Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ήρωες της ΕΟΚΑ - σε ποιούς φυλετικούς τύπους ανήκουν;

Οι Έλληνες της Κύπρου έδωσαν έναν ηρωικό απελευθερωτικό αγώνα το 1955-59 ενάντια στην τότε παντοδύναμη Βρετανική Αυτοκρατορία. Σκοπός τους ένας: η Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Οι μεγάλες δυσκολίες του αντάρτικου, οι προδοσίες των ανθελλήνων και η υπεροπλία του αντιπάλου ξεπεράστηκαν από την ακατάβλητη θέληση των Ελλήνων αγωνιστών για ελευθερία. Τιτάνιες ηρωικές μορφές που δόξασαν την Ελλάδα και εισήλθαν στο πάνθεον των ηρώων του Έθνους.

Ας εξετάσουμε τα πορτραίτα μερικών εκ των διασμότερων αγωνιστών της ΕΟΚΑ:...



Γεώργιος Γρίβας

Ο ιδρυτής της ΕΟΚΑ. Ικανότατος στρατιωτικός και ηγέτης, κατάφερε να οργανώσει ένα από τα πιο επιτυχημενα αντάρτικα της σύγχρονης εποχής.

Ο Γρίβας φυλετικά ήταν κυρίως Διναρικός. Λεπτοπροσωπία, βραχυκεφαλία με πλατύ κεφάλι, λεπτορρινία με κυρτή μύτη, σκληρό σαγόνι είναι τα κύρια Διναρικά του γνωρίσματα. Τα ταλαιπωρημένα μάτια του από τους αγώνες, δίνουν την εντύπωση ανατολίτικης επίδρασης, που μάλλον δεν υπάρχει. Χαρακτηρίζονταν από ανθεκτικότητα, φανατισμό, άριστες ικανότητες στο αντάρτικο. Ωστόσο οι πολιτικάντηδες κατάφεραν δυστυχώς να τον πείσουν να σταματήσει τον αγώνα και εν τέλει να προδώσουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση.


Γρηγόρης Αυξεντίου

Δεύτερος στην ιεραρχία της ΕΟΚΑ. Ανήλθε βάσει των εντυπωσιακών του ικανοτήτων στον στρατιωτικό τομέα. Κορυφαία στιγμή ηρωισμού ήταν όταν περικυκλωμένος στο κρησφύγετό του, κατάφερε να φονεύσει 47 Άγγλους στρατιώτες μόνος του! Οι Άγγλοι δεν τόλμησαν να πλησιάσουν, αλλά

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν κυρίως Μεσογειακός, με λεπτόρρινη ίσια μύτη, λεπτοπροσωπία, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, με σαρκώδη χέιλη, έντονα φρύδια, σκούρο χρωματισμό.





Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Συμμετείχε στις μαθητικές διαδηλώσεις κατά των Άγγλων και πριν ενηλικιωθεί εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Συνελήφθη και απαγχονίστηκε σε ηλικία μόλις 19 ετών. Παράλληλα έγραψε πατριωτιικά ποιήματα, με σημαντικότερο το Θα πάρω μιαν ανηφοριά, που αργότερα μελοποιήθηκε.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης ήταν Μεσογειακός. Χαρακτηριστικό βλέμμα Μεσογειακού με ανοιχτά βλέφαρα και έντονα φρύδια, λεπτόρρινος με ίσια μύτη, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, με σαρκώδη χείλη, λεπτοπρόσωπος προς μεσοπρόσωπος, με σκούρο χρωματισμό.


Υπήρξαν πολλοί ακόμη αγωνιστές της ΕΟΚΑ που δόξασαν την Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε κάποιους στο εξής αφιέρωμα. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι αγωνιστές βρίσκονται μεταξύ Μεσογειακού και Αλπικού τύπου, παρουσιάζοντας ορισμένες φορές Διναρική ή Κρομανοειδή τάση. Βρίσκονται δηλαδή στο φάσμα των φυλετικών τύπων που συνδέονται εξ αρχαιοτάτων χρόνων με τον Ελληνισμό.

31 σχόλια:

  1. αυτες τις αναρτήσεις της περιμενω σαν οι τηλεθεατες μιας χαζης εκπομπης περιμενουμε το επομενο επεισοδιο, ευχαριστω κυριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γρίβας είναι σίγουρα αρμενοειδείς ή αρμενοειδείς-διναρικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΝΑΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.......

      Διαγραφή
    2. Η περίπτωση του Γρίβα είναι απόδειξη ότι οι Διναρικοί και οι (μη-άραβες) "Αρμενοειδείς" [π.χ. ανατολίας ή συρίας] ή "Aσιατικοί Διναρικοί", προέρχονται απο κοινή πηγή. Κακά τα ψέμματα, το λέω σαν ημι-Διναρικός (ευτυχώς δεν έχει κυριαρχήσει ο Διναρικός φαινότυπος και ειδικά στη φυσιογνωμία).

      Βάλε κάτω περιπτώσεις Ηπειρωτών, μερικών Αλβανών (ασχέτως του ότι οι περισσότεροι είναι τουράνιοι κατά τη γνώμη μου), Ασσύριων, Κύπριων (όχι υπερβολικών περιπτώσεων), και άμα βρεις διαφορά γράψε μου. Απλώς δεν σχετίζονται με οριενταλίδες και λοιπούς. Γιατί αυτό που λέμε εμείς αρμενοειδείς είναι περισσότερο αραβική φάρα (j2) [πιθανώς με μίξη με οριενταλίδες] ενώ αυτοί νομίζω j1.

