Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διάσημος "Κόμης Δράκουλας" σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκε;

Ο Βλαντ Γ' Τσέπες ή αλλιώς Βλαντ Δράκουλας, από το προσωνύμιο του πατέρα του, γνωστός σήμερα και ως Κόμης Δράκουλας, ήταν Πρίγκηπας της Βλαχίας στα μέσα του 15ου αιώνα. Κατά την πολυτάραχη ζωή του, κυβέρνησε την επαρχία της Βλαχίας, πολεμώντας για την ανεξαρτησία της με την Ουγγαρία και την Οθωμανική αυτοκρατορία που ήθελαν να την προσαρτήσουν, συμμαχώντας πότε με τους μεν και πότε με τους δε.

Η φήμη του ως "Δράκουλας" προέκυψε από την βίαιη μεταχείριση των αντιπάλων του. Συγκεκριμένα, συνήθιζε να ανασκολοπίζει τους αντιπάλους του και να χρησιμοποιεί φριχτά βασανιστήρια. Μάλιστα κάποιες φορές άφηνε ένα "δάσος" με χιλιάδες ανασκολοπισμένα πτώματα που δημιουργούσαν μια ανατριχιαστική εικόνα σε οποιονδήποτε αντίπαλο το αντίκρυζε. Οι αγριότητες αυτές, παραμορφωμένες ως ένα βαθμό, έφτασαν στη δυτική παράδοση από τις εξιστορήσεις Γερμανών, οι οποίοι φαίνεται ότι και αυτοί τις είχαν υποστεί.


Με βάση το πορτραίτο του, ο Βλαντ Γ' Τσέπες ανήκει στον Διναρικό τύπο. Λεπτό πρόσωπο, μεγάλη κυρτή μύτη και έντονο πηγούνι τον χαρακτηρίζουν. Η αγριότητα, η πολεμική ανδρεία και γενικά όλη η ζωή του ταιριάζει με τα ψυχικά χαρακτηριστικά του Διναρικού φυλετικού τύπου.

Δύο ακόμη γκραβούρες της εποχής είναι παρόμοιες:


3 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ8 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:04 π.μ.

    Αθανατος ο Βλαδισλαος των Ντρακουλεστι,εκανε σχετικα καλη δουλεια με τους βρωμερους οθωμανους ανθυπουπανθρωπους.Στοχος μας αυτονοητος ειναι να τον ξεπερασουμε στον υπερτατο βαθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ8 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:07 π.μ.

      Μια ιστορικη διορθωση:Ηταν Πριγκηπας της Βουκοβινας και Βοεβοδας της Βλαχιας.

      Διαγραφή
  2. πολυ πιθανο να ειναι κ' προιον αιμομικτικης σχεσης καποιων προγονων του.. (τα χαρ/κα του προσωπου του το προδιδουν - γαμψη μυτη , προγναθισμος) ετσι συνηθιζαν να κανουν οι βασιλικες οικογενειες για να διαφυλαξουν το.."βασιλικο αιμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.