Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι Σφακιανοί και η φυλετική τους σύνθεση

Τα Σφακιά βρίσκονται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή της νοτίου Κρήτης, στον νομό Χανίων που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος.

Τα Σφακιά ακολουθούν την ιστορική διαδρομή της Κρήτης, στην Ελληνική και Ρωμαϊκή-Βυζαντινή εποχή. Οι Σφακιανοί αναφέρονται ιστορικά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των Αραβικών επιδρομών, τις οποίες απέκρουσαν, ζώντας αυτόνομα. Βοηθούν τον Νικηφόρο Φωκά να ανακαταλάβει την Κρήτη, εξασφαλίζοντας προνόμια. Όταν ήρθαν οι Βενετοί το 1024, αρχικά αντιστάθηκαν, ενώ έπειτα έκαναν συνεχείς εξεγέρσεις. Το 1669 η Κρήτη περνά στα χέρια των Τούρκων. Οι Σφακιανοί συμμετέχουν στα Ορλωφικά και στην Επανάσταση του 1821, αλλά και στις επαναστάσεις το 1841, 1858, 1866-69, μέχρι την τελική ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα το 1913.

Οι Σφακιανοί είναι γνωστοί για τις μαχητικές τους ικανότητες και το αδούλωτο πνεύμα τους. Ποια είναι η φυλετική τους σύνθεση;

Χρησιμοποιήθηκαν 732 εικόνες Σφακιανών που μας έστειλε ο αναγνώστης The Greek, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Οι φωτογραφίες δεν γνωρίζουμε αν είναι αντιπροσωπευτικές, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα πολύ μεγάλο δείγμα. Η φυλετική σύνθεση των Σφακιανών με βάση τις φωτογραφίες είναι περίπου η εξής:...

Μεσογειακός    44%
Κρομανοειδής   27%
Αλπικός           19%
Διναρικός           5%
Νορδικός           5%

Οι Σφακιανοί είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δολιχοκέφαλοι. Κατά κύριο λόγο είναι Μεσογειακοί, με σημαντική Κρομανοειδή επίδραση. Κάποια στοιχεία αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Σφακιανών. Το ανοιχτό χρώμα ματιών είναι πολύ συνηθισμένο, ενώ η μύτη είναι συχνά κυρτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει Διναρικό στοιχείο, καθώς μιλάμε για δολιχοκέφαλους, οι οποίοι κατά τα άλλα είναι πλήρως Μεσογειακοί στο υπόλοιπο πρόσωπο. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με δολιχοκέφαλους, με συχνά κυρτή μύτη και ανοιχτά μάτια. Περιμένουμε από τους αναγνώστες να μας αναφέρουν κατά πόσον αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν και τους υπόλοιπους Κρήτες.

Εντύπωση προκαλεί το εμφανές ποσοστό ξανθών γαλανομάτηδων που υποχρεωτικά κατατάσσουμε στους Νορδικούς, αν και είναι αναμενόμενο σε πληθυσμό με πολλούς Κρομανοειδείς, οι οποίοι έχουν τάση προς ξανθότητα. Αν και οι περισσότεροι Σφακιανοί είναι λεπτοπρόσωποι, υπάρχουν αρκετοί ευρυπρόσωποι, οι οποίοι έχουν συνήθως γωνιώδη χαρακτηριστικά και είναι Κρομανοειδείς. Το ποσοστό των Κρομανοειδών είναι πολύ μεγάλο για την Ελληνική επικράτεια. Αντιθέτως οι Αλπικοί είναι πολύ κάτω από τον Ελλαδικό μέσο όρο.

Οι Κρήτες κατά τις μετρήσεις του Πουλιανού είναι αρκετά δολιχοκέφαλοι, παρότι έχει υπάρξει εισροή βραχυκέφαλων στοιχείων ανά τους αιώνες. Σε γενικές γραμμές οι Σφακιανοί λογικά αποτελούν φυλετικά απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, καθότι Μεσογειακοί με Κρομανοειδείς-Διναρικές τάσεις. Η φυλετική τους σύνθεση ταιριάζει απόλυτα με τη μαχητική ικανότητα και το φρόνημά τους.

Μερικές εικόνες είναι οι εξής:






72 σχόλια:

  1. Μιας που πιάσαμε τση Κρήτης τα παιδιά ο Αντώνης Μαρτσάκης (https://www.google.gr/search?hl=el&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1242&bih=616&q=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B7%CF%82+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82&oq=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B7%CF%82+%CE%BC%CE%B1&gs_l=img.3.0.0l6j0i24l4.429.2583.0.4115.12.11.1.0.0.0.226.1565.3j6j2.11.0....0...1ac.1.37.img..4.8.782.9M4le6G5qdg#imgdii=_)
    σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαρτσακης ειναι η επιτομη του Ινδο-ευρωπαικου(Νορδικου)τυπου απο τις στεππες.Καταγαλανα ματια,καταξανθος με κρομανοειδη και διναρικη επιδραση(αν δεν κανω λαθος)

      Διαγραφή
    2. ΒΕΒΑΙΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ ΟΛΚΗΣ.

      Διαγραφή
    3. ΝΟΡΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ...ΣΤΕΠΕΣ(sic).

      Διαγραφή
    4. η νοτια βαλκανικη ειναι μια DNAικη χαβουζα16 Μαρτίου 2014 στις 4:33 π.μ.

      Ο Αντωνης Μαρτσακης και ο προαναφερθεις Δημητρης Διαμαντακος ειναι Υπεραριοι Απολλωνιοι Νορδικοι Ελληνες,αριστα δειγνατα Λευκης Ελληνικης φυλης καμμια απολυτως σχεση με διποδα αρμενοειδη πλασματα.

      Διαγραφή
    5. ελλαντα-αλμπανια-ματσεντονιγια-μπουλγκαρια το βρωμερο κατακαθι της Λευκης φυλης16 Μαρτίου 2014 στις 4:46 π.μ.

      *δειγματα(εκ παραδρομης το λαθος)

      Διαγραφή
    6. Στον ελληνικό όπως και οι ανατολικό κρητες .δες αγγεια ή αρχαίες γραπτες πηγές

      Διαγραφή
  2. Θεωρώ πως οι μετρήσεις αυτές είναι αντιπροσωπευτικές μόνο για τα Σφακιά. Προσωπικά πολλούς Κρητικούς έχω γνωρίσει στον στρατό. Όσοι ήταν από την ανατολική Κρήτη (νομός Ηρακλείου και Λασιθίου) τα φυλετικά τους στοιχεία αλλά και αυτά του χαρακτήρα τους δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση.
    Από την άλλη τα δυτικά ανταποκρίνονται περισσότερο στις μετρήσεις.

    Πάντως χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός το 5% Νορδικών ίσως δείχνει ότι μετά την μάχη της Κρήτης οι Γερμανοί έκαναν και άλλες "μάχες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσει προσωπικών παρατηρήσεων η ανατολική Κρήτη (και κυρίως Λασίθι) είναι στο μεγαλύτερο μέρος αρμενοειδής με μαύρης επιδερμίδας κατοίκους με γαμψή μύτη και επίπεδο αλβανικό πίσω μέρος του κεφαλιού, που μπορούν να ανάγουν τη καταγωγή τους απ'τ'αρχαία χρόνια εώς σήμερα (βλέπε 400 χρόνια κυριαρχίας μαυριτανών επί Κρήτης), σε "σημητικά" φύλα, δλδ συγγενείς εβραίων και αράβων. Όμοια φυλετική σύσταση παρουσιάζουν και οι περιοχές γύρω απ'το Πύργο Ηλείας. Και τα δύο αυτά σημεία στον χάρτη της Ελλάδος χαρακτηρίζονται απο "παραδόξως" όμοια... πολιτιστικά στοιχεία, φημισμένα σε όλην την Ελληνική επικρατεία. Αυτά είναι τα δύο εντονότερα παραδείγματα στην Ελλάδα αυτών των πολύ θετικών πολιστικών στοιχείων. Η δυτική κρήτη είναι φυλετικά λευκή κάτα κύριο λόγο παρά τις όμοιες ενδυμασίες, χωρούς, κομμώσεις κ.ο.κ. των οικούντων το ανατολικό κομμάτι της νήσου, και ιδιαιτέρως τα Σφακιά στα οποία υφίσταται και σημειωτέα δράση κατά τη περίοδο της επανάστασης. Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
    2. Γνωμη μου ειναι οτι οι αρμενοειδεις της Κρητης προερχονται απο τους ελληνο-μικρασιατικους πληθυσμους που εποικησαν την Κρητη επι Νικηφορου Φωκα.Ασχετως το τι αποψη εχουνε οι περισσοτεροι για τους αρμενοειδεις,για εμενα ειναι Ελληνες(εστω και σαν "Ρωμιοι".. κρατησανε ψηλα την Ελληνικη σημαια σε δυσκολους καιρους και πλεον ειναι κομματι της Ιστοριας μας αρεσει η οχι σε πολλους).Ειναι αληθεια παντως οτι υπαρχουνε και σημιτο-αραβικοι τυποι αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει περιοχη που πλειοψηφει καποιος απο αυτους,αυτα ειναι υπερβολες.

