Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο πρώτος αρχηγός της Επανάστασης - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης (1765-1848) γεννήθηκε στη Μάνη και ήταν γόνος της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. Ορίστηκε Μπέης της Μάνης από τους Οθωμανούς. Στις 17 Μαρτίου του 1821 ο Πετρόμπεης επικεφαλής μερικών χιλιάδων Μανιατών κατέλαβε την Καλαμάτα, όπου λίγο μετά προκήρυξε την επανάσταση, στέλνοντας ως Αρχιστράτηγος των επαναστατημένων, διακήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές αυλές. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης συμμετείχε σε σημαντικά στρατιωτικά και πολιτικά δρώμενα.

Με βάση τις απεικονίσεις του, ο Πετρόμπεης φαίνεται να ανήκει στον...
Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Η περιοχή των ματιών, η μύτη που ξεκινά από ψηλά στο μέτωπο, η έλλειψη γωνιών στο πρόσωπο, συμβάλλουν στην ταξινόμηση.


Η Μανιάτικη οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων έδωσε πλήθος αγωνιστών στην Επανάσταση. Ο  Πετρόμπεης μαζί με τα αδέρφια του δίνονται στην παρακάτω λίστα:

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Μεσογειακός
Γεώργιος Μαυρομιχάλης, Μεσογειακός
Ιωάννης Μαυρομιχάλης (Κάτσης), Μεσογειακός
Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, Μεσογειακός - ΚΜ
Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Μεσογειακός
Νικόλαος Πιεράκος Μαυρομιχάλης, Μεσογειακός-ΚΜ
Δημήτριος Μαυρομιχάλης, αν βρείτε προσθέστε τη

Στα αδέρφια φαίνεται ξεκάθαρα η Μεσογειακότητα, με ελάχιστη Κρομανοειδή επίδραση σε δύο. Είναι λογικό να υπάρχει φυλετική συσχέτιση σε αδέρφια, σύμφωνα με τους νόμους της κληρονομικότητας.

Οι ήρωες της επανάστασης ήταν πολλοί και από άλλους φυλετικούς τύπους, όπως π.χ. ο Διναρικός. Μαζί αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση και δόξασαν την Ελλάδα. Πάντως, μια εκτεταμένη μελέτη για τους φυλετικούς τύπους των αγωνιστών του '21 θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και θα προέκυπταν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

6 σχόλια:

  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ!!! ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΕΟΥΣ!!!???? ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ??? ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ??? ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!??? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ? ΕΨΑΞΕΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλα λαμόγια οι Μαυρομιχαλαίοι όντως και εκτός αυτού μετά την επανάσταση θελαν ανταλλάγματα μαζί με πολλούς άλλους μανιάτες όπως φοροαπαλλαγές και υψηλά αξιώματα.

      Για τον Κολοκοτρώνη πάντως εχει γίνει αναφορά είναι διναρικός, για τον Καποδίστρια νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει, μεσογειακός μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Ας ειμαστε προκατειλημενοι με το ολο θεμα της δολοφονιας του Καποδιστρια,δεν εχει αποδειχθει με αδιασειστα στοιχεια οτι τον σκοτωσαν οι Μαυρομιχαλαιοι για αυτο μην κατηγορουμε αδικα αγωνιστες,οι εβραιομασονοι ξερουν να στηνουν(ανυπαρκτα)σκηνικα παρουσιαζοντας τα ως γεγονοτα.
      Φροντισαν να κλεισουν το στομα των συγκεκριμενων Μαυρομιχαλαιων και εν συνεχεια να τους φορτωσουν την δολοφονια.
      Εγω ετσι πιστευω.

      Διαγραφή
  2. ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ......ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΜΕΠΗ, Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν Ο Ηλιας Μαυρομιχάλης δεν είχε σκοτωθεί στην Εύβοια και συνέχιζε ως αγωνιστης σήμερα θα ήταν γνωστός και δοξασμενος σαν τον Κολοκοτρώνη ίσως η μεγαλύτερη απώλεια αγωνιστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για δες το τα γεγονοτα και απο την αλλη πλευρα:Ο καποδιστριας αρχικως αρνηθηκε να ηγηθει της επαναστασεως και στην συνεχεια εκ του ασφαλους πατωντας πανω στους αγωνες των μανιατων εγινε κυβερνητης μετα την απελευθερωση.Ο Μαυρομιχαλης απο την αλλη εχασε αδερφο και δυο γιους στις μαχες.Χωρις τους μανιατες ουτε βαλτετσι θα υπηρχε ουτε τριπολιτσα και σιγουρα ο ιμπραημ θα ειχε επικρατησει εαν δεν ειχε επανειλημμενως ηττηθει κατα κρατος και αποδεκατιστει στις μαχες του διρου της βεργας και του πολυαραβου.Τελος ο καποδιστριας αν και πιστευω οτι θα αφηνε εργο παρα ταυτα ηταν αυταρχικοτατος.Και οσον αφορα τις βλακειες περι φοροαπαλαγων να υπενθυμισω οτι και επι τουρκων δεν πληρωναν φορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.