      Ασσύριος (θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε απο Ελλάδα και ειδικά πιο συγκεκριμένα Ήπειρο, Αλβανία, Συρία)
      http://www.atour.com/government/un/images/Assyrian.jpg

      Αλβανός πολεμιστής :
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Kosovo_warrior_Isa_Boletini,_June_1914.jpg

      Γεώργιος Γρίβας (Κύπριος) :
      http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/grivas.png

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Georgios_Grivas_1967.jpg/220px-Georgios_Grivas_1967.jpg

      Εδώ στη τελευταία ειδικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ενδεχομένως και ως επι το πλείστον αρμενοειδής.

      Διαγραφή
    3. *απο οποιοδήποτε τμήμα της Συρίας και άλλων περιοχών της εγγύς ανατολής (ανατολία-λίβανο κλπ)

      Διαγραφή
    4. Μπορείς να με διαφωτισεις πάνω στον φυλετικό τύπο των Οριενταλικων? Τι ακριβώς είναι βλέπω που μερικοί τους σχετιζουν με τον Αραβικό τύπο μπορείς να μου εξηγήσεις?

      Διαγραφή
  3. Ο Γρίβας ήταν αρμενοειδής ή μερικώς αρμενοειδής.
    Κ.Διαχειριστή σε παλιότερη ανάρτηση,όταν είπα ότι ο Γρίβας ήταν αρμενοειδής ως απάντηση στην ερώτηση ενός σχολιαστή,μου διαγράψετε το σχόλιο.Μπορεί να κάνω λάθος όπως και εσείς,αλλά επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα.

    Λοιπόν,ο Γρίβας έχει αρμενοειδή συμμετοχή στη μύτη,στην περιοχή των ματιών και έχει έντονη βραχυκεφαλία.Αν κάνω λάθος διορθώστε με κ.Διαχειριστή.
    Ελπίζω να μην διαγράψετε το σχόλιο μου και αναμένω απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βραχυκεφαλία είναι παρόμοια σε Διναρικούς και Αρμενοειδείς, οπότε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα επί αυτού του στοιχείου. Πράγματι, η μύτη του επειδή δεν είναι τελείως λεπτή, σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανήκει και στους δύο τύπους. Η ζαρωμένη περιοχή των ματιών δημιουργεί μεν υποψίες Αρμενοειδούς συμμετοχής, όμως στα νιάτα του είναι τελείως διαφορετική, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον έχει προκύψει από τις ταλαιπωρίες και δεν είναι εκ του φυσικού.
      http://2.bp.blogspot.com/-jY3FgtQ6dGM/VL4-CJjXwZI/AAAAAAAAk8s/_kBWakEMwbA/s1600/10929015_1385691705066974_2173114847639737658_n.jpg

      Κάποια στοιχεία που συνηγορούν για Διναρικό εν γένει και όχι Αρμενοειδή φαινότυπο είναι τα εξής:
      Το πλάτος του κεφαλιού είναι πολύ μεγάλο, κάτι που είναι τυπικό σε Διναρικούς και όχι σε Αρμενοειδείς. Η λεπτοπροσωπία είναι τυπική για Διναρικούς και όχι για Αρμενοειδείς. Το σκληρό σαγόνι είναι επίσης τυπικό γνώρισμα στους Διναρικούς και όχι στους Αρμενοειδείς. Τέλος, η εξωμορφική σωματοδομή του είναι ξεκάθαρο Διναρικό στοιχείο και δεν έχει καμία σχέση με Αρμενοειδείς.

      Έχει γίνει μια αναφορά παλαιότερα για την δυσκολία ταξινόμησης σε μίξεις Διναρικών-Αρμενοειδών:
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6.html

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ.Διαχειριστή για την απάντηση σας.Έχετε δίκιο,αναθεωρώ και βλέπω ότι έχει ξεκάθαρα διναρικά χαρακτηριστικά.Ειδικά η φωτογραφία που δείχνει νεότερος,δείχνει κυρίως διναρικός.

      Ίσως μας ξεγελάει και η ηλικία του,επειδή στις περισσότερες φωτογραφίες είναι αρκετά μεγάλος για να ταξινομηθεί ολοκληρωμένα σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει.

      Συνεχίστε την καλή δουλεία που κάνετε.Τιμή και Δόξα στην ΕΟΚΑ

      Διαγραφή
    3. ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ15 Νοεμβρίου 2015 στις 6:27 μ.μ.

      ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΥΠΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟ ΔΙΝΑΡΙΚΟ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΟΕΙΔΗ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙΚΑΝΘΟ.

