Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

O José Antonio Primo de Rivera για τα πνευματικά θεμέλια του πολιτισμού

Μιλώντας για την εισβολή των Γερμανικών φύλων που κατέλυσαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία:


"Αλλά στο μέσον της βαρβαρικής εισβολής διασώθηκαν τα σπέρματα των αιώνιων αξιών που υπήρχαν πάντοτε στην κλασική εποχή που προηγήθηκε. Οι βάρβαροι κατακρήμνισαν τον Ρωμαϊκό κόσμο, αλλά δείτε ότι με το νέο αίμα τους γονιμοποίησαν εκ νέου τις ιδέες του κλασικού κόσμου. Έτσι αργότερα, η δομή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης πάτησαν πάνω στα πνευματικά θεμέλια που δημιούργησε ο αρχαίος κόσμος."
José Antonio Primo de Rivera,


Σύμφωνα με τον Ισπανό εθνικιστή, το αίμα επηρεάζει την κατεύθυνση που θα πάρει ο πολιτισμός. Βρίσκει ότι τα Γερμανικά φύλα είχαν τέτοια υπόσταση, ώστε να δεχτούν σταδιακά τις πνευματικές αξίες του αρχαίου κόσμου και να τις αναδείξουν εκ νέου. Προφανώς αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν οι εισβολείς...
έχουν συγγένεια με τους κατεκτημένους, ώστε ο πολιτισμός να τους φανεί οικείος και να τον ενστερνιστούν. Αν μιλάμε για φυλετικά τελείως διαφορετικούς πληθυσμούς, τότε οδηγούμαστε σε νέο πολιτισμό, με τελείως άλλο χαρακτήρα, κάτι που μπορείτε να το δείτε σήμερα με την αλλοίωση που φέρνουν οι Αφρο-ασιάτες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμα είναι ότι το αίμα επιδρά στον χαρακτήρα του πολιτισμού. Ο José Antonio Primo de Rivera, παρότι δεν ασχολήθηκε με το φυλετικό ζήτημα, εμμέσως αναγνωρίζει την αξία του αίματος. Αν το αίμα ενός λαού, που εντυπώνεται στη φυλή, διαθέτει τις πνευματικές και ψυχοσωματικές δυνατότητες για αφομοίωση ή εξέλιξη του πολιτισμού, τότε στην ιστορική του πορεία θα μπορέσει να αναδείξει υψηλό πολιτισμό.

Αφιερωμένο στην επέτειο του θανάτου του σπουδαίου αγωνιστή.

4 σχόλια:

  1. PRESENTE!

    Ποιήμα του Παλαμά για τον μεγάλο Ριβέρα και την Ισπανία:
    «Για σε και στα μακάρια και στα δύσκολα χρόνια, μια δόξα η ιστορία κρατά κι η τέχνη μια αρμονία. Στην όψη Σου έτσι μια ομορφιά γλυκοχαράζει αιώνια κι η Ελλάδα σα σταυραδερφή σε ασπάζεται Ισπανία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΩΝ Ο Ιωσηφ Αντωνιος (σιγουρα μεσογειακος).




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chose-antonio-primo-nte-ribera-parwn-to-parelthon-odhgei-ta-bhmata-mas-sto

    Ωραίο άρθρο στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για τον μεγάλο αγωνιστή Χοσέ Αντόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασσικός Μεσογειακός ο Ριβέρα.
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.