άλλα ομοιώματα, υποτίθεται του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας γέρνουν προς το Μεσογειακό, αλλα δεν φαίνονται καλά.

      Οι σλαβοαλβανοί κατσαπλιάδες του γειτονικού "κρατιδίου" φτιάχνουν ομοιώματα αρχαίων Ελλήνων με τα λεφτά του Σόρος για να κάνουν προπαγάνδα. Στην Ελλάδα έχουμε τους ανθέλληνες πολιτικάντηδες που έχουν θάψει στα αζήτητα την ένδοξη Ελληνική ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να γινόταν και στην Ελλάδα κάτι, έστω και αποτυχημένα... Εδώ στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

      Στο άρθρο σας για τον Μέγα Αλέξανδρο τον έχετε ταξινομήσει στον Μεσογειακό Φυλετικό τύπο. Ξανθά μαλλιά εμφανίζονται στους μεσογειακούς ή δείχνουν κάποια επιρροή από κάποιον άλλο φυλετικό τύπο; Γιατί γενικά όταν βλέπω (Ευρωπαίους) δολιχοκέφαλους αν είναι ξανθοί τους ταξινομώ στους Νορδικούς και αν είναι μελαχρινοί στους Μεσογειακούς ή στους Ατλαντοειδείς .

      Διαγραφή
    3. Στο άρθρο θεωρώ ότι ο Αλέξανδρος έχει ανοιχτά καστανά μαλλιά τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ένας Μεσογειακός. Είναι αστήρικτος μύθος ότι είχε ξανθά μαλλιά. Δες εδώ την μόνη αναπαράστασή του με χρώμα. Eστίασε και στην καστανή γενειάδα και τα καστανά μάτια:

      http://www.iranchamber.com/history/seleucids/images/alexander_mosaic.jpg

      Ξανθά μαλλιά με καστανά μάτια σχεδόν δεν συναντώνται στο ανθρώπινο είδος. Τα ξανθά μαλλιά με δολιχοκεφαλία πράγματι συνδέονται με Νορδικούς στην Ευρωπη. Ορθά πράττεις εν γένει στην ταξινόμηση, αν και οι καστανοί θα μπορούσαν να είναι και Κρομανοειδείς, εκτός από Μεσογειακοί και Ατλαντοειδείς. Όμως μη ξεχνάς ότι μεγάλη σημασία έχουν και τα υπόλοιπα γνωρίσματα του προσώπου.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Είστε σίγουρος για αυτό που λέτε για τον συνδυασμό ξανθών μαλλιών και καστανών ματιών, καθώς μου έρχονται κάποια παραδείγματα στο μυαλό μου(Συγγενών κυρίως ώστε να ξέρω με σιγουριά ότι είναι φυσικό το χρώμα).
      Μάλιστα έχω πολλά περισσότερα τέτοια παραδείγματα από άτομα που μέχρι την ηλικία περίπου των 10 ετών ήταν ξανθοί (οχι καστανόξανθοι)και μετά άρχισαν να σκουραίνουν τα μαλλιά τους και τώρα είναι καστανοί.

      Διαγραφή
    5. αυτοι που κλεβουν κοτες και κατσικες ειναι mtebid απο το αζερμπαιτζαν9 Μαρτίου 2014 στις 1:19 μ.μ.

      Συμφωνω και επαυξανω γνωριζω προσωπικα τρια ατομα με ξανθα μαλλια και καστανα ματια(της μιας η μητερα της ειναι ΝορδικοΚρομανοειδης Σουηδεζα).

      Διαγραφή
    6. Στην οικογένεια μου (κοντινούς συγγενείς) έχω 5 άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι 3 από αυτούς έχουν Αλπικά χαρακτηριστικά ενώ οι 2 Διναρικά.

      Διαγραφή
    7. Αξιοτιμε κυριε διαχειριστα και εγω εχω καποιους φιλους με τετοια χαρακτηριστικα.Επισης ξερω και μια Αμερικανιδα ηθοποιο της οποιας δυστυχως μου διαφευγει το ονομα.

      Διαγραφή
    8. οι εμετικοι αρμενοειδεις υπανθρωποι εχουν ασυμμετρα ψυχικα γνωρισματα9 Μαρτίου 2014 στις 1:51 μ.μ.