      Διαγραφή
  4. Ο ΓΡΙΒΑΣ ΛΕΠΤΟΡΡΙΝΟΣ??? ΣΥΝΤΑΚΤΑ, ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ??? ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΜΥΤΗ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ & ΔΙΝΑΡΙΚΟΥΣ??? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, λεπτόρρινος είναι. Αν ήξερες και τι είναι ο ρινικός δείκτης και πως υπολογίζεται, δεν θα τα έγραφες αυτά.
      Ομοίως και οι υπόλοιποι που μπουρδολογείτε περί "αρμενοειδών" τη στιγμή που ο αρμενοειδής και ο διναρικός είναι οι δυο κλάδοι του ταυρικού, όχι γιατί έχουν άμεση συγγένεια, αλλά επειδή έχουν ΠΑΡΟΜΟΙΑ χαρακτηριστικά (βραχυκεφαλία, υψικεφαλία, επίπεδο ινίο, μήκος και σχήμα μύτης). Ο ταυρικός, είναι μια γενικότερη μέθοδος κρανιακής ανθρωπολογικής κατάταξης, με βάση κοινά χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    2. Οι αποψεις σου διακρινονται απο παθολογικο μισος και ειναι μονιμα επιστημονικα ατεκμηριωτες. Λεπτοριννια μετα τα 60 υφισταται σπανια σε οποιονδηποτε φυλετικο τυπο. Δες φωτογραφιες του Γριβα απο τα νεανικα του χρονια και βγαλε συμπερασμα.

      Διαγραφή
    3. (Δεν είναι ο Himmler).

      Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δύο τύποι είναι αποτέλεσμα παράλληλων εξελικτικών διαδικασιών σε ευρύτερη ίδια ή διαφορετική περιοχή ή/και αν κατάγωνται απο κοινό προγονικό τύπο.

      Όμως είναι σίγουρο ότι πολλοί διναρίζοντες και στα αρχαία ακόμα μάλιστα χρόνια ήρθαν απο Ανατολία και ευρύτερη περιοχή Εγγύς Ανατολής. Δεν εμφανίζουν τόσο διναρικά χαρακτηριστικά οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ευρώπης, άρα μάλλον η διναρική φυλή πρόκειται για κάποια αρχαία μετακίνηση καθαρών Λευκών ή μικτών πληθυσμών. Εμφανίζουν λόγω κοινής εξελικτικής πορείας ή λόγω κοινής καταγωγής πολλά κοινά με πληθυσμούς της Ασίας που δεν εμφανίζουν άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες. Ίσως όταν ήρθαν εδώ απέκτησαν ακόμα πιο Ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

      Ο Γρίβας στη καλύτερη των περιπτώσεων είναι μικτός αρμενοειδής-διναρικός. Εδώ βγάζει μάτι πάντως ο Αρμενοειδής χαρακτήρας του :

      http://2.bp.blogspot.com/-45ICxXxOYJs/UyBb47LrPkI/AAAAAAAAJPs/yzP5trF1wgA/s1600/1.jpg

      Διαγραφή
    4. Ο διναρικός τύπος είναι αποτέλεσμα μετακίνησης προϊστορικών πληθυσμών από τη ΔΥΣΗ. Γι' αυτό κι έχει αφήσει το στίγμα του σε ολόκληρη την Ευρώπη από την Ιβηρική μέχρι τα Ουράλια, ενώ η σημερινή εστία του βρίσκεται στις ανατολικές Άλπεις (Βαλκάνια) και την Αδριατική. Κάποια στιγμή, ήλθε σε επαφή με τους πληθυσμούς (Yamnaya) που ήταν φορείς της ΙΕ γλώσσας και είτε προχώρησε μαζί τους οπότε και έγινε τμήμα των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στη συνέχεια μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός. Είτε παρέμειναν στα βόρεια ανατολικά, από όπου και προχώρησαν με άλλον κλάδο στη Μ.Ασία, την Ανατολία και νοτιότερα.
      Τώρα εις ότι αφορά την απώτατη καταγωγή του, ανθρωπολόγοι όπως ο CS Coon υποστηρίζει την πιθανότητά η μετάβαση του στην Ευρώπη να έγινε από πληθυσμούς τροφοσυλλεκτών που έφυγαν από την Ανατολή μέσω Αφρικής και πέρασαν στην σημερινή Ισπανία. Από όπου τελικά απλώθηκαν στην κεντρική Ευρώπη και εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια. Δεν υπάρχει άμεση συγγένεια με τον αρμενοειδή, πιθανότατα όμως να μοιράζονται κοινό "πρόγονο" ο οποίος υποτίθεται πως είναι η πραγματική βάση του ταυρικού.

      Διαγραφή
    5. Άρα καλά λέω ότι η απώτατη καταγωγή τους είναι απο ανατολή. Επίσης είναι λάθος η κατηγοριοποίηση των Ταυρικών τύπων της Ασίας σε κάτι ενιαίο αν και παρουσιάζουν μεταξύ τους ομοιότητες. Επίσης όσων αφορά τη "διναρική" σωματοδομή του Γρίβα, θα την βρεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις Ευρωπαϊκών ή Ασιατικών διναρικών στο Πόντο, στην Ανατολία, στη Συρία, δεν έχει να λέει (παρότι θεωρώ ότι ο Γρίβας είναι ως επι το πλείστον Αρμενοειδής). Γι' αυτό και διαφέρει απο τους άραβες και εβραίους Αρμενοειδείς. Επίσης η πλειοψηφία των Αλβανών "διναρίζοντων" δεν είναι Ευρωπαϊκής καταγωγής αλλά ο Κουν τους θέτει σαφώς στους Ασιατικούς Διναρικούς του Καύκασου και Μέσης Ανατολής. Πράγματι δεν ξεχωρίζουν απο Αρμένιους και άλλοι απο Γεωργιανούς/Αζέρους (Ταυρικοί εκάστως) ενώ πρέπει να έχουν και έντονο κάποιο άλλο στοιχείο όπως Τουρανικό (όμοιο με τους Αφγανούς) - Τουρκοιρανικό και Σημιτικό.

