Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Το χρώμα των ματιών στην κεντρική Ευρώπη


Ο πίνακας περιέχει στοιχεία για το χρώμα των ματιών σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τα στοιχεία προέρχονται από τον ανθρωπολόγο V.D. Dyachenko. Οι χώρες ή περιοχές που περιλαμβάνονται είναι οι εξής: Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Τσεχία και Αυστρία.

Το χρώμα των ματιών δίνεται ως ποσοστό εμφάνισης στον πληθυσμό και ταξινομείται ως εξής:...
μπλε, γκρι (ενδιάμεσο), καστανό, σκούρο καστανό και μαύρο. Στις επόμενες στήλες παρέχονται τα αθροίσματα των σκούρων ματιών και των ανοιχτών-ενδιάμεσων. Σε κάποιες περιπτώσεις τα σκούρα δεν έχουν διαχωριστεί σε επιμέρους αποχρώσεις. Η τελευταία στήλη δίνει ένα σταθμισμένο στατιστικό μέτρο που δείχνει πόσο σκούρα ή ανοιχτά είναι τα μάτια του δείγματος, με τιμές πάνω >1 να αντιστοιχούν σε σκούρα μάτια και <1 σε ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια.

Βλέπουμε ότι στη Σλοβενία υπερτερούν οι ανοιχτές και ενδιάμεσες αποχρώσεις στα μάτια. Στην Κροατία επικρατεί πότε ο σκούρος χρωματισμός, πότε ο ενδιάμεσος-ανοιχτός, ανά περιοχές. Οι Σέρβοι έχουν κυρίως σκούρα μάτια, με ένα εμφανές ποσοστό ανοιχτών-ενδιάμεσων ματιών. Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη πάλι επικρατούν τα σκούρα μάτια, με το ποσοστό ενδιάμεσων-ανοιχτών να είναι ελαφρώς υψηλότερο από ότι στη Σερβία. Στην Τσεχία πάνω από τους μισούς έχουν ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια, τα οποία είναι σχεδόν ισομοιρασμένα. Στην Αυστρία ισχύει κάτι παρόμοιο, με τα ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια είναι ακόμη πιο υψηλά σε σχέση με την Τσεχία.

Το ανοιχτό χρώμα ματιών στα Βαλκάνια προέρχεται από Διναρικές μορφές και λιγότερο από Βαλτικές ή Κρομανοειδείς. Στην κεντρική Ευρώπη, όπως Τσεχία και Αυστρία, υπάρχουν Νορδικές, βόρειες Κρομανοειδείς και Βαλτικές μορφές που αυξάνουν το ενδιάμεσο ή ανοιχτό χρώμα ματιών. Στα Βαλκάνια υπάρχουν πολλές Διναρικές μορφές με ανοιχτά μάτια. Και για τους εν Ελλάδι Διναρικούς το φαινόμενο είναι σύνηθες, χωρίς να υπάρχει τίποτα Νορδικό στον φαινότυπο. Τα στοιχεία αν συνδυαστούν με στοιχεία για το χρώμα μαλλιών, προκύπτει ότι στην κεντρική Ευρώπη υπάρχει σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που ταυτοχρόνως έχει καστανά μαλλιά και ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια.

Από V.D. Dyachenko, Antropologichny sklad ukrains’kogo narodu, 1965.

35 σχόλια:

  1. Παιδιά μόλις γύρισα απο δουλειά που είχα στα Χανιά. Το τι αρμενοειδεις είδε το ματάκι μου και το τι βορειοαφρικανους τύπου Κασιδιαρη δεν μπορώ να το περιγράψω.Μουτρα που δεν τα βλέπεις ούτε σε μικρασιατες, Ποντιους και άλλους ανατολιτες. Το τι εχει μαζευτεί εκεί δεν λέγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι υπερβάλλεις γαμω την Παναγίτσα σου ,το ποσοστό είναι διψήφιο αλλά όπως το περιγράφεις για κάποιον που δεν γνωρίζει φαίνεται ότι η πλειοψηφία είναι αρμενοειδης

      Διαγραφή
    2. Η Κρήτη και οι κρητικοί είναι ότι πιο υπανθρωπο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Εμετικοι τραμπουκοι, δίχως τρόπους, αλκοολικοί χασικληδες οι οποίοι ασχολούνται με χασισοκαλιεργιες, όπλα,βεντετες κλπ.