      Φιλε ξερω σε πια αναφερεσαι(προφανως λεμε την ιδια)δυστυχως και εμενα μου διαφευγει το ονομα της,ειναι και αυτη ΝορδικοΚρομανοειδης οπως η φιλη μου.

      Διαγραφή
    9. Οφείλω να ανασκευάσω αν το θεωρούν τόσα άτομα σύνηθες. Το είχα διαβάσει σε κάποια ανθρωπολογική δημοσίευση καθότι τα υπεύθυνα γονίδια συνδέονται. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις ξανθότητας, τα μάτια έχουν συχνά ενδιάμεσο χρωματισμό και δεν λέγονται καστανά και οι ανθρωπολόγοι τα κατατάσσουν στα ενδιάμεσα. Το ζήτημα έχει κάποιο ενδιαφέρον, όχι από την ακατανόητη ξανθολατρική πλευρά κάποιων παράξενων , αλλά από ανθρωπολογικής πλευράς. Δώστε link σε φωτογραφίες τέτοιων προσώπων, προτιμώντας άνδρες για να αποφευχθούν τυχόν βαμμένα μαλλιά. Τα μάτια να είναι καστανά και να μην δημιουργούνται αμφιβολίες ενδιάμεσου χρωματισμού.

      Πάντως ο χρωματισμός έχει μικρότερη σημασία σε σχέση με τα υπόλοιπα μορφολογικά γνωρίσματα του προσώπου. Κακώς εμφανίζεται ενδιαφέρον μόνο όταν αναφέρονται χρωματισμοί και αυτό δείχνει ένδεια ανθρωπολογικών γνώσεων. Σας προτείνω να μελετήσετε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του πρσώπου, όπως ο προσωπικός δείκτης, το σχήμα της μύτης και η άκρη της, το σχήμα του σαγονιού, την πτυχή του βλεφάρου, τα ζυγωματικά, τα χείλη, την μορφή του μετώπου, την γραμμή των μαλλιών, κτλ.

      Διαγραφή
    10. οι εμετικοι αρμενοειδεις υπανθρωποι ειναι δουλοι του εβραικου χρηματος9 Μαρτίου 2014 στις 2:38 μ.μ.

      Αξιοτιμε κυριε διαχειριστα αυτο που αναφερεται περι ενδιαμεσου χρωματισμου επεξηγηστε το λιγο,λετε οτι δεν κατατασονται απο τους περισσοτερους ανθρωπολογους στα καστανα,τα ματια των τριων γνωστων μου ατομων ειναι καπως μελι,για την ακριβεια ως μελι γνωριζω τον συγκεκριμενο χρωματισμο.Επισης εχει καμμια σχεση ο ΝορδικοΚρομανοειδης συνδιασμος(καστανα ματια απο τους Κρομανοειδεις και ξανθα μαλλια απο τους Νορδικους;)γιατι τετοια ειναι η φιλη μου σαν την Σουηδεζα μητερα της αλλα και η προαναφερθεισα Αμερικανιδα ηθοποιος.Αναμενω με ενδιαφερον την διευκρινιστικη τοποθετηση σας.

      Διαγραφή
    11. Ο χρωματισμός των ματιών έχει πολλές διαβαθμίσεις. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα.

      Σκούρα καστανά έως καστανά
      http://images2.fanpop.com/image/photos/11300000/Pretty-Nina-Dobrev-Wallpaper-nina-dobrev-11342323-1600-1200.jpg
      http://cdn2.stylecraze.com/wp-content/uploads/2013/02/Dark-chestnut-brown-for-brown-eyes.jpg
      http://www.bharatnow.net/wp-content/uploads/2014/01/julia-roberts-in-paris.jpg