      Διαγραφή
    6. Μόνο που όλοι οι σημερινοί Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί έχουν απώτερη καταγωγή από τα ανατολικά. Συμπλέκεις το γεγονός, ότι σήμερα στην Ανατολή βρίσκονται κυρίως μικτοί πληθυσμοί και το χρησιμοποιείς ως αντεπιχείρημα.
      Οι Καυκάσιοι πληθυσμοί, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, Αζέροι δεν ανήκουν σε έναν ενιαίο ανθρωπολογικό τύπο. Αναφέρεσαι όπως καταλαβαίνω, στον Mtebid (στη Γεωργιανή σημαίνει "ορεινός") ο οποίος είναι μεταβατικός τύπος Καυκάσιων κι έχει σχηματιστεί ως αρμενοειδής υπό την επιρροή όμως, ΚΑΙ του διναρικού. Οι Αζέροι, έχουν μικρές διαφορές εξαιτίας της συνεισφοράς του τουρανικού με παρόμοιο τρόπο όπως συμβαίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και με τα άλλα τουρκικά φύλλα του Καυκάσου που βρίσκονται και στη Γεωργία. Ενώ οι Αρμένιοι, παρότι δίνουν το όνομά τους στον ανθρωπολογικό τύπο βρίσκονται σε διαφορετικά πλαίσια διότι η παρουσία του ιρανικού τύπου σε αυτούς είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στους άλλους.
      Ο αρμενοειδής, έχει αρκετά μεγάλες διαφοροποιήσεις κατά τόπους όπως αναφέρεις κι εσύ, ακριβώς διότι είναι ένας τύπος που προήλθε εξαιτίας μίξης πληθυσμών κι της μετέπειτα σχετικής απομόνωσής τους. Πιστεύεται πως στο σχηματισμό του συνεισέφεραν ο διναρικός, ο ιρανικός, ο ανατολικός/ασιατικός αλπικός κι σε απροσδιόριστο βαθμό ο τουρανικός (ανάλογα τον πληθυσμό), ενώ η υποψία περί του απώτατου προγόνου που αποτελούσε τον "πρωτο-ταυρικό" έχει αρχίσει να εστιάζεται γύρω από θεωρίες περί μίξης των Χόμο Σάπιενς με Νεαντερταλένσις που συνέβη σε κάποια φάση της παλαιολιθικής περίοδου.
      Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως ο διναρικός έχει πρόγονο στους κρομανοειδείς που έχει αφήσει το στίγμα του ακόμα και σήμερα στα Βαλκάνια όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός των διναρικών (Balkan borreby) αλλά κι σε άλλες περιοχές. Έμμεσα σχετίζεται και με τον δυτικό αλπικό. Ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει επουδενί με τον αρμενοειδή, πράγμα που ισχυροποιεί τα όσα σου έγραψα παραπάνω.
      Τώρα σε ότι αφορά τους Αλβανούς, δεν θυμάμαι να έχει γράψει ο Coon κάτι το σχετικό που να τους συνδέει με τους Καυκάσιους ούτε και για τον "ασιατικό διναρικό". Καλώς ή κακώς, οι Αλβανοί έχουν έντονα διναρικά χαρακτηριστικά και παρουσιάζουν όλες τις "παραλλαγές" με σημαντικό πληθυσμό ξανθόχροων και μελαχρινούς, διναρο-μεσογειακούς, κλασσικούς διναρικούς, διναρικούς με μικρή ή μεγάλη αλπική επιρροή κλπ.

      Διαγραφή
    7. Το βρήκα ο ίδιος το απόσπασμα, που είναι αρκετά διαφωτιστικό τόσο για τους Αλβανούς όσο και για τον διναρικό τύπο και την καταγωγή του γενικότερα:

      The peculiar facial and cranial features of the Dinarics seem to be the results of differential inheritance in hybridization; the primary mixture which brings them about is apparently an Alpine-Mediterranean crass, with Mediterranean used in the widest sense of the word. The Asiatic Dinarics, who appeared early in the Metal Age, were apparently Alpine-Cappadocian hybrids; many of those went to Europe and settled in widely separated places, including sections of the Dinaric Alps. The exaggerated Dinaric type of Albania, with its tendency to light brown eye color may conceivably be derived from this source. It is also to be found in considerable numbers in the Tyrol.
      All European Dinarics, however, cannot be traced to this Near Eastern origin; most of them must be the result of primary blendings on European soil. Here the two principal ingredients are the tall, dark brown-eyed Adanto-Mediterranean which seems old and basic in southeastern Europa and an ordinary Alpine. Nordic accretions produce a Noric, Borreby-like accretions an Old Montenegnn. Neo-Danubian Slavic additions product the small-faced type common in Slovenia, Croatia, and Serbia.
      The blending of the Dinarics is never perfect in a chemical sense; in any Dinaric population there are ordinary Alpines and a few Atlanto-Mediterraneans along with their blended brethren. When the proportions of the ingredients are wrong, the type which is present in excess may be found in some numbers in its original form. That is why there are so many Alpines in France and Switzerland, and so many Atlanto-Mediterraneans in Malsia Jakovës.