      Ημουν ετοιμος να σε ρωτησω ποια ειναι αυτα τα ομοια πολιτιστικα στοιχεια μεταξυ πυργιωτων και λασιθιωτων αλλα δεν μου πηρε πολυ να καταλαβω,προφανως αναφερεσαι στο χασισι,αλλη μια υπερβολη νομιζω..δυστυχως η ευτυχως το χασισι εχει γινει παγκοσμια κουλτουρα με κατι ατλαντοειδεις-νορδικους σε αμερικη και ευρωπη να ειναι οι μεγαλυτεροι καταναλωτες του,μηπως και η ολλανδια ειναι γεματη αρμενοειδεις;οι ροκαδες που το προωθουν ειναι αρμενοειδεις;οι ραπαδες το ιδιο;
      Ξαναλεω αυτα για μενα ειναι υπερβολες και ηλιθια στερεοτυπα που ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα..ειπαμε οτι υπαρχει φυλετικη πραγματικοτητα, οτι η καθε φυλη εχει τα ψυχικα της χαρακτηριστικα αλλα ειναι δυνατον να τα ριχνουμε ολα στους αρμενοειδεις;αυτα τα θεωρω βλακειες,ειναι αντιστοιχα μ' αυτα που λεγονται απο "βορειους"ανθρωπολογους για την μεσογειακη φυλη οτι ειναι η πιο εγκληματικη.Για την καταντια της Ελλαδας δεν φταινε μονο οι αρμενοειδεις και τα γλεντια τους οπως αρεσκονται καποιοι να λενε εδω μεσα, αλλωστε και οι Αρχαιοι Ελληνες σαν μεσογειακοι ηταν γλετζεδες, μπορει να εχουμε μια εξιδανικευμενη εικονα της Αρχαιας Ελλαδας και των Αρχαιων Ελληνων αλλα ουτε και τοτε ηταν τελεια ολα.. και δεν αναφερομαι στο γλεντι το οποιο και δεν θεωρω ελαττωμα ετσι;;(αρκει να υπαρχει μετρο).Ασχετως τυπου ολοι οι Ελληνες σημερα τα ιδια χαλια εχουν,στην ιδια μοιρα ειναι κι αυτο λογω περιβαλλοντος και συνθηκων και οχι λογω εμφυτης συμπεριφορας.Κι οσοι "ξεφευγουν"απ'τα καθιερωμενα ειναι λογω περιβαλλοντος(ανατροφη κυριως και οικονομικη δυνατοτητα) και οχι λογω φυλετικων τυπων.



      Διαγραφή
    3. Δεν συμφωνω για την γερμανικη επιδραση στους Σφακιανους,ειναι αδυνατο.Σαφως και σαν απογονοι Δωριεων θα εχουνε νορδικη επιδραση.

      Διαγραφή
    4. One special group, the Sphakiots, living near the western end of the south side of the island, differ from the other Cretans in a number of characters; they are very tall, with a mean stature of 175 cm., and meso- to sub-brachycephalic, with a mean cephalic index of 81.6. They have especially large heads, with a mean length of 191 mm. and breadth ci 155 mm.; their faces are longer than the others, and equally broad or broader. Morphologically Dinaric types are common among them; they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs. According to the general assumption of authorities on Crete, the Sphakioti are the partial descendants of the Dorians who invaded the island at the end of the Minoan period. That some of them do resemble the traditional Spartan type is very likely. One can only derive them from the north, from the region in which the larger branch of the Dinaric race was formed.
      ΑΥΤΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.....

      Διαγραφή
    5. Που θες να καταληξεις;και γιατι βριζεις;

      Διαγραφή
    6. Ουτε εγω συμφωνω για Γερμανικη επιδραση στους Σφακιανους ειναι αδυνατον.Ως Δωριεις ειναι φυσικο να ειναι και Νορδικοι.Σιγουρα στην αρχαια Ελλαδα υπηρχε μεγαλυτερη Νορδικη συμμετοχη απο οτι σημερα ενω εξυπακουεται οτι δεν υπηρχε καθολου εξωευρωπαικη δηλαδη αρμενοειδης παρουσια.

      Διαγραφή
    7. Τι σχέση έχουνε οι Δωριείς με την Νορδική επίδραση; Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν Νορδικοί. Ήταν Μεσογειακοί-Αλπικοί-Διναρικοί.
      Η Νορδική επίδραση θα μπορούσε να είναι και από τους Λομβαρδούς, εξάλλου η Κρήτη ήταν μέρος της Βενετίας για αρκετούς αιώνες.

      Διαγραφή
    8. Που κολλανε οι Λομβαρδοι με τους Βενετους;Η-Διναρικη-δημοκρατια της Βενετιας και το-Αλπικο με μικρη Νορδικη επιδραση-δουκατο της Λομβαρδιας υπηρξαν ανεκαθεν θανασιμοι εχθροι και εννοειται οτι ποτε δεν πατησαν το ποδι τους στην Κρητη-Αλπικοι με μικρη Νορδικη επιδραση-Λομβαρδοι,αλλα Διναρικοι Βενετοι.Και δεν ειπα ουτε εγω ουτε ο αλλος σχολιαστης(προφανως)οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν Νορδικοι αλλα οτι ειχαν και Νορδικη συμμετοχη,ενω φυσικα στην αρχαια Ελλαδα δεν υπηρχε καθολου υπανθρωπινη εξωευρωπαικη παρουσια.

      Διαγραφή
    9. Είχα την εντύπωση ότι οι Λομβαρδοί τον πρώιμο μεσαίωνα έλεγχαν όλη την περιοχή της Β.Ιταλίας. Από ότι βλέπω όμως δεν έλεγχαν την περιοχή της Βενετίας. Οπότε έχεις δίκιο σε αυτό.
      Πάντως πάλι διαφωνώ στο ότι υπήρχε Νορδική συμμετοχή στους αρχαίους Έλληνες.

      Διαγραφή
    10. It is inaccurate to say that the modern Greeks are different physically from the ancient Greeks; such a statement is based on an ignorance of the Greek ethnic character.... The Greeks, in short, are a blend of [sub]racial types, of which two are most important: the Atlanto-Mediterranean and the Alpine. Dinaricism here is present, but not all pervading; true Alpines are commoner than complete Dinarics. The Nordic element is weak, as it probably has been since the days of Homer. The racial type to which Socrates belonged [Alpine] is today the most important, while the Atlanto-Mediterranean, prominent in Greece since the Bronze Age, is still a major factor. It is my personal reaction to the living Greeks that their continuity with their ancestors of the ancient world is remarkable, rather than the opposite."
      (Coon, 1939)

      Σιγουρα υπηρχαν Νορδικοι στην Αρχαια Ελλαδα απλα επροκειτο για ενα μικρο ποσοστο.Εξαλλου οπως λεει και το αρθρο αναγκαστικα καταταχθηκαν στους νορδικους και υπονοειται επισης οτι οι νορδικοι συχνα πανε μαζι με τους κρομανοειδεις.
      Ο "καθαρος"νορδικος τυπος ειναι σπανιος ακομα και στις γερμανικες χωρες οποτε προκειται απλως για καποιες επιδρασεις και ισως για αλλους υπο-τυπους που εδω το blog μαλλον δεν χρησιμοποιουνε οπως στα ξενα forums.Πολυ κακο για το τιποτα λοιπον,μοιαζει απιθανο ενα τετοιο μαχιμο-απομονωμενο φυλο να εχει ερθει σε επιμειξια με αλλοφυλους.

      Διαγραφή
    11. Αυτο ακριβως λεω και εγω,σιγουρα υπηρχε αρκετη Νορδικοτητα στην αρχαιοτητα,αλλωστε οπως σωστα αναφερεις και λεει και ο Coon προκειται για επιδρασεις και υποτυπους απο την εποχη του Ομηρου(Αχιλλευς) φυσικο ειναι κατι τετοιο αφου Μεσογειακοι και Νορδικοι σε πρωτο επιπεδο αλλα και Κρομανοειδεις σε δευτερο ειναι κλαδια του ιδιου εξελικτικου δεντρου.Εννοειται οτι ενα τετοιο μαχιμο πολεμικοτατο σκληροτραχηλο απομωνομενο φυλο ειναι εξωπραγματικα απιθανο να εχει υποστει την οιανδηποτε μειξη.

      Διαγραφή
    12. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΙΛΛΥΡΙΩΝ!!! ΧΕΖΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΣΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΑΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!(ΑΛΛΟΤΕ ΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΩΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣ ΔΩΡΙΕΙΣ (John Wilkes" Oi Ιλλυριοί" που λέει τα εξής: Οι Δωριείς της Σπάρτης ανήκαν σε τρεις φυλές τους Υλλείς τους Δυμάνες και τους Παμφύλους.Απαντώνται οι φυλές αυτές από την Ιλλυρία που θεωρείται η αφετηρία τους, ως την Κρήτη και όπου αλλού μετανάστευσαν οι Δωριείς μτφρ Εύα Πέππα εκδ Οδυσσέας, Αθήνα 1999 σελ 158! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ?" ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ! ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΝ CARLETON COON ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΝΑΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ! Ε Ι Σ Τ Ε Κ Ο Μ Π Λ Ε Ξ Ι Κ Ο Ι !!!