      Τα παρακάτω μάτια χαρακτηρίζονται ενδιάμεσα
      http://3.bp.blogspot.com/-bmLKH1R080o/T53-tOM9HEI/AAAAAAAAAZY/FHFYv7DVafk/s1600/Eyes.jpg
      http://www.makeup.com/wp-content/uploads/2013/03/Color-Coding-The-Best-Makeup-for-Your-Eye-Color-header.jpg
      http://listcrux.com/wp-content/uploads/2014/01/hazel-eyes.jpg
      http://www.glossandglam.com/blog/wp-content/plugins/special-recent-posts/lib/phpimage.php?width=600&height=600&rotation=no&file=L2hvbWUvZ2xvc3M0L3B1YmxpY19odG1sL2Jsb2cvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTIvMDkvNmEwMGQ4MzQxYzYzMGE1M2VmMDE0ZTg2NjE4NTI0OTcwZC04MDB3aS5qcGc=
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/47/Hazel_eyes_HNP_2006.jpg
      http://img.allw.mn/makeup/thumbs/53/245.jpg

      Και ένα σχήμα με διάφορα χρώματα ματιών, δες το hazel σε σύγκριση με το brown.
      http://cdn.aclens.com/l/lensphotos/color_contact_lenses/Durasoft/colors/durasoft3_colors_colorchart.gif

      Με βάση τα παραπάνω μπορείς να κρίνεις αν τα μάτια που λες μελί κατατάσσονται στα ενδιάμεσα ή όχι.

      Για το άλλο ζήτημα, οι Κρομανοειδείς μπορούν να έχουν μάτια κάθε χρώματος και μαλλιά μέχρι και οριακά καστανόξανθα. Οι Νορδικοί μάτια ενδιάμεσα έως ανοιχτά και μαλλιά καστανόξανθα έως ξανθά. Συνεπώς, αν πράγματι τα μάτια είναι καστανά και όχι ενδιάμεσα, τότε η ξανθή ΝορδοΚρομοανοειδής έχει πάρει τα μάτια από τον Κρομανοειδή και τα μαλλιά από τον Νορδικό.

      άσχετο: θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις υβριστικά σχόλια για τις διάφορες φυλές. Δείχνει μια τουλάχιστον περίεργη εμμονή η αδιάλειπτη εκφορά ύβρεων προς συγκεκριμένη. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

      Διαγραφή
    12. Η Φρεγια ειναι μια μοναδικη κουκλαρα με Hazel ματακια.9 Μαρτίου 2014 στις 8:25 μ.μ.

      Ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες παραπομπες σαφεστατα και αναφερομουν στα Hazel ματια ως μελι τετοια εχουν ολοι οι αυτοι στους οποιους αναφερομαι πλην της προαναφερθεισας Αμερικανιδας ηθοποιου που εχει Brown προφανως οπως σωστα καταλαβα και το επιβεβαιωσατε πηρε τα καστανα ματια απο τους Κρομανοειδεις και τα ξανθα μαλλια απο τους Νορδικους.Τωρα πρεπει να σας ομολογησω οτι περιεργες εμμονες δεν εχω """τουλαχιστον"""μαλιστα απλως οταν βγαινω στον δρομο τετοιους βλεπω μεταξυ αλλων μπροστα μου(δυστυχως)ωστοσο κατανοοντας την επιθυμια σας δεν θα ξαναχρησιμοποιησω nickname που χαρακτηριζει φυλετικο τυπο.
      Υπηρξε ιδιαιτερως χρησιμος ο διαλογος μας για εμενα αφου εμαθα επιστημονικα αυτο που παντα ηξερα αδηλα για τα ενδιαμεσα ματια.

      Διαγραφή
    13. http://www.epo.gr/media/STOCK_PHOTOS/ETHNIKI_ELPIDON/U21_2013/Diamantakos.jpg
      Να ενα καλο παραραδειγμα Μανιατη(Δημητρης Διαμαντακος) με ξανθα μαλλια και μελι ματια.

      Διαγραφή
    14. Συγνώμη ο Διαμαντάκος δηλαδή περνάει για Έλληνας μεσογειακός????Και αν όχι,σε ποιον τύπο ανήκει????Πιο πολύ για βόρειος μου κάνει(Ξανθός/ίσια λεπτή τρίχα)

      Διαγραφή
    15. Μεσογειακος-ξεμεσογειακος παντως Ευρωπαιος Ελληνας ειναι.

      Διαγραφή
    16. Ο διαμαντακος εχει κρομανοειδεις επιρροή

      Διαγραφή
  2. ΑΣΧΕΤΟ:ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΛΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.