      Δεν συσχετίζει τους Αλβανούς με τους Καυκάσιους, αλλά με πληθυσμούς της Ανατολίας της εποχής του σιδήρου στην περιοχή της Καππαδοκίας. Ο "Cappadocian" είναι ένας μεσογειακός, ιρανικός τύπος.
      Διάβασε εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/coon-c-mountains-of-giants.html

      Διαγραφή
    8. Και ο Καππαδοκικός τύπος δεν θεωρώ ότι είναι λευκός. Μία σύντομη αναζήτηση σε εικόνες αρκεί για να αποδειχτεί αυτό. Το κακό είναι και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι. Δεν διαφέρει και ιδιαίτερα ακόμα και με σημερινούς πληθυσμούς Καππαδοκίας και Καυκάσου... οπότε και πάλι αποδεικνύεται η μη-Ευρωπαίκή καταγωγή των Αλβανών όπως και να 'χει. Τα σχόλια στο νήμα είναι δικά μου, επίσης το mountain of giants παρουσιάζει ως "διναρικούς" πολλούς ξεκάθαρα μη-λευκούς τύπους όπως γράφω.

      Διαγραφή
    9. Ο "Καππαδοκικός" του Coon είναι ο ιρανικός τύπος όπως εμφανίζεται ακόμα και σήμερα σε μειονότητες στη Μ.Ασία. Έχει σημασία αυτό, γιατί ο αντίστοιχος του Angel είναι ο ιρανο-νορδικός μεσογειακός που υπάρχει και στην Ελλάδα από την εποχή της καθόδου των Μυκηναΐων. Βλέπε εδώ:
      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe171.jpg
      Είναι πολύ διαφορετικός από τους Καυκάσιους και από τους Αλβανούς, τόσο που κι ένας ατζαμής βλέπει πως είναι μεσοκέφαλοι και δολιχοκέφαλοι, με κοίλο ινίο. Έχει αρκετές διαφορές κι από τον μεσογειακό κι ειδικότερα όπως αυτός είναι στην Ελλάδα, είτε ως κλασσικός, λεπτοπρόσωπος μεσογειακός, είτε ως ανατολικός μεσογειακός γι' αυτό εξάλλου κι έχει διαφορετική ταξινόμηση.
      Δεν απαντάται στην περιοχή μας, παρά μόνο στην Ανατολή καθώς είναι αποτέλεσμα της διασποράς των Περσών/Μήδων κατά την κλασσική αρχαιότητα σε μίξη με τον περιάκτιο μεσογειακό. Όσο κι αν "το παρατηρείς" εσύ ή κάποιος άλλος, δεν το έχουν κάνει δεκάδες ανθρωπολόγοι με τις επιμέρους έρευνές τους.
      Τέλος, είναι αστείο να αμφισβητεί κάποιος τον ίδιο ανθρωπολόγο που χρησιμοποίησε στο αμέσως προηγούμενο μήνυμά του ως βάση για να αποδείξει "τη μη-Ευρωπαϊκή καταγωγή ορισμένων διναρικών μέσα από τη φυλετική υπόσταση των Αλβανών". Οι κατά το δοκούν ερμηνείες, με την κατά το δοκούν χρήση των τεκμηριωμένων παρατηρήσεων επιστημόνων ανθρωπολόγων με κύρος όπως ο Coon καθώς και η μετέωρη αμφισβήτησή του, δείχνουν ξεκάθαρα τη μεροληψία στην προσέγγισή σου επί του θέματος.

      Διαγραφή
    10. Είδα τους Καππαδοκικούς, ακριβώς στη συλλογή την οποία με παραπέμπεις, το γνωρίζω. Επιμένω, δεν τους θεωρώ πλήρως λευκούς, ασχέτως αν αυτοί υπήρξαν απ' την αρχαία εποχή εδώ. Μάλιστα πολλοί τούρκοι φυσικά είναι καππαδοκικοί. Όλοι οι καππαδοκικοί ακόμα και για τα νεοελληνικά στάνταρντς να φανταστείς φαντάζουν "τουρκόφατσες" . Ο εν λόγω που μου δείχνεις ανφας δείχνει ακόμα και αρμενοειδής αν με ρωτήσεις, επίσης μοιάζουν και με τους Αλβανούς τους οποίους δεν χρειάζεται να δω κανένα Κουν για να καταλάβω ότι είναι λαός με εξωευρωπαϊκά (και πλειοψηφικώς μάλιστα) χαρακτηριστικά, βλέπω τις τουρκοτουράνιες μάπες τους κάθε μέρα. Αν εσύ βλέπεις τους ως άνω λευκούς πρέπει είτε να αλλάξεις φυλετικά κριτήρια ή αντιστοιχείς τα ως άνω ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά με τα δικά σου, και στις δύο περιπτώσεις δεν φταίω εγώ. Η λευκή φυλή αρχίζει απο 'δω και μόνο απο δω : http://s29.postimg.org/52pa4qpkn/mediterranean2.jpg
      όλες οι άλλες περιπτώσεις είναι για... τη καππαδοκία και την ανατολία.

      Διαγραφή
  5. Άσχετο με τα παραπάνω : στην αρχαιότητα δεν υπήρχε Αρμενοειδής/Ασσυροειδής ακόμα και στη Νότια Μεσοποταμία ούτε για δείγμα, ακόμα και οι αρχικοί Ασσύριοι αποδεικνύεται ότι δεν ήταν έτσι. Ομοίως ακόμα και στη δυτική Κίνα μέχρι το 2ο. αι. μ.χ. δεν υπήρχαν ούτε και μογγολικά φύλα αλλά λευκοί ξανθόχροι Τοχάροι (Γιουέζι στα Κινεζικά).