      Διαγραφή
    13. Κύριε Διαχειριστά γιατί δεν αναφερόσαστε στον ανθρωπολόγο Carleton Coon που μιλάει σαφέστατα ότι οι κρανιακές μετρήσεις των Σφακιανών είναι όμοιες και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό (πολύ ορθά κατά την γνώμη μου) όχι μόνο με τουςΑλβανούς αλλά κυρίως με τους Βόρειους Αλβανούς (Γκέγκηδες)? Γιατί τόσο αντιεπιστημονικότητα εεεε? Τι έγινε η αλήθεια πονάει?Αναφέρεσαι στον Πουλιανό και σε παλαιότερες αναρτήσεις δεν τον θεωρείς και τόσο έγκυρο και τώρα τον μνημονεύεις εεε? Πες και τα άλλα που λέει ο Πουλιανός (για το ομόαιμο Ελλήνων-Αλβανών) πεςτα ντεεεε? Τι κολώνεις!

      Διαγραφή
    14. Κυριε διαχειριστα διαγραφεις που διαγραφεις τα μπινελικια,διεγραψε και τα ηλιθια σχολια του τουρκαλβανου,κανεις εδω μεσα δεν τον παει και παρολα αυτα συνεχιζει και γραφει.Καθολου αξιοπρεπεια.Νομιζω ολοι εδω μεσα θα συμφωνησουν οτι πρεπει να διαγραφονται τα σχολια του.

      Διαγραφή
    15. μονον οι Τοσκηδες ειναι Ελληνογενεις16 Μαρτίου 2014 στις 10:02 π.μ.

      Οντως ο απογονος των mtebid και taurid αρμενοειδων και με τουρκομογγολικη μειξη απο την αλβανια του καυκασου με τα τραγελαφικα του σχολια δεν ειναι ευπροσδεκτος απο κανεναν.

      Διαγραφή
    16. ΦΟΝΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ16 Μαρτίου 2014 στις 10:17 π.μ.

      Ναι σε λιγο θα ερθει και κανα πακιστανικο σκυλι να ...σχολιαζει στο blog

      Διαγραφή
    17. ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΤΑΠΩΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΕΕΕ? ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!
      ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ Α@@ΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΡΕ ΚΟΤΕΣ Ω ΚΟΤΕΣ! ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ!

      Διαγραφή
    18. Αυτο ακριβως ειναι η δημοκρατια αναπηρε σιπταρη αλλιως προκειται για αναρχια γι'αυτο και τα σχολια σου θα πρεπει να διαγραφονται απο δω και περα εφοσον δεν εισαι αποδεκτος απο την πλειοψηφια των αναγνωστων..στο θεμα μας τι αντιλογο θελεις βρε παπαρα;ουτε που εχεις γραψει κατι σημαντικο που να χρειαζεται και αντιλογο, αντιγραφη επικολληση τον coon κανεις και νομιζεις οτι "ταπωνεις" παπαρα ε παπαρα..το μονο που λεει ειναι οτι ο διναρικος τυπος ειναι υπαρκτος αναμεσα τους και κανεις δεν διαφωνει με αυτο αλλα απ'οτι φαινεται σε ποναει πολυ που τελικα οι σφακιανοι δεν ειναι 100% διναρικοι οπως θα θελες μαλακα σιπταρη..και να τα παρουμε ενα ενα,το ψηλο αναστημα ειναι και χαρακτηριστικο του κρομανοειδη τυπου και οι σφακιανοι δεν ειναι απλως ψηλοι αλλα και σωματοδεις οντας κρομανοειδεις σε μεγαλο ποσοστο οχι σαν τους χτικιαρηδες τριγωνοπροσωπους τουρκαλβανους.Το μονο που αφηνει να εννοηθει ο coon ειναι οτι αυτοι οι λιγοι διναρικοι τυποι ειναι ομοιοι με αυτους των σιπταρηδων,οχι οτι οι σφακιανοι ειναι διναρικοι μαλακα καθυστερημενε..παμε παρακατω sub-brachycephalic προφανως και αναφερεται στους αλπικους,οι διναρικοι ειναι hyper-brachycephalic,meso- (cephalic) ειναι μικτοι τυποι μεταξυ βραχυκεφαλων και δολιχοκεφαλων δηλαδη μεταξυ μεσογειακων/κρομανοειδων και αλπικων κυριως.
      Αντε και γαμησου τωρα λοιπον πονεμενε.
      http://www.youtube.com/watch?v=Y3FiizFvvk4

      Διαγραφή
    19. Και αυτη η λιγη διναρικοτητα των Δωριεων ενισχυθηκε στο διαβα τους απο την Ηπειρο,οι Αρχικοι Δωριεις ηταν ολα τα υπολοιπα και απεκτησαν ολιγη διναρικοτητα κατα την καθοδο τους, απο κει και περα λεγε οτι θες.Ααα και για τους Αρβανιτες που λες πιο πανω νταξει περιττο να πουμε για ακομα μια φορα οτι προκειται για Ελληνες απογονους Αρχαιων Ηπειρωτικων φυλων που εξαλβανιστηκαν και γινανε Τοσκηδες.Η μονη αληθεια λοιπον ειναι οτι οι αλβανοι ητανε μια ζωη κατω απ'τα αρχιδια μας.

      Διαγραφή
    20. Έχω την εντύπωση ότι το μυαλό του Theodoros έχει κολλήσει σε λούπα. Ότι και να σου δείξουν θα επιμένεις στα ίδια γι'αυτό και είναι μάταιο αν σου δείξουν το οτιδήποτε. Σου έδειξα τι λέει ο ίδιος ο Κουν για την ανθρωπολογία Γκέκηδων/Τσάμηδων κλπ (σίγουρα θα έχεις κάνει delete απ'τη μνήμη τα δεδομένα που δε σε ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ) το οποίο συνοψίζεται ότι μετρικά διαφέρουν απ'τη πλειοψηφία των σημερινών Αρμενίων ΜΟΝΟ στο πλάτος της μύτης (!!!) και άντε και κάποιοι στο μάκρος του προσώπου... και ότι ακόμα και οι Οσμανλήδες τούρκοι φέρουν πιο Ευρωπαϊκό χαρακτήρα μετρικά απ'τους Σιπτάρηδες. Μη με ξαναβάλεις να στο δείξω (είναι μέσα στο Near Eastern Brachycephals). Αν εσύ είσαι σιπτάρης ή απλώς αφελής νεοέλληνας και ανατομικά πράγματι προσομοιάζεις στα Ελληνικά γνωρίσματα τότε ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, και όχι οι τουράνο-αρμενοειδείς του κεντρικού προς βόρειου τμήματος της αλβανίας. ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ;;; ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ. Ντάξει απαντήσαμε;;; Άντε μας τα πρηξες, τι άλλο θέλεις;;; Εσύ απάντησες σε αυτά που σου έδειξα εγώ;;;

      Διαγραφή
    21. οι αλβανοι ειναι αρμενοειδεις και με τουρκομογγολικη συμμετοχη17 Μαρτίου 2014 στις 6:45 μ.μ.

      @ανωνυμος 16 Μαρτιου 11:55:Η πραγματικοτητα ειναι οτι οι Τοσκηδες ειναι εξαλβανισμενοι Ελληνες και οχι οι Αρβανιτες.
      Οι αλβανοι οπως ορθοτατα επισημαινει για μια ακομα φορα ο Διομαχος ειναι αρμενοειδεις mtebid δηλαδη ανοιχτοχρωμοι αρμενοειδεις(οι οποιοι βιομετρικα δεν εχουν καμμια απολυτως διαφορα απο τους αρμενοειδεις π.χ. του Λιβανου)
      και taurid δηλαδη ενδιαμεσος τυπος μεταξυ mtebid και γυφτοαρμενοειδους κατα βασιν ανοιχτοχρωμος αλλα με εμφανη τα στοιχεια της μεσης ανατολης.
      Οι αλβανοι ειναι κυριως mtebid αλλα εχουν και πολλους taurid.Τυπικος taurid ειναι ο υπανθρωπος τζουγκασβιλι αναρωτησου ποσοι αλβανοι ειναι σαν αυτον.Τυπικος mtebid ειναι ο τσετσενος καντιροφ τον οποιον μαλιστα στο stomford τον εχουν βγαλει οι αναγνωστες τυπικο αλβανο!Αναρωτησου ποσοι αλβανοι ειναι και ετσι.
      Επισης υπαρχει και σημαντικη τουρκομογγολικη μειξη εμφανης δια γυμνου οφθαλμου ωστε οι αλβανοι να ειναι πανομοιοτυποι με τους αζερους απο τους οποιους προερχονται αλλωστε απο το αζερμπαιτζαν/αλβανια του καυκασου και οι οποιοο αναφερονται-οταν ακομα ηταν μονο αρμενοειδεις-απο την αρχαιοτητα ενω εναντιον τους ειχε πολεμησει ο σπουδαιος Ρωμαιος στρατηγος Λουκουλλος(ο οποιος παρα τις μοναδικες του ικανοτητες εμεινε στην ιστορια για τα ομονυμα γευματα του,δυστυχως)
      και ειχε σταυρωσει 7.000 απο αυτους.Παρεθεσε ο Διομαχος το αποσπασμα του Coon οπου λεει οτι η μονη διαφορα αλβανων(γκεκηδων,λιαπηδων,τσαμηδων)απο τους αρμενιους ειναι το πλατος της μυτης.Πιο απλα ξαναλεω και εγω οπως και τοσοι αλλοι οτ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ.
      Τωρα οσον αφορα τους Τοσκηδες απο τους οποιους προερχονται οι Αρβανιτες της Ελλαδας,της νοτιας Ιταλιας και της Σικελιας αυτοι ανηκουν στο ιδιο ακριβως φυλετικο υποστρωμα με τους Βορειοηπειρωτες ειναι δηλαδη Αλπικοι-Διναρικοι-Μεσογειακοι και τους οποιους απο αυτο το γεγονος και μονον μπορει να διεκδικησει η Ελλας οπως ορθοτατα επισημαινει και ο Δημοπουλος στην καταγωγη των Ελληνων.

