Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Η ανθρωπολογία της Φινλανδίας

Ο Φινλανδός ανθρωπολόγος Y. K. Suominen μελέτησε την φυσική ανθρωπολογία της πατρίδας του. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε με τίτλο "Physical Anthropology in Suomi" και μια περίληψή της περιλαμβάνεται στο περιοδικό L'Anthropologie. Προσπαθεί να συνοψίσει τα αποτελέσματα όλων των μελετών που είχαν γίνει έως τότε.

Ο χρωματισμός είναι πλειοψηφικά ανοιχτός, με το 78% των κατοίκων να έχει ανοιχτό ή ενδιάμεσο χρώμα ματιών και το 57% να έχει ανοιχτό χρώμα μαλλιών. Ο χρωματισμός βαθαίνει όσο πηγαίνουμε από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά. Προφανώς αυτό γίνεται λόγω παρουσίας Λαπώνων στα βορειοανατολικά.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης ξεκινά από...
80,5 στα δυτικά και φτάνει μέχρι 82,6 στα ανατολικά, ενώ στα παράλια, οι κάτοικοι Σουηδικής καταγωγής έχουν κεφαλικό δείκτη 79. Φαίνεται συνεπώς, ότι οι Νορδικοί-Κρομανοειδείς κάτοικοι εκ Σουηδίας ρίχνουν αισθητά τον κεφαλικό δείκτη στην Φινλανδία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ντόπιοι τείνουν προς βραχυκέφαλοι σε μεγάλο βαθμό.

Μελέτες στα νοτιοδυτικά της Φινλανδίας υποδεικνύουν τη Νορδική συνιστώσα του εκεί πληθυσμού. Ο Arho στη νησιωτική περιοχή βρίσκει κεφαλικό δείκτη 78,7-79,1, τάσεις μακρυσκελίας λόγω χαμηλού κορμικού δείκτη και έντονη λεπτορρινία, με ξανθά μαλλιά στο 43,8-46,1% του πληθυσμού. Ο Pesonen στα παράλια βρίσκει αυξημένο κορμικό δείκτη, αυξημένο κεφαλικό δείκτη στο 80,4 και ελαφρά μειωμένη λεπτοπροσωπία, με ξανθά μαλλιά στο 40,4%.

Στην Φιναλνδία υπάρχουν Λαπωνικοί, Κρομανοειδείς, Βαλτικοί και Νορδικοί, παρότι οι ίδιοι οι Φινλανδοί προσπαθούν να αποδείξουν ότι σχεδόν δεν υπάρχουν Λαπωνικοί και Βαλτικοί. Φαίνεται ότι οι Νορδικοί κάτοικοι βρίσκονται κυρίως στα δυτικά, ως αποτέλεσμα εισβολέων δια της θαλάσσης από τα εδάφη της σημερινής Σουηδίας. Από την άλλη, Βαλτικοί εμφανίζονται κυρίως στα ανατολικά, έχοντας εισέλθει από τα εδάφη της Ρωσίας, ενώ οι Λάπωνες υπάρχουν σε όλη τη χώρα, κυριαρχώντας ειδικά στα βόρεια.

10 σχόλια:

 1. Η σκέψη μου στον Αδόλφο Χίτλερ28 Μαρτίου 2015 - 7:40 π.μ.

  Οἱ Φίννες ἦσαν μογγολικὸ φῦλο. Ἐπομένως, σίγουρα ὑπάρχουν καὶ μογγολικῆς καταγωγῆς σύγχρονοι Φινλανδοί (ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Λάπωνες), τοὺς ὁποίους οἱ Φινλανδοὶ εἶναι λογικὸ νὰ μὴ θέλουν κἅν νὰ ἀναφέρουν στὰ ἀνθρωπολογικά τους εὑρήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά.Παρόλο αυτά οι Φινλανδοί φαίνεται να έχουν τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας στην Ευρώπη σε αντίθεση με κάποιους κλαψιάριδες του νότου που παντού βρίσκουν θεωρίες συνωμοσίας για την κατάντια τους και τα δεινά τους.Quo vadis domine?

