Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Φυλή και σχέσεις

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους γύρω σας είναι διαφορετικός ανάλογα με το άτομο κάθε φορά. Το κάνουμε ακόμα και ασυναίσθητα, σκεπτόμενοι π.χ. ότι αυτός είναι ευερέθιστος ας μην του μιλήσω έτσι, ότι εκείνος είναι μειλίχιος ας τον προσεγγίσω έτσι, κτλ. Δηλαδή συμπεριφερόμαστε με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τον χαρακτήρα του ανθρώπου που έχουμε μπροστά μας. Όμως ο χαρακτήρας του ανθρώπου αποτελεί εν πολλοίς κληρονομικό γνώρισμα. Όταν κατανοήσουμε ότι διαφορετικός φυλετικός τύπος σημαίνει και διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα, θα αντιληφθούμε τον βαθύτερο λόγο που μας κάνει να πρέπει τροποποιούμε την προσέγγισή μας από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Θα έχετε αντικρύσει διάφορα βιβλία στη ζωή σας, στα οποία κάποιοι ειδικοί προσπαθούν να διδάξουν τρόπους συμπεριφοράς για τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Οι συγκεκριμένοι "ειδήμονες" αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν να είναι όλοι το ίδιο. Σπανίως τους διαχωρίζουν, ακόμη και τότε με ιδιαίτερη ασάφεια. Θα καταλάβετε πόσο λάθος είναι η προσέγγισή τους...
όταν καταλάβετε τις ψυχικές διαφορές μεταξύ των φυλετικών τύπων. Μιλώντας για την προσέγγιση των δύο φύλων, αν συμπεριφερθούμε σε μια γυναίκα ανάλογα με τον φυλετικό της τύπο, θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ξέρουμε για παράδειγμα ότι οι Αλπικές είναι κατά κανόνα φιλήσυχες, μαζεμένες και συνετές, ενώ οι Διναρικές πιο ευερέθιστες, δυναμικές και ατίθασες. Ένα κομπλιμέντο ή κάτι που αυθόρμητο δημιουργεί μεγαλύτερο θετικό συναισθηματικό φορτίο σε μια Διναρική από ότι σε μια Αλπική. Σε μια Αλπική η συμπεριφορά θα πρέπει να είναι πιο ευγενική και με τρόπους. Μάλιστα, μια Αλπική ξέρεις ότι είναι πιο πιθανό να μαγειρεύει, να φροντίζει τα παιδιά και το σπίτι αν επιλέξεις να την πάρεις για γυναίκα σου. Οι Κρομανοειδείς γυναίκες είναι τελείως ενστικτώδεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να τις οδηγείς με συναισθήματα που μπορεί να μην έχουν ουδεμία σχέση με τη λογική. Όταν πας να πιάσεις κουβέντα με μια Μεσογειακή, θα βοηθήσει να μιλήσεις για θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες και ταξίδια, εφόσον αυτά ταιριάζουν στην Μεσογειακή ψυχοσύνθεση που συνδέεται με τα χρώματα, την κοινωνικότητα και την δράση. Αν μπορείτε να διακρίνετε τους φυλετικούς τύπους, σύντομα θα κατανοήσετε αυτές τις διαφορές στην ψυχοσύνθεση.

Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν στις φιλικές σχέσεις, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Αν μπορείτε να διακρίνετε τους φυλετικούς τύπους, τότε μπορείτε να συμπεριφέρεστε τελείως διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τον φυλετικό του τύπο, ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς. Για παράδειγμα σε έναν Αλπικό μπορείς να μιλήσεις ορθολογικά και να του εξηγείς λεπτομέρειες. Ο τυπικός Διναρικός είναι ευερέθιστος, δραστήριος, αλαζόνας και αυθόρμητος, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να του συμπεριφερθείς ανάλογα. Σε έναν Μεσογειακό πρέπει να είσαι ομιλητικός και τουλάχιστον να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι κοινωνικός και δραστήριος. Αξιοποιώντας τον τυπικό χαρακτήρα κάθε φυλετικού τύπου, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τον φυλετικό του τύπο, αν θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις σχέσεις μας. Οι γνώστες της φυλετικής ανθρωπολογίας έχουν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην διάθεσή τους, για την κατανόηση των ανθρώπων γύρω τους. Μπορούν να κάνουν συστηματικά, αυτό που οι άλλοι κάνουν ασυναίσθητα. Εφόσον έχουν κάποιες επικοινωνιακές ικανότητες, μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους, για την επιλογή συντρόφου, φίλων ή συνεργατών, καθώς και για την επιτυχή αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων στο διάβα της ζωής τους.