    Αποδεικνύεται απολύτως ότι 2 είναι οι γάγγραινες του πλανήτη που πρέπει να εξαλειφθούν : οι Αρμενοειδείς με ικανότητα στη ραδιουργία και διάβρωση των πάντων με ύπουλα μέσα και τα τουρκο-μογγολικά (σημιτο-μογγολικά εν μέρη πλέον) μπαστάρδια του πλανήτη.

    Οι Αρμενοειδείς (j2) (Σημίτες) μπάσταρδοι δημιουργήσαν : τον Ιουδαϊσμό, το Χριστιανισμό, το Ισλάμ και κάθε πάσης φύσεως και ροπής θεωρητικό ανοσιούργημα (φεμινισμό, κομμουνισμό, σοσιαλισμό κλπ). Διέλυσαν ύπουλα ως Άραβες και Εβραίοι ολόκληρους πολιτισμούς και κατέσφαξαν ομοίως αμέτρητους πληθυσμούς. Αυτό συνεχίζουν μέχρι σήμερα μαζί με τα Τουρκοχαζαρικά μπαστάρδια της Ιουδαίας, έχοντας εξαλείψει σε λιγότερο απο μισό αιώνα 10 έθνη (μη αρμενοειδούς-σημιτικής καταγωγής ασχέτως απο μετέπειτα μερικές επιμειξίες) !!!

    Οι τουρανο-μογγόλοι στους οποίους ανήκουν Τούρκοι, Μογγόλοι Κεντρικής Ασίας/Άπω Ανατολής ακόμα και πολλοί Βαλκάνιοι μπάσταρδοι : Ως άτακτες ορδές χτύπαγαν μαζικά και κυρίως άμαχους και είναι οι μεγαλύτεροι γενοκτόνοι του κόσμου. Ομοίως ως εβραίοι Τουρκοχαζάροι αναμεμειγμένοι με τα αρμενοειδή μπαστάρδια συνεχίζουν να διαβρώνουν τα πάντα εώς και σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Δηλαδή με άλλα λόγια τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας όλοι κάτι δημιούργησαν εκτός απο σημίτες και κινεζο-μογγόλους οι οποίοι μόνο κατέστρεψαν!!! Ίσις, Φατάχ, Χαμάς, Αλ-Κάιντα, Σιωνιστικές οργανώσεις αποτελούμενες όλες ως επι το πλείστον απο αραβικής φυλής άτομα. Ομοίως οι εγκληματίες αλλοδαποί είναι εμφανέστατα ως επι το πλείστον σημιτικής (και μογγολικής) καταγωγής παγκοσμίως όπως ακόμα και οι δήθεν "γηγενείς".

    Σήμερα το μεγάλο γεωστρατηγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία, οι διάφορες αραβο-σημιτικές οργανώσεις, το Σιωνιστικό Ισραήλ και οι Σιωνιστές δύσεως και η Κίνα, κοινώς όλα τα σκατά του πλανήτη, με τεράστιους πληθυσμούς και πολιτιστικό επίπεδο... κρο-μανιόν.

    Και οι δύο φυλές αυτές είναι μπάσταρδες (και ως εκ τούτου και σχιζοφρενικές) και όχι καθαρές και οι σημίτες έχουν μέχρι και αίμα αράπηδων (ακόμα και η Βίβλος λέει ότι οι Σημίτες [οι περισσότεροι εντοπίζονταν λέει σε βορειοανατολική Αραβία] που τι σκατά φυλή ήταν πριν άγνωστο αναμείχθηκαν με "κουσίτες" αραπάδες στην Αραβία-Ευιλάτ και λοιπούς υπανθρώπους).

    Μόνον αυτοί σε όλη την ιστορία δημιούργησαν και προκάλεσαν (ακόμα και τώρα) ακόμα και σε φίλια έθνη (πιθανώς και κοινής καταγωγής) πολέμους παντελώς αναίτιους χωρίς ταυτόχρονα να προωθούν ή να δημιουργούν πολιτισμό. Μόνο αυτοί κατέσφαξαν μαζικά τόσο κόσμο αναίτια, όπως και αιχμαλώτους, μόνο αυτοί σκλάβωσαν σε αυτό το βαθμό (ίδε σήμερα αραβικά σκλαβοπάζαρα). Ζάπλουτες, μαλθακές και παρασιτικές φυλές.

    Δεν έχουν ούτε ένα υγιές πνευματικό δημιούργημα σε πορεία ιστορικού γίγνεσθαι 1000δων χρόνων στη κυριολεξία (!!!). Δεν είχαν κανέναν Ελληνικό, Αιγυπτιακό, Μεσοποταμιακό-Σουμεριακό, Περσικό πολιτισμό, τίποτα. Ακόμα και στην αρχαιότητα αν ανατρέξει κανείς (χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Εβραίων) αυτοί φταίγαν πάντα για όλα.