      Διαγραφή
    22. οι αλβανοι ειναι αζεροι17 Μαρτίου 2014 στις 6:52 μ.μ.

      Πριν απο καποια χρονια,εντελως τυχαια,ειχα παρακολουθησει στην τηλεοραση εναν ποδοσφαιρικο αγωνα-δεν βλεπω τηλεοραση ποσο μαλλον ποδοσφαιρο,ετυχε-αζερμπαιτζαν-αλβανια,εαν δεν φορουσαν διαφορετικες στολες δεν θα ηξερα κυριολεκτικα ποιοι ηταν ποιοι!
      Δεν ξεχωριζαν με τιποτα!
      Αυτα προς επιρρωσιν των ως ανω λεγομενων μου.

      Διαγραφή
    23. Ναι ουσιαστικα το ιδιο λεμε και συμφωνω απολυτα με αυτα που λετε εσυ και ο διομαχος.Και πραγματικα σχετικα με το τελευταιο που πες εγω εχω παρατηρησει επισης τρομερη ομοιοτητα μεταξυ μερικων ποντιων και αλβανων καθολου τυχαιο ετσι;το πουστρακι ο θοδωρος εντωμεταξυ εξαφανιστηκε,ηταν που ηθελε και αντιλογο ο μουλος.

      Διαγραφή
    24. οι αλβανοι ειναι καυκασιοι υπανθρωποι17 Μαρτίου 2014 στις 8:23 μ.μ.

      Οντως υπαρχει τρομερη ομοιοτητα μεταξυ αρκετων ποντιων και αλβανων αφου ενα πολυ μεγαλο ποσοττο των ποντιων ειναι mtebid και taurid οπως και οι υπολοιποι καυκασιοι γεωργιανοι,αρμενιοι,αμπχαζιοι,
      οσετιοι,τσετσενοι,τσερκεζοι,νταγκεστανοι,ινγκουσετιοι,αζεροι και βεβαιως λαζοι απο τους οποιους προερχονται πολλοι ποντιοι """συμπολιτες""" μας.

      Διαγραφή
    25. Διομαχούκο Διομαχούκο που είσαι ρε παιδί μου?Διομαχούκο δεν απαντάς! ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ :Dinarization is a biological process which can happen to people anywhere under circumstances yet to established. Η ΔΙΝΑΡΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΩΝ ΓΛΕΓΚΗΔΩΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ? ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ? Ο ΚΑΡΛΕΤΟΝ ΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ! ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΛΕΤΟΝ ΚΟΥΝ ΟΤΙ!In Albania, mothers strap babies to cradles, which they carry with them as they go to the market or go about their work. Although the infants’ heads are no bound, the immobilization of their shoulders forces them to lie on the back of their heads. As a result the heads are flattened in infancy and this condition is retained throughout life. As soon as I saw a pair of young mothers carrying their babies in such cradles, I knew why these people looked so much like Albanians.δλδ πρόκειται για μίά συνήθεια που έχουν οι μανάδες να μεταφέρουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πλατυινία κ.τ.λ σε όλον τον κόσμο.Τώρα για ομοιότητες περί Αρμενιάς Καύκασος κ.τ.λ. και Γκεγκαρίας πάμε να σου πω και να σου αποδείξω μέσα από ιστορικά κείμενα.τι συνέβαινε! Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή»ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ.Ο ίδιος ο Ι.Πασάς στην αληθινή προιστορία αναφέρει « Εν Ιβηρία(Στράβωνος Γεωγραφικά 157)υπέρ των τόπων ορεινή ονομαζόμενοι Έλληνες και Ελαιαι και Ελάιον όρος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΙ (ΑΛΛΟΥΑΝΟΙ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΧΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ) ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ! ΑΙΝΤΕ ΞΕΚΟΛΛΑ ΔΙΟΜΑΧΟΥΚΟ ΞΕΚΟΛΛΑ! ΕΛ΄ΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!
      ΣΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ! ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΜΑΧΟΥΚΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΓΟΥΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΙΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !Ο ΚΑΡΛΕΤΟΝ ΚΟΥΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΑΙΤ One special group, the Sphakiots, living near the western end of the south side of the island, differ from the other Cretans in a number of characters; they are very tall, with a mean stature of 175 cm., and meso- to sub-brachycephalic, with a mean cephalic index of 81.6. They have especially large heads, with a mean length of 191 mm. and breadth ci 155 mm.; their faces are longer than the others, and equally broad or broader. Morphologically Dinaric types are common among them; they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs. According to the general assumption of authorities on Crete, the Sphakioti are the partial descendants of the Dorians who invaded the island at the end of the Minoan period. That some of them do resemble the traditional Spartan type is very likely. One can only derive them from the north, from the region in which the larger branch of the Dinaric race was formed. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΡΕΕΕΕΕΕ ΖΩΑ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΣΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΔΙΟΜΑΧΟΥΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!

      Διαγραφή
    26. ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ ΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ! ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ! ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ! ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΣΑΣΤΕ !ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΚΕΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ(ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΕΘΙΜΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ή ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ?...ΧΑΧΑ....ΧΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ? ΧΑΧΑ...ΧΑΧΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ! ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΞΤΕ ΕΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Α@@ΔΙΑ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΓΚΕΓΚΗΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ? ΣΕ ΠΙΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΘΑΜΜΕΝΟΙ? ΧΑΧΑ...ΧΑΧΑ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ...ΧΑΧΑ...ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    27. Κοίτα Θεόδωρε...αυτό που λες στην αρχή ότι οι Δωριείς ήταν Ιλλυριοί δεν νομίζω να ισχύει...1)οι Ιλλυριοί δεν ήταν Έλληνες.(σε απάντηση στον Κροίσο ΄η στον Μίδα (δεν το θυμάμαι ακριβώς) ποιοί ήταν οι πιο επιτυχήμενοι ανάμεσα στους Έλληνες -οι Σπαρτιάτες απο το γένος των Ελλήνων κ οι Αθηναίοι από το γένος των Πελασγών.2)Οι ίδιοι οι Σπαρτιάτες κ λοιποί Δωριείς δεν έχουν κάποια παράδοση τέτοια περί Ιλλυριών.3)Η γλώσσα των μεν κ των δεν δεν ήταν κοινή....τώρα όσο για την εκδίκηση/βεντέτα μπορεί να την πήραν οι Αλβανοί από τους Έλληνες....και μην ακούω χαζομάρες οτι οι ξανθοί γενικώς αλλά και στη κρήτη είναι από βιασμούς γερμανών το 40...ήμαρτον(αυτό προς απάντηση σε κάποιον από πάνω ).Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι οι ξανθοί κ γαλανομάτηδες στη αρχαία Ελλάδα υπήρχαν όχι όμως όπως οι βόρειο-ευρωπαίοι με τα κατάξανθα μαλλιά και την λεπτή τρίχα ή το μπλε/γρι ξεπλυμμένο ,του πάγου χρώμα ματιών....και ήταν γύρω στο 15'/' με 20'/' του πλυθησμού maximum...εκτός και αν πιστεύετε ότι ήμασταν Σουηδοί ή Δανοί!!!!!??????

      Διαγραφή
    28. Παλι τιποτα δεν λεει στην ουσια ο καθυστερημενος,δυο μερες εκανε να απαντησει για να κανει κωλοτουμπα.Οσο για την βεντετα τα χουμε ξαναπει ειναι ελληνικο-δωρικο εθιμο και οι τουρανοκαυκασιοι σιπταρηδες το πηραν απο αυτους μεσω του αρβανιτη/ελληνα ηπειρωτη δουκαγκινη πριν δεν υπηρχε,στην κορσικη εφτασε με τους μανιατες και στην κατω ιταλια παλι με τους Δωριεις αποικους και πολυ πιθανον και με τους Ελληνες αρμπερεσηδες.
      Παντως ο τυπος πρεπει να ναι αυτιστικος,αλλα γραφεις και αλλα διαβαζει.

