Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Χάρτης των κύριων φυλετικών ομάδων του πλανήτη - Αμερικανική πηγή


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των κύριων φυλετικών ομάδων στον πλανήτη. Απουσιάζει η Αμερική, η οποία θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και φαίνεται ότι ο χάρτης έχει λάβει υπόψη και τις μετακινήσεις των λευκών στο Νέο Κόσμο. Οι φυλετικές ομάδες που διακρίνονται είναι κλασικά οι Caucasoid, Negroid και Mongoloid.

Οι Caucasoid καταλαμβάνουν την Ευρώπη, την βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, ως την Ινδία. Μάλιστα με τους Ρώσους έχουν φτάσει...
σε ορισμένα σημεία στα βάθη της Ασίας. Επίσης εντοπίζονται στη Νότια Αφρική και στην Αυστραλία, αλλά και στην Αμερικανική παρότι δεν εικονίζεται.

Η περιοχή που κατοικούν οι Mongoloid είναι η Κεντρική και Ανατολική Ασία. Ο χάρτης διακρίνει τους Μαλαίσιους σε Ινδονησία και Μαδαγασκάρη και τους Εσκιμώους στον Αρκτικό κύκλο στην Αμερική.

Οι Negroid εντοπίζονται στην υποσαχάρια Αφρική, με κάποια σημεία επαφής με τους Caucasoid στο κέρας της Αφρικής και σε μίξη μαζί τους στο κράτος της Νότιας Αφρικής. Στους Negroid ξεχωρίζουν οι Βουσμάνοι-Οτεντότοι στο νοτιοδυτικό άκρο της Αφρικής και οι Νεγροειδείς της Μελανησίας.

Στην Αυστραλία βρίσκομε λευκούς στις πιο κατοικήσιμες περιοχές και Αβορίγινες στην αφιλόξενη ενδοχώρα.

Από The World Book Atlas, 1964.

4 σχόλια:

  1. Ὅλη ἡ Ἰνδία λευκή! Γελᾶμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα φιλε πες τα!! Αν και δεν ειμαι ανθρωπολογος δεν μπορουν να θεωρουν τους γυφτοπακιστανο-ινδο-μπαγκλαντεσιανους Λευκους και Ευρωπιδες. Θεωρω οτι αυτο ειναι τελειως λαθος!!!

      Διαγραφή
  2. Στην Ουγγαρία ο Τουρανικός φυλετικός τύπος είναι πάνω από 10%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκια σχεδον ολη Μογγολοειδης!!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.