    Συμπέρασμα : αν το παγκόσμιο κοινό δεν ξεριζωσεί το κακό απο τη ρίζα του και δεν απορρίψει το κάθε φύσης "πνευματικού" ή ό,τι άλλου τύπου απότοκο των εκπροσώπων του ο κόσμος δεν θα προχωρήσει μπροστά ποτέ. Δεν υπάρχουν πολέμοι, αντιμαχίες τπτ, υπάρχει ΜΟΝΟ σύγκρουση ανώτερων και κατώτερων φυλών την οποία εκκινούν και φέρουν εις πέρας με ύπουλα και άνανδρα και αναίτια και άδικα μέσα οι κατώτερες (συνήθως όπως όταν τα μέλη της αναρριχόνται γλοιωδώς σε θέσεις εξουσίας).

    Όταν εξαλειφθούν αυτές οι κωλοφυλές απο το πλανήτη και ότι άλλο μπασταρδεμένο με αυτούς στοιχείο τότε και ο πλανήτης θα αναπνεύσει επιτέλους και ο κόσμος θα πάει μπροστά, χωρίς θρησκευτικά, γεωστρατηγικά κλπ άκυρα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι άσχετο.Η συνεχής ροή ''μεταναστευτικών'' κυμάτων προς την Ευρώπη έχει να κάνει με την ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια,έτσι δεν είναι;Εμείς στοιχίζουμε αρκετά,δεν κάνουμε αρκετά παιδιά,το κοινωνικό κράτος κοστίζει πλέον αρκετά ενώ δεν έχει αρκετά έσοδα για να καλύψει τα ''κοινωνικά'' προγράμματα,οπότε η ''ένταξη'' εργατών από τον λεγόμενο τρίτο κόσμο αποτελεί,γι'αυτούς που μας κυβερνούν.την μόνη λογική λύση ανεξάρτητα από τις συνέπειές που θα έχει στις κοινότητες που προϋπήρξαν για χιλιάδες χρόνια στην Ευρώπη;Έχει κάποιος άλλος (πέρα από τις γνωστές περί σιωνισμού θεωρίες) κάποια άλλη άποψη για το φαινόμενο,όχι μόνο αυτής της μετανάστευσης αλλά κυρίως της μεταναστολαγνείας;Από την εμπειρία μου τα ανθρώπινα όντα είναι βασικά παρτάκηδες,οπότε η συνδρομή στον δυστυχή συνάνθρωπο είναι κατανοητή μέχρι έναν ορισμένο βαθμό,από εκεί και πέρα φτάνει στα όρια της παράνοιας.Για εμένα ο αντιρατσισμός δεν είναι παρά μετατόπιση του υπάρχοντος ρατσισμού και μισανθρωπίας από το ένα γκρούπ (αλλοδαποί) προς ένα άλλο(ιθαγενείς κάτοικοι).Οι αντιρατσιστές δεν είναι τίποτε άλλο από κωλοπαίδια με την μάσκα του φιλάνθρωπου.Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο δεν είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο γιατί βασικά βαριόμουνα και ζητώ συγνώμη.Η κεντρική ιδέα όμως παραμένει ως έχει ποιο πάνω.Στο μέλλον,εμείς και τα παιδιά μας,θα πρέπει να ζήσουμε σε ένα κόσμο ριζικά διαφορετικό(και χειρότερο) από αυτόν που είχαμε γνωρίσει.Με το ισλάμ να κυριαρχεί ως θρησκεία και ιδεολογία(γιατί αυτό βασικά είναι.Πολιτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης).Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι νέο-αφιχθέντες είναι παντελώς άχρηστοι,ιδιαίτερα αν τους κρίνεις από την ποιότητα των χωρών καταγωγής τους.

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε, δίκιο έχεις σε όλα όσα λες, ακριβώς έτσι είναι. Δεν χρειάζονται επίσης ξένα φθηνά εργατικά χέρια και μετανάστευση σε τόσο μεγάλο ρυθμό και βαθμό. Π.χ. εγώ έχω άτομα της ηλικίας μου που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν, γιατί να μην δουλέψουν φυσική εργασία αυτά όπως πάντα αφού μόνο αυτό μπορούν να κάνουν εξάλλου; Γιατί πρέπει να μπει ξένος να το κάνει και όχι γηγενής κατώτερης τάξης;

      Διαγραφή
    3. O alpikos prepei na doulevei ki o mesogeiakos na aftoshediazei!!

      APELASTE TOUS METANASTES!!!!!11

      Διαγραφή
    4. Και γιατι να μη δωσεις ωθηση στον νωθρο αλπικο ωστε να ξεδιπλωσει τις πνευματικες του ικανοτητες(τις οποιες διαθετει συμφωνα με το σχετικο αρθρο)και να βαλεις τον καλοπερασακια μεσογειακο να σκληραγωγηθει δουλευοντας;

      Διαγραφή
    5. Δεν είμαι ο ως άνω σχολιαστής αλλά ως προς το θέμα που έθεσες έχω να απαντήσω το εξής :

      Απο τους εναπομείναντες λευκούς γηγενείς ο καθένας θα κριθεί/αξιολογηθεί όχι βάσει φυλετικού τύπου αλλά ικανοτήτων, αν και θα υπάρχει εξ αρχής προτίμηση (ακόμα και ως προς το ποιος θα δοκιμαστεί και πως) στο μεσογειακό π.χ. Ε δεν τυγχάνουν και τόσο πνευματικά ανεπτυγμένοι οι αλπικοί (πλην λαμπρών εξαιρέσεων).

