Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Χάρτης ρινικού δείκτη της Αφρικής - Πολωνικός


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή του ρινικού δείκτη στην Αφρική. Οι περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία έχουν αφεθεί κενές.

Οι Αφρικανοί στερεοτυπικά θεωρούνται ότι έχουν πλατιά μύτη. Θα δούμε μέσω του χάρτη ότι αυτό ισχύει για συγκεκριμένες περιοχές της Αφρικής.

Στη βόρεια Αφρική επικρατεί λεπτορρινία, λόγω των Saharid. Σε περιοχές στα βορειοδυτικά όπου υπάρχουν πολλοί...
Berberid (Saharid-CM) ο μέσος ρινικός δείκτης αυξάνει, φτάνοντας και την μεσορρινία. Στη μεταβατική ζώνη μεταξύ βόρειας και υποσαχάριας Αφρικής επικρατεί μεσορρινία, λόγω της φυλετικής μετάβασης από Saharid σε νέγρικες μορφές, κάποιοι αυτές τις ενδιάμεσες μορφές τις ονομάζουν Sahelid. Στην ανατολική Αφρική, υπάρχει τάση λεπτορρινίας λόγω των Ethiopid.

Η πλατυρρινία εμφανίζεται στην υποσαχάρια Αφρική, στους καθαρά νέγρικους τύπους. Οι Sudanid στη δυτική Αφρική, οι Nilotid κοντά στις πηγές του Νείλου, οι Congolesid στην ευρύτερη περιοχή του Κονγκό, οι Bambutid Πυγμαίοι στις ζούγκλες της κεντρικής Αφρικής, οι Bantuid της νότιας Αφρικής και οι Khoisanid της νοτιοδυτικής Αφρικής, όλοι τους είναι πλατύρρινοι. Τοπικές εξαιρέσεις εντοπίζονται στη Νιγηρία με τάσεις μεσορρινίας και στις ενδιάμεσες περιοχές Ethiopid-Bantuid στην κεντρική προς ανατολική Αφρική.

Όπως είναι αναμενόμενο, η κατανομή του ρινικού δείκτη συνδέεται με την κατανομή των φυλετικών τύπων στην Αφρική.

Από Kapica Z., Notes on the spatial diversity of the four basic taxonomic characteristics of the male African series, Przegląd Antropologiczny, vol. 35, pp. 2, 1969, pp. 471-479. Τον βρήκαμε εδώ.

8 σχόλια:

  1. Ο φυλετικός τύπος Aethiopid έχει και καυκάσια επίδραση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και όποιος μπορεί να μου απαντήσει σχετικά με την Κρήτη.Κοιτούσα στο blog κάποια άρθρα σχετικά με την ανθρωπολογία της Κρήτης και από κάτω έβλεπα στα σχόλια πως στα Ανατολικά της Κρήτης από Ηράκλειο μέχρι Λασίθι υπάρχουν πολλοί Αρμενοειδείς,Αραβοειδείς,Οριενταλικοί είναι αλήθεια κάτι τέτοιο? δεν έχω πάει ποτέ στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί εδω οι κρητικοί σε ποιους τύπους ανήκουν??https://www.youtube.com/watch?v=gKwY3WqIEBY

      Διαγραφή
    2. Στο βίντεο υπάρχουν τρείς Αρμενοειδείς, οι δύο μουσικοί μπροστά και ένας αριστερά στο κοινό, ο ψηλός και χοντρός με το μουστάκι. Οι υπόλοιποι είναι μαυρισμένοι. Δεν θα βγάλετε τους Κρητικούς Αραβοειδείς-Οριενταλικούς επειδή είναι μελαχρινοί, έχουν μουστάκια και είναι πολλές φορές μαυρισμένοι. Αραβοειδής τύπος δεν αναφέρετε καν από τους Ανθρωπολόγους στην Κρήτη, μόνο μικρό ποσοστό Αρμενοειδών και πάρα πολλοί λίγοι Σαχαρικοί στα νότια της Κρήτης.

      Αντι να στέλνετε βίντεο με μαυρισμένους Κρητικούς, προσπαθώντας να τους βγάλετε ανάμικτους με Σαουδάραβες, διαβάστε τα άρθρα του διαχειριστή για την Κρήτη.

      http://fyletika.blogspot.com/2016/10/blog-post_3.html
      http://fyletika.blogspot.com/2015/10/blog-post_7.html
      http://fyletika.blogspot.com/2015/04/blog-post_6.html
      http://fyletika.blogspot.com/2014/12/von-luschan.html

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12 Αυγούστου 2018 - 2:50 π.μ.

      εγώ μιλάω για τα σχόλια κάτω από τα άρθρα...

      Διαγραφή
    4. Τα σχόλια... ότι θέλει λέει ο καθένας.

      Διαγραφή
  3. Οι πομακοι που ανηκουν φυλετικα
    Ας κανει ο διαχειριστης ενα αρθρο και για εκεινους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.