      Φυσικά από πίσω εχουν τα κολοκομματα που ψηφίζουν μια ζωη, τύπου ΠΑΣΟΚ-ΣΎΡΙΖΑ να τους καλύπτουν στις παρανομιες τους.Επισης το κολονησο βγάζει εμετικους πολιτικούς τύπου Πολακη, Μιτσοτακη,Κεφαλογιαννης κλπ υπανθρωποι..

      Διαγραφή
    3. Ρε μάγκες χαλαρώστε λίγο με την Κρήτη,μετά αναρωτιέστε γιατί ζητάνε διάσπαση...!Η Κρήτη είναι Ελλάδα και οι κρητικοί απο θέματα γενετικής είναι απο τους καθαρότερους Έλληνες χωρίς πολλές-πολλές επιμειξίες.Το ότι έχουν αρμενοειδείς είναι φυσιολογικό όπως υπάρχουν και στα νησιά και σε μέρη της πελοπόννησου.Όπως γράφει και ο φίλος από πάνω οι μυκηναίοι με τους μινωίτες δεν είχαν μεγάλες γενετικές διάφορες.Πάνω κάτω ίδιοι πληθυσμοί ήταν.Νεολιθικοί αγρότες απο την ευρύτερη περιοχή του καυκάσου και του ιράν.Όλοι βγάζουν κόμπλεξ με κάποιον.Ο ένας δεν γουστάρει τους κρητικούς,ο άλλος τους Ποντίους και τους Μικρασιάτες, ο άλλος τους αρβανίτες,τους πυργιώτες και πάει λέγοντας.Δεν υπάρχει καθαρό κράτος στον πλανήτη ούτε στο θέμα της γενετικής ούτε στο θέμα της φυλής.Εδώ ολόκληρη ναζιστική γερμανία κα φυλετικά αλλά και γενετικά ήταν ένα ολόκληρο μπάχαλο.Απο που να τους πιάσεις;Απο τους νότιους γερμανούς που είναι κυρίως κέλτες και λατίνοι,τίγκα στους διναρικούς,αλπικούς βραχυκέφαλους.Στην ανατολική γερμανία που έχει βαλτικούς και ισχυρό σλαβικό/βαλτικό στοιχείο.Η οτι στον μεσαίωνα αφομοίωσαν μεγάλο κομμάτι στρατού των Ούνων;Ο Himmler ήταν σαν τάταρος απο το ουζμπεκιστάν και έκανε κουμάντο ολόκληρο ράιχ,και εσάς εδώ σας ενοχλει ο Κασιδιάρης,ο Μιχαλολιάκος και ο κάθε κρητικός αρμενοειδής.Δεν κοιτάμε λέω εγώ να ενωθούμε μπάς και καταφέρουμε τίποτα.Οι άλλοι απέναντι είναι φυλετικά αλλά και γενετικά ένας αχταρμάς και έχουν καταφέρει να γίνουν υπερδύναμη.

      Και η Ελλάδα γενετικά για όποιον γνωρίζει είναι μπάχαλο.Κανένα μέρος δεν είναι καθαρό πλην όπως είπα και πάνω η Κρήτη και τα νησιά του αιγαίου.Απο την θράκη μέχρι την πελοπόννησο υπάρχει μεγάλη σλαβική επίδραση .Στην Αττική και στην Ήπειρο υπάρχουν οι αρβανίτες και οι σουλιώτες.Η πελοπόννησος έχει απο σλάβους μέχρι έξω-ευρωπαίους τύπου κασιδιάρη και μιχαλολιάκο.Ακόμα και φράγκοι αφομοιώθηκαν.Γι αυτό αφήστε τα κόμπλεξ και να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για την Ελλάδα μας.Υπάεχουν χειρότερα προβλήματα απο κάποιους αρμενοειδείς.Εδώ μας κουβάλησαν οριενταλικούς,αραβικούς,ιρανικούς και ινδοπακιστσνούς.....να δω πως θα τους διώξουμε αυτούς.