   Διαγραφή
 2. Αν δείτε τους δείκτες ευφυίας, σε γενικές γραμμές αποτυπώνουν και την ευρύτερη πολιτική-κοινωνική-οικονομική-πολιτισμική κατάσταση ενός λαού. Τα χρεωκοπημένα έθνη στην Ευρώπη βρίσκονται και πιο χαμηλά στον δείκτη ευφυίας. Οι Έλληνες δείχνουν από τους πιο βλάκες στην Ευρώπη (και σίγουρα οι πιο βλάκες στην Ε.Ε.).
  Μετά πάνε οι αραβικοί λαοί και στον πάτο ασφαλώς οι Αφρικανοί.
  Βέβαια, κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν πως αυτά είναι χυδαίος "ρατσισμός", όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι κλπ κλπ.
  Εγώ πάντως ξέρω πως η Ελλάδα έχει τους περισσότερους πτυχιούχους πανεπιστημίου αναλογικά με τον πληθυσμό της. Και συγχρόνως είναι στον πάτο στον δείκτη ευφυίας. Άρα είμεθα βλάκες με πατέντα και δεν φταίνε οι κοινωνικές συνθήκες. Γι' αυτό και αλληλοπροσδιοριζόμαστε ως "μαλάκες". Κάπου μεταξύ αφρικανών και λευκών λαών. Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.

   http://www.counter-currents.com/2011/04/richard-lynns-dysgenics/

   ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ. ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ IQ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ.

   ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΟΛΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε 28/03/15 11:00 μ.μ.,όχι μόνο έχεις δίκαιο στα συμπεράσματα σου αλλά είναι τραγικό να βλέπεις τους ημεδαπούς να εργάζονται ακατάπαυστα προς το να γίνουμε ακόμα ποιο ηλίθιοι.Ίσως να είναι μια δοκιμασία που πρέπει να περάσουμε.Σαν την μαύρη πανώλη του 14ου αιώνα.

   Διαγραφή
 3. Δεν διαφωνώ. Πρέπει να υπάρχει μια πολύ αξιόλογη άρια μειοψηφία και μετά το χάος. Πάντα μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως συνήθως οι μεγάλοι επιστήμονες, οι ποιητές, οι αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, βιομήχανοι, αλλά και δραστήριοι κτηνοτρόφοι ή και ρομαντικοί συνδικαλιστές του παρελθόντος στην Ελλάδα έχουν συνήθως άρια χαρακτηριστικά. Αντιθέτως όσοι κάνουν δουλειές του ποδαριού, απόφοιτοι δημοτικού, αργόσχολοι-κοπρίτες, θεσιθήρες του δημοσίου, κομματόσκυλα, τραγουδιάρηδες-σκυλάδες, χαρτόμουτρα του καφενέ συνήθως τυπικά σημιτικά ή δραβιδικά.Τυχαίο;
  Για παράδειγμα. Κόψε φυσιογνωμίες και ιδιαίτερη καταγωγή των μουσικών κλασσικής μουσικής και των ακροατών (π.χ. μέγαρο μουσικής), και τις νταλκαδιάρικες φάτσες σκυλάδων μουσικών και θαμώνων. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ φαινοτύπου, διάνοιας, νοοτροπίας και ψυχολογίας. Αλλιώς δεν εξηγείται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγραψες.Ειδικά με τις νταλκαδιάρικες φάτσες έγραψες δις.Το παζλ σιγά σιγά συμπληρώνεται.

