Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το σχήμα της μύτης


Η λεγόμενη "Ελληνική" μύτη είναι ίσια, λεπτή και ξενικά ψηλά από το μέτωπο. Εμφανίζεται κυρίως στους Μεσογειακούς και Νορδικούς.

Η Διναρική μύτη είναι λεπτή, κυρτή και ξεπροβάλλει οχι από το μέτωπο, αλλά πιο χαμηλά. Εμφανίζεται στον Διναρικό τύπο.

Η λεγόμενη "Ρωμαϊκή" μύτη είναι ίσια, λεπτή και έχει ένα εξόγκωμα κοντά στην αρχή της. Εμφανίζεται σε Μεσογειακούς και Διναρικούς κυρίως, μάλλον ένας συνήθης συνδυασμός τους.

Η "Αρμενοειδής" και η "Συριακή" μύτη είναι κυρτές και χοντρές, ειδικά στην άκρη της μύτης, με μια μικρή διαφορά στον τρόπο που κυρτώνει η μύτη. Εμφανίζονται στον Αρμενοειδή τύπο.

Η Αραβική μύτη είναι λεπτή, κυρτή, μεγάλη, με μια ιδιαιτερότητα στα σχήμα των ρουθουνιών.


Ο θαυμασμός της Κλασσικής αρχαιότητας και του Μεσογειακού τύπου έχει αναγάγει την "Ελληνική" μύτη ως πρότυπο κάλλους παγκοσμίως. Αντιθέτως η κυρτή μύτη θεωρείται άσχημη, με αποτέλεσμα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις να γίνονται για την εξάλειψη της κυρτότητας και την επίτευξη της "Ελληνικής" μύτης. Μερικές φορές οι γυναίκες επιλεγουν και την κοίλη μύτη. Επειδή τα επίκτητα χαρακτηριστικά δεν κληρονομούνται, τα παιδιά δεν "γλιτώνουν"!

Ο καθένας πρέπει να αποδεχτεί τη φύση του και να αναλογιστεί ότι για να έχει επιβιώσει το χαρακτηριστικό της μύτης του μέχρι σήμερα, η φυσική και κυρίως η σεξουαλική επιλογή το έχει αποδεχτεί!

3 σχόλια:

  1. Εγώ έχω την τύχη η μύτη μου να είναι παρόμοια με αυτή που βλέπεις στα αρχαία ελληνικά αγάλματα. Τα οποία φυσικά χαρακτηρίζονται απο κομψότητα και φινέτσα σε αντίθεση με τα αγάλματα άλλων αρχαίων πολιτισμών (π.χ. αιγυπτιακός) που στερούνται λεπτότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστή ο τρίτος τύπος μύτης (ρωμαϊκή) εμφανίζεται αποκλειστικά σε Διναρομεσογειακούς? Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί σε εξ' ολοκλήρου Μεσογειακούς ή Διναρικούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.