      Διαγραφή
    4. Εγω παντως ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι δεν θελουν τον κασιδιαρη.Ο τυπος ειναι δοχιλοκεφαλος μεσογειακος.Saharid μεν αλλα δεν παυει να ειναι μεσογειακος με ενα παρα πολυ ομορφο και πεταχτο δοχιλοκεφαλο κρανιο.

      Προτιμω δοχιλοκεφαλους κασιδιαρηδες παρα βραχυκεφαλους ζουμπαδες αλπικους η τους υπερβραχυκεφαλους διναρικους-αρμενοειδεις....

      Διαγραφή
    5. Η Κρήτη γαμωσπιτε ανώνυμε στο 3:38 βγάζει Θεοτοκοπουλο,Κορνάρο, Καζαντζάκη, Χατζηδάκη, Βενιζέλο, Δασκαλογιαννη έχει επίσης την μόνη ζωντανή μουσική παράδοση στην Ευρώπη και τέλος οι κρητικοί έχουν χύσει αίμα σε όλους του αγώνες του έθνους από το 21 μέχρι τον Μακεδονικό αγώνα και την μικρασιατική εκστρατεία γι αυτό τράβα σε πολυοροφη οικοδομή πιάσε ταράτσα και φουνταρε γαμω το κουφάρι σου το σάπιο

      Διαγραφή
    6. Στα αρχιδια μου ρε τι βγάζει το κολονησο σου. Είστε απολιτιστοι πίθηκες.Δουλευα και εγώ εκεί ένα διάστημα και τα είδα με τα μάτια μου.Μαφια ειστε σε όλα και σαν καλές αριστερές πουτανες έχετε από πίσω τους πολιτικατζηδες να σας καλύπτουν.Νομιζεις ρε πουστρακι ότι ξεχνάω τι έγινε με τον Λαζαρίδη στα ζωνιανια...Μπουρδελακια πενήντα χρονάκια ΠΑΣΟΚ βγάζατε λεχριτες.Τον Βενιζέλο τον μασωνοεβραιο χεζω σκατα στον τάφο του.

      Διαγραφή
    7. Τον Λαζαρίδη τον έφαγαν οι Κεφαλογιαννηδες. Δεν ηταν το ΠΑΣΟΚ τότε απλά ΝΔ.Η Κρήτη εχει αρκετά καλα άλλα και πάρα πολλά κακά. Ότι υπάρχει μεγάλη παρανομία στο νησί ισχύει, αλλα συμβαίνουν παντού.

      Διαγραφή
    8. Βλέπω όλα τα άσχετα γυφτοειδή έχουν μάθει το ποιηματάκι με τους "Νεολιθικούς αγρότες" για να διακαιολογούν την γυφτιά τους. Μάθετε τουρκόσποροι ότι οι Νεολιθικοί Αγρότες δεν είχαν καμιά σχέση με τους Αρμενοειδείς. Ήταν δολιχοκέφαλοι μεσογειακοί! Ο Αρμενοειδής τύπος δεν υπήρχε ακόμη τότε αλλά αποτελεί σύνθετο φαινότυπο που εμφανίστηκε στην Μικρά Ασία και την Μέση Ανατολή κατά την εποχή του σιδήρου. Όποιος είναι Αρμενοειδής δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα! Διαβάστε Coon και κλάψτε πικρά!