      Διαγραφή
    29. ο αυτισμος ειναι σοβαροτατη ασθενεια19 Μαρτίου 2014 στις 5:57 μ.μ.

      Παιδια μην ασχολειστε μαζι του.

      Διαγραφή
    30. Προς τον Thodoris Palaiologos :(John Wilkes" Oi Ιλλυριοί" που λέει τα εξής: Οι Δωριείς της Σπάρτης ανήκαν σε τρεις φυλές τους Υλλείς τους Δυμάνες και τους Παμφύλους.Απαντώνται οι φυλές αυτές από την Ιλλυρία που θεωρείται η αφετηρία τους, ως την Κρήτη και όπου αλλού μετανάστευσαν οι Δωριείς μτφρ Εύα Πέππα εκδ Οδυσσέας, Αθήνα 1999 σελ 158! Τι δεν καταλαβαίνεις πες μου τι δεν καταλαβαίνεις?ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΕΓΩ! ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ! Ο Ιλλυριος ήταν γιος του βασιλιά Κάδμου (βασιλεύς της Θήβας) και της Αρμονίας! Από την Ελληνική μυθολογία...τι άλλο να πω εγώ! ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΤΥΦΛΏΣΗ! περιοδικο ΔΑΥΛΟΣ(τεύχος 40 2003) ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΑΥΛΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:Γύρω από την καταγωγή της γλώσσας και του έθνους των Αλβανών έχει γίνει πάρα πολύς λόγος. Είναι περίεργο το γεγονός ότι και σήμερα ακόμη που η επιστήμη της εθνολογίας και της γλωσσολογίας βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, οι σοφοί της παγκόσμιας κοινότητας δεν έχουν καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα σχετικά με την καταγωγή αυτού του λαού. Για το ζήτημα αυτό, τρεις είναι οι παλαιές απόψεις των βυζαντινών χρονογράφων και άλλες τόσες των σύγχρονων επιστημόνων.

      Οι Βυζαντινοί, κατά τον Χαλκοκονδύλη, θεωρούσαν τους Αλβανούς ως απογόνους των Ιλλυριών…Ο ίδιος ο Χαλκοκονδύλης, αποκρούοντας αυτή την άποψη, κατατάσσει τους Αλβανούς στον μακεδονικό κορμό του ελληνικού έθνους.

      Μια άλλη μερίδα των βυζαντινών χρονογράφων θεωρεί ότι οι Αλβανοί προέρχονται από ένα ακρωτήριο της Ιταλίας, την Ιαπυγία. «Είτε μεν ουν από Ιαπυγίας ως ένιοι φασίν ες Επίδαμνον διαβάντες οι Αλβανοί επί την χώραν ην υπήγάγοντο το σφίσιν, άλλος άλλη αφίκοντο είτε αυτού περί Επίδαμνον την αρχήν Ιλλυριών». (Χαλκοκονδύλης, Βιβλ. Α’, σελ. 26).

      Ο Στράβων στο Ζ’ βιβλίο του γράφει περί Ιαπυδών: «Ίδρυνται γαρ οι Ιάπυδες επί τω Αλβίω όρει, τελευταίω των Αλπέων όντι υψηλώ σφόδρα…Ο δ’ οπλισμός Κελτικός, κατάστικτος δ’ ομοίως τοις άλλοις Ιλλυριοίς και Θραξί». Δηλαδή οι Ιάπυδες ήταν Ιλλυριοί, οι οποίοι έφθασαν στην Επίδαμνο (Δυρράχιο), για να εγκατασταθούν εκεί που βρίσκονται.

      Κατά την πρώτη λοιπόν και τη δεύτερη υπόθεση των Βυζαντινών, οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες, ενώ κατά την Τρίτη, άποικοι.

      Και για τους νεώτερους επιστήμονες όμως ισχύει το ίδιο. Άλλος θεωρεί τους Αλβανούς ιλλυρική φυλή, άλλος πελασγικό φύλο και τέλος μία άλλη μερίδα ιστορικών πιστεύει ότι πρόκειται για μια ασιατική φυλή που εγκαταστάθηκε αρχικά στον Καύκασο και από εκεί μετανάστευσε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη σημερινή Αλβανία. [Παρέμβαση Μάριου Δημόπουλου: Όπως έχω δείξει σε αυτή την ιστοσελίδα κανείς σοβαρός σύγχρονος Έλληνας ή ξένος επιστήμονας υποστηρίζει ότι οι Αλβανοί ήρθαν από τον Καύκασο. Μόνο κάποιοι ελάχιστοι ξένοι ιστορικοί του 17ου αιώνα, σε εποχή δηλαδή που δεν υπήρχε επιστήμη εθνολογίας, και φυσικά αυτή η άποψη έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αιώνες και κανένας δεν την υποστηρίζει με εξαίρεση κάποιους Σέρβους του διαδικτύου]. Δηλαδή, όπως και στους Βυζαντινούς, έτσι και στη σύγχρονη εποχή, οι γνώμες των ειδικών είναι χωρισμένες στα δύο: Σε αυτούς που λένε ότι πρόκειται για λαό αυτόχθονα και στους άλλους που ισχυρίζονται ότι είναι άποικοι.

      Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα, είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι οι Αλβανοί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται από τα προϊστορικά χρόνια και παρά τις διώξεις και τις καταστροφές που υπέστησαν, παρέμειναν ζωντανοί και παρόντες στο εθνολογικό βιβλίο της Ευρώπης.
      ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ...χαχα...χαχα

      Διαγραφή
    31. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑΔΕΣ.... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΩ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ......ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ......ΜΟΥΣΙΤΣΕΣ....χαχα...χαχα....χαχα...χαχα επειδή καταπίνετε αγούριδες για να δεχτείτε την πραγματικότητα πιείτε λίγο ξυδάκι....χαχα....χαχα

      Διαγραφή
    32. Θεόδωρε είσαι τελείως ψυχοπαθής, σου έχω απαντήσει όσο κανείς άλλο με στοιχεία, ΕΣΥ καλείσαι να απαντήσεις σε αυτά που γράφω εγώ. Και ξαναλέω για εκατομμυριοστή φορά γιατι μας έχει ζαλίσει, έχεις βγάλει όλο το κόσμο αλβανία, την Ελλάδα, την Αρμενία, γενικώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οι Αλβανοί πήγαν εκεί, έκαναν εκεί, εώς και τη Κίνα θα βγάλεις Αλβανική σε λίγο ρε ηττοπαθή γελοίε, ψυχικά ανισόρροπε, προδότη, προβοκάτορα της κακιάς ώρας, κολλημένε με τους αλβανούς. Ποια πραγματικότητα ρε κατακαημένε που δεν μπορείς να κατανοήσεις βασικούς κανόνες ανθρωπολογίας, στατιστικής και δεν καταλαβαίνεις ούτε τη βασικότερη τελεολογία στα πράγματα. Έχεις πάρει σαν αξίωμα ότι τα πάντα = Αλβανία και καταλήγεις σε τελείως σχιζοφρενικές διατυπώσεις προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου. Πως είναι δυνατόν η αλβανική φυλή, των σκατόδερμων υπερβραχυκέφαλων μογγολοειδών (ναι ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΩΝ) που φαίνεται απο χιλιόμετρα να έχει σχέση με λευκούς γηγενείς πληθυσμούς ως επί το πλείστων ΜΕΣΟΚΕΦΑΛΩΝ-ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΩΝ. ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ 1 ΣΤΟΥΣ 100 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΠΑΓΗ ΦΥΛΑ, ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΙ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ;;;;;;;

      Διαγραφή
    33. Για να σου αποδείξω πόσο κατεστραμμένος είσαι, δες εδώ τι λέει ο John Wilkes του οποίου τα λεγόμενα χρησιμοποιείς αποσπασματικά και όπως θες.

      "In the matter of physical character, skeletal evidence from prehistoric cemeteries suggests no more than average height (male 1.65 m; female 1.53). Not much reliance should perhaps be placed on attempts to define an Illyrian anthropological type as short and dark-skinned similar to modern Albanians."



      John Wilkes

      The Peoples of Europe: The Illyrians

      Page: 219

      1992

      Blackwell Publish

      Πράγμα που σημαίνει (για ένα άτομο και κοινή λογική και δίχως οφθαλμολογικά προβλήματα) ότι ο σημερινός Αλβανός δεν είναι Ιλλυριός, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος.