      Δεν σου φταίε κανείς αν είσαι νωθρός αλπικός.

      Διαγραφή
    6. Εγω απλως ηθελα να κανω τον δικηγορο του διαβολου,συμφωνουμε λοιπον αξιολογηση βασει ικανοτητων και οχι βασει φυλετικων τυπων μονο και μονο επειδη η εκαστοτε φυλη ικανοποιει τα φετιχ-φαντασιωσεις καποιων,βλεπεις εχουμε και ποικιλια μαχιμους διναρολαγνους,διανοουμενους μεσογειακους και απολυτες διανοιες -φονικες μηχανες νορδικους κτλπ.
      Πιστευω κι εγω στην υπερισχυση του dna επι του περιβαλλοντος αλλα ο φυλετικος τυπος ειναι απλα ενα κομματι αυτου του παζλ,πως μπορεις να αποκαλεσεις εναν αλπικο νωθρο ενω μπορει να κατεχει γονιδιο για υψηλη εκκριση τεστοστερονης(το οποιο μπορει να εχει κληρονομησει κι απο μη-αλπικο προγονο,δεν εχει σημασια)και τελικα η συμπεριφορα του να μη θυμιζει σε τιποτα την περιγραφη των αλπικων;(τεστοστερονη:ενεργητικοτητα,επιθετικοτητα,ριψοκινδυνη συμπεριφορα κτλπ) η αν ενας μεσογειακος εχει κληρονομησει το γονιδιο που σχετιζεται με την αναπτυξη αλκοολισμου και εθισμων σε οικογενειες,τοτε τι; ενας μεσογειακος που απλα πηρε τον στραβο δρομο; Επειτα,θεωρητικα ο μεσογειακος τυπος ανηκει στους εξωστρεφης,τι γινεται ομως αν μεγαλωσει σε ενα υπερπροστατευτικο περιβαλλον και δεν καταφερει ποτε να το ξεπερασει;(διοτι ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου δημιουργειται τα πρωτα πεντε χρονια αν δε λανθανομαι και λιγοτερο μεχρι την εφηβεια)
      Υπαρχουν επισης ερευνες που υποστηριζουν οτι το υψηλο iq στους αντρες οφειλεται περισσοτερο στα γονιδια της μητερας,τι γινεται λοιπον στην περιπτωση που η μητερα ειναι κρομανοειδης με προδιαθεση για υψηλο iq,ο πατερας αρμενοειδης και ο γιος κληρονομησει τον φαινοτυπο του πατερα;
      H οπως εχει αναφερθει αρκετες φορες εδω μεσα,το dna των neanderthal εχει θετικη συνεισφορα στους ευρασιατικους πληθυσμους και ισως σ'αυτους να οφειλεται η αποκλιση iq μεταξυ ευρασιατικων πληθυσμων και υποσαχαριων,δεν νομιζω οτι οι ευρασιατες περιλαμβανουν μονο μεσογειακους και νορδικους.
      Καταλαβες λοιπον ;για μενα τουλαχιστον,ο ανθρωπος ειναι πιο πολυπλοκος απ'οτι το σχημα του κρανιου του,αν και κατανοω τα φετιχ αυτα αισθητικα τουλαχιστον οι γνησιοι μεσογειακοι υπερτερουν.Δεν λεω να ριξουμε τα στανταρτς μας,αλλα να μαστε λιγο πιο ανοιχτομυαλοι και οχι τοσο απολυτοι.
      Aυτα..

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απολύτως σε όσα λες, επίσης τρολλάριζα με το "νωθρός αλπικός" κλπ. Και συμφωνώ έχω επίσης να πω και για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο. Αν το κάναμε αυτό απλά με κριτήρια αξιοκρατίας (και μόνο) δίχως καν να λαμβάναμε υπόψιν τη παράμετρο της φυλετικής ποιότητος του ατόμου αυτομάτως "όλως τυχαίως" θα απορρίπτονταν και αποβάλλονταν όλοι οι άχρηστοι φυλετικοί τύποι της οικουμένης στο άψε σβήσε ως παντελώς διανοητικά-πνευματικά-ηθικά κλπ ανεπαρκείς. Το ότι κάποιος μπορεί να 'ναι φύσιν σωματικά ανεπτυγμένος, όπως ένας αράπης μπασκετμπολίστας που ασχολείται με κατώτερες άθλιες φυσικές δραστηριότητες που δεν απαιτούν διόλου πνευματική ισχύ (άλλο η ψυχο-σωματική), δεν σημαίνει ότι πληρεί τις... φυλετικές αλλά και ανεξαρτήτως - ψυχικές-διανοητικές-πνευματικές προϋποθέσεις για να παραμείνει εδώ. Τότε θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί όλη η Ευρώπη στην Αφρική καθόσον όλοι οι Ευρωπαίοι είναι απείρως πιο διανοητικά-πνευματικά-πολιτιστικά ανώτεροι μ' αυτή τη λογική ενώ δεν υστερούν και στον φοβερό και τρομερό και μοναδικό αθλητισμό των άθλιων πνευματικά κενών υπανθρώπων που δυστυχώς μας περιβάλλουν και έχουν θέσει ως ύψιστο στάνταρντ όλης της αθλίας τους ζωής και υπάρξεως.

      Διαγραφή
  7. Χρειαζόμαστε φωτογραφίες του Γρίβα σε νεώτερη ηλικία, για να είμαστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.