      Διαγραφή
    9. Ο North Pontid είναι φαινοτυπος των Σλάβων;

      Διαγραφή
    10. Κυριως ναι.Στην Ελλαδα εχει ερθει πλην απο τους σλαβους αλλα και απο βλαχους,σαρακατσανους.Η θεσσαλια και η μακεδονια εχουν αρκετους.

      Διαγραφή
    11. Τα Χανιά έχουν κυριολεκτικά τους λιγότερους Αρμενοειδείς στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο του νομού. Οι Αρμενοειδείς που είδες είναι πιθανότατα απόγονοι Μικρασιατών. Υπάρχουν μπόλικοι Κρητικοί οι οποίοι είναι Μικρασιάτες στην καταγωγή. Επί παραδείγματι, ο Σφακιανάκης, που είναι Αρμενοειδής, έχει Μικρασιατική καταγωγή.

      Και γιατί υπερβάλετε πάλι για το ποσοστό των Αρμενοειδών; Στην Κρήτη ένα 10% είναι Αρμενοειδής κυριολεκτικά μιλώντας. Αλλά όχι, πρέπει σώνει και καλά να υπερβάλετε. Πάλι...

      Στην ύπαιθρο των Χανίων πάντως δεν υπάρχουν Αρμενοειδείς. Στην πόλη είναι όλοι μαζεμένοι.

      Διαγραφή
    12. Εγω παντως οσες φορες πηγα στην Κρητη στις μεγαλες πολεις εβλεπα κυριως μεσογειακους και καποιους μεσογειακους με αρμενοειδης/διναρικες επιδρασεις.Ειχαν ολο το μεσογειακο πακετο αλλα εβλεπες καμμια μυτη να ξεφευγει,κανα μετωπο σαν αεροδρομιο και τετοια.Καθαρους αρμενοειδεις παρατηρησα στα νησια του αιγαιου κυριως ειδικα στις κυκλαδες αλλα και στα δωδεκανησα.

      Διαγραφή
    13. Πάτε και μια βολτούλα από Λακωνία και τα λέμε.Μάθατε όλη Κρήτη και Κρήτη. Μια βόλτα επίσης στη Μακεδονία να δείτε τους Ποντιους η τους σλαβοβουλγαρους ντόπιους και τα λέμε...

      Διαγραφή
    14. Εγώ είμαι απο Μακεδονία και οι τρολλιες τυπου Πόντιοι=Αρμενοειδείς και Μακεδόνες=Σλαβοι δεν ισχύουν στην πλειοψηφία του πληθυσμού και καλά θα κάνετε να το βουλωσετε γιατί κάποιοι ανίδεοι σχηματίζουν άποψη απ τα γραφόμενά σας.

      Διαγραφή
    15. Κρητικοί χασισοκομμούνια.

      Διαγραφή
  2. Αφιερωμένο!

    https://www.youtube.com/watch?v=W6S9NUjFzpg

    Το όνειρο κάθε συνειδητοποιημένου φυλετιστού(motivational video)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://goo.gl/images/Pzhb5y
    Ο Γκεμπελς ηταν Μεσογειακος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακός με Διναρική επίδραση ήταν.Έχει ταξινομηθεί και από το ιστολόγιο.
      https://fyletika.blogspot.com/2017/04/blog-post_20.html

      Διαγραφή
  4. Προς διαχειριστή ιστοσελίδας και λοιπούς αναγνώστες:
    Καλησπέρα,να σας ρωτήσω:Στην Ελλάδα έχουμε μεσογειακούς με διναρική επίδραση;Αν ναί,1)σε τι βαθμό και 2)σε ποιες περιοχές είναι η πλειοψηφία αυτών και τέλος 3)ένας μεσογειακός με διναρικές επιδράσεις τι φυλετικό ψυχολογικό προφίλ τον διακρίνει;