      Τώρα πράγματι στον Αλβανικό νότο υπάρχουν Ιλλυρικά και Ελληνογενή φύλα, αλλά αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα του σημερινού συνολικού πληθυσμού της Αλβανίας, οι οποίοι ο Κουν σου κλπ γράφει πολύ συγκεκριμένα όπως ξέρεις ότι διαφέρουν αντιδιαμετρικά. Αυτό φαίνεται και με κοινή παρατήρηση, με τον κάθε γαμψομύτη μαυριδερό υπάνθρωπο τηγανοκέφαλο αλβανό υποβαλκάνιο σκουπίδι που βρωμάει απ'τα 20 μέτρα. 7/10+ που βλέπω στη καθημερινή μου ζωή έτσι είναι. Τις προάλλες είχα πάει σταθμό λαρίσσης και είδα μία ομάδα απο αλλοδαπούς, ομιλούντες ακατάληπτη και ακατηγοριοποίητη γλώσσα, και απ'τους 5 οι 3 ΕΙΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ!!! Κεφάλια βυθισμένα μπρος πίσω, μαύρο δερμα, τεράστιες γαμψές μύτες, ανατολίτικη καυκάσια τουρκομογγολογυφτιά του κερατά η οποία προκαλεί εμετό σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Τι σχέση έχουν αυτά με ΕΛΛΗΝΙΚΑ γνωρίσματα, τι να τη κάνω τη ψευδο-ανάλυση σου;

      http://files.myopera.com/ancientmacedonia/blog/shqipfaces_06.jpg

      ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ;;; ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΝΟΣΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ;;;;;;;

      Διαγραφή
    34. http://youtu.be/-kV7KDpDKE0
      http://youtu.be/p7_Q95bJyo0
      http://youtu.be/8BpE5PeyrFI
      http://youtu.be/-kV7KDpDKE0
      http://www.youtube.com/watch?v=8BpE5PeyrFI&feature=share&list=PL5B0WFBC6_GRxPWUjeNzbYn5HodPqXwJ9
      AMA ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΜΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ( ΩΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ χεχε,...χεχε) ΔΕΣ ΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...
      AYTOI EINAI OI ARBERESHE ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΊΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ ΜΥΤΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ?
      Και ο Κουν δεν είναι ο Κουν μου ειναι ο Carleton Coon που έχει παρουσιάσει τον παρόν ιστολόγιο εγώ από την μεριά μου δεν βασίζομαι στον Κουν αλλά και στους Ελληνες συγγραφείς και ιστορικούς! Τώρα ο Κουν λέει τα εξής Διομαχούκο:
      the Sphakiots, living near the western end of the south side of the island, differ from the other Cretans in a number of characters; they are very tall, with a mean stature of 175 cm., and meso- to sub-brachycephalic, with a mean cephalic index of 81.6. They have especially large heads, with a mean length of 191 mm. and breadth ci 155 mm.; their faces are longer than the others, and equally broad or broader. Morphologically Dinaric types are common among them; they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs
      the Sphakiots......
      they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs!

      they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs!

      they may be compared with Montenegrins and the northernmost Ghegs!
      ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ! ΧΑΧΑ...ΧΑΧΑ
      ΕΓΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΑΡΗ..........
      ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΒΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΚΑΤΟ ΦΑΤΣΕΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ! ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΙΟΜΑΧΟΥΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ! Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

      Διαγραφή
    35. Λοιπόν, στηρίζομαι σε επιστημονικά δεδομένα και το ξαναλέω για πολλοστή φορά, σίγουρα κάποιο τμήμα του σημερινού κράτους αχταρμά που λέγεται αλβανία είναι Ιλλυρικό και Ελληνογενές (τμήμα των βορειοπειρωτών). Και κάνεις λάθος ως προς τα ανθρωπολογικά δεδομένα, αγνοείς τελείως ή αποκρύπτεις συνειδητά τις έρευνες ανθρωπολόγων όπως του αρβανίτικης καταγωγής Τσιτσίπη που πήγαν μέχρι και σε νεκροταφεία της αργολίδας και έκαναν μετρήσεις στα κρανία. Επίσης αγνοείς τελείως ότι σε πολλά σημεία τους οι περιοχές με αρβανίτικους πληθυσμούς παρουσιάζουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κεφαλικό δείκτη από άλλες περιοχές της Ελλάδος που και αυτές παρουσιάζουν έναν μέσο ας πούμε. Το να με φορτώνεις στοιχεία που τα έχω δει 1 εκ. φορές, και να μην απαντάς, εσύ όχι εγώ σε αυτά που λέω, δεν νομίζω ότι βγάζει πουθενά. Έχεις μαύρα μεσάνυχτα αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία των αρχαίων ελλήνων ήταν Διναρικού χαρακτήρα (παρά τη παρουσία του) και αυτό αυτομάτως μας κάνει ίδιους πολιτιστικά/φυλετικά με το σημερινό κρατίδιο-παρτούζα που λέγεται Αλβανία και δει τους αρμενοειδείς γκέκηδες (κατά Κουν), τους οποίους ο ΙΔΙΟΣ παρουσιάζει να διαφέρουν αντιδιαμετρικά απ'τους ποιο αλπικούς Τόσκηδες. Αναφέρει ΚΑΠΟΙΟΥΣ υπαρκτούς έντονα διναρικούς τύπους γκέκηδων, ναι αλλά ο πληθυσμός των γκέκηδων δεν απαρτίζεται ΜΟΝΟ απ'αυτούς τους τύπους (παραθέτει πολλούς στα λινκς σου). Άμα γουστάρεις να πας στην αλβανία, το θέμα δεν είναι μόνο φυλετικής τάξεως, αλλά και ηθικό και όχι μόνο. Λοιπόν στα βίντεο κάποιοι μοιάζουν με κάποιους αλβανούς (συνήθως ΟΧΙ τα ακραία παραδείγματα που βλέπω στη καθημερινότητα μου) και κάποιοι άλλοι ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί οι Αρμπερές λέγεται ότι έχουν κάνει εκτεταμένη μίξη με τα ντόπια ΕΛΛΗΝΙΚΑ φύλα. Έχει και κάποιους πιο μαυριδερούς όπως 2:42, και κάποιους "πιο βόρειους", που δε συναντώνται ποτέ στο σημερινό αλβανικό πληθυσμό. Και σε ξαναρωτάω εγώ τώρα, σου παρουσιάζω ένα νεο-αλβανικό ΠΛΗΘΟΣ (πληκτρολόγησε απλά στο γουγλ: "albanians" και βάλει "images"), που βλέπεις τη διναρικότητα και τα ελληνικά χαρακτηριστικά;;; Μη με κουράζεις απάντα σ'αυτό,

      http://graphics8.nytimes.com/images/2007/03/04/world/04kosovo.600.jpg

      http://files.myopera.com/ancientmacedonia/blog/shqipfaces_06.jpg

      Διαγραφή
    36. Καταρχήν συγνώμη που άργησα να απαντήσω στις αρλούμπες σου αλλά επαγγελματικές υποχρεώσεις με είχαν μακριά από το πληκτρολόγιο, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ δεν θέλω να νομίζεις ότι υπεκφεύγω κάτι σου απαντώ κατευθείαν.Πρώτον η διναρικότητα το λέει ο Κουν και το λεέι σαφέστατα ότι αποτελεί χαρακτηριστικό ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ(MOUNTS OF GIANTS σελ 03) ΚΑΙ δες πως αποκαλεί επίσης τους ανθρώπους που έκανε τις έρευνες του στην Βόρεια Αλβανία GIANTS αυτά για να καταλάβεις τι υπάρχει σε αυτά τα βουνά! Και λέει ξεκάθαρα ότι είναι χαρακτηριστικό πολλών φυλών και όχι μόνο των Αλβανών και έχει σχέση με την αποβιταμίνωση των ανθρώπων! Υπάρχει διναρικότητα και στους Αρμενοειδής του Καυκάσου και δεν σημαίνει ότι ήρθαν από εκεί οι Γκέκηδες αλλά γράφει ότι υπάρχει ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ μεταξύ κατοίκων στον Καύκασο και των Βόρειοαλβανών. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ....ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΤΑΤΟΣ (π.χ. ο προθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ειναι κλασσικός Γκέκας)ΕΥΣΩΜΟΣ ΨΗΛΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ! Ο Ι Γκέκηδες έχουν Υψηλο αίσθημα τιμής (μπέσα) γιαυτό και φαινόμενα εκδίκησης είναι συχνότατα στην κοινωνίες τους! Το φαινόμενο αυτό μεταφέρθηκε κατά τις διάφορες μεταναστεύσεις που έγιναν στις διάφορες ιστορικές περιόδους(Κρήτη Μάνη Σικελία Κάτω Ιταλία κ.τ.λ)!ΟΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΞΕΚΟΛΛΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ(ΑΡΧΑΙΑ ΔΑΡΔΑΝΙΑ) ΟΙ Γκεκηδες μέχρι σήμερα ονομάζουν το Κόσσοβο Δαρδανία αλλά είσαστε τόσο κολημένοι που δεν βλέπετε τίποτα (κομπλεξικοί ελληναράδες που μόνο κακό κάνετε στον Ελληνισμό)!Ντόπια φύλα στους αρμπερέσε χαχα...χαχα μιλάμε πως δεν λές ότι αναμίχθησαν και με εξωγήινους! ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΦΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!Α, ξέχασα λες ότι στο βίντεο που έστειλα έχει μαυριδερούς...χαχα...χαχα δηλάδη άμα πας στην Μάνη και στην Τσακωνιά που είναι όλοι σκουρόχρωμοι λες και είναι γύφτοι τι θα πεις?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΓΥΦΤΟ..χαχα..έχεισ πολύ πλάκα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΜΕΛΑΜΨΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΙΟΝ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ! Και όχι τίποτα άλλο ευτυχώς που ήρθαν οι Αρβανίτες στην Πελοπόννησο και στην Στερεά και ασπρίσατε λίγο..
      Και επειδή είσαι κομπλεξικός θα χρησιμοποιήσω τα ίδια "όπλα" που χρησιμοποιείς και εσύ δλδ την παραπληροφορηση γιαυτό πες μου σε παρακαλώ τι φυλετικός τύπος είναι ο Ταμπάκης: δες τα παρακάτω βίντεο
      http://youtu.be/mqqYQh72Or8
      http://youtu.be/Kz0Xw0mhnvM, http://youtu.be/J0STuYHWB-U
      http://youtu.be/h2BXAM2kvHU ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ! ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ? ΧΑΧΑ....ΧΑΧΑ
      Υ.Γ. Με τα παραπάνω βίντεο προτιμώ να ζήσω στην Αλβανία ούτε ειτζ έχει ούτε πούστηδες (Ελλάδα χώρα του Βαλλιανάτου) ούτε κομπλεξικούς σαν και εδώ στο παρόν σάιτ! Και μιλάς και λες χώρα παρτούζα την Αλβανία? Σοβαρά? τι λες ρε παιδί μου γιατί πιο ξεκωλιάρα χώρα από την Ελλάδα δεν υπάρχει,,,και κάτι γυναίκες βρωμιάρες και παντελώς ανήθικες! Τουλάχιστον στην Αλβανία ούτε είτζ έχει ούτε παρτουζιάρες γυναίκες έτσι και αλλιώς άμα μία Αλβανίδα "ξεστρατίσει" έχει βρεθεί να κοιμάται αιώνια σε κανένα χαντάκι...η μπέσα βλέπεις είναι Αλβανική λέξη Γιαυτό μακάρι να ζήσω στην Αλβανία να παντρευτώ και μία Αλβανία (Πελασγίνα δλδ) και να ξέρω ότι θα έχω σύντροφο μαζί μου και όχι πουταναριό Ελληνίδα,κατάλαβες Διομαχούκο έχουν αλλάξει τα πράγματα ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