12 σχόλια:

  1. Ο Ζαμπιδης ειναι αλπικος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα είναι πώς προσεγγίζουμε τις Νορδικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απρόσιτες
      ...χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα είναι ότι οι νορδικές του Βορρά έχουν συνήθως διαβρωθεί και διαφθαρεί από εκτεταμένη έκθεση στην φεμινιστική και αριστερίζουσα πλύση εγκεφάλου.
      Γενικώς οι νορδικές επιδίδονται σοβαρά σε κάτι, όπως και οι νορδικοί. Η επιπολαιότητα και ελαφρότητα του μεσογειακού νότου τις/τους ξενίζει, όπως και η μακάρια, χαλαρή ραθυμία και αδράνεια που είναι τόσο κοινή στον νότο. Ο βόρειος πχ δεν θα πάει διακοπές συνήθως απλώς για να λιάζεται με την φραπεδιά, θα εξερευνήσει, θα ψάξει, θα κάνει πεζοπορία, σπορ, αναρρίχηση - κάτι τέλος πάντων. Ο τυπικός νότιος δεν έχει πολλές πιθανότητες για σοβαρή σχέση με μια βόρεια.
      Με τον φεμινισμό τα πράγματα έχουν πια τελείως ξεφύγει από την φυσική τάξη και δεν μπορούν ούτε και οι βόρειοι άνδρες να τα βρούν με τις εντελώς ξεσαλωμένες γυναίκες τους. Θέλει πολλήν ενέργεια και δύναμη για να μπορέσεις να κρατήσεις ακμαία σχέση με νορδική γυναίκα του Βορρά σήμερα. Και για να το επιτύχεις, εκτός από το ότι πρέπει να υπερνικήσεις όλα τα φεμινιστικά βαρίδια εντός της, πρέπει συνεχώς να κάνεις την σχέση ενδιαφέρουσα με πολυσχιδή δραστηριότητα. Αν δεν είσαι και ο ίδιος έτσι κάπως από την φύση σου, δεν προχωράς. Θα ήταν ανόητο ακόμη και να το επιχειρούσες.
      Ο υποφαινόμενος γνωρίζω καλά το αντικείμενο, όχι μόνο θεωρητικά, υπ᾿ όψιν...

      Διαγραφή
  3. Θελω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα βαλτικομεσογειακου και ενός νορδικοαλπικου και να μου πει κάποιος τις ψυχοσυνθεσειε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπερασμα: Οι καλυτερες γυναικες ειναι οι αλπικες, φτιαγμενες για τα 3Κs (kinder,küche,kirche). Οι αλλες απλως για γκομενες. (Κυριε Διαχειριστα, προσθεστε κριτικη για νορδικες, ατλαντοειδεις και βαλτικες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Νορδικές είναι πονηρές, τελείως δρούσες βάσει συμφέροντος και εγωιστικές.

      Οι χείριστες γυναίκες Διναρικές και Νορδικές.

      Αλπικές οι καλλίτερες για σπίτι με τα σημερινά δεδομένα.

      Διαγραφή
  5. αλπικές με μεσογειακή μίξη τα καλύτερα μουνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γεια σου τρελε μου ελληναρααααααα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Γεια σας μαγκες. Ισως μια καλύτερη προσέγγιση παρα την προσέγγιση των επαγγελματιών "καμακιών" που πλημμυρισανε το αγγλοφωνο μερος του διαδικτυου.
    Αμα ενα μεσογειακος ελληνας εχει, προς το παρων, επιλογες μια αρμένισσα μεσογειακη, μια γαλλο-ιρλανδεζα αλπικη η μία πορτογαλιδα κρομανοειδη,
    απο φυλετικης πλευρας...ποια; Σοβαρες απαντησεις σας παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.