    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρωπαϊκή φυλετική ενότητα δεν υφίστανται,εκτός των Σκανδιναβών,όπου έμειναν φυλετικά καθαροί σε αντίθεση με τους νοτιο-Ευρωπαίους.Στην νότια Ευρώπη και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο,έχουν περάσει Σελτζούκοι,Τούρκοι,Άραβες,Σαρακηνοί πειρατές κτλ..Στην νότια Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα,από τον βορρά σλαβικοί πληθυσμοί,Γότθοι,Μαγυάροι του Αττίλα,Μογγολοβούλγαροι,Τάταροι στην Ρωσία,Οθωμανοί στην Ελλάδα για 400 χρόνια κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να αναφέρεις σχετικά με την Ελλάδα,την μίξη με τους Ιλλυριούς Αλβανούς από το 1821 και μετά.Οι περισσότεροι ήρωες του 21' ήταν Αλβανοί και Αρβανίτες.Δεν μιλούσαν καν ελληνικά μετάξι τους.Η Αλβανία έκανε το σημερινό ελληνικό κράτος.

      Διαγραφή
    2. Αυτα που γραφεις δεν ισχυουν στην γενετικη επιστημη.Οι ευρωπαιοι σημερα ειναι μια μιξη νεολιθικων αγροτων,ινδοευρωπαιων και τον παλαιολοθικων τροφοσυλλεκτων.

      Σελτζουκοι Τουρκοι δεν υπαρχουν καλα καλα στην Τουρκια και νομιζεις οτι υπαρχουν στην νοτια ευρωπη και στην Ελλαδα?Οι Σαρακηνοι πειρατες ισως αφησαν ενα μικρο πληθυσμο πισω τους που εκχριστιανιστηκε αλλα τιποτα το μεγαλο.Σλαβοι οντως υπαρχουν και σε μεγαλο βαθμο απο την μακεδονια μεχρι την πελοποννησο.Επισης μην ξεχνας οτι αφωμοιωθηκαν χιλλιαδες αλβανοι στην αττικη,πελοποννησο και στην ηπειρο.

      Διαγραφή
    3. Οι αλβανοί δεν είναι Ιλλύριοι αλλά καυκάσιοι μούλοι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15 Νοεμβρίου 2018 - 1:40 μ.μ.

      Γαμώ την Αλβανία σου ρε σιχαμένε. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το 40' ήταν να σας πετάξουμε μαζί με τους Ιταλούς στην Αδριατική, να καίγαμε τα Τίρανα και να μην αποχωρούσαν τα ελληνικά στρατεύματα από την κωλοχώρα σας μέχρι να μην μείνει κανένας από σας. Να δούμε σήμερα αν θα σου περνούσε από το μυαλό να ξεστομίζεις αυτές τις πορδολογίες. Επίσης ο άλλος από κάτω πρέπει να είναι τυφλός και να λέει ότι είδε στον ύπνο του. Έχεις δει πολλούς Έλληνες Βαλτικούς για να μας αποκαλείς σλάβους; Ή οι Έλληνες της Ηπείρου και τις Πελοποννήσου έχουν αλβανόφατσες για να είναι αλβαναριά αφομοιωμένα. Η γενετική που επικαλείσαι δεν αναγνωρίζει σλαβική επιρροή στους Έλληνες.

      Διαγραφή
    5. Από τον ανώνυμο 15 Νοεμβρίου 2018 - 1:35 μ.μ. έως τον ανώνυμο 15 Νοεμβρίου 2018 - 1:45 μ.μ. είναι το ίδιο πρόσωπο που απαντάει στον εαυτό του. Μην τσαντίζεστε και απλά αγνοήστε.

      Διαγραφή
    6. Οι αρβανιτες ηταν αλβανοι οπως και οι Σουλιωτες.Αλβανικα μιλουσαν και οι περισσοτεροι εφεραν διναρικους και αλπικους στην Ελλαδα ξεκαθαρα.

      Οσο για τους σλαβους ριξε μια ματια στα haplogroup να δεις τι ποσοστο r1a και Ι2 υπαρχει.Θρακη,Μακεδονια,Θεσσαλια,πελοποννησος ειναι σλαβοκρατουμενες περιοχες.

