Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

J.M. Cattell: Βελτίωση της φυλής και προσφορά ευκαιριών στους αρίστους


"Ο αριθμός των ιδιοφυών ανθρώπων είναι περιορισμένος, αλλά πολλοί από αυτούς χάνονται λόγω έλλειψης ευκαιριών. Είναι δουλειά μας, θα έπρεπε να είναι η βασική μας δουλειά, να βελτιώσουμε τον πολιτισμό μας δίνοντας ευκαιρία σε αυτούς που είναι ικανοί, ενώ ταυτόχρονα να εξετάζουμε τις συνθήκες που θα μας δώσουν μια καλύτερη φυλή."



Ο Cattell υπήρξε ο πρώτος καθηγητής Ψυχολογίας στις ΗΠΑ, εδραιώνοντας την επιστήμη αυτή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Παράλληλα, για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, υπήρξε εκδότης και υπεύθυνος σύνταξης κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών, όχι μόνο ψυχολογίας, αλλά και γενικότερου επιστημονικού περιεχομένου. Μέσω την ψυχολογικών μελετών του, έγινε υποστηρικτής της ευγονικής, γεγονός που διαφαίνεται στο έργο του.

Στη μελέτη του σχετικά με την καταγωγή των σημαντικότερων μορφών της Αμερικανικής επιστήμης, ο Cattell εξηγεί ότι οι προικισμένοι πνευματικά άνθρωποι είναι λίγοι εκ φύσεως και για να αναδειχτούν...
χρειάζονται ευκαιρίες. Ο πολιτισμός προοδεύει όταν αυτή η ελίτ μπορεί να αξιοποιήσει τις ικανότητές της. Παράλληλα, θα πρέπει να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουμε τη φυλή, προφανώς μέσω ευγονικής. Δηλαδή, ο Cattell παρουσιάζει τον διττό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία. Κατά πρώτον, είναι η παροχή ευκαιριών στους ιδιοφυείς ανθρώπους, γεγονός που μπορεί να προκύψει μέσα από την οργάνωση της κοινωνίας, με έμφαση στην διάκριση βάσει αριστείας. Κατά δεύτερον, θα πρέπει να βελτιώσουμε την φυλή, δηλαδή το βιολογικό υπόβαθρο από το οποίο θα προκύψουν περισσότεροι άνθρωποι με υψηλές εγγενείς ικανότητες. Το δίπτυχο είναι: κληρονομικότητα και ευκαιρίες στους αρίστους.

13 σχόλια:

  1. Αραπάδες "we wus kangs" που νομίζουν οτι είναι...Εβραίοι ταπεινώνουν αγαθιάρα λευκή γυναίκα η οποία αποχωρεί κλαίγοντας:

    https://www.youtube.com/watch?v=LbbsTlq5Cxs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως εξηγείται ότι οι μαυροι τον έχουν μεγάλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω θερμού κλίματος της σαβάνας και των επακόλουθων μυκητιάσεων, οι υποσαχάριες (κυρίως οι δυτικοαφρικανές)γυναίκες, έχουν εξελιχθεί με το αναπαραγωγικό τους σύστημα (μήτρα-σάλπιγγες-ωοθήκες) λιγάκι υψηλότερα. Οπότε ο μόνος τρόπος επιτυχούς γονιμοποίησης, θα επιτυγχάνονταν από φαλλούς οι οποίοι λόγω μορφολογίας θα είχαν την ικανότητα να εισχωρήσουν βαθιά στη μήτρα (βαθύτερα σε σχέση με τους υπολοίπους) περνώντας τα γονιδιά τους στην επόμενη γεννιά. Οπότε λόγω φυσικής επιλογής στην υποσαχάρια αφρική, επικράτησε το προσαυξημένο (σε σχέση τους ευρωπαίους) μέγεθος του φαλλού.

      Διαγραφή
    2. Οι μαύροι της Αμερικής έχω παρατηρήσει ότι ειναι ποιο ψηλοι και μυϊκά ποίο ανεπτυγμένοι από τους μαύρους της Αφρικής: Αυτό γιατί συμβαίνει?