   Διαγραφή
 4. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι φανταζόμαστε. Νομίζω πως αντί να ματαιοπονούμε να πείσουμε τους εαυτούς και τους άλλους πως το δραβιδικο-οριενταλικό-σημιτικό μείγμα με μπόλικη μεντιτερανέ σάλτσα του τωρινού πληθυσμού είναι απευθείας "απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων", θα πρέπει να κινηθούμε αντίστροφα. Να πούμε την αλήθεια ντόμπρα και σταράτα, να πάψουμε να γλύφουμε τις αυταπάτες των κλαψιάρηδων μικροαστών και να αναδείξουμε πως ο όρος Έλλην ανήκει μόνο σε μια μικρή μειοψηφία. Ίσως κάποιων απογόνων αρχαίων Ελλήνων, άντε και κάποιων λοιπών άριων φύλων (αρβανίτες, βλάχοι, πομάκοι, ακόμη και σλαβόφωνοι-αυθεντικοί Μακεδόνες). Η "μαυριδερή" και ορθόδοξα θρησκόληπτη πλειοψηφία των πληθυσμών της Ελλάδας θα νιώσει καλύτερα αν της πούμε πως είναι Ρωμηοί. Άλλωστε δεν σκαμπάζουν και πολλά από φυλετικές θεωρίες και δεν καταλαβαίνουν γρι από αρχαία Ελλάδα. Οι προφητείες του Καππαδόκη Παισίου τους αρκούν μαζί με το οριενταλικό ηχόχρωμα των αμανέδων. Ας μείνουν εκεί, μη τους αποσυντονίζουμε, είναι κρίμα. Εξάλλου το μέλλον, όπως προδιαγράφεται, είναι να κάνουν τα γκαρσόνια στο τουριστικό θέρετρο του Ελλάντα (καμία σχέση με την ιερά λέξη Ελλάς) και να ψυχαγωγούμε τους Ευρωπαίους ως ένας οριενταλικός θύλακας εξωτικών ιθαγενών στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ίδιος ο πληθυσμός αυτό ονειρεύεται, και δικαίως γιατί μέχρι εκεί αξίζει. Βαριέται ακόμη και τον γκασταρμπάιτερ να κάνει...
  Αντιθέτως οι φυλετικές θεωρίες πρέπει να αποκτήσουν επιτέλους ισχυρή πρόσβαση στον κόσμο των ελίτ (βιομήχανοι, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, διευθυντικά στελέχη, εκδότες, νομομαθείς κλπ), που όπως και να το κάνουμε νιώθουν και μια ενστικτώδη απέχθεια προς τον "λαουτζίκο". Αυτοί κατά κύριο λόγο είναι πιο δραστήριοι άνθρωποι και πιο ταλαντούχοι, γι' αυτό και εξουσιάζουν.
  Μην κοιτάτε προς την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και τον ακραιφνώς λαικό χαρακτήρα του κινήματος και του καθεστώτος. Τούτο ήταν ό,τι έπρεπε για τον συντριπτικά άριο γερμανικό λαό και τον τεράστιο δυναμισμό που ξεχείλιζε τότε από τις μάζες. Στο "Ελλάντα" του 2015 οι πολυφυλετικές, γερασμένες και ευνουχισμένες μάζες είναι της πλάκας και ακόμη χειρότερο. Ονειρεύονται άρτο και πολλά θεάματα. Όποια προσπάθεια αναβίωσης του ε/σοσιαλισμού θα καταλήξει σε κακόγουστη φάρσα και σε πλήρη γελοιοποίηση της κοσμοθεωρίας του.
  Τελείωσε μια για πάντα κύριοι η πολιτική κομματικού τύπου με τους πολιτικούς στρατιώτες. Όχι γιατί είναι κακή και αποτυχημένη, αλλά γιατί πλέον το ανθρώπινο υλικό των μαζών είναι σκουπίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. “Ἄλλωστε ὁ τελευταῖος λαός ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἐφαρμοστεῖ ἡ κοσμοθεωρία τοῦ ἐθνικοσοσιαλισμοῦ εἶναι ὁ ἑλληνικός .Ἐπειδή ὡς λαός, θεοποιεῖτε τὸ ἐγώ καὶ ὄχι τὸ ἐμεῖς, ἑνῶ οἱ ἔννοιες πειθαρχία καὶ ὑπακοή στὴν φυσική σας ἡγεσία(Fuhrerprinzip) εἶναι ἀνύπαρκτες.”
   -Leopold Gutterer

   Διαγραφή
  2. Ἔχω, πράγματι, πολὺ καιρὸ νὰ δῶ κάπου δημόσια τόσον ούσιαστικές, ὀξυδερκεῖς, εὔστοχες διαπιστώσεις!
   Συμφωνῶ καὶ ἐπαυξάνω. Ὁ λαϊκὸς χαρακτήρας τοῦ Έθνικοσοσιαλισμοῦ στὸ μπουζουκογραικυλιστὰν δὲν μπορεῖ νὰ ἀφορᾷ σὲ ἄνω τοῦ 4-5% τοῦ πληθυσμοῦ. Οἱ λοιποὶ θὰ ταξινομηθοῦν ἀπὸ εἵλωτες ὢς φυλετικῶς ἔκβλητοι. Ὑπάρχουν λίαν ἀξιόλογα φυλετικὰ στοιχεῖα, ποὺ ἐπιβάλλεται νὰ προστατευθοῦν ὡς κόρη ὀφθαλμοῦ ἀπὸ τὸ τὸ περιστοιχίζον γυφταριὸ τῶν ... "συνελλήνων" τοῦ (ὀριενταλογύφτικης καταγωγῆς καὶ φαινοτύπου) γλοιώδους ἐμποράκου Βελόπουλου (πρώην Βελίογλου, μὲ ἐκ μηρτρὸς γυφτίζουσα φλέβα).
   Κι ἂν δῆτε κι ἐδῶ μέσα σὲ τὶ χαμαιτυπεῖο κάποιοι μετατρέπουν τὸν διάλογο, ἔχοντας καὶ στοιχειώδη φυλετικὴ παιδεία ἀναγνωρίζει ἐκεῖ τὴν κοχλάζουσα ἀνθρωποχαβούζα τῆς Μέσης Ἀνατολῆς...

   Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.