      Και μετα σου ηρθαν και οι ανατλιτες το 20 που ειναι τιγκα στους αρμενοειδεις και εδεσε το γλυκο.Να μην αναφερω και κατι μη-ευρωπαιους τυπου κασιδιαρη που στη μανη και στο πυργο βλεπεις αρκετους.

      Γι αυτο αν θελετε φυλετικη καθαρση εχετε μπολικη δουλεια να κανετε....

      Διαγραφή
    7. Η απλοομάδα Ι2 υπήρχε πάντα στην Ελλάδα και η R1a ήλθε με τους Αχαιούς (Corded Ware Culture). Δεν μπορούν οι απλοομάδες να ταυτιστούν με έθνη, αφορούν πληθυσμούς που έζησαν πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστεί το οποιοδήποτε έθνος.

      Διαγραφή
    8. Καμμια σχέση τα όσα γράφεις. Καταρχάς είναι εμφανές ότι δεν γνωρίσεις από haplogroup. Το r1a στην Ελλάδα εχει μεσαιωνικά clades και τα εφεραν οι σλαβοι. Το I2 έχει επίσης συγκεκριμένα clades τα οποία τα έφεραν οι νότιοι σλαβοι(σημερινοί Σέρβοι, Κροάτες, βοσνιοι κλπ).Οι καθαροι Έλληνες είναι κυρίως EV13,G2a και J2a.

      Οι απλοομαδες όπως και η γενετική γενικότερα είναι η κύρια επιστήμη για να προσδιορίσει μια φυλή η ένα έθνος. Στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα διότι από τα ελληνιστικα χρονιά μέχρι το τέλος του Βυζαντίου μπήκε η σάρα και η μάρα.

      Οποτε αν θες να μηλισεις για καθαρά έθνη και φυλες θα πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με την γενετική πρώτα πρώτα.

      Διαγραφή
    9. To I2 και το R1a ειναι haplogroup των σλαβων.Οι Ελληνες ειναι EV13 κυριως και J2a.