      Διαγραφή
    3. Αυτό συμβαίνει διότι οι νέγροι των Η.Π.Α. 1ον κατάγονται κατα κόρον από τη δυτική αφρική (καμία σχέση δηλαδή με τους ισχνούς ανατολικούς αφρικανούς π.χ. Αιθίοπες, Κενυάτες κλπ.) 2ον έχουν απείρως καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ήτοι διατροφή, άσκηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό μερικών εδώ.Είμαι Αλπικός (όμως έχω Ευρωπαϊκή εμφάνιση όχι φάτσα που ''μογγολοφέρνει'' όπως ο π.χ ο Χίμλερ). Παρατηρώ ότι κάποιοι που υποτίθεται θέλουν να λέγονται ορθολογιστές,φυλετικοί ρεαλιστές κλπ, δεν νιώθουν άνετα με τον φαινότυπο τους και προσπαθούν να αλλάξουν τα ανθρωπολογικά δεδομένα ώστε να ανεβάσουν τον εαυτούς τους.Κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά.Ως Αλπικός δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι οι Μεσογειακοί,οι Νορδικοί και οι Ατλαντοειδείς είναι το πιο όμορφο και προικισμένο κομμάτι της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από καθαρά προσωπική εμπειρία πάντως (το ξαναλέω για κάποιους εδώ μέσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ) η πλειοψηφία των διναρικών που έχω γνωρίσει ήταν, ειρωνικοί, κουτοπόνηροι, αμόρφωτοι, ευέξαπτοι και με τόσο περιορισμένες πνευματικές ικανότητες που τα ενδιαφέροντά τους περιορίζονταν κυρίως γύρω από το κουτσομπολιό και τις ρηχές συζητήσεις, ενώ επαγγελματικά ή αγρότες θα ήταν ή ΕΠ.ΟΠ. Μάλιστα κάποιες φορές φτάναν σε σημείο να με προσβάλουν με ευτελείς χαρακτηρισμούς, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και πόσο μάλλον να με κατατροπώσουν σε μια επιχειρηματολογική συζήτηση. Οπότε γενικότερα δεν έχω σχηματίσει τη καλύτερη άποψη για το συγκεκριμένο φ. τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως σε συνέχεια του ανωτέρου σχολιασμού, έχω να αναφέρω πως δεν έχω εχθρικές τάσεις προς τους διναρικούς (εξαιρούνται οι αλβανοί οι οποίοι είναι για μαχαίρωμα στη καρωτίδα), αντιθέτως ως κάτοικος των βαλκανίων και βλέποντας τη φυλετική σύνθεση σε συνάρτηση με το ψυχισμό που επικρατεί, τα βαλκάνια είναι το τελευταίο ευρωπαικό οχυρό στην επικρατούσα λαθρομεταναστευτική λαίλαπα που υπάρχει. Οπότε παιδιά ας σταματήσουμε τη σύγκριση μεταξύ των ευρωπιδικών φ. τύπων και ας κοιτάξουμε πως θα οργανωθούμε για την αποτροπή της πτώσης του δυτικού πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι και άτοπο να κάνουμε την ταύτιση Διναρικός=αλβανός,αφού οι Διναρικοί υπάρχουν... πολύ πριν οι μισητοί σε όλους αλβανοί σχηματοποιηθούν.Διναρικοί υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα και συναντούμε προσωπικότητες διναρικές ή με διναρικές επιδράσεις στην αρχαία Ελλάδα,στη Ρώμη περισσότερο και κυρίως στον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα.

      Διαγραφή
  6. https://youtu.be/JvdwvkiBmOM Αλβανοι κατσαπλιαδες οι μεσογειακοί έχουν περισσότερες πολεμικές ικανότητες ξεκάθαρα οι Ισπανοί & Πορτογάλοι κατέκτησαν το 70% της Αμερικής οι Ρωμαίοι όλη την Μεσόγειο & μέση ανατολή οι Έλληνες επί Μεγα Αλέξανδρου όλο τον τότε γνωστό κοσμο οι διναρικοι δεν υπαρχουν πουθενά η μόνη ικανότητα τούς είναι η κλεψιά η ατιμια και η διάσπαση κοινος κατσαπλιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ανατολικός Μεσογειακός(Human Phenotypes) και ο Pontid(Human Phenotypes) είναι το ίδιο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το Human Phenotypes κατατάσσει τον Pontid ως Ανατολικό Μεσογειακό.

      http://humanphenotypes.net/Pontid.html

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.