      Διαγραφή
    37. Και κάτι άλλο συνέχεια του προηγούμενου ..επειδή οι σύγχρονοι ελληναράδες είναι κομπλεξικοί και ανιστόριτοι θέλοντας να προλάβω τις ανοησίες τους σας παραθέτω κάποια αποσπάσματα από το περιοδικό ΙΧΩΡ! Άρθρο του ΙΧΩΡ του 1990 "ΟΙ Ιλλυριοί, φυλή Ελληνική?.......κ.τ.λ.
      Ας δούμε την ερμηνεία της επιγραφής που έκανε ο Θωμόπουλος. Θα εξετάσουμε το κάθε τμήμα της επιγραφής (Α και Β) ξεχωριστά. Την ορθότητα της ερμηνείας του Θωμόπουλου δύσκολα μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει. Από την ερμηνεία αυτή της Πελασγικής επιγραφής της Λήμνου εξάγεται λοιπόν το συμπέρασμα ότι τα Αλβανικά είναι γλώσσα δική μας, των Ελλήνων, και κατά συνέπεια οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Απορρίπτεται επίσης η ψευδοεπιστημονική θεωρία ότι οι Αλβανοί ήρθαν από τον Καύκασο τον μεσαίωνα, αφού μιλούσαν και έγραφαν τα Αλβανικά πολλούς αιώνες πριν στη Λήμνο.και έπεται συνέχεια....Οι Ετεοκρητικές επιγραφές τρεις τον αριθμό ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη η μεν πρώτη το 1893, η δεύτερη το 1901 και η τρίτη το 1904. Ανήκοντας, όπως αποδεικνύεται από το σχήμα των γραμμάτων, στον 6ο και 4ο π.Χ. αιώνα είναι γραμμένες με το κοινό Ελληνικό αλφάβητο, σε γλώσσα όμως η οποία μένει μέχρι τώρα ακατάληπτη. Καλούνται Ετεοκρητικές, διότι ανευρέθηκαν κατά τις ανασκαφές της αρχαίας Κρητικής πόλεως Πραισού, η οποία κατά τη ρητή ομολογία του Στράβωνα ήταν πολίχνη των Ετεοκρητών: «Σταφύλος (φησί)…το νότιον (της Κρήτης κατέχειν) Ετεόκρητας, ων είναι πολίχνιον Πράσον, όπου το του Δικταίου Διός ιερόν» (Στραβ. Χ 475). Τις επιγραφές αυτές κατάφερε ο Ιάκωβος Θωμόπουλος να ερμηνεύσει βάσει της Αλβανικής γλώσσας. Η γλώσσα δηλαδή των Ετεοκρητικών επιγραφών ήταν η Αλβανική.

      Δηλαδή Διομαχούκο " Καυκάσιοι" Αλβανοί και ειδικά οι Γκέκηδες μιλούσαν Πελασγικά=Αλβανικά ?Πως γίνεται αυτό ρε φίλε? Για πες μου? ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΟ ΙΧΩΡ ΚΑΙ Ο ΔΑΥΛΟΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ....χαχα....χαχα τι είπες χώρα παρτούζα η Αλβανία...χαχα....χαχα για κοίταξε κατά Ελλάδα μεριά μήπως εκεί βρεις πάμπολες παρτούζες....χαχα....χαχα...

      Διαγραφή
    38. Η Ελλαδα ειναι η μεγαλυτερη παρτουζα5 Απριλίου 2014 στις 5:48 μ.μ.

      Αυτα περι Ελληνικοτητας των αλβανων που λες ειναι μαλακιες,αλλα συμφωνω απολυτως μαζι σου και επαυξανω σε ολα τα υπολοιπα
      ειτζ,παρτουζες,πουταναρια ελλεινιδες.

      Διαγραφή
    39. ( εννοειται παντοτε μετα την σουηδια)*

      Διαγραφή
    40. Ειμαστε ΜΑνιατες μιλαμεμαλομη ιδίωμα αρχαιοελληνικοαόπως και όλη ή ελλαδα και στις καταλήξεις αραχαιοι ρηματικοι τύποι επιβιώνουν παντουπαπο κυπρο έως μακαρόνια .οι τουρκαλβανοι τσιράκια των τούρκων μετά το 1669 ρημαξανε την κρητη σε βιασμους ληστειες αλητειες .το αίμα σου λοιπον ψάχνεις στην κρητη πελοποννησοπελοπαθηνα κλπ ;είναι το μπάσταρδο αίμα του ρουχισμού ρηςτκαθε εξουσίας οπωςόσημερα το ευρώ κυκλοφορεί στα σερβικά ΜΕτοχια αλβανιστι και τουρκιστι κοσοβο από την πρώτη μέρα και ή νατοικες βασειςβ.η σερβικά στην απεξω αφελληνισμενε ελληνοαλβανικά θολουρα

      Διαγραφή
    41. Δες αρχαιοελληνικά αγγεία γεμάτα αποαανατολικό κρητικεςκμορφές .αντιπροσωπευονταοακαι οι δυο τύποι ξανθοί και μελαχρινός εξίσου.ΤΟ ιδιοίκαι στις γραπτεςγπηγες ομηροςκλπκλπ

      Διαγραφή
  3. οι ελληνεγροι ειναι ενα μπασταρδο συνονθυλευμα15 Μαρτίου 2014 στις 5:30 μ.μ.

    Δοξα και τιμη στους Υπεραριους Ελληνες Σφακιανους καθαροαιμους απογονους των Δωριεων που καμμια απολυτως σχεση δεν εχουν με τους εμετικους αρμενοειδεις υπανθρωπους του ανατολικου κομματιου της Κρητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν βγαλεις την χολη σου δεν μπορεις..δικο σου http://www.youtube.com/watch?v=5nNX0uegtZg

      Διαγραφή
    2. Πίσω στην αλβανια ψευτοκρητικε και ψευτοελληνα

      Διαγραφή
  4. Διαχειριστα,οποτε σας ειναι ευκολο καντε μια αναρτηση με την ανθρωπολογια της Ρουμανιας,θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως.Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ16 Μαρτίου 2014 στις 10:56 π.μ.

      ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ?

      Διαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναπολεων Ζερβας αρμενοειδης σφαγεας τουρκαλβανων19 Μαρτίου 2014 στις 10:43 μ.μ.