      Διαγραφή
    10. Που τα βρήκατε αυτά που γράφετε ρε τρολ; Οι απλοομάδες είναι απλά στοιχεία με τα οποία οι γενετιστές χρησιμοποιώντας τις μεταλλάξεις του Υ χρωμοσώματος ανιχνεύουν πατρικές γενεαλογίες και με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαγνώσουν μερικά πράγματα για τις αρχαίες μεταναστεύσεις. Όλες οι σύγχρονες απλοομάδες έχουν προκύψει εδώ και 25,000 χρόνια το λιγότερο από διαφοροποιήσεις που έγιναν σε μικρές ομάδες που έφεραν υπερσύνολα απλοομάδων τα οποία αποκόπηκαν κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης του homo sapiens στην Ευρώπη.
      Η μαζική είσοδος της R1a έγινε από το ευρύτερο πρώτο κύμα εισβολέων ινδοευρωπαίων πριν από 5-4,000. Το επόμενο κύμα έφερε την συγγενική της R1b. Η Ι2 είναι αποτέλεσμα της διαφοροποίησης στην ομάδα Ι (που με τη σειρά της προέκυψε από σχάση στην υπερομάδα IJK) στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, με την αδελφή της Ι1 να συγκεντρώνεται στην κεντρική και βορειο-δυτική Ευρώπη. Όταν αυτές οι σχάσεις και συγκεντρώσεις ξεκίνησαν δεν υπήρχαν Σλάβοι, Έλληνες και κουραφέξαλα. Μιλάμε για την ύστερη μεσολιθική περίοδο.
      Κι επειδή είμαι 100% σίγουρος πως όσα γράφετε τα έχετε δει σε χάρτες που κυκλοφορούν, προσέξτε τουλάχιστον πως η διάχυση των απλοομάδων αυτών είναι τρομερά μεγάλη για να χαρακτηριστούν με εθνικά πρόσημα. Το ζήτημα είναι απλό: κατά την προϊστορική και πρώιμη ιστορική περίοδο, έγιναν κάποιες συγκεκριμένες μεταναστεύσεις από "μεταπληθυσμούς" (όπως είναι ο όρος στη γενετική). Αυτοί αποτελούν τους προγόνους όλων, Ελλήνων, Γερμανών, Ιβήρων, Σλάβων, Λατίνων, Φίννων κοκ. Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων είναι το ποσοστό της συνεισφοράς που είχαν αυτοί οι μεταπληθυσμοί στους εκάστοτε λαούς. Η μελέτη των απλοομάδων του Υ χρωμοσώματος δεν σημαίνει απαραίτητα πως στους Έλληνες είχαμε λιγότερη ινδοευρωπαϊκή συνεισφορά από τους Σλάβους, επειδή οι σημερινοί Σλάβοι εμφανίζουν υψηλότερες συχνότητες στην απλοομάδα R1a. Δείχνει απλά πως η συγκεκριμένη πατρική γενεαλογία απέκτησε περισσότερους αρσενικούς απογόνους ή πως οι αρσενικοί απόγονοι αυτής της μερίδα κατάφεραν να επιβιώσουν περισσότερο και να περάσουν το στίγμα τους στους απογόνους τους.
      Κρατήστε επίσης πως οι απλοομάδες είναι στοιχεία στο DNA του Υ χρωμοσώματος. Το Υ χρωμόσωμα είναι μόνο 1, από τα συνολικά 46 που έχει το γονιδίωμα και δεν κληρονομείται σε γυναίκες (των οποίων το στίγμα βρίσκεται στο μιτοχρονδριακό DNA). Αν όντως περνιέστε πως ασχολείστε σοβαρά με τη γενετική και την ανθρωπολογία, δεν αρκεί να βλέπετε χάρτες και να τους ερμηνεύετε με τον ίδιο τρόπο που διαβάζουν χάρτες οι αναλφάβητοι.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι ολοι οι ραπαδες εχουν κατι εγκλημτικες φυσιογνωμιες, συμπεριφερονται σαν πιθηκοι και εχουν αριστεριζοντα μυαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αν υπολογίσεις τους αναρχοάπλυτους που πλειοψηφούν στο χώρο της ραπ και της χιπ χοπ θα μπορούσα να πω πως έχεις δίκαιο. Ο ρυθμός της μουσικής ίσως ακουμπάει στον ψυχισμό τους. Πρέπει να εξαιρέσεις όμως τους TXC που αποτελούν το παλαιότερο χιπ χοπ συγκρότημα της χώρας. Αν και στις αρχές το 'παίζαν απλισιά και ιστορία, στην συνέχεια μπήκαν σε έναν καλύτερο δρόμο βγάζοντας φοβερά κομμάτια ανύψωσης του εθνικού φρονήματος έχοντας ραπάρει σε μερικά από αυτά και στην καθαρεύουσα χρησιμοποιώντας πάντα το πολυτονικό σύστημα γραφής. Επίσης οι Α/Ε δεν είναι κατσαπλιάδες και ο φαινότυπος του Αρτέμη είναι Αλπικός ενώ του Ευθύμη Μεσογειακός-Διναρικός.

      Διαγραφή
  8. Τελικά η φυλετική δεν εξηγεί τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας σε σχέση με την κλασική εποχή. Πάνω κάτω μεσογειακοί διναρικοι αλπικοι κρομανοειδεις κ αρνενοειδεις φαίνεται να υπήρχαν πάντα στον ελλαδικό χώρο απλά έχουν αλλάξει λίγο τα ποσοστά τους. Ίσως τελικά η παρακμή μας έχει περισσότερο να κάνει με πολιτισμικά θέματα όπως την αντικατάσταση της πατρωας θρησκείας από τον εβραιοχριστιανισμο. Από τότε έχει να δει πολιτισμική προκοπή ο τόπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.