    ενα αρθρο για τον ζερβα παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι φωτο των σφακιανων είναι αυστηρα επιλεκτικες.Πουθενα δεν αντικρυσα τέτοιες φυσιογνωμιες όταν επισκεφτηκα το μερος.Ασχετως ηλικας,εντυπωση μου εκανε το σχετικα μεγαλο υψος σωματος και οι γρυπείς μυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ζερβας Αρμενοειδης;Ναι κι εγω Κινέζος!Μονο Αρμενοειδης δεν ηταν!Απολυτως Μεσογειακος με ελαχιστη Αλπικοτητα.Εαν ηταν Αρμενοειδης,δεν θα ειχε σκισει τους Τσαμηδες Τουρκαλβανους υπανθρωπους,η φυλετικη του υπαγωγή δεν θα του το επετρεπε...Απλα,το εκανε διοτι ηταν απολυτα σε συναφεια με την ΜεσογειακοΑλπικη του φυλετικη ταυτοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κι όπως είναι φυσικο,ενω οσο ημουν στο αρμενοτουρκονησο δεν εβλεπα την ωρα να φυγω,οταν βρεθηκα στο Φαρχαντ εξω από το Μοναχο ενιωσα σπιτι μου...
    Ο ποιλιτικαντης περισσοτερο κι όχι ανθρωπολόγος Δημόπουλος,σωστα αναφερει πως τελικα,εν αρχη, ην η φυλη,ουχι η πατρις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς το ‘’Θεόδωρο’’
    Υπάρχει ένας μύθος από τους Γκέγκηδες που λένε ότι κατάγονται από τους ΧΟΤΙ και ΑΝΑ φυλές που ήρθαν από τη ‘ΡΑΣΙΑ‘ δηλαδή ΣΕΡΒΙΑ. Γνωρίζεις τίποτε!!! ΣΚΙΠΤΕΡΙΑ τι σημαίνει!!! Μήπως σημαίνει ο ΑΕΤΟΣ που κρατάει τα ΣΚΗΠΤΡΑ!!!Εχει βρεθεί σε νόμισμα στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ...ΔΑΚΙΑ....μήπως ΚΑΠΡΟΙ.ΚΑΙ θα ήθελα ένα βιβλίο με την γλώσσα σας του 5 αιώνα μετά χριστόν.....τον πολιτισμό σας τα αρχαία σας...........αν έχετε.Και θα σε βρίσω στα αρχαία Δωρικά ....σποία αραμάρε τσεραία....‘‘ΚΟΥΝΟΙ‘‘.Ολες οι Αλβανίδες είναι τετράγωνες σαν τις Σέρβες και οι Αλβανοί μιάζουν πολύ με τους Ρώσους με κεφάλι σαν τηγάνι ειδικά οι Βόρειοι οι Γκέγκηδες πεταχτό αυτάκι και κοκκινίζουν σαν παπαρούνα. ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μαλακιες γραφεις;
      Οι Ρωσοι ειναι Βαλτικοι,οι Σερβοι Διναρικοι.
      Πως γινεται οι προαναφερθεντες να μοιαζουν και με τους μεν και με τους δε αφου προκειται για διαφορετικους λαους.
      Επισης εαν υποτεθει οτι ειναι Διναρικοι τοτε εχουν στον μεγιστο βαθμο σχεση με εμας τους Ελληνες.

      Διαγραφή
  11. Από ότι μου έχει πει ένας Βόρ. Ηπειρώτης ότι τη δεκαετία του 60 '70 φέραν πολλούς Βόρ. Αλβανούς στη Νότια Αλβανία και τους μπασταρδέψανε με τους Νότιους Αλβανούς και με τους Ελληνες. Οι Αλβανοί από αυτούς που έχω δει μερικές γυναίκες έχουν τετράγωνο πρόσωπο είναι μερικές ξανθές και έχουν και μεγάλα χίλια. Εχω δει και γυναίκα με ξανθά μαλλιά με λεπτά χίλια έμιαζε σαν Πολωνέζα και συμπεριφορά μου θύμιζε ξένου. Οι άνδρες είναι συνήθως όχι όλοι όμως να κοκκινίζουν στο χρώμα σαν είναι Κελτικής καταγωγής και έχουν συνήθως πεταχτά αυτιά.Είναι άγριοι ως προς τη συμπεριφορά και τη ματιά τους.Μου θυμίζουν πολύ Ούγγρους και Σέρβους οι γυναίκες τους.Εχω δει και λίγο τετραγωνισμένους Αλβανούς που μου θυμίζουν τους Γεωργιανούς.Πάντος φαίνεται ότι έχουν έρθει και αυτοί από Ανατολική Ευρώπη.Δεν μιάζουν οι Αλβανοί με Δυναρικούς σαν αυτές που έχεις στις φωτογραφίες. Δεν φαίνεται να έχουν σχέση με θάλασσα αλλά από ορεινά άγρια μέρη να ζούσαν.Καλά οι Σφακιανοί είναι τέλειες οι φωτογραφίες τους.Βλέπω στους νέους ίσιες μύτες και καθαρά μεσογειακά χαρακτηριστικά. Εχουν οβάλ πρόσωπα.Επειδή παρατηρώ τους νέους Ελληνες βλέπω πολλά στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα με συνήθως χαρακτηριστικά μεσογειακά.Στη Ελλάδα οι ξανθοί είναι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν φίλος. Φαίνεται ότι δεν έχεις παρατηρήσει ΚΑΘΌΛΟΥ τους νέους. Εγώ είμαι 16 χρόνων, και για τους Μεσογειακούς έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι άνω του 30%. Όσο για τους ξανθούς, αποδεικνύεται ότι δεν παρατηρείς τη νεολαία σήμερα. Περισσότερο από το 30% είναι ξανθοί. Και όχι, δεν συμπεριλαμβάνω καθόλου τους μετανάστες (Αλβανούς και άλλους Βαλκάνιους). Οι Αλβανοί και οι άλλοι μετανάστες είναι πιο σκουρόχρωμοι από τους Έλληνες.

      Για όνομα του Θεού, στο σχολείο μου είναι 3 παιδιά που έχουν το ίδιο χρώμα μαλλιών όπως τον Αλέξανδρο Καββαδία, που είναι το πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών που ακόμα και ένας Βορειοευρωπαίος να είχε, και είναι Έλληνες! Και το 1/3 του σχολείου μου είναι μεσαίοι ξανθοί ή σκουρόξανθοι. Και το ίδιο επαναλαμβάνεται σε όλα τα σχολεία της περιοχής μου, που αριθμούν γύρω στα 15 σχολεία, που είναι σχεδόν όλοι οι μαθητές Έλληνες (96%+). Και η αδερφή μου έχει σκουρόξανθα μαλλιά και καθαρά πράσινα μάτια. Οι ξανθοί στην Ελλάδα δεν εινεί σπάνιοι. Γιατί ούτε ανάμεσα στους ενήλικες Έλληνες είναι σπάνιοι. Και αφού στα Σφακιά, που είναι τόσο νότια στην Ελλάδα, υπάρχουν τόσοι πολλοί ξανθοί δολιχοκέφαλοι που είναι Νορδικοί ή Κρομανοειδείς, τότε τι γίνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα; Γιατί στην Πελοπόννησο, απ'όπου κατάγομαι, οι ξανθοί είναι συχνότατοι. Και οι περισσότεροι είναι Αλπικοί ή Κρομανοειδείς. Αλλά υπάρχουν και πολλοί Νορδικοί.

      Διαγραφή
  12. Ένας προπάππος μου ήταν σφακιανός (δεν έχει καλή ανάλυση η φωτογραφία)
    http://s13.postimg.org/maru2hb47/foto.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Θεοδωρο, Καταρχη δεν υπαρχει κανενα γεγονος ιστορικο ως ''Καθοδος των Δωριεων. Αυτο ειναι ιστορικος μοντερνισμος. Το γεγονος αυτο καθε αυτο που περιγραφεται στα αρχαια κειμενα ειναι η επιστροφη των Ηρακλειδων. Σημειώνεται ότι η λέξη "κατίοντες" που συναντάται στον Ηρόδοτο και αλλού σε σχέση με τους Δωριείς έχει και την έννοια του "επιστρέφω από την εξορία". Η σύγχρονη ερμηνεία του "κατίοντες" ως "κατερχόμενοι" οφείλεται στην σύγχρονη χαρτογραφική απεικόνιση όπου ο βορράς είναι "πάνω" και ο νότος "κάτω", αλλα προφανως δεν εχεις ιδεα απο Ελληνικα. Στον Ομηρο επισης οι Δωριεις ηταν κατοικοι της Κρητης. Ουδεμια σχεση ειχαν με τους Ιλλιριους που αναφερεις που σημειωτεον κατοικουσαν σε περιοχες οπως η σημερινη Βοσνια,Ρουμανια, Κροατια και Βορειο Αλβανια. Μας πλασαρεις λοιπον ψευτο ιστοριες εδω της πλανοδης αλβανικης συνειδησης που ειναι κατασκευασμα της Αυστρο-Ουγγαριας. Σαν τις ψορες μου μαθαται ολοι να βαλεται την Ελλας ορνια. Αντε Γεια Τουρκαλβανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ...ΜΙΛΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 21.ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.[ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΞΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ , ΜΥΡΩΝ ΣΚΟΥΛΑΣ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι οι πανήψηλοι και μακρύ πρόσωπο σφακιανοί έχουν σχέση με τους κοντοστούπηδες τηγανοκέφαλους αλβανούς είναι γελείο και δεν χρειάζεται να είσαι ανθρωπολόγος για να το καταλάβεις. Αρκεί να επισκεφθείς μια φορά τα Σφακιά.
    Για το φαινόμενο της βεντέτα ο φίλος παραπάνω ξέχασε να αναφέρει τους κορσικανούς που προφανώς είναι και αυτοί Αλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.